Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nem feltétlenül kell beállítani, mert van elõnye és hátránya is.Ha lezárod vagy emberfogod lehet hogy más játékos elõtt nyilik több lehetõség.Persze ha valamelyik ellenfél nagyon állat akkor rányomok én mindent aztán majd kiderül.Amit be szoktam állítani az a szerelés, a kicsi erejûre kemény(törjék el a lábát-vicc) az erõsre meg könnyüt, hogy esetleg az én játékosomnak itéljenek szabadot ha összecsapnak.
Nightwish006
tess
Nem igazán "domináltam", mert biza a loki embertelenül leszopatott mindenkit rajtam, és báttyámon kívül, és mi pedig sokszor hullajtottunk pontokat, többek között a igen veretes ESMTK és Mosonmagyaróvár ellen (!!!!) 😄SA
Amúgy az volt az elsõ éve, amikor kezdõként számoltam vele, elõtte Budescu volt, de sajna elnéztem a szerzõdését, és lelépett ingyé a köcsög😊

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

zyndar
Ja Nightwish, lesd meg Romain Carbonnier-t. Kb. 60k euróért elhozható az elején, nekem francia másodosztályban még szódával elment. Mellesleg õ is indokolatlanul alacsony értéket kapott genietõl. Tényleg, nyomsz egy képet róla? Ez most jobban érdekel, mint a meló 😛

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zyndar
Az biztos, hogy vannak olyan játékosok, akik "ránézésre" indokolatlanul alacsony CA értékkel rendelkeznek. Minden posztnak megvannak a maga elsõdleges tulajdonságai. Ezek pl. Komazecnél néhány esetben átlagosak/gyengék. Sok esetben beszédesebb a Rating. Itt érvényesül a legjobban a korábban említett elsõdleges tulajdonságok halmaz. Ezt a szkútban te magad beállíthatod, hogy miket tartasz adott poszthoz kötötten a legfontosabbnak, de szerintem nem érdemes babrálni. És igen, a rejtett tulajdonságok is számítanak. A nigériai srác pl. nem lõtt túl sok gólt, pedig gondolom kezdõ és te pedig dominálod a magyar bajnokságot.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

DONGUBA
Nekem meg nincs is benne a jatekban😛
Pedig meg a szerb bajnoksag is fut

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Terminátor14
Nekem is van egy nagyon hasonló tulajdonságokkal megáldott csatárom, akit én is bal tkp-ban szoktam játszatni, ott nagyon jól tolja.

CSAK a Fradi

zorrobomber
Komazec nálam 10.1-ben még AML is volt, Lokiban én ott játszattam 😊 Nem tipikus winger, de ettõl még jól tolta.

Nightwish006
Írja, de csak 1-2 játékosról 😄 Na mindegy, elég a baglyozásból mára, köszönöm a szakmai eszmecserét, alszom rá egyet😛

Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu

Terminátor14
Nem, mert a higgadtsága is szar 😛 Aztán persze ki tudja, ezért játék a játék.

A meccs elõtti staffos összejövetelen szokták magyarázni az edzõk, hogy kit mire érdemes állítani és miért 😊 Ha jól emlékszem...

CSAK a Fradi

Nightwish006
Ohh igen ott CA-t akartam írni. Oké lassú, viszont 18as befejezéssel azt várná az ember, hogy ha a kapu elõtt áll, ajtó ablak nyitva csaktán bevarja, nem? 😄 Na mindegy is 😊

Nightwish006
Egyébként valaki aki nagyon ráér, esetleg leírná nekem, mi alapján állítja be az ellenfél utasításokat meccs elõtt? A szerelés keménységét asszem sikerült nagyjából kiderítenem, az agressziót, fizikáját szoktam nézni, nameg, hogy átlagosan hány szabálytalanságot harcol ki, és mennyit követ el, viszont a másik háromban nem vagyok teljesen biztos. Ha magas a cselezése, akkor annyit szoktam tenni, hogy a lezárást sohára teszem, ez így helyes?

Terminátor14
Biztos van még ezer más dolog is, igen 😄 Nem mindenrõl kell tudnunk, sõt...😛

Amúgy nem vágom a srácot, és sorry, de most ezért nem fogom megnézni 😄

Leszarod, csak érdekel? 😛PP Nájsz 😊

CSAK a Fradi

Terminátor14
Ezt most nem értem...
A pa az a max fejlõdését határozza meg, tökmind1, hogy most épp hogy néz ki 😄

De amúgy nézzél már rá a srácra 😛 Haszontalan szar szerintem, 8-os gyorsaság? Nb2...
Higgadtsága is 8-as, csatár számára talán a legfontosabb tulajdonság 😊

Néha bepróbálok egy-egy 10 körüli gyorsaságú csatárt a fradimba, de esélyük nincs, annyira gagyik.

CSAK a Fradi

Nightwish006
Mint mondtam az elsõ hozzászólásomban, leszarom a szkót véleményét, csak érdekel 😛 Az ingém figyelõim egyébként faszák, szal elvileg nem kéne nagyot tévedniük 😛 Nade akkor még egy vmi, a sturm grazban lévõ amaroso miért jobb ca-ban, mikor minden fizikai tulajdonsága kaki, ezekmellet pedig sem mentálisan, sem teknikailag nem jobb, mint a kedvencem? 😄 Van valami rejtett képesség még, amit az fm scout nem jelez, vagy valami ami befolyásolja ezeket a kurva számokat? 😄

Terminátor14
Jó, akkor miért szkútos képeket szúrtál be, meg hogy jön ide a francia csóka? 😄DDD

Nemtom, milyenek az ingame szkútjaid? Lehet õk nem álltak a helyzet magaslatán...
Amúgy szerintem azért van ennyire "lehúzva" a kis kedvenced, mert fizikálisan gagyi a többi tulajdonságához képest. (itt most gyorsaságra/gyorsulásra gondolok, bár az agility is fontos lehet, ezt nem tudom, csak gondolom...)

De ha meg jól játszik, akkor nem kell ezekkel foglalkozni 😛 Ezért vagy te a manager, és nem valamelyik szkút 😛

Én soha nem hallgatok rájuk, max megnézem kiket ajánlanak, de aztán úgyis én döntöm el, hogy ki jöhet, ki az, akit érdemesnek tartok.

CSAK a Fradi

Nightwish006
Vagy például ittvan ez a srác, ez a Fehérváros mentésemben van, ennek azthiszem 120körüli a PA-ja, szintén elég lassu, de a többi tulajdonsága szerintem elég embertelen 😄 Tehát õ hogy-hogy csak 120? Mi az ami még nagyon szar benne, a gyorsaság-gyorsuláson kívül. Mi az, amiben még annyira gyenge, hogy nem állja meg a helyét, mint klasszis csatár? kép

Nightwish006
Na akkor még egyszer elmagyarázom a problémám.😄 Ugye ingame a figyelõ csillagoz aszerint, hogy most milyen játékos, és hogy mivé fejlõdhet. Scoutban ez pa-ca ként mutatkozik meg, gondolom. Namost, azt, hogy milyen játékos lehet, ha eléri fejlõdése csúcspontját engem most nem érdekel, egyedül az, hogy jelenleg milyen. Komazec 108CA val rendelkezik, és az ingame scoutom is azt mondja, hogy pl. komazec gyengébb játékos, mint például purovic, akit ha megnézek 1-2 tulajdonságban erõsebb, ellenben sokban gyengébb, mint komazec. Tehát a kérdésem, a CA milyen tulajdonságokbol áll egy csatárnál, vagy éppen középsõ védõnél. Nyilván a nagy dobás, vagy éppen a keresztlabdák nem igen számítanak egy csatárnál. Egyébként a Lokiba és Vidibe igazoltam komazecet, és a Lokiban pl. mikor BL nyolcadöntõket játszottam is Komazec volt az egyik legkiemelkedõbb játékosom, mikor már javában 140es játékosaim is voltak😊

Terminátor14
Hát de én meg pont ezt mondom, hogy a pa mocskosul beszámít az értékelésbe, nézz meg egy 17 éves fiatalt, lehet, hogy még elég gagyi, de a nagyon magas pa miatt lehet akár 4*-os is 😄

Melyik csapatban játszattad õt? Ha vmi elitben szórta a gólokat, akkor azt mondom, hogy oké, szar a szkút 😄

CSAK a Fradi

Nightwish006
Engem nem a PA érdekel, hanem a CA! 😄 Tehát jelenleg mitõl van a francia egy szinten a szerbel. Egyébként a célembert nem komazecre értettem, õt általában mindenes támadóként szoktam használni.

Terminátor14
Szerintem a balance és a strenght értéke túl gyenge ahhoz, hogy megfelelõ célember legyen belõle...
Magassága megvan, de ennyi 😞 Az se kiugró, mellé akkor szintén kéne egy 15-ös jumping is.

CSAK a Fradi

king82
Jó reggelt!

Jó választás! Én 2007-tel játszok, toltam velük is jó pár évet. Nagyon szerettem a csapatot. Feljutottunk az elsõ osztályba és BL-ben és UEFA-ba is indultunk. Élmezõnybe kerültünk és a nemzetközi porondon is minden évbe kint voltunk.
A mostani játékban is nem sokára találkozok velük.

www.bundesliga.de www.kicker.de

Terminátor14
Nyomd be a franciánál is a pot.a.-t, aztán meglássuk 😄

Amúgy hasonlítgatás nélkül is azt mondom, hogy nagyjából megállja a helyét az a 3*.

CSAK a Fradi

Nightwish006
Mondjuk ez a francia rossz példa, mert ez éppen fizikálisan megfelelõ mind2 szerepre, de szép számmal vannak még játékosok, akiknél ez kevésbé egyértelmü.

Nightwish006
Nade akkor végre mond meg, hogy mi az amit figyelembe vesz a kedves scout, egy csatárnál. Gyorsaság, gyorsulás, helyezkedés,cselezés, befejezés,távoli lövések, teknika? Mert ha lesipuskást akarok belõle csinálni, nyilván gyorsvonatként kell repesztenie, de ha célembert akarok akkormeg az a jó, hogy egy drabál állat az emberem. Tehát szerintem nagyon nem egyértelmü, hogy komazec roszabb lenne, mint ez a francia.

Terminátor14
Az a baj, hogy ránézel az adatlapra, és az egészrõl akarsz mondani valamit 😄

Pedig úgy néz ki, hogy ez a 2. játékos lehet jobb is, mint akirõl érdeklõdsz 😛
Gyorsabb, még tud fejlõdni...
Amúgy nézd meg, hogy Komazec "csak" támadó, míg ez a francia srác vérbeli csatár. Ez is egy különbség 😄

Az a baj, hogy ennek a Komazec srácnak olyan értékei az igazán magasak, amik egy csatárnál nem számítanak annyit...

CSAK a Fradi

Nightwish006
Oké, hogy már nem fejlõdik sokat, de érted ránézésre sokkal jobb, mint Rudolf, neki mégis 20-30 al nagyobb az abilityje. Úgy néz ki a felsõ képen, mint aki szaros 108-as játékos? 😊 Íme egy hasonló koru csatár, szintén 108-as CA val.

Oké, fizikálisan jobb ez a játékos, de komazec teknikailag sokkal, sokkal jobb. Mentálisan is. Tehát ami engem érdekelne, hogy mégis mi szerint súlyoz a scout, mit vesz figyelembe az adott posztokon. Miért van az, hogy egyes játékosok kurva jónak néznek ki, mégis "szarok"?

Terminátor14
Nem rossz játékos, csak épp lassú, és nem tud fejlõdni, ami elég nagy para...
126-os pot.a az elég szegényes 😊

Ha mondjuk 150 lenne, akkor már talán jobban nézne ki a dolog.

CSAK a Fradi

DONGUBA
Ahogy en latom lofaszt se fejlodik ez a bajuk vele.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Nightwish006
Srácok valaki aki tényleg tudja, hogy mit beszél fejtse ki nekem a véleményét errõl a különös dologról légyszives... Leszögezném, nem szoktam scoutozni, nem igazán szokott érdekelni a CA, PA szarság, de mivel a kedves asszisztensem, figyelõim is leszokták húzni, ezért csak szeretném kideríteni, hogy mi a probléma vele. Tehát a problémám személye : Nikola Komazec. A gólokat kegyetlenül rugdossa akárhányszor megveszem, tehét ilyen jellegü problémám nem szokott lenni vele. Nos lássuk, tehát íme a scout "véleménye"
CA

PA

Tehát! Csatárként, közepes befejezés, kimagasló teknika, távoli lövések. Mentálisan mondjuk nem valami erõs, de ha összehasonlítom rudolfal pl. akit a scout sokkal jobbnak ítél meg, egyszerüen felmerül bennem a kérdés, hogy miszerint gondolkodikez a program, játék. Egyedül az az 1 pont a befejezésben, meg az a 2 pont gyorsaságban, amiben jobb rudolf, sokminden másban komazec. Hogy van ez??? Tehát aki valóban tudja, hogy mi ennek az oka, az kérem fejtse ki nekem 😊

Nightwish006
Kezdtem egy játékot a Lincoln City csapatával, az angol 4.osztályban szereplünk. A média a 16.helyre vár, én beigértem a feljutástXD 18forduló után a 7.helyen állok, de úgy érzem a csapat eléggé tudása alatt teljesít. A nyáron elhoztam kölcsönbe Lauri Dalla Valle-t a liverpooltol, Lencse Lászlót a fehérvártól, Pátkai Mátét, Szabó Ádámot az MTK-tól, Koltai-t a Gyõrbõl, valamint Rezest a lokitól. Lencse brutálisan játszik, ellenben a liverpoolos srácban nagyot csalódtam:S Pénzt egyébként nem sokat adtak, de sikerült eladnom egy iszonyat szerencsétlen játékosomat 65millió forintért, így betudtam vásárolni😊 Még maradt 1 kis pénzem, úgyhogy a télen a védelem megerõsítését tervezem. Egyelõre ennyi, majd még jelentkezem. Jah és ha lehet kérnék egy Lincoln Cityt piros alapon fehérrel, a Fehérvár pedig maradhat, a 2011ben úgyis velük kezdek.😊

Nightwish006
Huhh bár az a 2009ben volt, lehet a mostaniban gyengébb😄

Nightwish006
Tapasztalataim szerint Richards egy kiemelkedõ védõ 24-25éves korára elég fasza lesz!

értem én, hogy van ott pénz dögivel, de jobb szerintem sokat kutatni az olcsó és nagyszerû igazolásra, mint az elsõ jelöltre lecsapni.
lecsekkoltam, hát ez a felét/harmadát nem éri amennyit adtál érte, már bocs 😄
amúgy Micah Richards a neve az arcnak. bár így utólag szerintem felesleges volt megvenni, dehát istenem... 😄😄

Madridnak mindig van pénze, tökmindegy mennyit költök belõle 😊 ez amit kezdtem úgyse lesz hosszú életû karrier, mivel már unom a nagycsapatos játékot... 😊

az elsõ vereség is megvan a 8. fordulóban, a kickers offenbach 3-1-re páholt el minket, idegenben.
46 milláért igazoltad de a nevét sem tudod... <#banplz> grat...
Kezdtem egy új játékot a Real Madriddal, legfrissebb kerettel... Utálok nulláról kezdeni, mert a személyzettõl kezdve mindent újra ki kell alakítani. Kezdésként igazoltam pár embert, poénból ellõttem még egy 46millás igazolást (miért ne), a Manchester City egyik védõjét vettem meg, mivel Albiol sérült, Garay sérült, Ramos sérült, sõt egy felkészülési meccsen még Carvalho-t is lerúgták. Pánikvásárlás következett, Cristián Zapata-t megvettem (tapasztalatom elég jó vele kapcsolatban a régi mentésemben) meg a MC egyik védõjét ugye... Rajtuk kívül az egész személyzetet úgy ahogy volt lecseréltem + vettem pár ifi játékost akiket gyorsan kölcsön is adtam valahova. Drenthe ugye kölcsönben van a Hérculesnél... Dudeket már senki nem akarja még ingyen sem kölcsönbe, úgyhogy õ csak marad a tartalékban. Adán csereként van készenlétben meccsen (hátha Casillas lesérül valamilyen úton-módon. pl. nálam egyszer már lesérült). Egyelõre a csapat teljesítménye eléggé ingadozó. Özil egy meccsen iszonyat jó labdákat ad, másikon mindent elront. Di María van, hogy 16osról belövi, van hogy 11 méterre a kaputól mellébombázza. A védelem aránylag jól muzsikál, a középpályám (L.Diarra + Khedira) kicsit gyengélkedik. A 2 támadó szélsõt mindig rotálom (CR kezd jobb szélsõként, majd 60-70. perc körül cserélem P.León-ra), bal szélen Di María kezd és ha lehetséges Õ játszik végig, de Raúl-t (a huszonévest) is be szoktam cserélni néha-néha. Csatárom Higu/Benzema + tartalékban Acuna, aki megy is kölcsönbe. Középsõ tpk-m nincs is, mivel egyelõre max Özil férne be oda, mint használható ember, úgyhogy hanyagolom azt a posztot egy ideig. Özil-t még KPK poszton játszatom támogató poszton, mélységi irányítóként, mellette Khedira védekezésre beállítva vagy Lass Diarra... Van még mit alakítani a csapaton, mivel a Baratság Kupadöntõt vagy mit elvesztettük (szégyen volt, bár nem néztem milyen meccs ezért a gyengébb keretet küldtem ki), elsõ évben a célom a BL elõdöntõbe jutás illetve 1. vagy 2. helyezés a bajnokságban. 2. évre már bajnokság, szuperkupa, BL megnyerése a cél.

kezdtem egyet a drezdával.

szinte mainzi kezdéssel rajtoltunk, bár a 7. meccsen végül "csak" ikszeltünk. kupában már nagyon hamar verhetetlen ellenfelet kaptunk így már az elsõ fordulóban kiestünk. az átigazolásokat tekintve a szûkös anyagai helyzet miatt kizárólag ingyen igazolhatóak érkeztek. elsõsorban a bayern münchentõl, mivel õket választottam anyaegyesületnek. (a wolfsburg és a stuttgart helyett.)
<#nyes>
zorrobomber
Werdert? Ne viccelj már.

Még egy próba, ezúttal bl meccsen idegenben 1-0-ra nyertünk.Még egyszer grat(csak a szögleten kellene valamit állítani<#worship>
Kíváncsiságból kipróbáltam.Most vagy ilyen napot fogtak ki a játékosaim vagy nagyon jól összeraktad ezt a taktikát.Tetszett a gyors játék és illet is a játékosaimhoz, én eddig jóval lassabb, labdatartós taktikát alkalmaztam.Figyelembe véve az utóbbi idõben nyújtott teljesítményüket, az ismeretlen taktikát és a kezdõcsapat átvariálását a posztra illeszkedõ játékosok miatt, csak gratulálni tudok a taktikádhoz.
Hát igen, ilyen játékosokkal könnyû.<#vigyor4>
inter94
valakinek online meccshez nem lenne kedve?:o

Asrock AliveNF6G-VSTA,Gainward 8800GT 512MB,Amd Athlon64 X2 3800+ 2ghz 2x1gb DDR2 RAm

Markov
Hali, rég voltam erre <#wave>
csak a 7 különbözõ gólszerzõ végett, BL 16 között.. <#vigyor>

una volta per sempre INTER!

tessék
annyi még a trükkje, hogy rendelj keskeny pályát, aminél azt írja, hogy a szélsõk csak kínlódnak, ugyanis ez egy szélsõk nélküli taktika. így a hazai meccseken nagyobb a hazai pálya elõnye.

Oszd meg velünk, ne szerénykedj.Én is unom kicsit a mostani taktikát,csak újhoz lehet,hogy más játékosok kellenek meg mire betanulják.Tényleg, aki tapasztalt fm-es: ha egy mecsre más taktikát választok,mert mondjuk nagyon erõs csapattal játszom akkor az használ-e vagy az újdonság miatta saját játékosaim se nagyon tudják alkalmazni?
Nem megy,nagyon nem megy.Utrecht ellen csak döntetlen, a bl-ben a benfica ellen szintén, a legjobb góllövõm 2 hónapra kiesett, semmi nem jön be.Csak két mecset játszottam le mert néztem a magyar mecset, legalább ott nyertünk.Van remény?