Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Avanti Crociati!
Az Európa Ligában a selejtezõkör második fordulójában az Inter Turku búcsúztatott, magyar kupában még állunk.
Kidolgoztam én is egy sokpasszos, úgymond tiki-taka játékot 60-75%-os meccsenkénti birtoklással, idegenben is. Természetesen azonban 5 meccsbõl egyen azért kisebb ez a mutató, de még finomítok rajta. Szezon végén majd jönnek a képek <#nezze>#nezze>.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Új csapattal kezdtem: Vauxhall
2011/2012 szezon:
A csapat fél-profi, a legalacsonyabb ligában szerepel az angol bajnokságban. 22. helyre volt elõjegyezve a média szerint. Tehát az egyik leggyengébbnek titulált klubról van szó. Elég nagy kihívást jelent számomra.
Jelenleg két szezonon vagyok túl most kezdem a harmadikat.
A vezetõség a kiesés elkerülését tûzte ki célul. Ennek megfelelõen átvizsgáltam a számomra ismeretlen keretet.
Nagyon kevés játékost találtam aki jó lehet ezért újak után néztem. Kb fél napi böngézés után találtam egy halom játékost + játékosfigyelõm ajánlásai közt.
A zölddel jelzettek váltak be a késõbbiekben. Úgymond alapemberek lettek. A pirosak pedig azok a távozók akiket jónak ítéltem meg a meccsekbõl és a tulajdonságaikból.
Barátságos meccseimet 6/7-et nyertem. Egyedül a Tranmare(anyaegyesületem) vert meg. Voltak magasabban jegyzett ellenfeleim is. Elsõ meccseim bíztatóan alakultak. Voltam 2. is a bajnokságban.
Majd jött egy hosszabb nyeretlenségi széria. Ez után váltakozott a 2-3 meccses veretlenségi és nyeretlenségi széria. A szezonom meccsek tekintetében kiegyensúlyozatlan, hullámvölgyekkel teli.
Csapatépítsben viszont kezdett összeállni a mag és az új játékosok is összeszoktak.
Végül láthatóan a 15. helyen zártunk. Ami magasan a vezetõség elvárásainak eleget tett és maximálisan elégedettek voltak velem. Ezért kaptam is új szerzõdést a szezon végeztével.
Fa Cup-ban a 4. selejtezõ körben estem ki a Wrexham ellen a második meccsen.
Fa Trophy-ban pedig a York city ellen estem ki szintén az újrajátszásban.
2012/2013 szezon:
Nem titkolt vágyam volt a rájátszás. Bár tudtam hogy a csapatom gyenge és ami nagy problémát jelentett az elõzõ szezonban. Hogy a játékosaim nagyrésze részidõs szerzõdéssel rendelkezett.
3-4 kulcsembernek tudtam ajánlani rendes szerzõdést. A fizetési keretem kissé minuszban is volt ezért a jobb játékosaimnak nem tudtam biztosítani ezt már.
Tehát a szezon során szétszedték a csapatomat. Fõleg a középpályát. Sokan eligazoltak a szezon közben is akik alapembernek számítottak. Tehát a reális cél megint csak a kiesés elkerülése lehetett volna.
Ebbe persze nem nyugodtam bele így a középmezõnyt ígértem meg a vezetõségnek. Valamivel több lett a fizetési keret. Az átigazolási keretem pedig még mindig nulla.
Jöhetett a jól bevált keresgélés a lejárt szerzõdésük között. Több ígéretes ember volt. Ezekbõl párat sikerült is elcsípnem.
8 barátságos meccset szerveztem a kis csapatomnak az összeszokás érdekében a szezon kezdete elõtt. 6ot nyertünk ezekbõl.
Jött egy 13 meccses veretlenségi széria ami hozzájárult ahhoz hogy a top3-ban lehessünk. Itt már láttam, hogy van a csapatban potenciál és talán ha kihúzzuk a szezon végéig akkor elcsíphetjük a rájátszást.
Nagyon sûrû volt a mezõny a vége felé. Izgalmasan alakult a rájátszást érõ helyezésekbõl pedig sohasem voltam lejjebb. Voltak pedig kisebb visszaesések.
Utolsó 4 meccsembõl mindet megkellett nyerjem a biztos továbbjutáshoz. Ehhez képest összesen sikerült a 12 pont helyett 5-t szereznem. Viszont a többiek is bukdácsoltak.
Ezért a 3. helyen zártam a bajnokságot. Ami rájátszást érõ helyezés volt.
Fa Cup elsõ fordulóban estem ki a Carlisle ellen.
Trophyban pedig a 3. selejtezõkörben a Stalybridge ellen.
Viszont a bajnokságban remekeltünk ahogy a kép is mutatja.
A rájátszásban elvertük az elsõ ellenfelünket. A Nuneaton ellen pedig tizikkel nyertünk ami hatalmas meglepetés volt.
Ez volt a legkeményebb meccsem idáig.
Tehát végül kiharcoltuk a feljutást! 😊
A továbbiakkal pedig majd jelentkezem... 😊
(Véleményeket kérek szépen majd mert ez az elsõ posztom. Mit csináltam rosszul/jól.)
ui.: képeket nem tudtam feltenni valamiért. most regisztráltam. valami olyat ír ki hogy nem engedélyezi 30 napig a weblapcímek beszúrását a posztba
remélehetõleg ingyenes lesz, még ez sem fix
Avanti Crociati!
Avanti Crociati!
<#banplz>#banplz>
Folytattam az FM2010-es Leeds mentésemet, 2020 decemberében az utolsó BL csoport meccsben kapcsolódtam vissza a játékba. A szezonnak minden kupa illetve bajnokságban címvédõként vágtunk neki.
Nyáron/Télen õk érkeztek illetve távoztak:
Felkészülés sem sikerült rosszul
Következett a Community Shield a Chelsea ellen
Télen Klub VB
A két meccs
És a Dontõ
Fontossági sorrendben a Liga Kupa jön:
Meccsek:
A Lincoln,Birmingham és a Stoke elleni idegenbeli meccsen többnyire a kevesebb szerepet kapó játékosok játszottak.
Newcastle elleni döntõ:
FA kupa meccsek:
Doncaster, Birmingham és a Cardiff ellen szintén a kevesebb lehetõséghez jutók játszottak.
FA Döntõ az Aston Villa ellen
A BL-ben sikerült veretlenül teljesíteni a csoportok
Döntõ a Juventus ellen, a hetedik sorozatban csak eldõlt a meccs
A bajnokságot jószerivel úgyis végig vezettem, hogy mi végig két-három meccsel kevesebbet játszottunk mint a mögöttünk lévõk.
Meccsek
Tabella
A bajnokság gólkirálya harmadszorra is 3 év szünet után újra Belfodil lett:
Végére íme a keret:
Lloris, Aréola, San José, Busquets, Howson, Rits, Snodgrass, Rodriguez, Lukaku és Belfodil kivételéve mindenki más generált játékos.
Belfodil pedig idén a klub legeredményesebb bajnoki góllövõje lett a szezon végére 282m/174g:
Ja és sikerült igazolnom egy igazi sztárt is, akinek 36 évesen jó értékei vannak 😊

Új vagyok itt, de kezdetek óta FM-ezem.
Rólam pár szót...
Fm08-ban értem el legnagyobb sikeremet a Ferencvárossal ahol BL-t és elõtte UEFA kupát is nyertem. Több csapatnál megfordultam. Próbáltam nagy csapatokat, magyarokat stb.
A legnagyobb kihívást én az angol kis csapatoknál találtam meg. Többször vittem fel a különbözõ szériákban a Barnet csapatát a Premier league-be. Õk voltak a kedvenceim.
Most kerestem új csapatot magamnak. Azt hiszem rá is találtam.
Új csapattal kezdtem: Vauxhall
A csapat fél-profi, a legalacsonyabb ligában szerepel az angol bajnokságban. 22. helyre volt elõjegyezve a média szerint. Tehát az egyik leggyengébbnek titulált klubról van szó. Elég nagy kihívást jelent számomra.
Jelenleg két szezonon vagyok túl most kezdem a harmadikat.
Ha van rá igény akkor készítek leírást az eddigi karrieremrõl a Vauxhallnál.
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Szar Bayern, szar Bayern :)
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
.... Vagy mégsem?
Irányításom alatt 5 tétmeccset játszottunk (mind VB-selejtezõ), mindet megnyertük és ezalatt 22 gólt rúgtunk, míg csak egyet kaptunk. Két barátságos is volt, mindkettõ gyõzelemmel zárult (1-3 Norvégia és 0-3 Sint Maarten ellen). Argentína ellen egy héttel a Könföderációs kupa elõtt játszunk, akár ki is kaphatunk (amit erõsen kétlek), mert 1 meccsel kevesebbet toltunk, mint õk és csak 1 pont a lemaradás.
Les Dogues
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Tehát Borussia Dortmund:
A csapat tavaly a 6. helyen végzett így Európába nem jutott ki. Igazolni kaptam 4,5 millió eurót a fizu keret maxon van de remélem egy pár eladással tudom változtatni.Az alapcsapat nem rossz és bízom a dortmundi "csodagyerekgyárban" hátha jön onnan valaki.A többit majd félévkor

Véget ért a második szezonom a Veszprém kispadján. Az igazolások nem a legjobban sikerültek, de azért Rabóczki mindenképp erõsítésnek mondható, valamint Nedeljkovic is egész jó lett, a többiek tölteléknek megfeleltek.
A keret
Meccsek és a többi
Játékos stat
A Magyar Kupában idén sokkal jobbak voltunk, a Mezõkövesd és a Honvéd kiverése nagy teljesítmény volt, a nyolcaddöntõben a Barcika az idegenbeli visszavágón viszont alaposan helybenhagyta a csapatot
A bajnokság nem úgy alakult ahogy szerettük volna, a tavalyihoz képest azért 1 helyezést és 1 pontot javultunk, de ennél több volt bennünk. Az utolsó 3 fordulón kiakadtam szépen, az Óvár a 3 gólját szabadrúgásból szerezte, a Komló Lényegében helyzet nélkül gyõzött, mi 5 ziccert hagytunk ki, a Siófoknál is jobb volt a csapat, de kaptunk két hülye gólt...
Novothny lett a legjobb fiatal játékos, az év csapatába pedig bekerült Rabóczki és Nedeljkovic.
A következõ idényre már megvannak az igazolások, azt gondolom hogy mindenki komoly erõsítés lehet, ezzel a kerettel el kell érnünk a feljutást, ha nem sikerül akkor jó eséllyel továbbállok.
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!
.... lehet szerencsénk a végén 😄 Am, jó ez a kis magyar delegáció, Juhász fejelgeti a gólokat bajnokságban szép számmal, de, azért nem egy Boulahrouz 😄 😄 😄
Les Dogues
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Szycsu: nem chatelés az, relax 😊
viszont ateszegry barátunk hamarosan kikerül a topikot látogatók körébõl úgy érzem. már privát üzenet formájában is figyelmeztettem és itt a topikban is, mégsem hagyta abba a pár szavas hozzászólások gyártását, de ennek véget vetek.
elek bának meg üzenem, hogy nem kell a feszkó 😊
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
én meg bajnok lettem Vidivel:||:F
föleg zavar h elvileg elkezdtek törleszteni is....vagy most meg visszabontják ??😊😊
erre azert kelleni figyelniük a készitöknek,,,ugy tünik barmi volt is ,,a manager cserenél tiszta lappra nullázodnak a dolgok.....
nem funky ez igy....
mit gondoltok,?
szep napot
Üdvözlet!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!