Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A bajnokságban második helyen állunk a Juve mögött, egy meccsel többet játszva. Érdekesség az, hogy mivel kevesebb a nemzetközi meccs, ezért a játékosaim nincsenek teljesen kifacsarva. Viszont kevesebb a bevétel is, mert nem Bl meccseket játszunk. A Kek győztes 7 millió fontot kap, plusz 1 millió a döntőbe jutásért. Az azért nem rossz. A 8 közé jutásig körönként 700 ezret, utána 1,4 millió font körül. Összességében lehet egy kicsit nehezebb a pénzszerzés, mert a Bl-ben csak a bajnokok indulhatnak. Szezon végén jövök még egy beszámolóval.
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Pedig ugye még van egy visszavágó nameg én nem is tudom mit gondoltak egyesek,hogy majd minden csapatunk csoportkörös lesz??
A 2. fordulót nézve, a Qabala tavalyi csoportkörösként egyértelműen esélyesebb volt mint az MTK. Papírforma a zakó. A Cukaricki a szerb bronzérmes, ha kiveri a magyar ezüstérmes Vidit, semmi meglepő. De jó esélyei vannak a Vidinek a továbbjutásra. A Lokinak kéne felkötni a gatyát, mert jól elb@szták az első meccset. Valószínű nekik kampec az MTK-val együtt.
Egyébként mit vártál? Nekem már az is meglepő volt, hogy mindhárom túlélte az első fordulót. Ha 1 bejut a 3. fordulóba, már remek teljesítmény lesz. És még ott az NB1-et hülyére verő, extraklasszis Fradi a BL-ben...
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Kitartás, jó lesz ez.
EL -selejtezőre történő nevezéskor. Megint lesz vagy 8 kölcsönkért muksó a csapatban. Egyelőre nem érzem, hogy a saját munkámat viszontlátnám a csapaton, hiszen olyanok szerepelnek, akik egyáltalán szóba állnak velem. Kíváncsi vagyok, hogy változik-e a helyzet, ha az EL playoffban lenyomjuk a Panathinaikost.
Sírás vége :)
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
megnéztem az egyik mentésembe, ahol 2020 áprilisban járok. A 2017/18-as szezonban már csak 7 meccset játszott a PL-ben, mindet csereként. A következő 2 idényben pedig összesen egyet. Most munkanélküli edző.
Szar Bayern, szar Bayern :)
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Más: Ilyen, amikor a fiadnak keresel csapatot?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Hosszú idő után befejeztem a 3. szezont, néhány szóban összefoglalom. Két feljutás után, nulla pénzügyi lehetőséggel, de egy nagyon jó taktikával vágtam neki a szezonnak. Igazolni csak ingyen vagy kölcsönbe tudtam és vért izzadva egy teljesen szedett-vetett bandát sikerült összerakni. 3 argentin, 9 brazil, 1 costa rica-i, 1 curacao-i, 3 angol (?), 4 német (???), 4 portugál (!!), 1 szenegáli és egy dél-afrikai alkották a végleges keretet. Siralmas.
Ehhez képest rögtön az első meccsen otthon majdnem megcsaptuk a Benficát, Luisao a 88. percben bólintotta be az egyenlítő góljukat.Ezután átmentünk pofozógépbe, egyik héten 3-1re nyertünk, következő meccsen 1-4 oda. Féltáv környékén a legtöbb rúgott és legtöbb kapott gól is a miénk volt. Ekkor kicsit erősítettem a védelmet és csodás tavaszt produkálva betoltuk a biciklit egészen az 5. helyig, egészen pontosan 2 ponttal maradtunk le a BL-ről. Ezért 3 milliót utalt a szövetség, amivel épp pozitívba rántották az egyenlegünket.

Kulcsjátékosok:

Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.07.01. 12:58:08
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
kockultok?
jobb oldalt van egy search gomb, ha megnyomod és beírod, h hungary, akkor gyorsabban kiadja
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.06.29. 10:46:51
Szeretmék érdeklődni hogy magyar csapatok mezeit honnan lehet letölteni?
Sőt, most már ha keresek játékost, akkor se magát a posztot nézem, hanem hogy arra a posztra mik a kulcs tulajdonságok.
A kérdés inkább az, hogy mi a cél? Gyenge csapattal vagy és nincs lehetőség igazolni, vagy csak jött egy sérüléshullám? Ha csak ki kell húzni néhány hetet-hónapot, akkor talán az is jó lehet ha egy gyenge, de posztra való játékost teszel be.
A kupában 3 meccset sikeresen vettük, aztán a RoPS (igen, megint egykori csapatommal hozott össze a sors) ellen a hosszabbításban már nem bírtuk a versenyt.
A bajnokságban abszolút újoncként nehéz volt. Igazolni se nagyon sikerült, így a csapat gerince 17-19 évesekből állt. A fiatalos lendület azonban nem hozott sikert. Bosszantó hibákból kapott gólok tömkelege sújtotta a csapatot, amikor vezettünk, akkor se sokszor sikerült megtartani az előnyt. Volt 2-0-ról 3-3, 2-0-ról 2-4, vagy pl az utolsó meccsen 1-0 és 2-1 után 2-4.
3 fordulóval a vége előtt vált biztossá a kiesés, ott ki is raktak. Bár nem bánom, mert ifikkel szenvedni még mindig nem olyan izgalmas.
Bajnoki eredmények
Tabella
Játékosok
Magyar bajnokság tájáról hír, hogy visszajutott a Honvéd és az Újpest az NB1-be. A Győr megnyerte a kupát, de még mindig az NB3-ban szenved. Talán most, a 2019/20-as idény végén feljutnak. A Fradi mindössze 11. helyen áll, hamarosan gondolom repül is az edző. A bajnok MTK rögtön a Malmö ellen kiesett a BL selejtezőben, a Debrecen a 3. párharcban kifogta a Besiktast, akik nyolcat lőttek a 2 meccsen.
Túl nagy karriert egy játékos sem futott be. A Vidiből Kovács a Wisla-ban játszik, Lang a Brugge-be került. Dibusz a Sunderland kapuját védi, míg Kalmár a Stuttgart (Bundesliga 2) alapembere.
Olyan kérdésem lenne hogy mit kell ahoz letöltenem hogy magyarul irja ki a kupa neveket?
Ha adott posztra nincs a csapat többi részének megfelelő szintű emberem, mit jobb tenni?
Berakni oda egy jó játékost, akinek nem ez a természetes posztja, vagy olyat aki képességeiben gyengébb mint a csapat átlag de a posztja stimmel?
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
csúnya vége lesz ennek Európára nézve...
Minden NB1-es csapat, kapott az egyenlegébe +10 millió eurót, illetve a bajnoki helyezésekért járó pénzt megszoroztam 100-al.(500k helyett lett 50 millió az elsőnek).
Alaphelyzetben rögzítettem néhány adatot, hogy később tudjam mihez viszonyítani a fejlődést.
*Világranglista: 32. pozíció___754 pont
*NB 1 rangja a versenysorozatok között: 35. pozíció
*Magyar nemzeti koefficiens: 18. pozició___27,801 pont
1. szezon
Hiába a +10 millió, egy csapat sem vett külföldről játékost. Néhányat eladtak külföldre, illetve egymástól vásárolgattak gyenge játékosokat.
*Világranglista: 29. pozíció___812 pont
*NB 1 rangja a versenysorozatok között: 37. pozíció
*Magyar nemzeti koefficiens: 29. pozició___24,651 pont
Itthon meg a sztárok 40-50k fizetést kaptak, ami egyenként is több egy évben, mint a klubjuk összes bevétele. Szóval több sebből vérzik ez a db. Azt a 3/4 óra pörgetést nem sajnálom rá, de elég is volt belőle.
Détáriról, Albertről és Nyilasiról mutatsz képet?
Bajnok az Újpest lett a Honvéd és a Fradi előtt, 4. MTK, 5. Vasas. (Ez az 5 csapat van rogyásig világklasszisokkal) Aztán 23 pont szünet, majd jött a 6. Videoton a -34 gólkülönbségével. Tichy, Szusza, Albert, Czibor, Kocsis, Hidegkuti és a többi halott sz@rták a gólokat a falábú védelmek ellen. A modern kori "sztárcsapataink" sem győzték számolni a beszedett gólokat. PL. Debrecen-Újpest 2-11, Fradi-Videoton 9-0. A kicsik még jobban szívtak. Honvéd-Haladás 14-0, Újpest-Paks 15-1. Mészárlás volt az egész szezon.
A válogatott pedig az EB-n döntőig jutott, ott aztán kikaptak 3-2-re Hollandiától. Gólszerzők: Rep, Neeskens (2) + Kubala, Fazekas. Európa legjobb játékosa meg Kubala lett. Érdekes egyébként, hogy Kubalán és Puskáson kívül minden sztárunk itthon játszik, és érdeklődőt sem látni. Gondolom minden nagyobb csapatnál tele a padlás világklasszisokkal.
Update: Angol bajnok Liverpool, német bajnok Gladbach, francia bajnok St. Étienne, olasz bajnok (ki más) Juventus. BL győztes pedig Real Madrid.
Itt a vége, fuss el véle...
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.06.20. 14:17:12

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Szégyenkezve vallom be, hogy én Palotait eddig csak DJ-t ismertem, de mint most kiderült, az apja olimpiát nyert fociban :)
eddig cm+fm -es karrierjeim során talán összesen nem buktam meg ennyi csapattal, mint 2016-ban, azt hiszem ezt a taktikai dolgot még nem értem egészen
6 meccsből 5 meccsen Wallace nem játszott, ez meg is látszott a csapaton, ha nincs Wallace, nincs győzelem sem
ha előszerződést kötök a saját játékosommal, hogy majd idény végén lépjen életbe, akkor, nincs olyan mint a való életben, hogy a játékosok megszegik és más csapathoz írnak alá, ha kedvezőbb feltételeket biztosít igaz?