Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Forza Italia
hát nem tom h jön de jöhetne. 😄 amúgy hamarosan jövök az igazolásokkal. Lesz itt meglepetés 😄

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

Szycsu
Hozzánk is jöhetne 😄 Am, mitõl függ, hogy "jön-e"? Éppen mit dob a gép, vagy lehet valamivel befolyásolni? Gondolok itt az elért eredményekre (jó a csapat és azért, vagy éppen fos és azért, hogy fellendüljön) or what?

Les Dogues

Forza Italia
Valami gazdag arab átvehetné a csapatot. 😄😄 Ennyi pénzbõl nem mostanában nyerünk BL-t 😄😄

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

még 30 percig csak 13 euro ez a fos steamen 😄

Szycsu

És még gólt sem rúgtunk ellened!

Les Dogues

Forza Italia
Befejeztem második szezonom a Montpellierel.

Bajnokság szokás szerint végig kemény kiélezett csatában dõlt el. Sokáig 2-3 helyen voltunk de jól hajráztunk.

Két kupából idén csak az egyiket tudtuk megnyerni

Bl bõl való kiesés után az EL ban folytattuk ahol nem voltak olyan nagyon nagy nevek így a végén egy francia döntõ lett ahol simán nyertünk.

Végül pedig Niang aki brutál szezont futott

bexinho
Mennyire motiváló, hogy egy évben 4x küzdj meg mindegyik csapattal? Nálam magyar viszonylatban elég unalmas, amikor egy évben ZTE-vel 5x találkozom, vagy pl Kaposvárral. Az meg pláne érdekes (még ha valóságban így is van), hogy Ligakupa A csoportban mindig Gyõr, Debrecen, Fradi, Haladás van. Minden évben ezt lenyomni... hjajj.
Amúgy mit mondtál a vezetõknek stadionépítés elõtt? Mivel vetted rá õket? Vagy döntöttek úgy, hogy belevágnak e berúházásba?

Írtam egy féléves összefoglalót (2018/2019 õsz, FTC):

http://bit.ly/P6eGZy

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Rudee
Megnéztem, a kb egy év múlva elkészülõ új stadion 5825 fõ befogadására lesz alkalmas, ami azért jó nagy lépés a mostani nem egész 700-hoz képest.

Alakulgat, vagyis javulgat az anyagi helyzet. Egyik új szponzor 200e, a másik évente 65e €-t ad. Utóbbi 5 évre szerzõdött. Fizu keretet pár száz euróval emelték, igazolásokra kaptam közel 30 ezret.

Még jó, hogy megnéztem az elõzõ szezon összegzését, csak ott láttam, hogy a 4. hellyel az EL 1. selejtezõ körében szerepelhetünk. Bár a Metalurgs kupagyõzelme után reménykedtem is benne, de nem írták se a tabellára, se máshova.

A vezetõség az új idényben is EL szereplést vár, megpróbáljuk. De igazolni kell párat.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Forza Italia
de fasza. Mensah mire belelendült a játékba lesérül. Lábtörés 8 hónap.

bakkerman
még függ a koefficienstõl is,nem mind1 melyik csapat szerzi meg a helyeket

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Hali! Tudtok mondani olyan valogatottat aki nem europai es eleg nagy kihivas?😄 Koszi elore is😊
Elkövettem egy óriási hibát. Egy csomó játékost kidobtam és most pont 20 játékosom van.
Eladom Billiatot remélem jön egy kis keret még.

Amúgy az mi ,hogy Európa Liga elsõ selejtezõ körében kell kezdenem? A szabályoknál úgy van ,hogy 2-3 helyezett 2 selejtezõ körben kezd... Nem mintha sokat számítana de azért naaa...

Demba Savage

Poacherként játszott végig. Szezon elején ha jól emlékszem adtam neki finishing edzést intenzíven. De most ,hogy megnyitottam az edzéseit már nincs ott.

<#eljen><#eljen><#eljen>

savage statjairól mutatsz egy képet? poacherként játszattad és adtál neki befejezésedzést?
még mindig nemértem,h ti azt,h oldjátok meg,h a képeket fel lehet rakni..mert nekem nem engedi,mert tul nagy...
Budapest Honvéd-2011/2012

Igazolások

Sávio volt az egyik legolcsóbb igazolásom. Elég jó értékei vannak és valami hihetetlen kevés 170 eurós fizetésre azt mondta ,hogy ez nagy lelkû ajánlat. A legjobb védekezõ középpályásom. Okonkwo alap jobb hátvéd. Koro Kone remek csatár 23 mérkõzésen 12 gólt lõtt. (Tegyük hozzá ,hogy volt egy 5 hónapos sérülése...) Billiat egy kicsit csalódás többet vártam tõle miután egy csomó európai csapat érdeklõdött iránta. A CLUJ és mi álltunk a legközelebb végül minket választott. Szerintem a nyáron útjára engedem. Mbola szintén klasszikus balszélsõ. Idén hozta a tõle elvárt szintet.Kanta József egy vezéregyéniség és a bajnokság legjobb támadó középpályása. Demba Savage nevével még nem találkoztam geo kolléga ajánlotta. Nem vagyok tõle elájulva a bajnokságban nem lõtt sokat viszont a kupákban oda tette magát. Szerintem adok neki még egy évet. Xisco Nadal ingyen igazolható remek szélsõ. (Azon viszont meglepõdtem ,hogy mielõtt ide igazolt volna 3 évig a Levante állandó kezdõje volt...)
Alexis Ngambi nem tervezett igazolás volt de Botisban nem bíztam annyira ezért leigazoltam õt. Nagyon megszerettem, pár meccset megnyertünk az õ fejeseivel.

Bajnokság

Grafikon

Bajnoki Mérkõzések 1

Bajnoki Mérkzõsek 2

Kegyetlen... De a Honvéd is az. Brutális bajnokság volt. Az utolsó meccsen 3 esélyes volt az aranyéremre. Mi a semmibõl jöttünk fel és kezünkben volt a bajnokság. Csak a Fradit kellet volna megverni de kikaptunk 2-1-re. (A mérkõzésen 2 korai lesgólt nem adtak meg nekünk valamit 1-1 állás után 79 percben büntetõt kaptak.) Ilyeneket csináltam meccs közben De nem érdekel mert nagyon keményen küzdöttünk sikerült EL selejtezõs helyezést elérnünk és ennél több nekem nem kell. Büszke vagyok a csapatra nem kellet sok...

Liga Kupa

Bevallom gyûlölöm ezt a kupát. Teher a vállamon. Mindegy a csoportot hoztuk.
Persze mint a bajnokságban itt is rohadt pechesek voltunk. A Zalaegerszeget vertük az elsõ mérkõzésen de a másodikon kikaptunk így nem jutottunk a döntõbe...

Magyar Kupa

Ezt a sorozatot meg akartam nyerni de közvetlenül a Fradi meccs elõtt nem mertem kockáztatni. A bajnokságot még is jobban szerettem volna megnyerni így egy két embert rotáltam.Az elsõ mérkõzésünket megnyertük de a visszavágót õk nyerték.Beraktam Tchamit is hátha lõ egy Flamurtaris gólt.(Baszott lõni...)

Ha bárkirõl kértek képet nyugodtan írjatok. Én úgy gondolom ,hogy elég egy elcseszett szezonom volt és ,hogy egy-két embernek biztos fáj majd olvasni ,hogy mit össze szerencsétlenkedtem... Bajnoki arany elbukva az utolsó mérkõzésen,Elõdöntõben kiesik,Elõdöntõben kiesik.<#shakehead> Lassan fogok haladni fokozatosan.

Rudee
A vezetõség új stadiont építtet, 450e € hitel... Ez lehet, hogy nyomós ok a távozásra 😄

Rudee
Csak sikerült befejezni az újabb szezont Lettországban.

Elõre léptünk az eddigiekhez képest, végre sikerült megszorongatni a nagyokat is pár meccsen. Utolérni nehéz lenne õket, de a "tavalyi" teljesítményhez képest fejlõdtünk.

Chibambo, a zambiai csatár 19 találattal gólkirály lett. Ez azért nagy szó, mert az elsõ 10 bajnokin nem játszhatott (július 1-ig), ugyanis korábban 2 csapatban is pályára lépett.
A fehérorosz U-válogatott Kovalchyuk a kezdeti nehézségek után elég szépen belelendült, míg a kölcsönvett Yaremenko szintén jó volt. Takeda lett a negatív meglepetés, hamar ki is került a csapatból. 29 éves már, vélhetõen el is megy.
A középpályán néhány játékos elég ingadozó teljesítményt nyújtott. Lucas párszor hátán vitte a csapatot, de volt néhány gyengébb meccse is. Riherts szinte ugyan ilyen produkciót mutatott, bár õ sérült is volt egy ideig. Grishyn-rõl se lehet sokkal jobbat mondani, sajnos nem volt igazán kiemelkedõ játékos ebben a csapatrészben. A védelem azért stabil volt, igaz, a kapott gólok száma még magas, de legalább többet lõttünk. Az elõzõ évekhez képest mindenképp, bár volt 1-2 nagy hiba, de összességében nem lehet rájuk panasz. Putans és Sarac kiemelkedett, az ifjú Borek se volt rossz az elsõ évében. Andersons-t kellene beépíteni, de Õ sajnos olyan mint az idõjárás. Hátul Cisse volt igen gyenge, talán jövõre bele rázódik. A kapusokkal nem volt gond, pár évre megoldott lehet az a poszt.

Játékos statisztikák

A kupában az elõzõ évek döntõi után "csak" a negyeddöntõig mentünk, ott a Daugava búcsúztatott.
Mint korábban írtam, kicsit beleuntam a lett bajnokságba. Két körrel a vége elõtt
hívott a kiesõ FK Jurmala, de másodosztályban csak valami kis csapatot irányítanék. Mert bizony megeshet, hogy lemondok, nehéz döntés... Egyik variáció az, hogy még egy szezonnak neki futok, de sokkal szûkebb kerettel. A tartalék csapatból elküldöm a nyomikat és az elsõ keretben is csak 24-26 játékost tartanék mindössze. Bár a bajnokságban gyakran 3 naponta játszunk 4-5 meccset zsinórban, ezért lehet hogy pluszba még pár emberrel bõvülhet ez a létszám. Ennek persze feltétele lenne egy nagy zsák pénz, amire nincs esélyem idén se. A fizetéseken kellene spórolni. Szintén írtam korábban, hogy az élmezõny mennyire "elfeketedett". Sajnos nekünk is azt kéne, hogy még feljebb léphessünk, de ennek meg nem vagyok híve. No majd meglátom mi lesz.

Érdekesség, hogy az utolsó bajnoki volt a 100. meccsem a Metta/LU kispadján. Az eddig elértek nem nagy dolgok, de ilyen csapatnál ezt is meg kell becsülni.

zavbal
Na akkor ott tartottam hogy Dortmund.Le is tudtam az átigazolást érkezett egy pár játékos konkrétan 57 millió euró értékben de ehhez kellett egy 55 milliós eladási oldal is.Írtam hogy az alapcsapat nem rossz csak öreg hiszen 28 év volt az átlagkorhatár.Szóval sokan mentek ,de próbáltam okosan igazolni egyedül a jobb védõmért rabolt le ki más mint egykori csapatom a Standard.Érte 19 milliót fizettem.Eddig 3 meccs ment le: a bajnokságban vertük a Kölnt és a Frankfurtot a kupában pedig a Dachaut 12-0ra. A többit félévkor
Forza Italia
Francia kupában Niang rúgott egy hatost 😄😄

Elég kemény a Honvéddal. Már csak pár meccs van hátra és még nem dõlt el semmi sem.
Nemsokára jön a beszámoló.

LasDen
szerintem van benne kihívás...pl így megnyerni a segundát elég kemény meló 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Forza Italia
hát maradt az EL

DONGUBA
Marhara....ha meg fel lehetne jutni...bar editorban at lehet irni valamit hogy fel lehessen jutni

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

bakkerman
jó móka kinevelni a real,és spanyol elsõ osztályú csapatok számára fiatal spanyol srácokat

DONGUBA
de mi ertelme veluk elkezdeni ha ugyse juthatsz fel az elso osztalyba:?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Na úgy néz ki, rájöttem a problémára. Újat kezdtem a Castillával és az elején ki is írja, hogy mivel nincs anyagilag eleresztve a klub, ezért a fiatalokkal kell feltölteni a keretet, ami pedig a menedzserasszisztens feladatának volt beállítva, aki úgy gondolta, hogy az összes ott lévõ játékosra szükségem van. A rohadék azért köpködte mindig vissza a játékosokat.
myl0
Kicsi Off: Fm 2013ban tuti jó páran fognak kirándulni Skóciában...

Steve Downie
Az merész :-D

The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.

Forza Italia
hát nálam sztem egy poszt edzéssel kezd majd 😄😄 és csatárként számítok rá 😄

bakkerman
én nem találtam meg neki a megfelelõ posztot,meg szerepkört,lehet ha berakod sima AML-be akkor jó lesz

Forza Italia
pedig rohadt jó értékei vannak. Kíváncsi leszek rá

bakkerman
belefér,de nem egy nagy zsuga,franciába jó lesz,én amikor arsenallal toltam,mindig kibasztam 😄

Annyit vettem még észre, hogy akit leküldök a C-be, annak nem én fizetek. Probléma: a játékosok szépen visszaszállingóznak a keretembe. 64 játékosom volt! Megvenni nem akarta õket senki, az ingyenes metódus sem mûködött, mert egyszerûen ugyanúgy ott maradtak. Gyanakszom, hogy ez már valami bug. Na mindegy, legalább az alapszakaszt megnyertem...
Forza Italia
5.5 😄 belefér nem?? 😄

bakkerman
ha 5 misi alatt ajánlják akkor vedd meg,de annál többet nem ér meg

Forza Italia
Srácok GErvinho milyen játékos az FM-be??? Mert átadón van és meg is tudnám venni. De nem tom h megéri e-

bakkerman
takarodjmár kikaptál??? ASD:ASASF:ASASF

horrorpops
az anyaklubok által a fiókcsapatokhoz került játékosok bérét mindig állja a küldõ csapat. legalább is a legtöbb anya-fiók kapcsolatnál ez így van beállítva, nem hiszem, hogy a Castilla kivétel lenne.

blüh im ganzen dieses glückes.

Köszi a választ, de közben feladtam, mert nem értem, mi a rendszer. Következõ történt: július eleje, a Real ledobja nekem Sergio Canalest, aki keres 35K-t hetente. Na most a Castilla heti fizukerete 32K. Que? Adjam el az egész csapatot, és majd õ egyedül hozza a meccseket? <#idiota>
Rudee
Ingyen elengeded õket.

Sziasztok!

Gyors segítség kéne: Castillával vagyok és a két legjobb játékosomnak lejár a szerzõdése. Szezon elején (persze miután vettem néhány free játékost, mert meglepõen kevesen voltak a keretben) és közepén is beszoptam, hogy akárhonnan bedobtak nekem 20-25 játékost, akikre az ég világon nincs szükségem. Éppen ezért jelentõsen túlléptük a fizukeretet. Eddig nem foglalkoztam vele, de az lenne a kérdésem, hogyan tudok azonnal megszabadulni tõlük? Azt már le sem merem írni, hogy szezon végi június eleje van...

Segítségeteket elõre is köszönöm!

U.I.: Remélem érthetõ<#conf>
bexinho
Klubvilágbajnokság döntõjében az América (MEX) csapattal kerültünk össze. Számomra volt egy kis pikantériája ennek a párosításnak: ex-ferencvárosi játékosom --> chilei Diego Ahumada (khv) -- Két évet töltött el nálam fiatalon, de nem tudott bekerülni a kezdõbe. Így két csapatot megjárva 3. klubcsapatánál lehetõség adódott számára, hogy szembekerüljön velünk. Méghozzá egy klubvilágbajnokságon kezdõként! Ha a bajnoki mérkõzések nem is annyira motiválók mostanság, de ezek az apró dolgok színessé teszik a játékot számomra.

Amúgy megnyertük kiegyenlített mérkõzésen 1-0 a meccset. 😊

FM -hez nem lehet betölteni szurkolói hangokat?

bexinho
Az igen! Nálam a Magyar Válogatott annyira szarul áll, hogy 145. helyen voltak pár hete. Azóta Costa Rica ellen behúztam egy barátságos meccset, így most 126. helyre tornásztam fel a csapatot. Cél a 100ba menetelés 😊

Fyrex
😊)))))

Avanti Crociati!

bexinho
Köszönöm! Unalmas lenne, ha nem az elsõ ilyen karrieremet futnám FM-es pályafutásom alatt (2005-2012). Így viszont több dolog is motivál: Ferencváros bekerüljön Európa legjobb 5-10 csapata közé, legyen korszerû, világszínvonalú stadionja és felszereltsége, neveljen ki minõségi magyar játékosokat (akikkel feltöltöm majd a csapatot), legnagyobb tehetségeim (akiket fiatalon igazoltam, és most nagyon jó képességû labdarúgókká váltak) nálam vonuljanak vissza, nyerjek minél több BL-t...

Pár napja amúgy gondolkodtam azon, hogy ha ezeket sikerült elérni, akkor hova menjek tovább. Milyen szinten folytassam. Lehet hogy ellátogatom York városába, imádott FM csapatomhoz. Viszont ott se lesz rövid karrierem. 😊

Mindenesetre Fradi élén még biztosan 5-10 évet eltöltök.

Fyrex
megkezdem a munkát az olasz válogatottal, a világranglistán 20. helyen állnak, lesz mit javítani

a bemutatkozó meccsem is érdekes lesz 😊

Avanti Crociati!

Fyrex
nem rohadt uncsi a bajnokság? gondolom közeledbe nincs senki... én ezért nem akarok kisebb bajnokságba kezdeni soha

egyébként hatalmas grat

Avanti Crociati!

bexinho
2018/2019, december vége, Ferencváros: BL csoportkör veretlenül csoportelsõként behúzva (kétszer verve azt a Dortmund-ot, akik simán elvertek EuSzuperkupa döntõben 3-0-ra). Bajnokságban 17 meccs/17 gyõzelem. Magyar Kupa & Liga kupa (továbbra is harcban: itt csak a cserejátékosokat, tartalékokat játszatom évek óta)

Legnagyobb sztárjaim hosszabbítottak 2023-ig, igaz fizetésük most már a 46e font/hetet érték el. Navarro csatárom, akiért folyamatosan az Inter kopogtat 17,5 éves kora óta játszik nálam, szerzõdése 28 éves koráig szól. Talán akkor meg fogok vállni tõle, ha csak lejjebb nem vesz a fizetési igényeibõl (amit kétlek).

Stadiont mai napig nem újítják, nem építenek újat. Pedig 65M a klub értéke (direkt nem vásároltam senkit)