Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szintén zenész, 5 éve az mtk-val itthon mindent de az európai kupákban nagyon nehéz.Igaz, most elõdöntõs vagyok az uefa-ban de csak a malacos sorsolásnak meg játéknak köszönhetõen.A celticcel játszom majd.
bakkerman
ha komolyabban nekiülök,és van kedvem is,akkor 1 szezon kb annyi,hogyha reggel elkezdem,akkor délután 4-5 körük be is fejezem,20 perces szünetekkel. ha nagy csapattal kezdek,akkor az 5 nagy bajnokság 5 ligája,ha kisebb csapattal,akkor környezõ országok

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

MrIncredible
sziasztok!
nemsokára új gépet vásárolok. az lenne a kérdésem, hogy egy i5-760-as proci, 4gb ddr3 rammal ha az összes játszható ország minden ligáját betöltöm, akkor milyen sebességgel futna a játék?még nincs meg a gép, de már nagyon várom, hogy akár a fm10, vagy késõbbiekben az fm11-et kipróbálhassam úgy, hogy egy nap lepörgése ne 5-10 perc legyen<#mf1>
Nektek milyen gépen fut a játék, és milyen sebességgel, milyen adatbázissal?

Forza Italia
9. éve irányítom a Hali-t. Magyarországon már több éve mindent megnyerek viszont Európában sok esélyünk nincs. Így a következõ elfogadható ajánlat esetén fájó szívvel de továbbállok. De egyszer még visszatérek:D

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyõztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

de olyan lehetne pl. hogy managerként javaslatot teszel rá vagy kéred hogy vegyen fel kölcsönt... vagy ilyenek

akkor legyen egy klubtulaj játék is xD

Terminátor14
Srácok, a szponzorokhoz meg a kölcsönhöz, stadionhoz semmi köze a managernek!
Ilyen dolgokba általában 0 beleszólása van, szóval megint elkalandoztatok kicsit :DD

Bár ez már valamivel érdekesebb dolog lenne, csak egyszerûen nincs benne a manageri feladatkörben.

CSAK a Fradi

Fabio Capello
mármér. A kölcsönt a klubtulaj veszi fel, nem a manager :]

bakkerman
ami még tetszene,ha lehetne felvenni bankoktól kölcsönt,ugyanúgy lehetne alkudozni a kamatot illetõen,meg beállítani a futamidõt stb...a bank feltételeket szabna stb....sóhaj.

hja amúgy meg egy szponzorválasztási lehetõség is jó lenne :)

#64107: köszi :)

A mezekkel kapcsolatban meg vannak olyan jó fej emberkék, akik tök szuper mezeket készítenek minden szezonhoz. Ezt megtalálod itt, mondjuk most nekem valamiért nem megy. Elsõ szezonra vannak mezek, szinte az összes érdemleges bajnokság jó pár osztályához, illetve készülnek a 2010/2011-es bajnokságok mezei is.

Ha meg megunod ott a template, csinálsz magadnak saját mezt, saját szponzorral, aztán kész is.

Oh, kösz!

amúgy igen, aztán kurvára lehet javítani a kapcsolatot manager és játékos között ezekkel a funkciókkal... van amikor egyes játékosok megharagszanak rám mert leoltom õket hogy bénák, és akkor próbálom javítani a kapcsolatot de csak ilyen faszságokat lehet tolni, meg hogy megdicséred a médiában...

bakkerman
jah,nagy beszélgetés az,hogy be nyögöm neki,hogy mit tanuljon,vagy meg kérdezem tõle kit javasol mint új igazolást...

Fabio Capello
erre van lehetõség a player interact menüpontban a játékosnál.

relé:

"- Jobban átlátható pénzügyi dolgok." -> finances pont, tételesen le van írva minden
"- Csapatok egyedi szurkolóhangjai (dalok, stb)" -> vannak rá custom soundpackok
"- Részletesebb személyiség a bíróknak (ki mennyire hajlik a piroslapra illetve ilyen dolgokra)." -> ez is benne van, sõt az egyes managerekhez fûzõdõ hajlamossága is be van állítva, ha sokat kritizálod a bírót, könnyebben ítél ellened tizit, pirosat, szabálytalanságot.
"- Meg lényegében az összes buta hiba kiküszöbölése (pl. amikor egy low-end játékos félpályáról gólt lõ egy sztárkapusnak...)" -> ez IRL is megtörténik idõnként.
"pl. ki lehetne járni válogatott meccsekre vagy valami" -> ez is meg van oldva, csak kattints rá a meccsnél a kötõjelre/v./vs. jelre, és máris view lesz :]

na ja, elég silány az a meccs utáni meg meccs elõtti beszéd ami van... van kb. 5 opció azt szevasz.

bakkerman
nekem csak egy dolog hiányzik az FM-bõl,mégpedig a játékosaimmal/alkalmazottaimmal való sokrétü kommunikáció hiánya...

Water
Ezt meg kell mutatnom:

Mikor 4-1-rõl feljöttem 4-3-ra havernak elszállt az agya. És az én két védõs overload taktikám jobbnak bizonyult mint az övé védõk nélkül... :D Hajnali kettõkor meg voltunk már hasadva kicsit... :D Egyébként nem nézzük egymás taktikáját egymás elleni meccseken. Ezt mondjuk sejtettük. xD

Forza Juve per sempre!

probléma megoldva. az id miatt vacakolt.
október 29
lenne egy kérdésem. adott egy logópack, de vanak hiányzó logók. hogy tudom pótolni?
próbálkoztam úgy, hogy betettem egy saját logót a többi közé a mappában lévõ xml fájban meg egy új sorban elvileg megcsináltam, hogy azt is betöltse, mint bármelyik másikat, de nem rakta be...

köszönöm elõre is a segítséget.
najó inkább hagyjuk ezt a témát :)

ti milyen kiegészítõ dolgokat használtok FMhez? Facepack, reklámtábla pakk, ?

Terminátor14
Nem kommentálnám, mert csúnya lenne eléggé...
Játssz a fifával, meg a fifa managerrel, az neked való ezek alapján :)

CSAK a Fradi

új FM mikor jön ki? november?

én nyugodt vagyok, csak mint mondtam SZERINTEM JÓ újítás lenne... ennyi. nem fogok belehalni ha nem lesz

Fifa Managert hamar meguntam :|

inkább maradok FM-nél valami megfog benne, talán az hogy jobb mint a Fifa Manager :D

amúgy de, elõfordul ilyen, de van amikor olyan lehetetlen helyzetekben hogy...

Huni92
jó, feladom. írj a SI-nek egy mailt, írd le javaslataidat, aztán hátha lesz belõle valami, és megnyugodsz.

Huni92
persze, legyen ilyen ingame biszembaszom, aztán 1 hónap után ráunsz arra is, és más kellene.

stadionépítésre lehet javaslatot tenni a köv. verzióban.
hangok? nem hinném, hogy van valaki, aki nem kapcsolta ki a hangokat a beállításokban. FM-ezés alatt mehet a zene, oszt szevasz.

persze, lehetne bolondítani szimulátor fasságokkal, csak nem érdemes. gondolj bele, hogy milyen grafikai megoldás kellene ezekhez az utazgatásokhoz, meg hasonlókhoz, az pedig nyomná felfele a gépigényt rendesen.
aztán ha nem tetszene a grafika, azért menne a rinya.

az alapján, amit leírtál, én azt mondom, neked a fifa manager való, nem a football manager.

a való életben nem vertemeg az alcorcón a real madridot? nem lõtt másod-, harmad-, vagy negyedosztályban játszó játékos gólt 35 méterrõl? dehogynem :)

nem sírok, csupán nem értem miért nem találtak már valamit amivel kitölthetõ lenne... pl. ki lehetne járni válogatott meccsekre vagy valami

nem életszimulátort akarok, hanem valahogy jobban átadná az érzést hogy manager vagy...

gondolom azt is hülyeségnek tartanátok, ha lenne egy olyan focimenedzser játék, amiben belsõnézetben kéne játszani, meccsekre külön kéne kimenned autóval, és úgy nézhetnéd a meccset mintha a gólvonal mellett állnál, és a laptopodon keresztül érhetnéd el a mostani menüt (bajnoksági táblázatok, csapatkezelés, stb)... játékos igazolásnál is ha személyes tárgyalás van akkor el kéne utaznod ami idõbe telne meg ilyenek... persze tudom ti a taktikázást meg az értékeket nézitek a játékban, nem akartok ilyen faszságokkal tökölni, de amikor én huzamosabb ideig FMeztem már hülyét kaptam a sok statisztikától és jó lett volna valami kreatív kikapcsolódás ingame, amitõl nem zökkennék ki a menedszer kerékvágásból...

eltekintve ettõl a hülyeségtõl én szívesen látnék FM-ben ilyesmiket:
- Lehetne külön interjút adni bizonyos újságoknak.
- Személyes párbeszéd a játékosokkal meccsen kívül/meccs elõtt/félidõben/meccs után. tehát nem csak ilyen egyszerû "dühös vagyok" meg "szenzációs" opciót kéne benyögni, hanem elbeszélgetni vele és rámutatni a hibáira meg hogy min változtasson
- Jobban átlátható pénzügyi dolgok.
- Új mez tervezése (opcionális dolog lenne).
- Stadion alakítása vagy stadion építése.
- Átláthatóbb és dinamikusabb edzésterv.
- Képességjavulás részletesebb jelentése, esetleg real-time követhetõ edzés vagy edzés utáni jelentés (ne csak havonta, hanem minden egyes edzés után).
- Csapatok egyedi szurkolóhangjai (dalok, stb)
- Esetleg választható lenne, hogy akarsz-e meccs elején himnuszt hallgatni (nemzetközi meccseken).
- Részletesebb személyiség a bíróknak (ki mennyire hajlik a piroslapra illetve ilyen dolgokra).
- Meg lényegében az összes buta hiba kiküszöbölése (pl. amikor egy low-end játékos félpályáról gólt lõ egy sztárkapusnak...)
- Kezdési dátum állítása (mondjuk 2010 helyett kezdhetnél 2012-ben... a programnak csak mindenre rá kéne számolnia +2 évet, és néhány random átigazolást végbevinni).
- Vezetõségrõl valami bõvebb info is lehetne...

Huni92
nem gondolod komolyan ugye, hogy egy-másfél hónapnyi üresjárat miatt sírsz?!

spacenyomogatás helyett akkor kitalálhatnának valami érdemlegeset mert beszámolót úgy is tudsz írni hogy áll a játék.

Terminátor14
Igen, teljesen felesleges. A fizetésed max szimbólikus értékû, fene se foglalkozik ilyen ökörségekkel. Most komolyan, ott a sims, ha életszimulátort szeretnél :D

Nem véletlen, hogy a fifa managerbe már több éve bennevan (TCM), fm-ben meg azóta se.

Milyen új 3d-s meccsmotort szeretnél? Nem lesz új, teljesen megfelelõ a mostani is. Persze kissebb újítások azért lesznek, ahogy az pl a trailerben is látszott.

CSAK a Fradi

Huni92
például írok egy beszámolót néhány képpel a szezonról, melyet benyomok ide, közben meg megnyomom a spacet egy párszor.

egyébként nem lesz ilyesmi a football managerben a közeljövõben, ebben biztos vagyok.

én nem értem miért ellenkeztek ennyire. akkor kérdezek valamit: ti ma faszt csináltok szezon végétõl kezdve július elejéig??? egész júniusban max a szerzõdéshosszabbítást várom, meg 1 játéknap alatt lerendezem a dolgokat amik kellenek, aztán a maradék pár napot szabadságra menéssel töltöm. szabadságra menés helyett pl. szerintem szórakoztatóbb lenne ha a "saját életedet" rendezgethetnéd...

óriási baromság? szerintem inkább egy kényelmes feature lenne, amit nem lenne kötelezõ használni...jó persze nincs sok köze a menedzserkedéshez, de nekem pl. tetszenek az ilyen "bónusz" dolgok. de Fifa Managerre inkább nem állok át mert nem tetszik,csak ez a része.

amúgy ezt eddig talán ezen kívül 1x írtam. csak eszembe jutott megint és kiváncsi voltam változott-e a vélemény :)

ha benne lenne attól még nem lenne szarabb a játék... nem is kéne túl sok mindent belerakniuk kocsiból meg házból, mivel az FM jól modolható azt a community megoldaná. mondjuk nem fogok beledögleni ha nem lesz ilyesmi FM-ben, csak jó lenne valami ilyesmi :)

apropó... lesz új 3D-s meccsmotor?

Huni92
hajrá, ott a fifa managerm vagy van a sims is, ha már ilyen stílust akarsz.
szerintem sir alex ferguson edzõi pályafutása alatt nem arról szóltak a szalagcímek, hogy villát vett malibuban, vagy fullextrás ferrari enzot...

Terminátor14
Ezt már írtad nem egyszer, óriási baromság.
Kit érdekel a pénz egy manager játékban?

CSAK a Fradi

értem én, én se a pénzért megyek valahova, csak amikor úgy döntöd, hogy más csapatot szeretnél irányítani, és nincs ötleted melyiket akkor (legalábbis én) azt választod amelyik a legtöbbet kínálja. de ez csak ötlet volt, hogy legyen értelme a fizunak végre :)

Darthmushroom
õszintén engem hidegen hagyott mindig is h mennyi fizu adnak ha egy csapatott én irányítok akkor a csapat érd nem az h fizuból mit veszek. pedig már elég régóta nyomom a cm/fm-t

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de én örülnék ha ez a játék elmenne kicsit FIFA Manager irányba... mármint a személyi dolgok átjöhetnének (kocsit lehetne venni, házat, stb stb) csak hogy érjen is valamit a menedzseri pénzed, és így lehetne aszerint menedzselni, hogy te a pénz miatt dolgozol, hogy megvehess valamilyen házat vagy autót és így lenne értelme nézni a szerzõdésajánlatokat amikor munkát keresel.

ez már a kövi szezon, 3. forduló, szétszedtük az elfsborgot :D

régebben nyomtam egyet a motalával, de az elsõ osztályba feljutásom után nem sokkal hirtelen felindulásból abbahagytam azt a mentést. most újra megpróbáltam az elejérõl, jóval több sikerrel. sikerem egyik titka a magyar adatbázis betöltése. jó döntés volt, a csapat gerincét magyarok alkotják.

elsõ szezon (svéd harmadosztály)
második szezon (svéd másodosztály)

harmadik szezon:

motala, svéd elsõ osztály (allsvenskan) 2011

minõségi igazolásokkal bravúros bronzérmet értem el az elsõ allsvenskan évemben.
elégedett vagyok. -elvis- a kupagyõzelem miatt meg pláne. -elvis-

keret / keretstatok
átigazolások fontosabbak: kovács / balajti / hidi

bajnokság:
tabella
meccsek

kupa:
meccsek
döntõ
bakkerman
amúgy szerintetek mennyire reálisak az fm-ben a magyar fizetések? van közük a valósághoz?! egyáltalán honnan szerzik az adatokat a készitõk,ha mi,magyarok se tudhatjuk a pontos számokat?

Darthmushroom
idén feljutás szép álom..-.- emberhátrányba fordító pompey... 90+ nyerõ ellenfelek igen köszönjük fm... és a meccsenkénti 1-2sérülésrõl ne is beszéljek...

Huni92
október végén jönni fog.

bakkerman
perszepersze,de lehet én nikább megvárom a 11-et,ez a 2,5 hónap pikkpakk elrepül

Huni92
nem kevés munkát igényel több ezer játékos, edzõ, menedzser átpakolása egyik csapatból a másikba, szóvla még várni kell arra, hogy egy viszonylag normálisan megcsinált update kijöjjön.

bakkerman
hát nagyon gyér a cucc,szeptember 2.-ai,de írják többen is,hogy csak a legnagyobb bajnokságokét csinálták meg

fél csapat sérült =D

Darthmushroom
ja am haverom is velük nyomja õ feljutott rájátszással. csak õ 2.évbe nem volt bajnok meg nem nyert kupát szóval még vezetek elõtte mert nekem 2bajnoki meg 1kupa gyõzelmem is van neki meg csak egy bajnoki cím de õ már preimer ligába van :D