Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ő pedig az első generált magyar, aki Balmazújvárosból indulva, rövid ideig a Videoton csapatában játszva elkerült a PSG-be, majd a Lyonba. Majd ezt követően a Manchester Unitedbe. Viszont nálam van a magyar Wonderkid, aki még értékesebb 😊
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Télen pedig megyünk túrázni. Nyáron mehettünk először, a 4. évben. Már megijedtem, hogy valami bug van a játékban. Kelleni fog az a pénz nekünk. Nyáron Japánban voltunk, következik Kína vagy Korea. Nem távolság egyik sem. A távolságról. Még az Old Traffordba is jöttek velünk szurkolók, pedig valami 8800 km. Sajnos ott nem volt apropójuk görögtüzet gyújtani.
1-2 érdekesség.
Kicsit lejtett a hazai pálya, mert ez szerintem les volt. De az érdekes nem ez, hanem a leggyorsabb gólunk, 10 mp. kellett hozzá. (Meg a spori.)
Itt pedig egy görögtűz, ami mindennapos nálunk. De ez a meccs inkább az eddigi legnagyobb gólarányú győzelmünk miatt érdemel említést.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.02.16. 13:21:22
Mi pedig 5 győzelemmel kezdtük a bajnokságot, de elkezdtünk botladozni. Itt a BL, próbálok balanszírozni a kettő között, nem sok sikerrel. Ráadásul piszok erős csoportban vagyunk. Két 0-1-es vereség a Real Madrid és a Man. Utd. ellen. Nem tragikus. Nem vagyunk gyengék, de jobbak nálunk. A Monaco ellen talán sikerül összehozni valamit. De ha elkezdünk süllyedni a tabellán, a rotáció játszik a BL-ben. A bajnokság fontosabb.
Annyi eszük nincs, hogy az ifi létesítményekre pénzt költsenek. Csili-vili az edzőközpontjuk, de az ifi dolgokban lassan utolérem őket. El is hagyom, két éven belül. Pedig a leggazdagabb orosz klub, 302M az értékük. Ha ráállna több klub, sz@rná az ország a klasszis ifiket. A 148 YR nagyon magas, ehhez képest kevés az ügyes gyerek. Én mindenesetre rájuk vadászok. Egyre több a generált srác, a nagy számok törvénye alapján lesz közöttük néhány nagyon jó is. Elvégre annyian vannak mint az oroszok. Eddig hoztam már 7 gyereket, messze a legjobb közülük Nekrasov. 2-3-ból még biztos lesz valaki, a többivel valószínűleg mellényúltam. Bár azt itt nem nagyon lehet, mert az említett okok miatt a gyengébbeket is egész szép pénzért el lehet adni.
Az orosz PL 7. a listán, éppen a Zon Sagres mögött. És jövőre már 3 klub indulhat a BL-ben. Érdekes, mert a Zenit utolsóként esett ki a Barca, Monaco, Galata csoportból, a Dinamo meg el sem jutott odáig. Átkerült az EL-be, de ott sem vitézkedett. Mi sem alkottunk semmit.
Hulk akkor sem állna szóba velem, ha lenne pénzem. Reputációban a Zenit messze felettünk áll. Az értéke viszont már csak 7,75M. Ez rejtély előttem. Még csak 29 éves, a lába sincs gipszben. Közben Matic 20M, Rondón 18,75M, Witsel 18M, El-Neny 15,25M, Gilberto 15M, Criscito 13,5M, Lodygin 11,75M, Kadlec 11,5M.
Maradva a Zenitnél. Alig van hazai játékosuk. 5 oroszt látok az első csapatukban (abból 3 kapus), és 11 légióst. A 2 orosz mezőnyjátékos Ryazantsev, és a 33 éves Kerzhakov. A sok külföldit nyilván a BL miatt tartják. (Amiről idén hál' isten lemaradtak.) Mivel bajnokin csak 7 idegen lehet a pályán, feltöltik a csapatot oroszokkal a tartalékból. És ott is van még 4 légiós, pl. Ansaldi és Hubocan, mindkettő listán. Meg egy 4. kapus, a brazil Gasparotto. Nem csoda, hogy egy valag pénzt is adnának egy jó orosz játékosért. De a Spartak, Dinamo tuti nem ad nekik senkit. Azért a figyelőik melóznak, mert elhalásztak előlem egy 17 éves srácot. Én találtam, én ajánlottam előbb szerződést neki, 3x ennyi fizetést kapott volna, de őket választotta. Ez egy ideig még így lesz, de nem sokáig.
@Utley Nem tudok róla, de attól még lehet. A 14-et tolom, ahhoz nem találtam. És köszi.
Nem tudsz véletlen az ideihez egy orosz alacsonyabb osztályt aktiváló adatbázist? Kedvet kaptam én is az orosz ligához,de az Alanya Vladikavkaz-t szeretném irányítani. 😊
azért ez, így is karcsú pláne, hogy azért tavaly Porto és Sporting is 8 között volt BL-ben
Benfica 10. Porto 14.legjobb klub Európában
Oroszoknál Zenit 20. többi nem nagyon játszik, Hulk csak 7M nálam, Rondon pedig 9M-ért vette meg a juve és 8M-t ér most
Kár a Zenitnek a sok döntetlen, na majd jövőre 😊 egyébként, íyg hogy BL helyen végeztél Zenit meg nem, Hulk értéke csökkent, megtudnád mondjuk venni, ha lenne rá kereted? vagy valamelyik jobb Zenit játékost?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
3 szezon. (fm14.)
Tabella.
EL.
BL induló helyet akartam, meglett. A Zenit elaludta a rajtot, erre idén a Spartak táltosodott meg. A kupát is megnyerték. Minket a negyeddöntőben tettek el láb alól. Az EL nem érdekelt, két fronthoz még soványak vagyunk. Amíg a rotációt félek kiengedni itthon a középmezőny ellen, addig nem tudok másfelé koncentrálni. 3 csoportmeccsen is a tartalékok játszottak, nagyjából helytálltak. A bajnoki 2. helyünk viszont egész sima volt. A 10. fordulótól a végéig ott parkoltunk. Lestem én felfelé is, de a Spartak nem botlott.
Továbbiakban a cél a bajnoki cím. 4. szezon jön, és még semmit nem nyertem. 1-2 légióstól megválok, hozok jobbakat. Tatarusanu megy az biztos, már aláírt Szaúd-Arábiába. Egy hasonló kaliber orosz kapus jön a helyére, így felszabadul egy légiós hely. De nem is a légiósokkal van gondom, hanem az oroszokkal. Hoztam már 5-6 tehetséget, de még nem kész játékosok. A jobb felnőtteket pedig sem megvenni, sem megfizetni nem tudom.
Egyéb. Kaptam 5M-t, és a bérkeret is tisztességes. 1 key player kaphat 35k-t, a kezdők pedig 26k-t. Még nem az igazi, de már egyáltalán nem rossz. A háttér fejlesztése folyamatos, az edzőközpont után másodszor van upgrade alatt a youth facilities. A nép tódulása a meccseinkre folytatódik, de visszafogottabb lett. Így is +350 új bérletesünk lett. A kihasználtság pedig már 97,6%. Én nem forszírozom, de hamarosan úgyis bővítés lesz. Bár a +2500 hely semmi. Új stadion lesz ebből szerintem pár éven belül. Ha majd a Barca és a City jár ide rendszeresen zakóért, ez a kis kuckó édeskevés lesz.
A Zenit idén sz@r. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még mi is elvertük őket.<#smile>#smile>
A távozó belgát pedig már pótoltam is. Jött egy fekete wonder kölök az Union Douala-tól. Tapoko. 18 évesen van már 44 meccse, és 7,53 átlaga. Ehhez itt rögtön az első meccsén hozzátett egy 9,3-at. Az ára pedig 650k+250k 20 meccs után. Fizetést meg alig kért. Mondjuk advanced módban betöltöttem Nyugat-Afrikát, majdnem annyi a néger mint az orosz. Nekem utóbbi kellene, de nincs elérhető. A jó orosz játékosok vagyonokért kelnek el. A vagyontól meg messze vagyok. De ha megfelelő ajánlatot kapok, a külföldiek közül mehet bárki.
2. szezon. (fm14)
Igazolások.
Tabella.
Félidőben 5. helyen álltunk, egyet még javítottunk. Előbbre jutni már nem volt esélyünk. A 7 légiós jól teljesített, de 1-2-től még többet vártam volna. Sajnos a gyenge oroszok visszahúzzák őket. Még fájóbb, hogy nem tudok jobbakat hozni. Kaptunk 4M-t a helyezésünkért, de nekem alig jutott belőle. 1,1M az nudli. Át is húztam a bérekre, de sok mozgásterem ott sincs. Nagyjából ugyanezzel a csapattal kell beérnem, hacsak nem találok 1-2 megfelelő ruszkit szabadlábon. Említésre méltó még a kupadöntő. Büntetőkkel veszítettük el a Zenit ellen. Egész jó eredmény, tekintve a két bajnokit. (0-3 és 0-4) Ettől még nem voltam boldog. Ha már idáig eljutottunk.
Egyéb. Youth facilities upgrade megvolt, most az edzőközpont épül. Közel 1M-ért.
Örömteli, hogy a nép tódul a meccseinkre. Tavaly kb. 2500 bérletesünk volt, idén 5498. Az átlag nézőszámunk 9629, a kihasználtság 95,86%. Utóbbival toronymagasan vezetünk a ligában. Meglátni, hogy több ezer km-es távolságon belül nincs futball sehol. Volt 2 telt házunk is, a Zenit és a Dinamo ellen. Sajnos egyiket sem tudtuk megnyerni, a Zenit ellen ahogy említettem is, jól le is égtünk. (0-3)
A játékosaim után nincs nagy kereslet, nem zargatják őket. Nekem mindig voltak, vannak ajánlataim. Tavaly Watford, 1860 München, Sanghai Senhua. Ebben a szezonban Tottenham, Sevilla, Palmeiras, Leverkusen. Egy hete az Inter. Nem megyek sehová.
REGISZTRÁCIÓ!
www.smart-bus.hu
A magyarítással kapcsolatos jelenlegi séma, vagyis, hogy az angolul jól beszélő FM júzerek a rendelkezésükre álló szabadidőben végzik a fordítást, sajnos láthatóan nem működik. A lehetőség már tavaly is adott volt a fordítás elkészítésére, de nem jelentkeztek kellő számban fordítók, illetve azok közül akik jelentkeztek, sokan idő előtt feladták, megbízhatatlanok voltak, stb. (Akik nem, azok előtt emeljük a kalapunkat!) Természetesen nem kívánunk pálcát törni senki felett, mert rengeteg fordítandó anyag van, és megértjük, hogy aki eleve beszél angolul, az könnyen motivációját veszti a monoton munka közben, vagy éppen talál jobb elfoglaltságot a fordítás helyett, főleg hogy számára nem is „létszükséglet” a magyarítás megléte.
Ettől függetlenül, bármennyire is megértők vagyunk, a célhoz, vagyis a magyarításhoz nem kerülünk közelebb, ezért arra gondoltam, hogy mivel sokan szeretnénk újra magyarul játszani az FM-t, közelítsük meg máshonnan ezt a problémát, és próbáljuk meg anyagilag motiválni azokat, akik hajlandóak a fordításba besegíteni. Részemről évek óta csak az első 50%-s akció keretében vagyok hajlandó megvenni az FM-t, egyrészt azért, mert a megjelenés utáni 2-3 hónapban vannak hibák bőven, másrészt azért, mert évek óta tesznek magasról arra a kérésünkre, hogy legyen hivatalosan is hozzá magyar nyelv, sőt még hátráltatták is a fordításokat. Elképzelésem szerint, például azt az 50%-t amit így megspórolok, hajlandó lennék a fordítóknak felajánlani, mégpedig az alábbi metódus mentén,
- Első lépésben azok, akik hajlandóak lennének legalább 1000 Forinttal támogatni a fordítókat, valós névvel és a felajánlott összeg megjelölésével regisztrálnák magukat.
- A második lépésben összeszámolnánk és közzé tennénk azt az összeget, ami így összejött, majd regisztrálnának azok is, akik hajlandóak fordítani. Összegtől függően a fordítók egymás közt megbeszélnék, hogy például közösen FM 2017 példányokat vesznek belőle és maguk közt azokat kisorsolják, vagy egyenlő arányban elosztják a pénzt.
- Harmadik lépésben azok, akik regisztráltak az első lépésben, befizetnék egy számlára azt a pénzt, amit felajánlottak.
- A negyedik lépésben megkezdődne a fordítási munka, majd amikor kész van a teljes fordítás, az aki kontrolálta a munkát, érdemeiknek megfelelően szétosztaná a pénzt a fordítók között, vagy megvenné majd az FM 2017 példányokat, és kisorsolná a fordítók között. Mi pedig, akik támogattuk anyagilag a munkát, megkapnánk a magyarítást. Abban az esetben, ha valamilyen okból kifolyólag a fordítás nem készülne el, mindenki visszakapná a pénzét. Természetesen levonva az utalási költségeket, de ennyi kockázatot szerintem megér a történet.
Nos, röviden ez lenne az elképzelésem, kérlek benneteket, hogy gondoljátok át, és amennyiben úgy érzitek, hogy a magyarítás anyagi áldozatot is megér nektek, regisztráljatok. Tisztában vagyok vele, hogy senki nem szeret ilyen dologért fizetni, de az a helyzet, hogy a hagyományos úton szinte biztos, hogy soha nem lesz kész a fordítás. Rengeteg fordítandó anyag van, sokkal több mint más játékok esetében, ezért szerintem nem korrekt elvárni a fordítóktól, hogy csak a két szép szemünkért több száz órát erre szánjanak a szabadidejükből mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.
Regisztráció!
www.smart-bus.hu
Első szezon. (fm14)
5. helyre vártak, tabella. (A bajnokot pedig a 10. helyre, szóval nem én voltam a Jani.) A csapat játékerőben kb. az első ötből bármelyikkel egy szinten volt. A taktikám alapja az agresszív letámadás és megfélemlítés volt. (Csapatszinten hassle opponents, get stuck in, tighter marking. Egyénenként close down more, tackle harder.) Remekül működött. Eltekintve a 8 piros, és 57 sárga laptól. Ezek a srácok nem ismerik a sportszerűséget, viszont rúgtak mint a ló. Bejött, mert a legkevesebb gólt kaptuk. Új csapatnál ez nekem történelmi tett. A kupában 8 között voltunk, de a Kuban Krasnodar már sok volt. 1-4, sima vereség.
A friss büdzsé. Áthúztam a bérek irányába.
Ruszki pénzügyek. Végül 3 M profittal zártunk, köszönhetően az 1 darab 4,97M-s szponzornak. Az most megemelkedett kerek 5M-ra, hurrá!
Kezdődhet az igazi munka. 2 ember kivételével mindenki szerződése lejár, de most már hozhatok légióst is. A PL-ben 7 lehet a kezdőben. Kell scout, és normális edzők is. 2 csillagon áll az edzés minden kategóriában, de eddig nem tudtam lépni. A Youth Facilities építése is elkezdődött. Mondjuk az egész háttér egy romhalmaz, de valahol el kell kezdeni. A stadion 10000 all seater, az is le van robbanva. Bővíthető majd 12500-ra, de egyelőre az nem téma. 5000 alatt volt az átlagnézőszámunk. Utolsó meccsen viszont telt ház volt. A helyi rivális (800 km) Habarovszk koporsójába vertük be az utolsó szöget a nép nagy örömére. Mi megyünk fel, ők meg le.
Világ végi hely ez a Vlagyivosztok. 600 ezres város, ismert a Japán-tengeri hadikikötőről. Valamint a környező erdőkben bujkáló néhány, még nem lemészárolt, szerencsétlen tigrisről. Olyan messze van mindentől, hogy a gép sem talált mérvadó ellenfelet felkészülési meccsre. A legközelebbi is több ezer kilométerre van, Kelet-Szibériában. A kerozint meg nem pocsékoljuk a főnök szerint. Egy átlagos bajnoki úgyis 15000 km a levegőben. A Habarovszk nem óhajtott kiállni, így vadásztáborok és halászfalvak lelkes csapatait oktattuk. Észak-Korea, Kína 2 óra busszal, de oda még nem mehettünk. Talán majd idén nyáron.
Egyéb. A kapusom szezon végére teljesen formán kívülre került, már nem adott több gólpasszt. Érdekes még, hogy senki után nem érdeklődnek. Pedig szabad préda az egész galeri. A két kivétel: 1, 2. Ők maradnak. Néhányat még valószínűleg megtartok, mert 20 embert nem tudok hozni ingyen sem. Mindenki fizetést kér, felháborító.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.02.13. 15:26:04
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Te melyiket használod? Van all-in-one csomag, vagy egyesével kell kukázni?
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Nekifutok még egyszer, de most évente megállítom a pörgetést. Nem fog elbújni előlem.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
egyszerűen nem értem, h rosszabb bajnokságban játszok ilyen 1-3k-t kerestek eddig, ráadásul, van olyan, akinek a csapata kiesett, hogy kérhetnek ennyivel sokkal többet? FM2016-ban is így van?
miért nem?
én a 14-el játszom még, de már itt is idegesít az interjú, a 12-vel kezdtem korábban még az előző gépen, de ott kb 3-4 meccsig volt érdekes a beszélgetés, utána úgyis ugyanaz van. Ha esetleg fejlesztettek még pluszban bele, akkor nagyon max 1 szezonig érdekes lehet a beszélgetés. Lehet, hogy valamilyen szinten befolyásolja a teljesítményt az, hogy mit mondok valami blikkes újságírónak, de inkább mással töltöm az időt, mint hogy ugyanarra a kérdésre huszadjára is ugyanazt válaszoljam
@Rudee: Vedd meg, ennyiért ajándék.
Szar Bayern, szar Bayern :)
A lényeg pedig nem változott, a meccs 90 perces maradt. Taktikát beállítani sem tart tovább mint 10 éve. Scout-okat eligazítani is pár perc. A játékoskeresés még gyorsabb is lett a szűrőkkel. Staff beállítsa egyszerű, praktikus. De ami időben sokkal többet visz el, az a szerződések, a korábban alig létező játékos interakciók, az értekezletek, és a bejövő hírek tömkelegének a kommentálása. Tehát amihez dumálni kell. Ott tudtak fejleszteni, a fű már csak nem lehet piros. Az SI megfogta a lényeget, ebben van még potenciál továbbra is. Hamarosan talán lesz csapatpszichológus, terápiára lehet küldeni a hibbant játékosokat. De előbb természetesen beszélgetni kell velük...
Csak nálam van ez így az FM 16-al, hogy amikor a Tovább gombra kattintok, és elkezdődik a feldolgozás, sokkal rövidebb időket dolgoz fel mint a régi kiadások. Például a 15-ben naponta 1-2 alkalommal kellett Tovább-ra kattintsak, a 16-ban meg gyakran a játék idejében csak 30 perceket lép előre,így nem ritka ha naponta 8-10 alkalommal is kell kattintgatni. Elég bosszantó.
Ez így van beprogramozva, vagy ezt lehet valahol állítgatni?
amúgy az érdekes, hogy 5-6 szezon után sem lassult be semennyit a játék, nyáron sem. (korábban is minidg így nyomtam, minden gond nélkül)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Egyébként milyen géped van, hogy haladni is tudsz 300 ezer emberrel? Nekem ezzel egy rémálom. Megy persze, de nem vagyok mazochista. Eleve csak úgy tudtam annyi embert betölteni, hogy minden ország (51) összes ligáját (116) kijelöltem large adatbázissal, és advanced módban is kimaxoltam mindent. Akkor elérte a plafon 311 ezret. Már a karrier kezdésénél 8 percig izzadt, mire beállította az x millió adatot. Bele sem merek gondolni, mit csinálna néhány szezon után. Vagy a válogatott meccsek szimulálásakor.
Mondjuk 64 bit-es gépre az ajánlott maximum 125 ezer ember. (32bit-re 100 ezer) Fölötte már kiírja a játék, hogy vegyél vissza ember, ha jót akarsz. Saját tapasztalatom pedig az, hogy 80-90 ezer bőven elég mindenre.
Lancelot. Én minden áldott nap benézek.<#smile>#smile>
Már ha egyáltalán van még valaki a topicban 😊