Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FIFA 15 - Origin: teszler9 Real Madrid CF Hala Madrid!
ZTE 2013/14
Az elõzõ szezon ötödik helye után nem mertem bajnoki címet ígérni a vezetõségnek, inkább az európai porondra való újbóli kijutást tûztem ki célul. Szerencsére pénzben nem volt hiány, így tovább tudtam erõsíteni – a magyar bajnoksághoz viszonyítva így is bombaerõs- keretemet. Ebben az idényben nyolc játékost igazoltam, közölük hatan fiatalok, 21 év alattiak voltak. A legnagyobb szerzeményem Didier Diallo volt, sajnos csak fél szezont húzott le nálam, mert a tulajdonos nem tudott visszautasítani egy ilyen jó ajánlatot. Szerencsére sok pénzt kerestem a srácon, majdnem 340 milliót, ami több mint az összes átigazolásra fordított kiadásom.
Igazolások:
Diallo 2015-ben, szerintem nem rossz játékos:
Idén sajnos újra csak a bajnokságra, és a kupákra kellett összpontosítanunk. Egy kicsit átdolgoztam a taktikámat, ami remek húzásnak bizonyult, sorra húztuk be a meccseket. A szezon során ráadásul sikerült 23 meccsen keresztül veretlennek maradni , ami abszolút rekordnak számít a klub történetében. Ezek után szerintem nem meglepõ, hogy végül az elsõ helyen végeztünk, nem is akárhogyan.
Tabella:
Az idényben végre kupafronton is sikerült áttörést elérnünk. A Magyar Kupában végre túljutottunk azon az átkozott negyeddöntõn, sõt egészen a döntõig meneteltünk. Itt a Debrecen várt ránk, szerencsére elég egyszerûen sikerült legyõznünk õket. Végre megszületett az elsõ kupagyõzelmem is.
MK:
A ligakupa is jól alakult, itt szintén a döntõig mentünk, ahol újra a Debrecennel találkoztunk. Sajnos a triplázás nem sikerült, a DVSC ünnepelhette a ligakupa gyõzelmet. Szoros meccsen kaptunk ki, bár szerintem a srácok sajnálták a Debrecent, nehogy már két kupát is elveszítsenek a bajnokságban 😄 ( erre csak a Bayern képes).
LK:
Magyar viszonylatban ebben az évben a legjobb szezonomat futottam, az elsõ év után ismét az év menedzsere lettem. Méyé 22 góllal elhozta pluszként még a gólkirályi címet, és nem mellékesen Afrika legjobb csatárának is megválasztották. Vagyis inkább a legjobb afrikai csatárnak, nem tudom melyik a helyesebb.
A vezetõség ráadásul másodszor fejlesztette a youth facilities-t (talán az ifik edzõközpontja a megfelelõ magyar kifejezés rá).
Jó évet futottunk, és végre újra a Bl-be indulhatunk. Lassan járna egy szobor nekem Zalaegerszegen😄
Az eredmény a statisztikához képest nem is lett rossz... :- ) (3-0) ráadásul hazai pályán csak 2-t kaptam tõlük... Háh 😊 4 meccs után 0 pont, bár a Schalke ellen legalább egy X-et hoznunk kellett volna 😞 0-1 lett... 😞
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
blüh im ganzen dieses glückes.
ZTE 2012/13
Az elõzõ bajnokság vége után nagy elvárásokkal ugrottunk neki ennek a szezonnak is. A szezon elõtt a vezetõségnek ismételten európai kupaszereplést érõ helyet ígértem, amit õk egy viszonylag testes átigazolási kerettel háláltak meg. Mellette még kibõvítették a scouting range-t, így semmi sem gátolt meg abban, hogy a figyelõimet rászabadítsam Afrika nyomornegyedeire, csodagyerekek után kutatva. Jöttek is bõven jónak mondható játékosok (ráadásul a legtöbb afrikai fiatal bagóért aláírt), nem csak Afrikából. Számszerûen 17 játékos érkezett, nagyrészük a tarcsiba, õket egy két szezon alatt akartam kinevelni. Képpel illusztrálva így néztek ki az igazolások:
A BL- selejtezõkkel folytatnám röviden. Viszonylag simán jutottunk el a playoff körig, ahol azonban a Viktoria Plzen általam nem várt arányú gyõzelemmel gázolt át rajtunk. Szerencsére az, hogy itt estem ki egyben azt is jelentette, hogy bennvagyunk az EL csoportkörben, ami Zalaegerszegen viszonylag ritkán fordul elõ😄. Nehéz csoportot kaptunk, ahol végül nagy harcok árán a 3. helyet sikerült elérnünk. A játékosok nagyon összekapták magukat az európai kupákra, alaposan túlteljesítették az elvárásaimat. Képeken így néz ki a dolog:
Ám amilyen jól ment nekik „Európában”, annyira rosszul sült el a bajnokság. Talán a BL/EL meccsek vettek ki ennyit a fiúkból, vagy talán a taktikát kellet volna újra átnézni, finomítani rajta; de egyszerûen nem jöttek az elvárt eredmények. Szégyenszemre csak az 5. helyet sikerült elcsípnie a csapatnak, ami sajnos azt jelentette, hogy ugrott a következõ évi BL szereplés, merthogy a Magyar Kupában megint csak a negyeddöntõ jött össze. Ráadásul, a ligakupában már a csoportkörben kiestünk, úgyhogy ezt a szezont trófeák nélkül tudtuk le.
Tabella:
Pénzügyileg viszont remekül zártuk a szezont, a 0 Ft-hoz közeledõ egyenleget sikerült 1,5 milliárd forintra feltornázni, úgyhogy egy jó idõre elfelejthettem az anyagi gondokat (nem mintha korábban lettek volna).
Finances:
Ennyire futotta a játékosoktól a szezonban, amit a jó európai kupaszereplés ellenére csalódásként éltem meg, bár az már itt is látszott a csapaton, hogy elkezdõdött valami, csak egy kis idõ kell nekik a még nagyobb sikerek eléréséhez. (Hú de régóta leakartam írni egy ilyen Egerváris sablonszöveget😄). Hamarosan jövök a harmadik szezonnal, remélem kibírjátok addig.
blüh im ganzen dieses glückes.
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
jelenleg 9 bajnoki 9 gól 😄😄😄

www.smart-bus.hu
10.07. Skonto Riga (1.) - Metta/LU
10.18. Metta/LU - Metalurgs Liepaja (2.)
10.22. Skonto Riga (1.) - Metta/LU
10.25. Ventspils (3.) - Metta/LU
10.28. Ventspils (3.) - Metta/LU
11.08. Metta/LU - Jurmala (7.)
Szar Bayern, szar Bayern :)

Klattty