Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
A nézőszámok tovább nőttek, és felépült két új stadion. 2040-ben a Videotonnál, 2043-ban Debrecenben.
Az NB1 már nem a 45-50, hanem a 40-45. hely között mozgolódik. Az elmúlt évtizedben pedig egyetlen klub sem jutott csoportkörbe. AZ Újpest már nem dominál annyira, de a tízből 5 bajnokságot azért behúztak. A válogatott folyamatosan a 70. hely környékén áll, most éppen a 68. Dárdai időközben eltűnt, az új kapitány Lang Ádám. 10 éve még volt 2 játékosunk a top ligákban, most nincs egy sem. A jobbak a horvát, szerb, svéd bajnokságban, meg a bundás kettőben vannak. Olyanok is. Mondanom sem kell, a válogatott továbbra sem jutott ki sehová. Az MTK eltűnt a játékból, kiestek az NB2-ből is. Idén követi őket a Vasas is. A REAC viszont már 10+ éve NB1-es, edzőjük a feljutás óta Conrad Balatoni.
Pénzügyek. Csak a Fradinál van rend, az Újpest komoly kölcsönt nyög, de a Vidi, Loki is 10M körüli hitelt vett fel.
Folyt. újabb 10 év múlva. Úgy látszik ennyi amit gond nélkül le tudok pörgetni naponta.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.08.30. 21:16:56
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
20 év után semmi különös. Az NB1 visszazuhant a 49. helyre, a válogatott pedig a 77. Európa végén kullogunk. A bajnokságban volt egy Újpest széria, de idén csak negyedikek lettek. Past winners. Ezidáig 2 csoportkört sikerült elérni, mindkettőt az Újpest. EL csoport 2028 és 2030, persze tök utolsóként kiestek. Az előző két év két bajnoka a Loki már a selejtezőkből kizuhant. Nem csoda, van összesen két játékosunk akik megütnek egy nemzetközi szintet, Varga és Farkas. Még van 5-6 akik használhatók lennének, a többi siralmas. És rengeteg a külföldi a csapatokban, van ahol nincs több 3-4 magyar játékosnál. Sok játékosból lett a pályafutása után menedzser. Éppen olyan sz@rok, mint focistának voltak. NB1-es csapatokat irányít Köteles (Honvéd), Németh Márió (Puskás), Nikolics (Diósgyőr), Böde (Szolnok), Gruborovics (Újpest), Lang (Győr) etc.
A válogatottunk eddig a létező összes selejtezőcsoportban pofozógép volt. Voltak évek (pl. 2020), amikor minden meccset elveszítettek. Ennek ellenére az 58 éves Dárdai még élvezi a bizalmat 20 év után is.
A pénzügyek nem sokat változtak. Felszereltség tekintetében is megállt az élet. Van pár klub ahol minimálisan javult, de inkább jellemző a pocsék háttér. A Szusza ki lett bővítve 25 ezresre, de a nézőszámok mindenhol nőttek. Eddig ez az egyetlen pozitívum.
Update 10-20 év múlva. Külön ezért nem zabáltatom az áramot. Ha megy a gép, pörög a játék is.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.08.30. 10:03:53
Közben találtam olyat, amiben minden csapatnak Transferban van. Az se rossz!
I have a dream...
Méghozzá azt szeretném beállítani, hogy minden bajnokság minden csapata csak maximum 3 külföldi játékost foglalkoztathasson és mondjuk 25 éves kor alatt ne igazolhasson külföldre. Amolyan nosztalgikus, antiglobalista játékot szeretnék létrehozni...😊
Szerintetek meg tudom ezt tenni az editorral? Vagy láttatok már ilyet esetleg valahol készen?
Előre is köszi a választ!
keretek nemzetisége volt érdekes sok holland sehol nem maradt, voltak dél-afrikai kolóniák, volt egy csapat, ahol csak olaszok, norvégok és portugálok voltak meg 4 holland ifi 😊 pár év után például a cambuur elolaszosodott ilyen nevesincs fiatal játékosokat vettek vagy kölcsönöztek seria b vagy seria a-s gyengébb klubtól, ahelyett h holland ifiket vettek volna kölcsön a nagy csapatoktól, érthetetlen volt, mondjuk meglepően jól nyomták az olaszok
és egy érdekes kép a reálból: "csíter" játékos
Korbin, várom a szakértői véleményt 😄
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
ezért lehetett az,hogy a Portsmouth jó pár éve elment az FA kupa döntőig,ahonnan indulhattak az akkori UEFA kupában,se előtte,se utána nem jutottak ki európába,de mégis egy jó 25-30 pontos koefficienssel indítottak,mert annyira erős volt a PL,meg jó a többi PL csapat szereplése európában
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2015.08.25. 17:34:14
NAGY MÉRETŰ KÉP NAGY MÉRETŰ KÉP
http://postimg.org/image/rt80ah9a1/
U.I.: Először beakartam szúrni ide a képet, de az engedélyezett méretben feltöltve semmi nem látszódott a képből, ezért a linket raktam.
@Bexinho: ha a legjobb skint keresed, amit ráadásul kedvedre állítgathatsz, akkor Scorpion v2.1
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Következő kihívás? 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2015.08.24. 20:25:55
a "világ legjobbjáról" meg csak egy selfie jut eszembe:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.08.24. 14:55:47
20 éves lesz, de csak 1 felnőtt meccsen védett. Valami pedig mégis lehet benne, mert a megfigyelőm szerint is "Potential to be a star OTP Bank liga goalkeeper in the future."
Viszont gubanc van a játékommal. A decemberben betöltött argentin ligában nincs egy valódi játékos sem. Generált az összes, 2016-ban.<#confused>#confused> És van egy csomó 1000+ éves játékos. Pedig 2x10 szezont teszteltem, és semmi hibát nem láttam. A saját házam táján is körülnéztem, és találtam egy ifit, aki 1900 január 1-én született. Azonnal elzavartam, de a bug persze ettől nem szűnt meg.
Le kell írnom ezt a karriert, mert most még nem vészes, ráment 2-3 napom. De ha a 8. szezonban jön egy crash, akkor idegrohamot kapok. Már bánom hogy belekezdtem, ahelyett, hogy normális karriert csináltam volna.<#rinya>#rinya> Pedig jó kis móka volt idáig.
venni akartam egy játékost, 7,5 milla keretem volt még.
most 7 millió, 24 hónap alatt még 20, meg 2,5 milla 40 meccs után - elfogadta a klub, a játékos is lepacsizott velem a szerződésnél, erre most jön az üzenet, hogy 15,5 milliót kellene fizetnem. Miért???
2015 - 228M€ L. Blanc - bajnoki cím, BL első kieséses kör.
2016 - 167M€ L. Blanc - bajnoki cím, BL első kieséses kör.
2017 - 126M€ L.Blanc - 2.hely, BL negyeddöntő.
2018 - 91M€ L. Blanc - 3.hely, BL elődöntő.
2019 - 121M€ F. de Boer - 2.hely, BL első kieséses kör.
2020 - 96M€ Z. Zidane - 2.hely, BL negyeddöntő.
Aztán jöttem én. Olyan f@sza csapat volt, hogy igazolás nélkül is simán bajnok lettem. Mellé tettem egy francia kupát, egy (vesztett) BL döntőt, és angolosan távoztam. 350M-t kaptam volna igazolásra ha maradok, de nem érdekelt. Utánam jött Pepe Martino, elköltött 110M-t, és szégyenszemre a 3. helyet tudta letenni az asztalra. Persze páros lábbal kirúgták. Utána már nem figyeltem őket, de ha a következő versenyző is elszórt egy százast, akkor az arab 8 év alatt 1 milliárdot költött játékosra. Ha magamat kiveszem az egyenlegből, az 2-3 bajnoki címre volt elég. Elég drága hobbi...
Nem semmi a csavo egyebkent, Anelka 2.
Ő volt az a srác, akit korábban említettem. Vidi nevelés, az egyik állítólagos nagy tehetség. Elvitte 400k-ért a West Ham, a Fradi meg visszahozta 1 év múlva 8,5M-ért.
Én mondjuk egyáltalán nem értettem ezt az őrületet, mert ez a kölyök valami 170 cm magas, ugrani sem tud, egyedül a reflexei jók. Az én scout-om is el volt ájulva tőle, de oda sem figyeltem rá. Akkor jutottam fel az NB2-be, a gyerek meg akkor ment el a szigetre.
Hétfőn majd dobok róla képet, addig nem leszek a gépem közelében.
Ez volt a brazil 3. szabadrúgás gólja, pedig még félidőnél sem tartunk. Tabella. Nem lesz itt probléma. A Loki pedig bejutott az EL csoportba. Sajnos a 'Gladbach, Atlético Madrid, Marseille trió erős nekik, de ez is valami.
Folytatás hétfőn...
Az átigazolási szezon kicsit nehezebb volt mint számítottam. A reputációm még a béka segge alatt van, és "csak" 20k a max bér amit adhatok. Rengetegen utasítottak vissza, de sikerült összeszednem pár embert, akikkel szétkapom az NB1-et, mint foxi a lábtörlőt. Remélem. Jött két argentin, két perzsa, meg egy brazil. Ment a szerb kapus, meg a gyenge magyarok. Az NB3+NB2-es gólkirály Flores maradhatott. Kíváncsi vagyok itt mit bír alkotni. De ha 30 gólt rúg, akkor is ez lesz az utolsó szezonja nálam.
A 3 "favorit" kerete pedig:
Megy a zsonglőrködés, úgy cserélgetik a játékosokat egymás között, hogy alig lehet követni. Radónak már harmadik csapata a Vidi. De már nem bírálom őket, mert az alacsony reputáció miatt pénzzel is nehéz jó külföldieket idecsábítani. Nekem is beletelt 1,5 órámba, mire megtaláltam az 5 embert, aki nem hajtott el, vagy nem akart 30k fizetést. Pedig már 64000 ember van betöltve, hozzáadtam Brazíliát, az USA-t, meg Törökországot. Lett egy csomó 25-30 éves generált is, főleg Észak és Dél-Amerikai.
Valamilyen szinten várható volt, elég butácska a gép sajnos ezen a téren. Inkább az lesz az érdekes, hogy a te sikereid mennyire fogják majd húzni a többi csapatot is. Úgy fest neked kell megadnod a kezdőlökést, ezen a pénz nem segít 😊
2.szezon.
Bajnokság sima ügy volt. A Ligakupát is megnyertük, NB2-es döntő volt a Dunaújváros ellen. Az MK-ban is döntőt játszottunk, de a Fradi elvert bennünket. Azt nem mondanám, hogy jobbak voltak, inkább nem volt szerencsénk. Álmodoztam az EL-ről, de nem jött össze. Most drukkolhatok a Fradinak, de nem erős csapat. A franc tudja mit csinálnak a rengeteg pénzzel, de egy csapatunk sem ért el csoportkört a nemzetközi kupákban. A Vidinek az Aberdeen, a Fradinak a Dinamo Tbiliszi, a Lokinak az Austria Wien, a Győrnek a Hajduk Split okozott megoldhatatlan feladatot a selejtezőkben. A Loki ráadásul 0-7-el zúgott ki a sógorok ellen. Az idei NB1. Ez is érdekes, mert ha az újonc Balmazújváros nem zuhan össze az utolsó 5 fordulóra(0 pont), akkor jól megtréfálták volna a mezőnyt. Egyébként a mágus Pintér Attila az edzőjük, és ha nem sérül le a fél csapat, szerintem be is húzták volna.
Nálam nem voltak ilyen izgalmak, a keret túl erős volt az NB2-nek. A télen hozott Cica zseniális volt. Nem is értem, hogy rúgott ennyi gólt fél szezon alatt az advanced playmaker CM posztjához képest. Azt hittem a gólpassz lesz több, de üsse kő. Utána viszont a két legmagasabb átlagot a két szélsőhátvéd hozta, Kálmán, és Szűcs. A gólkirály pedig az NB3 után itt is Flores lett. (Az első válogatott játékosom.) De mostantól változnak a dolgok. Egyre több a pénz, komoly erősítéseket tervezek. 5M az átigazolási keretem, de pénzt kizárólag magyar játékosért adok. Külföldi van ezerszám ingyen is. A bérkeret 163k lett, már normális fizetéseket is tudok adni. Az NB1-ben meg annyi pénz lesz, hogy azzal többé nem kell foglalkoznom. Szabályok.
Eddig jól alakulnak a dolgok. Nekem. A big picture nem ilyen fényes. Nem látom, hogy bármelyik csapatunk okosan tudna gazdálkodni a pénzzel. Bár még csak 2 szezon telt el, de mindenhol ugyanazok a sz@r edzők vannak. Gyenge játékosok tömegei keresnek nagy pénzeket, a jó ifiket meg fillérekért eladják külföldre. Bár a Fradi egyet visszahozott a West Ham-től 8,5M-ért. A Viditől vették 1 éve 400k-ért, dörzsölhetik a markukat a Kalapácsosok. Annyira meg nem is jó a srác, sokkal jobbak is vannak nála. De nekem az itthon levő tehetségeket kell begyűjtenem, mielőtt még kimennek. Van bőven, de résen kell lennem, mert a Lazio-tól a Real Madridon át a Bordeaux-ig viszik el őket. Tőlük meg visszahozni bárkit nem lesz majd egyszerű.
Következő lépcsőfok, meg kell nyernem az NB1-et. Hacsak valamelyik klub végre nem kezdi el értelmes játékosokra költeni a pénzét, nem lesz nehéz dolgom. De komolyan nem bánnám, ha 1-2 mielőbb megerősödne. Bár ahogy most látom, a ligát megint nekem kell kiemelni a névtelenségből, mert ezeknek a birkáknak nem megy. Legalább annyi pozitívum van, hogy maradt az NB1 a 32. helyen.
(Álomvilágban játszadozom, de eddig érdekes.)<#smile>#smile>