104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• geo91
    na ezért várom nagyon az fm17-et, remélem ott lesz a Honvédban. :D szept 1. előtt érkezett, tehát mindenképp ott kell majd legyen. nagyon csalódott leszek, ha nem így lesz.
  • zorrobomber

• Darthmushroom
    érdekesek ezek a "házi" adatbázis frissítések. a Lazio bajnok lett a nyáron kinevezett Laudruppal, még én csak 3. lettem a Milánnal.
  • ozbom
    Elérkezett a várva várt mérkőzés a Sporting elleni visszavágó. Az első mérkőzésen 1-2-es vereséget szenvedtünk idegenben, hiányzott az egész védelem. Azon a mérkőzésen megérdemeltük a vereséget, de az a gól visszaadta a reményt.

A mérkőzés szinte telt ház előtt zajlott. 32000 szurkoló előtt feszültek egymásnak a csapatok. Mi irányítottuk a mérkőzést és egy kontra után sikerült a 16. percben megszerezni a vezetést, 1-0 a Partizan-nak Saponjic találatával. Már sokadszorra bizonyít, hogy lehet rá számítani fiatal kora ellenére is. Pörögtek a percek itt is ott is volt helyzet, majd egy szöglet utáni kavarodás után Gabriel Barbosa lőtt mellé. Én már bent láttam, de valahogy sikerült 10 méterről mellé gurítania. Ezután kezdünk még jobban nyomni, de helyzetet nem sikerült kialakítani. Félidőben 1-0-ás vezetéssel mehetünk a megérdemelt pihenőre. Összesítésben 2-2, de idegenben lőtt góllal már mi vagyunk a továbbjutók. A szünetben a megbeszélésnél mondom, hogy ne gondolják, hogy ezt már megnyerték, mert bármikor becsúszhat egy hiba. Szinte mindenki elszántabbá válik és kettőzött erővel mennek a második félidőre. Egy két játékoson látom, hogy bizonytalanabb, de nem cserélek a szünetben. Nem akarom megbontani a működő gépezetet. A második félidőben ott folytatjuk, ahol abba hagytuk. Nem igazán tud mit kezdeni a Sporting. Elérkezünk a 60. perc környéke felé és cserére szánom el magam. Beáll Potocny, aki már párszor megvillant a Bl folyamán a csoportkörben. És láss csodát, a 67. perben egy jobb oldalról a védők közé betett labdát lő a bal alsóba. Ezzel megduplázva az előnyünket. Így már 2-0-ra vezetünk. Érik a meglepetés vagy inkább írjuk le, hogy folytatódik a belgrádi csoda. :D Az utolsó negyedórába érünk, mi végzünk el egy szögletet, de kifejelik oldalra. A szögletet rúgó Babovic összeszedi, majd elindul befelé a tizenhatos oldalánál. Ott csinál kifelé egy cselt, majd bal belsővel eltekeri a hosszúra. Óriási góóóól, ezzel már 3-0 a Partizannak. Itt már tehetetlen a Sporting. Megpróbálnak mindent, a 80. perc környékén kiugratják Barbosát, de kapufát lő és a labda kipattan az alapvonalon túlra. Ez volt az utolsó nagy helyzet a mérkőzésen. A végeredmény FK Partizan Beograd-Sporting CP 3-0!!!
    A mérkőzés

A mérkőzés után a híres/hírhedt Grobari így ünnepelte meg a csapatuk továbbjutását.
    Grobari

Kár, hogy nem volt pirózás a meccsen. Pedig mennyit dobott volna a hangulaton.
  • ozbom
    Köszönöm, majd megnézem. Én is régebben begyűjtöttem minden mezt, mára nem annyira érdekel. Én most raktam fel 3d mezeket meg sima 2d is. Jobban néz most ki a meccs, hogy normális meze van a csapatnak. Ráadásul jól is sült el, mert megvertük idegenben a Zvezdát. 0-3 a javunkra. Ha így folytatják a rájátszásban se lesznek és kirúgják az edzőt megint. Másfél év, 3 edző. :D A végén megsajnálom őket és el kell majd vállalnom az irányításukat, ha összerakom a Partizant.
  • Lancelot1983
    Nálam alap, hogy először begyűjtöm a lehető legtöbb logot, mondjuk erre a Metalic logopack nagyon alkalmas, plusz a lehető legtöbb mezt (nem csak a játszható bajnokságokban, hanem Angolától Luxemburgon át Vietnámig kb), ami SS típusú, de még az FB típus is jó és csak utána kezdek karriert :) De ezek 2D mezek a 3D mezek, amik így ki vannak terítve azok nem tetzsneke. Sortin vagy FM Scouton van szerintem labdalecserélő progi. Barts Ball Enchanged vagy valami ilyesmi a neve.
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.10.04. 13:28:57
  • ozbom
    Ti szoktatok 3d mezeket használni? Lassítja a játékot az ilyesmi? Valahogy meg lehet szüntetni a narancssárga bogyót, mert novembertől február végéig olyan labdával játszanak és nagyon zavaró, mert nem látni, hogy merre van. / tudom nem nekem kell látni / Ráadásul semmi nem indokolja, mert nem esik a hó és nem fehér a pálya. Sötétzöld minden.
  • ozbom
    Megvolt a Sporting elleni odavágó. Gyorsan két gólos hátrányba kerültünk és végig jobbak voltak. Igaz a két gól után nem igazán akadt egyik csapat előtt se helyzet, a végén azért sikerült szépíteni. Így 2-1-es vereséget szenvedtünk. Igaz azt se árt hozzátenni, hogy a védelemből hiányzott 3 ember, a középpályáról és a csatársorból is egy. Ebből négyen eltiltottak voltak és csak a balhátvéd volt sérült. :D Annyi lapot kapunk, hogy a Marost le lehet vele rekeszteni. :D
  • ozbom
    Jogos, de én fel akarok építeni egy anyagilag stabil csapatot. Így nem engedhetem meg a pénzszórást. Főleg úgy, hogy a szerb bajnokság fényévekkel le van maradva a pénzdíjakkal. Itt a Bl az, ami sok pénzt hoz, na meg a haknizás a világban. :D Volt 12 millióm igazolni, de nem egy játékost hoztam belőle, hanem kettőt. Igaz az egyiket benéztem, mert igaz, hogy jó játékos, de van egy fiatal tehetségem, aki azon a poszton játszik. Így feleslegesen igazoltam. Majd a nyáron megoldom, úgy is csak akkor fog jönni. Amúgy volt nekem is olyan mentésem, ahol az egész átigazolási keretet egy játékosra költöttem. :D
  • Soulwave
    Én simán kifizetek 10-15M eurót egy-egy 18-24 év közötti játékosért, ha úgy érzem megéri (magyar bajnokság), de a Herthás karrieremben volt hogy 120M eurót fizettem Pogbáért pl. Én úgy vagyok ezekkel a pénzügyi dolgokkal, hogy amíg nem megy mínuszba az évem, meg jut mindenre, addig nem látom értelmét a spórolásnak, elvégre nem a saját pénzemmel játszok :)
  • korbin555
    Néha nem árt a szerencse sem az igazolásoknál. Itt konkrétan mázli volt, hogy a Real nem játszatta, és nem érdeklődött utána senki. Én meg korábbi mentésekből, mások beszámolóiból tudtam, hogy nem nyúlok mellé vele.
    Bár ami leginkább eszembe jut róla, hogy az EL döntőben a Sporting ellen öngólt rúgott. 0-1-nél bepattant róla egy szöglet, kikaptunk 0-2-re. Viszont gólkirály lett, az eladása meg hozott a konyhára egy rakás pénzt.
  • zorrobomber
  • ozbom
    Én még csak a második szezonomban járok, így nem tudom ingyen elhozni. Én csak azért akarnám, mert a játék kezdés előtt megfogadtam, hogy csak is közép és kelet-európai játékos játszhat a csapatban. Ő meg pont jó lenne, mert fiatal és bele illene a taktikába. Az előző mentésemben a Napoliban játszott és elég jól, mert szórta a gólokat.
  • korbin555
    24 éves korában én ingyen is el tudtam hozni Magyarországra. Jovic. A Real Madridnál volt, de nem játszott. Már egy éve listán volt, a szerződése éppen lejárt, simán aláírt. Más nem is érdeklődött utána. Nálam 39 meccsen 35 gólt rúgott, 1 év után mégis eladtam az Evertonnak 8,5 milláért. Mesebeli összeg volt az akkoriban egy NB1-es játékosért, valahol 3 milla körül volt az ára.
  • ozbom
    Én összesen 90 ezer eurós heti kerettel dolgozom. A legtöbb, amit nálam keresnek az 5-6 ezer euró. De a nagy többség 2-4 között keres. 70%-os tulajdonosi részesedése van. Így kért 12 millió eurót a játékosért, ami a klubnak fizetett összeggel már 15 millió lett volna. Aláírási pénznek csak 200 ezret kért, amit ki is fizettem volna. De az átigazolás késett valamiért és akkor láttam, hogy kéne 12 millió neki, hogy nálam játszhasson. Annyiért nem kell.
  • Lancelot1983
    Én nem vettem meg végül Risticet, a fiatalok kapták meg az esélyt, meg pénzem sem maradt, védelmet akartam stabilizálni és én a Benfica B-ből megvettem 3,4M fontért (+ még juttatások a későbbiekben szal, kb 4m font lehet, így összesen) Lindelöföt a védelembe. De mondjuk ez nagyon drága igazolás volt, nem tudom, ti hogy csináljátok, hogy ennyi pénzt tudtok költeni, meg sokkal magasabb bérekkel toljátok, szerb vagy akár magyar bajnokságban is, mint én portugálban:)
    Az a 12M, amit a Jovic menedzsere kér az mi forint vagy dinár? Mert, ha euró vagy font, akkor az tuti bug, nálam a játékos menedzserek, a Jovicnál jobb kategóriájú játékosért sem kértek eddig 500e fontnál többet tuti.
  • yamato41
    Olvasva a méltatlankodást a fejlesztések hiányáról. Mit lehetne, kellene fejleszteni? Ez egy focimanager, ahol egy csapatot irányítasz Az IRL manager minden lényeges feladatát belerakták már, a játék a focirajongók körében hatalmas, ikonikus tiszteletnek örvend. Számomra már a lebutított mód és a mindenféle célért hajtós mód is totálisan fölösleges. Lehetne belerakni chairman, scout, agent módokat, de nekem nem kell. Én lényegében az adatbázis-frissítésért is teljesen helyénvalónak érzem évente e teljes árat, elvégre százezres nagyságrendű ember, klub stb. van benne. A Steam 2239 órát ír (ebből nagyon sok a passzív, mert bekapcsolva szoktam hagyni, ha munka előtt még gyorsan tolok egy meccset, hogy hazaéréskor 10 mp alatt tudjam folytatni) a 2016-hoz, ami a 32€-s vételi ár mellett 4,5 Ft (de a passzív órák miatt sem több, mint 10 Ft) óránként. Ennyit nekem megér az adatbázis-frissítés, nem várok el minden évben komoly fejlesztést.
  • ozbom
    Tabella

A téli szünethez ért a bajnokság. Van még hátra 8 forduló az alapszakaszból, már most is szinte behozhatatlan előnnyel vezetünk. Ha így folytatjuk a tavasszal, akkor már Április végén bajnokok leszünk. Nem sokat változott a keret tavalyhoz képest. De ez is elég volt, hogy ne legyen ellenfelünk. Ez jó is meg nem is, mert a többi csapat annyira gyenge, hogy mindig kiesnek az 1. és 2. fordulóban a nemzetközi porondon. Így nekünk kell egyre tovább jutni mindig, hogy meglegyen az automatikus csoportba jutás a bl-ben.
  • ozbom
    Nem baj, könnyebb leigazolni, mint a Benficából. :D Nincs benne a téli update
  • Darthmushroom
    jó régi adatbázissal játszol ha Jovic még ott van és nem a Benficába
  • ozbom
    Ristic már nálam van, a nyáron megszereztem tőlük. A Jovic üzlet kútba esett, kértem pénzt igazolni, kaptam is 12,5 milliót. 3-at kínáltam érte, a klub elfogadta, de jött az ügynök és követelt még 12,5 milliót eurót. Annyi pénzünk nincs. Igaz be tudtam volna szerezni, de nekem ennyit nem ér meg egy játékos. Pedig jó lenne a támadósorom. Ozegovic, Saponjic és Jovic. Fiatalok így meg lenne oldva legalább 10 évre. Az egészben az a durva, hogy simán jönne. Gondolkozott, hogy menne a Bolognába, de rajtunk kívül senki nem tett érte ajánlatot. Plusz csak mi érdeklődtünk iránta. Van még egy két fiatal tehetségük, azok is jönnének a süllyedő hajóról, mint azok a bizonyos kis szőrős állatkák. :D

Ti fizetnétek 3-4 millió között fiatal játékosokért? Valamiért nem nagyon vagyok hajlandó kiadni ennyit, pedig tudom, hogy jól járna a klub. Van egy román védő, aki tud játszani labdaszerzőt és vkp is. Kéne egy jó kapus is, akit kinéztem nem hajlandó jönni. Ebből a pénzből, ami most van tudom, hogy csak 2-3 játékost tudnék venni. De ők erősítést jelentenek. Eleve az volt a célom, hogy egy ütőképes csapatot építsek. Akik, ha nem is esélyesek a bl megnyerésére, ettől függetlenül ott vannak az élmezőnyben. Most egy kicsit talán korán is jutottunk túl a csoportból. Megkaptuk a Sportingot, talán őket tartottam a legkönnyebb ellenfélnek, de hát elverték a Monacot is 5 góllal. Így azt mondhatom az esélytelenek nyugalmával játszhatunk ellenük. Ezért is kellene erősítenem a nyárra, mert szeretném megtartani ezt a szintet, ahova most eljutottunk, mert félek visszaesés lesz jövőre. A csoportunk nem volt valami veretes, mert a Barcán kívül a Celtic és a CSKA Moszkva se képvisel szerintem top kategóriát. Nekünk meg kijött a lépés, plusz a sorsolásunk is kedvező volt. A bajnokságot szerintem idén kinőttük, mert 1 meccsel kevesebbet játszottunk és 16 pont előnyünk van már most. Ha így haladunk az alapszakaszban megnyerjük a bajnokságot. :D A jövőre nézve nem volna rossz, ha már márciusra bajnokok lennénk. Legalább lehetne beépíteni a fiatalokat is a csapatba.
  • dudusrac
    Nem. De közben meglett a bűnös, a bellításoknál valahogy be lett kapcsolva a continue game timeout instantra.
  • Lancelot1983
    Nem vagy szabadságon? Nekem akkor szokott, ilyen 1 heteket pörgetni, ha vagy határozatlan időre vagyok, vagy véletlenül visszatértem egy kicsit, de utána még szabadságon vagyok.
    Utoljára szerkesztette: Lancelot1983, 2016.10.03. 19:24:21
  • Lancelot1983
    Kíváncsi vagyok, te tudsz-e a riválistól igazolni, én 3 játékost is kinéztem magamnak, abból 2 klub nélküli volt, de Porto-ban játszottak, másik meg Porto B játékos volt, de egyiket sem tudtam elhozni, mind a három azt mondta riválishoz nem igazol, pedig tudtam volna adni mindegyiknek megfelelő fizetést.
  • dudusrac
    Ilyen 20 körüli üzenetek is összejönnek egyszerre, mire megáll. Van hogy 1 hetet meccstől meccsig végigpörget mintha folyamatosan continue-t nyomnék.
    Utoljára szerkesztette: dudusrac, 2016.10.03. 19:22:33
  • dudusrac
    Azt nem tudjátok, hogy mitől lehet, hogy a játék automatikusan pörgeti az időt és csak a fontos (piros) üzeneteknél áll meg. Most pl. nem volt egy játékosom edzésen, ilyen esetben megbüntetném, de automatikusan továbbpörgeti, utólag csak annyit ír ki, hogy úgy döntöttem nem teszek semmit az ügyben. Eredeti steames FM2016-ról van egyébként szó. Előre is köszönöm a segítséget.
  • ozbom
    De kevesek voltak a csoportban. Egyedül a Barcát verték meg az utolsó körben, de ott már nem volt senkinek se tétje. Max a csoport elsőséget tudta volna megszerezni a katalán csapat. De úgy néz ki, nem nagyon erőltették az utolsó két meccsen a pontszerzést. De gólt se tudtak lőni.
  • ozbom

Sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna, mert hazai pályán 2-0-ról sikerült elbukni a mérkőzést 2-3 arányban. Így keretbe foglalva a csoport küzdelmeket, első és utolsó mérkőzés vereség hazai pályán. Ha azt vesszük, hogy a csoportban nekünk volt a legkevesebb esélyünk tovább menni. Óriási eredményt értünk el, mert sikerült felállni a padlóról. És nem is bánkódok, hogy a végén vereséget szenvedtünk. Az egészet nézve szerintem megérdemelt a továbbjutásunk.

Tabella

Egy kicsit a bajnokságról is essen szó. Vezetjük és még veretlenek vagyunk. Elég meggyőző játékot tudunk nyújtani. Óvatosan játszunk és megpróbáljuk a helyzeteinket a lehető leghamarabb gólra váltani. Ha ez nem is sikerül, akkor a meccs végén valahogy van egy átlövés vagy egy kontra és sikerül a győzelmeket kicsikarni. A Zvezdánál 1 év leforgása alatt 2 edző bukott. Jovicot már nézegetik nagyon az olasz bajnokságból, remélem sikerül valahogy átcsábítani. Mert a klubja hajlandó lenne eladni nekünk.
  • Lancelot1983
    köszi, nem rossz a keretük nálad sem
  • ozbom
    Barcelona vs Partizan

Bl csoport

Érik az újabb meglepetés, egyszerűen már az is csoda, hogy továbbjutottunk a csoportból egyszerre a Barcával. De az, hogy sikerült őket megverni és visszavágni az 1-6-ért. Ez valami hihetetlen, régóta játszom az fm-mel, de ilyen még nem volt soha, hogy egy kis csapattal a második évemben tovább jussak a Bl-ben úgy, hogy esélyem van megnyerni a csoportomat. A végén tényleg kiderül, hogy bunda volt az 1-6. :D A viccet félre téve, amikor megszereztük a vezetést, már éreztem, hogy valami történni fog. Egy helyzetük volt addig, utána nekünk volt Potocny révén egy 100%-os ziccer, de belebombázta a kapusba. Utána az ő harcosságának köszönhető a második találat. Volt egy kis félelem, hogy megint kitömnek, de nem. A meccsen elhatároztam, hogy majd a vége felé cserélek, de úgy döntöttem kibírják a srácok, majd kapnak megint egy extra napot pihenni. Megérdemlik, mert nagyot küzdöttek. Még van egy Moszkva elleni meccs, ott nyerni kell és megvan az első hely.
  • bakkerman
    Én is így vagyok vele..idén nem érzem azt az óriási várakozást az új rész felé mint a korábbi években (vagy még pulyaként a 07-08-09-es részeket),1 hónap és ittvan a játék és még most se tudom hogy egyáltalán megveszem-e :/
  • ozbom
    Celtic1

Celtic 2

Tessék
  • Lancelot1983
    Grat, dobsz egy képet a Celtic keretéről? Mondjuk nálam is elvéreznek rendre a csoportban, de azért vannak szép eredményeik Porto illetve Juventus elleni döntetlenek.
  • ozbom
    Bl Csoport

Erre azért nem gondoltam volna, de titkon remélem, hogy sikerül tovább jutni a csoportból. Lesz egy Barca elleni tét nélküli meccs, meg egy Moszkva elleni is, amit remélem sikerül behúzni. Ha 12 ponttal jutnánk tovább, akkor a meccsek díjazásából 6 milliót sikerül kaszálni, plusz a csoportba jutásért járó 12 millió az elég jó. Na meg a tv közvetítések díja. :D Félő, hogy jövőre vinnék a csapat meghatározó játékosait, de erre fel kell készülni és megtartani mindenkit.

Ez a csoport nem volt erős, mi pedig ki tudtuk használni az ellenfelek gyengélkedéseit. Jövőre még nehezebb lesz az egész. Tavasszal lesz két ajándék mérkőzése a csapatnak. Így remélem nőni fog a reputációja a klubnak és a bajnokságé is. De a többi csapat katasztrófa, mert augusztusra mi maradtunk, meg a Zvezda. De ők is elszálltak a Hajduk ellen. Így nehéz lesz felhozni a bajnokságot.
  • korbin555
    Komoly fejlesztések lesznek, én már nagyon izgatott vagyok. Pl. kabalafigurát lehet majd kreálni. Hát nem fantasztikus? És lesz 20 ezer új média tétel is, ami soha nem látott szintre emeli majd a játékot.

Kulcsos oldal? A Steam is kulcsos oldal. És rengeteg olyan game store van, ami semmivel nem rizikósabb mint a Steam.
  • zorrobomber
    Leírnád hogy melyik az a kulcsos oldal, ahol fél év után buktad?

Nincs értelme a vásárlásról vitát nyitni szerintem. Vagy játszani akar vele az ember, vagy nem. Én CM3 óta vásárolgatom a játékot, jó pár év kimaradt, de előbb-utóbb újra megjön hozzá a kedvem. Tény hogy 2 évben is úgy vettem meg hogy 100 órát játszottam csak vele, de ez még mindig sokszorosa a többi játékkal eltöltött időmnek, szóval nehéz még mindig pénzkidobásnak tekinteni. Valójában mindegyik résszel egy darabig biztos hogy jól szórakoztam.
  • Lópikula
    Nem meggyőzni akaros senkit, csupán a véleményemet szeretném megosztani egy aránylag normális fórumközösséggel. 2010 óta minden évben megvásárolom az aktuális FM-et. Ahogy teltek múltak az évek egyre jobban észrevettem, hogy a játék évről évre nem ad semmi kiemelkedően újat, a konkurencia totális hiánya miatt. Meglátásom szerint minden évben frissítik az adatbázist, beleraknak pár új média dolgot és slussz. Idén nézegettem az újdonságokat. Mit mondjak, erre számítottam, a nagy semmire. Új squad depth felület..na bumm...részletesebb gazdasági felület..na bumm. X mennyiségű új animáció...totál felesleges, mert a meccsmotor ugyanaz marad és nem is ez a lényege a játéknak. Én idén fájó szívvel de úgy döntöttem nem veszem meg. Tavaly egy kulcsos honlapról vadásztam az FM-et, melyet fél év után elvett a steam. Most is kulcsosról vennék, de már nem kockáztatok, steamen meg szerintem igen drága ahhoz képest, hogy Miles Jacobs ugyanazt akarja letolni a torkunkon adatbázis frissítéssel. Marad a jóöreg FM 2015...semmivel se rosszabb mint ez lesz.
  • miszka
    Üdv! FM 2017-et szeretném elővásárolni, nem kell dobozos verzió csak digitálisan a steam kód, melyik oldalról ajánljátok megvásárolni? Köszönöm a segítséget előre is.
  • korbin555
    Elég sokkal. Az NB1+NB2 large adatbázissal 9900 ember. Ha a "players of nationality" Afrika be van pipálva, már 36 ezer. Szóval ha akarnám, elözönlenék a világot. De annyi migráns azért nem kell.
  • ozbom
    Minden évben eladnak embereket, főleg a húzókat. Nálam Risticnek 7 feletti az átlaga. De szerintem ez függ attól is, hogy az egész csapat jól működjön. Másfél millióért mozdítható.