Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szycsu
Nincs, szokj hozzá. 19-es Long Shots-szal és 13-15 finisher-rel úgy fõlékúrja, öröm nézni.

Les Dogues

nállam yildiray bastürk jött,de csak személyzetként 😊 vidibe 😊 ja és még felkur,h 16méterrõl nemtalálnsk kaput...ellenszer??
gneoka
sziasztok!
volt már valakivel olyan hogy a mentése megbolondult?

több tünetem van:

-havonta 25 milliónyi loyality bónuszt von le a kiadásoknál amit nem tudok mire vélni (már többször nekiveselkedtem hogy kiszámoljam ez mennyi lenne játékosonként de sehogy sem jön ki) csináltam egy biztonsági mentést mindenkit átadó listára raktam (olyankor ugye egyben ki kéne fizetni mindenkinek a loyalty bónuszt) és ugyan úgy vonta tovább

-a segédedzõm minden meccs elõtt azt javasolja hogy semmit ne mondjak a játékosoknak
minden meccs elõtt amikor megkérdeznék hogy beállítsa hogy ki , mire figyeljen ott azt írja hogy nem tud most javaslatot tenni, és minden más edzõmnél is ez van (szürke)
- a liga statisztikáknál néha pár játékosnál nem azt írja hogy 20 mecsen játszott és 10 gólt lõtt hanem [player_verall_apperalances : 1, player_verall

van ezekre bármelyikre valami ésszerû magyarázat?

An old man dies. A young woman lives. A fair trade

Egy kicsit off:

Az angol Nottingham Forest a kuvaiti üzletember, Fawaz al-Hasawi tulajdonába került

Én tuti velük kezdek majd a 13nál. Brian Clough!!!!!!!!!

hozzám FM11-ben az elsõ szezonban eljött az Újpestbe Vyacheslav Hleb, nagyon nagy játékos szerintem, bõven NB1 szint feletti, még az 1860 Münchenbe is leigazoltam amikor azt a mentést toltam. 2. szezon elején pedig jött Yildiray Bastürk. Igaz nem tudom te melyik FM-el tolod, de ha a 12-vel akkor passzolok!nem tudom kik igazolhatók abban szabadon! :-)

Luciano Figueroa

LasDen
Rivaldo talán 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

modnjatok már valyami iylen kiöregedett nagy sztárt,akit érdemes és el is jönne leigazolni a Videotonhoz😄 légyszi😄D
Most így este kedvem volt elõ venni a mentést. Kb 5 meccset tolhattam le eddig de most féltávig elvittem és mi történik? na mi? ÁRAMSZÜNET BASZOD! <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

ilyen nincs 😞((((

Szycsu
Kezdõvel nekem sincs bajom (koppkoppkopp), de egy minõségi cserém sincs csatárokon kívül. Valakit középpályáról lerúgnának, meg lennék fogva rendesen...

Les Dogues

Ohh hát azért az ilyen játékosokat tárt karokkal fogadnám itt az Újpestben! 😄😄 azt hiszem beférnének, szorítanék nekik helyet a kezdõben!! 😄 csak kár hogy senki ilyen szóba se állna jelenleg velem...na meg azt se felejtsük el hogy pénzem sincs rá... 0 keret átigazolásival nehéz lenne akárkit is hozni... :-) igaz, 1 idõsebb sztárom Bastürk személyében található a keretben, ami gond hogy már a szezon elején lerúgták és azóta is pálya szélén csücsül szegény...

Szycsu
Am ez most chatelésnek számít, Huni? Mert, akkor kussolok 😄

Les Dogues

Szycsu
Ahol beállítod a felállást meg ilyeneket (Tactics) ott rákatt a gyerekre a felállásnál (a mezre) és ott van olyan fül, hogy Basic meg Advanced. Ott megtalálod a Long Shots-t. Team Blend az meg Match Preparation fülnél van

Les Dogues

Szycsu
Am meg, mióta Hazard is és Dzsudzsák is Inside Forwardként játszik, rúgják a gólokat dögivel (Dzsudzsák utolsó két bajnokin duplázott), de a csatárok csak mellékhegedûlnek, akárkit állítok oda (Lukaku, Sow, El - Arabi, de Õ alig szokott játszani, inkább tarcsiban Dembelével együtt) Gólpaszt addnak szépen, de gólrúgásból eszük ágában nincs kivenni a részüket

Les Dogues

lehet egy fsaz kérdésem?😄 ilyen dolgokat,h lehet huzgálni,h messzirúõl ne lõjjenek kapura?meg ez a team blend?😄
Szycsu
Kipróbálom majd, de nem fûzök hozzá sok reményt. Szerintem is én vagyok a probléma forrása, illetve, ahogy játszom, de képtelenek betanulni mást. Szezon elõtt egész nyáron (7 barátságos) új taktikot gyakoroltattam velük, Team Blend maxra felhúzva, de semmi...

Les Dogues

hát én ezt úgy oldottam meg hogy mindegyik taktikát létrehoztam saját névvel lementve és úgy tároltam el a meccstaktika begyakorlásánál, ott pedig összeszokottságot tolom nagyon sokszor. Azért csinálom így mert ha máshogy akarom csinálni akkor össze-vissza cserélgeti kifelé mindig az aktuális felállásra és így semmit se tanulnak be...:S viszont ha berakom oda a sajátot,akkor nem cserélgeti és mindig csak az a 3 taktika fog ott megjelenni...
EL-ben amúgy a Sevilla,West Brom, AB Aalborg csoportba kerültem. Sevilla otthonában 4-1-re megvert, kb esélyünk sem volt :-) célom különösebben a csoportban nincs... ne égjünk le mint a rongy! :-)
az NB1-ben kezdünk felzárkózni a többi csapathoz,de még mindig nagy a hátrány a szezon elején elhullajtott pontok miatt...utolsó meccs jól sikerült: Haladás-Újpest 0-6..de most jön majd a West Brom! :-) De lehet már csak holnap!

és a Videotont irányitotta már vki?😄
Szycsu
Belgáknál sok jó fiatal van/lesz

Les Dogues

Szycsu
Na, nálam itt halt meg a tudomány. Akármennyire erõltetem, ezek a gyalázatok (Lille) csak 1 taktikot képesek megtanulni, bármennyire erõltetem is az újat. Aztán, ha nem jó az, ami van és cserélek: Vagy bejön, vagy nem. BL-ben Leverkusen ellen csoportmeccsen bejött, amikor behoztam El Arabi-t. (0-1rõl fordított), de ez ritka esemény. Szerencsére idén megtalálták magukat és 1-2 hiba ellenére pengék a srácok. A korábban bemásolt, Caen elleni meccsen öröm volt õket nézni.

Les Dogues

anderlechtrõúl a játékból valaki tud vmi jó szót mondani?😄
ahányszor elkezdem újpestel nem tudok olyat igazolni akit szívesen látnék ott😄 akimeg van hát na!😄

Ezt pontosan hogy érted?! nálam a magyar támadók közül egyedül Rajczi az aki képes gólt rúgni, meg van 1-2 értelmesebb fiatal magyar játékos akik nem rosszak...de nekem a fõ gólvágom Hleb, akit természetesen ismét lerúgtak... :-) egyébként 2 fõ taktikám van amit alkalmazok, meg 2 amit elõ tudok szedni a cilinderbõl bármikor. Mondjuk csak 3 begyakorolható taktika lehet betéve, és most 1 másikra cseréltem át, de elõtte az is maxon volt. Szóval van egy 4(védõ)-1(VKP)-2( középsõ KP)-2 (szélsõ támadó KP)-1 (csatár), van egy szimpla 4-4-2, van egy 4-1-3-2, illetve egy tényleg agresszív támadó taktika amivel a Liberecet sikerült gyalázni, ez a 4-2(középsõ középpályás)-3(2 szélsõ támadó középpályás + 1 középsõ támadó középpályás)-1(ez nyilvánvalóan csatár). A góllövéssel pedig általában semmi gondom! :-)

Igen, kicsit támadólag fogtam fel a dolgot, ezért jöhetett létre ez a kicsit puskaporosabb válasz, de én nem akarok balhét, csak na..! :-) Amúgy szerintem lehet bõven más felállást is választani meccs közben, de ehhez elengedhetetlen hogy az a taktika is be legyen gyakorolva az adott csapattal. Én azokat a felállásokat szoktam elõkapni szorult helyzetben amik be vannak tanulva...és vagy sikerül csökkenteni a hátrányt és észhez tér a csapat, vagy pedig nem és marad a zakó...de ha valami egyszerûen nem mûködik, akkor nem erõltetem végig ugyanazt a felállást/taktikát egész meccsen. Ha kikapok akkor sokszor tökmind1 mennyire kapok ki! :-) Persze ha olyan felállást rántok elõ amit elõtte soha nem játszottam...hát...sok siker abból még soha nem sült ki... :-)

nem tudom milyen taktikkal nyomod de vért hugyozok hogy egyáltalán gólt tudjak lövetni bármelyikkel...😄😄 tiszteletem😄

Szycsu
Bocs, ha támadó jellegûnek érezted, nem annak szántam, csak a bánatomat írtam le, hogy nekem soha nem jön be. A másikról meg nem nyilatkoznék, nyilván poén volt a Te oldaladról is, mint, ahogy az enyémrõl is. Am ennyi változtatástól nekem is be szoktak jönni a lépések, csak én teljes reformprogramra gondoltam elsõre.

Les Dogues

Elõször is...kb. azonos korcsoportba tartozhatunk attól függetlenül hogy lövésem sincs hány éves vagy, bár én már inkább a 25-höz vagyok közel nem a 18-hoz, úgyhogy beszélhetsz normálisan is...fater! ;-)
Másodszor pedig...nem egetrengetõ változtatásra kell gondolni.. csak annyi hogy a 4-5-1-et máshogy kezdtem el játszani mint elõtte, a VKP-ból csináltam TKP-t meg az egyik embert aki a csapat féke volt, leszedtem a pályáról. Átálltam közvetlen passzos játékra illetve erõteljes letámadás...és így meg is látszott a változás a játékon! ha nem nyúlok bele, agyonvernek az tuti...szóval ennyi...üdvözlet...

Szycsu
Bemelegítés BL-visszavágóra.
Am, Twente kiütötte Barcelona-t, mondom omg

Les Dogues

bakkerman
*nagyon pénz úgy se LESZ

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
megvettem végülis,elsõ évben járok,január van,Pescaraban 7.47-es avg ratinget hozott eddig,2.1m€-ért érkezik nyáron,See-nek akkor jár le a szerzõdése,szerintem odaadom neki a 10-est,nagyon pénz úgy se sztárokra,bedobom majd a mély vízbe a srácot

DONGUBA
Yaya en mar biztam ra elbirja siman....nezd meg Nang milyen gyenge az elejen es milyen jo lesz

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Szycsu
Hát nem tudom, hogy csináltad/csinálod fater, de, ha én belenyúlok meccs közben úgy Isten igazából a felállásba és a taktikába, 99% olyan zakó, hogy sírva mentem el a játékot kilépéskor.... Tiszetl 😄

Les Dogues

Sziasztok! Folytattam Újpestes karrieremet, most beszámolnék röviden a nyár eseményeirõl. Beleértve az Európa Liga selejtezõit is.
Kezdeném is az átigazolásokkal. Mint látható nem volt túlságosan nagy a mozgás a csapat háza táján. A legrosszabbul Vermes távozása érintett meg...de muszáj volt megválnom tõle a csapat gyenge pénzügyi helyzete miatt.
A barátságos mérkõzések 1 része már belekerült az Európa Liga selejtezõi közé, de megoldottuk, így az EL lett a felkészülés félig meddig! :-)
De akkor most nézzük a legfontosabb részét a nyarunknak, az EL selejtezõket. Az 1 fordulóban 1 walesi csapatot kaptunk, akikkel idegenben kezdtünk és meggyõzõ játékkal nyertünk. A hazai találkozó is csak formalitás volt. Nem volt kérdéses 1 percig sem hogy melyikünk jut a következõ körbe...ahol már nem voltunk kiemeltek, így egy nagyobb ellenfél jutott nekünk...Rapid Wien. Ránézve a keretére enyhén szólva nem örültem neki..fõleg hogy 1 holland ismert játékos is a csapatban volt megtalálható, Vennegoor of Hesselink személyében, de a csapat többi része is jóval a magyar átlag fölött volt. Hazai pályán már 40 másodperc után 0-1 volt az eredményjelzõ táblán...hát ez nem volt éppen megnyugtató, de a csapat még az elsõ félidõben feltámadott és egy meglepetés eredményt produkált. Kapura lövésekben elég közel voltunk a vendégekhez. Idegenben a beton védekezésre összpontosítottunk, ami eredményre is vezetett, irány a 3. forduló, ismét kiemeltként. Ellenfél a szlovák Slovan Bratislava. A pozsonyi mérkõzés nem sok jóval kecsegtetett, ennek ellenére ragyogó volt a helyzetkihasználásunk, ennek köszönhetjük a sikert. A Szuszában rendezett mérkõzésre a legjobb szó a daráló szerintem. Irány a 4. kör,nem vagyunk kiemeltek...és a sorsolásnál úgy gondoltam hogy nagy mázlink lett, a cseh Slovan Liberec került az utunkba. 1. mérkõzés Az eddigi taktikánk nem mûködött, kínlódtunk, emberelõnyben kaptunk gólt 1 szöglet után. Szánalmas volt a csapat teljesítménye, 2 jó passzunk nem volt egymáshoz. Ezek után nem sok reménnyel utazhattunk Csehországba, ahol már vártak minket a magabiztos Liberec szurkolók a továbbjutásukban bízva. A taktika körülbelül maradt a régi, de agresszívan támadni kezdtünk a meccs elejétõl kezdve. A hibák nem múltak el, 18 perc alatt 2-0 díszelgett a hazai gárda neve mellett. 20. percben Rajczi talált 1 gólt 1 szép akció után, 2-1...Ezen a ponton teljesen átvariáltam a felállásunkat és a taktikánkat is, az eredménye meg is lett. Félidõben már 2-3 volt a javunkra, ami már a továbbjutást felénk billentette. A második játékrészben továbbra is maradtunk agresszív támadó taktikán az új felállásunkkal, a végeredmény hazaiak számára elkeserítõ, nekünk pedig 1 hatalmas siker, ünnepelve térhettünk haza. 2. mérkõzés végeredmény Ez a kiütéses siker azt jelenti hogy bejutottunk az Európa liga csoportkörébe, ahol 6 fix meccsünk biztosan lesz! :-) Az ellenfelek kérdésesek, de nincs is komolyabb célunk ezzel a sorozattal. A 4. szakaszban esett ki az EL-ben a Debrecen a Sparta Praha ellenében. A Videoton és a Kaposvár a 2. körben búcsúztak.
Ezzel párhuzamosan a bajnokságban csúnyán bekezdtünk...Debrecen - Újpest 1-1, Újpest - MTK 1-1, Újpest - Nyíregyháza 1-1, Videoton - Újpest 4-1...ezek után most már jó lenne ha kicsit tudnám játszatni az 1. csapatot is...kezdhetem a felzárkózást...remélem nem volt unalmas eme kis szösszenetem! :-) sok sikert mindenkinek!

bakkerman
Verrattiból lesz akkora klasszis,hogy egy AC Milannál rábízzam Seedorf 10-es mezét? 2millió nem pénz érte,és scout szerint 4,5 csillagos potentialja van

Szycsu
Egyre szarabb? Alapjáraton is fos, annál, hogy lehet szarabb? 😄 Mínuszok?...

Les Dogues

Ha lesz kedved, csinálhatnál képeket a teljes taktikai beállításaidról... kíváncsi lennék.

www.smart-bus.hu

5 sérültünk van és a legutóbbi 3 mérkõzés mindegyikén kiállítottak nálunk valakit. Lassan a B csapatot irányítom...

Fisicofan
Az õsz véget ért Veszprémben, úgy tûnik feljutnunk idén sem kell, 6. helyen vagyunk, 11 pont a hátrányunk. Megint a végén jöttek a gondok, 4 meccsen 3 pont...
Jól megoldotta a játék a dolgokat, itt a két kiesett csapat(Paks és Siófok), feljutóból 2 lett csak, de az is bõven elég, a Mosonmagyaróvár vezet, a Komló 2. szóval durvára sikerült a csoport.
Ezt az idényt mindenképp megcsinálom még, meg a következõt, de ha nem sikerül a feljutás akkor sem, akkor lehet befejezem, mert anyagilag meg egyre csak szarabb lesz.

Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!

DONGUBA
en kezdtem egyet qpr-el...elso szezonban 12 gol az egesz szezonban masodikban mar majdnem 20 nal jar.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Forza Italia
jól nyomja a csávó. Nagyon jól fejlõdik és gólerõs is. Már most vinni akaja a city meg a chelsea. De nem adtam el.

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

horrorpops
a Bayernes hasonlat nem tetszett, de amúgy grat 😊

blüh im ganzen dieses glückes.

DONGUBA
Niang?

nálam becsülettel vágta a gólokat poacherként (csak adj neki egy intenzív befejezésedzést)
geo ez a demba savage jó csatár? közte és koro kone között vacillálok!

Forza Italia
Féltávnál

BL csoportkör

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

köszönöm a segítséget! jó ,hogy mondod eddig attól féltem ,hogy csõdbe viszem a klubbot a nagyobb igazolásokkal. Kanta nagyon jó igazolás õt már próbáltam. szerintem már éjfélkor be is számolok a elsõ szezonról! köszi még egyszer!

Ramox
Nálam a Debrecen 2011/2012-es szezonban 9. lett :- ) Viszont a Gyõr iszonyat erõs volt... 67 begyûjtött pontjuk volt... Csak azért tudtam megnyerni, mert Lipták távozásáig nagyon rendben volt a védelem, és 14 kapott góllal hoztam le az egész szezont... most a második szezonomban 21 meccs után van 22 kapott gólom. Idén a Debrecen 4. helyen áll jelenleg, meglátjuk hol végeznek, de a dobogóra valószínûtlen, hogy felállnak.

geo, kipróbálom én is jövõre, mert az idén nagyon nem voltak rendben a dolgok... más: hanyadik szezontól tudtál olyan játékosokat szerzõdtetni, akikkel már képes voltál legalább helytállni a BL-ben? Arra gondoltam, hogy ha megint eljutok az utolsó körig a BL selejtezõkben, inkább kiesek, ahol nagyobb esélyem van, ezáltal jobban nõ a csapat hírneve. Érdemes, vagy inkább szenvedjek a BL-ben?

számolj csak be, ha pedig segítség kell az igazolásokhoz a kezdeti idõkben akkor katt az alábbiakra: 1. szezon 2. szezon 3. szezon

pénzel meg ne foglalkozz, igazolj csak négyéves részletre, egykét bl szereplés és újra pluszban leszel.
sok szenvedés után döntöttem. megpróbálom századszorra is a Honvédod olyan magasságokba emelni mint geó. leszarom ,hogy 6-ik leszünk vagy ,hogy kirúgnak megölök mindenkit! senki nem állíthat meg. <#idiota>

adjak beszámolót az útról vagy csak akkor ha majd már abban az idõben járok mint geó?

én egy ideje minden meccs után adok egy nap pihenõt a játékosoknak, azóta jóval kevesebb a sérülés