104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Volcanor

2019/2020

Igazolások.
    Hoztam magammal a 2 Zivkovicot.

Bajnokság.
    Pontrekord.
    Győzelmi sorozat.
    Ez is rekord, utána rögtön ki is kaptunk.

Liga Kupa.
    Francia Kupa.

EL-csoportkör.
    EL.
    Nincs szerencsém az európai kupákban.

Statok.

Balauru.
    Tadic.
    Tavaly a Sotonban egyszer lépett pályára, csereként.
    R. Zivkovic.
    A. Zivkovic.
    Ross.
    Iturbe.
    Szezon végén sajnos volt egy 3 hónapos sérülése.
    Merazga.
    OM saját nevelésű szélsője.
    Asamoah.
    Lemar.

Aranylabda.
    World Player of the Year.
  • Soulwave
    Sziasztok!

Nem értek annyira az editor-hoz, ezért nálam jóval nagyobb tudású embereket kérdeznék: Van arra lehetőség valahogyan, hogy már meglévő mentésen szerkesszek? Van egy ötszezonos Fradim, és most hogy BL elődöntőig mentünk, stb egyre inkább kezdem érezni, hogy baromi unalmas, illetve idegesítő a B csapatot cserélgetni a Ligakupára. Szóval a meglévő mentésből szeretném kitörölni a LK-t, ez lehetséges? Bocs ha banális kérdés volt...
    Még egy hülye kérdés: Van olyan opció, hogy két összeállítást cserélgessek egy-két gombnyomásra? Lusta vagyok, a kupameccsekre mindig egyesével behúzogatni a B játékosokat posztra :D
    Ja és FM 2015
    Előre is köszi
  • Volcanor

2016/2017

Igazolások.
    Bajnokság.
    A szezon elején alig nyertünk meccset, sorban jöttek a döntetlenek. Tavasszal szerencsére szinte csak győztünk.
    Holland Kupa.
    Év elején a Holland Szuperkupát is behúztuk.

BL-csoportkör.
    BL.
    Hazai pályán lehetett volna sima 3-0 is, de végül csak 0-0 lett, idegenben nem bírtunk velük.

Statok.

Zivkovic 1.
    Zivkovic 2.
    Milik.

Stadionbővítés.

2017/2018

Igazolások.

Év elején megint megnyertük a Szuperkupát.
    Kupa.
    Bajnokság.
    Február végén már matematikailag is bajnokok voltunk...

BL-csoportkör.
    BL.
    Hazai pályán megint mi voltunk nagy fölényben, de csak 1-1 lett, idegenben 2 lövés/2 gól után egyik középső védőm helyett csatárt hoztam be, gyorsan kaptunk is még 3-at...

Statok.

Zivkovic1.
    Zickovic2.
    van de Beek.
    Tielemans.
    Ajer.
    Jorge.
    Lincoln.
    Sinkgraven.
    Robben.
    Jól nyomta az "öreg".

2018/2019

Igazolások.

Újabb évkezdet, újabb Holland Szuperkupa győzelem.
    Kupa.
    Bajnokság.

BL-csoportkör.
    BL.
    Barca elleni hazai 6-0 után már elhittem, hogy idén BL-győztesek leszünk végre. City-t 5-2-re vertük otthon, abből a kevéske lövésből csak bekotortak 2 gólt, idegenben pedig megint nem tudtunk mit kezdeni, 4-1, pedig itt megint inkább egyforma volt a 2 csapat teljesítménye... Harmadszorra is ugyanazzal a forgatókönyvvel búcsúztunk a BL-elődöntőben.

A BL gólrekordot megdöntöttük.
    Zivkovicon nem múlott...

Statok.
    Romero.
    D"Angelo
    Jorge.
    Tielemans.
    Tete.
    Amúgy elképesztő ez az ember, az összes átigazolási időszakban el akart innen igazolni.
    Zivkovic1.
    Licoln.
    Zivkovic2.

A szezon végén lemondtam, és elfogadtam az OM ajánlatát, egyedül a BL motivált csak az elmúlt 2 évben, még egy ilyen évnek nem volt kedvem nekifutni. A szurkolók hatalmas örömére Dirk Kuyt-öt nevezték ki az utódomnak.
  • kosheen
    Arsenal 2017-18 (fm 14)

Egy újabb éven vagyunk túl, ami nagyon jól zárult.

A bajnokságban a Cityvel voltunk nagy harcban, végig mögöttük loholtunk, ráadásul elég frusztráló volt, hogy folyamatosan meccshátrányban voltunk, mindig 2-3 meccsel kevesebb volt mint nekik.
    Végül a 34. fordulóban előztünk - a végén kell elől lenni :)
    Tabella

A BL is összejött "szerencsére". Kezdtünk a Shaktar ellen egy fergeteges 9-0-val de utána mégis kis bukdácsolás jött ott is, bajnoksgában is, ellőtték a srácok a puskaport. A döntőben a ManU-t kaptuk, 11-esekkel nyertünk, de rohadtul nem volt reális. Szünetben kb 15-0 volt a kapuralövések aránya, 70. percben kaptak egy ajándék 11-est úgy, hogy közük nem volt a meccshez addig, aztán eszetlen nagy rohanásban sikerült egyenlítenünk, végül a büntetőkkel miénk lett a trófea.
    BL meccsek

Az FA kupában most nem volt szerencsénk, a perememberekre sajnos nem lehetett számítani, a ManU ellenében kipottyantunk.
    kupa meccsek

Helyette be kellett érni a Capital one kupával

Már a mentés kezdetétől számítva nagy "bajom" hogy nincs igazi gólvágóm. Miközben a Chelseaben pl ott egy Lukaku a maga szezononkénti 25-30 góljával, nálam mindenki rugdossa a gólokat, de nincs kiemelkedő, emiatt kb a következő 10 szezonban nem is számolok gólkirályi címmel.

Szezon végén volt egy nagytakarítás, kidobtam a ballasztot, bár annyira nem sikerült ez se, főleg kölcsönbe mentek (17-en :O )
    Viszont megvan a kis mocsok :D

Gyakorlatilag ingyen volt, hiába fizettem érte 95 milliót + jutalékok, 5 játékos eladásából vissza is jött az összeg
    Özil 50-ért Mancity, Walcott 15-ért Liverpool (225 ezres fizujával épp hogy találtam új csapatot neki az átig szezon végén), meg egy fiatal, generált vkp-t elvitt a balfék Inter 30 millióért (1,4-ért jött, Feyenoord, Valencia, HSV kölcsönadások után ment el, úgy hoy nálam egy percet nem játszott kb)
    Illetve kölcsönadásokból + havi törlesztőkből még kb 1,5 milla jön havonta, teljesen jó biznisz volt, és már a főnökség se zargat hogy high profil játékos kell nekik.

Szerencsére most nagy mozgások nem voltak, Özil+Walcott helyett Neymar, a többiek akik elmentek kiegészítő emberek voltak csupán, a kezdő 90%-a változatlan. 2 új emberke jött csupán, mindkettő ingyen:
    Ter Stegen cseréjének ellesz az ifiben

rotationba jó lesz

köszi, hogy elolvastad

OFF - http://postimg.org/ - itt melyiket kellene a sok közül kiválasztani, hogy jól tehessek be képet? Ezek most a "thumnail for forum (1)" de nem próbálgatnám mindet végig - ON
    Utoljára szerkesztette: kosheen, 2016.01.02. 15:25:08
  • miszka
    Ez egy simább szezon volt végre... :)
    Utoljára szerkesztette: miszka, 2016.01.02. 11:23:28
  • Gerdzso
    Offline mentést lehet multiban folytatni? (FM16)

Rájöttem, hogy igen. :D
    Utoljára szerkesztette: Gerdzso, 2016.01.01. 16:17:36
  • BBeno2
    nekem is
  • korbin555
    Csak nekem van így eldugva a privát üzenet?
  • BBeno2
    de az rekord lett. a legtöbb lőtt gól rekordja 121 gól. nekem 120 sikerült.
  • bencekovacs
    a 104 pont ráadásul rekord, nem? 100 eddig a legnagyobb ha jól tudom.
  • korbin555
    Szép volt. A +102 gólarány nem néz ki rosszul. De az sem, hogy CR7 több gólt lőtt mint az egész Barca.
  • BBeno2
    itt a tabella is.

elég szoros volt :D

• BBeno2
    tegnap megvettem a játékot. 1. évem Reallal.

• Darthmushroom
    nem :D mivel november vége óta ezzel nyomom, mióta megvan a 16. novemberi kép
  • zyndar
    Most látom az a Sir Goalalot taktika.
  • Darthmushroom
    már a tavalyiban is működött :D
  • zyndar
    Köszi.

Érdekes a taktika, legalábbis azért, mert a retain possession és a counter nekem legalábbis fura párosítás. De úgy fest működik :)
  • Darthmushroom
    Ha nincs sérülés ez a legjobb 11. Generált játékosok: Mendy, El Idrissi. Rotációban használt emberek még Zivkovic, Lozano, Balic, Avdijaj (gondolom őket nem nagyon kell bemutatni) +2 még két generált Valverde és a saját nevelés Ali
  • zyndar
    Gratulálok! Jó az ilyet látni. Mutatsz egy kezdő 11et (játékosokat, nem a névsort) ?

@korbin: Sajnálattal hallom, remélem később meggondolod magad.
  • kosheen
    Én még a 14-el nyomom, karácsonyra meg akartam magam lepni a 16-al, de végül az elmondások alapján hanyagoltam. Nem szerettem sose az 1-2 éves karriereket, szóval ilyen szempontból mindegy, mert pár év és úgyis csak generáltak maradnak, annyival meg nem tud többet a 16 ahogy láttam.

Alapjáraton az összes ilyen hisztit hanyagolni szoktam, ott a kész csapatom, szépen erősödünk, aki sír az mehet amerre lát, szerencsére itt még 1-1 panaszkodó játékos miatt nem esik össze a morál, pláne hogy robogunk a veretlen bajnokság felé.
    De nekem ez az egész sajtóbeszélgetés, lélekápolás nem jön be, anno a 12-vel mikor kezdtem, körülbelül 3 meccsig poén volt a meccs előtti sajtótájékoztató, azóta a titkárnőt küldöm, semmi értelme.
    Új játékos igazolásakor elmegyek, de kb mindig ugyanazt lehet mondani, annak se sok értelmét látom. Örülünk hogy itt van, hasznára lesz a csapatnak, pénzügyekről nem beszélek, viszontlátásra
    A meccs előtti üzengetés is csak pár alkalommal poénos, aztán már az se - murinnyóskodhatnék, de minek? Eredményesnek kell lenni, utána hápoghat bárki bármit.

Szívem szerint feltelepítenék egy FM 1990-et ahol a mostani meccsmotorjával, úgy, hogy jönnek majd sorban az ifik úgy mint a valóságban és kivenném ezt a teljes beszélgetés b.romságot
  • Darthmushroom
    Hazai pályán szereztük meg az első BL győzelmünket
  • Darthmushroom
    viszont ideibe már sűrűben előfordul az is h egy játékos elkezd sírni azért mert Te akarod leigazolni, de nem nagyon akarják elengedni. szökő évente észrevettem már ilyet a régebbiekbe is, de a 16-ba már elég sokszor. Le akarom igazolni jön a szokásos 50-70m kérés a másik klubtól, persze visszamondom a játékos meg kiveri ott a balhét, 3 nap múlva meg reális áron elengedik.
  • korbin555
    Velem hasonlót játszott el Sirigu a PSG-nél. A téli átig. szezon utolsó napján jött, hogy el akar menni. Mikor már nem tudok hozni senkit a helyére. Az elődömnél nem játszott, akkor nem akart menni? Nálam meg menni akar, mikor játszik? Ez magas volt nekem is.

Sok más egyébbel együtt.
    Aggódnak ha érdeklődnek utánuk, pedig ajánlat sehol. De ha jönne is ajánlat, attól miért kell aggódni? Aggódjon akkor, ha nem engedem tárgyalni.
    Elégedetlen a 25 meccset játszó tartalék a kevés lehetőség miatt. Korábban volt 9-10 meccse szezononként, az is elég volt neki. Gondolom, mert különben miért kötött volna egy évvel előttem új szerződést?
    Elégedetlen a frissen felkerült tehetség. Vagy 10x kezdett, 20x volt csere. Panaszkodik a társainak, fenyegetőzik, hogy megy a sajtóhoz, ő ennél többet érdemel. Nincs igaza mert annyira nem jó, kivágom vissza az ifibe és kölcsönlistára teszem. A sajtó meg le nem száll rólam, hogy tudom orvosolni a klubnál uralkodó krízishelyzetet. Milyen krízishelyzetet? Egy nyafogó gyerek, ki a fenét érdekel?
    Hozok két fiatal középpályást, jön az egyik legjobb CM, aggódik a helye miatt. A hülye nem veszi észre, hogy a kettő együtt is gyengébb nála. Tartaléknak jöttek, pár év múlva is ráért volna aggódni.
    Nem hozok senkit, jön a csapatkapitány, aggódik, mert nem vagyunk elég erősek. (16 pont előnnyel lettünk bajnokok.)
    Elégedetlen az ifi, mert az ígéret ellenére sem mehet kölcsönbe. Tőlem aztán mehetett volna, volt is két ajánlata, csak büdös volt neki a másodosztály. Egyébként sem ígértem neki sz@rt sem.
    Stb...

Két hete töröltem a játékot, 188 óra elég volt belőle. Ez volt a 11. fm nekem, és egyben az utolsó. Nem tetszik az irányvonal a végeláthatatlan sajtódumákkal, az egymást szapuló menedzserekkel, az idióta játékos interakciókkal. Visszatettem a 14-et, azt még el tudom viselni. Heti néhány óra, nincs többé évi 2000+. Mással is el tudom foglalni magam. Csak egy évtized kellett, hogy rájöjjek.
  • kosheen
    vicc...megvettem Mignoletet tartalék kapusnak, hogy ne egy ifi padozzon, az elmúlt 3 évben játszott összesen 6 meccset - nálam már szezon felénél 4-et és most sír, hogy el akar menni, mert több lehetőségre vágyik. Mondtam hogy mehet szezon végén, de nem értem az ilyet akkor se :D
  • bakkerman
  • Volcanor

2015/2016

Igazolások.
    Lisandro Lopez kivételével mind fiatal tehetség (hiszen abból úgyis olyan kevés van a csapatnál).
    Bajnokság.
    Simán behúztuk, bár a végére kicsit leeresztett a csapat, csatárok gólképtelenek voltak, be is csúszott pár vereség.
    Kupa.
    BL-ben a Sparta Praha ellen továbbmentünk simán, utána viszont a Fener kiejtett minket, így az Európa Ligában folytattuk. Itt a csehekkel megint találkoztunk, mi csoportelsőként, ők csoportmásodikként jutottak tovább. Az első körben kiejtettük a török Trabzonspor-t, utána a Bilbao ellen 4-2-vel búcsúztunk.
    Statok.
    Golden Boy.
    Gólkirály.

A csapat húzóemberei:
    Lisandro López.
    Milik.
    Klaassen.
    A. Zivkovic.
    El Ghazi.
    Fossum.
    Younes.
    van Rhijn.
    Riedewald.
  • Szabz27
    Lecce lett belőle. szép időket látott olasz csapat, aki ingázott a SERIA A és B között (olyan játékosokkal,mint Bojinov és Vucinic ). egyszóval Serie C/c innen irány a Serie A.
  • Itsuki
    főleg a legjobb csatárom 9 hónapra dőlt ki... neki vége 32 évesen már..
  • Itsuki
    Utóbbi időbe időm se kedvem se volt,hiszen a kicsi másodosztályú csapatom az Aue (akik IRL-be szebb stadiont csinálnak mint a fradinak van szinte jelenleg) valami csodás őszt csináltak és 2.helyen fordultunk (emlékeztetőül tavalyi szezonba pótselivel maradtunk bent vért izzadva) de megint összeesett a csapatom tavaszra (lehet nem kellene majd 3 hét alapozás:D ) de végre egy nagy csapat otthonából 10 emberrel elhoztuk a 3 pontot,felemelő az érzés akár élőbe is az,hogy szólsz a cserédnek hogy gyere,elmondod neki az utasításokat,megérti és akit le akarsz cserélni sőt már lecseréltél épp szép gólt lő,amiről persze le is maradsz. Kellemes ünnepeket kívánok minden kedves manager kollégának! u.i. remélem jól teszem be a képet. :)

• zyndar
    Karácsonyfa karácsonyra.

Akit érdekel, használja bátran ezt a taktikát. Egy tesztelésre készült adatbázisban teszteltem, igen szépen muzsikált. Ha valakinek van véleménye róla, ossza meg. Ezután kipróbálom valós körülmények között is a Lokerennel.

• Szabz27
    gondolkodok, hogy melyik bajnokságban kezdjek. olasz francia spanyol. legalsó liga kéne öcsi miatt :D tudtok tippeket adni? :)
  • bencekovacs
    Eggestein nálam egyenlőre a padot koptatja, Moreno rendre jobb nála. kivéve ebben a szezonban, most mindkettő nagyon gyenge.. szóval:

3. szezon
    Vezetőségi elvárás: EL hely
    Saját cél: BL hely
    Miután tavaly saját magunknak köszönhetően lemaradtunk minden nemzetközi tornáról, idén csak a bajnokságra koncentráltunk. Nyáron két igazolásom volt, egy fiatal spanyol jobbhátvéd Franciaországból, és 9 millióért egy brazil középhátvéd. Távozott Nolito, akinek megelégeltem a folyamatos rinyálását, Sergi Gómez, aki sorozatos gyenge formája miatt még a padra se fért és a csapatkapitány Radoja aki távozni akart Valenciába. A bajnokság nem indult rosszul, de aztán a horror sorsolásnak köszönhetően egymás után vertek a nagyok. Végül a Barcelonát megverve felálltunk és sorba jöttek az eredmények. Mivel az Atletico és a Valencia megerősödött, a bajnokság nem két csapatos volt, hanem 1. A Real toronymagasan a mezőny fölött állt végig, a második helyért pedig kiélezett csatát folytatott a Barca, Valencia, Atletico,Sociedad és én. Télen aztán a másodikszámú kapusom kijelentette, hogy új kihívásokra vágyik engedjem el. Beleegyeztem, két nap múlva az első számú kapusom megsérült 5 hónapra...Így januárban már egy ifi kapussal kellett a Las Palmast vernem majd vészmegoldásként jött a tavaly kiesett Getafe magyarja, Megyeri. A szezon végéig ő védett és meglepően jól teljesített. Az áprilist a második helyen kezdtük addigra a Sociedad már leszakadt a Real pedig elhúzott. ekkor ismét valami történt (megsérült a gólfelelős Iago Aspas) és a szezon utolsó 7 meccséből csak kettőt nyertem. Ezért az utolsó fordulót már a negyedik helyen vártuk 1 pont hátránnyal. Mivel az Atletico a Barcával játszott, tudtam ha nyerek és ők ikszelnek én vagyok a második. Nem jött be...1:1 a kieső Cordobával a Barca pedig simán nyert így még a harmadik hely se jött össze. Ismét csak 4. pedig lehetett volna jobb is..
    A kupában már az első fordulóban kizúgtam, miután a cserék tizenegyesekkel kikaptak a Ponferradina ellen.
    A szezon meglepetéscsapatának minket választottak, a legjobb menedzser versenyen pedig második lettem. Az év csapatába az új brazil hátvédem, Gustavo Henrique került , aki Iago Aspas mellet a legjobb játékosom volt. Szezon közben a válogatottba is bekerült, úgyhogy a VB után el is vitte a Dortmund 22,5 milliós kivásárlási áron.
    BL 2018
    VB 2018
  • Darthmushroom
    Meghálálta, hogy "hazamenekítettem". Két éve 30mért távozott, most a bayern átadólistára tette és 10mért visszahoztam.
  • Darthmushroom
    Grat! Eggestein Berlin mentésembe 2019-be 25 góllal gólkirály lett a Brémában, majd 29misit fizetett érte a Dortmund. Emellett 5szörös válogatott 21 évesen.
  • McEachran3
    Grat, csak így tovább ;)
  • bencekovacs
    Na, gondoltam írok egy beszámolót, hogy haladok. Tervem nem kisebb mint, hogy a Celta Vigoból egy európai élcsapat legyen.

1. szezon

Vezetőségi cél: első 10
    Saját cél: Európa ligát érő hely
    Nagyon nehézkesen találtam rá az ideális taktikára, de végül sikerült, így lehetett, hogy a tavaszi szezonban olyan bravúrok is összejöttek, mint az 1:1 a Nou Campban, vagy a Real 0:3-as lesimázása idegenben. Végül beértem a negyedik, BL-selejtezőt érő helyre, pedig az őszi szezonom finoman szólva se volt sikeres, sőt augusztus 29 és november 21 között, összesen csak 2 bajnokit sikerült megnyerni. Az év menedzserének engem választottak, a szezon csapatába egy játékosom, Iago Aspas fért be. A góllövőlista második helyezettje pedig az egyetlen épkézláb csatárom, John Guidetti lett. A kupában 2 forduló után, nyert meccs nélkül zúgtam ki.
    Téli igazolások
    EB 2016
    BL 2016

2. szezon
    Vezetőségi cél: Európa Liga hely
    Saját Cél: BL hely
    Sejtettem, hogy egy ilyen szezon után szétszedik a csapatot, de minden posztot sikerült betölteni olcsó érkezőkkel, vagy eddigi háttéremberekkel. A Guidettiért kapott 15 millióból (ami igazából 20) jött mindössze 2m-ért az Espanyolból Moreno és a Werder német csodagyereke 17-ért. A kezdő a spanyol csatár volt egész szezonban, 23 góljával góllövőlista 3. helyezést ért el. Sajnos a szezon ismét felemás lett, de itt a végén jött az összeomlás. Egy kisebb sérüléshullámot még átvészeltünk de aztán jött, amikor semmi sem jött össze és ez a morál rovására ment, így a tavasz végére 1 ponttal kicsúsztunk az EL helyekről. A kupában idén már 3 fordulót mentem, végül az Atletico ütött ki. Viszont ebben a szezonban már indulhattam a BL play-offban ahol a Sakhtart kaptam ellenfélnek. Otthon 2:1-re nyertem, de sajnos idegenben 1:0-ra kaptam ki így idegenben lőtt gólokkal az ukránok mentek tovább, nekem pedig maradt az EL csoportkör, ahol a Schalke, Anderlecht, Sion hármas mellé kerültem és végül csoport másodikként mentünk tovább. Az egyenes kieséses szakaszban a Zenit jött szembe. Otthon 2:0-ra nyertem, a meccset végi uralva. A visszavágó borzasztóan sikeredett 4:2-re nyertek az oroszok így csak idegenben lőtt góllal mentem tovább, ahol ismét a Schalke volt az ellenfél. A már említett sérüléshullám itt vette kezdetét, otthon harmat kapva és csak egyet rúgva égtünk. A visszavágóra összeszedtük magunkat, de csak 2:0-ra sikerült nyerni így kipottyantam. Kicsit vigasztal, hogy a Schalke végül behúzta a sorozatot, tizenegyesekkel verték a Juvét a döntőben.
    BL 2017

Szerencsére, nem rúgtak ki az elmaradt eredmények miatt, sőt minden átigazolási periódust hatalmas nyereséggel zárja a klub szóval van lehetőség fejleszteni az edzőközpontot és az ifik toborzását is. Így a most generált ifijeim közt már 4 srác van akiben 4 és fél csillagos a potenciál. Köszi ha elolvastad!
  • korbin555
    Ez bug lesz. Scuffet nem lehet ennyire hülye.
  • Volcanor

• Darthmushroom
    Lehet nem lesz rossz vétel Martial
  • kosheen
    az átigazolási szezon utolsó napján azért is vettem a Fradiból 10 millióért egy gyereket, aki mondjuk még az u18-as csapatba se férne be, de még így is pluszos volt a játékoskeringő :D bár ahogy elnézem őket kell még pár ilyen adomány, mert 4 éve dobogón sincsenek. Mivel most már önjáró a klub az ifik miatt igazából játékosra nem költök (5. szezon kezdtem, összességében -53 millió euró az egyenleg), szóval belefér, és most már érdekel, hogy mit tudnak kezdeni vele. Bár több mint gyanús, hogy nyakon önthetem őket 10x ennyi pénzzel is, akkor se fognak nagy bevásárlást tartani. Kiderül pár szezon múlva.