Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Krisz018
Sziasztok!!

Hol találom a FAQ-ot?

Köszönöm elõre is !!

Úgy tûnik, ebben a szezonban kiesés ellen fogok harcolni Blackburnel. Pedig nyáron sikerült erõsíteni is...Jött Gyan,Isla,Gavilan,Lodeiro..de még ígysem tökéletes..😞
EL-ben talán meglesz a csoportkörbõl való továbbjutás.
gilgames00
segitségeteket szeretnám kérni..

feltettem a magyarosítást ahogy írták,ki is választom a játékban a magyar nyelvet,tölt is nem keveset de mégsem lesz magyar a game.. vmi 5let?elõre is kösz😊

utolsó forduló az õszi idénybe... van tatása a csapatnak😊

de vajon bentmaradunk?

egyébként ingyen legaálisan le lehet tölteni a cm 01/02öt.
http://www.fmscout.com/a-championship-manager-0102-free-download.html

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

😄😄:😄

de ezek annyira valószínûtlen sérülések... mert valóságban elõfordul évente 1-2x ilyen hogy lerúgja a saját társát hónapokra? tavaly ugyanígy sérült le CR 7 hónapra... 😄

hopp. lemaradt, h még Maxwell is érkezett a Barcától 😊
Elérkezett a féltáv a bajnokságban. (Jelenleg a Juventussal vagyok)

A szezonkezdet 1 picit nyögvenyelõsen indult, de utána felvette a csapat a ritmust és egész jól össze is szoktak. Igazolások terén nem volt nagy mozgás, elment Grosso, kölcsönbe Marrone, érkezett hozzánk viszont Verratti (egyik kedvenc plejám 😛)
A bajnokságban idáig össz-vissz 1 vereségünk van, az is az Atalantától az elsõ fordulóban(érdekes), azóta viszont csak döntetlen/gyõzelmünk van.
A tabellát vezetem 42 ponttal, az Inter második 40-el és a Napoli harmadik 36-al. Cél, h megnyerjem a bajnokságot, Inter elleni rangadók megnyerése és lehetõleg a Coppa Italia elhódítása. 😄 Téli átigazolási szezonban nem hiszem, h fogok vásárolni, de ez majd eldõl. Köszi, h elolvastad
pihenõhöz érkezett a bajnokság, jöttem néhány képpel

magabiztosan vezetjük a bajnokságot
magyar kupában a negyeddöntõben vagyunk
ligakupát úgy leszartam hogy a tarcsiban lévõ kapusaim középpályán játszattam 1-2 meccsen, hogy még véletlenül se jussunk tovább a csoportból... 😄 sírtak is egy sort hogy nem fekszik nekik... 😄
bl csoportban sikerült kiharcolni a 2. helyet
5 forduló után uccsó helyen voltunk 3 ponttal, elõttem a rangers és a szatyor 5-5 ponttal, így az ukránokat vernünk kellett itthon. sikerült is! simább is lehetett volna ha legalább a rangerst oda-vissza verjük, csak hát 0-1-es, balszerencsés meccsen az alapembereim nagy része a válogatottnál volt... nem tudom hogyan, fogalmam sincs miféle válogatott meccsek lehettek nov. 26-án...
íme a meccsek
és a sorsolás... idén nem volt szerencsénk...
bakkerman
Pepet rúgta le Tevez??? találj ki mást,mert ez így hihetetlen,fordítva reálisabb!!
<#zavart1><#nyes><#idiota>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

az úgy jó... Pepe-t edzésen lerúgta Tevez, Pepe kiesett 7-8 hónapra félévi szünetkor<#taps>

Azt bírom ebben a játékban, h nálunk van a labda, az emberem sétál, ott van az ellenfél rohan rá és nem hogy elhúzná, v lepasszolná, hanem hagyja, h elvegye... és ez nem tudom, h mitõl van. Másik : ott fut az emberem, simán lepasszolhatná, erre vagy elönzõzi, vagy visszapassz, vagy pedig elveszíti..
tudom, h nem mérvadók, de a Milan ellen is volt barátságos, ott viszont döntetlent játszottunk... Nem értem :/ Meg Atalanta ellen akkor is kötelezõ nyerni
LasDen
a barátságos meccsek sosem mérvadók....
én mindig mást küldök nincs kedvem válaszolgatni...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ezt úgy bírom... Barátságos meccseket mind megnyerem, most is Juvéval vagyok 5 meccsbõl 4 gyõzelem 1 döntetlen, erre bajnoki meccs Atalanta ellen kikapok 2-1re... Marhafasza.. Másik : amikor meccs elõtt meg után kell riportereknek közleményt adni, akkor én menjek, v elég ha küldöm az asszisztenst?
sziasztok. hogy kell az editort használni?? mit lehet vele csinálni?
nem, újat kell kezdened
sziasztok! a hét legbanálissabb kérdése következik...😊

szóval lehetséges e az hogy a fm 2007 save-t át dobjam 2012 be...ugy értem hogy az ottani karakterokat valahogy át tegyem 2012be? 😊 van erre valami féle mód? aki tud ilyet kérem irja le...üdv
bakkerman
annyi a lényeg,hogy próbálj logikusan gondolkodni mindig,nem kell nagy dolgokra gondolni,ha ismered a játékosaidat,tisztában vagy a legjobb posztjukkal,milyen szerepkörben a legjobbak(ezek egyébként az asszisztens jelentéseknél megtekinthetõk),fogsz egy alap 4-4-2 felállást,elõször csak beilleszted posztokra az embereket. Ha kezdõ vagy,nem érdemes nagyon belemenni a csapat instrukciókba,inkább a fõbb opicókat állítgasd,játszál le sok meccset,figyeld a meccs statisztikát,és a játékosok statisztikáit meccs közben,ezeket akár le is írogathatod papírra(én leszoktam),és ezek függvényében meccs közben tudsz állítgatni a mentalitáson,a felfogáson stb...4-4-2-nek sok fajtája van,elõször próbálj azzal játszani. mindig az egyensúlyra kell törekedni,bár ha esetleg egy Andorrával,vagy Liechtensteinnel játszol,akkor nyílván kilehet menni 3 támadóval is,de azonos erõsségû ellenfeleknél az egyensúly a lényeg! Nagy edzõ legendák fõ okossága az,hogy végy egy jó kapust,és egy betonbiztos védelmet 😊 ha nem kapsz gólt,akkor az már fél siker,onnan már a többi csapatrészen múlik,hogy nyersz-e 😊

Üdv!

Ahogy olvasom itt a kommenteket én is kedvet kaptam egy kis FM-hez. Kezdtem is 1-et a Magyar U21-el, azt hittem, h tök fasza lesz, de mégsem. Próbáltam már többféle taktikát, de idáig semmi nem hozza a dolgokat. Idáig inkább töltöttem le (bevallom szégyenlem), de vhogy nekem nem megy ez a taktikakészítés. Ha vki tudna segíteni nekem ebben azt nagyon megköszönném 😊 Világverõ U21-et szeretnék kreálni. Pls segítsetek !
bakkerman

zorrobomber
Nah, bízom benne hogy idénre összeállt a csapat egy kis bl menetelésre, és a sérülések sem jönnek képbe annyira mint az elõzõ idény végefelé. Fejben az alábbi kezdõ állt össze, Eduardo, Orcellet és Oscar generáltak még csak.

Szycsu
Én FM 2011-ben, legfrisseb patch-el kezdtem egyet a City-vel. Két barátságos, két gyözelem eddig (Chivas, 10 emberrel és Besiktas). Kadlec-t leigazoltam. Majd meglátjuk mi lesz.

Les Dogues

Üdv!

Ahogy olvasom itt a kommenteket én is kedvet kaptam egy kis FM-hez. Kezdtem is 1-et a Magyar U21-el, azt hittem, h tök fasza lesz, de mégsem. Próbáltam már többféle taktikát, de idáig semmi nem hozza a dolgokat. Idáig inkább töltöttem le (bevallom szégyenlem), de vhogy nekem nem megy ez a taktikakészítés. Ha vki tudna segíteni nekem ebben azt nagyon megköszönném 😊 Világverõ U21-et szeretnék kreálni. Elõre is köszi 😉
Magic Boy
Linket légyszíves!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Nekem is küldheted a receptet.

Elõre is köszönöm!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

zorrobomber
na jövök én is pár igazolással (fm2011, még kb 1 hétig)

Köszi szépen! 😊 Igen, a Liga Kupára rá fogok állni következõ szezonra, bajnokságban egy TOP 5-öt megcélzok(mission impossible 😊 ) illetve EL csoportkört szeretném minimum..
hûûû azannya, gratula
bakkerman
nagyon szép eredmény ez a 6. hely a Blackburnnel,látva hogy IRL milyen szarok,gratula! 😊 Jövõre ligakupát lazán hozhatod!

Üdv! Szerdán említettem, hogy félretettem egy picit a Dinamo Zagrebet, és kezdtem egyet a Blackburn Roversel. Végeztem velük az 1.szezonnal, errõl szeretnék most beszámolni.

Blackburn Rovers, 1.szezon

Kezdeném azzal, hogy a szezon elõtt elvállaltam az Angol U20-as csapatot is a Blackburn mellé, és világbajnoki címig vezettem õket. Anglia U20
Ezekután lemondtam, majd nyáron, szezon végén az Olimpiai, U23-as csapatot vettem a kezemre, de az Olimpiáig még nem jutottam el. A Roverset 1875-ben alapították. A csapat 1966-ban volt a mélyponton, ekkor kiestek, és csak 26 év után tudtak visszatérni az élvonalba. De térjünk rá a 2011-12-es szezonra.

A szezon elõtt a média a 11.helyre várta a csapatot, személyes célom az volt, hogy az elsõ 9-be kerüljünk, be és hozzá nyerjük meg a Liga Kupát. A Liga kupában a negyedik forduló volt cél, a vezetõség szerint, az FA Kupában pedig az 5.forduló.

Igazolások:
Be: Nyáron csak egy játékost igazoltam, méghozzá Neal Eardleyt a Blackpoolbol 8,25 millióért. Jobbhátvéd hiányposzt volt a csapatba(2 jobb védõ volt, Salgado, akit el is adtam, mert öreg volt, a másik egy brazil srác, de neki elég gyenge volt a szerelési értéke, így biztosabbnak láttam, ha leigzolom Eardleyt). Télen kaptam egy kis plussz összeget a jó szereplésért, és ebbõl leigazoltam Papiss Cissét a Freiburg-ból. Jó kis csatár, de még nem teljesen tudott beilleszkedni( 13 bajnokin 2gólt lõtt).
Ki: Eladni jóval több játékos adtam el, fõképp olyanokat, akikre egyáltalán nem számítottam, de sok fiatalt adtam kölcsönt. Legnagyobb fájó pont, az Hoilett eladása volt a télen(miután eladtuk nagyon sok meccsig nyeretlenek voltunk), de muszáj volt eladnom, mert nyáron lejárt volna a szerzõdése, és nem akart hosszabítani, a Lazio már adott neki szerzõdésajánlatot is, akkor jött a Wolves 5 milliós ajánlata, éshát nem mondhattam rá nemet..
Átigazolások

Liga Kupa: Mint ahogy mondtam, a vezetõség a 4.körbe szeretett volna bejutni. Én meg szerettem volna nyerni.. de végig a tartalékokat játszattam, ehhez képest elég szép teljesítmény a negyeddöntõbe jutás..1.fordulóba a Macclesfieldet aláztuk, 6-0-nál álltunk csak meg. Aztán jött az akkor még 1.osztályú QPR, õk 2-t kaptak, majd a Nottinghamet vertük 3-2-re.Ezután jött a végállomás a Bolton ellen.
Liga Kupa

Fa Kupa: Ez a kupa nagyon nagy csalódás volt, még akkor is, hogyha a csere csapattal álltam ki. Már az elsõ fordulóban kiestünk, egy másodosztályú csapat (Brighton) ellen. Elsõ meccsen otthon 2-2, idegenben 2-0-ra kikaptunk. De engem ez nem is érdekelt nagyon, mert a bajnokságban jól álltunk...
Fa Kupa

Bajnokság: És a végére hagytam a szezon legnagyobb csalódását...a POZITÍV CSALÓDÁSÁT..féltávnál a 4. helyen álltunk, mindössze 2 vereséggel: A Manchester United és a Swansea ellen kaptunk ki, a maradék 4 naggyal(Chelsea,Arsenal,Liverpool,Manchester City) és a Newcastlevel X-eltünk, mindenki más vesztesen távozhatott ellenünk. De jött a 2.félszezon..Hoilett távozott, Yakubu elment az Afrikai Nemzetek kupájára..és ez rendesen betett nekünk: Ezen a 6 meccsen, amíg nem volt Yakubu 3vereség, és 3 döntetlen csúszott be.Itt lecsúsztunk a 6.helyre. De aztán visszatért Yakubu és újra kezdtünk nyerni, de ez csak arra volt elég, hogy bebiztosítsuk a 6.helyünket! De így indulhatunk jövõre az Európa Ligában, ami nagyon nagy szó számomra😄 . Yakuburól még annyit, hogy amikor játszott akkor nagyon jó volt, a gólkirályi címre is esélyes volt, csak hát nagyon fegyelmezetlen... 2darab piros lapja volt a szezonba, az elsõ után 2, a második után 4 meccset kellett kihagynia..meg sérülései is voltak( kidõlt 26napra) így hát ezért nem lett gólkirály.. A bajnokságban 20 meccsen 16 gólt szerzett..
Tabella

Összeségében elégedett vagyok a teljesítménnyel, a bajnokság miatt. Nyáron érkezik Gavilán a Getaféból ingyen, Hoilett pótlására,illetve Lodeiro az Ajaxból, szintúgy ingyen. Majd még a védelmet próbálom megerõsíteni. Köszi, hogyha elolvastad!
bakkerman
azigen!

egész pontosan 3, tehát annyira azért nem sok ideig. tavalyi szezon végén lejárt a szerzõdése én pedig nyár végén, aug. 29-én igazoltam le. régebben ugye nem is láttam, mivel csak ki szoktam szûrni a nem reális szabadlistásokat, de ugye 3 hónapnyi faszlengetés után lejjebb vett az igényeibõl és az ügynöke beajánlotta nekem én pedig lecsaptam rá.
bakkerman
na találtam egy world megapackot,amiben benne van a ciprusi is a 2. osztállyal együtt,kezdek egyet az Omonia-val

bakkerman
grat!!! jó pár hónapig volt szabadlistán egy ADEL TAARABT?

Ha elküldöd akkor megköszönöm! 😊
bl selejtezõk
csoportok

az idei legnagyobb (nem generált) fogás! (szabadlistán volt már jó pár hónapja.)
bakkerman
de mit kell csinálni? én a ciprusit szeretném játszhatóvá tenni!

Kiszenvedtem az editorba az Osztrák 5.ligáig...Az Osztrák Kupát Regional ligáig tudtam "elmatekozni",szóval az addig van csak!A Regional liga playoffot sajna szabin toltam le,mert ott volt egy bibi...szabin voltak az embereim...Természetesen ha gondolod elküldöm a saját receptem😄
bakkerman
nem tudom,azért kérdem,hogy mire menjek az editorban,hogy a ciprusit akitváljam

értem! megtudod mondani hogy hogyan tetted bele? vagy letöltötted?? köszönöm!! 😊
megvan az osztrák alacsonyabb ligám,de garanciát nem tudok rá adni,mert már találtam 1 bugot😄
te tudod hogy hogyan kell???
bakkerman
és egyébként több bajnokságot is lehet aktiválni? például a ciprusit?

hát az nem lenne rossz ha leírná! azért köszönöm 😊
Utley biztos szívesen leírja majd neked, ha erre jár éppen
értem. de azt hogyan kell letudod nekem írni??
tedd bele editorral, nincs most külön aktiváló hozzá
sziasztok. valaki nem tudja honnan tudnám letölteni az oszták alsóbb ligákat?? köszönöm!
bakkerman
keress egy olyan opciót,hogy amiben az van leírva,hogy igyekszel,hogy a klub felnõjön az igényeihez,és ha erre azt mondja,hogy nem hisz benne,akkor muszáj eladnod. unhappy,vagy aggódó játékos nem nyújt 100%-ot,inkább add el,még ha a csapat legnagyobb ásza,akkor is

Persze, hogy maradjon, annak érdekében mit mondjak 😊