Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar
Gratulálok! <#worship>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

zorrobomber
<#zavart2>

<#taps>

www.smart-bus.hu

Zenszkij

Lehúztam az 5. és 6. évemet is a Ferencváros kispadján. Jöjjön a jelentés spoilerben.

A magyar bajnokságot az 5. szezonban nevetséges fölénnyel nyertem meg. Mindösszesen egy döntetlen kúszott be, ami bezavart a 100%-os szezonba. Magyar kupa, ligakupa be lett húzva szintén.

A Bajnokok Ligájában a csoportkör élén végeztem, mely során a Real Madridot oda-vissza vertem, hazai Pályán 7-0-ra gyõztem! Íme egy pillanatkép a mérkõzésrõl.

Nagyon nagy gyõzelem volt ez, visszaadtuk nekik a 95’-ben elszenvedett 6-1-es verést. Minden bejött, hengerelt a csapat. Nagyon örültem, hogy csoportelsõ vagyok, így egy könnyebb második helyezettben bíztam és kaptam a Barcelonát. Ezt hívják pechnek. Idegenben 1-0-ra verte, otthon 0-0 lett és búcsúztunk.

6. évemben már annyira untatott a magyar bajnokság, ligakupa és magyar kupa, hogy folyamatosan holiday-en voltam és csak a Bajnokok Ligája meccsekre koncentráltam. Otthon ennek ellenére is megint mindent vittünk. Nem a Fradi szintje már az itthoni porond. Ugyanakkor tabellán látszik a hanyagságom. Nem olyan fényes mint a tavalyi.

Koncentrációm a Bajnokok Ligájára összpontosult. A Fener, Tottenham, Bate csapatok nem okoztak meglepetést, mindösszesen egy vereség kúszott csak be a Bate ellen idegenben, többi meccset behúztuk. Kieséses szakaszban végre nem egy Barcelonát, hanem „csak” egy Ajaxot kaptunk, akiket sikeresen legázoltunk. Jöhetett a Marseille, akik valljuk be õszintén , a játékban mindig erõn felül teljesítenek. Az idegenben elért 1-1-re otthon egy 2-0-al tettünk pontot a franciák kupamenetelésére. Másik ágon a Liverpool kiütötte a Manchester Unitedet, és az utunkba került. Idegenben hengerelve 1-4-re ütöttük az angolokat, így egy hazai 0-2-es vereség is belefért. A visszavágón a fiatal titánjaim kaptak szerepet, így ez a kapituláció be volt kalkulálva. Biztos voltam benne, hogy 4-et nem kapok, bejött.

Eljött a nagy pillanat, amire 6 éve készült a gárda. A döntõben az FM 2012 legjobb csapata várt rám, az F.C. Barcelona. Nagyon örültem neki, hisz, ha egy Barcelonát legyõz a csapatom egy ilyen tétmeccsen, megérdemelten leszünk bajnokok. A mérkõzésen nem született gól, pedig helyzeteink adódtak, bár többnyire a Barca dominált. Végig a körmömet rágtam izgalmamban. Messinek volt két olyan kapufája a 80. perc után, hogy majd kettétört a léc. Végül jöhetett a hosszabbítás, ahol már végig nyomott a spanyol elitcsapat, momentumunk nem volt, de nagy nehezen sikerült eljutnunk a büntetõkig. A 11-es párbajt egy adok kapok lövöldözésben végül megnyertük, amit alig hittem el, és felülhettünk Európa trónjára. Gól nélkül vertük a Barcelonát ez kicsit fájt, de ilyen a futball. A lényeg, hogy óriási sikert arattunk, hatalmas eufória uralkodott az öltözõben. Egy eltaktikázott rossz meccset sikerült gól nélkül lehoznunk, és a végén fejben is ott voltak a játékosok. Én mindig elbukom a 11-es párbajokat az FM-ben, de most Fortuna végre velünk volt.

SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!!!!!!!!

Legnagyobb erényem a 6 év alatt a BL gyõzelem mellett az volt, hogy a támadóbarátnak mondott FM 2012-ben én kidolgoztam egy olyan védelmi technikát, amivel szükség esetén ki tudtam húzni a meccseket kapott gól nélkül. Legnagyobb játékosom Gertl jelenleg. Pastore-t eladtam az 5. év végén a Bayern Müchennek, borsos 30 millió euróért. Mentésem lehet pihentetem egy picit és a kidolgozott taktikámat kipróbálom egy másik csapattal is. Remélem hasonló sikerrel.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

horrorpops
sikerült leszûkítenünk a kört ~55.000 játékosra. örök hála :D

blüh im ganzen dieses glückes.

zorrobomber
Én egyelõre csak annyit tudok, hogy a Jeff Silva, Vaskó, Eric Addo, Filipe Oliveira hátvédsor szar :) Vagy a Kecskemét csítcsapat? :) (Szuperkupában és NB1 nyitányon is vertek, Foxi olyan gólokat lõ hogy csak lesek)

horrorpops
kik az idei sorozat legjobb szélsõhátvédei?

blüh im ganzen dieses glückes.

Omoniával 2. szezon elkezdõdött (Olimpia mellett lassabban :D ). Szuperkupát megnyertük az APOEL ellen 2-1-re a hosszabbításban. Bajnokságban 2 meccs ment le, APOEL és Anorthoszisz ellen és mindkettõt 2-1-re nyertük.
BL selejtezõben elõször egy észak-ír csapatot vertünk kettõs gyõzelemmel. Második ellenfél a szerb Partizan Belgrad, igencsak erõs ellenfél volt, végül 2-0, 1-1 meccsekkel 3-1-es összesítéssel a playoffba kerültünk ahol a Lech Poznan várt ránk. Mindkét meccsen szarul játszott a csapatom, de 2 db 2-1-es gyõzelemmel bejutottunk a csoportkörbe, ahol az Inter, Sahtar Donyeck, Rubin Kazany hármas vár rám...3. helyhez is kisebb csoda kellene...de megpróbálom. Lehettem volna sokkal könnyebb csoportban is...ez van! :-) Hajrá mindenki!

szabii98
vesztenivalód nincs, kontrajáték, ívelgessetek 16osra + emberhez passzoljatok és hajrá..persze ezeket csak én ajánlom

I met God. She's black

kosheen
na vmi kis javaslat kéne ám nekem. A Fradival az EL-ben a Marseillel játszok, második szezonom elején, szóval a csapat igen csak gyengécske.
Be kellene ásni magam a kapum elé és imádkozni, vagy rizikózzak, hátha mázlim van?

szabii98
Nálam a védõk ilyenek, hajlamosak 1 gólos vezetésnél a 80+ percben 11est adni az ellennek...ha szerencsém van mellérúgja, de talán 1x fogta meg a kapusom, a többi bement....
Az egyik új csatárom meg 4 gólt lõtt elõzõ meccsén , abból 3 'les' volt...majdnem kikaptunk D:

úgy értem, az összes szinte

I met God. She's black

Szycsu
decision az tényleg kell. Digne nagy játékos, de minden 3. meccsen vagy 11-est szerez ellenfélnek vagy csak szimpla két sárga->piros/ alap piros <#eljen>

Les Dogues

Zenszkij
tackling, marking, heading, jumping, passing, gyorsaság se hátrány, hogy ne tudjanak befutni mögé

bakkerman
emberfogás,szerelés,helyezkedés,döntés,munkabírás,fejelés,agilitás,hirtelen ennyi jut eszembe

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kosheen
én odaadom Pölöskeyt neked annyiért :D

a középhátvédeknél amúgy melyik értéket kell nézni? Csak mert gondolom a sima fejelésen és emberfogáson kívül van még a többinek is szerepe. Mi az ami feltétlen jó legyen és melyik az ami lehet alacsony?

valaki tud ajánlani valami jo castárt 1.5 milla körul ?
kosheen
Baloghot 120 000 juróért adnák, Klein meg a törököknél van és 1,5 milla az ára :D hát 0 euróból nem tudom milyen bevásárlás lesz. Sztem valamelyik ifi fogja megkapni a nagy lehetõséget, meg sírok kicsit a fõnökségnek és reménykedek hogy télen talán kapok vmi kis pénzt

kosheen
a 11-el játszok :) Baloghra meg ránézek. Kéne nagyon valaki aki azért 2-3 szezont le tud húzni nálam

Zenszkij
Klein neve nem ismerõs? Vagy vedd meg Balogh Bélát a Kecskeméttõl.

kosheen
Áhh nem igaz. Valahonnan kerítenem kéne egy normális hátvédet a Fradiba Tutoric mellé. A scoutjaim annyira szarok hogy hihetetlen. Csak afrikát járják, nincs egy se aki Szerbiából tudna hozni valakit. A vezetõség a bravúros 2. helyemet 0 forintos átigazolási kerettel jutalmazta, de ezt fel tudom húzni akár 140 000 euróig is. Igaz hogy akkor meg fizetést nem tudok adni az újnak. Fú nagyon nyögve nyelõs egy szezon lesz ez...

zavbal
Akkor megkezdtem munkámat az új csapatomnál a GFCO Ajaccio csapatánál.A csapat nem rossz van egy rakat francia tehetség meg egypár öreg róka.A csapat a felkészülési meccseken nagy nevekkel csapott össze: Stuttgart Sion és Newcastle.Az elsõ kettõn csiszolódtunk aminek eredménye egy 5-1 és egy 5-2 vereség de a harmadik meccsen összejött minden:vs Newcastle.Igazolnom kellett egy párat hiszen 9 játékosom ment el és 5 személyzeti tag.Fõként szabad játékosok jöttek meg 3 afrikai (egy a Kaposvár orra elõl).A bajnokságban 10. helyre várnak ennek megfelelõen 5 meccs után a 8. helyen vagyunk 3 gyõzelem 1 döntetlen 1 vereség.Remélem elõbbre is végezhetünk úgy sem ritkák nálunk a bunda meccsek:vs Grenoble A többit majd félévkor.
jatszottam :D csak kiváncsivoltam egyböl teljesitik e...
bakkerman
azon kinyultam,még egy meccset nem játszott,de õ a stadiont már fel akarja újítatni ASD:ASASF

Rudee
Talán nem azokra kellett volna rögtön milliókat költeni, hanem a csapatra :)

Szar Bayern, szar Bayern :)

bakkerman
west ham ugye championshipes,oda tökéletesen elég egy egyszerû 4-4-2,az alapkerettel simán fel kell jutnod,középpályára rakjál be egy robosztusabb védekezõbb felfogású embert,mellé egy kreatívabb,jól passzoló srácot,két szélre gyors,technikás játékost,a két csatár posztra meg egyikre mehet egy tipikus lesipuskás,jó fizikai adottságokkal,a másik posztra egy technikásabbat,advanced forward beállítással. ezt neked kell kitapasztalni,hogy milyen posztra ki lesz a megfelelõ ember,csak ugye elbasztad,mert ezt a felkészülési idõszakban kell

a taktika 100% szinten vanmár
4-1-2-2-1
Elõször is mérd fel a csapatod, a felesleges embereket dobd ki, vagy tedd a reserve-be. Aztán állítsd össze a taktikád a játékosok posztjaihoz mérten. Ezt a taktikát gyakoroltasd be velük, aztán majd jön az eredmény.
bakkerman
true!

Huni92
nem is láttam kérdést.

telorol irok gyorsan.. segitetek v nem ?
ASDASD?dsaDAD?:SD

<#idiota><#idiota>

bakkerman
te lenni ungárise?

sziasztok.! Most Kezdtem el 1 sö évem az egész fm be a West Ham Szineibe... minden faszán ment az elején edzésközpont fejlesztése stadion bövitéseminden... 1 helyre várnak minket ugye de az eredmények meg nemjönnek 10 edikeke vagyunk 10 ponttal lemaradva
Basszus, BL selejtezõ 2.körében a lehetõ legnehezebb ellenfelet kaptuk, az APOEL-t...nem számítottam sok jóra. A fiúk rámcáfoltak.. APOEL-DVTK A visszavágón is óriási játékot mutattak be a fiúk: DVTK-APOEL Jöhet a Valerenga..
Fyrex
köszi, szerintem is fasza lett! :)

Avanti Crociati!

Fyrex
megy az estimese rendesen :D

a hitel témát itt egyedül te hoztad be az egész dologba, én a részletfizetésre mondtam hogy teljesen reális

Avanti Crociati!

Szycsu
Jó a Parma-s képed (tudom, hogy nem te csináltad)

Les Dogues

Na sziasztok. Befejeztem az elsõ évem:D Végül 9 pontos elõnnyel sikerült célba érni:D Tabella Igazolásaim Meccsek elsõ félév Meccsek második félév
Remélem a BL selejtezõben verhetõ ellenfelet kapok, legalább 1 kört szeretnék menni, köszi ha elolvastad.
Rudee
Én nem támadom. Te akartál abba a hitbe kergetni, hogy a valós életbe felvett hitel és a játékbeli részletvásárlás micsoda hasonlóságokat rejt.

Szar Bayern, szar Bayern :)

kosheen
amikor kölcsönadok egy játékost és van az az opció hogy x maniért megvásárolhatja a másik klub a kölcsönadás alatt az úgy van, hogy ha kipengetik a pénzt akkor én nem tudom azt mondni hogy nem adom, és már viszik is a játékost?

Zenszkij
két szezonnal le vagyok maradva a jelentésrõl, de holnap pótlom :D

Fyrex
semmi kép meg anyámkínja? végülis csak egy BL.

Avanti Crociati!

kosheen
elsõ szezonom volt, kénytelen leszek sajátot nevezni, gondolom nem fogok találni olyat aki 10 éve nálam játszogatott. Szóval ahogy értelmezem be kell majd neveznem 4 töltelék ifit (max Jova Levente lehet tartalék kapus), meg 4 fiatal magyart. Mondjuk amúgy is be akartam vásárolni az MTK akadémián :D

Basszus ilyen máksorozatom még életemben nem volt:DDD UTE elleni meccs
Most úgy állunk,hogy 3 meccsel a vége elõtt 6 pont az elõny a 2.-al szemben, Kecskemét(I), Gyõr(O), FTC(I) így jönnek a meccseink, ha befejeztem írom az egész éves beszámolót:D
Zenszkij
lehet 30 éves is, csak amit írtam annak meg kell lennie (korábban ugye fiatalon ott edzett stb)

Hamarosan vége az 1. NB1-es szezonomnak a DVTK élén.. a 25.fordulóban a Haladáshoz látogattunk és ez a gyõzelem létfontosságú lehet a bajnoki cím szempontjából. A tabella 5 meccsel a vége elõtt így áll.. még 4 nehéz meccsünk van,FDVSC,UTE,Gyõr,FTC velük még kell játszanunk az 5 forduló alatt, de az igaz, hogy közel állunk a DVTK története elsõ NB1-es gyõzelméhez..
kosheen
mármint az a 4 ifi az a nemzetközi kupás csapatba kell? Hm az marha jó lesz akkor. 1-2 normálisabb ifi még csak-csak akad, de õket se tudom játszatni mert azért nemzetközi szinten csak gyengék. Csak a helyet veszik el a többiektõl. Na mindegy, majd megpróbálok figyelni erre is, köszi

Zenszkij
4 olyan kell aki 15-21 éves kora között nálad edzett plusz négy olyan, aki 15-21 éves kora között nálad, vagy magyar csapatban edzett, tehát 8 kell összesen ilyen játékosnevezésbõl

kosheen
valaki elmondaná hogy a fenében van ez a homegrown dolog a nemzetközi kupában magyar csapatnál? Most akkor fel kéne hoznom ifiket vagy magyarokat venni emiatt a szabály maitt?

kosheen
na az ilyen eredményhez még gyúrnom kell :D
grat hozzá