Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
ne érzelmi alapon dönts 😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

kosheen
Felajánlották Hajnal Tomit 😄
31 éves, kb egy ezres lenne a fizuja, csak nem tudom hova pakolhatnám. Kb ugyanazt tudja mint Andrezinho, és már õ is kiszorult az új szerkezet meg az új srácok miatt. De azért csak jó lenne egy Hajnal a csapatba. Nem tom nem tom

lehúztam a gremioval 2 szezont de ki is töröltem a francba... rohadtul idegesít ,hogy egy ismerõs név sincs sehol...

kosheen
Ez de idegesítõ...
volt nálam egy 18 éves csatár, tarcsiban, meg az elsõ csapatban játszogatott pár meccset, de nem igazán váltotta meg a világot, 7-es átlag alatt volt végig. 20 ezerért vettem, 24 ezerért továbbadtam az Austria Wiennek, ahol a tartalékcsapatban 14 meccsen lõtt 8 gólt és már vitte is a Benfica 300 ezerért. Bezzeg nálam alig akarnak 10-20 ezreket adni, úgy kell könyörögni nekik

Jaaaa 😄DDD az komoly. 😮
szabii98
Srácok, amikor bõvítettétek/új stadiont kértetek, akkor már ilyen 95%os átlag kihasználtság volt nálatok? Nálam évrõl évre növekszik a nézõszám , 1. évben 4500ról indultunk(átlag) idén már ha 6000ren jönnek már kevés... volt már teltház(10.000 fõ) a tavalyi ligakupa döntõben, valamint gondolom az inter ellen is teltház lesz...az atletico ellen 9,500an jöttek.. év végén bepróbálkozzak egy bõvítéssel, vagy még ráér?😄 évad nyitók és zárók /itthon/ mindig 9000 fölött vannak

I met God. She's black

Marmint a Bayern ellen.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

kosheen
így szokott lenni.
Amúgy nekem a barátságos meccsek nem túl sokat hoznak a konyhára. Általában 2 csapat szokott hívni, õk 3-400 eurót fizetnek, meg én szoktam hívni más csapatokat. Az nb1-esek hoznak a legtöbbet a konyhára. 1k elhívni és 3k a jegybevétel általában

Hát azért egy Bayern meg egy Pálhalma nem egy szint.
En most a Bayernnel jatszok majd a teli szunetben baratsagos meccset,750k-t kapok erte.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Zenszkij
szezon kezdete elõtt szervezz be 6-7 barimeccset, a teamworkot meg rakd high ratingre, így nem lesz gond szezon elején

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Rudee
Túl sokat nem lehet összeszedni. Én azért is kötök le 5 napra 2 meccset, hogy sok kicsi összejöjjön. A keret elég bõ ahhoz, hogy fizikálisan bírják. Meg a fiatalok is kapnak némi lehetõséget persze.

Szar Bayern, szar Bayern :)

szabii98
Hozzám jött már a Benfica is, sõt õ hívott engem 😄 De játszottam már a Zenittel és az Anzsival is 😊 mind 20 fölött hozott

I met God. She's black

Aki magyar csapattal van, az hogyan tud bari meccsekbõl sok bevételt összehozni? Én maximum egy stuttgartot tudtam összehozni, az is "csak" 5k euró bevételt hoz, mást nem tudtam elcsábítani( többi magyar csapat).
szabii98
én 4. szezonomban vagyok, de minimum bl rájátszásig tolom a vidit 😉

I met God. She's black

Sajnos velem is ugyanez a helyzet, csak én megunom a csapatot. De eddig mindegyik csapatot! És nem is megyek el sokáig, maximum a 4. idény volt a legtöbb, és nem értem hogy miért van ez. Lehet hogy nem kötõdök annyira az adott csapathoz, vagy én nem tudom. 😄
kosheen
Végre egy kis siker. A Fradival sikerült kiejtenem az Európa liga 2. körében a Feyenoordot. Idegenben 2 kapuralövésem volt, abból egyik bement és kihúztam 1-1-el, itthon meg hõsiesen 0-0-át játszottunk és egy pipa megvolt.
A következõ körben az Austria Wien lesz az ellenfél. Papíron még könnyebbnek is tûnik mint a hollandok.
Ezért nem szeretem ezt az év eleji nemzetközi kupázást mert most is a két EL meccs között a Vasassal nyitottam a bajnokságot és máris 2 pontot hullajtottam. Amúgy is gyengén szoktam rajtolni és mindig kapaszkodnom kell.
Ráadásul az elmúlt két évben mindig azt vettem észre mintha "fejben nem lennének ott a srácok". Amikor ott vagyok a nagy lehetõségnél hogy beelõzhetek és élre állhatok akkor mindig elbukom csúnyán a nagy rangadókat. Ezzel valamit csinálni kéne, csak nem tudom mit lehetne kezdeni. A csapat úgy-ahogy összeálllt már, bár a védelembe jó lenne még 2 ember. Egy balhátvéd kell mert Alempijevicsen kívül nincs oda senki, meg középre is kell valaki még.
Jobb hátvédbõl tök jól állok, van egy 18 meg egy 19 éves új srác, mindkettõnek 4 csillag a várhatója, meg egy öreg harcos aki elsõ idénytõl kezdve ott van. A fiatalabbikat kölcsön is adtam.
Szerencsére most hasznát is tudom venni az anyaklubnak mert küldtek egy baromi jó kis csatárt. Nem akartam játszatni, mert mondom minek fejlesszem más játékosát, de végül be kellett dobnom felkészülési meccsen és ott is ragadt.
A középpálya is baromi erõs, sikerült megszerezni egy francia U21-es válogatottat, aki mondjuk 3 játékos fizetését elviszi, de azt mondták rá, hogy õ lesz az új Diarra. Hát így legyen. Ezen kívül van egy dél-afrikai srác aki szintén nagyon jó. Mindkettõ piszok tehetséges. Szélre is van több nagyon jó emberem, elõl meg a kölcsönjátékos, a tavalyi gólkirályom meg 2-3 tehetséges srác van. Kölcsönbe megint el tudtam tenni pár tehetséget. Afrika ontja magából a jó játékosokat, bagóért felvásároltam õket. Csak gyõzzem kivárni míg pénzzé tehetem õket. Sajnos most már nagyon meg kell húzni a nagdrágszíjat, mert csúnyán minuszban vagyok. Bezzeg a Lokitól ilyen 1-2 milliókért visznek játékosokat. Nekem meg a Schembriért bejövõ 120 ezres ajánlatot már el is fogadta az elnök mert túl jó volt. Hátha egy EL csoportkör összejönne és akkor megmutathatnák magukat a srácok

szabii98
eléggé nehézkes 😄
A Pápa már 3 éve lent van nálam az nb2ben...nemhiányzik, de igazán visszajuthatnának mert lassan elfogynak a nagy csapatok... kiesett a honvéd és a vasas is ehh 😄

I met God. She's black

Rudee
Hát én is tartalékolok, azért nem megy.

szabii98
Nekem menne, de elfoglal a nemzetközi szereplés..most is bejutottam a bl csopiba ugye, kéne egy 3. hely, és jövõre gazdagok lennénk meg minden. oké, de jó lenne jövõre is a bl, csakhogy ha 10 pont hátrányban vagyok, nagyon nehéz...egy kozármislenyt nem verek meg otthon.... majd meglátom, de szar a 'b' csapatom, a kulcsjátékosaim meg hulla fáradtak

I met God. She's black

Zenszkij
sehogy

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Hogy lehet kiválasztani hogy válogatottal és klub csapatnak is edzõje legyek?
Rudee
Nekem a bajnoki rajt nem megy annyira 😄
Igaz most az EL fontosabb, de két 0-1-gyel kezdeni azért szégyen.

szabii98
mostanában kicsit elment a kedvem a játéktól. meccsek meccsek hátán, le kellett mondanom Ghána élérõl mert túl sok volt már a teher így is...ráadásul még a viszonylag könnyû bl csoport is elment egy crash dump miatt és kaptam egy inter-atletico-fenert...
egyszerûen az van hogy a blben játszatom a topjátékosokat, de a bajnokin õk fáradtak ezért nem is játszatom õket, a csere csapatom meg mindenkitõl kikap.... 10 pont már a hátrány a tavaly épphogy nem kiesõ fradi mögött....komoly menet lesz ez

I met God. She's black

bakkerman
ja meg Afellay csatlakozik július 1.-én a Milanhoz,9 bajnokin játszott nálam,mindegyiken csereként,de az olaszok mégis képesek voltak beajánlani érte 9.25m€-ót,amit szó nélkül elfogadtam. Nem lesz nagy veszteség.

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
FC Barcelona 2011/2012
Nyáron játékosmozgás nem volt. Télen távozott Maxwell 4.1m€-ért a Juveba. A spanyol Szuperkupát,az európai Szuperkupát,és a Klub VB-t is megnyertük szezon közben.
A bajnokság is sima ügy volt 94 ponttal,a Real lett a második 85-el(oda-vissza vertük õket). A Bajnokok Ligájában az elõdöntõig jutottunk,ahol az Arsenal ejtett ki minket 1-1-el,idegenben lõtt több góllal. A spanyol kupát az Atletico ellen 2-0-ra nyertük meg. Nyárra nem tervezek nagyobb igazolásokat,esetleg padra igazolok olcsón elhozható bajnokságon belüli játékosokat. Na peace!

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Rudee
AIK elleni meccs elõtt még változtathattam egyet, így Maróti -> N'Guéma. Talán tovább megyünk így 😊

Rudee
Nos, jön az új idény.

A felkészülési meccsek jól mentek.
Az igazolások sikerességét a következõ pár hét dönti el. Komoly átig. keret hiányában a szabadon igazolható játékosok kerültek célkeresztbe. Kanta már télen aláírt, hogy aztán most csatlakozhasson. A Sportingtól elengedett Mexer volt a fõ célpontom, de hiába tetszett neki az ajánlatom, a hosszas alkudozás közben a Brescia tett elé egy olyan szerzõdést, amit én nem igazán engedhetek meg magamnak. Az osztrák 2. osztályból érkezõ Wurzinger lehet a zsákbamaska, de kellett mindenképp valaki, hogy a kellõ létszám meg legyen. Az egyetlen pénzért érkezõ védõ, a gaboni N'Guéma remélem beválik, mert sokáig kellett érte küzdeni.

Elsõ tétmeccs aztán a Debrecen elleni SZK volt Siófokon(!). Viszonylag kiegyenlített csatában nyert a bajnoki címvédõ. A sérült Otten nagyon hiányzott a védelembõl, ráadásul a fenti 2 új védõ ekkor még nem írt alá, így a Júnior-Klein-Grúz-Fülöp kvartett kezdett hátul.

Ahogy az várható volt, a svéd AIK csapatával játszunk az EL 2. selejtezõjében. Kettõs gyõzelemmel, sima 6-0-lal ejtették ki a luxemburgi csapatot.
Az lehet az elõnyünk talán, hogy kint lesz az elsõ meccs. Bár ettõl függetlenül kisebb csoda lenne a továbbjutásunk. Fõleg azért, mert a harmadjára is megemlített új védõk a nevezés után 1 illetve 4 nappal szignózták a szerzõdésüket. Valami nagyon okos taktikát kell kitalálni.

A bajnokságban otthon kezdünk a Péccsel, majd megyünk az újonc Tatabányához. Utána jön a Siófok, majd megyünk Pápára.

Folyt.köv.

kosheen
sikerült leigazolni végül. tényleg eljött a trial után. Bár baromi sokáig alkudoztak 😄
A gond csak az, hogy iszonyat nagy a fizetése. Abban tudok csak bízni, hogy összejön harmadik évben végre a bajnoki cím és egy jó Bl szereplés után el tudom passzolni.
Dupla annyit keres így majdnem mint a legjobban keresõ, plusz 35%-os fizuemelése van minden évben. De van egy 3,5 milliós fix kivásárlási ár, azt se bánnám ha már a télen elvinnék annyiért.
Már írogatott egy pénzügyi krízisrõl. Ha jól szerepelek akkor is kivághatnak amiért csõdbe viszem a klubot?

próbáld meg trial-ra elvinni, utána általában kevesebbet kérnek
Rudee
Vannak a játékban alap reklámtáblák. Ha neked csak fehér, akkor grafikai beállításokkal próbálkozz.

Tudna valaki linket adni ahonnan lehet reklám táblát letölteni?Kicsit zavaró hogy a táblák helye tiszta fehér.Köszönöm elõre is.
kosheen
ja és mellesleg extrém módon jönne ám a kölyök 😄 bezzeg egy hasonló adottságú 30 éves koreai akit már 1 éve kinéztem az még most se akar jönni.
bocs a floodért, befogom egy kicsit 😄

kosheen
ezt nem hiszem el 😞
beajánlottak egy 4,5 csillagos 22 éves francia U21-es válogatott vkp-t ingyen, de nem tudok neki szerzõdést kínálni. 2700 a max fizum, õ meg 5000-et kér. Már rányomkodtam minden bónuszra de az alapfizuból nem akar engedni. Bakker pedig 1 év múlva már mehetne is 3-4 millióért minimum. De idegesítõ. Ráadásul a board-al se tudok beszélni hogy adjanak már manit, sõt az átigazolási kerettel se tudok játszani, mert a bajnoki második helyem után konkrétan egy büdös vasat se adtak

kosheen
semmi, felejtõs. Rájöttem már menet közben

kosheen
a generált ifik ezek hogy vannak a 11-ben? Kirúgtam a vérbe a komplett u19-et, fel lett töltve kölykökkel, de velük tudok kezdeni vmit? Mert ha ráviszem h szerzõdést ajánlanék nekik akkor az offer contract résznél feljön hogy nem akar tárgyalni velem, mint mikor egy nagy sztárt kérdezek, csak a névnél krikszkrakszok vannak. Ez mi?

Rudee
Guzmics csak 35öt ér, kérdés hogy mennyiért engedik el.
Kecskemét kiesett, így bepróbálkozok Alempijevicsért. Baloghot ajánlották 130ért, a Debrecen el is vitte.

Rudee
EL 2. selejtezõjében én most kaptam ellenfelem. Nem kiemeltként természetesen.

Union Luxembourg / AIK - Ferencváros
Kapfenberg / Rudar P. - Kaposvár
Salzburg - Irtyish P. / Videoton

Mondjuk úgy, hogy nem vagyok feldobva.

Hmmm... Nálam feljutás után ért kb 30 ezret... Esetleg Guzmics? Öt én ilyen 70 ezer körül vettem meg...

Jut eszembe, majd írok egy kis összefoglalót az MTK-ról... Meglepett pár dolog, de iszonyat élvezetes csak magyarokkal!

www.smart-bus.hu

Rudee
Most volt idõm megnézni.
MTK nem jutott fel, Kelemen meg alapember és 120e €-t ér. Tehát kb esélytelen.

kosheen
Végére értem a második szezonomnak is a Fradi kispadján.
A második helyet sikerült megszereznem idén is, és megint a Loki végzett elõttem. Az Újpesttel voltam harcban a második helyért, de végül sikerült 7 ponttal elõttük végeznem, a Loki meg 7 ponttal énelõttem. Csupán 6 vereségem volt a szezonban, de nem igazán vagyok elégedett a szezonnal.
A kupában a Vidi kiejtett (errõl lentebb írtam is), és csak a Ligakupa lett meg. Kaptam érte pár tízezer eurót, de sovány vigasz.
Nagyon nem akar menni a támadójáték, a következõ szezonra új szerkezetre lesz szükségem, ez az egy csatáros játék nem az igazi. 48 góllal csak a hatodik legtöbb lõtt gól az enyém. Az elsõ helyezett Loki egy huszassal többet vágott. Kevés, nagyon kevés. A házi gólkirály most legalább egy csatár lett, 13 góllal azonban egy ezüstérmesnél akkor is gáz.
Voltak jó kis meccseim, az igazolások közül páran beváltak, ráadásul egy tucat fiatal kölcsönben volt nevelõkluboknál. A következõ szezonban egy jó középsõ középpályásra lesz szükségem, mert Józsi nem akart szerzõdést hosszabítani és féltávnál aláírt a Pápához. Szóval kell valaki középre. Egy 4 éves részletre kéne egy jó 26-28 éves játékos, azon kívül sehova nem kell ember, sõt 2-3 játékost pénzzé is tehetek ha minden jól megy. Az ifit év végén szélnek eresztettem, mindnek fél csillag volt a potenciálja, nem sok értelme van itt tartani õket. A tartalék csapatból következõ év elején selejtezek. Most már tényleg le kell szûkítenem a keretet 28 fõre.
Az UEFA kupa sorsolás jön hamarosan, gondolom megint jól megszívatnak mint tavaly az OM-al

Rudee
Ilyen részletességgel nem találkoztam. Akit akarnak, azt oda küldenek, aztán ennyi kb. Illetve a tartalékjaik közül talán könnyebb kölcsön venni, de azokat már inkább csak fizuért cserébe.

kosheen
a parent klubokat mennyire használjátok?
Lehet posztra kérni tõlük játékost, vagy lehet valahogy használni az õ scoutjaikat egy kicsit? Csak hogy valami hasznom is legyen már belõlük, mert az az évi 20-30 ezer euró nem túl nagy üzlet nekem 😄

olcsóbban nem adnak senkit, generált playaból meg nem találtam normális irányítót

zavbal
realnál nem csoda.Ott dõl a lé mikor velük voltam 357 millióm volt igazolni.
A másik csoda meg az lenne ha bent maradnék Ligue 2-ben.A keretet jóval többnek érzem pláne hogy nálam van az új Iniesta és Evra is.A legutóbbi fordulóban úgy szoptam ki 3-0ra hogy egész meccsen 2 azaz KETTÕ lövésem volt amibõl 0 találta el a kaput akármit csináltam.A csatárom egy hulladék képtelen gólt lõni 6.2 átlaga van beszólok erre el akarja hagyni a klubot.Lesz egypár õsz hajszálam mire a végére érek
DONGUBA
ugyes vagy😄D 130 milio?😄DD

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Özil bejelentette hogy nálunk már semmi újat nem érhet el ezért távozott 29 évesen. Jött helyette Lucas Moura az AC Milanból 130 millióért...

köszi
Rudee
Dokumentumokba, ahogy a többit is.