Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kipróbáltam a 90-es évek kupa rendszerét. Érdekesnek tűnik. A Lazio-val kezdtem, mert ők voltak az utolsó Kek győztes csapat. Így a Kekben indultunk. Eddig két ellenfélen jutottunk túl. Az egyik a ciprusi AEK volt, a másik a fehérorosz Dinamo Minszk. Ezzel az őszre le is tudtuk a nemzetközi kupa küzdelmeit. Folytatás márciusban a Manchester City ellen. KEK meccsek

A bajnokságban második helyen állunk a Juve mögött, egy meccsel többet játszva. Érdekesség az, hogy mivel kevesebb a nemzetközi meccs, ezért a játékosaim nincsenek teljesen kifacsarva. Viszont kevesebb a bevétel is, mert nem Bl meccseket játszunk. A Kek győztes 7 millió fontot kap, plusz 1 millió a döntőbe jutásért. Az azért nem rossz. A 8 közé jutásig körönként 700 ezret, utána 1,4 millió font körül. Összességében lehet egy kicsit nehezebb a pénzszerzés, mert a Bl-ben csak a bajnokok indulhatnak. Szezon végén jövök még egy beszámolóval.
Darthmushroom
pedig az eb szereplés miatt biztos h pár magyar játékos jobb értékeket fog kapni, de még lehet h egy kicsit a youth ratingen is emelnek. a bajnokság meg marad a seggén :D

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

mooo
Ilyen egy reális értékelés. Rengeteg ember meg kikel magából a forumokon hogy már megint hogy szerepelnek a csapataink.
Pedig ugye még van egy visszavágó nameg én nem is tudom mit gondoltak egyesek,hogy majd minden csapatunk csoportkörös lesz??
Valaki próbálta már ezeket?

90-es évek kupái

Vasfüggöny
Nem lesz annyira tragikus, az első fordulót mind túlélte. <#vigyor>
A 2. fordulót nézve, a Qabala tavalyi csoportkörösként egyértelműen esélyesebb volt mint az MTK. Papírforma a zakó. A Cukaricki a szerb bronzérmes, ha kiveri a magyar ezüstérmes Vidit, semmi meglepő. De jó esélyei vannak a Vidinek a továbbjutásra. A Lokinak kéne felkötni a gatyát, mert jól elb@szták az első meccset. Valószínű nekik kampec az MTK-val együtt.
Egyébként mit vártál? Nekem már az is meglepő volt, hogy mindhárom túlélte az első fordulót. Ha 1 bejut a 3. fordulóba, már remek teljesítmény lesz. És még ott az NB1-et hülyére verő, extraklasszis Fradi a BL-ben...
bexinho
Az FM-ben nem a következő részekben lesz növelve a magyar bajnokság reputációja... Vicces, amit eddig a magyar csapatok hoztak a selejtezőkben. Lehet, hogy idén is olyan szezonunk lesz, amikor egy csapat sem éli meg az augusztust...?

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

A pénz nem minden. Van egy újoncként szerzett, szép 5. helyed, de még a hazai reputációd is alacsony.
Kitartás, jó lesz ez.
zyndar
Sokkal nehezebb az élet Portugáliában, mint azt gondoltam. Az 5. hely dacára senki nem akar jönni, aki komoly erősítést jelentene, pedig már heti 14 ezer EUR fizetést adhatok. Portugál játékosok meg pláne nem, csak azért igazoltam párat, mert kellenek a keretbe. Vissza kellett hívnom kölcsönbe az AS Roma által elcsábított 1db saját nevelésemet, hogy legyen legalább 1, mert komoly nehézségeim támadtak az
EL -selejtezőre történő nevezéskor. Megint lesz vagy 8 kölcsönkért muksó a csapatban. Egyelőre nem érzem, hogy a saját munkámat viszontlátnám a csapaton, hiszen olyanok szerepelnek, akik egyáltalán szóba állnak velem. Kíváncsi vagyok, hogy változik-e a helyzet, ha az EL playoffban lenyomjuk a Panathinaikost.

Sírás vége :)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Rudee
Update:
megnéztem az egyik mentésembe, ahol 2020 áprilisban járok. A 2017/18-as szezonban már csak 7 meccset játszott a PL-ben, mindet csereként. A következő 2 idényben pedig összesen egyet. Most munkanélküli edző.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Rudee
Pedig előfordulhat, például ha volt valami komolyabb sérülése. A játék az olyan helyzeteket viszonylag jól kezeli és nem top klub fogja megszerezni.

34 évesen láttam már a Kansas City-nél. 1 évet volt ott, 35 évesen visszavonult. Rendesen meg volt rogyva fizikai értékekben.
bakkerman
ez valami csúnya nagy bug,32 évesen nálam bármelyik játékomban masszívan a PL egyik legjobbja,sehova nem igazol el még 34-35 évesen se,főleg nem egy Ado Den Haag-ba heti 33 ezer euróért...

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

zyndar
Nem indulnak sehol.

Más: Ilyen, amikor a fiadnak keresel csapatot?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Rudee
32 évesen elfogadható, ha oda igazol. Lehet indulnak nemzetközi kupában.

zyndar
Ahham, reális. A holland liga 7. helyezettje a den Haag.

sortin fent lévő FM2016 real names fix files 3.2 javítja a dolgokat
Tudtok esetleg javasolni valamit a brazil klubnevek rendbetételére? :)
zyndar
Trofense, 3. szezon

Hosszú idő után befejeztem a 3. szezont, néhány szóban összefoglalom. Két feljutás után, nulla pénzügyi lehetőséggel, de egy nagyon jó taktikával vágtam neki a szezonnak. Igazolni csak ingyen vagy kölcsönbe tudtam és vért izzadva egy teljesen szedett-vetett bandát sikerült összerakni. 3 argentin, 9 brazil, 1 costa rica-i, 1 curacao-i, 3 angol (?), 4 német (???), 4 portugál (!!), 1 szenegáli és egy dél-afrikai alkották a végleges keretet. Siralmas.

Ehhez képest rögtön az első meccsen otthon majdnem megcsaptuk a Benficát, Luisao a 88. percben bólintotta be az egyenlítő góljukat.Ezután átmentünk pofozógépbe, egyik héten 3-1re nyertünk, következő meccsen 1-4 oda. Féltáv környékén a legtöbb rúgott és legtöbb kapott gól is a miénk volt. Ekkor kicsit erősítettem a védelmet és csodás tavaszt produkálva betoltuk a biciklit egészen az 5. helyig, egészen pontosan 2 ponttal maradtunk le a BL-ről. Ezért 3 milliót utalt a szövetség, amivel épp pozitívba rántották az egyenlegünket.

Kulcsjátékosok:

bexinho
Köszi, ezt nem tudtam.

Több száz változás van. De semmi olyan amitől ne ismernéd fel, hogy ez is fm. Van egy leírás itt.
Lópikula
kábé semmi

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Most készülök beszerezni a 16-ot, valaki röviden le tudja írni mik a különbségek a 15-öthöz képest? :)
ha nem jelenik meg a mez akkor, neked sskcc legújabb verziójára van szükséged FM2015-höz, erről sourti oldalán van bővebben, persze csak akkor, ha ss mezeket használsz, ha nem azokat, akkor az sskcc fájl nem fog segíteni
bexinho
FM15 - Az mitől van, hogy nem mindegyik mezt mutatja? Pl. Pécs esetében a default skin jelenik meg, nem pedig a csomagban lévő skin. A legtöbbel nincs probléma amúgy. Az NB2-nek kellett létrehoznom egy mappát, ha jól emlékszem Hungary II, és abba másoltam bele. Nálatok rendben működik?
Utoljára szerkesztette: bexinho, 2016.07.01. 12:58:08

Lópikula
ital? :D

Az a gyanús, ami nem gyanús!

na mizu vereim?
kockultok?
Köszönöm szépen!
mezek
jobb oldalt van egy search gomb, ha megnyomod és beírod, h hungary, akkor gyorsabban kiadja
Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.06.29. 10:46:51
Jó estét!

Szeretmék érdeklődni hogy magyar csapatok mezeit honnan lehet letölteni?
kosheen
amikor 4-ből 3 védőm is gólt szerez, viszont kapnak két bugyuta gólt, akkor most dicsérjem meg vagy csesszem le őket? :D

kosheen
én mostanában rendszeresen csinálom azt, hogy akár felnőtt játékost is átnevelek. Pl. az egyik jobbszélsőm DMC, a másik meg AMC volt, a cserecsatárom eredetileg jobbszélső, mindkét labdaszerző játékosom pedig középhátvéd volt, 1 év alatt kb meg is tanulták 22-25 éves kor környékén is.
Sőt, most már ha keresek játékost, akkor se magát a posztot nézem, hanem hogy arra a posztra mik a kulcs tulajdonságok.

A kérdés inkább az, hogy mi a cél? Gyenge csapattal vagy és nincs lehetőség igazolni, vagy csak jött egy sérüléshullám? Ha csak ki kell húzni néhány hetet-hónapot, akkor talán az is jó lehet ha egy gyenge, de posztra való játékost teszel be.

Rudee
Nem sikerült a küldetés.

A kupában 3 meccset sikeresen vettük, aztán a RoPS (igen, megint egykori csapatommal hozott össze a sors) ellen a hosszabbításban már nem bírtuk a versenyt.
A bajnokságban abszolút újoncként nehéz volt. Igazolni se nagyon sikerült, így a csapat gerince 17-19 évesekből állt. A fiatalos lendület azonban nem hozott sikert. Bosszantó hibákból kapott gólok tömkelege sújtotta a csapatot, amikor vezettünk, akkor se sokszor sikerült megtartani az előnyt. Volt 2-0-ról 3-3, 2-0-ról 2-4, vagy pl az utolsó meccsen 1-0 és 2-1 után 2-4.
3 fordulóval a vége előtt vált biztossá a kiesés, ott ki is raktak. Bár nem bánom, mert ifikkel szenvedni még mindig nem olyan izgalmas.

Bajnoki eredmények
Tabella
Játékosok

Magyar bajnokság tájáról hír, hogy visszajutott a Honvéd és az Újpest az NB1-be. A Győr megnyerte a kupát, de még mindig az NB3-ban szenved. Talán most, a 2019/20-as idény végén feljutnak. A Fradi mindössze 11. helyen áll, hamarosan gondolom repül is az edző. A bajnok MTK rögtön a Malmö ellen kiesett a BL selejtezőben, a Debrecen a 3. párharcban kifogta a Besiktast, akik nyolcat lőttek a 2 meccsen.
Túl nagy karriert egy játékos sem futott be. A Vidiből Kovács a Wisla-ban játszik, Lang a Brugge-be került. Dibusz a Sunderland kapuját védi, míg Kalmár a Stuttgart (Bundesliga 2) alapembere.

Köszönöm!!
Ezt.
Vagy ezt.
Én a másodikat ajánlom, mert frissebb. Abban már a brazil klubnevek is jók.
Jó estét!

Olyan kérdésem lenne hogy mit kell ahoz letöltenem hogy magyarul irja ki a kupa neveket?
hát elvileg, látod, hogy a jó játékosod, hány csillagos a számára idegen poszton, meg azt is, hogy a gyengébb képességű, hány csillagos, egy példával élve, ha a világválogatottban, megsérül, mondjuk az első és második számú belső védőd, akkor a harmadik számú mellé én nem messit raknám be, akármilyen jó is támadóként, hanem a negyedik számú mondjuk litauszkit, aki bár valamivel szerényebb képességű, mint messi, de azért középhátvád poszton talán jobb
Rutinos managerek!

Ha adott posztra nincs a csapat többi részének megfelelő szintű emberem, mit jobb tenni?
Berakni oda egy jó játékost, akinek nem ez a természetes posztja, vagy olyat aki képességeiben gyengébb mint a csapat átlag de a posztja stimmel?
LasDen
túl sok lesz a fantasyból....:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

kosheen
jaj van abban valami szép, mikor az ágyúsokkal egy Arsenal-Tottenham bajnokin biztosítom be a bajnoki győzelmet 3 meccsel a vége előtt, úgy, hogy Carlos Fierro egy mesterhármassal dönti meg Henry 39 gólos csúcsát. (ráadásul van még 3 bajnoki, 1 BL visszavágó és 99% h egy BL döntő)
csúnya vége lesz ennek Európára nézve...

Gondoltam futtatok egy kísérletet, hogy mi lenne ha a magyar csapatok olyan pénzeket markolnának fel az NB1-ben mint az angol Premier League csapatai.
Minden NB1-es csapat, kapott az egyenlegébe +10 millió eurót, illetve a bajnoki helyezésekért járó pénzt megszoroztam 100-al.(500k helyett lett 50 millió az elsőnek).

Alaphelyzetben rögzítettem néhány adatot, hogy később tudjam mihez viszonyítani a fejlődést.
*Világranglista: 32. pozíció___754 pont
*NB 1 rangja a versenysorozatok között: 35. pozíció
*Magyar nemzeti koefficiens: 18. pozició___27,801 pont

1. szezon
Hiába a +10 millió, egy csapat sem vett külföldről játékost. Néhányat eladtak külföldre, illetve egymástól vásárolgattak gyenge játékosokat.

*Világranglista: 29. pozíció___812 pont
*NB 1 rangja a versenysorozatok között: 37. pozíció
*Magyar nemzeti koefficiens: 29. pozició___24,651 pont
Már töröltem. De hülyén van megcsinálva, mert iszonyat sok a csatár. A hőskorban a csapatok 3 védővel, 2 összekötővel és 5 csatárral játszottak. Most 1-2 csatár posztra van 3-4-5 ember, így olyan világklasszisok mint Schlosser, Deák, Farkas, Zsengellér, Bene, Fenyvesi, etc. nem fértek be a felállásokba. Nyilasi meg nem csatár lett, hanem AMC. Csak és kizárólag. De sok más játékosnál is mintha hasra ütés alapján kreálták volna a posztokat. Világszerte. (Raúl pl. középhátvéd.) Nyilasiból egyébként 2 is volt, mert az "igazi" is benne volt a játékban, mint U19 edző.
Itthon meg a sztárok 40-50k fizetést kaptak, ami egyenként is több egy évben, mint a klubjuk összes bevétele. Szóval több sebből vérzik ez a db. Azt a 3/4 óra pörgetést nem sajnálom rá, de elég is volt belőle.
zyndar
Köszi korbin!

Détáriról, Albertről és Nyilasiról mutatsz képet?

Rászabadítottak a világra pár ezer világklasszist. <#vigyor> Előrepörgettem az EB-ig, mégis mi lesz ebből.

Bajnok az Újpest lett a Honvéd és a Fradi előtt, 4. MTK, 5. Vasas. (Ez az 5 csapat van rogyásig világklasszisokkal) Aztán 23 pont szünet, majd jött a 6. Videoton a -34 gólkülönbségével. Tichy, Szusza, Albert, Czibor, Kocsis, Hidegkuti és a többi halott sz@rták a gólokat a falábú védelmek ellen. A modern kori "sztárcsapataink" sem győzték számolni a beszedett gólokat. PL. Debrecen-Újpest 2-11, Fradi-Videoton 9-0. A kicsik még jobban szívtak. Honvéd-Haladás 14-0, Újpest-Paks 15-1. Mészárlás volt az egész szezon.

A válogatott pedig az EB-n döntőig jutott, ott aztán kikaptak 3-2-re Hollandiától. Gólszerzők: Rep, Neeskens (2) + Kubala, Fazekas. Európa legjobb játékosa meg Kubala lett. Érdekes egyébként, hogy Kubalán és Puskáson kívül minden sztárunk itthon játszik, és érdeklődőt sem látni. Gondolom minden nagyobb csapatnál tele a padlás világklasszisokkal.

Update: Angol bajnok Liverpool, német bajnok Gladbach, francia bajnok St. Étienne, olasz bajnok (ki más) Juventus. BL győztes pedig Real Madrid.

Itt a vége, fuss el véle...
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2016.06.20. 14:17:12
LasDen
Mikor már abból csinálják a híreket, hogy kivel játszanak egy számítógépes játékban....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
nem mintha ezen volna mit szégyenkezni

zorrobomber
Meg Fenyvesi meg Florian Albert, Boloni, Bozsik, Fazekas, Hidegkuti, Kiraly, Nyilasi, Palotai, Sarosi Laszlo, Detari

Szégyenkezve vallom be, hogy én Palotait eddig csak DJ-t ismertem, de mint most kiderült, az apja olimpiát nyert fociban :)

zyndar
Érdekesség

Puskás is ott van a nyitóposztban :)

volt egy 10 meccses rossz sorozatunk, amikor csak 1 meccset nyertünk, utána kaptam egy 5 meccs 12 pontos ultimátumot, 2 győzelem, 2 döntetlen lett belőle, 90. percben kaptam egy gólt, amivel már nem lehetett teljesíteni a 12 pontot, íyg kirúgtak, pedig az első csak 6 pontra volt
eddig cm+fm -es karrierjeim során talán összesen nem buktam meg ennyi csapattal, mint 2016-ban, azt hiszem ezt a taktikai dolgot még nem értem egészen
tabella picit szoros a bajnokság állása, volt egy 6 meccses nyeretlenségi sorozatunk, volt, hogy 6. helyen álltunk, 2-3 meccsel előtte meg első helyen, így raportra is hívtak az egyik meccs után, de elfogadták, hogy azt mondtam nem volt szerencsénk, bár azért a bizonytalan státuszt megkaptam, de most újra stabilon vagyok
6 meccsből 5 meccsen Wallace nem játszott, ez meg is látszott a csapaton, ha nincs Wallace, nincs győzelem sem

ha előszerződést kötök a saját játékosommal, hogy majd idény végén lépjen életbe, akkor, nincs olyan mint a való életben, hogy a játékosok megszegik és más csapathoz írnak alá, ha kedvezőbb feltételeket biztosít igaz?