Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azért elég durva, nem? 😄
Amúgy olvasd el #75381 hsz-t, nem azt akarom sugallni mekkora király vagyok, csak én is a Chelsea-vel tolom, talán találsz benne hasznos dolgokat.
Szerintem Paulo-t "hanyagold" jobb szélen, Branislav-José duó közül válassz valakit.
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Végülis az utolsó fordulók így alakultak:
Arsenal - City: 1 - 1
City - Chelsea: 0 - 1
Ekkor 37 forduló után így állt a tabella:
1. City 83p
2. Pool 83p
3. Chelsea 81p
Aztán az utolsó körben:
Pool - City: 0 - 3
Bajnok lett a csapat 😛 (Nagyon nehéz volt "")
Mondjuk elég idegesítõ volt h 13 meccses veretlenséggel fogadom a Fulhamet (akik 15ek voltak) és 2 darab kapura lövéssel 2 - 0ra ugy elvertek h öröm volt nézni. Aztán a visszavágón 21 meccse veretlenül megyek a Fulhamhez (12. a csapat), a managerük a kirúgás szélén: 3 - 1 oda.
Megnyertük az Europa Ligát is:
Egyenes kiesés:
Valencia - City: 0 - 5
City - Valencia: 2 - 1
City - Atletico Madrid: 3 - 1
AM - City: 1 - 1
Zenit - City: 0 - 6 (kettõs emberelõny 😉)
City - Zenit: 2 - 2
City - PSV: 5 - 0
PSV - City: 1 - 2
Aztán a döntõ: Benfica - City: 0 - 3
Záradékokkal együtt kb 240 Millió fontért igazoltam: Neymar, Hazard, Agüero, Phil Jones, Hulk, Lloiris, Lukaku, Bale (így hirtelen)
Aztán írtam az elnöknek h vegye meg a stadiont és (ilyet még a citynél nem láttam) azt írta nincs rá pénz LoL
Következõ üzenet: Az elnök pénzt tett a csapatba 130M fontot 😛 (felszökhettek az olajárak)
szerintem odébb állok mert ennek, így sok értelme nem nagyon volt... ha csak annyi nem h kiélhettem beteges vágyaimat az átigazolási piacon.
Gondoltam rá h maradok még egy évet ha aláír Messi és CR, de a kis argentínért 180M-t kértek a Roniért meg 120at. Gondoltam megadom nekik kiváncsiságból. De még csak tárgyalni sem akartak. Szórakozásból lenyomom, ezt az átig idõszakot. Eddig érkezik Ashley Young és Elía.
Chelsea-Chelsea tartalékok 3-0 gsz.: Ramires, David Luiz, Nicolas Anelka
Chelsea-Real Madrid 2-2 gsz.: Salomon Kalou, Nicolas Anelka
Chelsea-Olympique Lyon 2-0 gsz.: Nicolas Anelka, Didier Drogba
Chelsea-Manchester United 3-1 gsz.: Didier Drogba, John Terry, Alex
Chelsea-Sao Paulo 2-1 gsz.: Frank Lampard, Romelu Lukaku
Chelsea-Corinthians 3-1 gsz.: Didier Drogba (2), Florent Malouda
Chelsea-Girondins Bordeaux 2-0 gsz.: John Terry, Didier Drogba
Chelsea-Schalke 04 2-0 gsz.: Romelu Lukaku, David Luiz
Következõ meccs a Manchester United elleni Community Shield. Jó lenne megnyerni, és trófeával indítani, de nem búslakodok majd ha nem sikerül. Viszont a bajnokságot mindenképp meg akarom nyerni, és a BL-ben is legalább elõdöntõzni kellene. Viszont még nagyon tapasztalatlan vagyok ebben a játékban, szóval nem biztos, hogy minden úgy sül el, ahogy szeretném.
A taktika:
Tippeket, tanácsokat nagyon szívesen fogadom. Játékosok ajánlását is. Köszönöm, ha elolvasod.
Bayern München - 1860 München 3-0
Egy pillanatig sem volt esélyünk, a legnagyobb lehetõségünk a 90. percben egy kapufa volt...de még így is szépen teljesített viszonylag a csapat!:-) lehetett volna sokkal rosszabb is mint ez a 3 gól...
Best11
Fülöp - Laczkó, Hofland, Zayatte, Roncaglia - Huszti, Tõzsér, Tóth B, Eikrem - Frau, Komazec
2ndBest11
Casteels - Lazitch, Shittu, Agbossoumonde, Szekeres - Koman, Gera, Scott Brown, Ramon Nunez - Griffiths, Anichebe
Toulouse: Hogy feltudom-e rázni a srácokat? nos a kupából tizikkel kiestem de a bajnokságban a címvédõ ellen tartottunk otthon egy pontot (0-0) majd a Rennest vertük idegenben 2-1 re. Így felcsúsztam a 7. helyre. Furcsa kiesõ a Bourdeaux és hátul van a psg is. Képeket féltávnál dobok be
nekem is lenne 1szakmai kérdésem:
1. a csatáraimra panaszkodik általában az asszisztenesem, hogy túl gyorsan játszik így hamar el fog fáradni, alapból a taktika szerint gyorsan játszom, de külön egyénileg ezt nem látom hol tudnám állítani, néha ugyenez igaz volt forditva is, hogy túl lassan játszik a csatár
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
Lippet: grat jövõre meglesz az!😊 nyári átigazolások szerint tolod? Sneijder meg tényleg eléggé jó szezont futott.
Geo: grat akkor jövõre meg PL cím😄
Némi szakmai tanácsért fordulnék hozzátok. Azzal mit lehet tenni ha "túlságosan tiszteljük" a nagy csapatokat ? Én ebben a megállapításban nem nagyon látom a háttérben húzódó taktikai instrukciót :S😄
Heló szia remélem hogy vagy
Chelsea Football Club - 2010/2011
Félretettem az essen-i mentésem, helyette kezdtem egy új játékot a Chelsea csapatával. Ellentétben akvik-al, én a lehetõ leghosszab ideig szeretnék a kedvenc csapatomnál maradni, nem szeretném az egész földet bejárni (persze, az is nagy teljesítmény, minden elismerésem).
Júliusban azzal a célkitûzéssel kezdtük meg a szezont, hogy harcolni fogunk a bajnoki címért. Ennek megfelelõen busás összeget kaptam igazolásokra Abra papától. Meghatározó játékosok érkeztek a kerethez, kik teljesen kiürítették az átigazolási keretet. Most itt mindjárt a beszámoló elején megjegyezném: megérte! Vegyesen volt a csapatban fiatal-tapasztalt játékos egyaránt, így vághattunk neki az új szezonnak.

Mint már említettem az éves célkitúzés a "Küzdelem a bajnoki címért" volt. Nos nem is hazudtoltuk meg magunkat, végig partiban voltunk a bajnoki címért, hol jobban, hol kevésbbé. Elég sok gólt kaptunk a szezon során, ezért a nyáron a védelem megerõsítése a cél. Sok nem várt döntetlen csúszott be a bajnokságban, ha ezek nincsenek most mi lennénk a táblázat élén.
A különbözõ kupasorozatokban hellyel-közzel helyt állt a csapat. Nagy meglepetésre a mindkét hazai kupadöntõt a Wolwerhampton ellen, kik ellene esélyeshez méltóan nyertünk. A bajnokok ligájában már volt ilyen szerencsék. Az Inter kieejtése után a bajorok elleni idegenbeli 2-2 biztató volt, de a visszavágóra nem tudom mi lett a fiúkkal... Leverkusen - Man Utd döntõt rendeztek, utóbbi sikerével. Itt jegyezném meg Videoton 4. helyen zárt a csoportjávan (Man Utd, Porto, Udinese, Videoton).
Végül, de nem utolsó sorban szeretném kiemelni két játékosom teljesítményét.
Sneijder elkezdte törleszteni az árát, rengetek gólpaszt osztott ki az idén. Merem állítani, nélküli nem itt lennénk.
Terry élete szezonját élte meg, csatárokat megszégyenítõ gólokat szerzett védõ létére. Meglepõdtem teljesítményén.
Köszi, hogy elolvastad, "egy év" múlva jelentkezek újra!

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
más: Manchester City pénz költõs karrier: Premier Ligue: Vezetjük a tabellát 2 fordulóval a vége elõtt 2 ponttal (Egyel kevesebbet játszottunk). Utolsó 3 meccs: Arsenal, Chelsea, Liverpool 😛
@geo91
gratgrat, nyerd meg a PL-t is 😄
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
A tavalyi recept szerint a kupákban rémesen teljesítettünk, ellenben a bajnokságban brillíroztunk. Irány a Premier League!
Csapat:
http://noob.hu/2011/08/28/szentek_atigazolasok.PNG
http://noob.hu/2011/08/28/szentek_keret.PNG
http://noob.hu/2011/08/28/szentek_keret_stat.PNG
Bajnokság:
http://noob.hu/2011/08/28/cham_tabella.PNG
http://noob.hu/2011/08/28/cham_tabella_stat.PNG
http://noob.hu/2011/08/28/cham_meccsek_1.PNG
http://noob.hu/2011/08/28/cham_meccsek_2.PNG
Kupák:
http://noob.hu/2011/08/28/fakupa.PNG
http://noob.hu/2011/08/28/ligakupa.PNG
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
Sok sikert!
Felállás
Tabella
Statisztika
Átigazolások
Nos, a játékosmozgás sajnos elég egyoldalú volt, így elég kevesen vagyunk, remélem júliusig kihúzzuk komoly hullám nélkül. Hál'istennek sok a multifunkciós játékos, így nem lehetetlen még ennyi játékossal sem megoldani a félévet.
Amúgy a várakozásaimat bõven meghaladjuk, a média 8. helyre várt minket, én TOP4-et ígértem a vezetõknek, ez azért szinte biztosan meglesz.
A támadósorunk rendkívülit teljesít, ugyanez nem mondható el a kapusomról, sajnos képtelen voltam egy normális kapust találni 1 hónap alatt, júliusban remélem ezt már tudom orvosolni.
Amúgy elég érdekes a lebonyolítása a ligának. Itt az elején 2X3 meccset játszottunk gyakorlatilag, mivel a 3 meccse szakaszok közt volt vagy 2-3 nap...
Remélem hasonlóan jók maradnak a támadóim és akkor nagy baj nem lehet, majd holnap is tolok vagy 5-6 meccset.
Folytattam idõközbe a vándorkarrierem.Az arsenalal megnyert szuperkupa döntõ után még maradtam pár hónapot várva a megfelelõ állásajánlatot(sajnos csak ilyen másodosztályú ajánlatok voltak) majd végül november elsõ napjaiban több állás is felszabadult köztük a milan,dortmund real madrid trióé.Bajnokságban ekkor a 2.helyen álltam bl csoportban pedig az elsõn.Végül bejelntkeztem a milanhoz akik eléggé nagy zûrben voltak:
bl-ben nem ment a szekér...bajnokságban se nagyon..végül megnéztem a csapat keretét a morál eléggé gyenge volt így megvolt a kellõ motivációm h elválaljam a csapatot.Adott keretbõl végül az alábbi enyhén védekezõ taktikát sikerült kihoznom.
Eddig ilyen eredménnyeket értünk el:

Tovább nyomtam Toulouset. A második helyen álltam 3 forduló után aztán vmi beütött. Jött a Saint Etienne és ugy csaptak meg 3-1 re hogy Sanogo( elõtte 3 meccs 6.40 rating 0 gól) 3 at vágott. Megyek a monacohoz 3-1 ott is. elõtte meg a Nancy ellen 4-0. Szóval most a 11. vagyok és a csapat egy 0. A francia kupában csak én egyedül kaptam elsõ ligás csapatot, szóval szerencse is elkerül.De valahogy csak felrázom õket
Deep-lying forward/mélységi támadó
Dribbling
First Touch
Long Shots
Passing
Technique
Creativity
Decisions
Off The Ball
Teamwork
Strength
Példák:Totti,Del Piero,Tevez,Pandev
Advanced Forward/Kimondott csatár
Crossing
Dribbling
Finishing
Heading
Anticipation
Composure
Flair
Off The Ball
Work Rate
Pace
Példák:Van Persie,Forlán,Lisandro Lopez,Liédson
Target Man/Célember:
Finishing
First Touch
Heading
Anticipation
Bravery
Determination
Teamwork
Work Rate
Jumping
Strength
Példák:Llorente,Drogba,Kanouté,Babacar,Janko
Poacher/lesipuskás
Dribbling
Finishing
First Touch
Anticipation
Composure
Off The Ball
Acceleration
Agility
Balance
Pace
Példák:Higuain,Luis Fabiano,Diego Milito,Eto'o,Anelka
Completed forward/Tökéletes támadó:
Dribbling
Finishing
First Touch
Heading
Long Shots
Passing
Technique
Anticipation
Composure
Creativity
Decisions
Determination
Off The Ball
Teamwork
Acceleration
Agility
Balance
Jumping
Pace
Strength
Példák: Fernando Torres,Borriello,Dzeko,Rooney,Cavani
Defensive forward/Védekezõ támadó
Finishing
Marking
Tackling
Anticipation
Composure
Off The Ball
Teamwork
Work Rate
Stamina
Strength
Példák:Kiessling,Lewandowski,Pavlyuchenko,Kurányi
Jöjjenek az edzõk:
Azt hogy ránézésre tudjuk kibõl lehet 4 illetve 4,5 vagy 5 csillagos edzõ az a következõ értékek alapján meghatározható:
Három legfontosabb tényezõ amit mindignézzünk az adatlapján:
Determination/döntés,elhatározás
Level of discipline/fegyelmezettség
Motivating/motiváció
Ha ezek az értékek eléggé magasak akkor már elég jó edzõt kapunk.
Nézzük akkor az edzõket edzésbeosztás szerint lebontva.Tehát a fenti képességeken kivül még melyik a fontos számukra hogy jó edzõk legyenek.
Strength and Aerobic(erõnléti edzõ): Fitness
Goalkeeping(kapusedzõ):goalkeepers
Tactics(taktika):tactics
Ball control(labdavezetés): mental,technical
Defending(védekezés):tactical,defending
Attacking(támadó):attacking,tactical
Shooting(kapuralövés):Attacking,technical
Remélem az alábbi hszek hasznára váltak valakine.Köszi hogy elolvastad.
Defensive midfilder/védekezõ középpályás
Marking
Tackling
Concentration
Decisions
Positioning
Teamwork
Work rate
Acceleration
Stamina
Strength
Példák:Essien,Sandro,Mascherano,Jagielka,Ambrosini,Annan,Vukojevic
Deep-lying playmaker/mélységi irányító
Marking
Passing
Tackling
Technique
Composure
Creativity
Positioning
Teamwork
Strentgh
Példák: Yaya Touré,De Rossi,Cambiasso,Miguel Veloso,Obi Mikel,Palombo
Anchor Man/Szürõ ember
Heading
Marking
Tackling
Anticipation
Concentration
Decisions
Determination
Positioning
Work rate
Strength
példák:Migliaccio,Khedira,Alou Diarra,Bolatti,GIlberto Silva
Wide midfilder/oldalsó középpályás
Crossing
Passing
Tackling
Anticipation
Decisions
Determination
Off the ball
Teamwork
Workrate
Stamina
Példák:Fabio Coentrao,Gareth Barry,David Beckham,Joey Barton
Winger/szélsõ
Crossing
Dribbling
Technique
Decisions
Flair
Off the Ball
Acceleration
Agility
Balance
Pace
Példák:Robben,Pandev,Bastos,Aaron Lennon,Piatti,Nasi,Jeremy Menez.
Defensive Winger/védekezõ szélsõ
Crossing
Dribbling
Marking
Tackling
Technique
Decisions
Teamwork
Work Rate
Pace
Stamina
Példák:Alvaro Pereira,Alex Sandro,Vargas,Park ,Srna
Ball-winning midfilders/labdaszerzõ kp:
Marking
Tackling
Aggression
Bravery
Determination
Positioning
Teamwork
Work rate
Stamina
Strength
Példák:Alex Song,Felipe Melo,Moussa Sissoko,Cristian Ledesma,Sulley Muntari
Box-to-box midfilder/Sokatmozgó kp:
Dribbling
Finishing
First Touch
Heading
Long Shots
Marking
Passing
Technique
Anticipation
Bravery
Decisions
Determination
Off the ball
Positoning
Work rate
Acceleration
Stamina
Strentgh
Példák:Stankovic,Gerrard,Jucilei,Henrique.
Advanced playmaker/kimondott irányító
First touch
Long shots
Passing
Technique
Creativity
Decisions
Flair
Teamwork
Work Rate
Stamina
Példák:Xavi,Iniesta,Fabregas,Sneijder,Montolivo,Gourcuff,Sahin,Ganso,Paulo Henrique
Inside Forward/Belsõ támadó:
Crossing
Dribbling
Finishing
Passing
Decisions
Flair
Off the ball
Teamwork
Acceleration
Pace
Példák:Tévez,Kaká,Jovetic,Messi,David Silva.
Attacking Midfilder/támadó középpályás:
Dribbling
First Touch
Passing
Technique
Creativity
Decisions
Flair
Off The Ball
Work Rate
Acceleration
Példák:Iniesta,Van der Vaart,Modrid,Coutinho,Wilshere,Granero
Trequartista:
Finishing
First Touch
Passing
Technique
Anticipation
Composure
Creativity
Flair
Off The Ball
Agility
Példák:Cristiano Ronaldo,Messi,Agüero,Luis Suarez,Vucinic
Central Midfilder/Középsõ Középpályás:
First Touch
Long Shots
Marking
Passing
Tackling
Creativity
Decisions
Determination
Off The Ball
Positioning
Teamwork
Work Rate
példák:Ramires,Motta,Meireles,Flamini,Busquets.

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
A rájátszás meglett itt kell most alkotnunk
Sok gólt lõttünk de sokat is kaptunk

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Kapusok között kétféle poziciót különböztett meg a játék:
Goalkeeper/Kapus:
Hagyományos mindenki által ismert kapus poszt.Fontosabb képességek amivel rendelkezni kell egy jó kapusnak:
Aerial ability/Légi képességek
Command of Aera/16os uralma
Handling/labdabiztosság
Ones on Ones/egy az egy
Reflexes/reflex
Composure/higgadtság
Concentration/koncentráció
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Agility/agilitás
Posztra való játékosok: Hugo Lloris,David De Gea,Van der Sar,Valdés,Cassilas stb..
Sweeper Keeper/Söprögetõ Kapus:
Creativity/kreativitás
Acceleration/gyorsulás
Pace/gyorsaság
Villámkapus amolyan Higuita féle..pl: Tono,Pinto(barcából) és Silvio Proto.
Kapusok elõtt húzódó védelmi vonalról jönne egy kis elemzés:
Sweeper/söprögetõ
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Passing/passzolás
Tackling/szerelés
Anticipation/megérzés
Composure/higgadtság
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Acceleration/gyorsulás
Balance/egyensúly
Jump/ugrás
Példák: Nesta,Woodgate,Tomas Sivok,Rio Ferdinand,Daniel Agger és Vertonghen
Libero/beállós
Dribbling/cselezés
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Passing/passzolás
Tackling/szerelés
Anticipation/megérzés
Composure/higgadtásg
Creativity/kreativitás
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Team Work/csapatmunka
Acceleration/gyorsulás
Balance/egyensúly
Jump/ugrás
Példák😛hilippe Mexes,Rafael Márquez,Gonzalo Rodriguez,Mateo Musacchio és Arturo Vidal
Szélsõ hátvédek:
Fullback/oldalsó hátvéd
Crossing/keresztlabda
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Anticipation/megérzés
Positioning/helyezkedés
Teamwork/csapatmunka
Work rate/munkabírás
Acceleration/gyorsulás
Stamina/álloképesség
Példák:Sergio Ramos,Vedran Corluka,Alvaro Arbeloa,Ashley Cole,Chiellini,Chivu..
Wingback/szélsõ hátvéd
Crossing/keresztlabda
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Teamwork/csapatmunka
Work rate/munkabírás
Acceleration/gyorsulás
Stamina/állóképesség
példák😛atrice Evra,Fabio Coentrao,Alex Sandro,Pablo Zabaleta,Azpilicueta,Riise,RafinhamPhilippe Lahm,Daniel Alves,Maicon,Sagna,Santon stb...
Középhátvédek:
Ball-playing defender/játékszervezõ védõ
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Passing/passzolás
Tackling/szerelés
Technique/technika
Composure/higgadtság
Decisions/döntések
Determination/eltökéltség
Positioning/helyezkedés
Jumping/ugrás
Strength/erõ
Példák:Gerard Piqué,John Terry,Thiago Silva,Vincent Kompany,Thomas Vermaelen,Math Hummels,Johnny Evans.
Limited defender/visszafogott védõ
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Positioning/helyezkedés
Jumping/ugrás
Strength/erõ
Példák:Bonucchi,Ranocchia,Juhász Roland,Nemanja Vidic,Branislav Ivanovic
Central defenders/középsõ védõ
Heading/fejelés
Marking/emberfogás
Tackling/szerelés
Composure/higgadtság
Decisions/döntések
Positioning/helyezkedés
Jumpint/ugrás
Strength/erõ
Példák:Simon Kjaer,Ryan Shawcross,Nemanja Vidic,Carles Puyol,Miranda,Holger Badstuber...
Következõ részekben a középpályásokról majd a csatárokról és végezetül az edzõkrõl adok hasonló beszámolót.Este vagy a holnapi nap folyamán pedig az arcsomaghoz hozok frissített képeket és remélhetõleg még idõm is lesz játszani..köszi ha elolvastad.
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio
sima 11.3as update-el játszom, csak adatbázis van frissitve, semmi saját skin, magyarítás, face logo mez stadion anyámtudja pack nincs fent
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
nem tudok dönteni, mondjuk Witsel mellett szól h olcsóbb