Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Élvezet volt olvasni ezt a sok beszámolót.<#taps><#eljen>

Kedvet kaptam én is hozzá. De az még soká lesz.

Én kikaptam a Fraditól pont a tulajdonos váltás után, de ez sem segített... 😊 😞

Újpesti karrierem: http://fm-alvazez.blogspot.hu/

Zenszkij
Idén nálam is kiesõ jelölt az UTE. Még egyszer játszom velük a Fradival. Lehet kikapok, hogy bent maradjanak XD.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Egyébként a harmadik évemet Derby nélkül játszom..😞

Újpesttel én is BL gyõzelemig akarom vinni, utána az NB1-et akkor fel emelni ami nagyon nehéz lesz. A legnagyobb álmom pedig világklasszis magyar játékost kinevelni. Az utolsó nem lesz egyszerû feladat, de a többi se.

Terminátor14
Most sokan õrültnek fogtok gondolni, de kezdtem egy újabb karriert a Fradival...😛

Cél a gyorsabb BL gyõzelem, illetve lehet (ezt még nem döntöttem el), hogy minden újabb évben elkezdek még 1 csapatot irányítani, hátha így gyorsabban fejlõdik a bajnokság.

Aztán lehet, hogy télre megunom és maradok a jó öreg mentésemnél persze...

CSAK a Fradi

Nekem elsõ szezonban több pontom lett.. nyenyenyenyehehehehe 😄 viccet félre téve grat! meg van az új Boulahrouz? 😄

Rudee
<#idiota>

Azt a Goore-t a Fradis mentésembe az Eto igazolta le.

Szar Bayern, szar Bayern :)

A stadion helyett sikeresen beszúrtam még egyszer a címert... Sorry.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/ca/Zeljeznicar_Sarajevo_stadion.JPG

Itt a stadion.

No, akkor én is. Választásom, Bosznia és a Balkán egyik legtradicionálisabb csapatára, az FK Zeljeznicar Sarajevora esett. A csapat beceneve, a nevébõl fakadóan a Zeljo, a Plavi (Kékek), vagy a Plavi voz (Kék vonat). A csapatot egykori vasutasok alapították még 1921-ben.

A Balkán egyik legsikeresebb klubja. Többek között Jugoszláv bajnok is volt! A csapat bajnoki meccseit a Grbavica stadionban játssza.

A legnagyobb rivális a szintén szarajevói Sarajevo.

Hogy mire megyek velük? Meglátjuk. Köszi ha elolvastad! 😉

Forza Italia
Haladás 2011-2012

Szezon elõtt a vezetõség azt kérte tõlem. h a kiesét kerüljük el. Tudtam, h ez simán elérhetõ lesz sõt egy két jó igazolással akár többre is képesek lehetünk. Pár ember érkezett legtöbbjük szabadon igazolható volt. Azt nem mondom h mindegyikük megváltotta a világot de voltak egész jó szereplések. Kiemelkedõ teljesítményt a szezonban a 30 éves új szerzemény Júlio Santos, Halmosi Peti és Gál András nyújtott. A magyar kupa és a Liga kupa sorozatokban inkább a fiatalok és a kevesebb szerephez jutók játszottak kevés sikerrel. hamar búcsúztunk mindkét kupától. Viszont a Bajnokságba rendületlenül meneteltünk elõre, aminek az eredménye az lett, h a Haladás csapata történelme elsõ NB1-es bajnoki címét ünnepelheti.

A másik nagy dolog ami FM-es karrierem során most elösször következett be egy védõm nyerte a gólkirályi címet.

Forza Juve! Solo la JUVE e GRANDE! 30 Scudetto, 9 Olasz Kupa, 5 Olasz Szuperkupa, 2 Bajnokok Ligája, 1 Kupagyőztesek Európa Kupája, 3 UEFA Kupa, 2 Európai Szuperkupa, 2 Világkupa, 1 Intertotó Kupa

zavbal
Elõször is grat mindenkinek: a ciprushoz albániához és a lettekhez is!Ahogy látom divat lett a kis csapatos kezdés nem kevés a kihívás.
Egy kis szezonközbeni helyzetjelentés az olasz negyedosztály: 8 forduló ment le 4 gyõzelem 4 vereség.A csapat hullámzó például 3 meccses gyõzelmi szériát futottunk elõtte 3 vereséggel.Ez egyenlõre a 24 csapatos bajnokság 10. helyére elég.Cél idén a bentmaradás.Az alacsonyabb osztályuak olasz kupájában kiestem a csoportkörbõl mert 3. lettem az ötbõl mentség hogy két harmadosztályú csapat elõzött meg.A többit majd félévkor
Köszi, a második szezon is kint van már.

http://fm-alvazez.blogspot.hu/2012/07/201213.html

Itt nagyon kellett a BL szereplés az anyagiak miatt. Egyébként akinek van kérdése az bátran írjon.

Zenszkij
Gratula, nagyon szép teljesítmény az a 70 pont. Jókat igazoltál csak így tovább!

Ahogy ígértem itt a beszámoló az Újpesti karrierrõl😊 a 2. összefoglaló is hamarosan felkerül 😊

http://fm-alvazez.blogspot.hu/2012/07/ujpest-201112.html

A blog kinézetén meg sok egyeben igyekszek változtatni.

ebbõl még a végén menthetetlenül címvédés lesz! 😛 😄 FK Tirana se bír megszorongatni?! amúgy szép teljesítmény.

bakkerman
ezzel a csapattal vezettük eddig a tabellát holtversenyben,hát mit is mondjak,nem nagyon izzasztottak meg minket 😄DD Almuca-Fagu állat volt,elõbbi 3 gól,utóbbi 2 gólpassz,1 gól <#worship>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Koszi!Enis nagyon remelem, eddig 7 meccs utan 7pontunk van, 7.helyen vagyunk..azt el is fogadnam szezon vegen, hisz csak a 10.esik ki, es a 9.vesz reszt a rajatszasban😄
hát te is kemény fába vágtad a fejszédet! 😄 jól megnehezítetted magadnak a dolgot!Lehettél volna a Flora vagy a Levadia Tallinnal, nemzetközi porondon azokkal is nehéz lett volna elérni akármit is! Így viszont hogy lentebbrõl indultál, végülis annál nagyobb lesz az öröm amikor sikerül valamit elérni! Gratula a feljutáshoz, remélem sikerül megkapaszkodnod az 1. ligában.

Ahogy lentebb emlitettem, en az Eszt 2.osztalyban kezdtem el a karrierem. Meghozza a 10csapatbol, a 8.helyre vart FC Kohtla-Järve Lootus csapataval. A koltsegvetesuk nagyon csekely, es a stadion egy legelore hasonlit inkabb, az 500 fore alkalmas befogadokepessegevel. Ugy vagtam neki az elso szezonnak, hogy az akkori koltsegvetes 20K/honap volt, mig a megengedett a 13K/honapot kozelitette meg... szep,gondoltam magamban... termeszetesen igazolni nem tudtam, csak nagyon sok folosleges jatekost engedtem el.. A bajnoksagban vegig az elmezonyben voltunk, a kiscsapatokat rendre 5-6-7-8 -0akra vertuk... Ennek is koszonheto, hogy a bajnoksag vegen 36 meccs alatt 111golt rugtunk. Nagyon sok serules hatraltatta a csapatot, a ket csatarom a szezon kozepen serult meg 55 illetve 95 napra, meg szerencse, hogy volt megfelelo potlas, acserecsatarom vegul 2.helyezest erte el a gollovolistan. De ez sem volt eleg a feljutashoz, mert az utolso 4 forduloban 5 pontot vesztettunk(mind az 5ot gyengebb kepessegu csapatok ellen), igy ebben a szezonban a feljutas nem sikerult, de igazabol nem bankodtam, mert tudtam, hogy egybol vissza is esnenk..Tabella 1.szezon
A kuparol nem tudok sokat mondani,Az elso forduloban alacsonyabb ligas csapatot kivertunk 4-0-ra, a kovetkezoben az 1.osztalyu Sillamae Kijeev kivert minket 1-2-vel.

A 2.szezonra sikerult lejebb vinnem a fizeteseket 17K/honapra, es a vezetoseg is ennyit adott. De igazolni ismet nem tudtam... Most joval gyengebb volt a mezony, mint tavaly, legalabbis en ugy ereztem. Az en csapatom,iilletve a frissen kiesett Kuressaare uraltuk a bajnoksagot. Sajnos csak a 2.helyre sikerult odaerni, de ez nem volt gond, mivel a PLAY-OFF-ban sikerult kivernunk a tavalyi 2.osztalyu bajnokot, meghozza otthon elert 0-0 utan idegenben 2-0-ra vertuk oket, igy felkuzdottuk magunkat a 1.osztalyba..a media meg mindig csak a 6.helyre vart a 2.osztalyban a szezon elott. Tabella 2.szezon
A kupaban nem volt szerencsenk, egy gyengebb kepessegu csapat vert ki minket, rogton az elso forduloban, pont akkor volt ez a meccs, amikor nagyon gyenge formaban fociztak a fiuk..de nem is bankodtam miatta..
Ennyi lenne az elso 2 szezonom, koszonom ha elolvastad, es ha vege a 3.szezonnak az 1.osztalyban,akkor irok majd!
amint ellene játszok be fogom linkelni a meccs statisztikáját! bár ha jól emlékszem még jópár forduló múlva fogok velük játszani. De nagyon kivételeznek velük...EL selejtezõ miatt az elsõ 2 bajnoki fordulóban nem kellett meccset játszaniuk, de természetesen simán kiestek az EL 4. fordulóban...halaszthattak! én persze nem! 😄 kíváncsi leszek én is mennyire lesz ellenfél az APOEL, Anorthoszisz, AEL Limasszol, Apollon Limasszol négyes. Úgy gondolom egyelõre õk lesznek azok akik megszorongathatnak...bár kiscsapatok ellen is benne van a botlás lehetõsége, fõleg amíg nincs összeszokva a gárda

bakkerman
eddigi EL meccseim
vs OB otthon 0-3
vs Spartak idegenben 0-3
vs Atletico idegenben 1-3 itt már tudtunk lõni egy gólt,Fagu révén! 😄D
bajnokságban 9 forduló után holtversenyben vezetünk,veretlenül még.

szabii98
Az APOEL mennyire ellenfél? Kíváncsi vagyok egy meccsedre ellenük 😊 😄

I met God. She's black

FM2011
Hali mindenki!

mint írtam lentebb Ciprus szigetére vettem az irányt, választott csapat az Omonia Nicosia lett. Meglepõdtem hogy a csapat a Bajnokok Ligája selejtezõben indul, de oké! :-) Most írnék 1 kis szezon eleji összefoglalót a történtekrõl.
Elõször kezdeném az átigazolássokkal. Elég jól sikerül szerintem erõsíteni, de sajnos az érkezõk közül mindössze 2 játékos kaphatott szerepet a csapatban a BL selejtezõk során, Bogavac és Markovski. Barátságos mérkõzést nem sokat játszottunk, ennek oka az hogy a selejtezõk közbeszóltak, nem volt elég hely a naptárunkban.
Nézzük a komolyabb sorozatot...Bajnokok Ligája selejtezõ. 2. körben csatlakoztunk be, ellenfél az Inter Baku volt akiket kettõs gyõzelemmel(3-0,5-0) búcsúztattunk. A 3. fordulóban 1 eléggé erõs csapatot kaptunk a norvég bajnok Rosenborg "személyében", itt is kettõs gyõzelemmel mentünk tovább, de jóval nehezebb volt mint az elõzõ forduló.Idegenben mondjuk K.O. 4-1, otthon pedig 1-0-ra nyertünk. Jöhetett a playoff...ellenfél a cseh Sparta Praha. Nem örültem nekik rápillantva a keretükre...õk voltak az esélyesek, bár így volt ez a norvégokkal isElsõ meccsen nem érdemeltünk vereséget, nyernünk kellett volna szvsz. Nem sikerült..de az 1-1 egész jó eredménynek számít. Jöhetett a hazai mérkõzés. Le akartam minden áron nyomni õket, ennek az lett az eredménye hogy az elsõ kapura lövésükból gólt kaptunk..0-1...félidõben ezzel is fordultunk. Aztán a 62. percben LuaLua gólt rúgott, 1-1 és a meccs további részét sérüléssel a pályán kellett töltenie, de még úgy is hasznosan játszott. 1-1 a vége is, hosszabbításban pedig nem esett gól. A büntetõpárbajban felül tudtunk rajtuk kerekedni, nagyon magabiztosan lõtték a srácok a büntiketSparta Praha(hazai meccs)Ezzel a hatalmas sikerrel bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe ahol elég kemény ellenfeleket húztak mellénk, igazi célkitûzésünk nincs is, de a pénzt már megkaptuk a szereplésért,már megérte! 😛 Itt a selejtezõk eredményei tekinthetõk meg összegezve
A bajnokságban 2 gyõzelemmel nyitottunk, egy 3-0 otthon és egy 2-0 idegenben. A csapatok nevét hadd ne írjam le... 😄 a 2. meccsen tartalékosan szerepeltünk a Sparta visszavágó miatt. Következõ bajnoki meccsen az Apollon Limasszolt látjuk vendégül. A keretünk egyébként eléggé bõ...rengeteg játékost elengedek év végén..sokan teljesen fölöslegesek. Ennyi lett volna ez a kis szösszenet, remélem nem lett unalmas! 😄

bakkerman
nincs nincs,bár én csak az albánt használom,majd kipróbálom a többi kisebb országot is

bakkerman
én direkt olyat kerestem ami még a 12.0.4.hez készült õsszel,így nem tudok nyilatkozni sajnos :/ nézz utána az fm-basen a hozzászólások között 😊

Dolgozom, ezért egy linket tudok adni:Projekt Ö

Egy gyors reg., majd letudod tölteni és ez már egy javított verzió, viszonylag korrekt és stabil is. 😉

ha megvan még akkor örömmel elkérném 😊))
Zenszkij
Ez jó a 12.2.2-es patchez?

Veletek elofordult mar hasonlo?
Lepek be a jatekba,toltom be a mentesem,erre ez a fos kiirja hogy en nem vagyok egy klub menedzsere sem. (magyarul munkanelkuli vagyok) Tegnap este meg vigan jatszottam a Tenerifevel. Most ezzel mi az franc van?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Cserékkel nincs gond? Nekem volt egy osztrák liga kiegészítõm és ott csak 3-at lehetett nevezni, az meg nem tetszett.

bakkerman
én ezt használom 😊) Sok sikert,hátha valamelyikünk bejut egy ilyen kis ország csapatával a BL-be 😊)

Skacok, valakitõl kaphatnék esetleg egy bosnyák ligát aktiváló korrekt adatbázis módosítást?

Látván a Szkanderbéget, kedvet kaptam egy jó kis Zeljos karrierhez. 😊

Oké, akkor egy arany középutat fogok választani legközelebb. 😄 Köszi a tanácsokat.
Zenszkij
Alkalmazkodni kell, így igaz. Sõt ha cserél az opposition instructionsre is rá kell lesni. Lehet épp behozták RVP-t és te még csak nem is fogod õt egy védõvel, sõt szabad teret hagysz neki....figyelni kell.

Terminátor14
Annyi a lényeg szerintem, hogy nem szabad magadra húzni az ellenfelet, szóval no defense taktika, meg a védõket nem szabad visszahúzni nagyon.

Ezen kívül aztán persze lehet ügyeskedni a játék lassításával, több védõ behozatalával stb. De ha konkrétan védekezni próbálsz, akkor mindig megszívod.

CSAK a Fradi

Hát megpróbálok majd nem visszaállni, de ha egy erõsebb csapat, mint pl az Arsenal változtat a taktikán meccs végén és beteszi full támadóba, sztem alkalmazkodni kellene, lehet h a játék nem így van megcsinálva, de én már sokszor megjártam azzal, hogy nem változtattam és hagytam támadóba a végén.
Zenszkij
Én ha a végén nem akarok gólt kapni de nyomnak, mint a dög, a 80. percben lépek. Narrow width és idõhúzás a maxra, bal-jobb hátvéd védekezõbe, play out of defence, rövidpasszos játék. Még a Barcelona ellen sem kaptam gólt így a Camp Nouban, 0-0 lett...10 emberrel.

bexinho
Én meg azt figyeltem meg (régebben is írtam már), hogy bármikor változtatok a taktikán vagy cserélek meccs közben (akkor ugye szürkék lesznek a választható részek), 10bõl 9-szer biztosan gólt kapok... majd szépen végrehajtja utána azt a játék, amit utasításba adtam. Megtanultam, hogy sosem szabad akkor taktikát váltanom, amikor náluk van a labda, vagy nálam, vagy éppen nincs kint játéktéren kívül.

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Terminátor14
Állj vissza nyugodtan, válts védekezõ taktikára, ez lesz az eredménye 5-bõl 4-szer! 😉

CSAK a Fradi

De vissza kell állni, mer ha nem akkor létszámfölénybe kerülnek. Középpályáról mki beindul és egy-egy beadásra 3-an 4-en érkeznek középen. Nem lehet azt csinálni. Meg amúgy is támadószellemben játszok, feltolt védelemmel, õk meg épp 3 csatárral voltak kb a két belsõ védõm volt velük egy vonalban és egy indítással nekem végem lett volna.
Terminátor14
Szopatás, amiért visszaálltál, ilyen egyszerû. Pont ezt nem szabad, különben borítékolható az egyenlítés.

CSAK a Fradi

Ez egy kibszott vicc ez a játék. Arsenal ellen vezetek 1-0-ra. Semmi helyzetük nincs a meccs vége felé, visszább is álltam hogy ne legyenek létszámfölényben támadásoknál meg ne indítgassanak le. Erre jött a 94. perc, miután 4 perc volt a hosszabbítás és a gyökér belhátvédem hátáról odapattant Wilshere-nek, aki leindította Bendtnert, a mellette álló védõ rossz ütembe lépett ki mellõle, nem volt les és beverte. De úgy tudtam hogy gólt kapok a végén. Akkor bug ez a játékban...
Terminátor14
Minél nagyobb az éves forgalmad és a nyereséged, annál többet kapnak. Ha veszteséges volt a szezon, akkor nincs osztalék. De pontosan nem lehet tudni elõre, változó. Legalábbis én így tapasztaltam.

CSAK a Fradi

van ez a részvényesek osztalék kifizetése. Annak mértékét pontosan mi határozza meg? Csak mert semmi logikát nem találtam benne....
DONGUBA
Epp ezert volt odairva hog SAJAT jatekkal jatszok de elnezest hogy megosztottam veled.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Terminátor14
Az hogy belenyúlkálsz editorral a játékba, számomra teljesen hiteltelenné teszi az egészet, te egy külön játékkal játszol, amire õszintén szólva nem vagyok kíváncsi. Már bocsi.

Egyébként már írtam, hogy nekem sem bõvítettek soha stadiont, de 2-3 év után felejtõs egyébként is. El kell érni ,hogy 15-16000 nézõ legyen minden meccsen, aztán majd építenek újat. És azt már esetleg bõvítik is.

CSAK a Fradi

DONGUBA
Nekem az istenert nem karjak boviteni a stadiont..most jn a 3. ev....en sjat jatekot csinaltam...editorban levittem hogy egy ev utan kajanak magyar allampolgarsagot a kulfoldiek hatha beepul par a valogatottba😊))...elso evben EL csoportkorben kizugtunk masodik ev bl csoportkor kzugtunk 3-kent.EL-ben egy kort mentunk.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Terminátor14
Értem én, de én már a 4. bl-t nyertem, sok éve mi vagyunk az elsõk az európai csapatok ranglistáján, most már a rep-ben is 5. vagyunk ha jól emlékszem, Barca, Inter, Reál, Mu van csak elõttünk.

A Stadion 45000-es, meg is telik szinte mindig.
Szóval úgy érzem elértem mindent, amit lehetett.

2-3 szezon óta csak az hajt, hogy generáljon már hozzám egy fullos magyar tehetséget a játék, de minden hiába. Illetve még az volt a célom, hogy az NB1-et felhozzam a legrangosabb 12 liga közé, így végre 3,5-es lenne a rep-je, de ezt meg egyedül nem tudom elérni, a többi magyar csapat meg nem elég jó sajnos 😞

CSAK a Fradi

Fyrex
kösz mindenki 😊

#82916: 4-2-3-1 a felállás, és van egy labdabirtoklásra épülõ lassú rövidpasszos, meg egy bátrabban támadó gyors taktikám

Avanti Crociati!