Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy ideje nem gyártok beszámolókat. Most a 6. szezont taposom, tavaly sikerült behúzni a PL-t. Ezen kívül egy Community Shield jött össze, tavaly BL-elődöntő. Nem volt tulajváltás, a hátteret folyamatosan fejlesztem. Club1 Club2 Csapat Pénzügyek
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Utoljára szerkesztette: zyndar, 2015.10.27. 22:44:49
A támadó játékot lehet azért érzed kissé gyengébbnek, mert még azért friss feljutóként nem nagyon lehet elvárni egy csapattól, hogy verje a ligát, pláne, hogy ilyen sok meccset kell játszani nem?
http://www.allkeyshop.com/blog/buy-football-manager-2016-cd-key-compare-prices/
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Béta verziót pedig árulhatnak bárhol. Kapásból találtam 7-8 helyet, ahol van bétás pre-order. Csak az általában 2-3€-val drágább, mint a normál. A legolcsóbb talán ez. Béta nélkülit pedig a szerbeknél olcsóbban is kapni. Megbízható oldalakon, PayPal fizetéssel is.
www.smart-bus.hu
A scout-ban van olyan szűrő, ami megmutatja, hogy a játékos aláírna -e az adott csapatba?
Elvileg a squad reputation lenne az? Mert itt a csapat ismertségét beállítva maxként, a kiszűrt játékosok szóba sem állnak velem...
Köszi a válaszokat előre is! <#eljen>#eljen>
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Itt hisztizik egy 18 éves gyerek hogy honvágya van, a tarcsiban van, szóval mondtam neki hogy felőlem mehet, nekem aztán mindegy, de most eszembe jutott hogy heti 6000 eurót csak nem adnék a vakációzgatásra neki... 😄

Lancelot: Köszönöm, és természetesen rakok be majd képeket, meg írok is egy kicsit a taktikáról, úgy is szeretném kikérni a véleményeteket pár dologban. Kedden leszek szabadnapos, akkor fogom tudni megcsinálni.

Ha jól rémlik, akkor egy utángyártott adatbázissal tolod. Működik rendesen? Nincsenek olyan dolgok, mint amikről korbinbá' is írt korábban? Én az előző kiadásban egy francia negyedosztályú csapattal, a Villemomble Sports csapatával igencsak megszívtam: megépült az új stadion, de mindig csak kiírták az átadás dátumát, ami nem történt meg, ez ment 3 évig, addig a Parc des Princes-ben játszottuk a hazai meccseket. 1 hónappal azután, hogy csak sikerült átadni, jött egy új tulaj, jön a hír, hogy veszélyben az állásom, legyintettem (nyílegyenesen mentünk a Ligue 1-ig, ahol elsőre hetedikek lettünk meg Ligakupát nyertünk, így EL-ben voltunk érdekeltek), majd úgy kirúgtak, hogy a lábam nem érte a földet... <#idiota>#idiota>
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
GUILDFORD CITY - 8.SZEZON
Friss feljutóként a League 1-ba elég gyengének éreztem a keretet, de továbbra sem tudtam komoly erősítéseket hozni. A stadion kötelező bővítését pedig most csak kölcsönből tudta a klub finanszírozni, így megint korlátolt lehetőségek álltak a rendelkezésemre. Persze azért jöttek új emberek bőven, a bevethető 5 kölcsönjátékoson kívül 7 új igazolásom volt, főleg a védelembe és a kapuba. Mivel a szinte teljesen új védelem miatt nem akartam rossz eredményeket és így rossz morált a rajtra, ezúttal kisebb csapatokkal játszottunk a felkészülés során, az egyik kivétel a PL-es Everton volt, természetesen erről azért nem mondtam le. 😊 A bajnokság számunkra teljesen kiegyenlített volt, most nem voltak hullámvölgyek, de kiugró eredmények sem, célkitűzésem idén az 56 pont volt (az eddigi szezonokban ennyi volt, amivel biztos bent lehetett maradni itt), ezt a 42. fordulóban el is értük, utána már megnyugodtam. A hátralévő meccseket pedig szépen jöttek az eredmények, és 70 pontot gyűjtve összejött a rájátszást érő 5.hely. A bajnokságot megint a Luton Town nyerte, ahogy tavaly is a League 2-ba, úgyhogy mi még nem is vagyunk nagy szám... 😊Az elődöntőben a Chesterfield lett az ellenfelünk, otthon kezdtünk és egy 1-1-el várhattuk a visszavágót. Ott viszont egy 4-0-s vereséget szenvedtünk, így nem jutottunk be a rájátszási döntőbe. Nem voltam csalódott, ez volt a maximum, sőt annál is több. Főleg azért mert az FA Cup valami hihetetlenül alakult számunkra. Első körből indultunk, és az utunk során végig League 1,2 illetve Championship-es csapatokat kaptunk, utóbbiakat rendre hazai pályán. Aztán egyszer csak már az FA Cup elődöntőjében voltunk, és vártuk a sorsolást. Crystal Palace, Chelsea, Liverpool. A Crystal Palace élcsapat lett, a bajnoki címért küzdöttek, már megnyerték a League Cup-ot, szóval egyik sem könnyű ellenfél. Végül a Liverpool lett a befutó, velük találkoztunk a Wembley-be. Telt ház előtt. 90 ezer néző Anglia egyik legnagyobb klubja ellen, beteljesült az álmunk. A 77. percig bírtuk a folyamatos nyomást, de akkor befújtak ellenünk egy büntetőt, majd pár perccel később kaptunk még egyet, 0-2, az álom véget ért. Ezzel viszont, ha csak halványan is, de felrajzoltuk magunkat az angol foci térképére. A döntőt pedig a Crystal Palace nyerte. 😊 A Johnstone's Paint Trophy most a déli csoport elődöntőéig tartott, ott a Newport vert meg minket, de itt főleg az elégedetlenkedők játszottak csak. Időrendi sorrendben talán a League Cup-al kellett volna kezdeni, mivel itt jött össze először az elsődleges cél, tétmeccsen játszhattunk egy Premier League-es ellenfél ellen. Az első körben a Bristol-on jutottunk túl, ezután kaptuk meg a Newcastle-t. A stadionunk átépítése miatt egy kemény 750 fős pályán kellett fogadnunk őket, persze telt ház előtt. És ugyan 3-0-ra kikaptunk, azért jó móka volt ez is. 😊
Így egy nagyon tartalmas és izgalmas szezont produkáltunk, remélem a következő is hasonló izgalmas lesz, persze már a feljutással kiegészülve. 😊 Lesz munka a nyáron, a bajnokság végén kapott fél millió és az FA Cup meneteléssel begyűjtött 1,5 millió font nem is jöhetett volna jobbkor, így lesz egy kis mozgásterem az átigazolásoknál. Előzetesen egy 1,3 milliós átigazolási keretet adtak, meglátom ez változik-e a szezon elejéig, de ha nem akkor most el fogom költeni. A védelemmel nincs gond, de a támadó szekció nagyon halvány, kell egy befejező csatár, addig nem fogunk tudni előre lépni. Ez lesz a prioritás.
Utoljára szerkesztette: Somae, 2015.10.24. 18:42:07
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. szezonomat kezdtem az Arsenal padján, a bajnoki címvédés, BL győzelem és kupagyőzelem volt a cél.
A szezon elején néhány erősítést csináltam a keretben, jött Dória hátvédbe, miután lenyomott egy brutáljó szezon kölcsönben a Swanseanél, Wanyama 30 milláért (megérte), a Werderes Diego ingyen, illetve Iago Falqué 775k-ért, Carlos Fierro 4-ért, a többi mind fiatal.
Az előző évi csapatból elment Bendtner aki amúgy se sok sót evett meg, Giroud 31 millióért (nálam piszok gyenge volt) és Sagna (6 millió) a Monacoba, Monreal a Betisbe, illetve még vagy 20 játékost kölcsön adogattam, tehát nagy változás nem volt a keretben.
Nagyjából ez volt a kezdő, a 2 fiatal szélső hátvéd (Shaw-Gibbs és Jenkinson-Lucas Farias) rotálva volt, jobb szélen Walcott-Oxlade, balon Özil-Falqué, elől pedig Mandzukic, bár idővel Fierro is több lehetőséget kapott, 27 meccsen 10 gólt összekapart.
http://postimg.org/image/sfr3a4z27/
upload pictures online
A bajnokság nagyon kiélezett volt, habár decemberig kellett várni az első vereségre, a 4 döntetlen miatt a Chelseavel voltam nagy versenyben, vezetni igazából soha nem vezettem a tabellát - kivéve mikor számított, a végén 😄
Nagyjából hasonló szintet hoztunk, azon múlt a végén, hogy mindkét egymás elleni meccsünket megnyertem, így az utolsó fordulóban sikerült behúzni.
Tabella
image upload no registration
Meccsek
image upload with preview
Az FA kupában pont ők búcsúztattak minket az elődöntőben, emiatt kicsit morci is vagyok.
De aztán jött a BL, ott már jobb lett a kedvem.
A csoportkör kínszenvedés volt, két vereség, 1 döntetlen, utolsó meccsen biztosítottuk be a továbbjutást.
Utána jött a Real, pont mint tavaly, idegenben lőtt góllal továbbmentünk, Juventus ellen egy nyögvenyelős 1 gólos győzelem, a Dortmund ellen otthoni gálázás után idegenben rám hozták a frászt a srácok (3-0, 2-3), végül a döntőben ki mást - a Chelseat kaptunk, nagy nehezen 2-1-re nyertünk. Öröm-bódottág.
image upload no limit
A szezon 2 nyerőembere Özil és Dória volt, szögleteknél iszonyatosan érezték egymást, Dória házi gólkirály és a PL 4. legjobb góllövője lett a 12 góljával, Özil kiosztott 20 gólpasszt és mellé rúgott 8 gólt is.
Tervek
mivel nagyon felment a játékosok értéke a BL/PL győzelem után, ezért egy kis kiárusítás lesz.
Carlos Vela - 4 milláért vettem (opció volt rá), 1 év múlva 40-ért megvette a PSG.
Samuel Umtiti - erős középhátvéd, vele mondjuk elqrtam, mert megvettem, de 1 évig még kölcsönbe visszament a Lyonhoz.
Ter Stegen jön a kapuba, Szczesny egy sz.r (bocsánat a kapus rajongóitól)
megy/menni fog még Flamini (7 milla - WBA), Falqué (6 milla - Stoke), Vermalen (4 milla - Milan), Djorou (4 - Westham), Szczesny, Godin, Cazorla, Podolski, Diego, illetve Mandzukicon gondolkozok, aki nem feltétlen illik már a játékrendszerbe, egy nagy cula helyett egy mozgékonyabb játékost akarok előre, Fierro, Barbosa megverekszik majd a helyért.
kell majd egy bal szélső, ide én kis naiv Bale, Neymar, El Sharawy szintűeknél próbálkoztam, körberöhögtek (sőt Sharawy elment a Realba 25. sztárnak). Pénz van dögivel, 100 millával gazdálkodhatok, 1-2 játékosra simán rááldozom.
kell még egy vkp Wanyama helyettesítésére, tavaly Flamini jól megoldotta, de már 31 éves volt, egy hasonló kvalitású srác kellene, most sokkal jobban akarom rotálni a keretet, viszont a fiatalok egyelőre csak kölcsönben fognak játszani (Sporting, Getafe szatelit klubom lett, ott jó helyük lesz)
Köszi, hogy elolvastad
Utoljára szerkesztette: kosheen, 2015.10.22. 19:15:04
Jó dolog mindegyik, valóban egy kezdőnek a teljes játék iszonyú káosz lehet, meg jó alternatíva is. Nekem már nem annyira. Akkor marad valami izmosabb tablet, de azért azt még meggondolom, hogy emiatt érdemes-e kiadni több százezret. Valószínűleg nem😊
"Steam-en keresztül nem lehet Ipad-ra letölteni és azon játszani a normálissal?" Nem lehet. Az iOS (és az android) se nem Win, se nem Mac, se nem Linux. Mobil eszközre ezért a teljes játékot nem lehet ráerőszakolni. Win tabletre persze fel lehet tenni, ha hozza a minimum gépigényt. Kérdés, mit látni belőle mondjuk 10 hüvelyken. Laptopra viszont mindig is fel lehetett tenni...és az is hordozható.
Még egy kérdés, ugye van Ios-re is Fm, az gondolom ugyanolyan, mint a Pc-s. Azzal lehet ipad-on is játszani, vagy oda csak a handheld verziót lehet letölteni? Steam-en keresztül nem lehet Ipad-ra letölteni és azon játszani a normálissal?
Valaki betudná linkelni a serie.D amiben a Parma van?Előre is köszönöm!