Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Amúgy sztem csinálok a ManCitynek egy külön mentés. Hiányozna a Höwedes-Hamsik-Cavani tengely 😄DD
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
bár a csatárok teljesítménye szerintem hagy némi kívánnivalót maga után.
mylo (vagy my10? 😄): a fradival mindenkinek megvannak ezek a pénzügyi gondjai, ahogy olvastam. a plaermo-verés nájszos 😊
mor3llo: elfogadtad? 😄
Ferencvárosi TC (2010 - 2012)
1. Szezon (2010 - 2011)
A vezetõség felé azt az ígéretet tettem, hogy bajnokcsapatot faragok a Fradiból rögtön az elsõ évben, adtak egy kis költõpénzt új játékosokra és a fizetésekre. Érkeztek is szép számmal: Igazolások
A Bajnokság õszi szakaszában bevallom, nem az általam remélt úton haladt a csapat. December közepén a csapat csupán a 9. helyen tanyázott és rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott (7 Gyõzelem, 4 döntetlen, 6 vereség). A sajtó már a lehetséges utódomat is kiválasztotta, de a vezetõség egyelõre kitartott mellettem.
Télen aztán megérkezett Dzimitry Rekish és Chad Marshall, elõbbi a támadó sort utóbbi a védelmet szedte rendbe pillanatok alatt. Csapatba szoktatásukra elegendõ idõ volt a téli holtszezonba (kb. 2 hónap az NB1-ben) lejátszott barátságos meccsek alkalmával.
A tavasz mese szerûen alakult, 11 gyõzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. Szárnyaltunk fõként a fentebb említett 2 úriembernek is köszönhetõen, de legfõképpen azért mert egy eléggé elbaltázott 4-3-3 õszi taktika után átáltunk egy 4-1-1-2-2 re (egyébként kisebb finomításokkal még mindig ezt használom). Rekish 13 meccsen 6 gólja mellett 7 gólpaszt is kiosztott és 5 alkalommal lett a meccs legjobbja (a bajnokságban). Iddrissu és Bogavac termelték a gólokat a Tutoric Marshall védõ kettõs remekül muzsikált, ennek meg is lett az eredménye. Méghozzá egy gyönyörûen csillogó ezüst érem formájában:
Tabella
Magyar kupa:
Sztem a kép beszédesebb, semmi extra sajnos a Debrecen elhappolta elõlünk a kupát:
Magyar Kupa Meccsek
Ebben a szezonban egy trófeát sikerült begyûjteni méghozzá a leglényegtelenebbet, a Liga Kupát:
Liga Kupa Meccsek
Összegezve sztem elégedett lehetek a szezonnal, mely 2 ezüst és 1 aranyéremmel zárult.
Nem tudom hogy sikerült, de pénzügyileg borzasztó évet zártunk -3,5 millió font volt a záró egyenleg, úgy hogy összesen 60 ezer fontot költöttünk játékosra és a fizetési keretet nem léptem túl sõt 5000 fonttal alatta maradtam. Amikor ezt az összeget megláttam tudtam hogy nem lesz egyszerû a következõ év sem.
2. szezon (2011 - 2012)
Most már óvatossaban nyilatkoztam a szezonban elérni kívánt eredményeket illetõen. Csak simán, azt mondtam harcban leszünk a bajnoki címért. Az átigazolásokat tekintve a legaktívabb voltam a magyar piacon. A Pénzéhes elnök aladta a Andrezinhot, Bogavacot (10ezer fontért 😛) és Rekisht. Ez utóbbit a Marseille-nek 2,1M-ért. A pótlására vett játékosok közül egy sem vált be igazán. De ebben a szakaszba kivágtam a pocsék teljesítményt nyújtó játékosaimat is (Abdi és társai).
Játékos mozgások
Soumah, Zakuiani és Simms igazi húzó emberei lettek a csapatnak, Gemán Lux személyében pedig egy igazi nagyágyú is kishazánka tévedt (nem egyszer múlott rajta hogy ne legyen a 3 pontból csupán egy vagy egy sem, óriási bravúroat mutatott be). Bogavac kiválásával Soumah és Iddrissu igazi gólgyárosokká léptek elõ.
A bajnokság igazán szorosra sikeredett nem részletezném különösebben. A lényeg hogy a csapat sajnos a végére eléggé kifuladt és az utolsó fordulóban lemaradt a dobogó második fokáról, de ez is EL induló hely úgyhogy elégedett voltam vele.
Tabella
Európa Liga:
EL meccsek
igazából 4 meccset sikerült lejátszani. Balszerencsés volt a sorsolás, de idegenben bravúrt értünk el.
Magyar Kupa: Sajnos a döntõben elintézett minket a Paks
Liga Kupa: Elõdöntõben estünk ki a Debrecen ellen.
Összességében: egy bronz és egy ezüst érem a csapat jutalma.
Közben a csapat aadóssága elérte a 6,5 millió fontot, de a klub valami kölcsönnek köszönhetõen kimászott a gödörbõl. Most azt törlesztjük havi 50 ezres részeletkben.
Év közben hívott a Kaiserslautern és a Leverekusen is de mindkettõt elutasítottam.
Sorry a hosszúságért kicsit beleéltem magam 😄D
Az idei nemzetközi kupaporond gyászos lett. BL-ben búcsúztunk a csoportkör után, UEFA-kupában meg az elsõ kieséses szakaszban, a késõbbi döntõs Marseille ellenében :/
Közben jött egy ilyen:

Ligue 1 - FC Nantes - 2013-2014-es idény
Befejeztük eddigi legszebb idényünket a francia élvonalban, idén sikerült végre felnõni a feladathoz. De elõször a kupákról, az rövidebb 😊. Mindkét kupában ahogy beszálltunk rögtön ki is estünk, Ligakupában a Le Havre, a Kupában a nagy rivális Rennes ellen büntetõkkel, megjegyzem ez volt ebben a körben az egyetlen párosítás ahol két elsõosztályú csapat került össze.
A bajnokság lényegesen szebb lett, felértünk a dobogóra, ami BL indulást jelent, a táblázat annyiban változott még, hogy, mivel a Lyon nyerte a BL-t, ezért mégegy csapat (Monaco) indulhat, és nekünk nem kell selejtezõt játszani. A meccseket nézve látszik hogy idén már a rangadókon is összeszedett volt a csapat, a Lyon és a Marseille ellen is 4 pontot szereztünk. A bajnoki cím azon ment el, hogy idény végére idegenben leromlott a teljesítményünk, kiscsapatok ellen buktunk fontos pontokat.
Játékoskeret - Ganso látványosan feljavult a tavaszi szezonra, Lee Yong Yae viszont szépen visszaesett, Ndy Assembe immár 4. éve az egyik legfontosabb láncszeme a csapatnak, Sanchezt megválasztották az idény legrosszabb igazolásának, de 17 évesen még el lehet nézni neki ezt a teljesítményt, a legnagyobb meglepetés pedig Darbion lett, aki az elõzõ idényben szinte nem is játszott, idén a a taktikai váltás miatt sokkal több lehetõséget kapott, és a házi gólkirályi címig jutott, középpályás létére.
Csapat statok
Játékos statok
A nyáron a VB után visszavonult Egervári (a VB legszebb gólját egyébként Dzsudzsák lõte), így átvettem a helyét, az EB selejtezõn a Csehország, Svájc, Málta, Finnország csoportból kéne továbbjutni, szerintem teljesíthetõ, a Nantes-al pedig megpróbálunk a bajnoki címért harcolni idén is, BL-ben minden a csoport függvénye, de minimum 3. helyen tovább kell menni.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Mendoza tavaly a bajnokság legjobb igazolása lett, és csak 8,5 millió euró volt a kivásárlási záradék a szerzõdésében, szerintem megérte lecsapni rá.
Itt meg a többi igazolás.
Keller tavaly aranycipõs lett, de vissza kellett küldenem a Manchesterhez, mert nem tudtam volna benevezni a bajnokságba. Annyira egyébként nem kiemelkedõ játékos, sok lehetõsége úgysem lett volna.
Mi meg ütöttük a Parmat:
A Palermo leikszelt a Samppal, ami azt jelenti, hogy a 3. évben, végre valahára, bajnok tudtam lenni a Napolival 😊

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
#74091: <#eljen>#eljen>

elõttem mancini volt (btw õ ment a leedshez a helyemre), pastoret valami 45 millió euró körüli összegért vették meg, aranylabdát is kapott már.
Milan elleni meccs elõtti hiányzók

Hihetetlen egyébként, Cavani lesérül, persze pont a hajrára, ütjük 5-0-ra a Juvét, erre elmegyünk egy alsó félidei alibizésre Rómába, ahol Riise szerzi meg a gyõztes gólt szabadrúgásból, majd kiállítják tõlem Zunigát, és a kiállítása után rúgunk 4 - azaz NÉGY - kapufát.
Most megyünk a Milán-hoz, muszáj nyernünk!

egyébként így van, de inkább azon kellene elgondolkoznod, hogy miért nem hozzád mentem kölcsönért 😄