Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

webibebi
amikor taktikát csináltok akkor a tight marking mit jelent?

msn:[email protected] bárki felvehet

gojoci
Újabb érdekesség:

Közben beindultam az átigazolási piacon. Kaptam (a fizetéstõl függõen) 20-30millió €-t. Ebbõl rögtön sikerült ezt összehoznom:

Év közben folyamatosan hangoztatta Villanovának, hogy vegye meg, így végül átadólistára tették. De a Barcelona nem tett ajánlatot, én viszont igen <#nevetes1>
A 43 millát 7M+ 36M/3év alatt fizetem ki, szóval az idei költségvetést "csak" 19millával terheltem.
(Már hónapok óta udvaroltam neki, de mindig elutasította a Bayernt. Sõt, a játékosaim is kigúnyoltak, hogy elérhetetlen célpontot akarok leigazolni, de ki nevet a végén...<#mf1> )

Ars3nal
Paks-Roma 0-3 három gólom elvették
Rosenborg-Paks 1-2
Paks-Metalist 0-1

10 ponttal továbbmentünk jön az Olympiakos

Ars3nal
bajnokságban 12 forduló után 2. helyen vagyunk 27 ponttal a 32 pontos Gyõr mögött
leigazoltam Némethet, ELben sajnos nem játszhat

EL eredmények:
Paks-Rosenborg 2-1
Metalist-Paks 1-1
és végül Roma-Paksról a kép😊

gojoci
Véget ért az elsõ szezon. Folytatva a 86220-as hozzászólásom, tehát utolsó fordulóban csak megnyertük a bajnokságot. Német kupában a nyolcaddöntõig, a BL-ben az elõdöntõig jutottunk. A BL-t végül a ManCity nyerte:

A csapat viszonylag jól teljesített, sajnos a kezdeti taktikai szenvedésem és a folyamatos rotáció miatt nem sok kiugró teljesítmény volt az idény során:

Pizarrot számûztem a B csapatba, mert piszok gyenge volt, gólt sem lõtt.
Gómez sokszor volt sérült, de így is lõtt 25 gólt az idényben.
A középpályán a Martínez-Schweinsteiger duó remek volt.
A védelemben Dante teljesített a legjobban, a 86%-os passzolás a legmagasabb lett a Bundesligában.
A legtöbb assistot Kroos adta, de a legnagyobb király Müller volt, aki 17 gólt és 12 gólpasszt ért el. Többnyire õ játszott a jobbon, mert Robben rengetegszer sérült volt. Nem is ment neki a játék.
Neuer megbízható volt, hozta a kötelezõt.
Az alapfelállás így nézett ki:

De 2 taktikát folyamatosan váltogattam. A másik, mikor az AMC helyett DMC van.
A legtöbbet fejlõdõ játékosok:

A következõ idényre cél a címvédés, BL döntõ, kupagyõzelem. De addig is jöhet az átigazolási idõszak, meg a felkészülés, ami nálam lesz vagy 20-30 óra játékidõ. <#nevetes1>

bakkerman
Vidi 2012/2013
Bajnokságban 3.-ok lettünk,tavasszal csak 2 bajnokit (KETTÕT!!) tudott megnyerni a csapat,ami rohadt szar teljesítmény. Az Újpest lett a bajnok,2. a Debrecen. A kupát az Újpest ellen nyertük meg 2-0-ra. Nyáron picit átalakítom a keretet,igyekszem több magyart igazolni. Na hajrá!

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kosheen
tök jó, át kellett vennem a második csapatot is, mert 6 meccs alatt 0 rúgott góllal tök utolsó helyen voltak az nb2-ben, és nem akarom hogy kiessenek.

na cd galaxisban ujra kaphato a gém
Ars3nal
hali

még 12vel nyomom, mivel a netbook egy szutyok így magyar bajnokság, úgyis csak magyarokat igazolok

Paksra esett a választás, jól bevásároltam még talán jön Németh vagy TS9(Torghelle) de nem túl valószínû egyik sem
Mainzot itthon lefociztuk, idegenben meg kiküzdöttük, hiába tolta õket a bíró
EL 4. körben jön az FC Vaslui

igazolasok

Mainz meccs

horrorpops
ha a csatár gólínségben szenved, akkor van olyan opció a ráhatásoknál, amivel meg lehet nyugtatni? (fm11)

blüh im ganzen dieses glückes.

kosheen
ó igen, egy újabb edzõkolléga köszönheti nekem, hogy fel kell állnia a kispadról 😄
Urbányit kirúgták a Viditõl miután idegenben 4-0-ra szétszedtem õket. A szezon elején volt egy kis visszaesés, egybõl a fél csapat jött hisztizni, hogy elvesztik a bizalmukat irántam. 10 meccs után a 3. helyen vagyok, 5 ponttal lemaradva az elsõ mögött, de be fogom érni õket, ebben biztos vagyok. Sajnos kicsit kevés gólt szereztem eddig (ezzel a négyessel van 18)

kosheen
Igen, el tudtam volna képzelni könnyebb ellenfeleket is 😊
Elsõ meccsen a QPR-hoz mentem, sima 2-0 nekik, helyzetem se nagyon volt. A Bilbao meg 5-1-el zavarta haza a Stuttgartot, pedig õket gondoltam a legkönnyebbnek mind közül. Nehéz lesz, remélem otthon azért el tudom kapni vmelyiket, ha más nem amikor már kevésbé van tétje nekik. Bár direkt a nemzetközi kupára ki van már dolgozva egy ultradefenziv taktika, szóval vmelyiket csak meg tudom tán fogni 😄

Na, grat az EL-hez, lehetett volna kedvezõbb is a sorsolás..😊
kosheen
EL csoportkör - Bilbao, QPR, Stuttgart
Jó lenne egy olyan 4-6 pontot összeszedni. A Koppenhága ütött el a BL csoportkörtõl, akik aztán a Juventus, Chelsea, Valencia hármas mellé kerültek, és elsõ meccsükön el is verték a Juvét. Lehet jobb helyen vannak õk ott 😄

horrorpops
mivel nincs idõm komolyabb mentésre, ezért szórakozásból összehoztam editorban régi kedvencekbõl álló csapatot olyan klasszisokkal mint Jeremies, Zé Roberto (õ legalább még tényleg játszik, nem kellett megcsinálni), Sammer, Scholl, Köpkem Hässler etc. holland másodosztályban indultunk a Fortuna Sittard helyén.
...és bizony már a bajnokság elején bebizonyosodott, hogy a tapasztalat sokat számít, meg az olyan menedzser, aki zseniálisan tud hatni a csapatára. ennek eredménye egy 1-3-ról megnyert meccs. szeretni fogom ezt a bohóc mentést. 😊

Hogy van ez az osztalék fizetése a részvényeseknek?
A PL elsõ évében 27 millió font nyereségem volt, aztán ebbõl 10 milliót adtak a részvényeseknek. El kellett volna költenem elõbb azt a pénzt? 😉
grat mindenkinek, nálam a scottish hero teljesítve 😊

másodosztály végeredmény
érdekesség, hogy mindkét vereségünket a Ross County ellen szenvedtük el, sõt, idegenben még gólt sem bírtunk lõni nekik.
skót kupa elõdöntõ
ligakupa döntõ
challange kupa döntõ

közben elkezdõdött a SPL, a rajtnál kicsit beragadtunk, ami több összetevõ eredménye. elsõsorban annak köszönhetõ, hogy azonnal bevethetõ játékost nem sikerült igazolni* (kivéve Petrucci, de õ másfél évig nálam volt kölcsönben). nagy szükségem lett volna egy kapusra, de végül senki sem jött, így a 37 éves Alexander áll jelenleg is a kapuban (sajnos többnyire tényleg csak áll...)

* az mondjuk röhej, hogy az összes ingyen igazolható játékos 5-10-szeres fizetést kér tõlem, mint ott, ahova végül alá írnak. legújabb példa Thuram-Ulien, aki nálam 30k/hét fizut kért, pár nappal késõbb pedig elment a Sionhoz 5k/hétre...

második ok a gyenge rajtra, hogy teljesen más team talkok kellenek, mint az alsóbb osztályokban és ezt nem sikerült az elején kitapasztalni. a harmadik pedig, hogy eddig mindig beállítottam az opp instructions-t, de a sok kapott gól miatt pár forduló után kipróbáltam nélküle és az utóbbi 4 meccsen csak 1 gólt kaptunk. ez pedig biztató lehet a továbbiakra nézve, kár hogy csak 1-0 lett, mert egy kicsit meg lehetett volna törni õket. de talán még így sincs minden veszve, 7 pont a hátrány jelenleg.
Zenszkij
Nem töltöttem vissza, leszimuláltam az elsõ idegenbeli meccset, 1-3 ide 😄. Nem volt kedvem azt nézni ahogy a Real végig támad, így szimuláltam és ez jött ki. Végre valami malac.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
igen igen,aznap nem szabad visszatölteni mert nem lesz változás

gojoci
A sorsolás random, ha visszatöltöd mindig más jön ki. Csak a sorsolás elõtt legalább 1 nappal kell visszatölteni.

gojoci
Én meg azt imádom, mikor a német kupában minden fm sorozatban olyan ellenfelet kapok a nyolcad- vagy negyeddöntõben, hogy 1 héten belül tutira kétszer játszok azzal a csapattal. Szombat bundesliga, szerda kupameccs.
Bl-re is jellemzõ, hogy ha német csapattal hoz össze a sors, tutira szerda bl, szombat bundes, aztán szerdán bl visszavágó. 3 meccs egymás után.

bakkerman
sorsolásnál fölösleges újratölteni,a sorsolások scriptelve vannak,10-bõl 10x ugyanúgy megfogod kapni a Realt,esetleg a többi csapat esetében lesz némi változás.

Zenszkij
Tényleg nem bántani akarom a játékot, de kicsit nevetséges, hogy már a harmadik éve csoportelsõként a Real Madriddal rak össze a BL kieséses szakaszában. Egy fiatalított Manchesterrel képtelen vagyok továbbjutni, már elõre félek. Ezt életemben elõször lehet visszatöltöm, menjen a játék a bús picsába.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Volcanor
Cseles, nagyon cseles:
http://kepkezelo.com/images/vb0ygj089cg97xhi25r7.jpg

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

kosheen
hülye gép, szivassál még...
1. percben kiállitják a középhátvédemet, aztán 60. percben a balhátvédet úgy hogy nem volt agressziv szerelés beállitva, sõt egyéninél se volt kemény szerelés

a csapatmegbeszélés se hülyeség kajak feljavult töle a morál meg jobban is teljesitenek
horrorpops
azért reméljük IRL nem lesz ilyen szoros a bajnokság 😊 Gomezék milyen produkciót nyújtottak? pakold csak befele a képeket, ritkán látok itt Bayernes menetelést.

gojoci
67 órányi megfeszített tempót követõen csak behúztuk a bundást a jobb gólkülönbségnek köszönhetõen úgy, hogy egyszer sem vezettem a tabellát, csak a legvégén. <#mf1> Pedig még 3. is lehettem volna, de Szalai két gólt vert így a Dortmund kikapott, a Schalke meg szintén vesztett a HSV ellen idegenben.

Jövõre cél a BL döntõ és a címvédés. Meg hogy a meghosszabbított szerzõdésemnek eleget tegyek, amibe 3 kritérium is van: 1. a saját nevelésû fiatalok játszatása 2. magabiztos labdabirtoklás a meccseken 3. közönségszórakoztató, támadó foci

gojoci
Közben rájöttem mi volt a gond, miért nem reagált a játék a taktikai változtatásokra. Hétközben kiszoptunk a ManCitytõl, kiestünk a bl-bõl. A csapatmorál leromlott, a Stuttgart elleni sajtótájékoztatón még rátettem egy lapáttal azzal, hogy azt mondtam, a csapat még mindig nagyon csalódott.
Szóval idén ezek a meccs elõtti dolgok sokkal jobban elõtérbe kerültek. Ilyen elõzményekkel tökmindegy volt a taktika, meg a felállás, eleve vereségre volt ítélve a csapat. Ezért nem tudtam motiválni sem õket. <#rinya>

Sysfox
A CD Galaxison újra kapható a játék DVD-s formában, meg is rendeltem...
December 5-én átvehetem a kiválasztott Pick Pack Pont-ban szállítási díj nélkül. 😊

Én nem szarakodom a törésekkel, basszus a 10 rugó nem is olyan sok, valaki egy este elcsesz ennyit. Egy nõnek ez két fodrász, vagy három mûkörmös. Én is megtehetem, hogy évente egyszer ennyit kiadjak valamiért, amit szeretek, és ami leköt egy évre.

Inkább ez, mint a Hattrick támogatói...

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

BL kieséses szakasz elsõ meccs:

nekem még anno a 11-ben volt olyan, h a Lech Poznannal voltam, EL meccs a Montpellier ellen, elsõ félidõben magabiztosan vezettünk 0-3-ra idegenben, aztán a második félidõben 5-3-ra kikaptam... nem voltam ideges... és akárhányszor töltöttem vissza Én is, mindig ugyan így alakult a végeredmény
gojoci
3 fordulóval a vége elõtt a Stuttgart ellen játszottam idegenben. Kikaptam, pedig ha nyertem volna, átveszem a vezetést a Bundesligában 2 fordulóval a vége elõtt.
Gondoltam kiváncsiságból visszatöltöm, és kipróbálok más taktikát, vajon hogyan lehetett volna legyõzni õket.
Nos, kb. 40-szer töltöttem vissza, más kezdõk, más taktikák, más felállás, más motivációs beszéd, tényleg mindent kipróbáltam. Mindig kikaptam, még egy döntetlen sem jött össze. Sem helyzetekben, sem labdabirtoklásban soha!!! nem tudtam legyõzni õket.
Ez azért kicsit dühítõ. Tapasztalatom szerint a régebbi FM-ekben is voltak ilyen fordulópontot jelentõ meccsek, amiket egyszerûen nem enged megnyerni a játék.

kösz gojoci
FM12
Ugye muszáj több jó játékost is tartani ugyanarra a posztra mert mi van ha lesérül vagy eltiltják. Viszont így nem mindig játszik és jön hozzám megbeszélni a dolgot.
Mostanában a 6. idényemben viszont nem tudom azt mondani neki hogy játszani fog hanem csak azt hogy kölcsön/eladás. Kölcsön meg nem akarnak aztán jó nagy sértõdés lesz a vége a leading PL potential játékosaimnak 😞 Ez valami bug?
Ehhez a meccshez nagyon nem tudok mit hozzáfûzni, keresem még a szavakat, ami a lényeg, a BL csoportkör utolsó meccsét a már elsõ helyen továbbjutó Citynél játszottuk.
Mi a harmadik helyen voltunk Fener elõtt egy ponttal, a Lyon volt a második, egy ponttal elõzött meg.

Mindkét csapat legerõsebb összeállításában állt ki, nálam is visszatért a BL-ben is két hónap után Rudolf! A meccset a BL-ben szokásos 4-4-1-1-es felállással kezdtük.
Az elsõben lejátszott minket a City,de csak egyszer talált be, én egyszer lõttem kapura, abból gól lett, valahogy sikerült kihasználni, hogy épp 10 emberrel voltak a pályán a jobbhátvéd sérülése miatt.
Félidõben gondoltam, álljunk még jobban be, hátha meg tudom tartani az x-et, és újabb 700.000 $ lesz gazdagabb a klub. Felállást váltottam, 4-1-4-1-re, csere nélkül, counteren. A végeredmény:

Hasonló meglepetés ért a meccset követõen, hiszen nagyon jól alakult a másik meccs, így létrejött az, amivel egyáltalán nem számoltam:

Így alakultak a BL-ben az eredményeim:

Érdekes, hogy otthon egy pontot szereztem, idegenben viszont hatot!

bakkerman
amúgy ez fasza kis újítás,Barcaval ha kezdenék egy hosszútávú karriert biztos "kinevelném" managernek vagy Puyit vagy Xavit 😊

Ha rámész egy edzõ adatlapjára, és jobb oldalt a history-ja alatt van olyan, hogy more action, abban van olyan 'send on caching course'
bakkerman
nálam mindig maguktól mennek el

kosheen
oké, köszi. Nem tudom mondjuk hogy a Boca Juniors és Fradi hogy viszonyul egymáshoz 😄
Mellesleg azért jó nagy geci a gép, állandóan úgy hivatkozik rám, hogy a Magyar Kupában elvert csapat, és nem mint a 30x-os magyar bajnok. Azért qva anyját már, csak megnyertem a legutóbbi 2 bajnokságot

gojoci
Érdemes gyõzködni. Minimum 8 napot hagyjál ki a dicséretek között, különben azt fogja válaszolni, hogy erre már reagált. Mindig más sajtóbeli megnyilvánulást válassz. Ha pedig azt mondja, hogy pay more attention....stb. akkor ne dicsérd többet, inkább a lehetséges átigazolásáról beszélj, feltéve, ha népszerûbb a klubod, mint a játékosé.

nejad: jobb klikk az edzõre a staff menüben.

kosheen
12-ben ha egy játékos tárgyalni se hajlandó velem, akkor ha sokat gyõzködöm meg dicsérem a sajtóban akkor elõbb-utóbb van rá esély, hogy mégis beadja a derekát, vagy esélytelen? Egy 17 éves srácról lenne szó, aki nyilván egyre jobb lesz, a klubja simán eladná nekem, de a srác nem akar tárgyalni

hogy lehet elküldeni az edzõt továbbképzésre?
gojoci
A másik érdekesség. Most van 2013 május 1. A ManCity elleni visszavágó napja a BL döntõbe jutásért. Az elsõ meccset piszkosul elszúrtuk, valószínûleg kiesünk:

A német kupából is szégyenteljesen búcsúztunk a nyolc között:

A bajnokságban pedig 3 fordulóval a vége elõtt "csak" másodikok vagyunk:

Erre pont ma ajánlanak egy 4 éves szerzõdéshosszabbítást Rummeniggéék. Pedig lehet nem nyerek semmit, és a bajnokságban akár még a 3. helyre is visszacsúszhatok.
Na mindegy, õk tudják... <#mf1>

gojoci
Most, hogy a 2013-ban nagy hangsúlyt fektettek az edzõképzésre, folyamatosan küldözgetem az edzõimet továbbképzésre, hogy minél hamarabb jussanak el a continental pro license-ig (continental B, continental A, majd pro), így sokkal jobban fejlõdnek.
Eddig mindenki sikeresen vette az akadályokat, de most van egy kivétel:

<#nevetes1> Hát na, nem mindenkinek sikerül elsõre levizsgázni...

Vagy ott hagyni a Hinckley-t, most már folyamatosan hívnak PL-es csapatokhoz manager-nek.
Sajnos én is ezzel szívok, Hinckley United-del feljutottam a Premier Ligába, de ott sokkal jobbak az ellenfelek, és igazolni meg nem tudok jobb játékost (pedig már dõl a tv pénz) mert maximum 10 ezer fontot tudok adni egy kulcsjátékosnak, azok meg persze sokkal többet kérnek. Az olcsóbbakkal meg elég reménytelen.
Persze szokás szerint jól kezdett a csapat, de aztán a kb a 10. meccs után elzuhantak és most már az üres kapuba se tudják berúgni a labdát.
Az egyetlen célom az lehet hogy valahogy bent maradjak, mert a kiesés az pénzügyi katasztrófa lenne.
kosheen
óóó csak azért nem tudtam leigazolni Gutit scoutnak a Fradihoz mert 1200-as fizu helyett 925 volt a max amit adni tudtam neki. Közben meg a 140 ezres keretbõl 30 ezret használok hetente

Szycsu
Igen, edzés fülnél jobb klikk a gyerekre és ott lehet átrakni másik csoportba.

Les Dogues