Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem akarlak megbántani Geókám, de te vagy rendszeresen visszatöltögettél és serényen editoroztad a kis honvédodat, vagy egy akkora géniusz vagy apám, hogy az efem készítõinek személyesen kellene téged megmutatni, hogy itt van egy srác, aki erre is képes. Sajna bennem az elõbbi fogalmazódik meg az eredményeid láttán.
Mondjuk nem haragszom rád, mert nem te vagy az elsõ itt az esgén, aki olyan eredményeket ért el fos csapatokkal, hogy csak kamillázok. Pont ilyen hihetetlen eredmények miatt nem járok már ebbe a topikba, mert számomra az efem nem farokhosszabbító.
De ez csak az én véleményem, amúgy meg Világbéke.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Aztán ha vezetünk a félidõben, a passionate legfelsõjét.Ha meg az ellen vezet, akkor már tökmindegy.
Fradi 2. szezon, Európa Kupa 3. selejtezõforduló. (1-ben kezdtünk)
3. fordulóra megkaptuk a Lokomotiv Moszkvát. Mondhatom, nagyon "örültem". 1. meccs 3-3 idegenben (de úgy, hogy 8-as szorzónk volt, és 1. félidõben 3-0ra vezettünk fölénnyel, 2. félidõre 3-3 lett, úgy hogy mindent kihagytunk, lokomotiv 20perc alatt lõtt 3-at)
Lejátszottam most a visszavágót, hazai pályán. 4-2 lett szerencsére. Na de hogy???
Tegnap este kezdtem el, de hajnali 2kor 2-0ás vereségre álláskor (10.percben) úgy gondoltam hagyom, és kiléptem. Meccset sosem töltök újra, nagy ritkán lépek ki így, mikor már idegbaj határán vagyok. Most benyomtam az fm-et, mondom letolom a meccset, van szabad fél órám. Elsõ félidõ sima 3-0, 2. félidõben viszont 8 perc alatt feljönnek 3-2-re. Nagy nehezen a végén begyötörtünk 1 gólt még, de nem sokon múlott hogy ne jussunk tovább.
Egyszerûen nem értem mit lehet tenni, mit érdemes mondani kiscsapat eseten gyõzelemre álláskor félidei szünetben. Azt nem mondhatom hogy gyerünk, mi vagyunk a jobbak, így kell ezt (mer akkor elbizakodnak). Azt nem tehetem hogy nem reagálok rájuk, mondván majd meccs végén, addig se zavarom õket össze fejben. Nem tehetem hogy lehúzom õket, miszerint menjünk ki és élvezzük a hátralévõ meccseket.
SEMMIT! Semmit nem lehet mondani ezeknek, csak bízni abban, hogy nem esnek szét. Kicsit elszomorít hogy random módon kell variálnom a beszédekkel (amik alapjáraton nem is azt váltják ki a játékosokból, amit valóságban elvárnánk), és ettõl függ az eredméynesség, nem pedig az igazolásoktól és a formától. Régebbi fm-ekben valamivel egyszerûbb volt a kiscsapatos játék (angol 6-odosztály), de itt....
Ti miket szóltok a csapatotokhoz ha kiscsapattal vagytok? Mit mondtok egy sima bajnokin, vagy egy nagy csapat ellen? Mit mondjak, ha vezetek, és elsõ félidei szünet van?
Most tovább jutottunk, de nem tudom mi lesz a 4. fordulóban...
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
csak a Honvédos karrieremnél használtam a genie scout-ot. (alacsony reputáció miatt muszáj volt az elsõ néhány évben.)
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
ahogy tavaly a lyon, most a marseille húzott el nagyon... viszont ami még nagyobb meglepetés hogy az idén feljutó lens van elõttem a 2. helyen. 😮 gép által irányított csapatot így még nem láttam szárnyalni.
ligue 1 tabella
el csoport
el sorsolás
A tervezett játékos eladásból egyet sikerült végrehajtani, de pont így érte a legnagyobb veszteség a keretet. A TPS Turku tett ajánlatot Kuqi-ért. Ezt kicsit módosítva visszadobtam, de másnap már jött is a válasz. Megadták, amit kértem. 30e€-ért távozott az elõzõ szezon legjobbja. A próbajátékosok az elsõ pár meccsen jól játszottak, de sajnos egyikük se akarta elfogadni a lehetõségekhez mérten szinte legmagasabb fizetést, így el is mentek. Összességében négyen távoztak, érkezõ nélkül. Megpróbálom a fiatalokkal feltölteni a keretet, csak sikerül. Szerencse, hogy a célok nem változtak, így belefér még 1-2 esetleg nem várt botlás.
A kupában a Nelisse vezette PK35-öt kaptuk elsõ ellenfélnek, de végül továbbjutottunk egy hazai, 2-1-es gyõzelemmel.
Barátságos meccsekre sikerült meghívni néhány olyan csapatot (Haka, AIK Stockholm, Inter Turku, TPS Turku), akik ellen pár ezer €-s bevételünk is lesz. Nem sok, de a kölcsön törlesztéséhez minden fillérre szükségünk van.
Szar Bayern, szar Bayern :)

igazából örülnöm kéne mint majom a farkának, mert sikerült kicsivel túlszárnyalni a szezon elõtti elképzeléseimet, de most már inkább csalódott vagyok... fordulókon át bajnokesélyesek voltunk a szerény kis keretünkkel, az utolsó fordulókban pedig már csak a bronzért harcoltunk. nem is lettem volna ennyire csalódott hogyha legalább az sikerül. de nem sikerült... ez a szarrágó bagázs képtelen volt megverni a 10. valenciennes-t... na nem baj, nyáron nagy selejtezés lesz ám!
jöjjenek a képek.
csapat: igazolások / keret
bajnokság: tabella / stat / meccsek 1 / meccsek 2
kupa: meccsek
ligakupa: döntõ...
Na ezt jól besorsolta a gép.<#banplz>#banplz>
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Les Dogues
Simán bajnok leszel.
Én ott a segítsétek ki egymást szoktam mondani.
még a taktikhoz tartozik hogy teamtalknál ajánlatos benyomni a pass to space utasítást.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
http://iaro.3dmax.hu/images/2012/02/21/igazolasok.png
tabella
http://iaro.3dmax.hu/images/2012/02/21/tabella.png
bajnokik
http://iaro.3dmax.hu/images/2012/02/21/bajnokik.png
lyon elleni meccs, statok alapján is megérdemeltük a gyõzelmet
http://iaro.3dmax.hu/images/2012/02/21/lyon.png
psg elleni meccs, két jó kontra és egy halom mázli = 3 pont újgazdagék ellen
http://iaro.3dmax.hu/images/2012/02/21/psg.png
ajaccio elleni meccs, nem egy nagy csapat, de 8-0 idegenben az 8-0 idegenben 😄
http://iaro.3dmax.hu/images/2012/02/21/aca.png
második bajnoki meccsünket ezzel a bõdületes bombával nyertük meg:
A vezetõség elvárásainak megfelelõen a kiesést simán elkerültük, sõt, jobb hazai teljesítménnyel akár a dobogóra is felfértünk volna. Legnagyobb siker az utolsó elõtti fordulóban elért idegenbeli 1-0 a késõbbi bajnok ellen, ekkora még versenyben volt a PK-35 is az elsõségért.
Íme a statisztika. Pár játékos hiányzik a képrõl, idõ közben -szerzõdésük lejártával- távoztak. A próbajáték után szerzõdtetett Westö egész szépen teljesített, mellette Kuqi és a gólérzékeny Suomalainen teljesített átlag fölött. Nekik meg is hosszabbítottuk a szerzõdésüket.
A kölcsönvett védekezõ középpályást idén megpróbálom pótolni Suhonennel, illetve szükség esetén a fiatal Ojala-val, aki a szezon végén élt a megkapott lehetõséggel. Tuomenoja az elõzõ szezont szinte teljes egészében kihagyta egy vádliszakadás miatt, az Õ felépülése jelenthet még erõsítést.
Jó ajánlat esetén kénytelen leszek megválni 1-2 játékostól, mert anyagilag elég nagy a baj. Ugyan történt a bajnokság végeztével egy tulajdonos váltás, de egy 200.000€-s banki kölcsönön kívül másban nem vettük még észre az eredményét. Most 10 évig ezt törleszthetjük... Na jó, kettõvel megemelték az alkalmazható edzõk számát, talán ez is számít majd valamit.
Még jó, hogy az új elnök célja a kiesés biztos elkerülése. A fizetési keretet kicsivel levitték, de valahogy tartható lesz talán. Jött 4 próbajátékos: egy brazil és egy amerikai védõ, egy védekezõ középpályás szintén az USA-ból és a 38 éves Vincze Ottó. Utóbbi vicces lehet, de tulajdonságai alapján simán beférne. Majd megnézzük a következõ pár hétben, hogy fizikálisan mit bír.
Érdekesség és egyben érthetetlen is, hogy a remekül záró PK-35 hogy a rákba tudta leigazolni Robin Nelisse-t. Szezon közben, 4-5 forduló elteltével jött és szinte minden meccsén gólt lõtt. Nekem se ártana egy ilyen nagy fogás.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Veszprém (14. meccs elõtt az NB 2-ben) - Barcs (1.) 79-ig 1-0 ide (Vp) Kapnak egy tizenegyest (meccsenként kb 231213 az átlag), persze, hogy berúgja, aztán még 1-et a biztonság kedvéért, pedig odáig meccsben sem voltak. Ja és az átlag 6-7 sárga meg 1-2 sérülés meccsenként ott van. Lehet visszamegyek Fifa Manager 08-hoz (kövezzetek meg 😄), de az nem baszott fel, ennyiszer...
Les Dogues