Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi.Már fejben meg van a kezdõ meg a taktika nagyjából csak....véget kell érni a melónak(fél öt), hazaérni(5)vacsizni(fél hat)lefesteni jópár usb lapot(fél nyolc)meginni a megérdemelt sört(nyolc) és már kezdhetem is.
Nem hiszem el! 😊
Ingyenjátékosokból olyan csapatot tudnék megint összeszedni, de persze az NB2 mindenkinek derogál...
Ingyenjátékosokból olyan csapatot tudnék megint összeszedni, de persze az NB2 mindenkinek derogál...
Hajrá Magyarország!
Amikor új játékot indítasz, és ki kell választani a csapatot, ott legörgeted a listát, ahol a bajnokságok vannak, és ott lesz olyan opció, hogy válogatottak, vagy valami ilyesmi, és ott is van. Egyáltalán nem bonyolult, meg fogod találni. Ha mégsem, akkor majd képet teszek róla, de szerintem felesleges, mert tuti meglesz.
Hajrá Magyarország!
Van arra lehetõség a játékban, hogy egybõl egy válogatottal kezdjek? Valaki mintha írt volna errõl korábban.Szeretnék a magyar válogatottal játszani egy kicsit a Darlington mellett, de Egerváry be van betonozva így kezdenem kellene egy külön játékot a válogatottal.Ha van ötletetek, írjatok légyszi.
tetszetõs csapat ez a dinamo ezzel a sok fiatal tehetséggel! lehet bepróbálom. bár a bajnokság nem nagy kihívás, de európai porondon azért lesz mit bizonyítani. úgyis rám fér egy kis lazulás. 😄
2006 táján védhetett ott, ha védett egyáltalán. Még akkor nagyon fiatal volt, 20 alatt. Ellenben nagyon jó képességû.
Hajrá Magyarország!
rá nem emlékszek
köszi. közben megnéztem én is a Tiszaúj honlapját, rajta kívül más ex-ózdi is van ott. azt tartom érdekesnek, ám nem túl szerencsésnek, hogy NB3-ban szinte ugyanazon játékosok körforgását lehet látni, pl. itt Ózdon is. XY elmegy, 2-3 éven belül visszajön, aztán megint elmegy... 😊
Csák Laci nem védett Barcikán véletlenül?
Csák Laci nem védett Barcikán véletlenül?
Hajrá Magyarország!
na, jönnek azért a szép dolgok:
az mennyire nagy baj, hogy nem volt megadva fizetési keret, én meg elkezdtem részidõs 50-70€/hét szerzõdéseket kötni. Erre most látom, hogy fizetési keret 130€/hét, össz.fizetés meg 1400€/hét? 😊 És írja a vezetõség véleményénél, hogy sürgõsen változtassak rajta. 😛
az mennyire nagy baj, hogy nem volt megadva fizetési keret, én meg elkezdtem részidõs 50-70€/hét szerzõdéseket kötni. Erre most látom, hogy fizetési keret 130€/hét, össz.fizetés meg 1400€/hét? 😊 És írja a vezetõség véleményénél, hogy sürgõsen változtassak rajta. 😛
Hajrá Magyarország!
még mindig ott játszik
legutóbb Tiszaújban volt, utána nem tudom, hogy hovalett, de kiderítem
tudom, láttam már védeni. 😊 most hol játszik?
mondjuk már nagyon rég voltam ózdi meccsen, mert valahogy ez a játék...
tavaly pár edzésen láttam a csapatot, hát vannak jó játékosok, de volt, hogy az edzõpálya végénél lévõ betonoson játszottunk, amikor nekik ment a tréning, és a 6+ méteres rács ellenére 3-asával rugdostuk vissza nekik a labdát. 😊 lövõedzésük volt.
mondjuk már nagyon rég voltam ózdi meccsen, mert valahogy ez a játék...
tavaly pár edzésen láttam a csapatot, hát vannak jó játékosok, de volt, hogy az edzõpálya végénél lévõ betonoson játszottunk, amikor nekik ment a tréning, és a 6+ méteres rács ellenére 3-asával rugdostuk vissza nekik a labdát. 😊 lövõedzésük volt.
Hajrá Magyarország!
Varsányi Jani IRL is kibaszott jó kapus
Csinos statok... Remélem, egyszer majd ilyenek lesznek a 'Lökben 😊
köszi a tanácsot! annyi gondom van most, hogy nekem az NB2-re hirtelen kellene vagy 3-4 u21-es, akiket gond nélkül be merek rakni a csapatba. 😊
Hajrá Magyarország!
Na, szeretem ezt a hozzáállást. Mondjuk pont azon a szinten vagyok, ahol az igazi erõsítést jelentõ játékosok nem állnak szóba velem. Most 4-3-3 van (igazából 5 éve) szélsõk nélkül, ami azt is jelenti, hogy az egész keretben nincs szélsõ. Lehet, decemberben átállok 4-2-4re, minden mindegy alapon. Eladok 3 csatárt (Bueno, Sóbis, Jonas) meg 2 középsõ középpályást (Maduro, Ilicic vagy Ekdal) és veszek 5 szélsõt. Persze figyelve arra, hogy a BL-ben is játszhassanak....ajjaj <#idiota>#idiota>
Grat Huni és Akvik!
Grat Huni és Akvik!
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Na akkor elsõ szezonomról egy rövidebb beszámoló.Tehát ugye bl-bõl kiestünk hiába vertük az intert uccsó két meccsen megint vereség...
Kupában mársokkal jobban ment😊
Egészen a döntõig masíroztunk ahol a hajduk se állított meg.
Bajnokság a kétfordulóval a vége elõtt dõlt el addig viszonylag szorosabb volt és nagy volt a harc a hajdukkal.
Tabella
Játékos statok
Jövõre megint indulhattunk a bl-be ahol ugye már meg is szereztük a fõtáblát.(demég milyenjó csoportot kaptunk😄)
Egykét ifjú titán:
Kovacic.lejjebb már volt róla szó h mennyire fain a csávó😄
Badelj a csapat vezére.
Vrsaljko
Olyan ez a Badelj-Kovacic duó mint a barcába Xavi-Iniesta😄 csak nincsennek olyan magas szinten😄
Kupában mársokkal jobban ment😊
Egészen a döntõig masíroztunk ahol a hajduk se állított meg.
Bajnokság a kétfordulóval a vége elõtt dõlt el addig viszonylag szorosabb volt és nagy volt a harc a hajdukkal.
Tabella
Játékos statok
Jövõre megint indulhattunk a bl-be ahol ugye már meg is szereztük a fõtáblát.(demég milyenjó csoportot kaptunk😄)
Egykét ifjú titán:
Kovacic.lejjebb már volt róla szó h mennyire fain a csávó😄
Badelj a csapat vezére.
Vrsaljko
Olyan ez a Badelj-Kovacic duó mint a barcába Xavi-Iniesta😄 csak nincsennek olyan magas szinten😄
volt egy megkezdett mentésem nekem is a zágrábbal, ott volt nálam, de azt hamar abbahagytam.
na, ezzel kívánok jóccakát.

na, ezzel kívánok jóccakát.

lehet neked sikerült megtalálni a pozicióját.nálam már nemnagyon férne be se hova.luxuscserének meg drága a fizuja😄
Tomecak.Nemtom õ már volt-e nálad vagy valakinél.Igaz nincsennek top értékei viszont állandó kezdõ lett mert iszonyatosan jó csapatjátékos.
Tomecak.Nemtom õ már volt-e nálad vagy valakinél.Igaz nincsennek top értékei viszont állandó kezdõ lett mert iszonyatosan jó csapatjátékos.
nálam felment az értéke 6 millió euróra, és rohadt jól játszik, azért kérdeztem. úgy 6-7 meccs után jön elõ a fáradtság, olyankor a 60. percben már le kell kapnom, aztán kap 1 hét edzésmentességet, és megint nincs gond.
eladtam.most nyáron.Kovacic elsõ két meccs után kiszorította õt a keretbõl.Gyorsan elfáradt a meccseken nem is összepontosított annyira jól a fontos helyzetekbe.Próbáltam szélen is játszatni de oda meg lassú volt.Cserébe viszont a pontrúgásokat meg a szögiket viszonylag jól lövi.
nemlehet h sokat utazik a csapatod és azt finanszírozzák?😄D bár ebbõl kb körbeutaztathatod az egészcsapatot a földön😄
nem értek a pénzügyekhez 😄 nekem évente egyszer vagy kétszer bejön ilyen 3 millió eurós kiadás 'other' címszó alatt. na ez mi? afrikai éhezõket támogatunk vagy wtf?
nézz utána a neten, hátha van valami a horvát adó meg a foci közti kapcsolatról.
nézz utána a neten, hátha van valami a horvát adó meg a foci közti kapcsolatról.
citybõl tényleg könnyû igazolni😄 (igaz ahhoz még nincs fizetési keretem) Thiago meg elég jól tolja az fmbe.
Csökkentettem ebben az évben a fizetéseket elküldtem azokat akik irreálisan sokat keresnek és bevételek is lettek elsõ évhez képest plusz 21milla viszont sztem ígyis minuszba leszek minden hónapba...mégpedig ahogy elnézem az adó miatt.De ezt hogy? ha az nemlenne minden hónapba pluszba lehetnék 200-300k-val de lehet mégtöbbel.
Csökkentettem ebben az évben a fizetéseket elküldtem azokat akik irreálisan sokat keresnek és bevételek is lettek elsõ évhez képest plusz 21milla viszont sztem ígyis minuszba leszek minden hónapba...mégpedig ahogy elnézem az adó miatt.De ezt hogy? ha az nemlenne minden hónapba pluszba lehetnék 200-300k-val de lehet mégtöbbel.
nálam a mu vitte el fél éve, szóval neki befellegzett.
a barcás thiagot akartam a nyáron elhozni, mivel szabadúszó lett, de elment a deportivohoz. fél év múlva 16 millióért vette meg a city, szóval még olyan 1 év, maximum másfél, és itt lesz 😄 a citybõl nagyon könnyû igazolni, ha a játékosok megnövekedett fizetési igényeit tudod biztosítani. rotation státuszt kapott, és keres évi 4 millió eurót. négy key player státuszú emberem fizetése csak egy kicsivel több ennél 😄
a barcás thiagot akartam a nyáron elhozni, mivel szabadúszó lett, de elment a deportivohoz. fél év múlva 16 millióért vette meg a city, szóval még olyan 1 év, maximum másfél, és itt lesz 😄 a citybõl nagyon könnyû igazolni, ha a játékosok megnövekedett fizetési igényeit tudod biztosítani. rotation státuszt kapott, és keres évi 4 millió eurót. négy key player státuszú emberem fizetése csak egy kicsivel több ennél 😄
akkor csak irl nincs formába😄D viszont ez a kovacic gyerek nagyondurva..1/1 gólpassz átlag.ha 17évesen ekkora csíter milesz mondjuk 25évesen és hova fog ez még fejlõdni.
20 meccsen 10 gólos, és a meccsek több, mint felén csereként állt be, szóval annyira nem láma itt 😄
németh krisz az örök igéret😄D akk egész szépen visszatértek a csúcsközelbe.
Vándorkarrierembe még csodálkoztam h a horvát csapat eb-t nyert és a vb-n is meghatározó csapat volt most viszont ahogy beleásom magam a horvát liga rejtelmeiba meg tehetséges játékosok kutatok rájövök h eléggé jó válogatottat lehetne összerakni.(ha irl is így fejlõdnének mint az fmbe akkor komoylan kéne velük számolni egykét világversenyen)
Vándorkarrierembe még csodálkoztam h a horvát csapat eb-t nyert és a vb-n is meghatározó csapat volt most viszont ahogy beleásom magam a horvát liga rejtelmeiba meg tehetséges játékosok kutatok rájövök h eléggé jó válogatottat lehetne összerakni.(ha irl is így fejlõdnének mint az fmbe akkor komoylan kéne velük számolni egykét világversenyen)
valóban, akkor 5. helyen végeztek. tavaly 3. pozició, idén eddig 2. helyen állnak, de nagyon szoros a verseny a panathinaikosszal. náluk van még németh krisztián amúgy.
olympiakos ennyire visszakapaszkodott mert mintha az elsõ szezonba a top4be se lettek volna.(lehet én emlékszek rosszul😄)
igen, ott van. de nem képes az EL-ben teljesíteni, csoportutolsóként esett ki a pana a napoli, az, genk csoportból, hogy száradjanak meg. legalább az olympiakosz továbbment, épp a zágráb csoportjából 😊
hát azért sztem nemfogok olyan meglepetést okozni mint az Aris.Bordeaux tûnik tényleg a legkönyebbnek.😄
Kranjcar tényleg vihetõ lenne mert most se az elsõ csapat tagja csak folyamatosan sérült és eléggé nagy a fizetése(legalábbis a csapatomhoz képest.)
Cissé panába tolja?
Kranjcar tényleg vihetõ lenne mert most se az elsõ csapat tagja csak folyamatosan sérült és eléggé nagy a fizetése(legalábbis a csapatomhoz képest.)
Cissé panába tolja?
jaja, jól nyomja most is a középpályán, abszolút alapember. örülök, hogy aláírt.
cissé nagyon beindult. 14 bajnokin 22 gólt lõtt, nagy úgy nézem, hogy idén ismét õ lesz a gólkirály 😄
modricékért lesz amit teperj, az biztos. kranjcar a legkönnyebb célpont talán, rendszerint átadóra kerül.
cissé nagyon beindult. 14 bajnokin 22 gólt lõtt, nagy úgy nézem, hogy idén ismét õ lesz a gólkirály 😄
modricékért lesz amit teperj, az biztos. kranjcar a legkönnyebb célpont talán, rendszerint átadóra kerül.
Cabaye az jó playa😄D Szuszááááá is jónak nézki😄D
Most néztem meg hogy dinamoba eddig a 24fõs keretembõl 11 saját nevelés és 19 horvát van a csapatba és mindössze 5külföldi.tervezem még hazahozni pár éven belül a nagy ötös tagjait és addigra ki szeretnék szórni minden külföldit a keretbõl( nagy ötös: Modrid,Corluka,Kranjcar,Lovren és Eduardo.mind sajátnevelésûek lennének)
Nemsokára jövök egy hosszabb beszámolóval a tavalyi szezonból.elõzetesen annyi h most is fõtáblájára jutottam a blbe😄( nekem ez még nagyszó nemvagyok még Aris szinten😊 )
Most néztem meg hogy dinamoba eddig a 24fõs keretembõl 11 saját nevelés és 19 horvát van a csapatba és mindössze 5külföldi.tervezem még hazahozni pár éven belül a nagy ötös tagjait és addigra ki szeretnék szórni minden külföldit a keretbõl( nagy ötös: Modrid,Corluka,Kranjcar,Lovren és Eduardo.mind sajátnevelésûek lennének)
Nemsokára jövök egy hosszabb beszámolóval a tavalyi szezonból.elõzetesen annyi h most is fõtáblájára jutottam a blbe😄( nekem ez még nagyszó nemvagyok még Aris szinten😊 )
Én is belekezdtem egy magyar misszióba (FM 2010 Mezõtúr - IV. osztály), bár most pihentetem. Nekem 9 év kellett, mire I. osztályban megnyertem a bajnokságot.
Ahogy látom neked még szerencséd is van, mivel nem vitték el a csapat gerincét. Amíg amatõr státuszúak voltunk, én félévente újjáépítettem a csapatot.
Ami nekem hosszú távon bejött, hogy u19, u21 játékosokat igazolgattam ingyen, és bíztam benne, hogy kiforrják magukat. Jelenleg 6-7 magyar van a kezdõmben, az átlagéletkor 21 év körül van.
Remélem segítettem.
A többieknek nagy grat, durván toljátok.
Ahogy látom neked még szerencséd is van, mivel nem vitték el a csapat gerincét. Amíg amatõr státuszúak voltunk, én félévente újjáépítettem a csapatot.
Ami nekem hosszú távon bejött, hogy u19, u21 játékosokat igazolgattam ingyen, és bíztam benne, hogy kiforrják magukat. Jelenleg 6-7 magyar van a kezdõmben, az átlagéletkor 21 év körül van.
Remélem segítettem.
A többieknek nagy grat, durván toljátok.
durva ez a badelj-kovacic tengely a kp-n a dinamomban.Ketten hosszú évekre megoldhatják a kp kérdést nálam.ráadásul saját nevelések.
Kovacic tavaly.nemvolt rossz szezonja 16évesen.
Idén se fut eddig rosszul.13gólpassz ennyi meccsen nemrossz....😄
Kovacic tavaly.nemvolt rossz szezonja 16évesen.
Idén se fut eddig rosszul.13gólpassz ennyi meccsen nemrossz....😄
Rivaldo<#eljen>#eljen> örök kedvenc😄 Bartra hh kezdõ lett ilyen hamar a barcába? Dani alvessel mivan?
Barca - Aris 4-1, helyreállt a világ rendje. Bartra ezen a meccsen is pirosat kapott a félidõ elõtt, aztán a második félidõben bedobtam Rivaldot, hadd sütkérezzen egy kicsit a népszerûség Napjának sugaraiban 😊
nálam elõfordult ilyen badelj esetében de senkinek se lett tõle unhappy a moralja.Akkor szoktak általában abba kerülni nálam hogy ha sérülés vagy eltiltás miatt kihagynak egy fontosmeccset(kupadöntõ stb), vagy ha nem engedem õket nagyobb klubhoz de akkor énis leülök megbeszélgetni a dolgokat.Én meg azt nem értem hogy ha valaki nemjátszhat egy fontosabb meccsen annak köszönhetõen mer eltiltott annak rögtön miért lesz az állapota nagyon gyenge....(sztem jobb lenne ha nem rögtön ennyit romlana a morál..)utána meg hiába próbálom megbeszélni vele a dolgokat(már ha meglehet) vagy játszatni õt nagyon nehezen változik a helyzet.
pedig muszáj foglalkozni az ilyenekkel, mert rögtön unhappy státuszba kerülnek az emberek, szar lesz a morál, gyengén játszanak majd. nem nagy cucc, mert egy beszélgetés és meg van oldva, csak éppen nem értem, hogy mi okozza.
lehet nemvagyok akkor jó menedzser de én ilyenekkel nem szoktam foglalkozni...kb játékhibának tekintem😄D meg ha nem megalapozott a dolog akkor felesleges törõdni vele.majd abbahagyják.pláne ha a játékra nem hat ki meg a morálra se akkor meg mindegy sztem.
Am Zsolti ,Huni grat komoly eredmények.😊
Am Zsolti ,Huni grat komoly eredmények.😊
esküszöm, hogy nem értem ezt. a szezon elején jött 2 hír, hogy két játékosomnak nem tetszik, ahogy machedaval bánok. elbeszélgettem velük, ok, rendben van minden. most hárman jöttek ugyanezzel, és fogalmam sincs, hogy mi bajuk van. megbüntetni nem tudom machedat, mert kölcsönben van -meg egyébként az utóbbi 7 meccsén 9-es átlagot hozott-, nem csesztem le, állandó kezdõ, szóval nem tudom...
Nos, nálam más a helyzet sajnos. Az idei elsõ rangadón kikaptunk. Nem tudom a 2 nagyot megverni, így idén sem leszek bajnokesélyes. Ez az utolsó évem a Rayonál szerintem.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi