Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Németországra gondoltam, azon belül talán Leverkusen.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Sima meccs volt, pedig jó játékosai vannak a YB-nak is. A BL-ben erõsebb szokott 4-4-1-1-es felállással, counteren.
Nálam is tovább erõsödött a keret, senkit nem adtam el és sikerült egészen jó játékosokat hozni, köztük egy ismert arcot is:
Itt pedig a tehetségek, akik már most jók:
Érdekes megfigyelni egyébként a magyar bajnokság csapatainak játékosigazolási politikáját: nem igazolnak külföldrõl. FM 2012-ben elõszeretettek hozott még másodosztályú csapat is külföldit, az ideiben még a Debrecen vagy a Vidi sem..
Bug, nem?
13-14-es szezonban vettem 35k-ért (31 meccs nálam)
15-16-os szezon felénél ment el 700k-ért az Evianhoz (32 meccs)
16-17-es szezon felénél 3,4 milláért vette meg a Montpelliért
35%-a az átigazolásnak még hozzám jött. Nagy játékos lesz a srácból.
Ennek apropóján megnézegettem az elmúlt években tõlem eligazolt játékosokat merre járnak most.
Júnior - most 21 éves brazil ifiválogatott szélsõ/csatár, ingyen jött a Fluminensétõl 2 évet játszott nálam, aztán nem akart szerzõdést hosszabbitani, végül 2 milláért eladtam a Sao Paolonak ahol minden második meccsén gólt lõtt és már 4 millát ér
3 Boca ifi jött egyszerre aztán ingyen:
Batista - 22 éves argentin középhátvéd, évekig jó lett volna, de 12 meccs után az elnök eladta 1,2 millióért vissza Argentinába. Azóta 4 év alatt 40 meccs jutott neki, 2x kölcsön is adták. Jobban járt volna ha marad
Solis - argentin jobbszélsõ, 2 év múlva visszatért Argentinába 3,9 millióért, játszik is és egész jól.
és végül a legnagyobb szivfájdalmam - Trejo: szintén a Bocától jött a 13-14-es szezonban egy nagyon jó AMC/MC, 1 év után elvitte 2,5 milláért a Newells (a megkérdezésem nélkül ofkorsz), akik 1 év múlva 7 milláért adták tovább a Sakhtarnak akik meg újabb 1 év múlva a Barcának adták el 18 millió euróért. Bár náluk még csak 6 meccsig jutott.
Eddig még úgy-ahogy szerencsésen kifogtam az ilyeneket, nekik köszönhetõen piszok jól állok anyagilag, van egy 13 millás átigazolási keretem, fizuban meg 2 drága fér bele. A keret nagyon fiatal, most már TÉNYLEG nem kéne új játékost venni, csak hagyni kellene hogy összeszokjanak és fejlõdjenek. Bár ahogy néztem egyre kisebb volt a rotáció az évek során, erre a szezonra már csak 2 játékost vettem.
NB2-ben vitézkednek :DDDD Elõtte a Videotonnál volt edzõ, de csak ligakupát nyert :D
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Most települ... :)
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
én is elkezdtem rágyúrni a fiatalokra. Jött 2 fiatal horvát (Zilic, Kranjcar) meg hasonló fiatalok és most az átlag életkor lement 23-ra. A legidõsebb a 30 éves Holden. Más esetben már készülnék kiszórni, de jól játszik, így marad. Cél a 21-es átlag, mint a tavalyiban a Genoaval...:D És jövõre bajnokságot szeretnék nyerni. Jól haladunk. Tavaly megalapoztuk a helyünk a bajnokságbna egy közepesen erõs helyezéssel, most a felsõ végébe lõttem be magunkat és jövõre bajnokság a terv :D
Amúgy Bogdán egészen kiemelkedõ kapus a játékban. Hatalmasakat tud védeni és jól kezeli az 1-1-es helyzeteket is. Bátran ajánlom mindenkinek :D
Én meg most csatárt keresek, aki gólokat is lõ, mert az elsõszámû csatárommal bár nincs baj, de az assistokban jobban jeleskedik :D
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
válogatott szünetben ligakupát játszottam a Gyõrrel, és az egész keretben 1 darab használható védõ volt, még szerzõdés nélküli generált ifit se tudtam betenni mert azok meg u19-et játszottak, a padon is 3 kapus ült. Igazából tovább se akartam jutni a csoportból, mert csak a baj van a ligakupával, mondtam az asszisztensnek hogy szedje össze õ a csapatot, kapjak ki gyorsan aztán kész. A Gyõr ahogy néztem majdnem teljes csapattal állt ki, én meg 6 csatárral a kezdõben beraktam támadóra, aztán nyertünk sima 2-0-ra. Bezzeg ha tétje lenne a meccsnek akkor mehetne a küszködés meg az agyalás hogy mit és hogy állitgassak :D
Sajnos igy ezzel a gyõzelemmel meglett a továbbjutás a csoportból.
A bajnokságban féltávnál 3 ponttal vagyok lemaradva az elsõ helyezett mögött, de következõ meccsem ellenük lesz, remélem utol is érem õket. EL-ben még jön a QPR hozzám, meg megyek Stuttgartba, jó lenne legalább 1 pontocska végre.
Cél idén is a kupa és a bajnokság.
Egyre jobban kezdenek beérni a fiatalok a keretemben, van egy 10x-es cseh válogatottam is már (aki pont most sérült le 1 hónapra), legutóbbi válogatott szünetben 3 játékosom is bemutatkozott a felnõttválogatottjában. Mivel kicsit aránytalanul vásárolgattam be, de egyszerûen nem lehetett kihagyni azokat a srácokat ezért most egy új felállást próbálgatok, valami Barcás labdatartást próbálok összehozni (eddig nem sok sikerrel :D) egy 3-1-3-2-1-es felállással, 3 hátvéd, elõttük egy szûrõ, aztán 3 középpályás (1 ball winner, a másik elvileg sima CM, meg egy AP), 2 szélsõ meg egy csatár. Ha nagyon nem akar mûködni akkor valszeg visszatérek a megszokott 4-2-2-2-es felálláshoz, csak hát van 5 jó középpályásom is, és vétek lenne hármat is kihagyni közülük egyszerre.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
I met God. She's black
Hullafáradtan érkeztünk a döntõre, mivel az elõdöntõben csak hosszabbításban nyertünk, és kiegyenlített játékkal, egyáltalán nem simán, de megnyertük.
Az egyetlen gólszerzõ egyébként Diósgyõrben is játékosom!
Régóta figyelgetem a topicot, bár volt majd egy év kihagyás de elõtte rendszeresen olvastam a szép eredményeket, meg mazsolázok a tippekbõl, átigazolásokat lesek el :P
Anno a 11-el játszottam, aztán kihagytam egy évet, de most a 13-ra beneveznék, de alapból a Stema-en khmmmm "kicsit" drágállom. Tudna valaki ajánlani elfogadható árú, nameg megbízható online boltot ahonnét tudnék cd kulcsot venni? Google annyira nem volt a barátom, rögtön az elsõ 3 találatban valami virágbolti lehúzós oldal volt :D
Bajnokságban 2.-ok lettünk,kupában idén nem sikerült nyernünk,az elõdöntõben ejtett ki minket a Fradi...Maradok még egy évet,ha jövõre se sikerül a bajnoki címet elérni,akkor szerintem betöltöm az osztrák vagy szerb ligát,és szerencsét próbálok ott.
www.smart-bus.hu
Elsõ „élménybeszámolóm” itt az sg-n:
Én még az FM2012-vel játszom, mivel a 2013 nincs magyarul. Sajnos elég kevés idõt tudok fordítani a játékra (heti 2-3 alkalommal 1-2 órát, azt is éjjel), ezért elég lassan haladok.
A 2011/2012-es bajnokságot a svájci Grasshoppers csapatával kezdtem el, mint újdonsült, fiatal edzõ :). A vezetõség célként a kiesés elkerülését jelölte meg, bár én bíztam benne, hogy elõrébb tudunk végezni.
A svájci bajnokság 10 csapatból áll, ahol minden csapat négyszer játszik a másikkal. Az elsõ helyezett megy a BL-be, a 2., 3. helyezett és a kupagyõztes pedig az EL-be. Az utolsó helyezett kiesik, az utolsó elõtti pedig osztályozót játszik a II. osztály másodikjával.
Az elõszezonban kipucoltam a keret azon részét, akikre valamilyen okból nem számítottam. Az utánpótlás bázisunk kiváló, ezért sok tehetséges fiatal játékost kölcsön adtam, hogy rutint szerezzenek. Sikerült igazolnom néhány jó nevû játékosokat. Ilyen volt például Kezman, Bajramovic, Philipp Degen, vagy éppen Eric Addo. Természetesen voltak még érkezõk, de viszonylag ismeretlenek (Santini, Zvasiya, stb). Ami külön öröm, hogy sikerült kevés pénzt költenem az átigazolásokra. A pénz amúgy is elég kényes kérdés a klubnál, mert bár stabil a pénzügyi helyzet, de átigazolási pénz és fizetés terén elég szûkös a mozgástér. A legjobban fizetett játékosom is max 20-25 ezer eurót tud csak hazavinni, ellenben a riválisokkal, ahol nem ritkák az 50-60 ezres fizetések és a több milliós átigazolások sem.
A bajnokság elég nehézkesen indult, de aztán a végére csak belelendültünk és végül is megcsíptük a 4. helyet. Ahogy már írtam, a költségvetésünk valahol a középmezõnyben található, így a két nagy mellett (Basel, Young Boys), a Zürich, a Xamaxs, a Sion és a Luzern is megelõz minket e tekintetben. Ezért is nagy szó, hogy a kiesés elkerülése mellett odaértem a 4. helyre a Basel, a Young Boys és a Zürich mögött. Ez a 3 csapat nagyon megelõzött. A bajnokság során ezen csapatok elleni meccsek voltak a legnehezebbek.
A 4. hely megszerzése mellett sikerült megnyernem a kupát, ezáltal kvalifikálva magam az Európa Liga küzdelmeibe. Több csapattal szemben én általában a sztenderd kezdõcsapatommal játszottam végig a kupát.
A szezon során általában ez a csapat játszott (1-4-1-4-1): Santini – Bühler, M.Lang, Zvasiya, Degen/Menezes – Toko/Abrashi – Zuber, Hajrovic, Bajramovic, Felscher – Kezman/Negrao/Bruno Filipe
A 2012/2013-as szezon kezdésére sikerült megerõsítenem a keretet. Érkezett a kiesett Servett-bõl Vitkievicz, kölcsönbõl vissza Steven Lang (az egyik kedvencem), Bamogo, Burkina Fasoi válogatott, Andjelkovic, szlovén válogatott, Koikili (nem kell bemutatni azt hiszem – télen érkezett), és még néhányan kölcsönbõl vissza. Távozók oldalon az említésre méltó játékos csupán Mateja Kezman, illetve Zuber és Abrashi. Utóbbi kettõt egyszerre vitte el a Young Boys összesen 2.2 millió euróért. Ezt nem utasíthattam vissza, bár nem voltam egy közönség kedvenc ekkor a szurkolók körében.
Az Európa Liga küzdelmei nem tartottak sokáig számomra. A negyedik selejtezõkörben kapcsolódtam be, és a késõbbi döntõs Valencia ellen rögtön ki is estem. Hazai pályán 1-4, idegenben 1-1. Elvárás ugyan a csoportkör volt, de tekintettel arra, hogy a késõbbi döntõs ejtett ki, összességében így is elégedettek voltak.
Sajnos a kupában két kör után kiestem. Azt hiszem, kicsit alábecsültem a másodosztályú FC Wii-t, tartalékokkal felállva sima 2-0 oda. Ezt már sokkal kevésbé nézte jó szemmel a vezetõség. De azt hiszem, hogy a bajnokságban sikerült kárpótolnom õket. 13 fordulón keresztül vezettem a tabellát, legyõzve többek között a Baselt és a Young Boys-ot is, amire az elõzõ szezonban nem is nagyon volt példa (2011/2012-ben az elsõ három ellen a 12 meccsbõl kb 10 pontot sikerült csak gyûjtenem). Aztán jött egy sérüléshullám, plusz a kulcsemberek közül néhánynál formahanyatlás és lecsúsztam még a dobogóról is. Aztán a végére összeszedtem magam, de ez arra volt csak elég, hogy a 4.-5. helyért harcoljak a Sionnal. Végül nem sikerült megcsípni a 4. helyet, így az 5. pozícióban végeztem, ami a tavalyi 4. helyhez képest is bravúrnak számít, tekintve a többiek igazolásait. Az 5. pozíció EL indulást ért a következõ szezonra (a kupagyõztes ugyanaz volt, mint az amúgy is Európa Liga induló).
A 2012/2013-as szezon alapfelállása (1-4-3-2-1): Santini – Bühler/Koikili, Andjelkovic/ Zvasiya, M.Lang, Menezes – S. Lang, Toko/Bajramovic, Feltscher – Vitkievicz, Hajrovic, Negrao (a téltõl Mrsic, egy horvát gólvágó).
Összességében elégedettek voltak velem, stabilnak tekinthetõ a munkahelyem. Másfél év után már szerzõdéshosszabbítást is ajánlottak, amit én elfogadtam. Az elsõ sikeres szezonom után már rendre szóba hoztak különbözõ csapatok kispadjával. Pletyka szinten felmerültem a svájci válogatottnál, a Lazionál, a Fulhamnél és a Feyenordnál is, hogy csak a nagyobbakat említsem. Persze valóságalapja egyiknek sem volt. Annál inkább a Vasco de Gamma, a Galatasaray és a Dinamo Moskva érdeklõdésének, ahonnét konkrét ajánlat is érkezett. Én úgy voltam vele, hogy nem akarok mindenáron váltani. Már alakult a keret is, igazoltam már a svájci bajnokságból meghatározó játékosokat, illetve a Fiorentinától kaptam 2 elég jó játékost (mert idõközben fiókcsapata lettünk a firenzeieknek).
Aztán a nyáron megkeresett a Rubin Kazany, aki orosz bajnokként (az edzõjük nagyobb klubhoz ment) a BL fõtáblán indul, átigazolásokra és fizetésekre is óriási pénzek vannak, úgyhogy hosszas évõdés után elvállaltam a munkát. Most tartunk tehát itt, azaz a 2013/2014-es szezonnál. Még csak néhány hete kerültem a Kazanyhoz, de már most sok mindent átalakítottam és vannak már igazolási/elküldési terveim is.
Ez most csak emlékezetbõl ment, de késõbb képeket is tudok hozni.
Amennyiben érdekel valakit, késõbb is hozok „anyagot” :). Elnézést, hogy ilyen hosszadalmas voltam, de jó volt ismét „átélni” az elsõ két szezont.
Üdv
Zelinka ;)
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Köszi a választ.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Köszi.
hiába csinálsz egy jó taktikát ha rosszul cserélsz vagy hülyeségeket mondasz a játékosoknak
figyelni kell ki van formában, és a taktika igazodjon a játékosok képességeihez
én most egy 4-5-1est játszatok velük picit mély védelemmel, szûken, gyors közvetlen passzokkal és alacsony kreatív szabadsággal, kontra kipipálva, zónavédekezéssel
ha esetleg érdekel valakit felrakom valahova(klasszikusba csináltam nem a szerkesztõvel)
ha szarban a haza akkor van ugyanez feltolt védekezéssel még gyorsabban és szélesebben, ha mégjobban szarban a haza akkor a VKP megy elõre csatárnak
Hogy a fenébe tudtok ti ilyen eredményeket elérni jóval erõsebb csapatok ellen? Azért egy Olympiakosnak 3-at guritani az nem semmi. Minden esetre grat hozzá
1-2 lett a vége, és a bosszantó, hogy 70 perc emberhátrányban se lettem lefocizva, kicsit jobb labdabirtoklásuk volt, a lövések aránya nagyjából kiegyenlitett volt. Tiszta ideg vagyok, mert most végre vmi kis siker összejöhetett volna. Ha lehetne fél évnyi fizuját megvonnám a hülyének amelyik kiállittatta magát
Olympiakos-Paks 0-3
Atletico Madrid-Paks 2-1
Paks-Atletico Madrid 0-4
ezzel kiestünk a legjobb tizenhat között, nem kevés pontot gyûjtöttünk ha jövõre is sikerülne a csoportkör legalább akkor két év múlva akár két BL hely is meglehet
bajnokságban 22 meccs után 1. a Gyõr 49 ponttal, másodikak vagyunk mögöttük 46 ponttal 3. az Újpest 38 ponttal
3. fordulótól a 20. fordulóig veretlenek voltunk
remélem sikerül megnyerni a bajnokságot ha már a kupából kiestünk a Baja ellen a negyeddöntõben, ligakupát meg elszabizom de úgyis elõdöntõben vagyunk
érkezett közben Dudás Ádám
nyáron jön egy csomó 17-18 éves a második csapatba, Kulcsár Kornél és Dibusz pedig az elsõ csapathoz, szeretném még megszerezni Kovácsot meg Vermest
sajnos Vayer kiöregszik lassan, Sipeki pedig csak kiegészítõember lesz, Bodnár remélem még egy szezonig jó lesz bár ha sikerülne Vermest leigazolni akkor már csak csereként számítanék rá
szezon végén tolok majd pár képet is
www.smart-bus.hu
Neymar nem illik a Bayern-képhez, persze remélem nagy eredményeket hoz neked :D
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.
( Tisam 13/11-es mutatóval rendelkezik )

msn:[email protected] bárki felvehet