104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• BBeno2
    hátha talál valami tehetséges tolvaj majmot
  • korbin555
    A 7. szezonban kaptam egy ifit, aki jó eséllyel eljuthat majd a felnőtt csapatig. Rácz. Ezzel ő lesz az első magyar játékos a klubnál, mert a felnőttben sincs egy szál sem. 142 a PA értéke, tuti válogatott lesz majd belőle. (A válogatottunk 73. a világranglistán.)

Magyar karrier... Van cseh, brazil, ecuadori, lengyel, török, litván, orosz, szerb, görög, horvát, német, svéd, ukrán, ghánai, egyiptomi, még ausztrál játékosom is. A staff között is csak két magyar van, rosszabbak mint a játékosok. Ennyi erővel kezdhettem volna bárhol, mert csak a csapat neve magyar. Lehangoló néha.

Az egyik Dél-Európát figyelő scout-om meg éppen Gibraltárban figyeli a sziklát. Jól meglepne, ha előállna onnan egy csodagyerekkel.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.12.11. 05:37:58
  • zyndar
    Na ilyet nem pipáltam még :)
  • Szabz27
    ez a kemény nem a faláb :(
  • BBeno2
    tóth úr vagy nem látta Kelly-t vagy azt hitte hogy Kelly nem látja a labdát és ment volna kontrára ha kelly nem ér hozzá :D
  • Lancelot1983
    futott előre, hogy az ellentámadásból gólt lőjön :)
  • korbin555
    Egy szép hónap gólja, beverte külsővel. De a Tóth nevű futball imitátor hová sietett vajon?
  • Darthmushroom
    Majdnem.. :(
  • EskimoCallboy
    Sziasztok
    Szerintetek megéri megvenni a játékot? Engem főleg a touch része érdekelne, mert már nincs időm a sok aprólékos dologra
    Láttam van belőle már külön verzió is, az ugyan az, mint ami a sima FM-ben megtalálható?
    Javult valamit a játék vagy maradjak inkább a FMC15-nél?
    Köszi :)
  • korbin555
    Jó nagy baromság, hogy gyerekek vonják kérdőre a menedzsert. Pláne ok nélkül. Tavaly még az ifiben volt, első szezonja a felnőttben. Szezon végére lesz vagy 30 meccse, mit akar még?
    Néha visszasírom a korábbi kiadásokat. Ez sem nehezebb semmivel mint a 13-14, csak idegesítőbb. Vagy az idegrendszerem már nem a régi.
  • LasDen #102009
    ez az új játékos interakció egy elbaszott szar lett.
  • korbin555
    Azt meg nem élvezem, hogy megint ugat egy 18 tehetség, mert szerinte keveset játszik. Ott egy klasszis a helyén, mégis minden 3. meccsen kezdő, és 17x csere is volt. Balhézik, én meg nem tudok mit csinálni. Kölcsön nem adom, mert szükség van rá. Több meccset meg nem ígérhetek neki, mert azt úgysem tudom betartani. Annyira nem jó, mert akkor ő lenne a kezdő. Úgyhogy a második próbálkozásánál szóba sem álltam vele. A vicces az, hogy 3 játékos örül, hogy nem foglalkozom a vinnyogásával, 2 meg unhappy. A többit meg nem is érdekli az egész. Talán engem sem kellene, hogy érdekeljen, de ezzel mégis fel tud húzni a játék.
  • zyndar
    Viszontlátni a pályán a taktikai utasításokat.
    Az új szerzemény mesterhármassal nyit.
    3,5 órán keresztül játékost és staffot keresni, majd lefeküdni anélkül, hogy egy árva meccset játszottam volna...
  • Lancelot1983
    köszi, igen az lehet, mert hiányos az adatlapja elég rendesen :)
  • korbin555
    A scout riportokat.
    Az ifik kinevelését.
    A merchandise bevételt.
    A győzelmeket.

@Lancelot Figyeltesd tovább a kiszemeltet. Általában ha nincs pontos infó valakiről, akkor a riportnál a jobb alsó sarokban ki is van írva, hogy további megfigyelés szükséges. Azért lehetnek feketék a csillagok, mert 1- több idő kell a megfigyeléshez, 2- gyenge a scout.
  • Lancelot1983
    Mit is jelentenek a fekete és sárga csillagok pontosan, amikor megfigyelek egy ifit és azt írja ki jelenlegi képzetesség 1 sárga csillag és 2,5 fekete csillag valamint elérhető képzettség 2,5 sárga csillag és 5 fekete csillag?
  • kosheen
    az átigazolások :D
    minden-egyes-szezonban megfogadom, hogy nem fogom b.zizni a keretet, had szokjanak össze, stb...aztán valahogy csak az a vége hogy jön 5-10 játékos, ha más nem néhány ifi :D
  • realik
    Amikor szezon vége van, de még nem kezdődik el az új szezon és jönnek a különböző statisztikai mutatók - hogy jobb esetben mennyit "fejlődött" a csapat-, szponzorpénzek, fizetési keretek meghatározása.

Amikor szezon kezdetén új tervek, célok eléréséhez meg kell keresnem a legmegfelelőbb játékosokat/stábot

Amikor új ifik kerülnek a csapathoz

Amikor megnyerem a bl-t, de kikapok a Puskás Akadémiától :)
  • Szabz27
    Amikor alulról feljutva Bl-t nyersz 20-25 szezon után. Amikor egy 15 éves wonderkidből world class-t faragsz. Amikor csak egy bajnokságot játszol, de azt sokáig :)
  • LasDen #102000
    Amolyna körkérdés, csak úgy kíváncsiságból. Jó válasz nincs, csak rossz....

Ki melyik aspektusát élvezi a játéknak a legjobban?

Értsd: Az apró részletek, amiket újra és újra vársz. A játékosokkal, edzőkkel, anyámkínnyával való interakció, a meccsek, a taktikai mikro és makro szarakodása, az átigazolás, a kukázás, a töltő képernyő előtt ülés vagy nem is élvezi mert csak azért játszik vele, mert menő....

aki nem válaszol, törlöm a köv hozzászólását :D
  • korbin555
    Végül is nem probléma. Oda még könnyebb is játékost küldeni, mint az NB2-be. Csak túlságosan ne erősítsd őket.
  • bexinho
    Igen, elején én is furcsálltam. Mert korábban mindig megszakadt a kapcsolat, ha egy osztályba kerültem a fiókcsapatommal, vagy anyaegyesületemmel (York City-s karrieremben). Itt is a Haladással megszakították a kapcsolatot a vezetők, mert feljutott. A Soroksársal nem tudom miért nem. Lehet mert az értéke 0 vagy 1€ ? Így pedig máshogy értelmezheti a játék? ...
  • korbin555
    Furcsa, hogy egy osztályban vagytok. Nekem ezt sosem engedték. A 15-ben a Vasas volt fiók, de ahogy feljutottak, azonnal megszüntette a főnökség a kapcsolatot. Franciában a Tours volt, de annak is véget vetettek mikor feljutottak. Eddig azt hittem, hogy ilyet nem is lehet...
  • bexinho
    Már egy jó ideje igen. Annak idején Sevcsenko itt kezdte az edzői karrierjét (azóta sem ért el akkora sikert a Soroksár). Most már valamelyik top csapat edzője.
  • korbin555
    A Soroksár a fiókcsapatod?
  • bexinho
    Az Újpest idén fölénk nőtt. BL csoportkörben majdnem továbbjutott a kiesés szakaszba, bajnokságban pedig legyőzhetetlennek bizonyult. Ki is kaptunk tőlük kétszer is. Az értékük 66 M, a miénk 88 M font. Hét év után sikerült megtörni a Ferencváros egyeduralmát a nagy riválisnak.

Mindenesetre az utánpótlás csapatunk elég szépen szerepelt, az első csapattal ellentétben...
  • Darthmushroom
    VÉGRE!!! 1 döntetlen és 4 veresség után letudtuk győzni őket.
  • bexinho
    Szerencsésebb esetben a 20 év időtávlat kezdetén is beeshet egy tehetség :)

Wonderkid
  • korbin555
    Ez is igaz.
  • McEachran3
    OFF
    Helo. Van egy kuponom amit be lehet váltani az új Assassin Creed-re, vagy a Tom Clancy Rainbow Six Siegre. Szívesen elcserélném ha valakit érdekel egy FM 16-cd key-re. Steamen mindkét játék 60 euró, az FM 55.
    Bocs az off-ért.
  • zyndar
    Valóban jó lenne, ha képes lenne a játék változni ezen a téren, de a YR sajna fix.
  • kosheen
    épp ezért nincs benne semmi logika.
    Mármint az oké, hogy fm 10 és fm 16 között emelkedik a YR, de fm 16-on belül is illene emelkedni akkor, ha te a klubodnál mindent kimaxolsz. Alapból "genetikailag" se a belgák, se a szerbek nem lettek jobbak, szimplán az ország ifiképző rendszere javult, jobban felfedezik és nevelik a tehetséget, vagy épp csak nyertek valamit - nálunk is ugyanúgy megszületik minden évben ha nem is Puskás, de 1-1 olyan játékos, aki tehetsége alapján be kellene, hogy férjen egy top 4 bajnokság élmezőnyébe.
    Most nem találják és nevelik ki, mert rossz az egész rendszer. Viszont nem reális, hogy ha egy Mucsaröcsöge világszínvonalú edzőközpontot csinál, világszínvonalú ifiedzőket alkalmaz, ráadásul dugig van pénzzel, mert sorra nyeri a BL-t, az ne találjon a saját hazájában jó játékosokat.
    Egy nem foci nemzet esetében, mondjuk valami arab csapattal még oké, megérteném, hogy lesz.rják a helyi fiatalok ha a csapat ázsiai bl-t nyer és nem mennek tömegesen egyből focistának. De egy európai országnál igen is kellene valamilyen hatást gyakorolni annak, ha mondjuk egy csapat kiemelkedik az addigi nihilből.
    Reálisan nézve, ha mondjuk most a Fradi BL-t nyerne ÉS világszínvonalú ifi edzések lennének országos szinten, akkor másnap tízezrével íratnák be a gyerekeket foci edzésre - ezek közül pedig belga, holland mintára ki KELLENE jönnie minimum 1-1 európa klasszisnak...és itt jönne egy felfele spirál
  • korbin555
    Pedig van benne logika, és jól is van megcsinálva. Miért lennének klasszisaink, mikor 30-40 éve kihaltak az utolsók, és azóta sem született egy sem. IRL kellene végre előre lépni, mert a játék csak akkor fog, ha lesz valami alapja. Ha a top ligákban játszana 8-10 fiatal magyar, akkor tuti emelnék a YR-t. A belgákat is felturbózta az fm, a 10-11 idejében még sehol nem voltak. Idén a szerb YR is emelkedett, mert nyáron U20-as VB-t nyertek. Szóval a készítők figyelnek, csak nálunk nincs mit...
  • Torzhus
    Hm.. Nem túl jó hír ez; és a logikát se látom benne.. Mindenesetre köszönöm a választ!
  • LasDen #101985
    korbin kijavít, ha kell, de a YR az fix. Nem fog változni csak mert jobb vagy. MO-ra kb 20 évente fog 1 elfogadható ifista születni....
  • Torzhus
    És ha mondjuk egy magyar csapattal kezdek és folyamatosan egyre jobb eredményeket érek el ez az érték emelkedni fog? (konkrétan Honvéddal 10 éven belül 4 BL-t nyertünk és további 2 döntő+ 3 elődöntő, magyar bajnokság lassan Európa egyik legerősebbike, de tehetséges ifista nemhogy hozzám, de az országba se nagyon született)
  • LasDen #101983
    lényegében igen. Minél nagyobb egy ország Yout Rate-je, annál nagyobb az esélye, hogy jó képességű ifisták bukkanjanak fel....
  • Torzhus
    Meg tudnátok nekem mondani, hogy pontosan mitől függ, hogy milyen ifik születnek be a csapatomba? Nyilván nagyobb eséllyel kerül jobb csapatba csodagyerek meg gondolom jobb focinemzetekhez is könnyebben(pl. brazil, német). De hallottam vmi Youth Rate-et ami nem teljesen világos nekem(tippem hogy ez az előbbire vonatkozik miszerint jobb nemzet->nagyobb YR->jobb ifik).
  • karajjj
    Gratula, durva eredmények! :D
  • realik
    Üdv!

FM 15 Honvéd

Túl vagyok a 400.-ik meccsen.
    1 szezon:
    A kezdésnél szinte kicseréltem az egész csapatot. a vártnál könnyebben sikerült az első szezon. megnyertük a bajnokságot, kupát.
    2. szezon:
    A játékosmozgásmég nagyobb volt mint az előző szezonban. Bajnokság, kupa, szuperkupa behúzva. Először indultunk a bl-ben. A főtáblára be is jutottunk, és bár az utolsó helyen estünk ki de nem vallottunk szégyent.

3. szezon:
    Az első szezon amikor pénzt is költöttem a keret kialakítására. A bajnokság behúzva, kupa szintúgy. Bl csoportkör ismét megvan. és bár kaptunk egy akkora sallert hogy lefejeltem a monitort, csak beértünk a harmadik helyre. Irány az EL! hát persze hogy a Bayern-t kaptuk. óriási meglepetésre az első meccset megnyertük a 100%-os helyzetkihasználásnak köszönhetően. Fordított esetben szentségeltem volna az biztos:) A visszavágón simán kikaptunk.

4. szezon:
    Találtam egy wonderkid-et, akire nem sajnáltam a pénzt. Ebben az évben nagyon simán lettünk bajnokok. kupa behúzva. Ebben az évben már sikerült továbbjutni a bl csoportkörből veretlenül az első helyen. Egészen a negyeddöntőig meneteltünk, ahol a Barcelona búcsúztatott egy szoros párharc során.

5. szezon:
    Játékosmozgás. Meccsenkénti több mint 3-as rúgott gólátlaggal lettünk elsők. A bl csoportkörből megint elsőként veretlenül mentünk tovább. Most az elődöntőig jutottunk,de ismét a Barcelona volt a végállomás.

6. szezon
    Mivel tele vagyok zsével és a csapat reputációja is emelkedik, már nagy pénzekért tudtam eladni játékost és venni is tudtam. Már nem kihívás a hazai porond. A már szokásos bl csoportkörös továbbjutást követően, sorrendben a Chelsea, monaco pároson továbbjutva az elődöntőben a Real Madriddal kerültünk össze.Itthon egy minimális előnyt szereztünk, majd jött a visszavágó, ahol az utolsó pillanatokban szerzett góllal sikerült kiharcolni a hosszabítást, és végül a 11-es párbajban győztünk. Irány a döntő! Az Arsenal ellen a csapat feljutott a csúcsra!

7. szezon:
    Itt tartok most. Bajnokság,

ezzel a taktikával játszom

köszi ha végigolvastad!