Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kis érdekesség (nekem legalábbis 😄) hogy a szezon utolsó meccse elõtti sajttájon csak hülye riporterek voltak jelen. Kérdeztek a Kaposvár edzõjérõl hogy vajon kirúgják-e szerintem (ki nem szarja le most?), kérdeztek arról hogy a meg van-e még sértõdve Böde akit megbüntettem (4 hónapja sérült és most épült fel), meg kérdeztek valami falábú afrikai támadóról hogy tényleg hozom-e (sose hallottam róla, még csak meg se néztem a lapját.
Na és jött a Szolnok elleni döntõ meccs ahol a 3 pont kötelezõ volt
Nagyon magabiztosan álltam fel, szinte a lehetõ legjobb kezdõmmel. Aztán a Szolnok simán lefocizott. Vezettek is, végül egy Andrezinho góllal ki tudtam egyenlíteni. A vége felé már én nyomtam, de nem akart jönni a gyõztes gól. 1-1 a vége, irtó nagy mázlimra a ZTE 0-0-át játszott Gyõrben, megvan a második hely. 😊
A szezonzáró sajttájon is hülyék voltak a riporterek, de már nem érdekel 😄
Szóval elsõ szezonomban második helyig vittem a Ferencvárost, jövõre irány az Európa Liga
A keretre bõven rá fér az átalakítás. A legjobb játékosom Tyavkase lett, egy jobb szélsõ. Õ lett az nb1-ben a legtöbbször a meccs embere, 28 meccsen 8 góllal (sajnos) a házi gólkirályom is. Elõl elég kemény átalakításra lesz szükségem, kell egy 15 gólos csatár mindenképpen.
A váz már azért megvan, de meg kell szabadulnom legalább 1 tucat embertõl. Szerencsére jónéhánynak lejár a szerzõdése, nem kell foglalkozni velük.
Ez volt az elsõ FM játékom, azt se tudom mit mondjak 😄 Jó kis idény volt na
Ha nincs év közben az a kis botlás amikor 8 pontot elszórtam az épp kiesés elõl menekülõ kiscsapatok ellen, vagy ha nincs Böde sérülése akkor talán sokkal elõrébb is lehettem volna. De nem bánkódok, úgy érzem, hogy a Bl selejtezõkben amúgy se lenne esélyem még. Hátha az EL-ben lesz egy kis szerencsém. Na egyelõre ennyi 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
3.-ik helyen állok jelenleg a tabellán.
A 2 ponttal elõttem lévõ ZTE (akit most vertem meg elõzõ fordulóban) a már bajnok Debrecennel játszik egyet otthon, aztán szintén velük egy MK döntõt, azután az 5.-ik helyen lévõ Gyõrnél zárja a szezont. Hoznom kell a meccseimet, és drukkolni a Lokinak és a Gyõrnek, akik ráadásul most 6 pontra vannak a második helytõl. Szóval itt még bármi lehet 😄
Na fél óra és jelentkezem 😄
Nem nagy gáz csak idegesítõ az, hogy van a gyorslistámon egy játékos. Na ez a csóka meghosszabbította a szerzõdését a csapatában. Eddig ez nem is baj, de olyan képen jön a hír, hogy nekem választ kell adnom, de nincs mire választ adni, mert nem az én játékosom. Nincs elõvásárlási jogom stb. Már töröltem a listáról, leiratkoztam a hírérõl, de ennek ellenére választ kell adnom.
Már szabadságra is elmenetem háta az alatt valami lesz, de nem.
Ötlet???
A barimeccses üzlet egyébként emlékszem, nagyon jól mûködött a 11-ben, alacsonyabb szinten elég komoly pluszhoz lehetett hozzájutni, de 12-ben én már nem erõltetem.
00mate: Azért elég kész csapatot hagytam ott, szerintem megragadnak nélkülem is viszonylag simán, sok fiatal tehetséget (Igaz mind brazil. <#idiota>#idiota>) is igazoltam ráadásul, szóval lehet valamikor majd el is érnek valamit.
Neked azért továbbra is sok sikert.
Otthagyom a pálhalmát. Sajna ahogy elkezdõdött a szezon második fele, az elsõ legvégére jellemzõ, elképesztõ gyenge formában folytattuk tovább, a kupa negyeddöntõjében tulajdonképp az elsõ meccsen búcsúztunk karrierem talán legnevetségesebb meccsén (nem is fejtem ki<#idiota>#idiota>), majd most a bajnoki meccsen ismét beszoptuk a szokásos két szögigólt.. Ezzel összességében 6. meccse nyeretlen már zsinórban a csapat az nb1ben, ezzel szépen fokozatosan csúszva lefelé, és bár elméletben nagyon simán meglehetne még az EL hely, egyszerûen nem megy ez így. Mert hát itt a legnagyobb gond, hogy a csapat szép mínuszban van, pedig bõven a fizusapka alatt vagyok. Szóval az EL lenne az utolsó esélyünk, de az elsõ selejtezõben úgyis kiütne a feröeri FC Fjordvulkán, hansen fejestriplájával. Így meg cseszhetem, a vezetõség semmit nem hajlandó fejleszteni, a játékosoknak egyenként adható fizetés is elég kevés.. Mindenesetre szép másfél szezon volt ez a pálhalmával, egy-két statisztikát, tényeket az itteni karrieremrõl talán majd bemásolok (már ha érdekel bárkit is).
Új klubot meg csak találok. <#idiota>#idiota>
A 9-ik Pápa megverte a 11.-ik Kaposvárt 3-0 ra és a 4 védõ meg 1 középpályás a hét csapatában 😄 Ez hogy?
sok meccses gyõzelmi széria, mennék a második helyért, a Haladáshoz látogatunk, akik irtó gyenge formában vannak. Keneseit aki 13 gólos totál lefogtuk egész meccsen, a bal szélsõm akinek mondtam hogy teljesítményt várok tõle lõtt egy bõdületes nagy gólt vagy 30ról. Erre a másik csatáruk fejelt egyet szöglet után. Nem baj, nyomunk tovább. 85. percben egy szabálytalanság, és Kenesei bevágta a szabadrúgást huszonpár méterrõl. Fasza. Ráadásul egész meccsen csak a 16-os bal sarkáról jöttek a lövése folyamatosan. Pedig még a hátvédet is lecseréltem, embert állítottam a lövöldözõre de mindig helyzetbe tudott kerülni. Õt rúgtuk fel amibõl Kenesei rúghatott 😄
Áhhh pedig felzárkózhattam volna 3 pontra 😞
Pár meccs és vége a szezonnak
nem tom, nekem amúgy nem volt annyira gyenge sztem a csapatom, voltak visszajátszók is. Lehet épp ez volt a baj, nem tudom. Most is amikor kikaptunk otthon a szigetszentmiklóstól játszott Dragóner, Rodebücher, Heinz, meg két tehetséges támadó is és mégis kikaptunk 1 góllal...
Tavaly a Vasas kiesett az nb2be, idén kiesõ helyen vannak ott is...😄
I met God. She's black
valahogy következõ szezonban szûkítenem kéne a keretet, de a kutyának se kell senki a csapatomból. Még kölcsönbe se vitték a tehetséges ifiket se. Idegesítõ hogy a nyakamon maradt egy csomó ember akik sehol se játszanak
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Van az elsõ, második és ifi csapatomban vagy 50 ember. Mind jön fel az elsõhöz? Vissza szokott jutni magától a második csapat? Csak mert nb3 gondolom nincs a játékban.
Ha elküldenék mindenkit csak úgy, csõdbe is jutnék szerintem. Egy csomó játékosnál ilyen 50-90 ezer eurókat kéne kifizetnem. Egy szerencsétlen 1000 eurót érõ játékos is 10-20 ezret kér csak hogy elzavarhassam.
2011-el megyek amúgy
A kupákban viszont valahogy mindig kijött a lépés, a Ligakupa csoportunkból simán, 5 gyõzelemmel és 1 vereséggel jutottunk tovább, míg a Magyar Kupában elõször a Gyirmótot vertük ki simán, majd egy elképesztõ meccsen a Gyõrt is búcsúztattuk(2-2-es rendes játékidõ után, a hosszabbítás elsõ félidejében 3-2 a Gyõrnek, a fordulás után viszont hihetetlen módon hármat vágtunk nekik, nem hittem a szememnek 😊).
Két szót ismerek: mindig és soha. Fradista MINDIG, újpesti SOHA Ac Milan 4ever!
Régóta játszok már az FM-el, néhány éve ide is irkáltam alkalmanként, de az utóbbi 1-2 évben nem nagyon vettem elõ a játékot. Most viszont játszogatok megint, és felmerült bennem egy kérdés, amire nem tudom a biztos választ.
Ha van egy tehetséges fiatalom, akkor mi a jobb megoldás a fejlõdése érdekében? Adjam kölcsön egy olyan csapatba, ahol kap rendszeres játéklehetõséget, viszont rosszabb körülmények között edz, vagy tartsam a csapatomnál, ahol ritkán fog játszani viszont kiválóak az edzéskörülmények?
A való életben a sok játéklehetõségre szavaznék, a játékban is ez a célszerûbb?
I met God. She's black
Annyi fiatal van a játékban, nem létezik hogy ne találj a helyére jobbat, olcsóbban, aki 10 évig jó lesz 😄
Én 28 éves kora körül a legnagyobb világsztárt is eladom, ekkor lehet a legtöbb pénzt kapni értük, illetve ilyenkor kezdenek el csökkenni a fizikális értékek, úgyhogy duplán is megéri 😊
CSAK a Fradi
I met God. She's black
2012-13 év van, 2016ig van szerzõdése(nem is tudom mért kötöttem vele olyan sokáig) szerintetek maradjon? idén még tuti marad, mert 1 ellenfele akad a csapatnál, de õ kölcsönben van 😄 Mennyire lesz majd jó játékos 34 évesen? Kabát is annyi idõs és még 14ig szerzõdése van 😄
I met God. She's black
ezt az egész fórumon látják , nekünk is ilyen van
I met God. She's black
I met God. She's black
A kupából az elsõ körben kiestem a tartalékos csapatommal, a második csapatom kiesik az nb2-bõl, az elsõ meg negyedik helyen van 11 pontra az elsõ helytõl 6-7 fordulóval a vége elõtt
Józsi lett a meccs embere, noha a meccs elõtt a sajttájon még mondták hogy így szar-úgy szar, aztán a 93. percben szabadrúgásból megrúgta a gyõztes gólt. Meccs után azt mondtam hogy jó teljesítményt nyújtott és hasonlókat várok tõle. Nem szoktam sose csontig benyalni a játékosnak nehogy elszálljon teljesen. Vagy jó ha idõnként istenítem inkább õket?
ettõl eltekintve nyilván az fm nem véletlenül egy játék, csak rossz dologban támadod.
Avanti Crociati!
Szar Bayern, szar Bayern :)
Áhhh basszus pedig tuti meccset buktam el emiatt. Kaposvölgyét simán vertem volna Heinz, Schembri csatárpárossal. Hülye játék 😞
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Akinek nincsen tartalékcsapata, azok hogy oldják meg hogy (ligakupa, magyar kupa, bajnokság, és ha esetleg el,bl selejtezõ, akkor ott is) tartalékcsapat nélkül végigcsinálja a szezont?
Mert én azt képzeltem el, hogy nem 22 fõvel vágok neki a szezonnak, hanem mondjuk 30 fõvel, és az a plusz 8 fõ a kupában, ligakupában tudna játszani(plusz még az ifik, ha épp nincsen meccsük). Mert volt már olyan az elõzõ szezonba, hogy ifimeccs ütközött kupameccsel, vagy egy nappal elõbb volt. Ez jó módszer? 😊