Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nemrég keresgélés közben kaptam egy World Super League database-t, amit már régóta keresek. Ennek a lényege az, hogy van 20 bajnokság, egymás alá sorolva, a legfelsőben van a 20 legnagyobb reputációjú csapat(Chelsea, Barca, Bayern, Juventus), a következőben a 20-40-ig reputációval rendelkezők(Monaco,stb.) és így tovább. Gondoltam mielőtt még kijön a 16-os, csinálok még egy karriert itt is, csak úgy szórakozásból. Hogy legyen kihívás is gondoltam az első 4 divízióból nem választok. Átnéztem mind a 20 bajnokságot olyan csapatok után kutatva akik érdekelnének, és kaptam egy párat ami érdekel csak nem tudok választani közülük. Ebben kérném a segítségeteket.
14.Div-Guangzhou
13.Div-Watford
12.Div-Leicester
11.Div-Sassuolo
11.Div-Videoton
11.Div-Q.P.R.
10.Div-Hull
7.Div-Palermo
7.Div-Red Star
7.Div-Southampton
6.Div-Swansea
5.Div-West Ham
Előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.09.15. 08:11:30
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
meccsek.
Tabella.
Ligakupa.
Játékos statisztikák.
December végén kaptunk 210k tőkeinjekciót, bizonytalan az anyagi helyzetünk. Pedig csak 22k megy a fizetésekre, de hát nincs semmilyen bevételünk. Ez van, semmit nem tehetek. Legfeljebb megnyerem a bajnokságot, mert erősen úgy néz ki, hogy az meglesz. A Videoton mióta Horváth Ferenc a menedzser, tör fel mint a talajvíz, de elég messze vannak.
am tervezettel ellentétbe hatalmas mozgás volt a nyáron 😄 100m bevétel eladásból, ebből 3 kulcs ember (Williams, Shelvey, Insigne) 65 millió 😄 el is költöttem közel 70 misit ebből a pénzből 😄
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.14. 19:47:36
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Pedig majdnem leléptem. Viszonylag hamar új szerződést ajánlottak, de nem fogadtam el a siralmas training facilities fejlesztése nélkül. Egy héttel a szerződésem lejárta előtt újra leültünk, megint kértem a fejlesztést. Megint elutasították. Megpróbáltam a youth facilities-t is, arra meg azt mondta, hogy az egyáltalán nem tartozik a klubvezetés szerinti irányvonalba. Voltak közben egész jó ajánlataim külföldről, de ebben a karrierben nem megyek ki az országból. Itthonról abban az időszakban nem kerestek, így végül mégis maradtam. Azóta keresett a Fradi, de most már nem érdekel. Jobb csapatom van mint nekik, a fejlesztés meg úgyis megindul ha lesz egy kis pénz. Szezon végén majd megint bepróbálkozom.
Most éppen nem játszom, mert ez az utolsó karrierem, nem sietek sehová. Heti 1, max 2 szezon a tempóm.
(Nem emeltem semmit, a LK is maradt. Csak tartalékcsapatot adtam hozzá, mert azt az SI ezer éve nem képes megcsinálni.Talán van 5 klub az NB1-ben, ahol van tartalék.)
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
a kompatibilitást meg úgy kell érteni, hogy már tableten is folytathatod pl a pc-n elkezdett játékot.
"Valamint az egyik legjobban várt újítást, az eszközök kompatibilitását is megoldották, így ezentúl már mobilon vagy tableten is játszhatod kedvenc játékodat."
erről van valami bővebb infó?
HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha előrendeled, a béta kódot már a játék November 13-i megjelenése előtt 2 héttel megkapod!
Előrendeléssel az eredeti árnál sokkal olcsóbban, mindössze 32 €-ért kaphatod meg a játékot. Nincs más teendőd, mint a lentebb megtalálható linken lévő oldalon a kosárba rakni a játékot, előrendelni, és így a hivatalos megjelenés előtt 2 héttel már játszhatsz is a Béta verzióval.
Az előrendelés mikéntjéről itt találsz információkat:
http://www.fmhungary.hu/hirek/Football_Manager_2016_elorendeles
Hattyúk tánca: Első felvonás
Az adatbázis frissítés után napokig kerestem, h kivel kéne kezdeni, végül a Swansea-ra esett a választásom. EL szereplést ígérve több mint 20 milliót kaptam igazolásokra, de még a célkitűzések előtt a kérésemre a fizetési sapkát is növeltek, így elég aktívak voltunk az átigazolási piacon. Reed és Brownhill kivételével a nyáron mindenki a kezdőbe érkezett és be is vállt, pl. Austin második lett a góllövő listán 27 góllal. Télen érkező két játékos inkább a jövő emberre lesz. A bajnokságban végig megbízható teljesítményt nyújtottunk, egy kisebb hullámvölgyünk volt csak egy 3 verességes szériával, voltak nagy győzelmeink (7:0, 0:6) de a nagyoktól voltak nagy zakóink is (6:1, 1:4 stb.), végül teljesen megérdemelten a 3. helyen végeztünk. A kerettel elégedett vagyok, sok érkező szerintem nem lesz, inkább a feleslegtől kéne megválnom. +pozitív dolog h kaptam egy igen tehetséges játékost az ifikhez.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.09.13. 12:03:40
Közben vége az átigazolási szezonnak, én is körülnéztem a piacon. Én ugyan csak max. 2,8k fizetést adhatnék 1 kulcsjátékosnak, de olyan itt nincs, így a legmagasabb fizetés 2,1k. Több tucat ember utasította vissza az ajánlataimat, de nem fogok elszállni a bérekkel. A tavalyi kezdőből pedig már csak 3 számít annak. Guilherme rendben van, Soós és Szilágyi meg csak addig lesz kezdő, amíg nem találok szezon közben jobb free player-t a helyükre. Szép lassan el is tűnnek a magyarok, bár a klub nélküli Filkort idehoztam. Idén még jó lesz.
A 8. helyre várnak, ehhez képest a tabella. És a felállás az új emberekkel. Transfers, és akik elméletileg a kezdőbe jöttek:
Most még nem tudtam ennél erősebb társaságot összeszedni, de úgy tűnik ez is elég lehet. A tavalyi bajnok Fradi jelenleg tök utolsó, a BL selejtezőben is könnyedén félretolta őket a Zsolna (0-5). A Vidit az Anderlecht szedte szét atomjaira (0-7), a Lokit meg az Odd Grenland tüntette el. Bár ők legalább nem égtek, mint a rongy (1-2). De a többi klub nem igazán érdekel, már most sem nagyon bírnak velem. Pedig most még a Debrecen és a Videoton erősebb nálam, de nem nagyon látszik. A Vidi ugyan elvert (1-2), de őket meg verik a gyengék. Jók leszünk ha nem lesz sok sérültem. Hoztam még egy erőnléti edzőt, és egy jobb orvost a nyugdíjba vonult doki helyett. A rengeteg lapot begyűjtő fegyelmezetlen emberek pedig mind távoztak, remélhetőleg sokkal kevesebb lesz az eltiltás is.
a legújabb sortitoutsi cut out face megapackot honnan tudnám letölteni egyben?
Ő az. Mennyit kérhetnék érte, amiért el is viszik?
A játék elején pedig a Vidi és a Loki bérkerete külön-külön is 30k, és a Győr sincs sokkal alatta. A Loki tavaly 450k-t adott Nikolicsért, a fizetése meg 5,5k. Kőgazdagok hozzám képest. De nem sokáig.<#ravasz1>#ravasz1>
Nem kellett meggyőznöm, az ügynöke tukmálta rám. Azt sem tudtam, hogy létezik. Alig bírom lerázni a sok kupecet. Mindenféle 38 éves brazil kapusokat, meg 20 éves uru féllábúakat akarnak rám sózni. Akik közül persze sokan itt jók lennének, de nem ugrok mindenre. Guilherme speciel a Légia Varsó tartalékból lett munkanélküli. Előtte brazil alacsony osztályban játszott, azelőtt meg a portugál kettőben. Alkudnom nem kellett, ennyit kért. Az orosz gyerek meg csak 110€ fizetést kért.<#smile>#smile>
Arsenal (kb.) féltáv FM14-el
Volt egy elég erős kis bevásárlásom, jött Mandzukic (24,5 milla - 7.07-es átlag, 27 meccsen 11 gól, 4 gp, nem túl sok), Godin (20 meccs, 7.47-es átlag) a kezdőbe, Adriano is jött volna oda ingyért, de többet van rehabon mint edzésen (10 teszt meccset meg egy éleset nyomott, bele is rokkant).
Jött még a sokat dicsért Dória 9 milláért (és ment is egyből a Swanseabe ahol lenyomott már 30 meccset csak hogy szokja a PL-t), egy brazil jobbhátvéd, meg Luke Shaw 45-ért a téli szünetben. Drága volt, kellett is szórakozni utána a pénzekkel, de eddig jó vételnek tűnik (7,5-es átlag 6 meccsen). Az eladási oldalon Arteta-t lehet kiemelni, ő ment a ManU-ba 8 milláért, ez a szezon úgyis csak bohóckodásnak lesz felfogva, Flamini lehozza a labdaszerző szerepet míg találok egy jó fiatalt vagy egy óccó sztárt.
Durván -80 millában vagyok, ha már Wenger bácsi nem költött majd akkor én szétb.szom a malacperselyt.
Féltávnál 3 pontra vagyok a Mancitytől a 2. helyen (idegenben elvertek 1-0-ra, ennyivel mennek).
Még véletlen se emelkedik ki egy játékosom sem semmiben, viszont csapatként jók vagyunk. Stabilan hozzuk az egy gólos győzelmeket, a keret teljesen korrekt, a Bl-ben megyek Madridba majd, az húzós lesz, a 2. helyet mindenképp meg akarom őrizni, illetve ha itthon elkapom az olajos cityt akkor az első hely se álom.
4231-ben nyomom jelenleg IF-ekkel, bal szélre még kell egy ember, a jobbon Oxi jól nyomja most, a többieket rotálgatom össze-vissza.
Ha lefutott a szezon egy labdaszerző jön majd, ide vagy valami kis wonderkidet nézek, vagy bociszemekkel kérek 30 millát és elhozom Vidalt vagy talán Wanyamát aki durva jó szezont fut eddig (sajnos)
arsenal-stoke 1-1, 3 perc hosszabbítás 95. perc legvégén szöglet után egy fejesből 2-1, középkezdés és le is fújta 😄
Első szezon.
A bajnoki cím zsebben van. Ennél simább is lehetett volna, de amikor kidőlt 1-2 fontos ember, menetrendszerűen jöttek a zakók. 1 ponttal szereztünk kevesebbet tavasszal mint ősszel, pedig sokat segített a március elején érkező Guilherme. A sérültek mellett pedig a sok fegyelmezetlen ember is húzott vissza. Kaptunk 4 pirosat, és hihetetlen 45 sárgát. A szezon vége felé már hálás téma volt a sajtóban, hogy a Békéscsaba és Csernai megfélemlíti az ellenfeleit. Félemlíti a fenét. Ugyanezzel a taktikával a Halinál piros nélkül, 6-8 sárgákkal hoztam le szezonokat. Ennyit számít, mi van a játékosok fejében. Vagy mi nincs.
Egy új ember jött még, ő a Győrben is játszott korábban. Mevoungou. Május közepén érkezett amikor meglett a bajnokság, és megállapították az új büdzsét. Ami annyiban könnyíti meg az életem, hogy 34k lett a bérkeret az eddigi 8,5k helyett. Cash pedig nincs amit át tudnék csoportosítani.
A 3 legjobb ember az osztályzatok alapján az említett Guilherme, Koszó és Balogh. Említésre méltó talán a majd 2017 márciusban csatlakozó Yakovlev. Őt az ügynöke ajánlotta februárban. Jobb lett volna most megkaparintani, de ruszki nem jöhet 18 éves kora előtt. Majd kiderül mi lesz belőle mire ideér. Bár ifiedzőm egy sincs, a youth facilities meg poor, úgyhogy majdnem mindegy itt van-e. Mondjuk pofára majdnem beférne a mostani kezdőbe.<#smile>#smile>
Az NB1-ben elvárás a középmezőny. Olyan, hogy sima bent maradás ismeretlen a főnököm előtt. Ami nagyobb gond, hogy a fejlesztés szó is ismeretlen előtte. Megpróbáltam megzsarolni, de nem engedett. Így aztán nekem kellett, mert voltak ugyan ajánlataim, és nem kötelező itt maradnom, de külföldre nem akarok menni. Megkeresett már a Jablonec, a Dukla Praha, a kazah Aktobe, a Górnik Zabrze(közben kiestek), a Lokomotiv Sofia, és néhány más, kevéssé ismert külföldi klub is. Magyar nem, így maradok és kész.
Most pár nap pihenő, mert ez az erőltetett menet káros az egészségre. Heti 1-2 szezonnal szépen elhúzom az időt október végéig.
Köszönöm a figyelmet.
Hoznom kell pár embert, mert problémáim vannak. 21 játékos van a klubnál, és mindig sok a sérült. Többször is totál fel kellett forgatnom a felállást, mert 6-7 ember hiányzott. A gép meg nem generál szürke emberkét. Kapust adott, de mezőnyjátékost nem. Így aztán CM játszott AMC-t, DC DM-et, 3-4 ember ül csak a padon, meg hasonlók. Jött is néhány kínos zakó. Főleg a korai MK kiesés fáj, de a Cegléd és a Vasas elleni hazai 0-3 sem volt szép. Másik gond, hogy rengeteg a lap és az eltiltás. A fegyelmet hírből sem ismerik ezek a vaddisznók. Van 680€ elérhető bérkeret, ez talán 1-2 free játékos fizetésére elég lesz. Meglehet a feljutás, és illene is megcsinálni, ha már a valóságban sikerült nekik.
A Ligakupa púp a hátamon, már el is fejtettem mekkora szívás, főleg egy ilyen karcsú kerettel. De mivel a többi csapatot sem érdekli, továbbmentünk, így aztán jön a Pápa tavasszal. Időben nem hátráltat, mert Bücs viszi a kupákat.
A nagy "sztár" Szilágyi pedig 20 meccsen 8 gólt rúgott, és mellé tett egy 11 órás gólcsendet. A Honvéd mégis vinné kölcsönbe, de elutasítottam. Majd elzavarom én, ha akarom. De nem most, mert így is kevesen vagyunk.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.11. 12:18:13
Az 5-6. helyre várnak holtversenyben a Szegeddel, az elvárás is a mezőny első fele. Elengedtem 2 embert, és a felszabaduló fillérek miatt jött Reinhardt László középhátvédbe. Ennyi volt, mert nincs egy vasam sem, fizetésekre se. A legjobb játékosom Szilágyi, ex Loki tartalék, a padon pedig U21-es játékosok ülnek. Tudtam még hozni egy lengyel scout-ot, és egy grúz fitness trainer-t. Utóbbi miatt egy kis csevegésre invitáltam a főnököt, és nagy meglepetésemre engedett. Így egész pofás lett az edzés, ha már a háttér egy rettenet. Sürgősen fejleszteni kellene a training facilities-t, de természetesen szó sem lehet róla.
Mivel az nyilvánvaló, hogy a büdös életben nem lesz jó magyar játékosom, így marad a kutatás, amire egy "kicsit" rásegítettem a választék miatt. Betöltöttem egy rakás csóró ligát, amik alapból nincsenek a játékban. A volt keleti blokk majd' összes országa aktív, Kazahsztántól Észtországon át Macedóniától Boszniáig, Litvániáig. 23 ország 55 ezer játékossal, az első 1-2 évben elég lesz. Szinte csak az NDK hiányzik a KGST-ből.<#smile>#smile> Afrika pedig felkészül 8 országgal. Majd ha kimehetnek a scout-ok Európából, betöltöm azokat is a brazil, argentin duóval együtt.
Hat felkészülési meccs lement, a velünk egy kaliberű csapatok ellen nem voltunk rosszak, a Heerenveen és a Szpartak Moszkva meg jól elvert bennünket. Két tétmeccset is lejátszottunk, az MK első fordulóban idegenben vertük 3-2-re a Mezőkövesdet, az első bajnokin pedig itthon 2-1-re a Balmazújvárost. Fan day volt, és állítólag jól szórakozott a nép. Én nem annyira, mert 0-1-ről fordítottunk, és a 89. percben rúgtuk a győztes gólt. Innen folytatom, de nem kapkodok. Ki kell húznom ezzel közel két hónapot, mert másba biztos nem kezdek.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.10. 22:08:54
@Bakkerman Az árát már összespóroltam, de ettől még sokallom. Hat év után is csak 42 rugó a baleseti járadékom, nem ugrálhatok.(Fizikailag képtelen is lennék rá.<#vigyor>#vigyor>) Ráadásul jövőre érik egy videokártya csere, minden fillért meg kell fognom.
Egy ilyen ajánlat már bomba üzlet. Ez csak 11k.
Ha belegondolok, hogy a 13-at még 7k-ért vettem, de a 15-öt is 9k-ért...
olyan van hogy a gép kitalálja hogy márpedig én nem nyerhetek? 😄
Arsenal (5. hely szezon harmadánál)- megvertem a Sunderlandet (18.) utána nagy örömömre kaptam egy crash dumpot, újratöltöttem és kikaptam. Utána már csak poénból is ismét újratöltöttem de megint nem nyertem és mérgemben addig pörgetem újra a meccset míg nem lesz meg a 3 pontom....viszont már hatodik alkalommal futok neki ennek a meccsnek és most valahogy nem akarnak úgy pörögni a srácok ahogy előtte, pedig már épp elkapták a fonalat és kezdett szép gördülékeny lenni a csapatjáték
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Van haszna, mert erősíti a fiatal játékos személyiségét, mentális erejét.
Minden részletesen le van írva ITT.