Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
de ezzel elvesztené manager mivoltát az egész...hisz az ilyen pénzügyekkel való foglalatoskodást nem az edzõ, hanem az elnök végzi.
de ha ilyen kell, akkor ott van a FIFA M....ez pedig maradjon meg ilyennek...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Steve Downie
A részvényes ötletet megvalósította a Total Club Manager sorozat (ma már FIFA Manager), ahol a régebbi játékokban még csak a fizetésként megkapott összegbõl vehettél részvényeket, ráadásul elég hosszú listából válogathattál. Ezen kívül még költhetted a pénzt házra, autóra, yachtra, stb. A sorozat újabb részeiben már a klub pénzébõl tõzsdézhetsz csak tudtommal.
Fogadás pedig az USM98-ban volt például, ott a csapat pénzét tehetted fel meccsekre, illetve volt "Going Public" funkció is a játékban, szintén részvényekhez köthetõ a dolog, csak éppen a klub bõrét vitted vásárra, ha éltél a lehetõséggel.

Ezen tapasztalatok alapján szerintem abszolút életképesek lennének a funkciók, de arra ügyelnék, hogy ha valakit teljesen hidegen hagy a pénzügyi téma és nem szeretné, ha az FM elveszítené a varázsát emiatt (pl.: Huni), akkor lehessen kizárólag a jelenlegi funkciókkal foglalkozni, a többit pedig hadd kezelhesse "a gép". A TCM ezt tökéletesen megoldotta, a játék elején és a játék közben is beállíthatod részletesen, hogy mivel szeretnél foglalkozni és mivel nem.

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

Huni92
Sosem értettem, hogy miért akarják az emberek ilyenekkel felhígítani a játékot.

dgabor sztem montpellier😄
a Lyon az évekig meghatározó csapat a menedzserbe még az európai porondon is.

Az új menedzserbe lenne 1-2 ötletem.
1. Jó lenne ha a pénzt le lehetne kötni egy kis kamatra, hogy fialjon vmennyit.
2. vagy lennének részvények amiken ugyanúgy lehetne kaszálni vagy épp bukni.
3. Mivel a játékban "nekünk" mint menedzsernek van fizetése így lehetne egy egyenlegünk és mivel minden meccsnek van "odds"-s vagyis szorzója így bele lehetne vinni a játékba egy kis szerencsejátékot. Persze saját csapatra nem lehetne fogadni. Illetve ez nem vonatkozna a Seria A-ra...😉

Nem tudom ezek mennyire lennének életképesek, de elgondolkodtatóak szerintem.
1-3-ról 20 perc alatt sikerült kiegyenlítenem, majd egy gyors 10-9-es 11-es párbajjal a Magyar kupa is megvan!!!
hirtelen a Lyon jut eszembe.
(más) Debrecennel 5 fordulóval a vége elõtt nyertem a bajnokságot, Ligakupa megvan, most következik a Magyar kupadöntõ a ZTE ellen, remélhetõleg hasonló formában lesznek, mint idén 😊
Én leszedtem az Óceániai kiegészítõt,és így játszhatóak a bajnokságok.
Francia elsõ osztályból melyik csapatot ajánlanátok kezdésnek? Mindenképpen olyan csapatot szeretnék, amelyikkel már az elsõ években is lehet sikereket elérni.

Az Újpest név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez...

Szycsu
Neeeem, mégcsak hitegetnek. Eddig a legnagyobb összeg amit felajánlottak még tavaly Cabayé-ért és Sow-ért egyaránt 12-12 millio Ojró, de nyilván nem adtam el õket 😄

Les Dogues

Szycsu
De ez bolond... 😄

Les Dogues

LasDen
hát mi vagyok ha nem isten 😄DD

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Steve Downie
Tényleg azok, és érdemes évrõl évre ránézni a Dinamora, mert olcsón kaphatunk tõlük nagyon jó játékosokat. Én már említettem, hogy szoktam tolni az FM07-el is, ott például Modric, Eduardo és Corluka messze kilógnak a keretbõl, alig lehet õket megtartani már az elsõ szezonban is.

Az említettekrõl még 1-1 screenshot:

BBeno2
ja azt hittem hogy konkrétan már ajánlat is jött. akkor nem szóltam.

HALA REAL MADRID!!! The BEST: SCHUMI. NEXT LEGEND: VETTEL.

BBeno2
<#wow1><#wow1><#wow1>milyen patch van fent hogy ennyi pénzt adnának egy játékosodért? nálam soha nem akartak senkiért sem ennyit adni nem hogy Cabaye-ért. vagy ez nem euró? (mond hogy font 😄 😄 )

Szycsu
Mind a 3 remek playa 😄

Les Dogues

Szycsu
Akkor felállás, nem taktika 😄
Am tudom, hogy csak hírek, csak úgy jólesik olvasni, hogy ennyit áldoznának. Igazából, 150 millára van beállítva az ágyúk kivásárlási értéke, mert nem akarok úgy járni, mint Gervinhoval. Am közben hír jött Sow-ról is, 79 az Intertõl.
Miguel Medina-t elhoztam kölcsönbe, Lukaku le van igazolva, Sow és El Arabi még mindig itt vannak, csatárokkal nem lesz gond, bízom benne.

Les Dogues

Steve Downie
RB pozícióba én egy horvát fiatalembert tudok ajánlani: Sime Vrsaljko-nak hívják a wonderkidet, állítólag igazi vadállattá változik pár év elteltével. Abból a csapatból (Dinamo) egyébként még Badelj-t és Kovacic-et érdemes leigazolni, ha valaki engem kérdez.

Huni92
Azok csak hírek, gondolom ennyi a kivásárlási áruk. Annyit nem fogsz kapni értük, ez biztos.
Egyébként az, hogy a pénzbõl mennyi megy az igazolási keretbe attól függ, hogy a vezetõség hány %-át engedélyezi.

Huni92
Én azért a bajnokságokat nem keverném ide. Izlandi másodosztály is megvan csinálva, mégse hiszem, hogy azért, mert jók az eladási mutatók. Ezért is népszerû a játék, mert nem csak a 4 nagy liga van beletéve, hanem rengeteg választási lehetõséged van.

Én is tudok angolul, és rengeteget tanultam a játék által is, ezért van, hogy néha nem értem az emberek fröcsögését. Nyilvánvaló, hogy a mai világban szinte alapkövetelmény az angol nyelv ismerete.

Én azt sehol nem írtam, hogy mindenki megvenné a játékot ha alapból lenne benne magyar nyelv, de ha úgy követnéd a magyar fórumokat évek óta, ahogy én, akkor látnád, hogy rengetegen áldoznának 10k forintot ha ez így lenne. Nem kell megvenni, én nem is mondtam, hogy balfasz aki nem veszi meg.
A véleményedet is nyugodtan leírhatod, de azért ezt a lenézõ stílust tartsd meg magadnak. Nem gondolom, hogy probléma lenne ha megpróbálnék egyezkedni, terveket vázolni az SI-nek. Meglehet, hogy nem lesz semmi az egészbõl, meglehet, hogy meg sem hallgatnak komolyabban, de ha nem is próbálkozunk, akkor tuti, hogy nem lesz elõrelépés.

Tipikus magyar mentalitás amúgy, hogy ha valaki új ötlettel jön elõ, megpróbál valamit csinálni, akkor jönnek az általad leírtakhoz hasonló vélemények. 😊

Szycsu: az nem taktika, csak felállás. Attól, hogy én ezt beállítom, nem fog brillírozni a csapat. Fontos a felállás is, de sokkal fontosabb és nagyobb jelentõségû a csapat és egyéni instrukció.

Szycsu
Am azt hiszem, ez a 4-5-1

Más:
Atletico adna Cabayé-ért 78 millát, Mu Digne-ért 76-ot, de még ajánlat nem jött. Kérdés: Ha jön, eladjam õket? Fingom nincs mit csináljak. Nem tudom, hogy amit kapok játékosokért pénz az bemegy-e az átig keretbe, mert ha igen, akkor eladom õket, de ha nem, akkor nem 😄

Les Dogues

Szycsu
4 védõ egy vonalban, 1 DM, 2 KKP, 2 szélsõ és 1 csatár. Nem fog 1 valaki rekord mennyiségût rúgni (vagy csak ha nagyon nagy sztár--> Neymar meg ilyenek), de az egész támadó szekció lövi a gólokat. Mind a két évben mi lõttük eddig a legtöbb gólt.

Les Dogues

valaki igazán megdobhatna egy letesztelt fm2011-es bevált taktikával amin fõleg a csatárok alakítanak is valamit.
Csakmert van 1 bevált (inkább eredményes) taktikám de röhej hogy a söprögetõ több akciógólt lõ mint csatárom..😞 (amúgy még mindig Anderlecht és 2017-et írunk)
bakkerman
mondjuk én leszarom végülis,tudok annyira angolul,hogy elboldoguljak,lehet paraszt vagyok,de én csak azért nem fogom megvenni,hogy rajta legyen a magyar nyelv,meg a legújabb patchet használjam(ami jópárszor plusz bugokat idéz elõ).

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
"Nyilvánvaló, hogy nem adnak el annyi példányt Magyarországon a játékból, hogy megérje az SI-nek foglalkoztatni X számú embert azért, hogy magyar nyelv is legyen az alapjátékban."

a magyar bajnokságot mégis megcsinálják az utolsó békéscsabai ifista születési dátumáig a legnagyobb részletességgel...ez nem kifogás,1 embert kéne felvenniük,aki lefordítja az egész játékot...kapna pár példányt a játékból,meg némi aprót,és viszlát...mert a dánoknál nagyon sokan megveszik,képzelem...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

LasDen
szerencsére én még így is elsõ maradtam...😄

éééés kit sikerült leigazolni...😄 15-20 percekre még bõven jó lehet 😄

Mor3llo
Nálam is ugyanez történt. Ha nyerünk, BL-csoportban 3.-ak lettünk volna, és mehetünk tovább az EL-be...
2-1-re megyek, 3 perc hosszabítás, 96.20-nál egyenlítek, és kiestem mindenhonnan a gecibe 😊

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Szycsu
Same old shit...

Les Dogues

horrorpops
végre valahára befejezõdött a 2. szezonom a Madrid kispadján (összességében ez volt a 7. év), és kereshettem magamnak valami kihívást. nézegettem a francia harmadosztályt (Red Star 93, Paris FC), az angol harmadik vonalat (Portsmouth (most esett ki oda), Nottingham), és végül a másodosztályba feljutó Cardiff kispadjára ültem le. aztán csak kamilláztam, mikor a vezetõség bejelentette, hogy lesz 27m igazolni. felbontottam az eddigi anyaegyesületi szerzõdést (Trabzonspor) és kértem egy másikat - végül az Arsenal lett az, aminek különösen tudtam örülni. már kaptam is tõlük egy igen csak tetszetõs vkp-t. lássuk, mit tartogat nekünk Anglia.
(a négy nagy bajnokságból már csak itt nem nyertem meg a ligát)

blüh im ganzen dieses glückes.

LasDen
ezt a kibaszást...a 3 perces hosszabbítás során a 96. percben egyenlített a Haifa....szopjanak le....

LasDen
nos, mivel japánba hirtelen és csúnya módon elhaláloztam ezért úgy döntöttem új világok felé veszem az irányt. de elvesztettem az íránytûm és emiatt rossz irányba indultam. Végül Párizs kikötõjében állt meg a hajóm...

1 szó mint 100....a braziliai kiküldetés elõtt folytatom a régen félbemaradt Paris FC-s mentésemet...
felzárkoztatásnak néhány kép....

a csapat

a bajnokság

az Európa Liga

Huni92
Az éjjel épp azt próbáltam visszakeresni, hogy utoljára mikor volt top10-ben a topik. Talán szinte napra pontosan egy éve, akkor 1. helyen volt. 😊

Szycsu
Simán meglesz, igaz, kell hozzá némi szerencse is. Nekem év közben volt 10 pontos hátrányom, végén 1-gyel vittünk, igaz, kellett hozzá a riválisok kipukkadása is.

Les Dogues

Szycsu
Tijani Belaid nálam a Lille-nél Hazard cseréje, Souquet-et meg elvitte év végén a Porto...

Les Dogues

LasDen
definiáld, normális....😄

Vidi után újabb nagy skalpot szedtünk be. Töretlen a sikerszéria.

Fabio Capello
cm03-04, fm06 -> folyamatosan top1 volt a topik. 😛

BBeno2
gyerekek TOP 10-ben már bent vagyunk.<#wow1><#wow1>

emlékszem még 08-09-nél mikor a top3-ban voltunk hetekig. persze akkor tájt mikor kijött a játék de szép volt...

Huni92
...az elsõ TÉKem hágéként 😄

Huni92
Na és akkor következzen...

Huni92
5-2-es vereség a Vannes ellen, 10 kör után 17 pont és 9 pontos hátrány, ez eddig az 5. helyre elég.

Huni92
Nem értettem, hogy mászol ki ebbõl, de arra nem is gondoltam volna, hogy gyilkosság fog történni 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
mikorleszmárnormálisháttérképeeeeeeeeeed?! 😄

LasDen
Nos...kész vagyok....azt hiszem büszke vagyok magamra...jól el is ment az idõ 😄D

2011. december 5.
ÉLÕ KÖZVETÍTÉS A KOBEI UNIVERSIADE MEMORIAL STADIONBÓL

Jó napot kívánok. Én Toyosaki Aki vagyok, és nem sokára kezdõdik a Vissel Kobe által összehívott sajtótájékoztató. Pontos információink nincsenek az esemény okairól, de feltételezéseink szerint Sun Tzu mester értékeli a mögöttünk álló szezont és valószínû bejelentik, hogy meghosszabbítják a szerzõdését. Maradjanak velünk, a reklám után folytatjuk.

REKLÁM
A Cocolino a legjobb mosopór magyarországon. Európai 4G lefedettséggel, facebook alkalmazással és arc felismerõ funkcióval. A beépített kénsav molekuláknak köszönhetõen nem maradnak koszos foltok és fakó ruhák. Viselje ruáhit úgy, ahogy azt mi szeretnénk! !!COCOLINO!!
/REKLÁM

Újra itt vagyunk a sajtó szobában. Bár a mesternek és a vezetõségnek még nyoma sincs. Azt már tudjuk, hogy itt vannak, mivel 4 X6-os és egy lada áll a székház elõtt. Várjanak… igen. És itt jönnek a fõszereplõk. Murano Susumu általános igazgató kezdi a sajtótájékoztatót. Akkor át is adnám nekik a szót:
„Köszöntök minden itt lévõt. A mai egy nagyszerû nap. Elõször Sun Tzu edzõ fogja értékelni a szezont, majd egy bejelentésre is sor kerül utána pedig a vezetõ igazgató Kanaya Koichi is értékelni fogja a mögöttünk álló évet. Úgyhogy át is adnám a szót a mesternek.”

„Köszönöm szépen. Akkor vágjunk is bele. Nehéz idõkben érkeztem a csapathoz, akiket folyton a kiesés szele lengetett. Ebbõl a körbõl való kikerülésnek az apropóján érkeztem ide. Tudom, nagy port kavart, az hogy honnan és hogyan kerültem elõ, de kérem, ezt tartsák meg holnapra. Miután szemügyre vettem a csapatot meghoztam a kellõ változtatásokat a siker reményében. Ez felemásan sikerült. A velünk egy szinten lévõ csapatokat sikerült jól megcsapkodni…izé…mármint túllépni rajtuk. Viszont az erõsebb csapatokkal már akadtak gondjaink. Voltak olyanok, akiket eltudtunk kapni és igazi erõt képviselni még velük szemben is. Ilyen volt pédául az F Marinos, az Antlers vagy a Gamba Osaka elleni meccsek. Az Osakat annak ellenére említem, hogy nagyon alul teljesítették ezt a szezont. Szóval ha összegezni akarjuk, akkor az mindenképp pozitív, hogy a média által jósolt 17. helyet messze magunk mögött hagytuk, de sajnos csak a közép mezönyig repültünk és a bajnokságot a 8. helyen fejeztük be.
A bajnokságot letudva egy sikeresebb terepre jutunk. Ez pedig a Császári Kupa. Úgy mentünk neki, hogy van keresni valónk itt és megmutathatjuk, hogy nem mibõl faragtak minket. Örömömre szolgál, hogy már az elsõ évemben feltudtam mutatni egy serleget a csapat számára. Azt mondják, hogy könnyû volt a sorsolásunk, de én ebben nem hiszek. Minden csapat egy kihívás, ezért senkit nem vehettünk fél vállról. A döntõben az S-Pulse csapatát fogadtuk és senki nem fogadott volna ránk. De mégis olyan könnyedén állítottuk õket a fasz-…vertük meg õket, hogy mindenki meglepõdött. Egy könnyed meccsen bezsebeltük a trófeát és kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájára. Azt mondom, hogy egy közepesen jó szezont zártunk. Köszönöm a figyelmet.”

Újra az általános igazgató veszi át a szót.

„Köszönjük az edzõnek ezt a részletes beszámolót. És akkor térjünk a bejelentésre. Szeretnénk bejelenteni, hogy Sun Tzu jövõ télen lejáró szerzõdését még egy évvel hosszabítjuk meg. Elége –„

„VESSZENEK AZ ILYEN KORCSOK!!!”

Ûristen. Egy férfi áll az emeleti teraszon és lelõtte az elõttünk helyet foglaló Sun Tzut. Ezután végzett magával is. Hatalmas a káosz, mindenki menekül. A szó a stúdióé.”

Nem tudjuk mi történhetett, de amint információink vannak megosztjuk önökkel.

2 HÉTTEL KÉSÕBB

Jó estét. Megszakítjuk mûsorunkat, hogy közöljük a 2 hete merénylet áldozata lett és azóta kómában fekvõ Sun Tzu elhunyt. Az orvosok nem tudták megmenteni életét, miután a lövés több létfontosságú szervet is roncsolt.

1,5 HÉTTEL KÉSÕBB

Ma van Sun Tzu temetése, akit a kobei köztemetõben helyeznek végsõ nyugalomra. Olyan edzõk jelentek meg a temetésén, mint José Mourinho, Josep Guardiola, Huni, Lassú György vagy bakkerman. Mindenki gyászolja a szakembert, aki hirtelen tört fel az ismertségbõl és vezette sikerre egyetlen csapatát a Vissel Kobet. December ötödikét Nemzetközi SunTzu nappá nyilvánították, a világ futball edzõinek napjává, mikor õket ünnepljük. Isten nyugosztalja a fiatalon elhunyt kínai mestert.

ÉLJEN SUNTZU!!!! ÉLJEN ÉÉÉN!!! 😄DDD

Majd belejönnek!😄
Huni92
Azt hiszem 4. helyre várják alapból a csapatot. Az egyik gondom Valverde, aki eddig 7 meccsen 6 potyát kapott, pedig õ ennél jobb kapus.
A csatárok sem szuperálnak, Cruztól várom a megmentést majd, csak még elég gyenge erõnlétileg.

Ahogy téged ismerünk tuti meglesz az 1.hely!😄
Huni92
Nagyon csúnyán kezdtük a szezont, 7 meccsen 11 pont, 6. hely és máris 7 pont hátrány a listavezetõhöz képest. :/

Okok,elnézést..
Huni92
persze, hogy lehet, de azt azért kerüljük, hogy kétpercenként beírjuk, hogy gól született a meccsen. 😊

Akkor bocsánat. Azt hittem lehet írni bármirõl ami fmel kapcsolatos😞