Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fyrex
300. meccsem a kispadon.....

Avanti Crociati!

mind1, megvárom elsõ szezon végét, addig meglátom, hogy hogyan teljesítek válogatottal, aztán ha lesz üresedés valahol, akkor majd lehet megyek klubhoz.
gondoltam kezdek egyet a Magyar U21-el, úgyis régen toltam válogatottal, 6 meccsbõl 5-t nyertem és csak egyet vesztettem azt is a 90 percben szokás szerint, aztán most van 1 nagyobb kihagyás, erre felkért a Sunderland és az Aston Villa is edzõnek 😄DD Szerintetek melyiket érdemes elfogadni? Sunderland 19,5 millió font átig.keretet ad, viszont mínuszban a fizetés, míg az Aston Villa 15,7 milliót, de ott minden oké.
Terminátor14
Ninics mit! 😊

Ez egy jó kérdés, szerintem mivel évente írja ki, ezért valószínûleg igen, szezon végén frissül mindig. Volt már olyan, hogy a szezon végén a bl döntõ elõtt a játékosom nem akart aláírni új szerzõdést, nyertünk, vége lett a szezonnak, ezek után piti összegért aláírt azonnal.

CSAK a Fradi

köszi<#worship> Még annyi, hogy a rep. csak évente frissül?

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

Terminátor14
Ha az átlagára gondolsz, az nem nagy szám, talán a leggyengébb lehet a kezdõmben a kapus után. 😊

Az értékei valóban jók, de mint mondtam azért egy brazil válogatott mc-vel még nem veszi fel a versenyt.

CSAK a Fradi

szép kis statja van

Rudee
Off topikban találsz.

Szar Bayern, szar Bayern :)

horrorpops
végül úgy döntöttem, hogy maradok még (legalább) egy évet a csapatnál. és lám, új szezon elsõ mérkõzése a Chelsea ellen:

volt egy meg nem adott gólunk pluszba, és 2-2 kapufát rúgott mindkét csapat. nem semmi meccs volt.

blüh im ganzen dieses glückes.

Hali. Nem tudjátok hogy van olyan frissített adatbázis amiben normálisan megvannak csinálva a magyar igazolások is akár NB II-re is? Legjobb már vmi nyári lenne ahol megvannak szabadon igazolható játékosok akik valójában is, de akár téli is elég. Köszönöm.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

horrorpops
ha két csatárral játszol érdemes az egyiket elõre tolva (tökéletes támadó/kimondott támadó) feladattal megbízni, a másikat pedig visszavonva (trequartista/mélységi támadó). érzékeltetve: míg az öreg Montella kifejezetten lesipuskás (poacher), addig mögötte Totti tökéletes trequartista.
szvsz ebben a kiadásban (és napjainkban is) sokkal hatásosabb az egy csatáros játék.

Üdv!

A segítségeteket kérném, mi a különbség a csatár "típusok" között (poacher, trequartista, complete forward)? Két csatáros játék esetén melyikeket érdemes párosítani?
Terminátor14
Te vagy az edzõ, neked kell döntened! 😛

Én mindig úgy látok neki, hogy megnézem az adott csapat keretét és az alapján eldöntöm, hogy melyik taktika lenne a legjobb a rendelkezésre álló játékosokkal. Aztán annak megfelelõen igazolok, hogy melyik posztokat érzem gyengének, vagy hova vannak túl kevesen.
A Samp kerete elég erõs, szóval néhány jobb igazolással simán nyerhetõ a Seria B 😊

CSAK a Fradi

Elkezdtem latni a szememtol es megtalaltam bannerben az FM Hungary-t,amin talaltam par tippet.

Ennek ellenere ha van valami hasznos tippetek,akkor hajra! <#zavart1>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Udv!

Elkezdtem jatszani ezzel a jatekkal,nagyon tetszik csak kicsit "bonyolult" igy elsore.
Sampdoriaval kezdtem el egy szezont,de nem igazan megy a jatek (szezon kozepenel 3. helyen vagyok a tabellan es 7 pont a lemaradasom az elsohoz (Torino) kepest. )
Arra gondoltam kezdek egy ujat,ahol esetleg mar tudnam mit kene csinalni.

Mit tanacsoltok,hogy epitsek fel egy csapatot? A csapat kezdo tokeje 1,8m GBP korul van. Ezt rogton a jatek elejen hasznaljam fel jobb jatekosok igazolasara vagy a meglevo keretet csiszoljam? Ez a legnagyobb kerdes szamomra,mert ugy kb. minden mas tiszta.

Ha esetleg van errol valahol egy atfogo tutorial,akkor szoljatok! 😊 Mindenestre a ti velemenyetekre/tanacsotokra is kivancsi lennek. <#worship>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Terminátor14
Köszi a képeket!

Látom Te is úgy állsz, mint én, nincs igazi klasszis magyar játékos sajnos 😞
A középsõ védõ egész jó, csak a gyorsaságára rá kéne gyúrni. A többiek sajnos nem nagy számok.

Nálam most õ az, aki kezd kopogtatni a kezdõm ajtaján, csak "sajnos" a brazil válogatott mc-jét kéne kiszorítania:

Gyorsan hozzátenném, hogy a 20-as passzolása 6 éve 11-rõl indult! 😊)

Egyébként nekem is van még pár tehetségem, akik nála gyengébbek, de én mégis leigazoltam õket, mert a jobb edzés meg stáb miatt így is szépen fejlõdnek. Ha meg úgy gondolom ,akkor simán el lehet küldeni õket kölcsönbe.

CSAK a Fradi

enyémbe elég komoyl kis játékos már most is 😄
horrorpops
az én mentésemben elég gyenge eresztés lett a srácból.

szabii98
Ha nem szól a játék, nem is tudtam volna h túl vagyok a 100. meccsen, ami egyben a 100. meccsem nb1es csapatokkal is 😄
Igazság szerint nem volt túl boldogító, a DVSC ellen játszottunk visszavágót idegenben, összesítésben 6-3mal kizúgtunk az MK. negyeddöntõbõl 😄 annyira gyenge volt a szezon 1. fele, hogy lehet ki is esünk...de persze pénzt nemtudnak adni

I met God. She's black

Forza Italia
Giroud visszatér hozzánk. Az asrsenal megszerezte Tevez-t így õ felesleges lett. 13.5m visszatér

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

bexinho
Sikerült nagyot kaszálnom. Remélem nem érzem majd hiányát baloldalon. Mivel elõzõ szezonban sokat volt sérült, sokat is keresett, így megragadva az alkalmat eladtam a Sevilla-nak Dinheiro-t. Kicsit úgy érzem, többet is kaphattam volna érte, de a spanyol gárda ajánlotta a legmagasabb árat a játékosért.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Szycsu
Hogy tudom beállítani a játékosaim válogatott szerepléseit? Még elsõ idényben Hazardot, Dzsudzsákot, Cabayet, stb letiltottam barátságosokról, de azóta sehol nem tudom beállítani, hogy Õk mehessenek. Tétmeccsre sem hívják Õket, pedig ne mondja nekem senki, hogy egyikõjük sem lenne a legjobbak között a válogatottban...

Les Dogues

Jason Lowe Blackburn jatékosa 20 éves 2011 be márbeadta 1 sö szezonomba.. 4 és fél csillagos középpályás!
bexinho
Persze, szívesen dobok 1-1 képet. Sajnos nem akkora ászok, de a válogatottban sikerült néhány fiatal, jobb értékekkel rendelkezõ magyarokat felfedeznem (DVSC és ZTE alkalmazásában). Õket viszont nem akarom leigazolni hozzám, mert tuti nem fejlõdnének annyit, mivel keveset játszhatnának. Az viszont nem lenne jó megoldás válogatott szempontjából.

Fiatal tehetségeim (átlagos képességûek, de remekül kihasználják a kevéske lehetõségüket):

Csatárom:

Hazai kupákban akár bevethetõ is a közeljövõben:

TKP-m hazai viszonylatban tökéletes:

Egyértelmûen nemzetközileg is klasszis játékosom:

Néhány tehetség, akiket leigazolnék, de játéklehetõség hiányában kevesebbet fejlõdnének. De lehet jövõre elhozom egyiküket:

Cardiff nal atba be nekem a tehetség kutato 😄 elsö évbe minnyár mondom 😊
Azt megtudod mondani, hogy milyen csapatokba érdemes elhozni? és hol játszik. 😄

Újpesti karrierem: http://fm-alvazez.blogspot.hu/

Szeretnem figyelmetekbe ajánlani egy 21 éves angol tehetséget J Lowe 😊
Terminátor14
Elsõ 3-4 évben bármit csinálsz, nem nõ látványosan (Persze elérhetõ keretek között).

Utána fog elindulni felfelé, nekem asszem a 7. évben lett a legmagasabb itthon, addig elõttem volt végig a Gyõr, pedig mindig én nyertem mindent, vagy szinte mindent.

Meg ebbe szerintem nem csak az eredmények számítanak bele.

CSAK a Fradi

horrorpops
ilyet se láttam még. a szurkolók a szezon legjobbjának Bajramovic-t választották, tök jogosan.

erre a szezon csapatában csupán a kispadra fér oda.

fail?

Hali,
Fradival tolom, már 3 éve bajnok vagyok, több hazai kupát is nyertem és bejutok a bl csoportkörbe általában, azonban a reputation-öm nem igazán nõ. Még mindig csak a 4. vagyok ebben a tekintetben. Mivel lehetne ezt jobban növelni, ha lehet egyáltalán? A videoton folyamatosan 2. és még mindig nekik a legmagasabb a reputation.

Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -

DONGUBA
ya mert elso evben eppen csak bentmaradtam 3 ponttal😄DDD

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Terminátor14
A magyarokról kérhetnék esetleg képet?

Nálam 2023-ban ott tartunk, hogy lenne 3-4 jobb magyar játékos, de azért a külföldiek még mindig sokkal jobbak, így nincs esélyük bekerülni.

Guba: Akkor esélyem sincs...:\

CSAK a Fradi

bexinho
Köszönöm mindenkinek! Motiváló, hogy ennyien figyelemmel kíséritek a Fradis karrierem 😊 Amúgy alig várom már, hogy minõségi magyar játékosokkal töltsem meg a csapatom. Eddig csak egy remek képességû, ámde protekcióval kezdõ (Dávid László Seman helyett) magyar bekkem van, egy tehetséges magyar csatárom (Ivancsics) aki külföldön nem lenne akkora sztár, meg egy saját nevelésû TKP-m, aki szintén csak 3,5 csillag 😞 De talán végre elkezdõdik valami!

Remek meccs volt, örömteli BL szereplés a 95-ös év magyar szempontból. Azok a visszahúzós cselek pedig klasszisokat megszégyenítõ. Egy dolgot viszont észrevettem. A focink nem visszafele fejlõdik, csak egy helyben toporog. A tempó mai napig megmaradt, a körülményes labdavezetés is (2. gólnál Vince Ottó ha így vinné ma a labdát, 2 lépésnél leszerelnék). "Sajnos"-nem sajnos a foci elhaladt mellõlünk, a játékosokat még a magas fizetés se motiválja, a klubvezetõk olyan célból ülnek egy csapat élére, hogy pénzüket tisztára mossák, magyar edzõk, akik pályafutásuk alatt szinte mindegyik nb1-es csapatot megjárták... van aki többször is. Régen hányszor hallottam haverok, ismerõsök idegenek szájából (akik komolyan szerettek volna focizni), hogy Fradinál van utánpótlás toborzás, de jó lenne bekerülni... az esély elég kicsi volt, ha csak nem volt az ember tényleg tehetséges (vagy pénzés?), hogy bekerüljön több1000 gyerek közül az ifis csapatba.

Remélem még életem során valami változni fog a magyar labdarúgásban pozitív irányban.

BArTim91
Kicsit off, de nem bírom ki, hogy ne linkeljem be ezt.

Ez volt az a csapat, aki nem bundázta el a meccseket, amelyikben az a Nyilas Elek játszott, aki tétmérkõzésen a Fradiban soha nem hibázott büntetõt. Ottó, istenem ki gondolta volna hogy ez volt az utolsó értelmes meccse, Hrutka Jani..21 évesen tolta!!! Lisztes.. az elsõ magyar gólt a BL-ben magyar rúgta! Hajdú Attila, aki szerintem a világ valaha volt legjobb 10 kapusa közé lazán beférne. Kuntic egy Shevchenkót bármikor kenterbe vert volna, sõt szerintem Rooneynál is jobb csatár volt. Szép emlékek ezek. Ahogy Jenõbá mondta, isten nyugosztalja, ezt még nagyapa korunkban is emlegetjük sajnos, mert azóta zéró. Na de majd az FM-ben megpóbálom megidézni ezt a teljesítményt. Hajrá fiúk csak tovább!!!!! és süvít a labda hálóba balra, hajrá hajrá FTC!!!

\"You can\'t be old & wise if you were Never young and crazy\"

horrorpops
nagy grat! élvezet olvasni az e körökben kevésbé népszerû bajnokságokból való beszámolókat. 😊 sajnálatos, hogy a lett-sztori véget ért.

Zenszkij
Nagy élvezettel olvasom blogbejegyzéseid 😊. Gratula a címvédésért és a nagyszerû teljesítményért. Mivel nekem a kedven csapatom ez a jó öreg Ferencváros, ezért úgy tervezem a BL cím a minimum 😄 amit el akarok érni, továbbá magyar titánokat akarok kiedzeni. Jó játékot Neked és a többieknek is!

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

DONGUBA
En mar leadtam a kepeket rola😊

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Grat Bexinho!😊
bexinho
Nem bírtam nyugodtan lefeküdni addig, míg meg nem írom az idei év összefoglalóját 😄

Fáradtan, de remélem annál kevesebb hibával sikerült összehozni ezt az irományt:

http://fm2012-bexinho.blogspot.hu/

LasDen
azt persze nem szabad elfelejteni ki volt a legnagyobb király mindközül...😄

(khm khm)

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

figyelj..hagyomány😄😄xd
Fabio Capello
A Paris FC egy jó kis kihívás, a szörnyedelmes fm09-ben volt velük egy karrierem, nem volt rossz, tekintve hogy a játék mennyire szar volt.

A többieknek gratula!

LasDen
a Paris FC milyen felkapott csapat....bizonyos idõközönként valaki mindig kezd velük egyet 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bexinho
Nem szeretem a franciákat, de Paris FC jól hangzik. 😊

Terminátor14 : Köszönöm, még biztosan van a karrieremben 10 év, ha nem több. Meg amíg ki nem jön egy megye adatbázis 😊

ˆ Juliano82: Köszönöm! 2018/2019-es szezonnál tartok. Amúgy "The Silence" a skin neve. Háttérnek pedig saját magam tettem be stadionképet.

Zenszkij: Grat! Látom te is szépen haladsz nemzetközi szintéren is 😊 Mi a célod amúgy a Fradival? Meddig tervezed?

Képeket már készítettem, meg BL döntõrõl is feltöltöttem videóösszefoglalót, de szerintem már csak holnap írom meg a szezon összegzést...

(Robinho (bûn gyenge) )és Afellay (még erõsítést jelenthet csereként beállva) már a csapatban, Park Dzsi-Sung viszont visszavonult és Kallstrom is eligazolt)

😄😄😄 neked volt már dolgod a Paris FC-vel?😄
hát igazából nemtudom😄 xd
spacenyomogatást vagy kihívást akarsz? 😄
Paris Saint Germain vagy Paris FC?😄
Szycsu
2013-as Konföderációs Kupa
(Uruguay)

Csoportellenfeleink Spanyolország, Dél-Korea és Új-Zéland voltak. 7 pont elérése volt a célom, de az ibériaiak közbeszóltak...
... késõbb beláttam, Én jártam jobban a 2. hely megszerzésével: Elõdöntõ

A másik ágon Spanyolország - Brazília elõdöntõt rendeztek. Tudtam, bárki jut onnan tovább, nem lesz könnyû dolgom, sõt..
..de máshogy alakultak a dolgok. Visszább vettem a támadó felfogásból és egy Standard, kontra játékra alapuló taktikával, mondhatni megleptük az ellenfelet a döntõben. Persze, ehhez kellett egy piros lap is. De, hogy kit gyõztünk le? A kétszeres címvédõ és házigazda Brazíliát!

Rendkívül boldog voltam, nem gondoltam volna ekkora sikerre. Merész lenne ez alapján a VB kimenetelét megjósolni, de úgy vélem, lesz keresni valónk és az elõzetes célom a legjobb 8.
1 év múlva meglátjuk, mit hoz a sors!

Kösz, ha elolvastad!

Les Dogues

LasDen
jól meglesze baszva asziszem 😄DDD de hát ebbõl tanul az embör...😄

óóóóó, hogy a kép méretek..:S :@

Újpesti karrierem: http://fm-alvazez.blogspot.hu/