Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bexinho
Jó estét!

Én ritkán szoktam írni, inkább olvasom a fórumot. Minden évben kezdtem egyet a York City-vel, de idén, a 11-es résznél kivételt tettem, és csak a MU-val haladok. Van amikor van idõm játszani, van amikor nem. Így pár hónap alatt tudtam le 6 szezont.

2010.08.08. Ekkor vettem át az irányítást Ferguson-tól.
2015.11.23. Jelenleg itt tartok...

-Ez idõ alatt sikerült minden évben (5db) bajnoki címet ünnepelnem.

-A BL-t 2011-ben (Arsenal ellen), 2015-ben (Real Madrid ellen) megnyernem. Köztes idõszakokban volt hogy a 16 legjobb között búcsúznom kellett.

-1 FA kupa gyõzelem a Stoke ellen.

-UEFA Super kupát 2011-ben és '15-ben is el tudtam hódítani a Juventus és a Bayern elõtt.

-2011-ben Sao Paolo ellen behúztam a Klubvilágbajnokság kupáját.

-Liga kupa : 2 arany 2 ezüst

-Community Shield : 4 arany 1 ezüst

-U-18as kupa minden évben meglett a fiataloknak, a bajnokság pedig 4x. Ugyanez mondható el a tartalékokról is bajnokság terén.

Sikerült pár kupát begyûjtenem, és 5 év alatt mindössze 2x nyúltam bele nagy változtatással a taktikába. Persze minden évben kellett finomítanom rajta, de 1-2 évet leszámítva sikerült minden évben magabiztosan letudnom a meccseket.

Dzsudzsák a kezdetektõl fogva kezdõ nálam, 5 millióért hoztam, most 11,250M Font az értéke, és 29éves lesz hamarosan. Durva, de meghatározó játékosom, 2 BL gyõzelmem során meccs embere volt, és szerzett 1-1 gólt mindegyiken. Pedig bajnokságban inkább az aszisztokkal büszkélkedhetett (bár az évi 4-8 gól meg volt).

Csatársor: Hernandez 20-30 gólokat termel évente (22,75M Font), Lukaku -nak (9,25M font) 1 nagyon jó idénye volt (29 gól), azóta valahogy nem jönnek a gólok tõle. Babacar 2 éve van nálam (11,25-ért igazoltam, és most 24,25M fontot ér), de már most 8+ az összeátlaga. Meccs/gólarány= 1,19
Rooney-t kölcsönadtam (7,5Mfont) 2015-ben a Tottenham-nek, mivel cserepadra szorult, de sajnos 29 évesen még a Tottenhamben sem megy neki. Ibra-t ingyen igazoltam 2 évre, úgymond kiegészítõ emberként.

Középpályássor: Dzsudzsi alap kezdõ, egyenletes formában játszik. Agüero (45M fontért jött, most 26,5M) is hasznos a csapat számára, igaz kellett 1 év mire beilleszkedett rendesen. Pastore idén jött hozzám ingyen (értéke 28M angol font), de számtalanszor lõtt meccsdöntõ gólt. Snejdert tavaly igazoltam le (11M fontért, 31 éves, és 8,5-re csökkent), és egybõl 7,56-os átlagot produkált. Óriási távoló bombái voltak. Talán pastore lõ rendszeresen 20-30ról gólokat, mint annak idején Scholes 😊
Nani és Valencia kiegészítõ emberek, ám Vale kezdetekben tökéletes irányító volt középen. Minden évben kipróbáltam fiatalokat az u18ból, azonban most érett be 2 4,5 csillagos VKP, így a chilei Vidal-nak konkurenciái lettek (Real-ból hoztam el csalódottan 7,5M fontért, most 14,5M az értéke, és nagyon hasznos VKP).
Lassana Diarra tökéletes kiegészítõ VKP és JHV KH poszton is. Ingyen igazoltam!!!
Jack Wilshere jön az Arsenalból 10M fontért kiegészítõ embernek. Elõnye, hogy angol és Valencia helyett tökéletesen elfér kiegészítõ emberként... ja és fiatal is!

Védõk: Rafael és Fabió beérett. Utóbbi késõbb, de mindkettõ kulcsjátékos lett! Értékük 12-16M font között stagnál. Középen Evans (8,5M), Subotic (12,75M) és a kihagyhatatlan Vidic (6,5M), aki igaz már 33 éves, de még mindig alapember. Idény végénmegválok Subotic-tól, mert leigazoltam év végére az Everton-ból az angol VKP-KH - JACK RODWELL-t (28M font-ért), mivel próbálok angolosítani. Rio Ferdinand tavaly évvégén vonult vissza, de biztosítottam neki edzõi munkát a szakmai stábban Giggs, Phil Neville, Scholes, Van der Sar mellé.

Kapus: Van der Sar visszavonulása után leigazoltam sok pénzért (18M) Asenjo-t az At Madridtól, mivel sérült volt a csere kapusom is, és szükségem volt egy fiatal tálentumra. 2-3 évig be is vált, azonban sokszor potyázott, így jöhetett De Gea (20M) (rá pár hónapra pedig "real time" is megvalósult :-)). Õ jelenleg megbízhatóan véd, jól szervezi a védelmet, pontosan ad ki. Sokszor bravúrral védi a 11-eseket is. Csere per pillanat Stekelenburg (ingyen), illetve Jack Butland fiatal angol tehetség (7,5M) - most jön télen.

Idén már kicsit frissíteni akartam a karrieremben, így mindenképp el akartam igazolni egy angol alacsonyabb csapathoz, vagy egy magyar csapathoz. Adott is volt a lehetõség idén októberben a Leeds kispadján, azonban a jelentkezésemet visszadobták, mondván egy másik szakemberben bíznak. Hírneve persze kétes 😊

De nem is bánom, hisz folytathatom a karrier elõtt elhatározott menetelésemet (a UNitedben bekerüljek a legendás személyek névsorába, és én legyek a legsikeresebb manager a világon).

Magyar válogatott irányítását át venném, de egervári nem óhajt visszavonulni. Így per pillanat az Angolokat juttattam ki az EB-re (magyarok is kijutottak!!!), és remélem több sikert érek el velük, mint elõzõleg a spanyolokkal (legjobb 8 között kiestem, pedig csoportmeccsek veretlenül, óriási fölénnyel nyertem).

További jó játékot mindenkinek! 😊

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Darthmushroom
60m euro-s kivásárlási ár 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Huni92
kezdtem egyet a dinamo zágrábbal nemrég.

Téli szünet van éppen (december közepétõl február közepéig), a bajnokságot vezetjük 17 kör után 5 pont elõnnyel.
A BL csoportkörébe bejutottunk, Inter, Tottenham, Valencia csoport, köszipuszi. Szerencsénkre a Valencia oltári gyenge volt (7-2 a tottenham ellen pl), és egyszer megvertük õket, meg egyszer x-eltünk az angolokkal, így 4 pont elegendõ volt a 3. helyhez.
EL-ben majd a PSG, továbbjutás esetén a Pool vagy AtMa jöhet.

A nyáron fõképpen védõket vettem, most viszont beújítottam egy Mchedlidzét. Augusztusban még nem akart jönni, most már igen. Lejárt volna amúgy a szerzõdése, de azt nem tudtam megcsinálni, hogy fél évre kölcsön vegyem és még ingyen le is igazoljam, így inkább megvettem.

Sorra jönnek az ajánlatok a nagy(obb) csapatoktól Vrsaljkoért, Badeljért, Ibánezért, de egyelõre nem sírnak, és aláírták a 60 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmazó szerzõdéseket.

Kép az igazolásokról

Darthmushroom
ez a cavani nem normális az fm-be 😮😮 kezdtem a napolival és csak pislogok
el selejtezõ elsõ meccs nordsjaeland (dán) 6gól visszavágó 1gól
majd bajnoki inter ellen 1,brescia ellen 2,cesena ellen 0, bari ellen 2,lecce ellen 1,parma ellen 1
közbe még el dinamo tirana ellen 5, ath. madrid ellen 2gól
összesen 10m 21gól. válogatottba ahol nem irányítok 5m 5gól

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

king82
Jó reggelt!

Egy kicsi off most néztem mikor betöltöttem a játékot és megnéztem a Paksi FC játékos állományát, hogy az egyik haverom is benne van a csapatba pedig addigra már eligazolt. Most már át is megyek on ba:

Elég sok mindent és mindenkit töltöttem be, de végül a megszokott német honba választottam magamnak csapatot így a Dresdeni fiúkkal kezdtem el a játékot. A célkitûzés nem másabb mint a valóság is felkerülni a másodosztályba.

www.bundesliga.de www.kicker.de

ja és persze a Sevilla ellen gyõztem, így BL-t is nyertem elsõ félévemben a csapattal.

mivel bannolva voltam, ezért nem tudtam elújságolni mi történt 😊 Nos a Real Madriddal 2013ban nem mentek túl jól a dolgok télen, 3 vesztes meccs után magamtól lemondtam. Pár nap múlva február 6-án kaptam egy ajánlatot a Man City-tõl, 4. helyen álltak 3 ponttal voltak lemaradva az elsõ helyezettõl aki nem más volt mint a Liverpool. Célom fél év alatt a PL megnyerése volt illetve BL-ben minél messzebb jutni. Elsõként a személyzetemet néztem át, nagyjából rendben is volt, viszont voltak egyes emberek akik a Real Madridtól leléptek amint lemondtam. Õket szépen elhoztam Man Citybe, majd a gyenge edzõket és figyelõket elküldtem a klubtól. Rengeteg a pénz, tehát a fejlõdést semmi sem gátolja meg.

Kicsit félve fogadtak a Man City szurkolók illetve a játékosok se nagyon örültek az edzõváltásnak, én pedig azon munkálkodtam hogy minél elõbb fordítsak ezen a helyzeten. Év végéig megvertem a Liverpool-t, a Chelseat, a Real Madridot, persze egyiket sem olyan sok góllal, de azért sikerült. BL-ben döntõig jutottam ahol a Sevillaval ütköztem meg, míg az elõdöntõben a Real Madriddal. Hazai pályán Madrid ellen szívtam, de a fiúk mindent megtettek idegenben és idegenbeli gólokkal behúztuk a meccset. Kupát is nyertünk, PL-t is megnyertük 7 ponttal. Fél év alatt szerintem azért nem volt rossz munka ez. Keresgéltem új játékosokat, de akikre szükségem volt azok a Real Madridnál voltak. M'Vila-t 3 millióért el is hoztam Yaya Touré helyére aki már 31 éves... Csatár posztra pedig elhoztam Miguel Goux-ot (generált játékos) aki 21 éves és nagyszerû játékos és remek értékei vannak és a legjobb az egészben hogy kedveli szerény személyemet, így a szerzõdésben megállapodni nem volt nagy munka. A következõ szezonnal még várok kicsit, de mindenképp jelentkezni fogok az eredményekkel! Ja és ez egy olyan Man City, ahol nevesebb játékosok közül csak Hart, Hazard, Hamsik. Tevez már a Madridnál tevékenykedik, tehát csatárposztra volt 2 olaszom meg Adebayor és Suarez. Adebayor ahhoz képest hogy aránylag gyenge értékekkel rendelkezik, rengetegszer húzott ki a szarból 😊

DONGUBA
jo a hatter😄

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Forza Italia

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Forza Italia
Vége az elsõ szezonomnak a Fulhamba.

Liga kupa

FA kupa

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

én úgy tudom, hogy ez így van
zorrobomber
ma is okosabbak lettünk, köszi 😊

hedonist
külföldi fórumon ezt találtam:

D = Goalless draw
X = Score draw

ez a legvalószínûbb

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

zorrobomber
én se tudtam biztosra soha, arra tippeltem magamban mindig hogy megkülönbözteti az idegenbeli ikszet és az otthonit, de hogy melyik-melyik azt nemtom 😊

hedonist
Lenne egy hülye kérdésem, de vesszek meg nem értem:

Amikor megjelenik a töltõ ablak szokott statisztikákat kiírni pl.: Away form: WWXWD

W
D
L
ez a három egyértelmû
De mi az X?

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Hegeace
Próbáld meg megtalálni a csapatodhoz/bajnoksághoz/játékosok képességeihez legjobban illõ taktikát és élvezd a játékot! 😊

Heló szia remélem hogy vagy

háát én nem tudom mit rontok el ennyire..de az elvileg sokkal gyengébb csapatok sorra vernek el 3-4 góllal 😞
zorrobomber
ami ugye nem jelent semmit csak mondom 😊

zorrobomber
ráadásul nekem még sosem fogadták el

bakkerman
nem minden visszavonulóban lévõ játékosnál kínálja fel a gép ezt az opsönt

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

DONGUBA
ott kell annak lennie de nem minden jatekosnal lehet beszelni rola

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

akkor nem tudom, az elõzõekben benne volt ez a lehetõség, az ideiben még nem volt visszavonuló játékosom, de biztos van itt olyan kolléga, aki tudni fogja
csm
de hol-hogy? interaction résznél nemtalálok ilyen fület,egyetlen játékosomnál sem,egyetlen csapatomnál sem. pedig már vagy 50-60 alkalommal ránéztem 😞

BMW 325 iX Rallye Car :)

beszélhetsz vele errõl, de csak egyszer
csm
hogy tudok meggyõzni egy játékost hogy ne vonuljon vissza,vagy legalább maradjon még egy évig?

BMW 325 iX Rallye Car :)

nem a hatékonyságán ront, hanem lehet, hanem a játékosokat zavarhatja össze
hedonist
Ha sûrûn váltogatom a felállást az ront a taktika hatékonyságán?

Van, hogy két csatárral játszom, és van, hogy eggyel.

zorrobomber
Villa, Torghelle, Messi ^^

bakkerman
én még régebbi fm-ekben ha unatkoztam,azzal szórakoztam hogy kezdtem egy nagy csapattal,és a kapuba meg a csatársorba beraktam 1 NB1-es játékost (😄DD),és ugyanúgy mentelni lehetett a kupákban és a bajnokságban is. már nem is tudom kiket igazoltam,de elég vicces volt

king82
Jó reggelt!

Szerintem is fölösleges használni. Különben meg a csapatod taktikájától is függ, hogy kit éri meg hozni a csapathoz. Egy gyenge csatári is onthatja a gólokat ha jó a kiszolgálás és fordítva is igaz. De ez csak az én meglátásom.

zorrobomber
Szerintem jobban jársz ha nem használod. Nem részletezném hogy miért, de feküdj neki simán a game-nek, jó lesz.

báár nem igazán találtam ilyet.. xD
köszönöm a gyors választ 😊
van, de azt te nem láthatod, akkor túl egyszerû lenne a játék, viszont az fmscout.com-on találhatsz hozzá programot, ami megmutatja
heloo!
most kezdtem el a játékot, és egy olyan kérdésem lenne, hogy egy-egy játékosnak nincs valami összesítõ értéke?? pl.: Messi 92..egy Tököli meg pl 65-ös..remélem értitek mire gondolok.köszönöm a válaszokat elõre is..
Sziasztok!

Hát mivel az FM 2011 valamiért teljesen meghalt nálam...nem tudom mit alakítottam vele...de eddig jó volt, most már akkor se jó ha újra telepítem!😄😄 és nem bírom megcsinálni, szóval épp ezért feltettem a 2010-et és úgy döntöttem kezdek egy hosszú karriert.
A választásom Portugáliára esett. Ezen országon belül pedig a 3. osztályban szereplõ, szebb napokat is megélt 2001-ben bajnok, 2002-ben ezüstérmes Boavista FC.
Nagy kihívásnak gondolom, fõleg mivel pénzügyileg kb nullán van ez a csapat...katasztrofális a pénzügyi helyzete. Fizu keret sem volt túl magas... 2,8 millió Forint.
A csapaton átalakítást kellett végezni, mert a játékoskeret nagyon szûkös volt és gyenge a felhozatal. Tehát íme az igazolásaim: Igazolások 2009/2010

Ezek után a bajnokság elég durvára sikerült. Kb 5 csapat volt akik reális eséllyel pályáztak az elsõségre. Vizela, Moreirense, Sporting Espinho, Gondomar SC és persze mi. Az Espinho és a Gondomar viszonylag hamar kiszálltak a versenybõl .Maradtunk 3-an. 4 fordulóval a vége elõtt kialakult egy olyan helyzet hogy azonos ponttal álltam a Moreirense csapatával. 3 fordulóval a vége elõtt szintén azonos pontszám. A 3. helyezett 3 pontra volt tõlünk.
Utolsó elõtti körben nyertünk 3-1-re a Moreirense ellen így átvettük a tabellán a vezetést. A bajnoki címhez elég lett volna utolsó fordulóban az iksz, de kicsire nem adunk, nyertünk idegenben míg a Moreirense kikapott otthon az Espinho-tól! 😄 ami a következõt jelentette: Bajnokság végeredménye

A csapat tehát mehetett inni, de itt még nem volt vége a dolgoknak. Jöhetett a feljutási rájátszás. Ahol ez lett a végeredmény: Feljutási Rájátszás

A csapat az átigazolásoknak köszönhetõen jutott fel, mert nélkülük tuti nem sikerült volna. A legnagyobb igazolás mint kiderült Fausto, Joao Paolo és Dani lett. De a többiek sem szégyenkezhetnek! Sajnos az idény során rengeteg sérültünk volt, betudható ez annak hogy sem normális erõnléti edzõ, se fizikoterápiás emberünk nem volt...és nem is tudtam hozni.

Tehát feljutottunk a 2. osztályba, ahol meglepõ módon a vezetõség kitûzése nem a bennmaradás, hanem a feljutás kivívása lett! 😄 kicsit meglepõdtem!😄 nem gondoltam hogy 2 osztályt akarnak ugrani 2 év alatt. Magasabb fizukeretet kaptam ennek megvalósításához. 8,5 millió forintot. A 2,8hoz képest ez nagyon sok.
Kíváncsian várom mi sül ki ebbõl az új évbõl. Eddig 3 meccs ment le, 2 gyõzelem és egy 92. percben elbukott gyõzelem. Majd jelentkezek ha vége a 2. évnek!:-)
Hajrá Boavista!!!

opaszmek, az szép 😄
Forza Italia
Bravúr gyõzelmekrõl beszéltem. Hát itt az elsõ forduló eredménye.

Forza Italia
Kezdtem egy új szezont méghozzá egy angol középcsapattal. A választásom:

Sok pénz nem volt átigazolásokra. 11m kaptam, így próbáltam oda igazolni ahova szükség volt. Hála egy két csapatnak elég jó pénzért megvette pár játékosom.

A legnagyobb erõsítésnek Diego Tardellit tartom. Tõle a szezonbeli 20 gólt elvárom.

A média elõrejelzése alapján a 11. helyre várnak. Nos én bízom abba h a papírforma eredmények mellett pár bravúrgyõzelem és egy európai kupát érõ hely meglehet. Hamarosan kezdõdik a szezon úgyhogy hajrá FULHAM 😄😄

Vki betudná nekem linkelni azt a taktikás kézikönyvet ami az fmhungaryn is megtalálható? Mert én nem találom sehogy :S

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

na ha minden jól megy, ma beújítom az új laptopot és izzítom végre az fm-et: 😄
BBeno2
durva, hogy mennyien kezdenek a malaga-val. Én is velük tolom éppen de már a 4. évemben vagyok. alap keretbõl már csak camacho és apono van és rondón, de idén õ is kölcsönben, mert van helyette neymar, lukaku. ja és baptista is itt van még de õ már a kerethez sem tartozik, csak nem akarják elvinni.

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.

Huni92
nem kell bemásolni sehova, bárhonnan be tudod tallózni az edzéstervet a játékba.
ha viszont mégis akarod, akkor dokumentumok/si/fm11/schedules

Sziasztok. Tudtok abban segíteni, hogy az edzéseket melyik mappába kellene bemásolni, mert nem találok ilyen kiterjesztést sehol. Kösz.

Huni92
nincs. egy ilyen kiegészítõ kreálása rengeteg türelmet, és még több szabadidõd igényel. én tavaly is azt mondtam a készítõnek, hogy hülye 😄

king82
Azzal még én nem találkoztam.

azt tudom hogy új játékot kell kezdeni, de megye 1 nincs hozzá?
king82
NB III igen. De az új játék kezdéssel jár.

létezik az fm2011-hez olyan kiegészítõ mint amilyen a tavalyihoz volt, hogy játszhatóvá teszi a bajnokságokat magyarországon megyei osztályokig???
Elõre is köszi
bakkerman
hát nem egy hét alatt fog összerázódni ez a keret az biztos