Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azt esetleg nem árulnád el,melyik évben hoztad össze?Meghaladja a látási képességeimet a kinyomozása.
Nekem is épp most sikerült! 😊
Utoljára szerkesztette: smylie, 2015.07.02. 12:48:47
Még decemberben indítottam ezt a karriert,de 4 gyors szezon után félretettem.Márciusban elővettem,és újabb 4 szezont tettem hozzá.Utóbbi négyet eléggé el nem ítélhető módon szabadságon töltöttem.Sokat nem kockáztattam,itthon akkorra már hülyére vertünk mindenkit.A segédem is hozta a 4 bajnoki címet,közte egyet veretlenül.Átigazolási időszakokban kerültem elő,erősítgettem a csapatot,meg szerveztem a túrákat.Amikor aztán Albánia belépett az EU-ba,végképp kézbe vettem az irányítást.Végül 12 év után megvan a BL is(az 51 éves Kassai vezette<#smile>#smile>).Előtte már volt egy bukott EL döntőm,tavaly pedig BL elődöntőig jutottam.Ennyi volt,játszani sem volt sok kedvem,nemhogy beszámolókat írni.Több mint fél évig húztam ezt a karriert,pedig csak nyolc szezont toltam végig a 12-ből.Az első négyben leraktam az alapokat,a végén meg learattam a babérokat.
Egyébként hasonló volt,mint egy magyar karrier.Ellenfél itthon sehol,az ifikkel is simán megnyertem volna a bajnokságot.Amiatt viszont mégis nehezebb,hogy csak 4 külföldi lehetett a kezdőben.De volt jó néhány olasz,svájci,belga kettős állampolgárom,akikkel tartottam a frontot.Az EU csatlakozás után meg hírmondónak is alig maradt albán a csapatban.Az is segített,hogy csak 5 év kellett az állampolgársághoz.Sok korábban hozott külföldi srác időközben már albán lett.
Egy időre megint befejeztem a játékot,de később még kitalálok valamit.4 hónap van a 16-ig,az hosszú idő.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.07.01. 12:42:36
Random bejelentkezek:
haláli tétnélküli meccs év végén, nem tudom volt-e ilyen jó FM meccsem. 😄
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
az első évet nagyon simán, veretlenül abszolváltuk. egészen a harmadosztályig egyenes volt az út, a másodosztály elsőre (nem meglepően) túl nagy falat volt, a középmezőnyben végeztünk, de második nekifutásra innen is továbbléptünk, immár a premier league-be. ott szintén volt egy középmezőnyös, belerázódós szezon, aztán jött egy 4. majd egy 3. hely, ezeket pedig 5 bajnoki cím, 2 ligakupa, 2 fa kupa, 1 európa liga és 1 bajnokok ligája serleg követett. a csapat tulajdonosa már évek óta egy olasz konzorcium, segítségükkel pedig anyagilag is topklub lettünk.
bónusz: utóbbi 3 év aranylabda győztesei

@Somae: ehhez nagyon sok kitartást kívánok!
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Már régóta szemlélője vagyok a topiknak, de most van annyi időm, hogy tudjak annyit játszani, amiről már érdemes is írni. Remélem, nem bánjátok!
Lassan egy éve Angliában élek Guildford-ban, és mivel a helyi foci kb. olyan szinten van, hogy a magyar megye IV-ből kéne megfelelő ellenfelet keresni, akiket le is győznének, így úgy voltam vele legalább megpróbálok ezen változtatni, ha csak virtuálisan is.
Szóval Guildford City, angol 9. osztály, a csapat történelme "fantasztikus", nyertek már 8. osztályt is. 😊 Stadion is hatalmas 1000 férőhelyes libalegelő, futópályával körbe, kis lelátórésszel. Egyszóval tipikus angol körülmények na... 😊
De azért legalább a pénzügyek nem teljesen siralmas, mivel nincsenek. 😊 De adósság se, úgyhogy tényleg teljesen tiszta lappal tudtam nekifutni. Alapból van pár játékos a keretbe, pl. Nuno Pereira, aki volt a Sporting Lisabon játékosa is, de valahogy itt kötött ki. Így a támadó szekció máris rendben volt. Igazolni amúgy sem volt pénz, de a fizetési keretbe volt némi tartalék, így pár játékost tudtam hozni ingyen, akikkel feltöltöttem a keretet egy kicsit. Elvárás a bajnoki cím volt, és ebben a hatalmas tudású mezőnyben reméltem, hogy ez is az elvárható. Biztonság kedvéért azért 9 felkészülési meccset is játszottunk, hogy készen álljanak a srácok a startra, vegyes ellenfelek ellen. Ezekkel nem is volt gond, magabiztosnak tűnt a játék, szóval bíztam a remek szezonban. A taktika egy alap 4-4-2, semmi extra, labda ki a szélre, szélsők beívelik a 16-osra és valaki a 2 csatár vagy a 2 középpályás közül majd csak bekotorja 1 szer vagy 2 szer. 😊 Szerencsére ezt teljesíteni is tudták, így elég simán meglett a bajnoki cím és a feljutás, bár voltak azért hullámvölgyek, az 5 zakó pl. elég sok ezen a szinten szerintem, úgyhogy van még mit csiszolni a játékon. Az FA Vase nagyon rosszul sikerült, bíztam egy jó eredményben, de már a 3. meccsünkön elvéreztünk, a meccs képe alapján telesen megérdemelten. Az FA Kupa viszont fantasztikusan sikerült, a második selejtező kőrből indulva nálunk magasabb osztályú ellenfeleket kiütve eljutottunk az első fordulóig ahol a 3. osztályú Yeovil Town-t is újrajátszásra kényszerítettünk. Ott persze már érvényesítették a papírformát, de ettől függetlenül nagyon büszke voltam a srácokra, nem gondoltam volna, hogy eddig jutunk, persze sok szerencse kellett hozzá, de akkor is. Ráadásul anyagilag is jót tett nekünk, sok néző, plusz továbbjutási pénz miatt kaszáltunk 21 ezer fontot, ami ezen a szinten elég soknak számít. Következő szezont tehát már a 8. osztályban kezdjük, vezetőség elvárása (akiket amúgy a szezon közben kaptam, megvették a klubot, pénzt persze nem hoztak.. 😊 a kiesés elkerülése, és én se várok sokkal többet egyelőre, meglátjuk, hogyan tudunk erősíteni. Bízok benne, hogy most már tudok hozni 1-2 jónak számító kölcsönjátékost pár magasabb osztályú csapatból. Sokan segítene ezen egy anyaegyesület, de ezek keresése ez idáig eredménytelenül zárult.
Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.06.28. 19:02:08

Utoljára szerkesztette: 7r1v1um, 2015.06.25. 15:01:28
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
MLS-ben max. 6 külföldi játékosod lehet. Az International Slot az a külföldi játékosoknak fenntartott hely, értelemszerűen alapból 6 darab van. Na most Ők igazolni akarnak egy 7.(vagy sokadik) külföldi játékost is ezért van szükségük egy plusz slotra a 6 (vagy több) darabon kívül. Felajánlottak neked ezért a slotért (illetve annak két éves birtoklásáért, két év után automatice visszaszáll rád) 200k dodót, mert neked csak 5 (vagy kevesebb) nem amerikai játékosod van, esetleg 6 nál több slotod. A 200k dodó nettó átverés kategória, mert az otthon játszó amerikai játékosok 75 százaléka túl van értékelve (pl. van olyan egyposztos, másfél csillagos játékosom, akinek 1,5 millió dollár a piaci értéke...). Ajánld fel a slotot, ha nem akarsz külföldit igazolni, de kérj cserébe legalább magas második körös (de inkább első körös) Superdraft-jogot, ha elutasítja, töltsd ki a slotot külföldi játékossal, és nem zaklatnak ezzel többet.
Utoljára szerkesztette: 7r1v1um, 2015.06.25. 13:19:44
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tisztelt menedzser kollégák!
Az elmúlt néhány napban majd' tucatnyi privát üzenetet kaptam editorral,db.szerkesztéssel kapcsolatban.Szeretném elmondani,hogy egy komolyabb adatbázis(hibátlan)megszerkesztése nekem 3-5 órás munka.Az elkerülhetetlen 1-2 szezonos teszteléseket nem számítva,ami újabb 1-2 nap.Ezért nem vállalok kívánságra adatbázis szerkesztést.Tutorial készítést pedig végképp nem.A rengeteg lépés elmagyarázásába már belegondolni is rémisztő.Egyébként sem vagyok jó a magyarázásban.Egy 3 osztályos,5 ligás országos bajnoki rendszer felépítése a szabályrendszerekkel,nem egyenlő a 0 perces YR állítással.Megcsinálni sem egyszerű,nemhogy leírni.Így aztán a "hogy csináljam meg?" kérdéssel nem tudok mit kezdeni.Nem fogok 60 lépéses útmutatót készíteni.
Akinek egyéni igényei vannak,meg kell tanulnia használni.Én anno egy ködös őszön,egy hét szabadságon,2 méter lókolbász társaságában bezárkózva kezdtem az önképzést.Internet nélkül,mert 1 perc alatt töltött be egy oldal.Már ha éppen volt internet.Most már tele a Youtube is oktató klipekkel,akkoriban nem nagyon volt ilyen.Időbe telik,de anélkül semmi nem megy.Vagy marad a reménykedés,hogy valaki majd megcsinálja.
A 12 csapatos NB1 adatbázis pedig eleve tesztelésre készült.Nem fordítottam elég időt a részletek kidolgozására,nem is terveztem a publikálását.Egy lejátszott szezon után megtudtam amit akartam,és a kukában landolt.Ha lesz olyan amit érdemesnek tartok a közzétételre,megteszem.Ahogy korábban is megtettem.
És végül tisztelettel megkérek mindenkit,hogy a jövőben a hasonló kérdéseit a topikban tegye fel.A játékkal kapcsolatos kérdés,kérés nem titok,sem valami Steam biznisz.Mást is érdekelhet,tehát vagy itt,vagy a help topikban a helye.Nem fogok privátban válaszolni rá.
Köszönöm a megértést.
Ha mind az öt 10 fölött van,az már biztos eléri a 3 csillagot.Vagy szűrjél a keresőben a technical,attacking értékre.Ha az a kettő magas,akkor alacsony mentális értékekkel is jó lehet.Nem lesz nehéz találni,3 csillagos edző rengeteg van.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Az MLSZ-t a negatív dán tapasztalatok láthatóan nem érdekelték,inkább adtak még egy pofont az egyenlőségnek.A nemzetközi kupákban induló kluboknál 10 légiós lehet,a többinél 7.Játszhat 5 és 3.Tehát lesznek kedvezményezett csapatok,ami sérti a versenyszellemet.A gyakorlat persze valószínűleg az lesz majd,hogy sehol nem használják ki a légiós helyeket,mert csábító lesz a 300M támogatás.De ettől függetlenül ezek a szabályok felháborítóak.
Játékon belül alig változik valami,erre rájöttem a tesztelés alatt.Az EU játékosok szabad munkavállalása továbbra sem korlátozható.Annyi lehet belőlük,amennyit akarunk.Minimális változás,hogy kell két saját U20-as a kezdőbe.A támogatás meg kit érdekel,mikor egy győztes BL meccs behozza azt a pénzt.Ha egyáltalán beteszi az SI a játékba.Évek óta van pénzdíj az MK-ban,és volt a Liga Kupában is,de azt sem tették be.Még ha nem jelentős összeg,akkor is.
- van 2 dmc, az egyik dm support, a másik bwm defend
-1 mc attack
-1 if forward, 1 winger
- 1 treq.
Kipróbálnám én is!
Ennyi volt,befejeztem a bohóckodást.
ami nem tetszett a keretben:
kapus poszt 3 közepes kapus van igaz mind fiatal, és tehetségesek
a dr poszt az szerintem gyenge, mondjuk ninkovot már fm13-ban is el lehetett legalább passzolni könnyen 😊 dl poszton egy használható ember van igaz az elég jó, a dc poszt az teljesen jó
dm poszt közepes, mc poszt az nagyon jó, de nagyon kevesen vannak
amr gyenge aml pedig egyáltalán nincs
csatároknál meg yedder nagyon jó, de kb ennyi
összefoglalva, végül is jó szélső játékosokban szenved hiányt a csapat plusz kéne még egy jó csatár meg egy jó mc, azt hiszem sokat kellett volna szöszmötölni azzal, hogy a szám íze szerint alakítsam ezt a keretet, én meg így ismeretlenül, hogy nem tudom milyen játékost vásároljak nem nagyon szeretek sokat alakítgatni az első évben a kereten, ja és a fizetési keret fullon van és 3m font költőpénz van, ami eléggé behatárolja a lehetőségeket
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.06.21. 23:23:09
Egyébként nem olyan gyenge az a keret.Nem tudom mik az elvárásaid egy francia középcsapattól.A kiesést meg el lehet felejteni.A Bastia,Lens,Caen,Reims,Évian,Guingamp,Nantes,Lorient mind gyengébbek.Némelyik sokkal.Direkt is nehéz lenne kiejteni a Toulouse-t.A 8.hely reális elvárás szerintem.És rend van anyagilag,van egy szép stadionjuk,pofás a háttér is.Jó hely az egy karrierhez,minden adott a fejlődéshez.
Eddig egész tűrhető a csapat játéka: 4 meccs, 3 győzelem, 1 döntetlen, 6-3-as gólarány. Bemehetne több is a kaput eltalált lövésekből, de ez van. Majd írok egy beszámolót, ha érdekel valakit és ha le tudom tolni a szezont. Bár amennyi meló van, csak hétvégente fogok játszani. 😄