104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    A Villa, Soton, West Ham újra itt van, most jutottak vissza. A Leicester? Kanté, Mahrez és Drinkwater tartja még a frontot. Mind 30 év felettiek. Sok már mindenhol a generált játékos.

Alcácer meg igenis tud gólt rúgni. Ebben mondjuk nem kételkedtem. A gondok majd akkor jönnek, ha nem talál be. Vagy hullámvölgybe kerülünk. Általában akkor jut eszükbe a honvágy, ha nem mennek jól a dolgok.

• zyndar
    Ez igen tisztességes helyezés, le a kalappal. A PL mezőnye rendesen kicserélődött, veled együtt Fulham, Sheff Wed, Hull, Derby Leeds, bár utóbbi 3 pont kiesik. Mi van ezekkel a csapatokkal: Aston Villa, Soton, West Ham? Ja és mi lett a tegnap bajnokká vált Leicester zászlóvivőivel?
  • korbin555

Rashford: 33 meccs (ebből 18x csere) 19 gól, 8 gólpassz. Mellé nem nyúltam vele, jó kiegészítő ember. Most viszont bevásároltam, ha már itt a rengeteg pénz. 2 generált és Paco Alcácer jött, összesen 60M-ért. A spanyolra kíváncsi leszek, mert válogatott, világklasszis csatár létére 3 gólt rúgott 31 meccsen a City-ben. Két szezon alatt. Ennyit a kapusom is rúgna, ha beteszem TM-nek. Az edzők szerint egy baja van, nem bírja megszokni az országot. Hát majd kiderül.
  • Lancelot1983
    Standard Liege

Nem tudom ez mennyire "standard" azóta is a 4. osztályban csatáznak :)
  • korbin555
    Nem volt könnyű dolga, mindig kiesés ellen menekülő, szétesett csapatoknál volt kölcsönben. Idén a West Ham ki is esett. Én inkább azt látom benne, amit Gombánál produkált. Nem rossz játékos egyáltalán. De majd kiderül. Akpomot az Arsenal kukájában találtam, aztán 23 gólt rúgott a PL-ben.

Fonseca Lesznek ott nagyobb problémák is, mint a színek. Egy rakás klubnál nincs facilities egyáltalán. Stadion sincs. Anélkül persze focizni nem lehet, így a gép generál egy Unknown Stadium-ot. De még város, falu sincs. Van több tucat klub ami nem köthető helységhez, csak úgy lóg a levegőben. Amelyiknek neve van, az meg nem biztos, hogy országon belül van. Pl. ott a Kolozsvár, Nagyvárad a megye 3-ban. Tele van az egész anomáliákkal, én biztos nem játszanék vele.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.04.30. 19:46:54
  • Fonseca
    Rendben, köszönöm. Még úgy is csak 4 fordulón voltam túl, megpróbálom a friss verziót. Egyébként milyen programmal csinálnak ilyen kiegészítőket? Arra gondoltam, hogy javítani kellene a sok megszűnt ill. kék-fehér csapaton (már ha nem túl bonyolult ).
  • Lancelot1983
    ja, igen még ez is egy magyarázat lehet, h korbinnál miért szerepelt a többi pl-es csapatban ilyen gyengén, mert lehet támadó középpályásként alkalmazták, mert a tulajdonságai alapján szerintem nem pl szintű támadó középpályás

más: nálatok is van az a jelenség, most még inkább tapasztalom, mint FM2015-ben, ott csak néhány bajnokságnál, most viszont kb mindegyiknél, h nagyon durván "elnemzetköziesednek" a csapatok, amivel nem lenne gond, de így bl-ben és el-ben nem tudják teljesíteni a 17+8-as szabályt, így most kb minden csapat azt csinálja, hogy 17 jó idegenlégiós mellé berak 8 ifit az U19-ből (akik még meccset sem játszottak hazájuk bajnokságában) és ha van egy sérülés hullám, akkor szívás van, erre igazán kitalálhattak volna valamit az SI-nál
  • Darthmushroom
    Nálam (Aston Villában) 3. szezonban összehozott 20+ gólt meg valami 10 gólpasszt, volt h csatárt játszott de volt h támadó középpályást.
  • Lancelot1983
    érdekes ez a rashford gyerek, mert ugye az előző szezonokban nálad jóval gyengébb csapatokban borzasztóan teljesített folyamatosan, majdhogynem jobban jártak volna, ha egy 16 éves fél csillagos saját nevelésű "tehetséget" játszatnak helyette, ő is tudott volna ilyen teljesítményt hozni
    tulajdonságai alapján talán többre hívatott, mert azért gyors, technikás, nem rossz a befejezés és a cselezés, viszont lehet más bajnokság jobban feküdne neki, a fizikális adottságai miatt, mondjuk francia, német esetleg spanyol, ott a kemény angol védők nem nyomnák annyira talán el, kíváncsi vagyok nálad mire lesz képes
  • korbin555
    Arra még figyelj, hogy az őszit használod, pedig van friss. (Steam shop: Hungary 7 levels 360 clubs). Ha mégis maradsz a korábbinál, adatbázis kiválasztásnál ne az official winter update-et töltsd be, mert bugos lesz.
  • Fonseca
    Köszi szépen, erre nem jöttem volna rá ...mondtam, hogy nem vagyok profi
  • korbin555
    16. helyre vártak, 8. lett belőle. Most 10. helyre várnak, a cél BL induló hely lesz. (A dobogóval kiegyeznék.) Nyáron jött a listás Rashford 9,75M-ért. A Unitednél 1 darab meccsig jutott. A pénz már nem érdekel, az csak addig fontos amíg nincs. Most már lapáttal szórják. A helyezésünkért 35M, a TV pénz megint 126M. El is passzoltam pár gyengébb embert, abból is bejött 18M. Már rá se nézek a pénzügyekre, csak szezon végén. Undorító ez a PL. Mihelyt megnyerem, húzok is el innen. A média megőrül majd, ha aláírok mondjuk a Budafokhoz.

• korbin555
    Kezdés előtt nem aktiváltad az "add players to playable teams" funkciót.
  • Fonseca
    Csinált vki a magyar bajnoksághoz egy kiegészítőt. Szerintem vmi angol mintára készült, mert 6 osztály van, 24 csapatosak a ligák. Tegnap szedtem le és gondoltam elindulok a legaljáról

Egyébként tele van már régen megszűnt klubokkal (Stadler, Gázszer stb.), feltételezem nem hazánk fia volt az elkövető A teljes keretből csak 4-5 embernek volt szerződése, a többiek "szürkék" voltak. Mindenkinek szerződést ajánlottam, ezzel túl is léptem a 250 fontos heti keretet. Próbáltam nagyobb csapatokkal edzőmérkőzést szervezni, hátha egy jó kis bevétel lesz belőle. Szóval szegények vagyunk, mint a templom egere.
    A vezetőség csak az anyaegyesületre mondott áment, de végül nem találtak senkit.

Egyébként Michelle Wild szülővárosának csapatával indultam, mert ezekben az osztályokban szinte mindenki kék-fehér, a csapatom pedig sárga-piros ,
  • korbin555
    Melyik klubnál vagy?
  • Fonseca
    Tapasztaltabb kollégáktól kérdezném, hogy miként lehet feljutni a legalacsonyabb osztályból. A vezetőségnek hála, egyetlen embert sem tudok igazolni, még kölcsönben sem. Illetve akinél próbálkozom, nem akar hozzánk igazolni
  • korbin555
    Nem sokat, elvégre minden poszthoz megvannak az alaputasítások. Néhány azért van. A védőknek fewer risky passes, és tackle harder. Utóbbi a középpályásoknak is, kivétel az irányító. Az AP azt csinál amit akar, nem buta gyerek. A posztját is elhagyhatja, de egyedül csak ő. Akpomnak meg drible less, mert rendszeresen elszedték tőle a labdát. Iszonyat gyors, de technikailag nem képzett. Lőjön kapura inkább, abból lesz a kalamajka. Vagy kirúgás, de legalább ne veszítse el a labdát mezőnyben. A támadó szögletnél van még a 2 FB hátrarendelve. Asszem ennyi az egész.
  • zyndar
    Egyéni utasításokat használsz?
  • korbin555
    Minimális változások voltak. Taktika. A középső CM két éve AP, és +2 csapatutasítás a "close down more" és "tighter marking". Ezen már semmit nem változtatok, jó ahogy van.
    Kellemes sorsolás, jól is kezdtünk, 7 forduló után 7. hely, de most jönnek a nagyok. Az Arsenal már idetolta az ágyút (1-3 zakó), megyünk a Unitedhez, majd jön a Chelsea. De ahogy mondtam, most pihen az fm. Félek, hogy ezt is megunom, így inkább kisebb-nagyobb szüneteket tartok.

A pénzről. Garratt kapusért fizettem 2,1M-t, a Chelsea tartalékból hoztam el. A maradék 20+ milliót áttoltam a bérekre, ami heti 1M most. Hihetetlen egy újonc csapatnál ez a rengeteg pénz. És csak több lesz, jobb ha beletörődök.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.04.28. 16:29:51
  • Lancelot1983
    hát elvileg, most a magyaroknál elég speciális a helyzet, nem vagyok képben teljesen, de, azt hiszem, hogy kb 1m lehet az éves összeg idén, de más egyéb juttatásokat is adnak, pár éve, olyan 8-10m lehetett az éves összeg azt hiszem
  • LasDen #102639
    Ez nem országbeli különbség, hanem szponzori pénz kérdése. A barcanal a 3 nagy fizetése rengeteget elvisz, így plusz szponzori tőke nélkül nem tudják megtartani.
  • zorrobomber
    Magyar?

Pár napos hír hogy Barca nem tud Neymar fizetésével az angol klubokra rálicitálni. Persze szvsz ettől függetlenül maradni fog, de jól mutatja a különbséget a két ország anyagi lehetőségei között.
  • Lancelot1983
    editorban nem lehet beállítani a tv-s pénzeket?
    egyébként a valóságban is nagyon hasonlóak, azt hiszem euróra átszámolva éves szinten az első ligákban top ligák közül: angliában 2000m, németországban 800m, spanyolországban 600m, olaszország 950m, franciaország 750m, skócia 20m
    közepes ligák meg: belgium 55m, görög 45m, osztrák 20m, hollandia 80m
  • zyndar
    Taktika mennyit változott? Képet mutatsz? Általában mennyi egyéni utasítást használsz? Durván megcsináltad a mezőnyt, szárazon.

A pénzekről: ezért nem folytattam a Leeds mentésemet, egyszerűen olyan fizukat tudok adni és annyit költeni, hogy úgy érzem nem dolgoztam meg érte :) Lehet ez csak az én hülyeségem.
  • zorrobomber

Én tegnap annak örültem, hogy Debrecen-el BL csoportkörbe jutásért 12 millió € járt... (más kérdés hogy ott kaptam egy Bayern Real Olympiakos hármast )
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.04.28. 10:32:03
  • korbin555
    Ajjaj! Nem ártana valami db. amiből hiányzik Anglia, mert ez így nem fair a világ többi részével szemben. Ezt látva az a 27M amit kaptam, nem is pénz.
  • korbin555
    Lassulásról nem tudok mit mondani, mert kevesebb a betöltött ember. Lementem 75 ezerre, így inkább még gyorsabb lett. Az újoncok viszont most nem riogatták a törzsgárdatagokat. Helyettük megtettem én. 104 ponttal, és 104 rúgott góllal lettünk bajnokok. Tabella. A gólkirály pedig Akpom lett. A PL szele már megcsapott, lett egy valag pénzem. Csekély 27M-t kaptam igazolásra. De megint ingyen jön pár csóka. Egy magyar gyerekért fizettem 600k-t, meglátom mi lesz belőle. Görgényi. Az is biztos, hogy kiszedem a Barca B-ből, és lepókhálózom Palenciát. A többit még nem tudom, megint pihentetem a játékot pár napot.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.04.27. 16:45:41
  • rg60
    Jól van, igazatok van, öregszem és hisztis vagyok:-)
    Régen imádtam,hogy minden előélet nélkül munkanélküliként az angol 4-5 ligából, felküzdöttem magam egy topcsapat edzőjévé.
    Ma már az is nehezen megy, hogy hol kezdjek:-)
  • Lancelot1983
    korbin mik a tapasztalataid a normal móddal kapcsolatban? észleltél lassulást illetve az a többi csapat eredményeiben változást?
  • zorrobomber
    Hyde offer hope to Football Manager players with response to job application
  • yamato41
    Én a CM3-mal kezdtem az ipart, sőt, C64-en volt egy focimanager. Persze, az ember 40 felé nem olyan lelkes, mint 18 évesen és sokkal több hibát észrevesz, ami fölött fiatalon elsiklik. Nálam ez a PES-nél van így. A PES3 csoda volt a fifához képest. Mára a fifa maradt ugyanolyan szar, de a pes is élvezhetetlen lett.
  • Darthmushroom
    Welbeck minden második meccsen megsérül nálam így kap lehetőséget rendesen Rashford. (márciusban 22 gólnál jár)
  • korbin555
    Jobb, mint Akpom. És sokkal jobb is lehet. Az editor szerint a PA értéke -8. Az 130 és 160 között bármi lehet. (Akpom 143) Itt újra csak kölcsönadták, most a Wolves-nak. Lement 6 forduló (+ 2 kupameccs), de még csak be sem cserélték egyszer sem. 4-4-2-t játszanak, Álvaro Vázquez és Ajeti a kezdő csatárok. Pechje van, ők jobbak nála. De a fő problémája, hogy AMC nincs a felállásban. Amíg le nem sérül valamelyik csatár, Rashford ott sem fog játszani. Nem is boldog.

A kabaré most jön. Látom, hogy érdeklődik utána 3 csapat, közte a Crawley. 3 éves szerződése van, és 7x annyi az ára mint amennyit költhetek. Ez akkora kacsa, hogy már hápog. De a sajtó szereti keverni a sz@rt. Az ilyen hülyeségekkel bolondítják néha az én játékosaimat is. Érdeklődik ez meg az, közben nem érdeklődik senki. De ahhoz elég, hogy aggódva a színem elé járuljon valamelyik játékos. Aztán a semmi miatt van egy elégedetlen emberem. Óriási a média befolyása, aminek van alapja, de azért nem kellene átesni a ló túloldalára. Vajon a valóságban is elégedetlenkedve rohan az edzőhöz a játékos, ha az NSO leközöl egy pletykát? Ugyan már.
    Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.04.26. 11:28:59
  • zorrobomber
    Nekem mostanában beadja a három cseresznyét, (asszem) hat meccse gólt se kaptam.
  • Darthmushroom
    Hasonló nálam is
  • rg60
    Persze , hogy az lettél. Én is a Cm-n nőttem fel mikor még csak kiírta hogy mi történik:-)
    Pontosan ezért várom(juk) el a játéktól fejlődést. Buta gólokat mindig kaptam, mindig volt hogy egy játékos valami oknál fogva nem futott a labda felé, de most ez kb 60% fordul elő a régi 20-30% helyett.
    Én is nyomom még, de tuti ez volt az utolsó.
  • korbin555
  • Darthmushroom
    Korbin nálad Rashford United játékos még? Villába megvettem 2. évben, főleg csere volt de biztató volt és szépen is fejlődött. Most 3. évben pár sérülés után többet játszott és gyorsan össze is szedett 10 gólt és az értékei is hónapról hónapra egyre jobbak.
  • zorrobomber
    Kell hagyni pár év szünetet
  • korbin555
    Nekem az a problémám, hogy az évek múlásával játékosból kritikus lettem. Sajnos. Jó ez a játék most is, csak a lelkesedés kiveszett belőlem. Régen annyira imádtam, hogy minden hibáját meg tudtam bocsátani. Most meg mindenbe bele tudok kötni, pedig nem kellene. De nem tehetek róla, már nem tudom annyira élvezni, mint 10, vagy 5 éve. Viszont teljesen abbahagyni sem tudom, ez is azt bizonyítja, hogy mégiscsak egy remek játék ez.

Lancelot Alapból fast módban van, és még sosem állítottam át. De most a kedvedért áttoltam normálra. Viszont ha erősen lassítja a játékot, úgy rakom vissza mint a huzat. Azt meg kikérem magamnak, hogy ennek köszönhetem az eredményeimet.