104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
ozbom #103060 Lehet rosszul fogalmaztam, ezért elnézést kérek. De ettől függetlenül kiállok amellett , hogy szerintem valami meghalt a Football Manager sorozatban. Amit Korbin is írt, hogy pár kiegészítő oldalon nincs annyi letöltés, nem keresnek az emberek mezeket, arcpakkokat, bajnokságokat és skineket. Ez szerintem hosszabb távon akár bajba is sodorhatja az egész koncepciót. Amikor először játszottam vele, azt se tudtam mit kell csinálni, de még is elvarázsolt és magával ragadott. Utána hosszú ideig nem játszottam vele, de rá pár év múlva ismét rátaláltam és sokáig el voltam vele. Fórumozni nem fórumoztam, sikeres nem voltam a játékban, de tetszett. Lehet én nőttem ki és ezért érzem így.
Utoljára szerkesztette: ozbom, 2016.09.02. 21:48:55 -
Igen azert irtam ugy hogy pc-n nincsen mar konkurencia. Telora vannak egesz jok es addiktivak -
volt konkurencia a TCM-FIFA Managerrel, de kigyilkolta. A többiek meg f2p mobilon próbálkoznak csak. Bár nem licencelt csapatokkal, hanem fiktív, de mobilon élnek a manager játékok
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.09.02. 18:04:30 -
Beletunyultak abba, hogy nincs konkurencia. Még fél konkurencia se,egyetlen valamilyen szinten használható focimenedzser játék nincs a piacon. Nincs versenyhelyzet,nem kell hajkurászni a jobbnál jobb,kreatívabb fejlesztőket,nem kell nagy pénz az új licenszekre,mert ami van az is elég. Lehetnének új játékmódok,amik óriási megújúlást jelentenének,bevonzanának új játékosokatde nem fordítanak rá időt,mert felesleges. Még FM 2020 is lesz,és venni is fogják,ahogy én is mert egy berögzült függő f@sz vagyok,ahogy még sok százezren angliában,skóciában,szóval az FM törzsvásárlói körében...
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.09.02. 17:57:31 -
Solt #103056 Nem is baj, ha egy kicsit inog alattuk a léc... elég nagy volt az arcuk már, nem árt egy kis pofára esés. -
korbin555 #103055 Félreértések elkerülése végett, én nem szeretném ha meghalna az fm. Mégsem értek veled egyet.
Ezekből a számokból csak az látszik, hogy van egy 50-60 ezres mag. Ez így volt régen, így van ma, és valószínűleg marad is. De az eladás csökken, az SI pedig nem néz ki jól. A csúcs a 13 volt, az volt a "best selling fm". Rá egy évre a megmondóember Jacobson már azt írta twitteren, hogy a jövőben gondok lehetnek. Mint utóbb kiderült, a 14-ből 150 ezerrel kevesebb fogyott (940000>790000). A fórumok látogatottságának a zuhanását pedig én nem fognám rá szimplán a facebook-ra. Biztos van köze hozzá, de nem hinném, hogy tömegével vándoroltak volna át világszerte a fórumlakók facebook-ra. Lehet, hogy rosszul gondolom, de nekem minden arra utal, hogy rengeteg vásárlót veszített az fm az utóbbi 3 évben.
És elég jó mutatója a tendenciának a kiegészítők letöltése is. Ahol van letöltésszámláló, mindenhol látható a drasztikus csökkenés. Skin, honosítás, facepack, bármi. A GS letöltése a 13 óta a felére esett. 540000>280000. Csak tavaly óta 80 ezerrel lett kevesebb. (Osszuk el kettővel, hátha mindenki 2x töltötte le.) Ezek az emberek biztos nem azért felejtenek el letölteni, mert átmentek a facebook-ra. Vagy hirtelen úgy döntött több tízezer ember, hogy nem használ többé kiegészítőt.
A jövőre nézve pedig elég riasztónak tűnik, hogy szezon közben veszítettek licencet (brazil klubnevek). Mindegy miért, a vásárlónak nem is kell tudnia. Elvettek tőle valamit, amiért fizetett. Ez meg egyértelműen arra utal, hogy nincs pénzük fejlesztésre. Hogy az EA szorgoskodása is közrejátszott-e, az megint irreleváns nekem, de mint játékos, aggasztónak tartom. Ahol jól mennek a dolgok, ott ilyen nem fordulhatna elő. -
Rudee #103054 Én úgy gondolom, hogy az egyre népszerűbb online mód miatt nevezhetjük népszerűnek. Úgymond offline valóban egyre unalmasabb és szerintem a régebbi részek által rabul ejtett játékosok többsége már kigyógyulóban van. -
Akkor ezt érthetően közöld, mert ehhez képest elég általánosan beszéltél a döglődéséről... Itthon sosem játszottak sokan. A közönség nagy része a facebookra tevődött át. Ott találsz nagyon is aktív csoportokat... -
ozbom #103052 Te el vagy tévedve, hogy én szeretném, hogy haldokoljon. De itt nálunk elég lehangoló, hogy alig lehet olvasni valamit is. Így az jön le, hogy nálunk haldoklik. Az meg, hogy mennyien játszanak uk-ban meg a világ másik pontján engem nem érdekel. -
Ez nem csak utánpótlás kérdése. Az SG népszerűsége is nagyban visszaesett és a közösségi dolgok nagy része a fórumokról a facebookra tevődött át... -
Nézd meg magadnak. Nem haldoklik a játék, akármennyire is szeretnéd... -
Én is nagyon sajnálom, hogy a fórumon megcsappant a látogatottság. S lehet azt mondani, hogy sokan felnőttünk, és más dolgok töltik ki a szabadidőnket, de az utánpótlás valahogy elmaradt. :( -
Népszerűség csúcsát én ott érzékelem, hogy egyre több képet látni, ahogy focisták FM-eznek a "mekbúkjukon" a repülőúton, valamint hogy a fejlesztők egyre kevésbé hallgatnak a játékközösségre. Szerintem úgy vannak a fejlesztők a sorozattal, hogy amíg minimális fejlesztéssel ugyanannyian, vagy még többen veszik meg az új részt, addig felesleges a jó feature-öket ellőni 1-2-3 rész alatt, hogy utána már tényleg ne nagyon lehessen semmit beletenni. De ha érezni fogjuk (lásd fifa), hogy szorul a hurok, akkor szvsz azonnal beleesnek a munkába. Sajnos elkényelmesedtek konkurencia hiányában. Így aki a foci ezen részét élvezi, az úgy is meg fogja venni.
Amúgy itt ki használja a 3D meccseket?
Fura, de a 13-ban 3D meccsként toltam minden meccset, 15-ben viszont csak 2D-ben (pedig bírná a gép). Kicsit hiányolom a látványelemeket, de a fura mozgású bábuk ma már nagyon kizökkentenek... -
ozbom #103047 Az egy dolog, hogy népszerű lett a focisták körében, de meddig? Itthon nem hiszem, hogy egyre népszerűbb lenne. Akár hogy is nézzük, amikor megjelent 80+ most meg a fele? Akkor mi az, ha nem érdeklődés csökkenés? -
-
ez nettó baromság. A 16-tal még most is 30-50.000 ember játszik. A megjelenés utáni időkben 80.000+ volt a játékosállomány. Ez nem egy haldokló játéksorozat statisztikái. Még a 15-tel is játszanak 5000-ren. És korábban a focisták körében a FIFA volt a menő, most meg már FM-mel is nyomják. Nem haldoklik a sorozat, csak azért, mert te már nem játszol vele. Amivel nincs baj. Éppen hogy népszerűsége csúcsán van... -
Én is évekig kihagytam aztán most belevertem párszáz órát megint. Nem általánosítanék, az angolok mindig sokat fogják nyomni szvsz. Ott van igazán igény rá. -
ozbom #103043 Sajnos ennek a játéknak már leáldozóban van. Már nincs meg az igazi varázsa. Eleve rétegjáték, így kevés ember játszik vele. Évek óta egyre kevesebbet játszom vele, egy ideig érdekel, utána már valahogy nem tud lekötni. Én úgy gondolom pár éven belül vége lesz a sorozatnak, ne legyen igazam, de szerintem arra felé halad. Egy bizonyos rétegnek már nincs ideje vele játszani, a másik kezd ráunni. Egyszer mindennek eljön a vége... Én 10 éve játszom kisebb nagyobb megszakításokkal ezzel a sorozattal. Most eljutottam arra a szintre, hogy megnézem milyen lesz a 17, de nem gondolnám, hogy sokat játszanék majd vele. Vannak az életben fontosabb dolgok is, na meg már nincs motiváció sem. Jó pár évvel ezelőtt mindennap jöttem fel olvasni a fórumot, mert érdekes karrierekkel volt tele, plusz motiváció is, hogy játsszak a játékkal. Mára alig van beszámoló vagy napokig nincs semmi hozzászólás. -
Rudee #103042 Sajnos azzal se foglalkoznak komolyan, hogy az adatbázis készítésében segítő "civilek" hogyan végzik a dolgukat. Míg a német 7. osztályban szinten hibátlanok a keretek, addig kisebb magyar csapatoknál olyan játékosok vannak, akik 6-8 éve nem játszanak már.
Ha a játék egyik lényege ennyit érdemel, akkor külsőségekkel se fognak annyira foglalkozni. Talán az elmúlt 4-5 évben nem is raktak bele új nyelvet. -
A magyar kommentár oké, hogy drága. A felirat viszont csak töredéke. Viszont az utóbbi is szépen eltűnt a Fifából... Meglepődnék, ha pl. az Assassin's Creed-et többen vennék meg MO-on, mint a Fifát, vagy nagyobb cég lenne a UBI, mint az EA.
A SEGA meg van akkora költségvetésű kiadó, hogy szerintem lazán beleférne évente +1-2 nyelv belerakása az FM-be, ha már amúgy sem megy el orbitális erőfeszítés a fejlesztésekre. Mint már említettem, ezek egyszeri alkalommal igényelnek "nagyobb" erőfeszítést, utána csak finomhangolások kellenek. Ha a piacon terjeszkedni akarnak (márpedig egy ilyen rétegjátéknál igenis meg kell becsülni minden vevőt), akkor a minimum, hogy ilyen gesztust gyakorolnának a játékosok felé. Szerintem erre semmilyen magyarázat nem elfogadható, pláne egy sorozatjáték esetében, ami évről-évre jelenik meg.
Ja, és igazad van. Szarnak bele. Ez pedig gusztustalan hozzáállás. Előbb fognak Pogbákra elkölteni hatalmas marketing költségeket, csak hogy reklámarc legyen az FMnél, mint hogy a játékot fejlesztenék. Ááá... mindegy.
A 13-at amúgy megvettem Steamen, szerettem nagyon, de mivel a 15-höz képest szinte alig történt érdemi változás a játékban, így azt már nem. Ha a 17-ben nem lesz a 15-höz képest nagy ugrás, akkor rakom félre a pénzt a 18-ra. :)
Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.09.02. 10:09:45 -
Solt #103040 Nyilván a költsége miatt... úgy vannak vele, hogy akkor sem vennék meg többen, ha magyar lenne, így nem éri meg a ráfordítást, ergo szarnak rá magasról. Amire azt mondanám még, hogy oké, pénzből élnek, de az, hogy még szándékosan akadályozzák is a garázsfordításokat... Nem egyszer "megírtuk" nekik, hogy segítünk, ingyen megcsináljuk, egyszer ellenőriztessék le hivatalosan az olcsóbb mint a teljes fordítás, de a válasz mindig a nem! No én pont emiatt a hozzáállás miatt nem adok teljes összeget a játékukért. Már azt is megfogadtam, hogy meg sem veszem, de az nem megy! :D
A FIFA meg annyiban más, hogy ott magyar hang is van, ami azért elég brutális költség évről-évre... -
Tudok angolul, de a magyar nyelvet én is hiányolom. Fel nem tudom fogni, hogy miért nem tudják elkészíteni. Nekem az nem indok, hogy pici a piac. Egy évről évre kiadott játékban igenis elvárnám, hogy legyen benne egyre több nyelv, ugyanis ezek egyszeri alkalommal igényelnek nagyobb ráfordítást. Ugyanis a szövegek 50-70%-a biztos nem változik évente.
Viszont ellentmond a pici piac teóriának, hogy azért számos játék (nem csak nagyobb kiadókkal) jelentet meg játékot magyar nyelven is. A Fifát biztos, hogy nem vették meg sokkal többen 2008 vagy 2010-ben, mint az elmúlt években. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy az utóbbi években, mióta a konzolok népszerűségének köszönhetően szinte már minden 3. ismerősömnek van valamilyen konzolja otthon, és mellette egy Fifa, mégis kikerült a magyar nyelv. -
Solt #103038 Nem egy olyan fontos javítás van, ami csak akkor él, ha új karriert kezdesz, az aktuálissal nem lesz érvényes... nem egyszer kellett emiatt új karriert kezdenem az elmúlt 20+ év során! :) De a bugoktól függetlenül is, amíg nem lesz gyárilag magyar nyelv, teljes összeget tőlem nem kapnak. Nem elég, hogy szarnak a fejünkre, még meg is nehezítik a fordítást...
Úgy jön össze, hogy a soromat ki tudom várni, de amikor odakerülök, akkor élvezni akarom, nem idegeskedni rajta! :) -
korbin555 #103037 A javítás javít, nem vágja tönkre a karriert. A 16 leghosszabb karrierjét a bétával indítottam, és semmi olyan dologgal nem találkoztam, ami miatt újra kellett volna kezdenem. Mire kijött valójában a játék, arra már több szezon volt mögöttem a bétával. A 13-14-re jellemző bughalmaz pedig már a 15-ben sem, a 16-ban pedig egyáltalán nem volt meg. És mivel én nem decemberben vettem a játékot, így nem hallomásból, hanem tapasztalatból állítom ezt. Ettől még a 17 lehet megint bugos, de akkor majd megint szentségelni fogok, mint a 14 idejében.
Egy kérdés. Hogy jön össze az agyfasz a mérhetetlen türelemmel?
-
korbin555 #103036
Volt a 13-ban a játékosom. Nugent és Chris Wood mellett esélye sem volt. A padra is csak akkor ülhetett le ha valaki megsérült, mert Futács is jobb volt nála.
-
Solt #103035 Így van... agyfaszt kapok tőle, amikor újra kell kezdeni egy karriert, mert XY javítás csak akkor él, ha új játékot kezdek... öreg vagyok már ehhez! Egyebem sincs mint türelmem... ráérek! :) -
hmm,ismerősek ezek a számok... :D
-
korbin555 #103033 Mire megveszed, én már régen elfelejtem.
Most 700 óránál tartok, de ebből 600-at februárig toltam bele.
Egyébként a 16 béta teljesen játszható volt. Korábban 1-2 hajtépős volt, de ez egyáltalán nem. -
Lancelot1983 #103032 én is mindig már csak tavasszal a téli átigazolás frissítés és utolsó patch után veszem meg, addigra a bugokat kijavítják, beszámolók alapján meg esetleg demo alapján el tudom dönteni, hogy kell-e ez nekem, legutóbb, az FM2014-el szívtam meg, hogy még kiadás évében vettem meg, nem elég, hogy tele van/volt bugokkal még mintha csak "verr-very easy" mód készült volna hozzá
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.08.31. 10:30:35 -
Solt #103031 Amíg nincs hozzá magyar nyelv, addig kívárom amíg féláron hozzáférhető... Előtte úgyis csak az idegeskedés van a bugok miatt! :) -
geo91 #103030 csak a dobozos :D -
Panasznak itt az enyém, tavaly kulcsos oldalról rendeltem és egy ideig ment is a játék, majd a steam törölte. Eldöntöttem hogy innentől kezdve jó lesz a virégbolti is. -
Én a 16-ot innen vettem, meg mostanában még sok minden mást is, eddig még gond nem volt.
Football Manager 2017 - 33.59€ -
Vagy sógor
-
korbin555 #103026 Vásároltam vagy két tucat helyről, innen speciel nem. Így aztán mint minden első alkalomnál, végeztem némi háttérellenőrzést. Még a facebook oldalukat is megnéztem, hányan szidják őket. Ez sem rosszabb a többinél. Olyat konkrétan nem találtam akit átvertek, mondjuk érvénytelen kóddal. Szerintük az eleve ki van csukva, mert nem árulnak kódot másodkézből. Ezt hiszem ha akarom, de a lényeg, mindössze néhány panasz akad, hogy csúsztak az időponttal. Semmi olyan, amitől meg kellene rémülnöm.
10 éve létező store, 3 országban (angol, német, francia). Van support, PayPal, és a rendelés után előkerül egy szemet kibökő helyen lévő refund gomb. Szóval miért ne. De távol álljon tőlem, hogy bárkit is rá akarjak beszélni.
Ez a Wolfinger srác unokatestvér lehet? -
-
Rendeltél korábban innen? Megbízható? -
korbin555 #103023 Bétával jelenleg a legolcsóbb ITT.
Én néhány napja előrendeltem, PayPal fizetéssel 11300 forint volt. A tavalyiból kiindulva béta ennél olcsóbban nem nagyon lesz. Már most szidom magam, hogy megvettem, de az fm nem ereszt a markából. Alig játszom, de kell. -
Lancelot1983 #103022 nekem a 2016 cdkeysről van 2015 meg kinguinról, még futnak, de előbbi oldal szokott a legolcsóbb lenni -
Rudee #103021 A lentebb berakott linken mind a négy helyen november 4-et ír, sehol sincs feltüntetve a beta hozzáférés. Egyedül steam-en, de ott meg 55 ojró.