Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

horrorpops
itt a legújabb példa...

blüh im ganzen dieses glückes.

horrorpops
miért kötelezõ, hogy minden meccsen lõjünk egy-két kapufát?

blüh im ganzen dieses glückes.

kosheen
Végre megvan a BL csoportkör 😄 Bordó, Liverpool, Inter. Sok sót nem fogok megenni szerintem, 1-2 pontra hátha jó leszek.
Sikerült tartanom magam az eredeti tervhez, nem csináltam semmilyen változást a keretben. Kivéve egyet amit elõször nagyon bántam, de aztán nem is annyira gáz most már. Volt egy szerb ifiválogatott kapusom, baromi jó mutatókkal. Mégis, tavaly 30 meccsen kapott vagy 50 gólt. Sajnos nem figyeltem és volt a szerzõdésében egy 2,5 millás záradék, el is vitte az Utrecht. Most visszakerült a 400 ezerért vett magyar kapusom, aki a szerb srác miatt 1 évet pihent, és nagyon úgy tûnik hogy kirobbanthatatlan lesz idén.
Vettem pár ifit és annyi volt a nagy mozgás, pedig a fél csapatot vinni akarták, szerencsére akit nagyon kellett azt meg tudtam tartani. (hátvédemért akit 5 éve tutujgatok utolsó nap bejelentkezett a Juve, Ajax páros is)
Ja és poén, hogy van egy 14 éves szerb csatárom aki már most U20-as válogatott és lövöldözi a gólokat. Hátha jó lesz 6 szezon múlva

hmm, közben az újpest milyen csatárt talált...
20 éves, tavaly 30 bajnokin 23 gól, idén 12 meccsen 16-nál tart, a hónap góljából 2 az övé, de ilyenek hogy 3 embert átcselezett, meg saját térfélrõl indult. 😄 és abszolút nincsenek top mutatói, tök átlagos.

Nézd meg, hogy a "random" eredmény milyen felállás ellen születik. Az ellenfél elemzésénél meg lehet nézni, hogy milyen felállás ellen milyen eredményeket ért el...

Én a Fradival most 4-2-3-1-t próbáltam, de olyan csapatok ellen, amelyek a középpályán tömörülnek ( pl 3-5-2 ), kevés a két belsõ középpályás még akkor is, ha jól szûrnek. Mivel az ékem nem magas, így átívelni sem tudom õket, ki meg nem nagyon nyílnak, így hely sincs mögöttük. Ilyenkor a 4-3-3 eredményesebb.

www.smart-bus.hu

Zenszkij
Ezt alátámasztom! A Uniteddel elsõ két évben bajnok lettem, de utána három évig csak második, mert valamelyik csapat, City vagy Arsenal eldurrant és nem lehetett behozni. Most 4-4-2-vel tolom és végre stabilan jönnek a gyõzelmek idegenben ilyen, Swansea is megszorított régen, most ennek vége. DLP az kell, nekem õ M'Vila, meg egy generált Walesi, aki 19 évesen a posztján már a világ legjobbja. 4-4-2 ellen ha a gép 4-4-1-1-el jön akkor tud megfircangolni, de akkor taktikot váltok ennyi.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

kosheen
az évértékelõ lustaság miatt elmarad 😄
Viszont van vmi ami bassza a csõröm nagyon. A tavalyi évben csomószor volt hogy tök gyenge csapatok ellen is nekem volt alacsonyabb a labdabirtoklásom, de mégis azért gólokkal vertem õket. Erre az évre direkt nem piszkáltam a taktikához és a keretben se volt változás, a néhány edzõmeccsen komoly ellenfeleket is sikerült megvernünk, és most mégis baj van. Úgy hogy semmit se változtattam hirtelen simán jön a 60-70%-os labdabirtoklás, sok kapuralövés, de otthon ilyen Békéscsabáktól kiszopok. Nem értem miért, hisz mondom - semmit se változtattam.

bakkerman
a lényeg a stabilitás,a pálya közepére kell egy kreatív,jól passzoló emberke DLP-be,mellé egy jól szerelõ,jó fizikumó,nagy munkabírású romboló ember box2box defensive beállítással,ez a kulcs én ezt vettem észre. Meccs állástól függõen lehet játszani a két csatár posztjával,fontos meccsen elõnyben lelehet az egyiket kapni,és berakni egy szûrõt a csapatba,és abszolút tartható az eredmény

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
az idei gémben tényleg a 4-4-2 a leghatásosabb taktika,csapattól függetlenül! Próbálkoztam nagyobb csapatoknál 4-3-3-val vagy 4-2-3-1-el,tehát ezekkel a divatos felállásokkal,de mindig beadott a gép 1-1 random eredményt(otthon kiszopni 0-3-ra egy szarcsapattól satöbbi),de a 4-4-2-nél tisztán kijönnek a különbségek a csapatok között,nincsen annyi randomra bevágott eredmény

Zenszkij
Nálam bajnokok is lettek 4. évben 😄. Spaletti vezeti õket.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Sysfox
Köszönöm szépen!

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Akkor ezzel a Slaven Bilic-el lesz a baj Náluk...😄

LasDen
ott vannak élen mindig....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

grat 😊

Az Arsenal nálatok is nagyon gyenge??elsõ szezonban 7.ek lettek,másodikba 11.ek ,most meg 10 fordulò után a 18.ak 6ponttal...

A 2015 elhozta Cook-Szigetek elsõ nagy torna diadalát 😊 Amióta tolom az Fm-et még soha nem nyertem velük semmit..Na de most a Pacifikus Játékok serlege Cook-Szigetek kalapjába került.A döntõben Papua új Guinea-t kalapáltam el.Jöhet az Óceánia Nemzetek Kupája😊
azt hogyan csináljátok hogy fekete a háttér?
Mor3llo

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Következõ kör, no comment:

Carlos André 4 meccsen 10 gólos az Európa Kupában😊
Ha lenne egy normális kapusom, megnyerném a sorozatot!
LasDen
nincs licenc rájuk....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Sysfox
A portugál csapatok amúgy miért SLB és FCP néven futnak?

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Azt a k...
Milyen meccs volt ez!!

Félidõben kettõ oda, alig jutunk el a kapuig, szünetben átálltam 4-2-4-re, és a csereként bejött csatárom hármat ver!
3-0, 4-1 is volt oda..de mi mentünk tovább😊!
Következõ körben QPR
Mák! 😊

Várjuk a visszavágót😊!
http://www.youtube.com/v/QDek833UjLU&version=3
buta játék...

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYÕR! Let\'s go RANGERS!

LasDen
a játékot mindenki úgy játssza, ahogy neki a legnagyobb élményt adja....szóval tökéletesen mindegy, hogy editor vagy nem editor. csak te játszol és más nem....
😄

hajrá elnök úr! 😄

hali!!
tudna nekem valaki abban segíteni hogy a 2011-et szeretném felrakni de nem fogadja el egyik cd-kulcsot sem a steam 😞
megtudná valaki mondani hogy miért van ez?
de ugyan ez van a 2010-nél a 2012nél....
bakkerman
megvan a csapatom,a cseh másodosztály újonca,a HFK Olomouc! Történetük során még sose voltak az elsõosztályban,a cseh kupában viszont már 4x is eljutottak a legjobb 16-ig. A személy akinek a nevében játszok,az pedig nem más,mint a Cseh Köztársaság elsõ elnöke,Václav Havel. 😄 na hajrá

csákvár, nb2 nyugati csoport 😄DD
bakkerman
gondolkodom egy fun mentésen,egy kis ország másodosztályú csapatának editorral adnék 10 millio eurot a kasszába,és 5 milliót a transfer budgetbe,és a cél az lenne,hogy a legrövidebb idõ alatt BL fõtáblára jutni! Tudom,nem helyes editorral piszkálni a játékot,de ez nem olyan méretû "csalás" 😊 Valami tippeket tudnátok adni,hol érdemes körülnézni? Inkább olyan klubot keresnek,aminek elég szegényes a történelme,vagy egyáltalán nem voltak még elsõosztályban,vagy ha voltak is max pár szezont.

Szépen indultunk neki az olimpiai selejtezõnek,és a teveknek megfelelõen alakult a dolog.Na de a gép gondoskodott,hogy idegbajos legyek...

De a rájátszásba a 93.ba nyeltünk be egy mandarin gólt...és az elsõ meccsen a kapusom zseniál 5,8-ra nyomta...hááááááát

Hi!

A meccs elõtti utasításoknál mennyire számít, hogy milyen stílusban mondom, hogy vettétek észre, mert ahogy látom van 6 stílus (calm, passionate assertive, stb)? Utána 2. lépésben ti még külön a védõsornak, középpályának, csatársornak is adtok utasítást általában vagy csak speciális esetben?

Valamint az edzés, az tényleg szinte csak annyiból áll, hogy hét elején kiadom, hogy egész héten gyakorolják a taktikát, vagy mindent intenzíven, aztán meccs elõtt pár nappal, valami hasonló és kb ennyi? + még lehet játékossal cselezést, gyorsulást, szerelést stb gyakoroltatni
köszi
LasDen
information/affiliated clubs

Azt hol tudom megnézni hogy egy adott klubnak van-e fiók csapata?
zavbal
Nálam is ugyanez van.Második vagyok 71 ponttal az elsõ 74-el megy a harmadik mögöttem 70-el áll.Matematikailag a 6. helyen lévõ Lyon is befuthat de inkább a Toulouse Sochaux OM és mi közülünk kerül ki a gyõztes 5 forduló van még hátra bármi lehet. De egy kis öröm: vár ránk a Mu a Bl döntõben...
kosheen
izgalmas a bajnokság hajrája, kár hgoy közben beleõszülök. Simán a kezemben lenne a sorsom, már rég behúzhattam volna de lehet a végén elcseszem.
A 25. fordulóig talán egyszer se álltam az elsõ helyen, akkor végre helyemre kerültem. 2 fordulóval a vége elõtt még 4 csapat is bajnok lehet papiron. A 28. fordulóban én játszottam az utolsó meccset, az üldözõim mind pontot hullajtottak, én Miskolcra mentem, ha ott nyerek akkor 4 pont az elõnyöm. 3-0-ra kiszoptam, úgy hogy volt 21 kapura lövésem, de nem akart összejönni semmi azon a meccsen. Elõzõ fordulóban meg otthon csak egy döntetlenre futotta a középmezõnyös Gyõr ellen.
1 ponttal vezetek, az utolsó két meccsen gyõzni KELL és megvan a bajnoki cim.
Kupában az Újpest elleni visszavágó valszeg formalitás (elsõ meccsen 4-1-re gyõztem idegenben), döntõben a Videoton lesz az ellenfél.
Ma még be akarom fejezni a szezont, aztán talán vmi beszámoló félét is összehozok a héten

LasDen
olyanom nekem is van, nem kell 😄

nálam csak 1200 perce nem lõtt gólt. nem vészes!

LasDen
nem kell 😄

és Jesé hol van?

jó kis csapat grat!<#taps>
LasDen
BOLTON - 2015/2016

Kicsit nehezen indult a szezon, de nagyon pozitív vége lett. Ademílson sajna nem sokat tudott hozzátenni a szezonhoz, mert lesérült hosszú idõre. Azért így is sokiat értünk el...😄 Voltak nehéz meccsek és igazságtalanok is, de a végén jól jöttünk ki a dologból....

Csapat:

Bajnokság:

És a fiatal játékosok, akik a csapat jövõje 😄

Õk meg az igazolási célpontok:

szabocsaba1983
unalmas kupadöntõ...

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

bakkerman
cynicism on
HATALMAS meccset játszottunk,ez igen,respect

off

bakkerman
bevezethetnék az összes bajnokságba amúgy,elsõ osztályú kluboknak a stadionjaiban úgyis van elég hely a kispadon. Jelenleg aki nem fér be a 7 csere közé,de egészséges az vagy fennt ül a vipben és nyomkodja a telefonját,vagy kurvázik valahol

Én lehúztam egy idényt kísérletképpen hogy meccs napján szabira mentem és az assistant manager ült a kispadon. Mindig a kurrens ability szerint állította össze a csapatot, a potential-t soha nem vette figyelembe. Vagyis mindig ugyanaz a 11 ember játszott. A többi meg fellázadt.
Az jópofa volt az FM12 részérõl hogy az idény végén nem én lettem az év menedzsere hanem az asszisztensem 😄DDD
kosheen
az nb2-es utánpótlás csapathoz milyen karakterû edzõt érdemes betenni? Úgy értem milyen mutatói legyenek jók? Kinomban már cserélgetem össze-vissza õket, de mindegyik hülye, nekem meg nincs kedvem az nb2-es meg akár az u19-es csapatot is irányitani (ha lehet azt egyáltalán). Idén is ki fognak esni a másodosztályból és kénytelen leszek kölcsönadogatni az emberkéimet ami meg macerás. Pedig abszolút nem gyenge a második csapat, mindig akad néhány olyan visszajátszó akik bármelyik élcsapatba beférnének (jó bõ a keretem) és mégis tök utolsó helyen vannak, mindenkitõl kiszopnak.
Az u19-eseknél meg van a keretben egy pár olyan akibõl jó játékos lehet, erre az edzõjük a félcsillagos szerencsétlenek játszatja, ezeket meg még padra se teszi. Igy aztán tudnak is fejlõdni

A 12-vel tolom még, szóval ehhez kéne valami tipp

kosheen
hehe, tök poén, hogy a 30 éves Nikolicsom, aki idõközben kb a keret legszarabb csatára lett, és el is akartam zavarni a vérbe, úgy beindult, hogy a millió dolláros bébiket a padra ültettem miatta, és kapott egy 2 éves szerzõdést még. Az értékei nagyon gyengék a többiekéhez képest, mégis úgy rugdossa a gólokat hogy öröm nézni. Most is mig irom ezt pörög a Tatabánya elleni meccs és már 2 gólnál jár

szabocsaba1983
Ligakupa

Az elsõ meccsen 3-0 oda, visszavágó:

az utolsó edzésünk dráma szakkör volt <#mf1>

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

LasDen
mindenki jobb nálam?? na elmentek a francba 😄

DONGUBA
Ez csak uj jatekkal mukodik ugye,?

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

DONGUBA
5542.---5.532.844---ez jonak szamit? 😄

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!