Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Les Dogues
Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa
Bajnokság szokás szerint végig kemény kiélezett csatában dõlt el. Sokáig 2-3 helyen voltunk de jól hajráztunk.
Két kupából idén csak az egyiket tudtuk megnyerni
Bl bõl való kiesés után az EL ban folytattuk ahol nem voltak olyan nagyon nagy nevek így a végén egy francia döntõ lett ahol simán nyertünk.
Végül pedig Niang aki brutál szezont futott

Amúgy mit mondtál a vezetõknek stadionépítés elõtt? Mivel vetted rá õket? Vagy döntöttek úgy, hogy belevágnak e berúházásba?
Írtam egy féléves összefoglalót (2018/2019 õsz, FTC):
http://bit.ly/P6eGZy
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Alakulgat, vagyis javulgat az anyagi helyzet. Egyik új szponzor 200e, a másik évente 65e €-t ad. Utóbbi 5 évre szerzõdött. Fizu keretet pár száz euróval emelték, igazolásokra kaptam közel 30 ezret.
Még jó, hogy megnéztem az elõzõ szezon összegzését, csak ott láttam, hogy a 4. hellyel az EL 1. selejtezõ körében szerepelhetünk. Bár a Metalurgs kupagyõzelme után reménykedtem is benne, de nem írták se a tabellára, se máshova.
A vezetõség az új idényben is EL szereplést vár, megpróbáljuk. De igazolni kell párat.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Eladom Billiatot remélem jön egy kis keret még.
Poacherként játszott végig. Szezon elején ha jól emlékszem adtam neki finishing edzést intenzíven. De most ,hogy megnyitottam az edzéseit már nincs ott.
savage statjairól mutatsz egy képet? poacherként játszattad és adtál neki befejezésedzést?

Sávio volt az egyik legolcsóbb igazolásom. Elég jó értékei vannak és valami hihetetlen kevés 170 eurós fizetésre azt mondta ,hogy ez nagy lelkû ajánlat. A legjobb védekezõ középpályásom. Okonkwo alap jobb hátvéd. Koro Kone remek csatár 23 mérkõzésen 12 gólt lõtt. (Tegyük hozzá ,hogy volt egy 5 hónapos sérülése...) Billiat egy kicsit csalódás többet vártam tõle miután egy csomó európai csapat érdeklõdött iránta. A CLUJ és mi álltunk a legközelebb végül minket választott. Szerintem a nyáron útjára engedem. Mbola szintén klasszikus balszélsõ. Idén hozta a tõle elvárt szintet.Kanta József egy vezéregyéniség és a bajnokság legjobb támadó középpályása. Demba Savage nevével még nem találkoztam geo kolléga ajánlotta. Nem vagyok tõle elájulva a bajnokságban nem lõtt sokat viszont a kupákban oda tette magát. Szerintem adok neki még egy évet. Xisco Nadal ingyen igazolható remek szélsõ. (Azon viszont meglepõdtem ,hogy mielõtt ide igazolt volna 3 évig a Levante állandó kezdõje volt...)
Alexis Ngambi nem tervezett igazolás volt de Botisban nem bíztam annyira ezért leigazoltam õt. Nagyon megszerettem, pár meccset megnyertünk az õ fejeseivel.
Kegyetlen... De a Honvéd is az. Brutális bajnokság volt. Az utolsó meccsen 3 esélyes volt az aranyéremre. Mi a semmibõl jöttünk fel és kezünkben volt a bajnokság. Csak a Fradit kellet volna megverni de kikaptunk 2-1-re. (A mérkõzésen 2 korai lesgólt nem adtak meg nekünk valamit 1-1 állás után 79 percben büntetõt kaptak.) Ilyeneket csináltam meccs közben De nem érdekel mert nagyon keményen küzdöttünk sikerült EL selejtezõs helyezést elérnünk és ennél több nekem nem kell. Büszke vagyok a csapatra nem kellet sok...
Bevallom gyûlölöm ezt a kupát. Teher a vállamon. Mindegy a csoportot hoztuk.
Persze mint a bajnokságban itt is rohadt pechesek voltunk. A Zalaegerszeget vertük az elsõ mérkõzésen de a másodikon kikaptunk így nem jutottunk a döntõbe...
Ezt a sorozatot meg akartam nyerni de közvetlenül a Fradi meccs elõtt nem mertem kockáztatni. A bajnokságot még is jobban szerettem volna megnyerni így egy két embert rotáltam.Az elsõ mérkõzésünket megnyertük de a visszavágót õk nyerték.Beraktam Tchamit is hátha lõ egy Flamurtaris gólt.(Baszott lõni...)
Ha bárkirõl kértek képet nyugodtan írjatok. Én úgy gondolom ,hogy elég egy elcseszett szezonom volt és ,hogy egy-két embernek biztos fáj majd olvasni ,hogy mit össze szerencsétlenkedtem... Bajnoki arany elbukva az utolsó mérkõzésen,Elõdöntõben kiesik,Elõdöntõben kiesik.<#shakehead>#shakehead> Lassan fogok haladni fokozatosan.
Elõre léptünk az eddigiekhez képest, végre sikerült megszorongatni a nagyokat is pár meccsen. Utolérni nehéz lenne õket, de a "tavalyi" teljesítményhez képest fejlõdtünk.
Chibambo, a zambiai csatár 19 találattal gólkirály lett. Ez azért nagy szó, mert az elsõ 10 bajnokin nem játszhatott (július 1-ig), ugyanis korábban 2 csapatban is pályára lépett.
A fehérorosz U-válogatott Kovalchyuk a kezdeti nehézségek után elég szépen belelendült, míg a kölcsönvett Yaremenko szintén jó volt. Takeda lett a negatív meglepetés, hamar ki is került a csapatból. 29 éves már, vélhetõen el is megy.
A középpályán néhány játékos elég ingadozó teljesítményt nyújtott. Lucas párszor hátán vitte a csapatot, de volt néhány gyengébb meccse is. Riherts szinte ugyan ilyen produkciót mutatott, bár õ sérült is volt egy ideig. Grishyn-rõl se lehet sokkal jobbat mondani, sajnos nem volt igazán kiemelkedõ játékos ebben a csapatrészben. A védelem azért stabil volt, igaz, a kapott gólok száma még magas, de legalább többet lõttünk. Az elõzõ évekhez képest mindenképp, bár volt 1-2 nagy hiba, de összességében nem lehet rájuk panasz. Putans és Sarac kiemelkedett, az ifjú Borek se volt rossz az elsõ évében. Andersons-t kellene beépíteni, de Õ sajnos olyan mint az idõjárás. Hátul Cisse volt igen gyenge, talán jövõre bele rázódik. A kapusokkal nem volt gond, pár évre megoldott lehet az a poszt.
Játékos statisztikák
A kupában az elõzõ évek döntõi után "csak" a negyeddöntõig mentünk, ott a Daugava búcsúztatott.
Mint korábban írtam, kicsit beleuntam a lett bajnokságba. Két körrel a vége elõtt
hívott a kiesõ FK Jurmala, de másodosztályban csak valami kis csapatot irányítanék. Mert bizony megeshet, hogy lemondok, nehéz döntés... Egyik variáció az, hogy még egy szezonnak neki futok, de sokkal szûkebb kerettel. A tartalék csapatból elküldöm a nyomikat és az elsõ keretben is csak 24-26 játékost tartanék mindössze. Bár a bajnokságban gyakran 3 naponta játszunk 4-5 meccset zsinórban, ezért lehet hogy pluszba még pár emberrel bõvülhet ez a létszám. Ennek persze feltétele lenne egy nagy zsák pénz, amire nincs esélyem idén se. A fizetéseken kellene spórolni. Szintén írtam korábban, hogy az élmezõny mennyire "elfeketedett". Sajnos nekünk is azt kéne, hogy még feljebb léphessünk, de ennek meg nem vagyok híve. No majd meglátom mi lesz.
Érdekesség, hogy az utolsó bajnoki volt a 100. meccsem a Metta/LU kispadján. Az eddig elértek nem nagy dolgok, de ilyen csapatnál ezt is meg kell becsülni.

Nemsokára jön a beszámoló.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
blüh im ganzen dieses glückes.
Gyors segítség kéne: Castillával vagyok és a két legjobb játékosomnak lejár a szerzõdése. Szezon elején (persze miután vettem néhány free játékost, mert meglepõen kevesen voltak a keretben) és közepén is beszoptam, hogy akárhonnan bedobtak nekem 20-25 játékost, akikre az ég világon nincs szükségem. Éppen ezért jelentõsen túlléptük a fizukeretet. Eddig nem foglalkoztam vele, de az lenne a kérdésem, hogyan tudok azonnal megszabadulni tõlük? Azt már le sem merem írni, hogy szezon végi június eleje van...
Segítségeteket elõre is köszönöm!
U.I.: Remélem érthetõ<#conf>#conf>
Amúgy megnyertük kiegyenlített mérkõzésen 1-0 a meccset. 😊
FM -hez nem lehet betölteni szurkolói hangokat?
Pár napja amúgy gondolkodtam azon, hogy ha ezeket sikerült elérni, akkor hova menjek tovább. Milyen szinten folytassam. Lehet hogy ellátogatom York városába, imádott FM csapatomhoz. Viszont ott se lesz rövid karrierem. 😊
Mindenesetre Fradi élén még biztosan 5-10 évet eltöltök.
a bemutatkozó meccsem is érdekes lesz 😊

Avanti Crociati!
egyébként hatalmas grat
Avanti Crociati!
Legnagyobb sztárjaim hosszabbítottak 2023-ig, igaz fizetésük most már a 46e font/hetet érték el. Navarro csatárom, akiért folyamatosan az Inter kopogtat 17,5 éves kora óta játszik nálam, szerzõdése 28 éves koráig szól. Talán akkor meg fogok vállni tõle, ha csak lejjebb nem vesz a fizetési igényeibõl (amit kétlek).
Stadiont mai napig nem újítják, nem építenek újat. Pedig 65M a klub értéke (direkt nem vásároltam senkit)