Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi.
a munkáknál tudsz feladni hirdetést. Fennt a nevednél legörgetsz és ott munkák.
Láma kérdés jön: hogyan tudok figyelõre,edzõre hirdetést feladni.Nem csináltam eddig, de akikre rákerestem nem akarnak jönni.Összevissza 2 figyelõm van, jöhetnének jobbak a szurõ alapján és mégis visszautasítanak.Hátha így sikerulne.
Hát ez nem jön össze.7 0 lenne a képen a kecskemét ellen.<#rinya>#rinya>
Megpróbáltalak ûberelni Zorro.<#nevetes1>#nevetes1>Ha eredményességben nem is, de gólarányban jobb vagyok.<#papakacsint>#papakacsint>A Kecskemét jelenleg hatodik a bajnokságban, tehát nem olyan gyengék.
na megyek is nyüstölni kicsit az alessandriát.
szó sincs róla, hogy nem lennél elismerve, tényleg nem lehet minden hsz-re írogatni, simán elsiklik egy-két hsz felett az ember. a válaszomat a 8-2-re meg komolyan ne vedd! egyszerûen hülyén nézne ki ha a Honvédos logómmal ahhoz gratulálnék. 😄D engem pl. csak felspannolna ha fordított helyzetben valaki lokis logóval ilyen üzit küldd. 😊 szóval grat és így tovább. <#eljen>#eljen>
ehehe 😊 Hát igen. Vettem nemrég egy lakást, elvégre igen, öreg vagyok már 😊 Épp festik. Reggel felkeltem 6kor, irány festékbolt, autót felpakol mindenféle lécekkel, elvittem a kecóba, kiosztottam a festõket. Aztán menni kellett volna dolgozni, de elõtte még beugrottam haza újratolni a Honvéd meccset. Ez vajon betegségnek számít már? 😊 De amúgy ez jelzi az igényeimet is kb, egy meccs reggel kávé mellett, egy meccs este, max 2-3. Ha egyáltalán játszok. És igen, nyáron a legjobb, fõleg ha van vb/eb 😊
mondjam azt, hogy korral jár? 😄
egyébként két és fél hónapja nyüstölöm ezt a mentést.
nyáron jó egyébként FMezni, amikor az esti sörözés után ledöglesz a gép elé és hajnalig nyomod neki 😄 ebbõl a szempontból 2008 volt a legjobb nyár. azóta azért változtak a dolgok, na nem mintha túlságosan megviselne 😊
egyébként két és fél hónapja nyüstölöm ezt a mentést.
nyáron jó egyébként FMezni, amikor az esti sörözés után ledöglesz a gép elé és hajnalig nyomod neki 😄 ebbõl a szempontból 2008 volt a legjobb nyár. azóta azért változtak a dolgok, na nem mintha túlságosan megviselne 😊
Nyugi inkább csak irigykedek hogy másnak mennyi ideje van. Én örülök ha egy FM alatt lenyomok 2-3 pár éves karriert 😊 A 8-2 meg írtam hogy elszállt(kresdamp), most már olyan mintha nem is lett volna csak az az egy kép maradt róla emléknek 😊
szerintem nem feltétlen ér többet egyik a másiknál.
én például van, hogy elsiklok néhány hsz fölött, vagy mire végigolvasom a friss üzeneteket, 1-2 eredmény kimegy a fejembõl 😊
a 8-2-re akartam írni, hogy geo meg ne lássa, erre már be is nyögött a topikba, és nem írtam. ebbõl kifolyólag meg elmaradt a grat is 😄
ez mondjuk nem jelenti azt, hogy nem ismerném el az eredmény(eide)t, csak nem feltétlen írok be minden második kép után valamit 😊
én például van, hogy elsiklok néhány hsz fölött, vagy mire végigolvasom a friss üzeneteket, 1-2 eredmény kimegy a fejembõl 😊
a 8-2-re akartam írni, hogy geo meg ne lássa, erre már be is nyögött a topikba, és nem írtam. ebbõl kifolyólag meg elmaradt a grat is 😄
ez mondjuk nem jelenti azt, hogy nem ismerném el az eredmény(eide)t, csak nem feltétlen írok be minden második kép után valamit 😊
Talán azért, mert egy kicsúszott jó szezonja mindenkinek lehet, de tartósan ott maradni a nagyok között egy kiscsapattal nagyobb elismerést érdemel, mint ezt egyszer megtenni, ami mondjuk szintén elismerésre méltó. Mondhatnám példának a Fradit is, amikor BL-be jutottak, mindenki összeszarta magát, hogy abból az 500 millából milyen jó csapatot raknak majd össze és utána minden évben BL lesz, ehhez képest....
De jöhetne ide mondjuk a Debrecen is,akinek szintén nem sikerült a sok zsetonból nagyobb csapatot kihoznia, sõt inkább gyengültek, itthon mindent visznek, Európában meg csak az nem verte el õket, aki nem játszott ellenük.
De jöhetne ide mondjuk a Debrecen is,akinek szintén nem sikerült a sok zsetonból nagyobb csapatot kihoznia, sõt inkább gyengültek, itthon mindent visznek, Európában meg csak az nem verte el õket, aki nem játszott ellenük.
Nem panaszkodni akarok - csupán érdekel mindenkinek az objektív véleménye - de az miért érdemel jobban elismerést aki kitartóan nyomja hosszú éveken át sikeresen egy kiscsapattal, mint aki elsõ félévben ér el akármilyen(jelen esetben mondjuk pl. vertem a Milan-t Kabáttal és társaival, de ott a 10 emberrel 8-2 is) eredményt szintén kiscsapattal? Régen nekem is több idõm volt, plusz ma már idõigényesebb is a game.
örülhetsz... még tegnap rögtön meccs után rögtön kaptam egy crash dumps üzit... újrajátszás 3-1 lett ide <#falbav>#falbav> nem baj, azért nem volt teljesen bukó ez a félév, bajnokságot simán vezetjük:
Bl csoportban pedig utolsók lettünk, de a tisztes helytállás mellett azért ott a pipa, ha utolsó meccs nem 2-3 a Werder ellen hanem 2-2 vagy 3-3 akkor megvan az EL:
Bl csoportban pedig utolsók lettünk, de a tisztes helytállás mellett azért ott a pipa, ha utolsó meccs nem 2-3 a Werder ellen hanem 2-2 vagy 3-3 akkor megvan az EL:
Bari 2010/11-es évadja 😊
A bajnokságban a 7.helyre értünk oda,de ez lehetett volna szebb is,ha 90.perc után ténylegesen vége a meccsnek..Így,hogy még rátett a spori sajnos nem kevesebb mint 12pontot buktunk el...ezen mindenképpen javítanunk kell!!!!
Voltak nagyon szép mérkõzéseink:Bari-Roma 2-1,Milan-Bari 0-0,Bari-Inter 1-0 ( a 13.perctõl emberhátrányba voltam ) ,Bari-Milan 5-1,
Ezzel a bajnokságot le is zárom,de még nincs vége a szezonnak jöhet az Olasz Kupa 😊
A kupát nagyon nem vettem komolyan,mert inkább a bajnokságra akartam figyelni,így a selejtezõk nagy részét a tartalékjaim hozták le!Sorrendben:Torino 1-1 majd büntetõkkel mentünk tovább,Udinese 2-1,majd Torinóban a Juventust sikerült elverni 3-1-re!!!!Utána következhetett a Roma 2-1,ezután az elõdöntõben a Palermo az idegenbeli 3-0-ás siker után a hazai 0-0 belefért😊
és a döntõ:
Így elõször sikerült a csapatnak egy komoly trófeát nyernie😊
Játékosokról pár szó:
Igazolások kimerültek,hogy pár nagy zsugást sikerült kölcsönbe elhozni:
Rafael,Kaboul,Kadlec,Macheda,Yaya Sanogo. A terveim szerint az elsõ 4 játékost meg kell próbálni újra megszerezni,hogy jövõre még szebb eredményeket érjünk el😊
óriási grat mindenkinek😊
Cisco Roma (nekem az marad) Plymouth, Luton, Alessandria Ti kiemelve is megérdemlitek 😊
A bajnokságban a 7.helyre értünk oda,de ez lehetett volna szebb is,ha 90.perc után ténylegesen vége a meccsnek..Így,hogy még rátett a spori sajnos nem kevesebb mint 12pontot buktunk el...ezen mindenképpen javítanunk kell!!!!
Voltak nagyon szép mérkõzéseink:Bari-Roma 2-1,Milan-Bari 0-0,Bari-Inter 1-0 ( a 13.perctõl emberhátrányba voltam ) ,Bari-Milan 5-1,
Ezzel a bajnokságot le is zárom,de még nincs vége a szezonnak jöhet az Olasz Kupa 😊
A kupát nagyon nem vettem komolyan,mert inkább a bajnokságra akartam figyelni,így a selejtezõk nagy részét a tartalékjaim hozták le!Sorrendben:Torino 1-1 majd büntetõkkel mentünk tovább,Udinese 2-1,majd Torinóban a Juventust sikerült elverni 3-1-re!!!!Utána következhetett a Roma 2-1,ezután az elõdöntõben a Palermo az idegenbeli 3-0-ás siker után a hazai 0-0 belefért😊
és a döntõ:
Így elõször sikerült a csapatnak egy komoly trófeát nyernie😊
Játékosokról pár szó:
Igazolások kimerültek,hogy pár nagy zsugást sikerült kölcsönbe elhozni:
Rafael,Kaboul,Kadlec,Macheda,Yaya Sanogo. A terveim szerint az elsõ 4 játékost meg kell próbálni újra megszerezni,hogy jövõre még szebb eredményeket érjünk el😊
óriási grat mindenkinek😊
Cisco Roma (nekem az marad) Plymouth, Luton, Alessandria Ti kiemelve is megérdemlitek 😊
Nos, tényleg megörült a cucc, ugyanis behúztam a BL-lt is
Real után megkaptam a Cselszki-t, otthon 2-2, idegenben 0-4-re megütöttük õket<#wave>#wave>
Döntõben a Lyon adta meg magát, 2-0 lett a vége, így a 2019-20-as idény legjobb európai klubcsapata a Sporting Clube de Portugal!
Real után megkaptam a Cselszki-t, otthon 2-2, idegenben 0-4-re megütöttük õket<#wave>#wave>
Döntõben a Lyon adta meg magát, 2-0 lett a vége, így a 2019-20-as idény legjobb európai klubcsapata a Sporting Clube de Portugal!
<#boxer>#boxer>
nemhát mert ott a nagyközönség szerint a gyenge keret se gyenge keret-.-
Az a szomorú, hogy ha a ManUnt csinálja ugyanezt nem történik semmi.
Komolyan nem értem,hogy a francba lehet Bari-al 30meccsen 14 döntetlent összehozni,de irtó nagyon megjárom,hogy nem tudjuk az eredményt tartani...
nagy grat az eredményekhez!!!!
nagy grat az eredményekhez!!!!
kicsit off, de nálam teljesen aktuális és talán sokunkat érint:
cikk
engem kábé 4x legalább megbüntettek volna ezekszerint egy szezon alatt.
cikk
engem kábé 4x legalább megbüntettek volna ezekszerint egy szezon alatt.
1. bajnoki Bologna-Napoli 1-0 shots: 4-21 labda 37-63 %,köszcsá
2. bajnoki Napoli-Palermo,kicsi Cannavaro lõtt 2 gólt,kár hogy 1-1 lett az eredmény. <#falbav>#falbav><#idiota>#idiota>
2. bajnoki Napoli-Palermo,kicsi Cannavaro lõtt 2 gólt,kár hogy 1-1 lett az eredmény. <#falbav>#falbav><#idiota>#idiota>
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
na,napolival indul a szezon,igazolások:
-Piatti 8,5m€
-Reto Zanni 400k€
-Romaric 1,5m€
ment:
-Zuniga 7,5m€ Birmingham
-Gianluca Grava 1m€ Atalanta
-Matteo Gianello 600k€ Parma
-Eminio Rullo loan Torino
EL-t,kupát leszarom,minden erõnket a bajnokságra kell írányítani,top 4-ben kell zárnunk a szezont,azaz jövõre BL!
-Piatti 8,5m€
-Reto Zanni 400k€
-Romaric 1,5m€
ment:
-Zuniga 7,5m€ Birmingham
-Gianluca Grava 1m€ Atalanta
-Matteo Gianello 600k€ Parma
-Eminio Rullo loan Torino
EL-t,kupát leszarom,minden erõnket a bajnokságra kell írányítani,top 4-ben kell zárnunk a szezont,azaz jövõre BL!
köszi! hol van az még... 😄D
Nagy Grat. csak így tovább a bl gyõzelemig!!!! 😄
Huni neked is 😄
Huni neked is 😄
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Sziasztok!AZ a problémám, hogy minden kulcsjátékosom panaszkodik , hogy nagy a fegyelmezetlenség a csapatnál....ezt, hogy tudom kiküszöbölni?
U.S. Alessandria Calcio 1912, Serie C1/A, 2010/2011
csapat: keret / stat / átigazolások
serie c: tabella / stat / meccsek 1 / meccsek 2
olasz kupa: bukta
olasz ligakupa: döntõ ov / döntõ vv (harmad és alacsonyabb osztályú csapatoknak van kiírva.)
serie c szuperkupa: döntõ ov / döntõ vv (a serie c1/a és c1/b gyõztese játssza.)
+ bónusz: serie a / serie b
kiesett a genoa... 😞
csapat: keret / stat / átigazolások
serie c: tabella / stat / meccsek 1 / meccsek 2
olasz kupa: bukta
olasz ligakupa: döntõ ov / döntõ vv (harmad és alacsonyabb osztályú csapatoknak van kiírva.)
serie c szuperkupa: döntõ ov / döntõ vv (a serie c1/a és c1/b gyõztese játssza.)
+ bónusz: serie a / serie b
kiesett a genoa... 😞
Megörült a program...
Majdnem 60 percig voltam emberhátrányban és így is elég csúnyán elkentem a Realt BL nyolcaddöntõben<#wave>#wave>
hali fm11-hez van már ijen "világliga" ??
Asus P5KPL-AM EPU|C2D E5300|Gainward GeForce GT240|2Gb Kingmax DDR2|500Gb WD HDD SATA|320Gb Samsung HDD IDE|Win7 Pro x64
tudom nem nagy csapat ellen volt, de Nistelrooy góljainak örülök 😄
Hát nálam azért ilyen gondok nem igazán voltak elvégre nincsenek világsztárjaim.Olyan nálam is volt még a Palermonál, hogy nem voltam elég kemény.Aztán változtattam de nem sértõdtek be.Én csak 6.5 alatt mondom, hogy disappointed ha csereként áll be akkor még úgysem mert nincs elég idejuk bizonyítani.Viszont ha valaki,akár a legjobb játékosom is menni akar akkor engedem ha nagyon rontja a morált.Amennyiben nem akkor kiveszem a kezdõbõl aztán a tarcsiban lehet,hogy meggondolja magát.
te amúgy mit csináltál volna a helyemben? azért csináltam így, mert a másik mentésen meg ilyenkor egy ilyen beszélgetés után elkezdtek rinyálni hogy nincs fegyelem a csapatban -.-
Csak keményen.
Hát ezen beszarok 😄 Elõszezon van, meccsen nyerésre állunk. Beállítom Özil-t, Garayt csereként félidõben. Mindenki hozza a 7.5ös átlagot (Higu 9.6ot kapott), Özil meg Garay a maguk kis 6.3 és 6.6jukkal végeznek. Meccs végén lekúrom õket hogy csalódott vagyuk a mutatott teljesítményükkel... erre 1 napra rá mindkettõ rinyál hogy nem elégedettek a beszédeimmel, stb. Megmondtam nekik hogy változtatni fogok ezen. Erre elkezdik hogy nem hisznek nekem, megmondtam az egyiknek, hogy én vagyok a manager én hozom a döntéseket. Erre még jobban megsértõdött (Garay), kérte hogy rakjam átigazolási listára. Most megtörtént. Özil is most pipa rám, de igazából nem izgat mert Canales a bajnokságra pont felépül és Özil majd nézi a padról a meccset...
- Választásom a 3. osztályban szereplõ Plymouth gárdájára esett. A média elõrejelzések 4. helyre várnak minket, de én egyeneságon szeretnék feljutni. A Plymouth tavaly esett ki a Championship (másodosztály) küzdelmeibõl.
Igazolások:
- Mivel a klubb nem dúskál a pénzben csak ingyen próbáltam játékost szerezni. Bejelentkeztek a legjobb védõmért Seip-ért, az Everton 1 milliót fizetett érte amit az elnök automatikusan el is fogadott. Az érte kapott pénzbõl 2 játékost igazoltam, a többi ingyenes igazolás:
- A.Yakubo
- A. Ngamba
- Styvar Peter
- Kenesei K. (átadólistáról)
- Rhys Murphy (Kölcsön)
- Czvitkovics P.
- Van Der Meyde
- Jan Kozak
+ Volt pár távozó akik nem ütötték meg a szintet / túl sok volt a fizetésük-
Felkészülés:
- A felkészülést gyengébb csapatok ellen csináltam végig többnyire gyõzelmek voltak, a mutatott játékkal még nem volt annyira elégedett.
Bajnokság:
A bajnokságot a nem túl acélos Bournemouth ellen kezdtük, biztos gyõzelemben bíztam és úgy látszik a taktika nagyon el lett találva ugyanis egy hatost vágtunk nekik. Eddig 7 meccs / 7 gyõzelem, a gond az hogy nem tudok rotálni kellõen, remélhetõleg birják majd a játékosok. A ligakupában még mindig állunk, de egyre nagyobb ellenfelek jönnek.
Tabella: Jelenleg 4 ponttal megyek a Peterborogh elõtt, 6-al pedig a Swindon elõtt.
Jelenlegi felállás: Button,Bhasera,Arnason,Johnson,Yakubu,Fletcher,Kozak,Meyde,Czvitkovics,Styvar,Kenesei.
Félévkor jelentkezem majd képekkel fûszerezett beszámolóval. Bocs ha hosszú lett. Ha megkérhetném a házigazdát akkor a Plymouth csapatát betenné a nevemhez?
nekem most Casillas sérült le edzésen (elõszezonban), 1 hónapra kb. Adánnal kell szuperkupáznom és nyitnom a szezont. juhéj...
yaya sanogoért nagy nehezen megállapodtam 6 millió ojróban,erre EDZÉSEN lesérült 7-8 hónapra,így megbukott a medical test-en...shit,jöhet lukaku
Jó reggelt!
Ez egy csodás karrier és fantasztikus eredmény. De látom a csapatod elõnyben van a többihez képest hisz a keretben egy szuper bombázót is tartasz aki lekenyerezi az ellenfeleket 😊 .
Ez egy csodás karrier és fantasztikus eredmény. De látom a csapatod elõnyben van a többihez képest hisz a keretben egy szuper bombázót is tartasz aki lekenyerezi az ellenfeleket 😊 .
www.bundesliga.de www.kicker.de
Jaja. Épp most csalták el a meccsemet a Porto ellen, 4.!!! percben kiállítás egy sima visszahúzásért, még csak nem is utolsó emberként, aztán kaptam egy lesgólt, Én is szépen visszakockáztam, 1 méterrel a védõsorom mögül indult a csóka, cserébe tõlem meg elvettek egy gólt, ahol nem volt lesen az emberem. Mondjuk annyira nem izgat, van 8 pont elõnyöm még így is, 10 fordulóval a vége elõtt, nem hinném, hogy gond lenne a végén<#wave>#wave>
visszatértem olaszhonba, de nem a genoához. azaz: keztem egy karriert az alessandria csapatával.
U.S. Alessandria Calcio 1912
elõször a hellas veronán gondolkoztam, de az már lejárt lemez fm-es berkekben. 😄 aztán az alessandriára esett a választásom, fõként mivel a genoa (egyik) fiókcsapatáról van szó. féltávnál járunk, itt egy kis helyzetjelentés:
legelsõ meccsem a csapat kispadján
bajnokság: tabella / meccsek
kupa: meccsek / bukta
ligakupa: még versenyben vagyunk
U.S. Alessandria Calcio 1912
elõször a hellas veronán gondolkoztam, de az már lejárt lemez fm-es berkekben. 😄 aztán az alessandriára esett a választásom, fõként mivel a genoa (egyik) fiókcsapatáról van szó. féltávnál járunk, itt egy kis helyzetjelentés:
legelsõ meccsem a csapat kispadján
bajnokság: tabella / meccsek
kupa: meccsek / bukta
ligakupa: még versenyben vagyunk
Atletico Roma - 2014/2015 - Serie A
Elsõ körben néhány szót az igazolásokról. Bármennyire is azt hittem, hogy belenyúltam a tutiba a nyáron, tévedtem, és sok esetben inkább a trutyiba nyúltam bele. Kiderült, hogy bár jónak tûnt, mégsem akkora móka ha ingyen hozok rutinos rókákat, akik elviekben még hozzá tudnának tenni a játékhoz. Befürödtem Adrianoval, Drogbával, valamint Ashley Cole is elfocizgatott 4 millió eurót egy év alatt, a teljesítménye meg jócskán elmaradt a várakozásoktól.
Cassanira eltapsoltam 8,5 millió eurót azért, hogy 8 meccses játsszon fél év alatt majd januárban ugyanennyiért távozzon. Mondjuk õ egész õsszel sérült volt.
Anderson kölcsönvétele nagy üzletnek tûnt, mégis Manchesterbe került vissza januárban.
Lescott nem volt nagy wasistdas, de aztán szerencsére belejött. Akivel egy kicsit mellényúltam, az a télen érkezett Rabiola volt, sokat nem tudott hozzátenni a játékhoz.
És akkor jöjjön a pozitív oldala a játékosmozgásoknak. Édersont és Vivianot szép összegért tudtam értékesíteni, akárcsak Rosinat.
A szezon igazolása nem is tudom, ki lehetne. Renato Augusto és Ayoze között nem tudok dönteni. Az biztos, hogy mindketten megérik a pénzüket. Renato Augusto a csapat egyik vezére volt mindaddig amíg meg nem sérült a szezon véghajrájában, Ayoze meg 18 évesen fogta magát és bevágódott a kezdõbe, szórt egy triplát a Milannak, és lubickolt, mint hal a vízben. Verratti miatta kényszerült ki a jobbszélre.
Szóval az igazolások:
Az Inter ellen játszottuk az Olasz Szuperkupát, be is húztuk.
Az Olasz Kupában a Napoli és a Genoa után a Romát vertük (5-3, 0-2) az elõdöntõben, a döntõben pedig a Palermo ellen meccseltünk, és nyertünk.
A Serie A kiegyenlített volt, a legnagyobb harc a Milan és köztünk zajlott a bajnoki címért. 37 forduló elteltével tudtuk bebiztosítani a serleget, miután az Inter ellen 4-0 arányban nyertünk. Egyébként láttam én már sok tabellát meg sok csapatot gyengén teljesíteni, de szerintem az, amit a Lecce összehozott, "überelhetetlen".
Egyéni címek tekintetében visszaállt a világ rendje, Feczesin idén is gólkirály lett.
Bajnokok Ligájában a Bayern, Celtic, Valencia trió mellé kerültünk, sok esélyt nem láttam a továbbjutásra. A 6. fordulóban dõlt el, hogy megvan a továbbjutás, sõt, jó adag szerencsével a csoportelsõséget is behúztuk.
Jöhetett a Bordeaux, akiket 4-3-as összesítéssel ütöttünk ki és így bekerültünk a negyeddöntõbe.
A sorsolásnál megintcsak szerencsénk volt, mert a Leverkusent húzták mellénk. Renato Augusto döntötte el kb a továbbjutás kérdését, amikor az elsõ meccsen hátrányból tudtunk fordítani a góljával és gólpasszával. Hazai pályán aztán kikaptunk 1-0-ra, de 2-2-es összesítéssel, idegenben lõtt több góllal bemasíroztunk az elõdöntõbe.
Utaztunk Manchesterbe a Unitedhez, ahol kínkeservesen, vért izzadva hoztunk össze egy 1-1-es döntetlent. Rómában már semmi izgalmas nem történt, ha leszámítjuk a közel 30 lövést, amit az angolok összeszerencsétlenkedtek, és 0-0 lett a vége.
Döntõ, olasz derbi. A másik ágról a Milan jutott be a madridi döntõbe. Tartottam tõlük, mert a bajnokságban is õk voltak a legnagyobb ellenfeleink. Minden idõk legborzasztóbb, legunalmasabb Bajnokok Ligája döntõjét játszottuk kb.
Van 42 millió euró a kasszában, szezon közben volt egy elnökváltás is.
Csapatfotó:

Na én pont ezért nem játszom soha angol bajnokságban.Így is eléggé tud szívatni a program ha akar nehogy még erre is figyelni kelljen.