104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• geo91
    bl helyet megint megcélozva 4 millát kaptam, de majdnem mind átcsoportosítottam a fizukeretbe, illetve eladtam 3 milláért egy tavalyi húzóemberemet, így most a heti fizukeret 250 ezer euró / hét. így a kulcsjátékosoknak akár heti 20 ezres fizut is tudok adni. pénzt idén sem adtam senkiért.

cafú: 30 meccs, 1 gól, 1 gólpassz, 7,19-es átlag

ingyen jöhetne, pénzt nem adnék érte :D
  • Lancelot1983
    köszi, nem akarom letölteni, csak a felállást néztem meg, én vagy sima 4-4-2-t játszok vagy 4-2 (DM-ek)-3 (AM-ek két szélsővel)-1, és szeretek saját magam beállítani a csapatutasításokat
    Mennyivel tudsz, így a bl helyezés után többet adni a játékosoknak, illetve kaptál átigazolási pénzt? guimaresben játszó cafú, hogy játszott idén? mi a véleményed róla? nekem kedvenc fm játékosom, ha lenne rá kereted beférne hozzád?
  • LasDen #102737
    legalább valaki vitte valamire a topikból :D
  • geo91
    3. hely lett a vége
  • geo91
    saját taktik, innen letöltheted és lecsekkolhatod

3300 taktik közül ott van a legletöltöttebb top 20-ban és a legjobbra értékelt top 30-ban, büszke vagyok rá :D
  • Lancelot1983
    grat a 3. vagy 4. helyhez, sokkal többet hoztál ki a csapatból, mint ami benne van :) milyen taktikával játszol, hogy a védekező középpályásaid (is) ilyen jó értékeket kapnak?
  • LasDen #102733
    10-2
  • geo91
    a szezon meccse, a három gólszerző és a tabella négy fordulóval a vége előtt

el is teszem holnapra, jóccakát
  • geo91
    kattintás előtt lehet tippelni az alábbi meccs végeredményére

• geo91
    hoztuk a kötelező a vereséget a sporting és a braga ellen, de utána beindult a gőzhenger. :) most kisebb hullámvölgybe kerültünk, de az európa ligás hely szerintem meglesz a végére. a jelenlegi bl-t érő helyet megtartani bravúrszámba menne. amúgy sem hiszem hogy jól járnánk vele, úgyis el lennénk gyepálva, rém gyenge a keret nemzetközi porondra.

(az alábbi albumban van kép az eddig leírtakról, az igazolt kapusomról illetve a 7-1-es vereség alkalmával 8.9-et hozó "csodaközéppályásomról" is.)

http://imgbox.com/g/MoCWKdRjFG
  • Lancelot1983
    hát legalább nem a porto ellen lett ennyi :) (az argentin középpályásod mondjuk jól nyomta 8.9 egy 7-1-es meccsen) kíváncsi vagyok a köv 5 meccsen hány pontot szerzel elég nehéz a sorsolásod, hányadik helyre várod a csapatot? benfica, porto, sporting, braga szerintem sokkal erősebbek, guimaraes is, de ők erősen csatár gondokkal küzdenek, belenenses és rio ave, akik még az élboly mögött következnek

h-h kapust igazoltál? nálam a srác nem tűnik nagy számnak, így elsőre, mika, valamint a szenegáli válogatott és a brazil srác is jobbnak tűnik nekem
    örülök, hogy a portugál bajnokság ennyire népszerű lett zyndar trofensével, 3. ligában, te boavistával 1. ligában és én varzim csapatával 2. ligában :)

• geo91
    hölgyeim (vannak?) és uraim, íme a portugál bajnokság:

• Lópikula
    jó ez így xard mán le :D
  • kosheen
    hát őőő izé...bocsesz :D
    valaki törölje már ki a francba légyszi
  • kosheen
    Arsenal 2019-20

Besöpörtem mindent :P :D
    na jó, kicsit bővebben

így indultunk neki
    [img=http://s33.postimg.org/7id9k64sf/tigazol_sok.jpg][/url]

A kiadási oldal soknak tűnhet, de Suardelli féltávnál jött csak, ő hatalmas ígéret, és az elmúlt években irdatlan pénzeket kerestem, nem akartam ülni rajta (ráadásul így, hogy Amos 2 milla volt, Paredes meg ingyen, így nem volt drága összességében). A Fradinak minden évben adok egy kis alamizsnát, eddig sokra nem jutottak vele sajnos.

bajnokság - az eddigi legtöbb pontot gyűjtöttük, 2 vereség csúszott csupán be, bár a tavalyi góltermést nem tudtuk felülmúlni. Szerencsére idén egy percig nem forgott veszélyben a bajnoki elsőség, még az is belefért, hogy az utolsó előtti fordulóban kikapjunk idegenben az üldöző Citytől. A gólkirályt idén se mi adtuk, de csapatként brutálisat nyújtottunk.
    [img=http://s33.postimg.org/9e01vbtmn/ferretti2.jpg][/url]

Bl - idén kicsit könnyebb dolgunk volt (tavaly Atletico, Manci, Chelsea, PSG-n át vezetett az út a győzelemig)
    most így nézett ki (megint a PSG-t kaptuk a döntőben)
    [/url]

Az FA kupában egy ManU elleni izzadós meccs volt, a döntőben meg az egész szezonban szenvedő Liverpool okozott kis szívdobogást, de 4-3-ra behúztuk azt a trófeát is.

Kicsit későn kapcsoltam, így képek kevésbé vannak.

Akit mindenképp ki kell emelnem
    Lucas Evangelista - 2017-ben 4 milláért jött, eredetileg MC-AMC volt, abszolút ballábas, átképeztem jobb oldali IF-nak...18 gól, 21 gólpassz lett a mérlege most, mikor egész szezonban ott játszott.
    [/url]

Amos - második számú jobbhátvédnek hoztam bagóért, de hatalmasat fejlődött. Előtte egy magyar hátvéd van a sorban, így semmiképp se fog kezdőt játszani a következő 10 évben, ám 1-2 év múlva világklasszis lesz.
    [/url]

Ferretti - ő eredetileg jobbszélső, én csatárként játszattam, 20 meccsen 12 gól, 8 assziszt, egy beugróstól nem rossz (Fierro és egy brutális generált srác van előtte az 1 szem csatárposztért, ő is csak kiegészítőnek jött, ráadásul idén még egy generált angolt is a csapat közelében tartok)
    [img=http://s33.postimg.org/9e01vbtmn/ferretti2.jpg][/url]

Buric - első évében túl sokat még nem mutatott, de így, hogy Ramsey mindjárt betölti a 30-at nagy jövő előtt áll.
    [/url]

A védelem nagyon gólképes volt, szerencsére a jó értelemben.
    Umtiti - 42 meccs/20 gól
    Dória - 33 meccs/9 gól

Utoljára szerkesztette: kosheen, 2016.05.26. 23:00:59
  • zorrobomber
    Köszi! Én 2026-ig már nem igazán szoktam eljutni, a generáltakkal már nem annyira motiváló valahogy a játék.. persze ez nem gátol meg a leigazolásukban, de amikor már szinte csak azok vannak, kicsit jobban megborul a valóság illúziója :)

Asszem 3. szezonban itt lesz az európai menetelés vége a 16 között... első, idegenbeli meccs:

Az elején volt egy nagy ziccerünk, be kellett volna lőni... sajna Bahoui kb. 20 meccse az első rossz napját fogta ki, ehhez valószínűleg köze van a morale drop-nak, ami viccesen alakult ki nála..

Hoztam mellé egy cserét (MR pozícióról beszélünk), ingyen, sok fizetéssel, jó értékekkel. Tudni kell hogy Bahoui kb. a legjobban teljesítő játékosom, és e mellé pedig Jovanovic begyújtotta a rakétákat és élete formájában játszik az NB1es meccseken, szintén MR pozícióban. Elkezdett ofkorsz rinyálni az új pléjer, és azt mondtam neki hogy sorry, de egyelőre nem ígérhetek semmit. A csapat bekopog hogy rosszul bántam a játékossal. Válasz persze az hogy oké de mi van azzal aki helyett játszana? A csapat nagy része megértette, kivéve két játékost, ebből az egyik Bahoui, aki az első számú játékos a besértődött posztján...
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.05.25. 12:52:07
  • bexinho
    Grat! Kíváncsi vagyok milyen sikereket érsz el a DVSC-vel. Én a Fradival vagyok. 2026-ban járok (FM15). Az utóbbi pár hónapban nagyon lassan haladok egyéb okok miatt. De mindig élvezet betölteni azt a mentést. Igaz még EU kupát nem sikerült nyernem, de elődöntőt már játszottam és negyeddöntőt is az Európa Ligában.
  • Soulwave
    Hertha BSC - 2018/19 (5. szezon)

Ha jól emlékszem ezt a szezont még nem posztoltam, úgyhogy le is zárom gyorsan. Nem tudom valaki követte-e a Herthás karriert amit végigvittem az FM15-ben de akkor gyorsan összefoglalom az eddigieket: Az elmúlt két évben két második hely a Bayern mögött és két BL győzelem volt, emellett valamelyik kupát a négy év alatt elhódítottam legalább egyszer, kivéve a Bundesligát. Tehát idén egyértelműen ennek a begyűjtése volt a cél.

Igazolások:
    Ha jól emlékszem valahol 30M körül volt a transzfer és 7M körül a bérkeret, így valamennyi mozgásterem volt. Nagyon nem kellett megerősíteni a csapatot, hiszen már tavaly extrák voltunk, inkább csak kiöregedő játékosok helyett hoztam fiatalabb klasszisokat. Ingyen érkezett Rulli kapusposztra, mert Navas már elérte a 30-at. Emellett két kulcsjátékos, Varane, és Jonathan Silva érkezett a védelembe, akik tényleg erősítést jelentettek. Mellettük volt pár átadólistás fiatal kishal, mint Halilovic, Avdijaj vagy Koman. Összességében megint kiszórtam egy csomó pénz az ablakon, de jó helyre ment.

Bajnokság: Csak annyit mondok végre... A bőrgatyások szerencsére sokat botlottak, inkább a Schalke tudott többször a nyakamra jönni, de komoly veszélyben nem forgott a bajnoki cím. Zivkovic ismét klasszis volt 31 góllal (három szezon alatt összesen 101 gólt lőtt a bajnokságban), Stendera pedig ligarekorder lett 23 gólpasszal.

BL: Elég soványan kezdtük a csoportkört, pedig egy Lyon, Porto, Spartak hármas nem túl acélos, ennek ellenére 'csak' 11 pontot gyűjtöttünk, bár ezzel is elsők lettünk. Ezek után kiejtettem a Tottenhamet és az MU-t, meg még valakit nem emlékszem. A döntőben végre a Barcával mérhettük meg magunkat, hogy zsinórban a harmadik BL címet megnyerhessük. Az tavalyi BL döntőm agyrém volt, de most minden mindegy alapon vágtam neki, úgyhogy nem kellett xanaxot bevennem. Ehhez képest:

A Német kupában a harmadik körben kiestem, különösebben nem érdekelt, az Európai szuperkupát megnyertem, szintúgy a klubvilágbajnokságot. Az ötéves terv tehát véget ért, trófeagyűjtemény (a 2015-ös kupagyőzelem hiányzik).

A csapat & taktika:

A BL döntő előtt már két csapattal is tárgyalásban voltam, hiszen nem titkolt szándékom volt, hogy továbbigazolok, ha már mindent megnyertem. Szerettem volna az angol bajnokságban megmérni magam, elsősorban a hatalmas pénzek miatt. A Liverpool és a Manchester City jelentkezett be, végül az utóbbi ajánlatát fogadtam el. 7.-ek lettek a bajnokságban ami pont ideális, hiszen így lesz esélyem megnyerni az EL-t. Folyt.köv.
  • zorrobomber
    Csapat+felállás
  • zorrobomber
    Elfogyott egy pár zacskó szotyi... (EL első kieséses kör)

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.05.22. 22:14:32
  • korbin555
    Az új tehetségeket akkor is hozom, ha már tele van velük a padlás. A többség sosem jut el a felnőtt csapatig, mennek a piacra.

22-es keret, minden posztra 2 közel egyforma tudású játékos nálam az ideális. Sérült helyére pedig előlép egy tartalék vagy ifi.

Ha hosszú karrierben 30+ éveseket kellene játszatnom, vagy több 10M-t adnom bárkiért, az nekem a scout rendszer és a nevelés csődjét jelentené.
  • kosheen
    köszi :)
    az affiliate klub csak poénból kellene, valahogy még sose akart onnan jönni egy normális játékos se, pedig van egy Atletico Paranaense, Lorient, Dinamo, Getafe, Sporting, Fradi (jó, onnan amúgy se vártam :D), és még pár fis-fos
    Tudatosabban az Atletico, Dinamo, Sporting lett választva, mint jó(nak tűnő) nevelő klubok, melléjük szeretnék még egy argentint is - a Boca lenne az álom, onnan azért mindig kijön 1-1 gyémánt.

Bár igazság szerint ha lenne is tehetség azzal se tudnék mit kezdeni, most is 13 nagyon jó playa van kölcsönben (van akit már 4 éve dobálok ide-oda a PL-ben), jön a Realtól Lucas Romero 98 millióért, meg 3 fiatal + a mostani 26-os keretben is Ramsey a legidősebb a 29 évével...szóval good luck ifik :D

De akkor már kérdés - mekkora az ideális keret szerinted és te milyen sűrűn, hogy építesz be ifiket?
    Van cirka 60 meccs a szezonban jó esetben, és a mostani szezonnak is 4231-ben futottam neki mégpedig így
    2-2 szélső hátvéd
    3 jó + 1 ifi hátvéd
    3 BWM
    2 MC+1 ifi, aki végül beverekedte magát
    2 AMC
    4 szélső
    2 kezdő csatár + 1 ifi aki szélsőnek is jó + 1 ifi aki kb 1 percet nem játszott

Tudom, hogy erősen szelektálnom kellene, csak amíg jönnek a bajnoki, BL címek, és hengerelünk a pályán addig milyen szempontok alapján dobjak ki valaki aki jó korban van és jók a mutatói?

Kell egyáltalán variálni a csapaton? Vagy tojni le az ifiket már ilyen szinten, és csak ha kiöregszik valaki, akkor 100 milláért hozni valakit helyette?
  • korbin555
    A főnököd hülye. Egy ilyen giga klubnál évi 100 millát is össze lehet haknizni. (Ha nem is 7 szezon alatt.) Szerencsére merchandise szempontból a fiókcsapat nem létkérdés. Segít növelni a bevételt, de fontosabb, hogy a túra meglegyen minden szezonban. Kína, Korea, Japán, USA, Brazília, ezek igen jól tejelnek.

Egyébként pedig:
  • kosheen
    Arsenal 2020, FM14
    elővettem kicsit megint a játékot pár hét-hónap kihagyás után, tök jól pörögnek az események, zsinórban jönnek a győzelmek. A szezonnak lassan vége, beszélgettem kicsit a tulajokkal, hogy kellene egy újabb affiliate klub.
    Nem akarták, mondtam hogy jó jel lenne, hogy mi húde nagy klub vagyunk, erre a válasz:

Sadly we don't believe this club is reputable enough at present to garner much extra merchandising revenue from abroad.

Na most valaki segítsen, aki jó angolból, hogy ugye ez nem azt akarja jelenteni amire gondolok? :D

7 év alatt 1 második hely, 6 első hely a PL-ben (a mostanit megelőlegeztem), 1,57 milliárd euróval a világ leggazdagabb klubjává tettem az Arsenalt (a második Atletico /wtf?/ 1,1-nél jár), a Hall of fame-ben már csak Guardiola és Ferguson áll előttem, az öreget nehéz lesz befogni az tény. Nyertünk 2 klubvilágbajnokságot, 2 FA kupát, 4 BL-t, és most is robogunk a döntő felé.
    12 mezszponzorunk van (szép lehet a mez...), a tavalyi merchandising bevétel 40 millió euró volt.

Mi a fene kéne ahhoz, hogy reputable-k legyünk? :D

Már azon agyalok, hogy átmegyek egy másik, kiesés elől menekülő PL csapathoz és pár év alatt helyreteszem emiatt a nagy arcú tulajokat.
  • Darthmushroom
    Azért néha már csak röhögök azon mit "generál" a gép... 2 perc alatt egyenlít, negyedóra után már kettővel megy.
  • Fonseca
    Csak hétvégégén lesz időm tüzetesebben ránézni, de azért köszi a tanácsokat.

Az biztos, hogy tavalyi szezonban jobb volt az öltözői hangulat, pedig idén sokkal eredményesebben szerepelt a csapat, csak a hajrát elszúrtuk.
  • sas96
    Nálam újabban a buta és fölösleges szabálytalankodásokkal vannak problémák.... amik miatt 11-est lövetünk az ellenféllel... és ezzel előnybe is hozzuk...
  • zorrobomber
    Morál? Concentration, composure, decisions rendben van? Ha valaki huzamosabb ideig, optimális helyzetben is folyamatosan csődöt mond, akkor én egyszerűen lapátra teszem. Pl. Boussoufa (ld.:#102698) Szakály meg, aki hulladék értékekkel rendelkezik, még mindig játszik nálam, egyszerűen mert jó...

Nekem inkább a piros lapokkal van gond :)
    Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.05.18. 09:11:16
  • Fonseca
    Nem tudom hogyan lehetne javítani a helyzetek kihasználásán. Hiába vannak a legjobb edzőim és erős mutatókkal rendelkező csatáraim, helyzetek sokasága sem elég a góllövéshez.
  • zorrobomber
  • sas96
    Én most csak 1 gyors szöveges bejelentkezéssel jelentkezek :-) Mostanában nem nagyon van időm játszani, de azért eljutottam a BL sorsolásig az Iraklissal.
    Igazolások voltak befelé is kifelé is, de ezt majd a szezon összefoglalóban ha valamikor eljutok odáig...
    Fontos mérkőzés csak az európai szuperkupa döntő volt a Liverpool ellen. 3-1-re nyertük meg ezt a meccset, de úgy vélem ez 1 hatalmas mázli volt. Rengeteg támadása volt az angoloknak, de a védelem jól zárt és 3 kontra gólt sikerült lőnünk, ettől függetlenül a fölényük egész meccsen észrevehető volt...
    A BL-be EL győztesként automatikusan a csoportkörből rajtoltunk, és kalapok terén is előrébb léptünk, egészen a 3.-ig... :-) Már ez is valami... De mint kiderült a sorsolásnál, semmit nem értem vele. Brutál csoportot kaptam, ahonnan csoda lenne a 2. hely megszerzése... erős a csapatom, de most majd kiderül hogy mennyire. Barcelona, Manchester City és az utolsó kalapból a friss olasz bajnok, Bologna... Hát ahhoz képest hogy Fradi szintű csapatot vagy magát a Fradit is kaphattam volna, jól megszívtam... Egyelőre ennyi lenne :-) Jó játékot mindenkinek.
  • zorrobomber
    Idén kiestünk Champions League Playoff-ban Levski ellen (1-2, 0-0al), túlságosan defenzív maradtam a visszavágón is... sebaj, gondoltam így legalább leeshet némi győzelem morzsa is a csoportkörben (így ugye már az Európa ligában). És lám, rögtön az első meccsen bejött

stats:

Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2016.05.17. 10:47:24
  • fordjee
    Ezt hogy lehetett kihagyni? Huh, de idegesítő basszus.
    Be akarta lőni a rövidbe, Schmeichel meg csak kitette a kezét. Annyira idegesítenek az ilyenek, hogy az valami hihetetlen.
    Ellenem meg tök semmilyen helyzetekből lövik a gólokat, nem ilyen ajtó-ablak helyzetekből.
    Utoljára szerkesztette: fordjee, 2016.05.15. 19:43:35
  • zyndar
    Nagyon jó link, köszi.
  • korbin555
    Letöltheted a ligák mezeit külön is innen. A portugál 3 is benne van. (Egyébként valóban tiszta piros, és tiszta fehér a mezük, valami reklámfelirattal)

Volt fejlődés. Mivel eleve 20-as értékekkel indultam a mentális dolgokban, ami alacsony volt, azok nőttek szépen. Pl. working with youngsters, player knowledge, youngster knowledge, de még az adaptability is. Ami vicces, hogy a goalkeepers, fitness is feljebb mászott valamennyit.

• zyndar
    Illett volna minden grafikus csomagot frissítenem, de még a tavalyit használom. Egyébként tetszenek ezek a mezek.

@korbin: a 2040 az igen tisztességes! Az értékeid alakulását figyelted esetleg, meddig fejlődtek?
  • Lancelot1983
    grat a feljutáshoz. portugál karriert mindig jó olvasni, gyakorlatilag minden fm-et ott kezdek (kivéve idei) általában guimaressel régebben boavistával (is)
    kíváncsi vagyok, mire jutsz velük, nekem első 3-4 évben sose volt pénzem hiába voltam végig portugál 4.-5. helyen és indultam el-ben
    a csapat meze az régebbi fm-ből van? mert nekem tiszta piros és tiszta fehér mezek vannak ennél a csapatnál, lehet nálam rossz?
  • korbin555
    További sok sikert!

Én meg tegnap fejeztem be az eddigi leghosszabb karrieremet. A Crowley után még 4 válogatottat irányítottam. Az argentinok sajnos hamar lapátra tettek. A VB csoportból simán továbbléptünk, aztán jött Ukrajna. Kikaptunk, elzavartak. Az elődöntőt minimum el kellett volna érni. Aztán elfogadtam a portugálok ajánlatát, velük egy EB 4. hely jött össze. A VB megint totál égés, egy meccset sem nyertünk, innen is kivágtak. Ezután 1 évig nem kaptam állást, majd jobb híján elmentem Új-Zéland-ra. Ott 3 évig maradtam, nyertünk egy Óceániai Nemzetek Kupáját, és volt jó néhány emlékezetes meccsünk. A legjobbak talán a Vanuatu elleni 24-1, és az Új-Kaledónia elleni 19-0. Még maradtam volna, de Egyiptom bejelentkezett, így dobbantottam. Velük nyertem egy Afrika Kupát, és (le)szerepeltünk két VB-n. Végül 2040-ben visszavonultam. Megjártam poklot és mennyet ebben a negyed században, egész érdekes volt.
  • zyndar
    Ezt egyszerűbben is meg lehetett volna fogalmazni...

szerk.:

A liga szabályainál már értelmet nyertek a feltételek:

Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.05.14. 10:35:07
  • zyndar
    Trofense - Portugál III. osztály - 1. szezon

Új feladatba kezdtem, ezúttal egy olyan országban, ahol nagyon régen irányítottam már csapatot. A Trofense egy komolyabb múlt nélküli klub, csak a 2008/09-es szezont töltötték az első osztályban, onnan ki is estek utolsó helyen. Remélem sokáig le fog kötni a mentés, hiszen van hova fejlődni. Ezeket az országokat töltöttem be.

A harmadosztály 80 csapatos, 10x8as csoportokban. Az első 2 helyezett jut be a rájátszás 16 csapata közé, 2x8as lebonyolításban. Ezeket mind sikerült behúzni, illetve a nagydöntőt is a Leiriaval szemben.

Meccsek1 Meccsek2
    Statok
    Taktika
    Utoljára szerkesztette: zyndar, 2016.05.14. 09:41:34