Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
és akkor a passzról...Holden most nem hozta magát, viszont Álex folytatta és osztogatta a passzokat (az elsõ gól assistja is az övé)....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.
www.smart-bus.hu
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Akkor csak annyit, hogy Holden milyen poszton, és milyen szerepkörben csinálta ezt? 😊
www.smart-bus.hu
amúgy 3-5-2 és mivel eddig a saját taktikáimmal bedõltem a Fiorentinánál és a Villánál is, most nem nyúltam még hozzá, szóval, amit a gép dobott....ha hasonlót hozunk a bajnokságban is rendszeresen (amit kétlek) akkor megírom részletesen ha van rá igyény 😄
www.smart-bus.hu
E mellett itt van EZ! Ebbõl szerintem rengeteget lehet tanulni... fõleg azon a téren, hogy a játék, hogy "gondolkozik". Igaz, hogy a 2009-hez van, de az alapokat jól elmagyarázza...
Ja és még annyi... szerintem amíg az ember nem jön bele igazán, addig érdemes a teljes meccset végignézni... úgy lehet a legjobban látni, hogy hol van hiba... 😊
www.smart-bus.hu
Egyébként én a Barcával kezdtem (minden évben velük játszok elõször pár szezont), most járok az elsõ szezon felénél. A kezdeti szenvedõs meccsek után megtaláltam nagyjából a mûködõ taktikát, elég jól belejöttek a srácok. A bajnokságban az elsõ helyen állok 5 pont elõnnyel, míg a BL-ben csoportelsõként jutottam tovább egy gyenge csoportból.
Fordítani nekem is sikerült néhányszor már, szögletek-beadások után én is elég sok gólt kapok, de rúgok is hasonló szituációkból, úgyhogy különösebben nem idegesít.
Rengeteg kisebb-nagyobb újítás van a játékban, amiket szerintem nagyon jól eltaláltak, remek lett az idei FM! Kicsit a megújított kezelõfelületet szokni kellett, de így pár nap után arra is az mondom hogy jól sikerült. Talán a Scoutok kezelése problémásabb.
A meccsmotor is zsír, egész jól visszaadja az apróbb taktikai változtatásokat a játék képe.
Egyedül az igazolásokkal állok hadilábon egyelõre, hiába tolt a vezetõség õsszel 50M ójrót a zsebembe, semelyik kiszemeltemet nem tudtam még leigazolni. Horror árakat kérnek mindenkiért, de remélem hogy csak szezon közben ennyire nehéz egyezségre jutni.
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
1. félidõben 3-0-ra ment a Frankfurt, cseréltem kettõt, támadótaktik, hadd szóljon. 3-2-re feljöttem, majd 86. percben Berg egyenlített is, már itt örültem. Erre tõlem kiállítanak egy ifit, erre 2 percre Hargreaves megsérül, persze cserém már nincsen...jöhetett a hosszabítás, kettõs emberhátrányban. Szögletbõl megszerzik a vezetés, közben tõlük is lesérül valaki, cseréjük már nincsen, de így is emberhátrányban maradok. Erre egy szöglet utáni kavarodásból egyenlítek...és a slusszpoén, a hosszabításban kb. az egyetlen kontrámból gólt szerzek 😄 3-0-ról, 5-4 nekem, megintcsak le a kalappal a srácok elõtt😄DDDD

www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
az lehet, hogy alapból igen, de ez nem jelenti azt, hogy muszáj úgy is hagyni. 😊
BL elõdöntõ
Túl magas védelmi vonal, vagy túl erõs letámadás. Egy próbát megér az is, hogy az egyik belsõ védõ "elhárító", a másik "követõ" szerepkörben játszik.
"vagy beadják, s üresen van"
Rossz ellenfél utasítások... ( nyilván, ha a támadó sokkal jobb mint a védõ, akkor szimplán nem képes lekövetni )
"Csatárom mindent belebasz a kapusba,"
Így fejezi ki a meccsmotor, hogy valami nem jó. Ez is olyan, mint amikor a jó képességû kapus lába közt bevánszorog a labda...
"Széljátékot játszom, de mindig azt csinálják a játékosaim, hogy leviszik szélre, vissza a mögötte érkezõ védõnek, õ meg a támadó kpnak adja. WTF?! Simán beadhatná a szélsõm, erre visszagurít."
Ha a szélsõ középpályásod "winger", akkor a vissza passz általában akkor jön, ha levédekezik. A szélsõ védõ meg akkor ívelget középre, ha nem full back, hanem wing back beállításon van. A full back "cross ball" beállítása "sometimes"-n van, ergo nem mindig ívelni fog, hanem többször fogja keresni az egyszerû passz lehetõségét. Gyémánt alakzatban a hozzá legközelebbi játékos a szélsõtõl eltekintve az AMC.
És akkor még szóba sem jöttek a képességek, a kreatív szabadság, stb... Azt javaslom, hogy alaposan nézd át, hogy melyik poszthoz milyen belsõ utasítások tartoznak, és a meccs fényében ezeken változtass, ha szükséges... Egy alapból gyenge crossing képességekkel megáldott játékosnál én például minimálisra veszem a csúszkát...
www.smart-bus.hu
Leszámítva az elsõ 25 percet, ami részünkrõl egyenlõ volt egy darab kemény medveszarral, le a kalappal a srácok elõtt, nagyot mentek ma 😊

kopp-kopp-kopp
Én azt mondom ne egyenlítsek ki, meg ne fordítsak, de könyörgöm adjon már be helyzeteket, ne csak lepörgesse a játékot, mert idegbajt kapok.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Imádom ezt a játékot, nem szidni akarom, csak bosszant pár dolog. Mert ami ennyire tökéletes, már lehetne kiváló is 😄.
Sokszor látni olyat, hogy a kiscsapatok a semmibõl nyernek, vagy egy játékosnak többhónapos mélypontja van. Persze ha ez több szezonon keresztül is tendencia lesz, az már gáz. De szerintem csak hozzá kell szokni a megreformált szimulációhoz.
A kapussal szemben egy v egyben ha egy Rooney hibázik folyamatosan, akkor mit várjak egy átlag csatártól?
Mindezeken túl a legzavaróbb, hogy a játék képe közt otthon és idegenben óriási a különbség. Egy Barcelonának teljesen mindegy hol játszik, ugyan azt a teljesítményt nyújtja a való életben. De itt ez képtelenség, mert az ellenfelek hazai környezetben megtáltosodnak, és alig fogható még e leggyengébb hulladék is a bajnokságban. Ez kérem nem reális. Nyerjen ellenem egy retek otthon, de könyörgöm, a játék képe ne az legyen, hogy 30szor lõttek kapura meg 60%ban birtokoltak le, úgy hogy nekem 5 kósza lövésem volt. Ilyen az életben sincs. Ez visszatérõ probléma a játékban évek óta. Látogatok a Cityhez, Arsenalhoz, Tottenhamhez, és felesleges lejátszani a meccset, mert tudom helyzetem se lesz, csak az a kérdés 2 v 3 góllal úszom-e meg. Nem tudom van-e erre valami megoldás, ha valaki talál szóljon.
Elsõ bajnoki West Ham idegenben. Végig nyomok, mint a disznó (Persie-t félidõben 5,8as teljesítményéért lehozom). 89. perc Vidic hazapasszol laposan, lassan úgy 30 méterrõl De Gea áll és begurul gyök kettõvel a labda a hálóba, a lába között, meg se mozdul. Jóóóóóóólvan. És szerintetek gyógyír hogy ezután 5-0ra megverem otthon a Southamptont? Hát elárulom, nem az XD.
/nagyon gonosz/
www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!
Bajnokságban a 6. helyen végeztünk(United,Stoke,Liverpool,Chelsea,Everton mögött),BL-ben a 8 között ejtett ki minket több idegenben lõtt góllal a Real Madrid,az FA kupában az elõdöntõben estünk ki az Everton ellen. Az utolsó bajnoki után Mubarak új szerzõdést ajánlott nekem...csak pislogtam 😄DDDD egy vicc volt az egész szezon. Nem tudom még kivel kezdek,tolok egy kis black ops 2-t,közbe kitalálom 😄D
www.smart-bus.hu