Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Darthmushroom
mert akkor nem lenne értelme a játéknak ha minden meccset 4-5góllal nyernél 😄 nem lenne kihívás 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Megnyertuk a szuper kupát, a reál kapott egy négyest.De miért nem tudnak mindig így játszani?
tiszta szívás hogy a klub státuszom amatõr....a tavaszi átigazolási idõszakban az utolsó nap utolsó óráiban vitték el 2 bal szélsõ védõmet!!! :@ . . . szal csodás... remélem köv idényben váltunk legalább fél-profira...

21 forduló után így állok, a vége nagyon szoros lesz!
Köszönjük és reméljük az elkövetkezendõ években is élvezhetjük a fénysebességgel készülõ remek magyarításokat! <#worship> Boldog Új Évet!

nálam nagyon durva most a bajnokság....téli szünetben 10 pontos hátrányban voltam az Egerrel szemben...most már 9 fordulóval a vége elõtt már csak 3 pont elõnyben van(köszönhetõen annak h 2-0-ra vertem õket), meg egyéb meccseket is dobált már pontot...remélem hogy még képesek lesznek megfogni õket...bár az a baj h túl sok csapat nem képes megfogni õket...esetleg még a Putnok, meg a Balassagyarmat...bízom benne hogy még bukni fog...mert akkor nekem meg lehet a bajnoki cím és a feljutás...eddig a szezon második felében teljesen hibátlanok vagyunk! :-)

és neked hogy megy a szoboszlóval?? :-) hol tartasz? már összejött az NB2? :-)

én is tolom az NB3-at, Hajdúszoboszló csapatával, leszámítva a korábban írt (és megoldott) 3 cserés problémámat minden oké vele!]<#nevetes1>
igen, én használom bõszen a magyar NB3-at a Gyöngyössel!! :-) nekem eddig minden jó volt jaaa és minden magyar 😄

FIGYELEM!

A http://huncm.freeweb.hu/ oldalról már tölthetõ a magyarítás új, javított kiadása.

Ezúttal csak a kezelõfelület magyarítást töltsétek le újra. (A régebbi fájl felülírása után ajánlott egy cache frissítést csinálni, hogy mûködjön.)

A korábbi 100%-os verzióhoz képest kb. 400-450 tételt módosítottunk.
- Ezek egy része az FM11-es új fordítások korrekciója.
- A javítások másik fele korábbi anyagok javítása (pl. a 'játékoskeretrõl készített orvosi jelentés' témakör teljes szöveganyagát átdolgoztam, hogy rendezettebb legyen - ehhez pont egy itteni kép adta az ötletet).
- Les kitalált egy módszert, amivel elvileg a néhány angolul maradt mondat és hír-fõcím fordítását is kezelni tudja a program, ezeket is lefordítottam, bár elsõre úgy tûnt, ez a dolog nem mûködik minden esetben.

A késõbbiekre azt tervezem, hogy kb. havonta-kéthavonta adunk ki újabb javított kiadásokat, ha elég javítani való jön össze. Ehhez továbbra is várjuk a fórumokba berakott, hibás szövegekrõl készített képeket.

Egy kérdés a végére: az adatbázis magyarítás mellé csomagolt liga-aktiváló fájlokat használja valaki? Ezzel kapcsolatban még azt tervezem, hogy a következõ frissítéskor kibõvítem a csomagot a szomszédos országok alacsonyabb ligáit aktiváló fájlokkal, persze, ha találok ilyeneket. Remélhetõleg addigra megcsinálják õket az odavalósiak.

További jó játékot és
Boldog Új Évet mindenkinek.
MÉÉÉR nem tud paszolni amikor 2 az egyre viszik a labdát?Nem, õ viszi,viszi aztán belelövi a kapusba.Bocs a hangoskodásért de annyira idegesítõ.
Ez is igaz mondjuk.Kezdõ lett volna amúgy dehát ezt nem tudhatta.
Ars3nal
asszem megszívtam a stadionnal kicsit😄 nem a csapaté, újra nincs pénz, 15000 fõs de csak 4000 ülõhely úgyhogy EL meccseken óriási bevétel van mindig

Ars3nal
szerintem control-ba, mondom ezt úgy, hogy a klasszikus taktikai beállításokat nyomom nem a tactic creatort

pénz beszél 😊 + a catania sem rossz csapat van benne potenciál, és ott sanszosan tuti kezdõ játékos lenne, míg egy nyerõ csapatba beverekednie magát nem tuti h könnyû

Egy csapat egy szív, Hala Real Madrid. 00\' Windows XP - Ubuntu // Samsung s5230 Poker player

Bajnokcsapat,euro liga gyõztes csapat helyett a Cataniat választja valaki.Reális ugye?
Kellene egy jó csatár.Igaz,hogy mindent megnyertem tavaly, de rengetegszer 1 gólt lõve, a védelmem volt nagyon jó.Azért megnyugtató ha több góllal vezetek egy meccsen.A többi fiatalokra menne pl,Vass Ádám csak 1,5 pedig az értékei labdaszerzõnek nagyon jók,vagy Zambelli 3,2 fiatal szélsõ védõ.De mindenekelõtt kell egy csatár,jön a bl.
1-2 évig nagyon fasza kis csatár, aztán mostanában nálam csak szenved...

apropó a Trequartista milyen taktikában hasznos? Control, counter vagy attack?

miért nem költöd a pénzt tehetséges ifikre?
Mégse fenékig tejföl az élet.Találtam egy csatárt a Villarealban, Rossinak hívják de 24 milliót kérnek érte.Ezt még lenyelném de 90 ezres fizetést meg 2,5 millió aláíráspénzt kér, az gynöki díjról és egyebekrõl nem is beszélve.Ha minden sztárjátékos ennyit kér nehéz lesz igazolni mert a klub nem engedi.Gyengéb játékost meg nem veszek sak azért mert van pénz, legfeljebb marad a keret.
king82
Lement a német kupa elsõ mérkõzése. Számomra ez is volt az utolsó ebben a szezonban. Igazándiból az elsõ egyenlítési gól volt a legrosszabb. (Képzeljétek el a kapus lerakta kirúgáshoz a labdát és az ellenfél csatára visszarohant és bevarrta. Ilyent se pipáltam.) Mérkõzés után megkérdezték a tizenegyesrõl is a véleményem. Mivel ideges voltam így elszidtam a spórit. Hát el is tiltottak egy meccsre.

www.bundesliga.de www.kicker.de

king82
Jó reggelt!

Ha nem bírod utald át nekem tudnék mit kezdeni az összeggel. Este jön a német kupa az 1860 ellen nem számítok semmi jóra. Szerintem az elsõ körben búcsúzunk. A játék nem megy valamiért nem termelik úgy a gólokat mint tavaly. Remélem a bajnoksággal nem lesz gond. Idén nem cél a feljutás csak hogy a közelében legyek. Meg kell erõsödni és majd jövõre behúzom a bundesliga II.

www.bundesliga.de www.kicker.de

Két játékosért akik szerintem nem sokra való már be is jelentkeztek összesen 9 millió értékben.Mi lesz itt...
Hú emberek.37 milliót kaptam igazolásra de lentebb kell vinnem a fizetési keret miatt 30 millióra, viszont így is rengeteg.Ráadásul kölcsönbõl visszajött egy rakat játékos,akik nem olyan rosszak de be sem fognak férni.Ha még õket is eladom....Törhetem a fejem mit csináljak,szerintem bele is fog fájdulni.
Taktikai ismeretek, menedzselés, képességek-lehetõségek megítélése, eltökéltség, motiválás, fegyelmezettség...

www.smart-bus.hu

Egy jó assiszt managernek milyenek a fontos tulajdonságai?
Darthmushroom
Grat

Darthmushroom
vezetõségnél alapból nálam bal alul írja h vezetõség szerint mennyi kell és megengedett, én annyi szoktam amennyit engednek minden féle személyzetbõl használni

Ars3nal
ha feljutsz akkor lesz tartalékcsapatod is
nekem csak egy orvos szokott lenni a csapatnál akinek jó a fizikoterápiás értéke

Ars3nal
végeztem a második szezonnal az élvonalban
rengeteg gólt szerzünk továbbra is kontrákból a két gyors csatárunknak köszönhetõen
sajnos az idegenbeli teljesítmény igen gyatra volt de így is befutottunk 5. helyre, 4. is lehetett volna de utolsó meccsen otthon kikaptunk elõször az évben pont a Hamburgtól
Vela gólkirály holtversenyben Dzekoval, Araujó év csatára második, Sinan Bolat év kapusa második, én év menedzsere második helyezett lettem

jövõre középpályát és a védelmet kell kicsit megerõsíteni, fõleg hogy indulunk ELben is

Sok sikert a Gyöngyöshöz!
... nos tud valaki segíteni ezekben:
- hány doki kell? (bár... közös megegyezéses elbocsátással is annyi kártérítést kérnek, hogy rámegy a csapatom vagyona) (3 dokim van)
- nincs tartalékcsapatom! ha feljutok NB1-be akkor lesz? vagy inkább kezdjem újra magyar liga kiegészítõvel? (hol játsszanak a kimaradók)

várom válaszotokat köszi!

War. War never changes...

Köszi én is így gondoltam.Na akkor veszek egy csodagyereket aztán majd felnõ.
sziasztok!!

hát az FM2010-et abbahagyva belekezdtem az FM2011-be én is.
a 11.2.1-es patch felpakolása után láttam neki a dolgoknak.
Rögtön nagy kihívásnak állítottam magam, ugyanis a magyar NB3-ból próbálok felkapaszkodni 😄 az hogy ez mennyire sikerül az majd kiderül.
4 kiszemeltem volt összesen, a 4 megyémbeli csapat, az Eger, a Heves, a Felsõtárkány, és a Gyöngyösi AK . A befutó végül a Gyöngyös lett nálam, így velük kezdtem meg a harcot. 14. helyre várta a média a Mátra csoportban tanyázó együttest. Mivel a klub státusza amatõr így igazolgathattam tetszés szerint a csapatba, ennek megfelelõen 10 új játékos érkezett 😄😄 tehát nem apróztam el a dolgot! :-) az elején nehézkesen indult a szezon, majd az összeszokottság észrevehetõ lett a csapaton. Most értem el a szezon feléig, téli szünet van. 1. helyen az Eger áll, mi a 3. helyen 10! pont lemaradással... a megyeszékhelyieket nem lehet megállítani...15 gyõzelem mellett 1 vereségük van. A mi mérlegünk 10 gyõzelem 5 döntetlen és 1 zakó, pont az Egertõl 1 érdekes meccsen idegenben...ami végül 3-2 lett. De még nem adtam fel a dolgot, tavasszal támadó hadjáratba próbálok kezdeni, még nem úszott el az elsõ hely! Aminek örülök hogy a vezetõség így is szárnyal az örömtõl a szereplés miatt és azt mondták hogy megteszik a kellõ lépéseket a profivá váláshoz...hát ezt kíváncsian várom! :-) képekkel jelentkezek az elsõ idény végén, addig is jó játékot mindenkinek!! Hajrá Gyöngyös!! 😄

Szerintem az átigazolásokból megmaradó pénzbõl a szezon kezdetén új pénzügyi keretet alakítanak ki a vezetõk. Ott választhatsz, hogy inkább fizetésekre, vagy inkább igazolásokra menjen a pénz. De szerintem 2.4 -et nem kapsz igazolásokra! Ha mind kell, akkor költsd el gyors.

Most lett vége az idénynek és még van 2.4 millió fontom.Költsem el vagy a következõ idényre kapott pénz hozzáadódik?Mindig elfelejtem, rémlik hogy el kell költeni csak nem vagyok benne biztos.
Sziasztok!.

Elkezdtem egy játékot, elég szegény csapattal. A staff nagyon sokat keres! 3 orvosom van. mire jók az orvosok? nem elég egy? nagyon köszi a segítséget!!!!

Nincs is ezzel nekem se bajom, alapemberem, mindenképpen meg akarom tartani, csak vártam néhány nagy jelenetet tõle.Sajna nálam is lõdözget nagyokat, csak mellé.Ez mondjuk az egész csapatomra jellemzõ.{már megint sírok,pedig megnyertem a bajnokságot meg az euro ligát<#papakacsint>}
Nem tudnál esetleg a 68357 es kérdésemre választ adni?
Terminátor14
Nincs ezzel semmi baj, 21 éves, fiatal még és fejlõdik is. 7.35-ös teljesítmény is teljesen jó, sõt...

Max a beállításokon múlhat, hogy nem lõ számodra megfelelõ mennyiségû gólt, szerintem. Nálam akkorákat lõ távolról, hogy uff 😊

CSAK a Fradi

Nem,bocs.
Támadó középpályástól egy idényben igenis kevés az 5 gól, az asziszt 80 százaléka meg szöglet.Ennyi.
Darthmushroom
ezt most nekem írtad?

Most látom, mennyit olvastál vissza biztos sokat gondolkoztál kinek írj{szólj be} vissza.
Darthmushroom
mivel õ nem csatár hanem középpályás, a 13gól és 20+assist az nagyon is jó.

Most nem tudom ezt a kommentet mire vélni.Csalódás mert ez az elsõ"nagy"csapatom és azt hittem, hogy valamilyen nagy szintugrást látok az mtkhoz képest, viszont nem sok mindent láttam tõle.Se halálos kiugratásokat,se óriási gólokat.Az más kérdés, hogy a statisztikája jó, meg tudom, hogy kiemelkedõ játékos.Viszont hidd el, hogy csalódás azt látni, hogy rángatódzik össze vissza aztán ellövi a francba a labdát.Próbáld ki fél órára a palermot és meglátod.Amúgy itt van õ aki nem ismerné:

gabber_saviola
Pastore ja, nagyon nagy csalódás persze.

El Flaco

Nyakas

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

Ars3nal
tessék a kép róluk
(Wolfsburg valami nevetségesen szar minden tekintetben de a Hoffenheimnek jó kerete van eléggé)

Jaj... nem lett volna õszinte a mosolyom! 😄 Még jó, hogy ez csak játék... egy ilyet át kéne élnem élõben úgy, hogy a 90 percet végig kell szenvedni a kispadon, tuti, hogy egyesével verném agyon a játékosaimat! 😄

Nem bírom a tehetetlenséget... most is ez dühített fel a legjobban... totál mindegy volt mit állítok, csak rugdosták a gólokat... pedig 99%-ban vissza szokott köszönni a változtatás... de ezek valahogy nem reagálnak rá... :S

www.smart-bus.hu

Darthmushroom
hát én múltkor a wigannel fakupába (legjobb kezdõ) 6:0ra kaptam ki a 2.osztályú nottinghamtõl 😄

Ilyenek vannak élõben is... nem is ez zavar... pontosabban semmi nem zavar, csak meglepett, mert több mint egy évtizedes CM/FM múlttal a hátam mögött ilyet még nem tapasztaltam... tán még soha nem kaptam 6 gólt... fõleg nem bajnokesélyesként... kicsit rosszul esett! 😄

( ha nem a munka laptopomról lett volna szó, tuti kibaszom az ablakon )

www.smart-bus.hu

Balázs miatt kezdtem a PSV-vel... eszem ágában nincs eladni! 😊 Ráadásul én igyekszem az elsõ legalább fél évet adott kerettel lejátszani... max 2-3 játékost igazolok, el meg csak azt adom akire semmi szükségem.

Engem csak az lepett meg, hogy ennyire szélsõséges a helyzet. Tapasztaltam már ilyet, de nem bajnokesélyes csapatnál... nagy csapattal is ki lehet kapni, de 15 forduló után engem nem nagyon szoktak lejátszani a pályáról... fõleg nem a 16. helyezett. Ki lehet tõlük kapni, és volt is ilyenre példa nálam is, de ezek eddig úgy történtek, hogy én játszottam jól, õk meg rúgták a gólokat... de, hogy lefocizzanak a pályáról úgy, hogy esélyem sincs... egy szar széria közben, után még oké... de egy 8 meccses kapott gól nélküli sorozat ne úgy érjen már véget, hogy 6 gólt kapok egy kiesõjelölttõl... 😊

www.smart-bus.hu