Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zenszkij
Hagyjad már, megy a brainstorm...ha crossingra rakod, már félpályáról ível..az ellenfélhez. Solt várjuk a képeket eredményeket. 😄 Hozz ki Van Persiebõl egy év alatt 20 gólt, megemelem a kalapom ha sikerül. Megjegyzem a pass to feet meg a kiszolgálom a csatárt opció nem mûködik még.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

LasDen
Elsõ bajnoki.....elszartuk....jól fel is kúrt 😄DD Pont 442-re akartam állni erre szopna teherbe.......😄D

és akkor a passzról...Holden most nem hozta magát, viszont Álex folytatta és osztogatta a passzokat (az elsõ gól assistja is az övé)....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

ez a holden szerintetek eljön nb2be? xD

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

Köszönöm... 😊

www.smart-bus.hu

LasDen
bal winger midfilder attack beállításokkal....de eredeti posztja középsõ kp és a többi poszthoz "nem meggyõzõ" a játéka amúgy 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Oké! 😄

Akkor csak annyit, hogy Holden milyen poszton, és milyen szerepkörben csinálta ezt? 😊

www.smart-bus.hu

LasDen
az a baj, hogy League One csapat ellen hoztuk ezt...én nem merek messze menõ következtetéseket levonni belõle
amúgy 3-5-2 és mivel eddig a saját taktikáimmal bedõltem a Fiorentinánál és a Villánál is, most nem nyúltam még hozzá, szóval, amit a gép dobott....ha hasonlót hozunk a bajnokságban is rendszeresen (amit kétlek) akkor megírom részletesen ha van rá igyény 😄

Az igen! Milyen felállás, egyéni utasítások? Tessék csak megosztani, had tanuljunk... 😊

www.smart-bus.hu

Amikor úgy érzed, hogy csal a gép, bugos a játék, akkor inkább gondolj arra, feltételezd azt, hogy te csinálsz valamit rosszul! 😊 Nézd meg mi a gond, és próbálj változtatni... utána nézd meg, hogy mit reagál erre a gép... így szépen rá lehet jönni az apró titkokra! 😊

E mellett itt van EZ! Ebbõl szerintem rengeteget lehet tanulni... fõleg azon a téren, hogy a játék, hogy "gondolkozik". Igaz, hogy a 2009-hez van, de az alapokat jól elmagyarázza...

Ja és még annyi... szerintem amíg az ember nem jön bele igazán, addig érdemes a teljes meccset végignézni... úgy lehet a legjobban látni, hogy hol van hiba... 😊

www.smart-bus.hu

LasDen
Elsõ tétmeccsem Boltonnal...Ligakupa...

sok-sok passz....

Holden sok-sok passza...128...elég szar....

szabocsaba1983
Úgy féltávnál:

/nagyon kinéz egy nemzetközi kupás hely-a 19. helyre várnak/

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

Amikor valaki ilyen okosat ír, olyan hülyének tartom magam a játékohoz, hogy elgondolkodom miért vettem meg 😄 . Köszi, majd próbálom hasznosítani 😊

Huh, az igen! Gondolom volt egy kis stressz meccs közben. 😊

Egyébként én a Barcával kezdtem (minden évben velük játszok elõször pár szezont), most járok az elsõ szezon felénél. A kezdeti szenvedõs meccsek után megtaláltam nagyjából a mûködõ taktikát, elég jól belejöttek a srácok. A bajnokságban az elsõ helyen állok 5 pont elõnnyel, míg a BL-ben csoportelsõként jutottam tovább egy gyenge csoportból.
Fordítani nekem is sikerült néhányszor már, szögletek-beadások után én is elég sok gólt kapok, de rúgok is hasonló szituációkból, úgyhogy különösebben nem idegesít.

Rengeteg kisebb-nagyobb újítás van a játékban, amiket szerintem nagyon jól eltaláltak, remek lett az idei FM! Kicsit a megújított kezelõfelületet szokni kellett, de így pár nap után arra is az mondom hogy jól sikerült. Talán a Scoutok kezelése problémásabb.
A meccsmotor is zsír, egész jól visszaadja az apróbb taktikai változtatásokat a játék képe.

Egyedül az igazolásokkal állok hadilábon egyelõre, hiába tolt a vezetõség õsszel 50M ójrót a zsebembe, semelyik kiszemeltemet nem tudtam még leigazolni. Horror árakat kérnek mindenkiért, de remélem hogy csak szezon közben ennyire nehéz egyezségre jutni.

Mor3llo
nekem azért már akadnak, nyilván nem egy fajsúlyú csapattal kezdtünk, valószínûleg ennek köszönhetõ. Ezek a nagy visszakapaszkodások, egy kiszenvedett 1-0-ás gyõzelem egy Mainz otthonában, az 1. helyezett elkalapálása...ezek egy Hamburgnál élményszámba mennek! Trófeára egyelõre nem is gondolok, mint sikerélmény.

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

bakkerman
amúgy érdekes,hogy nekemis már jópár acsi megvan,de igazából nagyobb sikerélményem még nincs,sõt az idei gémben a legnagyobb trófeáim az a community shield,spanyol szuperkupa(utóbbi még a demobol)

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Mor3llo
Ja, steamen meg is kaptam a Comeback King achievementet 😄D

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

fuh, ez azért kemény lehetett, amikor az ellenfél ment 25 perc után hárommal...! grat

Mor3llo
Az Augsburg ellen fordítás után jött a Frankfurt elleni kupameccs...abszolút B csapattal!
1. félidõben 3-0-ra ment a Frankfurt, cseréltem kettõt, támadótaktik, hadd szóljon. 3-2-re feljöttem, majd 86. percben Berg egyenlített is, már itt örültem. Erre tõlem kiállítanak egy ifit, erre 2 percre Hargreaves megsérül, persze cserém már nincsen...jöhetett a hosszabítás, kettõs emberhátrányban. Szögletbõl megszerzik a vezetés, közben tõlük is lesérül valaki, cseréjük már nincsen, de így is emberhátrányban maradok. Erre egy szöglet utáni kavarodásból egyenlítek...és a slusszpoén, a hosszabításban kb. az egyetlen kontrámból gólt szerzek 😄 3-0-ról, 5-4 nekem, megintcsak le a kalappal a srácok elõtt😄DDDD

A fórumozásban ez benne van! 😉

www.smart-bus.hu

na meghozta a futár a gémet 😊
Huni92
félreértettek amúgy 😄

Erre próbáltam célozni... 😊)

www.smart-bus.hu

Huni92
"A full back "cross ball" beállítása "sometimes"-n van,"

az lehet, hogy alapból igen, de ez nem jelenti azt, hogy muszáj úgy is hagyni. 😊

3. kör harmadik angol csapat 😄
BL elõdöntõ

"A góljaimat vagy úgy kapom, hogy kiugrik simán középen a játékosuk"

Túl magas védelmi vonal, vagy túl erõs letámadás. Egy próbát megér az is, hogy az egyik belsõ védõ "elhárító", a másik "követõ" szerepkörben játszik.

"vagy beadják, s üresen van"

Rossz ellenfél utasítások... ( nyilván, ha a támadó sokkal jobb mint a védõ, akkor szimplán nem képes lekövetni )

"Csatárom mindent belebasz a kapusba,"

Így fejezi ki a meccsmotor, hogy valami nem jó. Ez is olyan, mint amikor a jó képességû kapus lába közt bevánszorog a labda...

"Széljátékot játszom, de mindig azt csinálják a játékosaim, hogy leviszik szélre, vissza a mögötte érkezõ védõnek, õ meg a támadó kpnak adja. WTF?! Simán beadhatná a szélsõm, erre visszagurít."

Ha a szélsõ középpályásod "winger", akkor a vissza passz általában akkor jön, ha levédekezik. A szélsõ védõ meg akkor ívelget középre, ha nem full back, hanem wing back beállításon van. A full back "cross ball" beállítása "sometimes"-n van, ergo nem mindig ívelni fog, hanem többször fogja keresni az egyszerû passz lehetõségét. Gyémánt alakzatban a hozzá legközelebbi játékos a szélsõtõl eltekintve az AMC.

És akkor még szóba sem jöttek a képességek, a kreatív szabadság, stb... Azt javaslom, hogy alaposan nézd át, hogy melyik poszthoz milyen belsõ utasítások tartoznak, és a meccs fényében ezeken változtass, ha szükséges... Egy alapból gyenge crossing képességekkel megáldott játékosnál én például minimálisra veszem a csúszkát...

www.smart-bus.hu

Mor3llo
Lehet itt fordítani, srácok 😄
Leszámítva az elsõ 25 percet, ami részünkrõl egyenlõ volt egy darab kemény medveszarral, le a kalappal a srácok elõtt, nagyot mentek ma 😊

Mor3llo
de fog, steam--> offline az egyik gépen, és ennyi

Zenszkij
jah, de egyszerre nem fog menni

Eredet verziót két gépre telepíteni szabad?
Mor3llo
Listavezetõt vertünk, tabellán is kúszunk fel, el is felejtettem az utóbbi két döntetlenes meccsünkön nyújtott fos teljesítményt 😄D

bakkerman
eddig eléggé jól boldogulok az Anzhival,simán jutottunk be az EL fõtáblára,és 4 bajnoki után 12 pontunk van.Lacina Traoré-Eto'o csatárpáros állat.
kopp-kopp-kopp

Szycsu
A beszámolók alapján én inkább csak örülök, hogy fm11-ben világverõ United-em van 😄

Les Dogues

Zenszkij
Meg az is rohadt ritka, hogy ha hátrányba kerülünk fordít a csapat. 10 percben bekapott gólnál már a mérkõzés végét várom, meg a continue gombot. Anno emléxem 2012ben a Dortmunddal úgy nyertem meg a bl döntõt, hogy a 70. percben 2-0-ra vezetett a Lyon. Sikerült kiegyenlíteni és a hosszabbításban nyerni. Idén ezt elképzelhetetlennek látom.Micsoda meccs volt pedig!

Én azt mondom ne egyenlítsek ki, meg ne fordítsak, de könyörgöm adjon már be helyzeteket, ne csak lepörgesse a játékot, mert idegbajt kapok.

LasDen
simán...😄 célnak bejelõltem, hogy gyõzni fogunk, hogy legalább több péz legyen a fizetésekre....hogy azt nem érjük el vagy mást, az már tökmindegy 😄 klasszik 442 és assymetric 4231-re álltam be, hátha bejön 😄

bakkerman
persze,alap dolog,amikor hátrányban látom,hogy na végre elkezdett focizni a csapatom,uraljuk a meccset,még talán ki is egyenlítünk,utána a gép elkezdi pörgetni a meccset,hogy aztán a 90. percben kapjunk egy szögletgólt 😄DDDDDD

LasDen
nekem az overload egyszer mûködött...a united ellen 2-0-ról feljöttem 2-2-re, hogy aztán 3-2-re kikapjak 😄

bakkerman
Na kezdtem egyet az Anzhival!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
cél a benntmaradás...ASD:SAAS:ASDGDSG

az nekem is feltûnt, hogy a gyári 4-4-2 egész jól beválik, kis módosításokkal. este majd postolok képet a csapatról és a keretrõl. eddig két forduló ment le, a gyõrt idegenben (labdabirtoklás 65-35 nekik, kapuralövések 20-5 nekik, eredmény 1-0 nekem), a vidit hazai pályán gyõztem le (a mutatók kb. egálra jöttek ki, én berúgtam a helyzeteim, õk nem, 3-1nél a 88. percben még sándor gyurit páros lábbal történõ becsúszásért le is zavarták).

Na igen, s még nem ejtettem szót a szinte folyamatosan elõforduló elsõ "tévéképbõl" elsõ gólról. Meg, hogy ha szögletük van folyton fosok, ellenben nekik nagyon sose kell...

Zenszkij
Nekem a csúcs az, amikor szétlövöm a kaput, õk meg 30 ról egy átlövésbõl anullálnak, majd a gép leperget vagy 25 percet......Meg amikor látom, hogy támadnak és tehetetlen vagyok. Az mért jó hogy otthon 5-0ra verem a Cityt, idegenben meg õk vernek 5-0-ra. Hagyjuk már.

Imádom ezt a játékot, nem szidni akarom, csak bosszant pár dolog. Mert ami ennyire tökéletes, már lehetne kiváló is 😄.

Nekem is nagyon rosszul megy. Olasz 4be kezdtem, 4 csillagos játékoskat hoztam, az elsõ 4 meccsemen mind én támadtam, erre 3 döntetlen, 1 gyõzelem. A góljaimat vagy úgy kapom, hogy kiugrik simán középen a játékosuk, vagy beadják, s üresen van. Mondtátok a 4-4-2 standardot, poénból kipróbáltam, nyertem. Utána vissza a Diamondra, kicsit állítgattam az emberekhez, már semmi se volt jó. Csatárom mindent belebasz a kapusba, az övéké simán elgurítja. Utolsó vagyok, úgy, hogy 2-3 meccs kivételével kétszer annyi helyzetem van. Szóval itt nem arról van szó, hogy megnehezítették a játékot, hanem arról, hogy itt valahol valami bug van. Eligazításnál is sokszor bajba vagyok, mert ha 1-0-ra vezetünk otthon, bármit mondok szarul jövök ki: ha elégedett vagyok, beszopunk egy gólt, ha azt akarom, ne legyenek önelégültek akkor is, mert idegesek lesznek, hogy miért nem dicsérek. Széljátékot játszom, de mindig azt csinálják a játékosaim, hogy leviszik szélre, vissza a mögötte érkezõ védõnek, õ meg a támadó kpnak adja. WTF?! Simán beadhatná a szélsõm, erre visszagurít. Egyszerûen nem tudom mit kéne másképpen csinálni.

gojoci
Én kifejezetten örülök az ilyen panaszkodásoknak, hogy az idei játékban nem mûködnek a jól megszokott taktikák, bevált módszerek. Én évek óta bármelyik nagyobb csapattal kezdtem, max 3 év kellett egy bl gyõzelemhez. Talán idén kihívás lesz nagycsapattal sikereket elérni? Annak marhára örülnék.
Sokszor látni olyat, hogy a kiscsapatok a semmibõl nyernek, vagy egy játékosnak többhónapos mélypontja van. Persze ha ez több szezonon keresztül is tendencia lesz, az már gáz. De szerintem csak hozzá kell szokni a megreformált szimulációhoz.

Zenszkij
Eddigi tapasztalataim alapján az overload (full attack) és a take more risks teljesen hasznavehetetlen, többször is alkalmaztam, a játék szépen lepörgeti a meccs hátralévõ részét, kizárt hogy helyzetem lenne belõle. A direct passz csak arra jó, hogy ne legyen meg a labdabirtoklásod, és idegenben még egy Swansea is lejátszon a pályáról. A gép elõszeretettel alkalmazza a szélrõl bead, bekotor stratégiát. Szabadrúgás gólokat kapok, lõni egyet sem lövök, csak kapufát maximum, pedig Persie az egyik legjobb szabadrúgás lövõ a statjai alapján a játékban, úgy hogy training az attacking set pieces. Gólt átlövésekbõl a középpályások, és a szélrõl befutó szélsõk vagdossák, a csatárok hasznavehetetlen ganék, bármilyen formációban is játszok. Egy érdekesség tavaly Kagawa 22 gólt lõtt, Persie hatot, ebbõl 5 büntetõ.

A kapussal szemben egy v egyben ha egy Rooney hibázik folyamatosan, akkor mit várjak egy átlag csatártól?

Mindezeken túl a legzavaróbb, hogy a játék képe közt otthon és idegenben óriási a különbség. Egy Barcelonának teljesen mindegy hol játszik, ugyan azt a teljesítményt nyújtja a való életben. De itt ez képtelenség, mert az ellenfelek hazai környezetben megtáltosodnak, és alig fogható még e leggyengébb hulladék is a bajnokságban. Ez kérem nem reális. Nyerjen ellenem egy retek otthon, de könyörgöm, a játék képe ne az legyen, hogy 30szor lõttek kapura meg 60%ban birtokoltak le, úgy hogy nekem 5 kósza lövésem volt. Ilyen az életben sincs. Ez visszatérõ probléma a játékban évek óta. Látogatok a Cityhez, Arsenalhoz, Tottenhamhez, és felesleges lejátszani a meccset, mert tudom helyzetem se lesz, csak az a kérdés 2 v 3 góllal úszom-e meg. Nem tudom van-e erre valami megoldás, ha valaki talál szóljon.

Zenszkij
Megindult az új szezon a bajnok Manchester élén. Felkészülési meccs Suwon-United 2-0....valami másik ázsiai gané- United 1-0...jóóóóóólvan. 70%-os labdabirtoklás és 10 kapura lövés sem elég Persienek, hogy betaláljon. Az ázsiai égés után rommá vertük a Galatasarayt idegenben, de torkon ..artam megmondom õszintén, mert égtünk mint a rongy elõtte. Charity Shield 2-1 az Arsenalnak. Középkezdésbõl gólt lõnek, nyomok 70 percig, végre a kismilliomodik helyzetem begurul. Egy elõreívelés és a gép elintézi a gyõzelmet magának. Jóóólvan.

Elsõ bajnoki West Ham idegenben. Végig nyomok, mint a disznó (Persie-t félidõben 5,8as teljesítményéért lehozom). 89. perc Vidic hazapasszol laposan, lassan úgy 30 méterrõl De Gea áll és begurul gyök kettõvel a labda a hálóba, a lába között, meg se mozdul. Jóóóóóóólvan. És szerintetek gyógyír hogy ezután 5-0ra megverem otthon a Southamptont? Hát elárulom, nem az XD.

bakkerman
IRL se egy nagy csapat ez az Arsenal,de azért durva,hogy a játékban éppenhogy 1 ponttal maradtak bennt...azért ha ilyen történne lehúzhatnák a rolót

szabocsaba1983
És még mondja valaki, hogy nem reális az FM...<#mf1>
/nagyon gonosz/

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

bakkerman
az Arsenal 16. lett,az utolsó fordulóban sikerült megmenekülniük a KIESÉS ELÕL.

bakkerman
na,véget ért az elsõ,és egyben utolsó szezonom is a Cityvel.
Bajnokságban a 6. helyen végeztünk(United,Stoke,Liverpool,Chelsea,Everton mögött),BL-ben a 8 között ejtett ki minket több idegenben lõtt góllal a Real Madrid,az FA kupában az elõdöntõben estünk ki az Everton ellen. Az utolsó bajnoki után Mubarak új szerzõdést ajánlott nekem...csak pislogtam 😄DDDD egy vicc volt az egész szezon. Nem tudom még kivel kezdek,tolok egy kis black ops 2-t,közbe kitalálom 😄D

Ez lenne a játék lényege... szerintem! 😊

www.smart-bus.hu

bakkerman
hajrá koma,ejts ki minnél több klubot,a végén guantamoban kötsz ki 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDD