104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Lancelot1983
    Most látom ÍBV-nek egész jópofa meze van velük leszel?
  • Lancelot1983
    De, ha tört verziót van, akkor a kanadaiak is visszavonulnak, majd korán nem? Miért nem veszed meg az eredeteit, garantáltan bug mentes és szerintem már nincs is olyan horror ára?
  • Lancelot1983
    Attól függ mennyit bír el a géped? Én amellett vagyok, hogy minél többet szeretek betölteni, óriási adatbázis mellett. Top bajnokságokat, olasz, skót, angol, spanyol, francia, német, sosem hagynám ki, és a második vonalhoz tartozó bajnokságokat sem igen: portugál, orosz, ukrán, osztrák, belga, dán, görög, török cseh, svájci. Amin el lehet még gondolkodni utána, az a horvát, szerb román, norvég, svéd, lengyel.
    Régen argentin is szerepelt nálam, de 8000 ember az már sok.
    De, ahogy ozbom is írta nálad skandináv országokat mindenképp érdemes, és szerintem a top ligákat is mindenképp, meg szerb, szlovén, horvát játékosok is lehet Izland esetleges felvevő piaca, meg talán az ír szigetek is, szerintem. Magyar bajnokságot én elvből nem töltöm be soha.
  • ozbom
    Pár nap pihenés után, úgy döntöttem, hogy egy korábbi mentésemet visszatöltöm. Lemondok megint a klub csapatom irányításáról és csak a válogatottat viszem tovább. Betöltök pár ligát pluszba, hogy így hátha a visszavonuló játékosok nem fognak visszavonulni. Ha így is az lesz, akkor nem folytatom tovább a játékot. Indítok egy másik karriert Kanadával. Velük az lenne a célom, hogy két VB-re kijuttassam őket, ott tisztesen helyt állni. Meg egy jó szereplést az Arany-kupán. Ami azt jelentené, hogy sikerülne megnyerni 2001 után ismét. Ez még terv, nem biztos, hogy lesz belőle valami.
  • ozbom
    Szerintem a skandináv bajnokságokat is érdemes lenne betölteni.
  • okoska91
    Sziasztok.
    Egy kis segítséget kérnék, van egy olyan fétisem, hogy az Izlandi bajnokságban szeretnék játszani. Mit gondoltok, milyen bajnokságokat lenne érdemes, illetve kellene nekem betölteni ? Úgy gondoltam, hogy horvát,szerb,cseh,osztrák,román,magyar 2. osztályokat lenne érdemes betölteni. Jöhet bármilyen javaslat, ötlet. Előre is köszönöm. Amúgy a cél utánpótlás rendszer kimaxolása, BL csoportkör, esetleg kieséses szakasz rengeteg fiatallal, illetve sajátneveléssel. Ha valakinek kedve és ereje is van válaszolni akkor erre is adhatna tippeket.

Utoljára szerkesztette: okoska91, 2016.09.24. 23:09:57
  • Rudee
    Na akkor nézzük.

Az oddsok alapján a Paks mögött a ZTE a második számú esélyes a bajnoki címre. Én a mezőnyt elnézve ezt nagyon nem látom reálisnak.

Főleg azért, mert a keretet kb teljesen ki kellett cserélni. Szerencsére sikerült pár játékost pénzért továbbadni. A brazilokat ügynökök ajánlották, talán kettőt utasítottam el. A többi jó lehet befektetésnek. A brit csapatoktól szerencsével tudtam kölcsönvenni a 2 játékost, mert ebben a mentésben már voltam egy walesi csapatnál is korábban. A Lleida-s múlt miatt sok spanyolt tudnék hozni, de annyira nem akarom felforgatni a dolgot. Majd talán télen, ha nagyon kell.
  • Rudee
    A szuper NB2-es szabályoknak hála le kell cserélnem a keret kb 90%-át. Így nem lesz egyszerű.
  • ozbom
    Értem, köszönöm. Akkor lehet nem folytatom tovább. Inkább viszem a klub csapatot majd.
  • Rudee
    Tört játéknál van olyan bug, hogy fiatalon visszavonulnak játékosok.
  • ozbom
    Kicsit érdekessé vált a mentésem. Visszavonult a 25 éves válogatott kapusom. Meg még néhány 25-28 év közötti kerettag. De nem a válogatottól, hanem az egész labdarúgástól. Ez valami bug vagy egyszerűen így döntöttek ebben a mentésben. Kicsit érdekes, hogy mi késztetne valakit arra, hogy élő szerződéssel meg válogatott tagsággal visszavonuljon a focitól. Veletek fordult már ilyen elő? Ráadásul semmi előzménye nem volt. Még legalább 2 vagy 3 tornán részt vehettek volna. Mondjuk Gudeljt megértem, mert nem játszott már évek óta és senkinek nem kellett. Akkor volt még egy másik játékos, aki a spursben játszott volna, ha játszik. De aki véd a csapatában és a válogatottban is első számú kapus?! Azt megértem még Maticnál, hogy 32 évesen azt mondja köszöni szépen, neki elég volt.
  • ozbom
    Megkezdődött a VB-selejtező. Első mérkőzés a németek ellen volt. Egy tisztes helytállásban bíztam és sikerült is, sőt felül is tudtuk múlni. A félidőben 2-0-ás előnyre tettünk szert Mitrovic duplájának hála. Megérdemelten vezettünk, mert a németek nem sokat mutattak. A második félidőben feljebb jöttek a németek, mi meg szépen bealudtunk. Ennek a vége az lett, hogy sikerült szépíteniük. Az utolsó 10 percben megint jött Mitrovic és 3-1 nekünk. Persze nem sokáig, mert jött a válasz 1 percre rá. Így kialakítva a 3-2-es győzelmet. Talán igazságosabb lett volna a döntetlen, mert nem voltunk jobbak a második félidőben. Sajnos nem tudtuk végig azt nyújtani, amit az első félidőben, de ilyen a foci. Csoport

A következő két mérkőzés Szlovákia ellen lesz idegenben, majd otthon. Ezt a két mérkőzést hozni kell, mert akkor nagy esély lesz a csoport megnyerésére. Utána játszunk az Észak-Írekkel és Liechtenstein ellen. Meg lesz egy német visszavágó idegenben. Reményeim szerint ott fog eldőlni a csoport első helye.
  • ozbom
    Kicsit meguntam a Sant Andreu csapatát és lemondtam. Most csak a szerb válogatottat viszem tovább. Úgy gondolom kiesni nem fognak, de azért figyelni fogom őket. Majd valamikor folytatom, mert el akarom érni, hogy építsenek új stadiont. Amit remélem majd rólam fognak elnevezni. Na meg pluszban szeretném megelőzni a két nagyot. De most egy kicsit belefáradtam. Gondolkoztam másik karrieren is, ahol nincs ennyi meccs. De még is maradt ez a mentés csak a válogatottal, hátha sikerülne egy jó VB szereplés és utána talán kipróbálnám a magyar válogatottat is, ha lesz rá alkalom.
  • Rudee
    A Lleida végül nem esett ki, az Ebro és az Arenas Club elleni hazai meccseket is behúzták. Bár szerintem nekem se lett volna gondom a két kiesővel, de már mindegy, legalább megszabadultam a barom katalánoktól

A szezon végén az NB1-ből kieső Paks és ZTE (2020-21-es idény) padja is megüresedett. Utóbbinál járt interjún a már 60 éves Duncan MacLeod. És ha már ott volt, akkor alá is írt

A keret elég érdekes. A játékosok többsége biztos használható lesz az NB2-ben, de azért az 5 olaszból 2 talán marad. Antonelli-t ha minden jól megy, akkor a Wolfsberger viszi is. 39.5ezer az értéke, többet nem is kértem érte. A brazil Calil is biztos távozó, neki lejár a szerződése. A havi 14.750 eurós bére 36 évesen nem túl örömteli.
    Ha sikerülne kiszórni pár légióst némi apróért, akkor a kezdetben kapott 200ezres átigazolási keret még jó is lenne pár fiatal magyar megszerzéséhez.
    A kis Bognárra kíváncsi vagyok, 29 éves már, de az NB2-ben bőven jó lehet.
  • Rudee
    4 fordulóval a vége előtt a vezetőség kedves volt és megmentett a további szenvedéstől. Az új középpályások nem voltak rosszak, de valahogy mégsem tudtak kreativitást hozni a játékba. Cifu menetel, már 24 gólos.

• ozbom
    Meccsek

A győztes meccseket érdemes megnézni. Tudom 3 pont jár értük. A végén sikerül gólrekordot dönteni....
  • Solt
    Lehet ellenfél utasítás miatt is... ha az asszisztens végzi és nem megfelelő a tudása hozza, akkor abból lehetnek gondok. Túl sok ellenfélre állít be kemény szerelést.
  • ozbom
    Köszönöm a választ, majd ránézek és kitalálom mit árthatok nekik. :D A szerb válogatottnál nincs ennyi szabálytalanság, pedig ott aztán igazán durvára van állítva, ahogy kell. Nem játszatok velük primadonna focit. :D Mondjuk jobbak is a szerb játékosok a válogatottban, mint a klub csapatnál. Még azon is gondolkoztam, hogy lehet túl sok a fiatal és ezért van ennyi lap. De amikor az egyik 30 éves játszik, az is kapja a lapokat folyamatosan. Meg van olyan is, hogy a 2. percben megy beállítani a zuhanyt a többieknek. :D
  • bexinho
    Lehet hogy erős letámadásra készteted a csapatod, és a védekező képességeik alacsonyak. Vagy éppen a jellemük. Nálam általában 1 játékossal van gondom (VKP), az rendre sárgákat gyűjt és pirosakat. Bármit csinálok vele, nem bír a szerb vérével. Amúgy nem gáz a sok szabálytalanság. Az ad egyfajta stílust a játékodnak :) Bár a lapok sokasága sajnos kihat a következő meccsekre is, így valóban a taktikán kéne először csiszolnod. S ha ez sem működik, akkor a játékosokat egyenként ellátni taktikával, ahol szabályozhatod a stílusukat.
  • ozbom
    Az miért van, hogy meccsenként 20-30 közötti a szabálytalanságom, pedig nincs beállítva semmilyen agresszív szerelés. Mellé még 5-8 sárga lap és 1-2 piros lap, mert kipontozódik. Az ellenfél meg lehozza a meccset 0-1 szabálytalansággal, ha esetleg többször szabálytalankodik, akkor is megússza lap nélkül, de nekem ugyan úgy jön 5-6. Mindig is utáltam ezért a spanyol bajnokságot, hogy akármilyen óvatos taktikával játszom, mindig miket pontoznak ki. Bezzeg az olaszban, amikor teljesen durvára volt állítva a szerelés, alig kaptam lapot, néha volt egy két sárga. Plusz szinte mi voltunk a legsportszerűbb csapat. Itt meg a legdurvább, amikor nem is szerelünk durván.
  • ozbom
    Pedig jól jönne, mert a kassza az üres. Igaz most kaptam kicsit több, mint 3 milliót. De ezzel az összeggel nem igazán lehet erősíteni. Aki erősítést jelentene az jóval többe kerül vagy annyiba, hogy el is megy a keret 1 emberre. Így inkább nem is nagyon igazolok. Jelenleg nem állunk valami jól Tabella, majd lesz valahogy, ha lesz pénz lesz, ha nem akkor nem.

Közben meglett a VB-selejtező is, kaphattam volna könnyebb csoportot is.
    Csoport

Úgy számolok, hogy 18 pontot össze kell gyűjteni és meg lesz a második hely, a németek mögött. Nem hiszem, hogy őket meg tudnánk előzni. Velük lesz az első meccs, talán egy döntetlen összejöhet, akkor az már jó kezdésnek számít. Utána a többieket ütni kell oda-vissza. Nem szabad pontot veszíteni, mert akkor veszélybe kerül a második hely.
  • LasDen #103159
    olyan sok pénzre nem kell számítani, ha lesz is...
  • ozbom
    Az jó. Ha összejönne, akkor talán maradhatok a padon. Már legenda vagyok a klubnál, pedig csak egy 4. ligás bajnoki címem van, meg egy alsóbb osztályban szereplő csapatoknak kiírt kupa döntő. Feljuttattam őket az első osztályba, azóta minden évben küzdünk a kiesés ellen, eddig sikerrel. Jó lenne, ha megtörténne és hoznának jó sok pénzt. Mert így nehéz kupainduló helyre jutni. Főleg annak tudatában, hogy egy hellyel kevesebb van, mert olyan jól szerepeltek a spanyol csapatok a kupákban, hogy megelőztek az olaszok. :D
  • Lancelot1983
    Régebbi verziókban, amikor bejött ez a tulajdonosváltási újítás az FM-ben, volt olyan, hogy valaki gyengébb csapatot feljuttatott, BL-t, bajnokságot nyert és első helyen állt a csapattal és ennek ellenére kirúgták, mert az új tulaj mással képzelte el a jövőt :). Szerencsére az újabb FM-ekben, ilyen már azért nincs vagyis én legalábbis nem olvastam ilyenről.
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.09.22. 14:13:10
  • LasDen #103156
    Jó pár hónapig el szokott tartani, de alapvetően nem érint, amíg meg nem történik a váltás. Utána elég változatos, hogy kirúgnak-e v sem. Engem volt hogy nem rúgtak ki, mást meg igen.
  • ozbom
    Jött egy hír, hogy meg akarják venni a klubot. A hír. Ilyen még nem volt egyik mentésemben sem. Ez pontosan mit fog jelenteni, ha komolyra fordul a dolog? Meddig szokott általában tartani, átigazolási idényt mennyire érinti. Esetleg engem kirúgnak majd?
  • zyndar
    Attól még érdemes, csökkenni nem fog neki.
  • Rudee
    Van ez a fiatal védő, akit kölcsönvettem. A szerződés szerint a védelem közepén játszatom, de eleinte védekező kp volt. Aztán sírt a Recreativo edzője, hogy miért nem a megbeszélt poszton játszatom. Hát jó, visszaraktam hátra. Már 3 hónap eltelt, játszott azóta 13 meccset és a fazi még mindig rinyál. Pedig ennél középsővédőbb már nem lehetne. Ez bug lenne?
  • ozbom
    Romokban a lelátó!

Ilyet még nem láttam, az előző szezonban játszottunk idegenben és a hazai csapatnak bővítették a stadionját. Ez a látvány fogadott minket, az egyik oldalon nem volt lelátó. Ami volt is romokban. :D
  • ozbom
    Köszönöm, majd ránézek. Akkor nem fogom taníttatni a játékost, mert a determination értéke ugyan annyi. Vagy így is érdemes taníttatni?
  • zyndar
    Nagy általánosságban elmondható, hogy az adott poszton legjobb okítsa a kicsiket. Ami fontos, hogy a fiatal játékos determination értéke közeledni fog az idősebb játékoséhoz, ergo annak legyen ez magasabb.

Itt egy brilliáns leírás. Ezen az oldalon nagyon jó kis dolgok vannak fent, közepes angol azért szükséges (mint az FM-hez is).
  • Soulwave
    Én is csak EL elődöntőig jutottam :) FM12-ben nyertem utoljára BL-t FTC-vel, de az lényegesen könnyebb játék volt. BL elődöntő a cél, aztán kitudja.
    Én két-három sztárt mindig próbálok igazolni, olyan 150k euro havi fizetésig belefér. A klub értéke olyan 80M euro körül mozog, ami messze elmarad a valóságtól, csak hát ugye magyar bajnokság be van árazva.
    Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2016.09.21. 12:48:14
  • ozbom
    Mikor érdemes beállítani egy játékosnak, hogy tanuljon az idősebbtől? Milyen értékeknek kell magasnak lenni az idősebb játékosnál?
  • bexinho
    Grat! Látom eljutottál a fináléig. Nekem csak az elődöntőig sikerült, azóta kisebb-nagyobb sikereim vannak. Bár jobban örülnék egy EL győzelemnek, mint egy BL negyeddöntő-elődöntőnek annak ellenére, hogy az utóbbi még így is több pénzt hoz. Mindenesetre töménytelen pénz áll rendelkezésemre fizetések és igazolások terén, viszont nem is akarok elszállni a fizetésekkel, se az igazolási költségekkel. Így viszont maradt az apróból, lassan építkezős stílus. Remélem most már jön az a nemzetközi kupa győzelem is, mert egy teljes nagy generáció indult el a 27 fölötti korba. :) Klubod amúgy mennyit ér most? Esetleg fontban nézve.
  • ozbom
    Magyar állampolgár és generált játékos. Az MTK-ból vettem. A többi nem generált játékosnál meg jobb. A valós játékosokat nem nagyon viszi senki, őt meg csak vinnék. Na mindegy majd behívják, ha már a többi csak járókerettel tud mozogni. :D
  • Rudee
    Lehet hogy van másik állampolgársága és arra a válogatottságra gyúr.
  • Soulwave
    Érdekes nálam már 19 évesen behívták, asszem ilyen 20 év körül stabil 15 meccse volt válogatottként. Én nem ájultam el tőle, csak a 20-as finishingje meggyőző. Már ha nem generált, de úgy emlékszem volt egy ilyen csatár spanyol 1-ben
    Utoljára szerkesztette: Soulwave, 2016.09.21. 08:07:01
  • ozbom
    Meg volt az EB. Anglia nyerte Németország ellen. Mi az elvárásokat teljesítettük, tovább jutottunk a csoportból. Nyertunk 2-0-ra Bulgária ellen, ahol nem játszottunk jól és nem érdemeltünk győzelmet. Utána jött két sima 1-2 a hollandok, majd a spanyolok ellen. Így 3 ponttal a legjobb harmadikok között tovább mentünk. Utána jöttek a franciák és 0-1 nekik. Összességében semmi pozitívuma nem volt az egésznek, talán az, hogy nyertünk egy meccset és pár tétmeccsel rutinosabbak lettek a játékosok. A nemzetek ligájában meg a b divízióban megkaptuk a spanyolokat és a belgákat. Így ősszel az elvárás a tisztes helytállás, mert tovább jutni nem fogunk ilyen játékkal, de a bent maradás is bravúr lenne.

A klub csapatomnál sikerült megtartanom és meghosszabbítanom a kölcsön szerződéseket. A tavalyi 10. hely után megígértem egy középmezőnyt, hogy egy kicsivel több pénzünk legyen igazolni, de kár volt. Nem volt számottevően nagyobb összeg ráfordítva. Az idényt szokásosan már 3. éve zakóval indítjuk. A Sociedad vert meg minket hazai pályán 0-3-ra. Az első évünkben is velük kezdtünk, de akkor idegenben. Ott csak 2-0-ra kaptunk ki. A második meccs idegenben lesz a Sevilla ellen, ott is hasonló zakó várható. Utána válogatott szünet jön, a fél hanem az egész csapat megy is valamilyen utánpótlás csapathoz, páran meg a nagy válogatottakhoz. A végére lenne egy kérdésem Van egy fiatal magyar csatárom Gál András. Nem lesz belőle világklasszis, de sorban állnak érte évről évre portugál, olasz csapatok. Eddig sikerült megtartanom, igaz 20 milliós kivásárlási árat szabtam, amit nem hajlandó senki kifizetni. A legtöbb, amit adtak volna érte az 3 körül volt. Annyiért meg nem adom el. Na szóval a kérdés az lenne, hogy miért nem hívják a válogatottba?Amikor nálam folyamatos kezdő, szépen kezdi rugdosni is a gólokat. Spanyol első osztályban játszik, ez lesz a 3. éve. De 1 válogatott meccse van. Tudom fiatal, mert csak 20 éves. Az egész játékban a legjobb magyar csatár, de ott Némethet meg Futácsot és társaikat játszatják. Még a két fiatal középpályás is, akiket angol top csapatok vittek el, őket se rakják be. Az egyik a Chelseabe ment, a másik a Citybe, de nálam van kölcsönben. Kicsit hosszúra sikeredett.
  • Soulwave
    Hát én van hogy 85%-on is beküldöm kezdőként a szélsőim ha nagyon fontos meccs, max lecserélem 60 percben
  • Rudee
    91% az még teljesen jó. BL-be amúgy is érdemesebb a jobbat játszatni szerintem. Előtte a bajnokin ha kap 55-65 percet akkor nem lesz baja a következő meccsre. Hacsak nem kap valami durva edzésterhelést.