104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Ne legyél türelmetlen. Ha majd stabilan ott leszel az elődöntő környékén és nyersz 1-2 BL-t, tele lesz a csapatod 30-40 milliós játékosokkal. Én tavaly a 13. szezonban nyertem a 2. BL-t. Akkor 52M, 20 év után pedig 78M volt a legértékesebb játékosom. Szóval megy az feljebb.
  • bexinho
    Oke, de mint írtam ez a fradi rendszeresen csoporttovabbjuto a blben és az Európa kupában. A hazai bajnokság 10. legerosebb. Csapatom is 4*os. Ez a játékos meg valóban értékes. plane úgy, hogy egy horvát csapatból gond nélkül elviszem nyugati csapatok 10 milliókért ég erteknelkuli fiatalokat. Mindegy, túl tettem magam rajta. Csak kicsit úgy érzem, hogy a sok csillag, ranglista, meg minden, ami a játékban érzékeltetni akarja a csapatok, bajnokságok, játékosok értékeit kicsit még van csúszva valahol, hiszen a játék koránt sem veszi figyelembe.

Mindegy, eltelt. hátralévő néhány hónapot játék nélkül tölti majd a második csapatnál. csak az idegesít, hogy ilyen kaliber nem jön hozzám, vagy gyengébb értéket tudnék 10-15errlt hozni. de még sem közelíti ezt a játékost. (elnézést a hibákért, mobilról potyogtem)
  • Petteri
    Tavaly előrendeltem, most meg ezen a hétvégén akartam megvenni, de nem találtam sehol, még kuponnal sem 10k alatti árat... Várok a karácsonyi leértékelésekig, hátha találok 7-8k körüli árat, mivel kicsit sokallom ezt a mostani árat, főleg, hogy olyan túl sok újdonság nincs sajna a játékban...
  • yamato41
    Örülj, hogy adtak érte 7,5-öt. Nálam a Leedsnél feljutva a PL-be az 5M-re értékelt jó másodosztályba való játékosért 1,1-et adtak, három éves szerződése volt. Eladtam annyiért, mert valóban nem ért többet és nem si kellett a csapatba.
    Szerintem nagyon múlik az összeg az eladó csapat hírnevén. A Fradiból 7,5M-ért eladni IRL is szinte lehetetlen. Besicért 4M-t fizetett az Everton.
  • bexinho
    Az a baj, hogy amint lezárult a téli átigazolási szezon, benyögte, hogy nem tartottam be, amit ígértem. Majd ezt követően azt látom, hogy minden játékos morálja (2 kivételével) very poor... Persze lezavartam a B-be, és a Zenit végül 7,75 M-ért el is vitte (szinte áron alul), záradékok nélkül... nevetséges. Természetesen most a sztár csatárom is bejelentette, hogy ő a reálhoz akar igazolni. Ráadásul még a szerencsétlen középszerű brazil kapusom is a Santoshoz akar igazolni. Vicc :D

Mindenesetre a bajnokságban sz*punk, mert az Újpest már tavaly megcsillantott valamit a belgákka gyümölcsöző sikerekből. Idén viszont 19-1-0 (45 GK) mérleggel egy győzelemmel fut előttünk már vagy 8 forduló óta. S ahogy érzem, ezt tuti be fogom bukni. Hihetetlen, hogy feljött az Újpest 2 év alatt. 2M-s értéke idei évre 32M-ra duzzadt (enyém 55-60 körül stagnál pár éve). BL-ben is éppen hogy nem jutott a kieséses szakaszba. Velem együtt folytatta az EL-ben tavasszal.

Mellesleg örülök, hogy a játék felhúzott egy riválist. De ez nem jött jókor.
  • Solt
    Az ilyet azonnal a B csapatba kell száműzni!
  • bexinho
    Pfej de utálom ezt a nyomorult játékot.... ígéretett tettem az egyik legjobb játékosomnak (6 éve van nálam, 3. legértékesebb, kedvenc klubja a fradi, kedvelt személyek között vagyok én is, és NEM csapatkapitány), hogy elengedem, ha jó ajánlat jön. 6,25 M euró az értéke, de a 25 klub közül (Chelsea, Zenit, Shaktar, Juventus...) egyetlen f*sz sem képes 5,25-nél többet adni egy 3 éves szerződésű játékosnak. Rendre az egyik legjobb statisztikailag a kupákban, állandóan tovább jutunk a csoportkörökből (BL, EL), a magyar liga már 7. vagy 8. a portugálok mögött (automatikus BL csoportkör induló a bajnok)....

De a lényeg, hogy besértődik, és minden egyes játékosomnak a morálja a béka segge alá kúszik. Most 2% a csapat harmónia 96-ról, és sorra sz*punk mindenhol. Kiesünk az EL kieséses szakaszából (52 kapura lövés, ellennek 5, de ő nyer 95. percben lőtt góllal, ami idegenben többet ér), kisz*punk a Liga kupa negyeddöntőből ugyanúgy, mint az EL-ben (egy kieső haladástól)... A bajnokin ugyanez...

Egyszerűen nevetséges, szánalmas. Klub ikon vagyok, már közel 8 éve a csapatnál vagyok, mindenki szeret, soha nem volt ilyen válságban a csapat... De kivágnám az ablakon a monitort!

Lehet itt még csinálni valamit, vagy ennyi volt, márciusban le is húzhatom a rolót? Nem szívesen bontanám fel a szerződését annak a hálátlannak, akit a tartalékok közé száműztem. Pláne, ha a problémát sem oldaná meg. (Amúgy a fradival vagyok)
    Utoljára szerkesztette: bexinho, 2015.12.04. 13:22:34
  • Solt
    Ne agyalj rajta, nálam is csinálja, pedig nekem több mint erős gépem van. (4770K + 980Ti + 16Gb ram) Szerencsére csak 2-3 alkalommal akad meg meccsenként, így nem annyira idegesítő.
  • bexinho
    Köszi a linket, de mint említettem, ki van rakva tálcára a HDD,CPU,GPU hőhőfoka. Amúgy 105 fokot még az előző Dell Inspiron n5110-em (híresen rossz hűtésrendszerű) sem ért el. Pedig amíg nem volt azalatt laptop hűtő, akkor egy combosabb játéknál lazán felszaladt 90 fölé. Le is kapcsold a gép. a Hűtő viszont segített -10fokot.

Viszont a mostani gépet monitorra kikötve használom. A noti pedig tágas, jól szellőző helyen van. Ennek lényegesen profibb a hűtés kialakítása. Új wint nem akarok tenni emiatt. Mert minden más tökéletes. Csak itt van probléma. De itt csak 2-3 (szószerint 2-3 meccs) meccs után. Ilyenkor ha újraindítom a játékot, megy minden szépen. Az is lehet, hogy a tört FM okozza. Mert van olyan kis bug-ja, hogy amikor mentett a játék és kilépett, kiírja, hogy a program leállt... Mindenesetre már közel 600 órám van a játékban, de ezen kívül semmi probléma. :)
  • Messi6502
    Általában 105 fokon szokták limitálni, sajna laptopoknál ez nem tudom, hogy mennyire eltérő alapból, illetve hogy az iem-ek módosíthatnak-e ezen.
    Ezen a linken bemutatják, hogy kell kiíratni pár fontos adatot játék közben a sarokba. Legegyszerűbb az lenne, ha a gpu+cpu hőfokokat, illetve az aktuális órajeleiket tennéd ki miközben játszol, így valós időben látod, ha visszavesz valamelyik az órajelből és azt is látod, hogy ezt hány fokon teszi, ha teszi. Ezeket a védelmeket ki lehet tolni, ha az a baj, de lehet egyszerűbb lenne utána egy megfelelő hűtőt tenni a lapos alá. Persze előbb teszteld ki, hogy az a baj-e, nehogy miattam feleslegesen áldozd a pénzt. :D
  • bexinho
    80-82 fölé sosem ment, ez biztos. Az 5-tel kicsit alul lőttem. Amúgy az óra mellett kis ikonban mutatja az AIDA64 a hőmérsékleteket. Onnan veszem az adatokat. Egy esetleges downclock-olást hogyan lehet kikerülni? Kicsit furcsálom egy ilyen játéktól. Mert ha egy AC Syndicate-tel kínoznám a gépet, még megérteném ... :)
  • Messi6502
    Ha idle 68, akkor terhelve kétlem, hogy csak +5 fokot dobna rá.
    Mindenesetre a helyedben egy teszt erejéig elindítanék egy hwinfo-t játék közben, elég a szenzor fület megnyitni.
    Nagyon úgy hangzik, mintha downclock-olna a vga vagy esetleg a cpu.
  • bexinho
    Én se tudtam másra gondolni, mint hogy driveres hiba. De azok meg nem lehetnek, mert szűz win8.1-nél, legfrisebb driverekkel is ezt csinálta. Hiába van teljesítmény centrikusra beállítva az "energiakezelés".

Sysfox:
    Nem melegszik túl. Igaz, most 2d-ben fut, de 32fokos a HDD, 58CPU, VGA 68. 3d-nél kb +5 fok az utóbbi kettőnél. Lehetséges, hogy a 8.1 enterprise az oka, mert mással még nem próbáltam ki. Viszont ez a legtöbbet letöltött verzió (legfrissebb update-ekkel) az ncore-ról.

Amúgy nekem úgy tűnik (2-3 meccs után) , mintha magától visszavenne a prociból a kelleténél jobban. Az alaplapi VGA-ra tuti nem vált át, mert akkor durva laggolás lenne érzékelhető.
    Utoljára szerkesztette: bexinho, 2015.12.02. 22:56:12
  • Sysfox
    Nem melegszik túl a notebook?
  • bakkerman
    szerintem nálad valami driveres hiba lehet,vagy windows-os,mert nekem szintén 8 GB ramom van,egy 2 GB-s videókártyával (abból is a 35 ezres árkategória),és egy "nagyon" régi amd phenom procim,és vígan mennek a meccsek a 16-ban is 3D módban high beállításokkal,úgy hogy a böngésző meg megvan nyitva,és néha átmegyek olvasgatni két meccs között
  • bexinho
    A CPU elég gyenge. Ha több évre veszel laptopot, szerintem inkább egy +20 ezer, és vegyél legalább egy i3-asat. De hosszútávon i5-össel jársz jól. A VGA bőven elég. Memóriát pedig 7-9ezerért úgy is tudod idővel bővíteni (arra azért szükség lesz, ha ablakban játszol, és még böngésznél is).

Amúgy én is gombfociban tolom, ugyanis a 15-ben 2-3 meccs után elkezd mikrolaggolni a meccs. Hogy mitől? Fogalmam sincs... külföldi fórumokon is csak pár panaszostól olvastam ilyen jellegű problémát. Pedig erős gépük van, és nekem se gyenge egy FMhez képest. (Asus notebook, 8gb ddr3 1600, 2gb Nvidia 840m, i5 2500...)
    Utoljára szerkesztette: bexinho, 2015.12.02. 09:33:11
  • McEachran3
    Ó ez simán viszi. A processzor talán egy kicsit gyenge, de ez simán vinni fogja.
  • Szabz27
    nekem egy 5 éves notebookon megy, lassúnak nem lassú, gyorsnak sem gyors :) 14 és 16 is fenn.
  • kosheen
    akkor én is kérdés :) ha a 14 ment, akkor a 16-nak mennie kellene?
    Most már agyalok, hogy megveszem ezt, de potyára nem adnék ki érte pénzt.
    ez van - http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/x751md-ty028d-p240570545/#termek-leiras
    A 14 teljesen türhetően megy, vagy csak megszoktam hogy lassú, 1 mentésben kevés ligát szoktam betölteni. Mondjuk mióta játszok azóta kizárólag gombfociban néztem a meccseket, ez a gép vajon vinné a normális 3D-t?
  • Volcanor
    Én már megvárnám az első leárazást, talán karácsonykor jön majd, addigra meg lesz újabb patch is hozzá már remélhetőleg.
    16-osban a védekezés elég érdekes még.
  • rg60
    Hali!

Nagyjából 13 éve nyomom az fm-t illetve annak elődjeivel, szóval nem ma kezdtem:)
    Kérdésem az, hogy megéri megvenni az fm16-ot?
    Mert a 2015 mellé már nyugtató kellett vennem, különböző hajmeresztő , és elképzelhetetlen kapott gólok miatt.

"Fontos fejlesztés a tavalyi játékhoz képest a meccsmotor. Biztos sokaknak megvan a fejében a jelenet, amikor játékosunk szabadrúgása a kapufán csattan, majd a mi srácaink még 4 másodpercen keresztül a kipattanóra -ellenfél kapu irányába- futnak, miközben a kipattanóval az ellenfél már áthozta a labdát a mi térfelünkre. Vagy épp egy fontos hátulról jövő passz a legképzettebb játékosunktól is 6 méterre pattan és mit ad Isten pont ott áll üresen az ellenfél, aki már lódul is meg és hatalmas szólógólt szerez. Ezek az alapvető hibák úgy tűnik, eltűntek. Az leszűrhető, hogy több féle szerelési és gólszerzési lehetőség lett idén a játékban, ezek főleg a 3D nézetben lettek látványosak."

Forrás: Footballmanager.hu
    Na ezekre és társaikra gondolok.

Köszi

• Darthmushroom
    tavasszal még munkanélküli volt
  • zyndar
    Jó kezdés! Mi lett Palival?
  • Volcanor
    Grat!

Hair Pack. Végre változatosabb generált fejek lesznek.
  • Szabz27
    kösz
  • Darthmushroom

Hertha Berlin 1. szezon

A Unitedes teszt karrier után, belevágtam a fejszém egy nehezebb karrierbe. A választásom a Herthára esett Dárdai miatt, így a nevem is Dárdai lett :D A szezon elején rögtön elkezdtem selejtezni a játékosokat, volt aki az értéke miatt távozott, volt aki azért mert nem szimpatikus. A bevételt jó szokásomhoz híven fiatal játékosba fektettem, tovább haszon céljából. A célkitűzés a szezonra a középmezőny volt, ami már téli 2. hely után látszott, hogy kicsit alacsony így a télen EL szereplésre javítottam. A tavasszal végül a 4.ért küzdöttünk amit majdnem el is vett a sors a hajrákban: 1. Köln a hajrában egyenlített, 2. a Schalke ellen a hajrában nem adták meg az egyenlítést, 3. a Wolfsburg a 90+ba vert meg. Az utolsó fordulóban viszont fordult a kocka mi 6 gólt lőttünk a Werdernek (Pavon újabb mesternégyes) a Schalke döntetlent játszott és meglett a BL indulás. Emellett játszottunk egy kupadöntőt de nem sok köszönet volt benne Lewandowski miatt.
  • Darthmushroom
    csalódás, hogy 0:6-os félidő után csak ennyire futotta :D
  • asafderg
    Megjelent a GenieScout 16.1.1

www.fmscout.com/a-fm-genie-scout-16.html
    Utoljára szerkesztette: asafderg, 2015.12.01. 12:23:25
  • zyndar
    Lassan de biztosan haladok a Lokerennel. Kezdődött ugye, hogy egy majdnem kiesett csapattal végigvertük a playoff csoportot és a döntőben kiharcoltuk az EL második körös selejtezőjét, ahonnan továbbléptünk még két ellenfelen, hogy a csoportkörben mutathassuk be magunkat:

Ehhez persze meg kellett erősíteni a csapatot, amihez persze semmi pénz nem volt. El kellett adnom a legjobb középső védőt, hogy az érte kapott zsetonból tudjam állni a fizukat. Az érkezők közül Dembélé-nek abszolút vezérnek kellene lennie, Torres nálam jobban fest, mint korbinnál, számos gólt várok tőle, Owoerinek meg megtanítom a jobb oldali IF pozíciót.

Érkezők:

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.11.30. 23:17:50
  • liverpool19
    ironikus, de pont egy nappal a hozzászólásod után sérült meg az idény végéig.
  • Tono34
    Honvéd szép kis küldetés :)
  • korbin555
    The Fallen Giants Challenge.
  • korbin555
    Woodwork.
  • zyndar
    Igen, fölényben játszik az FC United, de a Wigan vezet
  • Volcanor

SI fórumon találtam.
  • Szabz27
    pedig mégis működtek mégpedig nem is rosszul. kapott gól 29 volt, rúgott meg 111.
  • Szabz27
    Jackieboy MC Özil meg AMR volt. 25 gólt vágott így :)
  • Csacsi
    Gratula...bár a taktikai utasítások néhol ütik egymást....de úgy látszik mégis működik. Én 5-6 utasításnál nem adok többet...nálad meg van 1, amiből az egyik, hogy legyenek kreatívak, de mégis ennyi utasítást adsz nekik. A másik a play out of defence, ami szintén érdekes, mert ha nálad a labda a két szélsővédő a két középpályás, valamint a két inside forward már megy is előre...így elég nagy lesz a lyuk a védelem..és a támadók között. Amit még észrevettem a retain posession pass into space, és higher tempo nem épp működnek együtt :)
  • kosheen
    Grat :)
    1 kérdés - ilyen felállásba hogy fér be Özil/Wilshere? Nekik ha jól tudom a legideálisabb poszt az AMC ami itt ugye nincs :D
    Özilt szoktam szélen is játszatni olykor, de hátha te megoldottad jól :)
  • Szabz27
    sajna ez van, max 800x600ba mertem feltenni :D