Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
msn:[email protected] bárki felvehet
Közben beindultam az átigazolási piacon. Kaptam (a fizetéstõl függõen) 20-30millió €-t. Ebbõl rögtön sikerült ezt összehoznom:
Év közben folyamatosan hangoztatta Villanovának, hogy vegye meg, így végül átadólistára tették. De a Barcelona nem tett ajánlatot, én viszont igen <#nevetes1>#nevetes1>
A 43 millát 7M+ 36M/3év alatt fizetem ki, szóval az idei költségvetést "csak" 19millával terheltem.
(Már hónapok óta udvaroltam neki, de mindig elutasította a Bayernt. Sõt, a játékosaim is kigúnyoltak, hogy elérhetetlen célpontot akarok leigazolni, de ki nevet a végén...<#mf1>#mf1> )
Rosenborg-Paks 1-2
Paks-Metalist 0-1
10 ponttal továbbmentünk jön az Olympiakos
leigazoltam Némethet, ELben sajnos nem játszhat
EL eredmények:
Paks-Rosenborg 2-1
Metalist-Paks 1-1
és végül Roma-Paksról a kép😊
A csapat viszonylag jól teljesített, sajnos a kezdeti taktikai szenvedésem és a folyamatos rotáció miatt nem sok kiugró teljesítmény volt az idény során:
Pizarrot számûztem a B csapatba, mert piszok gyenge volt, gólt sem lõtt.
Gómez sokszor volt sérült, de így is lõtt 25 gólt az idényben.
A középpályán a Martínez-Schweinsteiger duó remek volt.
A védelemben Dante teljesített a legjobban, a 86%-os passzolás a legmagasabb lett a Bundesligában.
A legtöbb assistot Kroos adta, de a legnagyobb király Müller volt, aki 17 gólt és 12 gólpasszt ért el. Többnyire õ játszott a jobbon, mert Robben rengetegszer sérült volt. Nem is ment neki a játék.
Neuer megbízható volt, hozta a kötelezõt.
Az alapfelállás így nézett ki:
De 2 taktikát folyamatosan váltogattam. A másik, mikor az AMC helyett DMC van.
A legtöbbet fejlõdõ játékosok:
A következõ idényre cél a címvédés, BL döntõ, kupagyõzelem. De addig is jöhet az átigazolási idõszak, meg a felkészülés, ami nálam lesz vagy 20-30 óra játékidõ. <#nevetes1>#nevetes1>
Bajnokságban 3.-ok lettünk,tavasszal csak 2 bajnokit (KETTÕT!!) tudott megnyerni a csapat,ami rohadt szar teljesítmény. Az Újpest lett a bajnok,2. a Debrecen. A kupát az Újpest ellen nyertük meg 2-0-ra. Nyáron picit átalakítom a keretet,igyekszem több magyart igazolni. Na hajrá!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
még 12vel nyomom, mivel a netbook egy szutyok így magyar bajnokság, úgyis csak magyarokat igazolok
Paksra esett a választás, jól bevásároltam még talán jön Németh vagy TS9(Torghelle) de nem túl valószínû egyik sem
Mainzot itthon lefociztuk, idegenben meg kiküzdöttük, hiába tolta õket a bíró
EL 4. körben jön az FC Vaslui
igazolasok
Mainz meccs
blüh im ganzen dieses glückes.
Urbányit kirúgták a Viditõl miután idegenben 4-0-ra szétszedtem õket. A szezon elején volt egy kis visszaesés, egybõl a fél csapat jött hisztizni, hogy elvesztik a bizalmukat irántam. 10 meccs után a 3. helyen vagyok, 5 ponttal lemaradva az elsõ mögött, de be fogom érni õket, ebben biztos vagyok. Sajnos kicsit kevés gólt szereztem eddig (ezzel a négyessel van 18)
Elsõ meccsen a QPR-hoz mentem, sima 2-0 nekik, helyzetem se nagyon volt. A Bilbao meg 5-1-el zavarta haza a Stuttgartot, pedig õket gondoltam a legkönnyebbnek mind közül. Nehéz lesz, remélem otthon azért el tudom kapni vmelyiket, ha más nem amikor már kevésbé van tétje nekik. Bár direkt a nemzetközi kupára ki van már dolgozva egy ultradefenziv taktika, szóval vmelyiket csak meg tudom tán fogni 😄
Jó lenne egy olyan 4-6 pontot összeszedni. A Koppenhága ütött el a BL csoportkörtõl, akik aztán a Juventus, Chelsea, Valencia hármas mellé kerültek, és elsõ meccsükön el is verték a Juvét. Lehet jobb helyen vannak õk ott 😄
...és bizony már a bajnokság elején bebizonyosodott, hogy a tapasztalat sokat számít, meg az olyan menedzser, aki zseniálisan tud hatni a csapatára. ennek eredménye egy 1-3-ról megnyert meccs. szeretni fogom ezt a bohóc mentést. 😊
A PL elsõ évében 27 millió font nyereségem volt, aztán ebbõl 10 milliót adtak a részvényeseknek. El kellett volna költenem elõbb azt a pénzt? 😉
másodosztály végeredmény
érdekesség, hogy mindkét vereségünket a Ross County ellen szenvedtük el, sõt, idegenben még gólt sem bírtunk lõni nekik.
skót kupa elõdöntõ
ligakupa döntõ
challange kupa döntõ
közben elkezdõdött a SPL, a rajtnál kicsit beragadtunk, ami több összetevõ eredménye. elsõsorban annak köszönhetõ, hogy azonnal bevethetõ játékost nem sikerült igazolni* (kivéve Petrucci, de õ másfél évig nálam volt kölcsönben). nagy szükségem lett volna egy kapusra, de végül senki sem jött, így a 37 éves Alexander áll jelenleg is a kapuban (sajnos többnyire tényleg csak áll...)
* az mondjuk röhej, hogy az összes ingyen igazolható játékos 5-10-szeres fizetést kér tõlem, mint ott, ahova végül alá írnak. legújabb példa Thuram-Ulien, aki nálam 30k/hét fizut kért, pár nappal késõbb pedig elment a Sionhoz 5k/hétre...
második ok a gyenge rajtra, hogy teljesen más team talkok kellenek, mint az alsóbb osztályokban és ezt nem sikerült az elején kitapasztalni. a harmadik pedig, hogy eddig mindig beállítottam az opp instructions-t, de a sok kapott gól miatt pár forduló után kipróbáltam nélküle és az utóbbi 4 meccsen csak 1 gólt kaptunk. ez pedig biztató lehet a továbbiakra nézve, kár hogy csak 1-0 lett, mert egy kicsit meg lehetett volna törni õket. de talán még így sincs minden veszve, 7 pont a hátrány jelenleg.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Bl-re is jellemzõ, hogy ha német csapattal hoz össze a sors, tutira szerda bl, szombat bundes, aztán szerdán bl visszavágó. 3 meccs egymás után.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
http://kepkezelo.com/images/vb0ygj089cg97xhi25r7.jpg
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
1. percben kiállitják a középhátvédemet, aztán 60. percben a balhátvédet úgy hogy nem volt agressziv szerelés beállitva, sõt egyéninél se volt kemény szerelés
Jövõre cél a BL döntõ és a címvédés. Meg hogy a meghosszabbított szerzõdésemnek eleget tegyek, amibe 3 kritérium is van: 1. a saját nevelésû fiatalok játszatása 2. magabiztos labdabirtoklás a meccseken 3. közönségszórakoztató, támadó foci
Szóval idén ezek a meccs elõtti dolgok sokkal jobban elõtérbe kerültek. Ilyen elõzményekkel tökmindegy volt a taktika, meg a felállás, eleve vereségre volt ítélve a csapat. Ezért nem tudtam motiválni sem õket. <#rinya>#rinya>
December 5-én átvehetem a kiválasztott Pick Pack Pont-ban szállítási díj nélkül. 😊
Én nem szarakodom a törésekkel, basszus a 10 rugó nem is olyan sok, valaki egy este elcsesz ennyit. Egy nõnek ez két fodrász, vagy három mûkörmös. Én is megtehetem, hogy évente egyszer ennyit kiadjak valamiért, amit szeretek, és ami leköt egy évre.
Inkább ez, mint a Hattrick támogatói...
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Gondoltam kiváncsiságból visszatöltöm, és kipróbálok más taktikát, vajon hogyan lehetett volna legyõzni õket.
Nos, kb. 40-szer töltöttem vissza, más kezdõk, más taktikák, más felállás, más motivációs beszéd, tényleg mindent kipróbáltam. Mindig kikaptam, még egy döntetlen sem jött össze. Sem helyzetekben, sem labdabirtoklásban soha!!! nem tudtam legyõzni õket.
Ez azért kicsit dühítõ. Tapasztalatom szerint a régebbi FM-ekben is voltak ilyen fordulópontot jelentõ meccsek, amiket egyszerûen nem enged megnyerni a játék.
Ugye muszáj több jó játékost is tartani ugyanarra a posztra mert mi van ha lesérül vagy eltiltják. Viszont így nem mindig játszik és jön hozzám megbeszélni a dolgot.
Mostanában a 6. idényemben viszont nem tudom azt mondani neki hogy játszani fog hanem csak azt hogy kölcsön/eladás. Kölcsön meg nem akarnak aztán jó nagy sértõdés lesz a vége a leading PL potential játékosaimnak 😞 Ez valami bug?
Mi a harmadik helyen voltunk Fener elõtt egy ponttal, a Lyon volt a második, egy ponttal elõzött meg.
Mindkét csapat legerõsebb összeállításában állt ki, nálam is visszatért a BL-ben is két hónap után Rudolf! A meccset a BL-ben szokásos 4-4-1-1-es felállással kezdtük.
Az elsõben lejátszott minket a City,de csak egyszer talált be, én egyszer lõttem kapura, abból gól lett, valahogy sikerült kihasználni, hogy épp 10 emberrel voltak a pályán a jobbhátvéd sérülése miatt.
Félidõben gondoltam, álljunk még jobban be, hátha meg tudom tartani az x-et, és újabb 700.000 $ lesz gazdagabb a klub. Felállást váltottam, 4-1-4-1-re, csere nélkül, counteren. A végeredmény:
Hasonló meglepetés ért a meccset követõen, hiszen nagyon jól alakult a másik meccs, így létrejött az, amivel egyáltalán nem számoltam:
Így alakultak a BL-ben az eredményeim:
Érdekes, hogy otthon egy pontot szereztem, idegenben viszont hatot!
Mellesleg azért jó nagy geci a gép, állandóan úgy hivatkozik rám, hogy a Magyar Kupában elvert csapat, és nem mint a 30x-os magyar bajnok. Azért qva anyját már, csak megnyertem a legutóbbi 2 bajnokságot
nejad: jobb klikk az edzõre a staff menüben.
A német kupából is szégyenteljesen búcsúztunk a nyolc között:
A bajnokságban pedig 3 fordulóval a vége elõtt "csak" másodikok vagyunk:
Erre pont ma ajánlanak egy 4 éves szerzõdéshosszabbítást Rummeniggéék. Pedig lehet nem nyerek semmit, és a bajnokságban akár még a 3. helyre is visszacsúszhatok.
Na mindegy, õk tudják... <#mf1>#mf1>
Eddig mindenki sikeresen vette az akadályokat, de most van egy kivétel:
<#nevetes1>#nevetes1> Hát na, nem mindenkinek sikerül elsõre levizsgázni...
Persze szokás szerint jól kezdett a csapat, de aztán a kb a 10. meccs után elzuhantak és most már az üres kapuba se tudják berúgni a labdát.
Az egyetlen célom az lehet hogy valahogy bent maradjak, mert a kiesés az pénzügyi katasztrófa lenne.