Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Érdekes a taktika, legalábbis azért, mert a retain possession és a counter nekem legalábbis fura párosítás. De úgy fest működik :)
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
@korbin: Sajnálattal hallom, remélem később meggondolod magad.
Alapjáraton az összes ilyen hisztit hanyagolni szoktam, ott a kész csapatom, szépen erősödünk, aki sír az mehet amerre lát, szerencsére itt még 1-1 panaszkodó játékos miatt nem esik össze a morál, pláne hogy robogunk a veretlen bajnokság felé.
De nekem ez az egész sajtóbeszélgetés, lélekápolás nem jön be, anno a 12-vel mikor kezdtem, körülbelül 3 meccsig poén volt a meccs előtti sajtótájékoztató, azóta a titkárnőt küldöm, semmi értelme.
Új játékos igazolásakor elmegyek, de kb mindig ugyanazt lehet mondani, annak se sok értelmét látom. Örülünk hogy itt van, hasznára lesz a csapatnak, pénzügyekről nem beszélek, viszontlátásra
A meccs előtti üzengetés is csak pár alkalommal poénos, aztán már az se - murinnyóskodhatnék, de minek? Eredményesnek kell lenni, utána hápoghat bárki bármit.
Szívem szerint feltelepítenék egy FM 1990-et ahol a mostani meccsmotorjával, úgy, hogy jönnek majd sorban az ifik úgy mint a valóságban és kivenném ezt a teljes beszélgetés b.romságot
Sok más egyébbel együtt.
Aggódnak ha érdeklődnek utánuk, pedig ajánlat sehol. De ha jönne is ajánlat, attól miért kell aggódni? Aggódjon akkor, ha nem engedem tárgyalni.
Elégedetlen a 25 meccset játszó tartalék a kevés lehetőség miatt. Korábban volt 9-10 meccse szezononként, az is elég volt neki. Gondolom, mert különben miért kötött volna egy évvel előttem új szerződést?
Elégedetlen a frissen felkerült tehetség. Vagy 10x kezdett, 20x volt csere. Panaszkodik a társainak, fenyegetőzik, hogy megy a sajtóhoz, ő ennél többet érdemel. Nincs igaza mert annyira nem jó, kivágom vissza az ifibe és kölcsönlistára teszem. A sajtó meg le nem száll rólam, hogy tudom orvosolni a klubnál uralkodó krízishelyzetet. Milyen krízishelyzetet? Egy nyafogó gyerek, ki a fenét érdekel?
Hozok két fiatal középpályást, jön az egyik legjobb CM, aggódik a helye miatt. A hülye nem veszi észre, hogy a kettő együtt is gyengébb nála. Tartaléknak jöttek, pár év múlva is ráért volna aggódni.
Nem hozok senkit, jön a csapatkapitány, aggódik, mert nem vagyunk elég erősek. (16 pont előnnyel lettünk bajnokok.)
Elégedetlen az ifi, mert az ígéret ellenére sem mehet kölcsönbe. Tőlem aztán mehetett volna, volt is két ajánlata, csak büdös volt neki a másodosztály. Egyébként sem ígértem neki sz@rt sem.
Stb...
Két hete töröltem a játékot, 188 óra elég volt belőle. Ez volt a 11. fm nekem, és egyben az utolsó. Nem tetszik az irányvonal a végeláthatatlan sajtódumákkal, az egymást szapuló menedzserekkel, az idióta játékos interakciókkal. Visszatettem a 14-et, azt még el tudom viselni. Heti néhány óra, nincs többé évi 2000+. Mással is el tudom foglalni magam. Csak egy évtized kellett, hogy rájöjjek.
2015/2016
Igazolások.
Lisandro Lopez kivételével mind fiatal tehetség (hiszen abból úgyis olyan kevés van a csapatnál).
Bajnokság.
Simán behúztuk, bár a végére kicsit leeresztett a csapat, csatárok gólképtelenek voltak, be is csúszott pár vereség.
Kupa.
BL-ben a Sparta Praha ellen továbbmentünk simán, utána viszont a Fener kiejtett minket, így az Európa Ligában folytattuk. Itt a csehekkel megint találkoztunk, mi csoportelsőként, ők csoportmásodikként jutottak tovább. Az első körben kiejtettük a török Trabzonspor-t, utána a Bilbao ellen 4-2-vel búcsúztunk.
Statok.
Golden Boy.
Gólkirály.
A csapat húzóemberei:
Lisandro López.
Milik.
Klaassen.
A. Zivkovic.
El Ghazi.
Fossum.
Younes.
van Rhijn.
Riedewald.
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!
HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!
Akit érdekel, használja bátran ezt a taktikát. Egy tesztelésre készült adatbázisban teszteltem, igen szépen muzsikált. Ha valakinek van véleménye róla, ossza meg. Ezután kipróbálom valós körülmények között is a Lokerennel.

3. szezon
Vezetőségi elvárás: EL hely
Saját cél: BL hely
Miután tavaly saját magunknak köszönhetően lemaradtunk minden nemzetközi tornáról, idén csak a bajnokságra koncentráltunk. Nyáron két igazolásom volt, egy fiatal spanyol jobbhátvéd Franciaországból, és 9 millióért egy brazil középhátvéd. Távozott Nolito, akinek megelégeltem a folyamatos rinyálását, Sergi Gómez, aki sorozatos gyenge formája miatt még a padra se fért és a csapatkapitány Radoja aki távozni akart Valenciába. A bajnokság nem indult rosszul, de aztán a horror sorsolásnak köszönhetően egymás után vertek a nagyok. Végül a Barcelonát megverve felálltunk és sorba jöttek az eredmények. Mivel az Atletico és a Valencia megerősödött, a bajnokság nem két csapatos volt, hanem 1. A Real toronymagasan a mezőny fölött állt végig, a második helyért pedig kiélezett csatát folytatott a Barca, Valencia, Atletico,Sociedad és én. Télen aztán a másodikszámú kapusom kijelentette, hogy új kihívásokra vágyik engedjem el. Beleegyeztem, két nap múlva az első számú kapusom megsérült 5 hónapra...Így januárban már egy ifi kapussal kellett a Las Palmast vernem majd vészmegoldásként jött a tavaly kiesett Getafe magyarja, Megyeri. A szezon végéig ő védett és meglepően jól teljesített. Az áprilist a második helyen kezdtük addigra a Sociedad már leszakadt a Real pedig elhúzott. ekkor ismét valami történt (megsérült a gólfelelős Iago Aspas) és a szezon utolsó 7 meccséből csak kettőt nyertem. Ezért az utolsó fordulót már a negyedik helyen vártuk 1 pont hátránnyal. Mivel az Atletico a Barcával játszott, tudtam ha nyerek és ők ikszelnek én vagyok a második. Nem jött be...1:1 a kieső Cordobával a Barca pedig simán nyert így még a harmadik hely se jött össze. Ismét csak 4. pedig lehetett volna jobb is..
A kupában már az első fordulóban kizúgtam, miután a cserék tizenegyesekkel kikaptak a Ponferradina ellen.
A szezon meglepetéscsapatának minket választottak, a legjobb menedzser versenyen pedig második lettem. Az év csapatába az új brazil hátvédem, Gustavo Henrique került , aki Iago Aspas mellet a legjobb játékosom volt. Szezon közben a válogatottba is bekerült, úgyhogy a VB után el is vitte a Dortmund 22,5 milliós kivásárlási áron.
BL 2018
VB 2018
1. szezon
Vezetőségi cél: első 10
Saját cél: Európa ligát érő hely
Nagyon nehézkesen találtam rá az ideális taktikára, de végül sikerült, így lehetett, hogy a tavaszi szezonban olyan bravúrok is összejöttek, mint az 1:1 a Nou Campban, vagy a Real 0:3-as lesimázása idegenben. Végül beértem a negyedik, BL-selejtezőt érő helyre, pedig az őszi szezonom finoman szólva se volt sikeres, sőt augusztus 29 és november 21 között, összesen csak 2 bajnokit sikerült megnyerni. Az év menedzserének engem választottak, a szezon csapatába egy játékosom, Iago Aspas fért be. A góllövőlista második helyezettje pedig az egyetlen épkézláb csatárom, John Guidetti lett. A kupában 2 forduló után, nyert meccs nélkül zúgtam ki.
Téli igazolások
EB 2016
BL 2016
2. szezon
Vezetőségi cél: Európa Liga hely
Saját Cél: BL hely
Sejtettem, hogy egy ilyen szezon után szétszedik a csapatot, de minden posztot sikerült betölteni olcsó érkezőkkel, vagy eddigi háttéremberekkel. A Guidettiért kapott 15 millióból (ami igazából 20) jött mindössze 2m-ért az Espanyolból Moreno és a Werder német csodagyereke 17-ért. A kezdő a spanyol csatár volt egész szezonban, 23 góljával góllövőlista 3. helyezést ért el. Sajnos a szezon ismét felemás lett, de itt a végén jött az összeomlás. Egy kisebb sérüléshullámot még átvészeltünk de aztán jött, amikor semmi sem jött össze és ez a morál rovására ment, így a tavasz végére 1 ponttal kicsúsztunk az EL helyekről. A kupában idén már 3 fordulót mentem, végül az Atletico ütött ki. Viszont ebben a szezonban már indulhattam a BL play-offban ahol a Sakhtart kaptam ellenfélnek. Otthon 2:1-re nyertem, de sajnos idegenben 1:0-ra kaptam ki így idegenben lőtt gólokkal az ukránok mentek tovább, nekem pedig maradt az EL csoportkör, ahol a Schalke, Anderlecht, Sion hármas mellé kerültem és végül csoport másodikként mentünk tovább. Az egyenes kieséses szakaszban a Zenit jött szembe. Otthon 2:0-ra nyertem, a meccset végi uralva. A visszavágó borzasztóan sikeredett 4:2-re nyertek az oroszok így csak idegenben lőtt góllal mentem tovább, ahol ismét a Schalke volt az ellenfél. A már említett sérüléshullám itt vette kezdetét, otthon harmat kapva és csak egyet rúgva égtünk. A visszavágóra összeszedtük magunkat, de csak 2:0-ra sikerült nyerni így kipottyantam. Kicsit vigasztal, hogy a Schalke végül behúzta a sorozatot, tizenegyesekkel verték a Juvét a döntőben.
BL 2017
Szerencsére, nem rúgtak ki az elmaradt eredmények miatt, sőt minden átigazolási periódust hatalmas nyereséggel zárja a klub szóval van lehetőség fejleszteni az edzőközpontot és az ifik toborzását is. Így a most generált ifijeim közt már 4 srác van akiben 4 és fél csillagos a potenciál. Köszi ha elolvastad!
<#wilting>#wilting>
kosheen Felárat nem fizetek senkiért. Van elég pénzünk, de annyi nincs, hogy jótékonykodjak. Eladásból még nem jön be sok, mert alacsonyak a játékosaim árai. Sokat a reklám sem hoz, lényegében a BL pénzből élünk. Majd ha lesz nálam is évi 120M szponzori adomány mint az Ágyúsoknál, az átigazolási pénz felét odaadom a Fradinak.<#vigyor>#vigyor>
De innen már egyre nehezebb feljebb vinni a ligát, mert a klubjaink pofozógépek a nemzetközi kupákban. 2024-ben BL elődöntőig jutottam és nagyon erős csapatom van, de egyedül nehéz. Pénz máshol nincs, szörnyű állapotok vannak az országban. Mivel évek óta mindig 95-re emeltem a YR-et, anélkül most még nagyobb a kontraszt. A magyar játékosok eltűnnek, a filléres légiósok tömegei meg sz@rt sem érnek. Elképesztően gyenge a liga színvonala. Idén a Fradi ment egy bravúr kört az EL selejtezőben a Skenderbeu ellen (5-4), aztán jött az égés a Zvezda ellen (2-9). A Honvéd (Djurgarden 1-6) és a Loki (Inverness 0-4) már az elején kizuhant. Jó példa a liga erejére, hogy a tavalyi bronzérmes Gyirmótot az MK döntőben 7 első meccses ifivel elvertem 5-0-ra. Kb. ilyen erőket elég itthon mozgósítanom. És még én sem vagyok a csúcson, ahhoz kellene 2-3 szezon. Csak kétlem, hogy addig folytatom, mert belehalok az unalomba.
Még nem tudom melyik klub lesz a következő, de az ország és a liga megvan. Megyek az orosz Távol-Keletre, a másodosztályba. Habarovszk, esetleg Vlagyivosztok lesz belőle. 600 ezres városok, kicsi stadionok, pénz nulla (mínusz), pocsék háttér, és mindkettőnél ott az embargó. Majd választok.
Max 3 légiós lehet a kezdőben a 2. ligában (és fizetni kell utánuk a szövetségnek), 6 a PL-ben. Viszont a YR a 3. legmagasabb a játékban (148). A ruszki játékosok jók, de a YR-hoz képest nem elég jók. Rosszak a körülmények, az egész országban egyedül a Szpartak Moszkva rendelkezik nagyon jó háttérrel. Kiemelkedő pedig nincs egy szál sem. A junior coaching és youth recruitment terén még ennél is rosszabb a helyzet. Fejlesztenem kell majd a hátteret ezerrel, és lesznek nagyon jó ifik. Eltart majd egy ideig.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.12.19. 10:16:27
-Keret +Rajkovic a másik kapus
-Simeone: több mint 2 hónap kihagyással is majdnem gólkirály lett, amíg sérült volt Milik vitte a csapatott a hátán
-Lincoln
-Tielemans
Hertha 4. szezon
We did it!!! Megvan az első bajnoki cím, nem volt egyszerű mert jó szokáshoz híven jöttek a sérülések az év végén, de csak összejött. Mi csak 1 ponttal szereztünk többet mint az előző évben, de a Bayern 9-el szerzett kevesebbet így végül akár simának is mondható. Idén végre a BL csoportból is továbbmentünk, de a PSG hamar megálljt parancsolt. A német kupába a két szerencsés első két év után már másodjára estünk ki hosszabbításban, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy idén emberhátrányba kellet volna kitartanunk. Az U19-es csapatunk is az első két évben szerzett dobogó után most már két bajnoki címet ünnepelhetett, egy két világklasszis tehetségnek köszönhetően. Pozitívum még, hogy a jó anyagi helyzetnek köszönhetően a vezetőség megpróbálja megvenni az Olympiastadiont.
A válogatottunk meg lassan kiesik a százból. Igazi tehetség nincs, és már egyébként is alig találni magyar játékosokat a csapatokban. Nálam van egy, hogy el ne felejtsem melyik országban vagyok. (Már megbántam, hogy nem húztam fel a YR-t.)
De lassan úgyis befejezem itt. Van egy több éve halogatott tervem, sort kerítek rá.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.12.17. 09:27:55