Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok.

Sokat küzdöttem azért, hogy végre eltaláljam a taktikát az edzést és a csapatot. Elég sok kérdést tettem fel itt mit kéne csinálnom. Aztán 2 napja elkezdtem a Sahtar Donyeck csapatával egy bajnokságot. A felkészülés mint eddig mindenhol ahol kezdtem nagyon simán ment. Sima 5 gyõzelem 0 vereség 0 döntetlen. Jött az Ukrán szuperkupa. Ott pedig azonnal kikaptam a Dinamo Kijevtõl. A Bajnokság ennél sokkalta jobban sikerült. Végig vezetve nyertem meg 1 vereséggel letudva. A kupa küzdelmeit inkább csak másodlagosnak használtam és a vezetõség sem nagyon akarta megnyeretni velem . Ezért kísérletezgetés és fiatalok és kevesebb játéklehetõséget kapó játékosok meccsei lettek. Amennnyire nem számítottam rám eljutottunk a döntõbe de ott kikaptunk a ismét a Kijevtõl. De ez szintén a fiatal, kísérletezõs csapat volt. A BL-ben komoly meccseket sikerült lejátszanom. A rivális orosz Zenit, a masszív és erõs Manchester United és a török Trabzonspor voltak az ellenfelek. Kötelezõ jelleggel kikaptam az Old Traffordon. Hazai pályán viszont csak a ManUtd tudott egy döntetlent kiharcolni a Danboss Arena-ban. Tovább mentünk elsõként 4 gyõzelemmel 1 döntetlennel és 1 vereséggel. Ezután következett az egyenes kieséses szakasz ahol ismét egy angolt kaptam. Az Arsenalt, és itt vége is volt a BL mesének. Angliában sima 2-0 oda és itthon pedig egy eléggé izgalmas 0-0. Ennyi volt az én bajnokságom és az elsõ évem a Sahtar Donyeck csapatánál. Bocsi, hogy hosszúra sikerült és köszönöm ha elolvastátok. Következõleg ha valakit érdekel a 2. évem szívesen már képekkel is posztolnék.
SOS!😊 Hol lehet beállítani a két csatárnál, hogy a 16-oson kívülrõl ne lövöldözzék el egybõl a labdát, hanem odaadják az üresen álló társnak? Ha jól tudom van ilyen menüpont a személyes beállitásoknál.. köszi elõre is!
zyndar
A Caprari meg a Leitner gyerek odabasz <#szeret>

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Kicsit szüneteltettem mostanában a DVTK-s mentésem, viszont kezdtem egyet Wrexham-el, az angol Blue Square Bet Premier ligában. A szezon elõtt második pozíció vártak minket, a cél a bajnoki cím volt. Nem volt rossz a keret, de szokásomhoz híven, azért belenyúltam rendesen, hat helyen változtattam meg a kezdõt. Íme az elsõ szezonom rövid összefoglalója.
A Diósgyõrben bevált felállással, taktikával nyomultam egész évben, csak a stratégiát változtattam, attól függõen kivel játszottunk standard/counter. Ez volt a legjobb tizenegyem:

A bajnokság végig szoros volt, igazából csak az utolsó harmadban szakadt el a többitõl három csapat, magunkon is azt éreztem, hogy tudunk hozni egy jó átlagos teljesítményt, de ennyi, különösebben nem emelkedett ki senki és semmi. Ez lett a végeredmény:

A végén pár húzóemberem képe:

Házi gólkirályom:

A liga legjobb átlagú játékosa, aki egyébként hatalmas (kiscsapat)játékos, ebbe a ligába is aláírt, és Diósgyõrben is oszlopos tagja volt a védelemnek sokáig:

És a végére hagyom azt a játékost, aki egyébként fm/cm történetem leggyengébb mutatóival rendelkezõ, egy szezont végig a kezdõben futballozó játékosa:

Azt hiszem Cieslewiczrõl egy dolgot mindenképp ki lehet jelenteni: kihoztam belõle a maximumot wingerként, pont az a három mutatója jó, amiben jónak kell lennie ebbe a pozícióba... 😊 Azt hiszem a kanadai táblázatot õ nyerte (volna ha számolna ilyet a gép)!

Idõközben nyár végére értem a második szezon elején, valahol augusztusban járok, és megtörtént pár (...) erõsítés is, amivel meg akarom nyerni a npower League 2-t!
na, akkor lássuk a fiatalokat, hátha vkinek segít

védõk:
De Sciglio, Milan
Marín, Real Sociedad
Shennikov, CSKA Moszkva <-- õ mondjuk már a korábbiakban is elég jó volt
Zouma, Saint-Etienne

középpályások:
Bernard, Atlético Mineiro
Caprari, Pescara
Leitner, Dortmund
Verre, Genoa
Williams, Crystal Palace

csatárok:
Gabbiadini, a history-ja elég bonyolult nálam, de a google szerint Juventus
Juanmi, Malaga
Rodrigo, Benfica

a saját játékosaim közül pedig leginkább Faure-t és Nangis-t ajánlom, szerintem õk egy top (vagy azzá válni akaró) csapatban is megállnák a helyüket.

ha szeretnétek más játékosról screenshotot, akkor írjatok a 1793-as emeltdíjas sms számra... 😛 vagy csak simán a topikba 😊
az kicsit idegesítõ hogy ha én le akarok igazolni valakit min a 3szoros árat kell kiperkálnom de a gép meg 12 milláért leigazolja a 10,5 millos játékost ugy hogy nincs átadon meg semmi rafael volt amugy man udt-bõl ment a realba
Eldurvult a katalán derbi:
Barcelona - Espanyol: 1 - 0 (0 - 0)
gól: Villa '71
piros lapok: Raul baena, Javi Lopez ill. Thiago,
sérültek: Fabregas, Xavi, Iniesta, Pato (4 napja jött) (9 - 9 emberrel fejezõdött be a meccs mivel a 4. lerúgott emberemet nem tudtam pótolni 😄 )

következmény:
Fabregas: 5 - 6 hét kihagyás
Xavi: 4 hét kihagyás
Pato: 2 - 3 hét kihagyás
Iniesta: 1 hét kihagyás

Köszi Espanyol rohadjatok meg!
bakkerman
bekezdtünk a második szezonban is,6 bajnoki 5 gyõzelem 1 döntetlen 26 lõtt,3 kapott gól

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Darthmushroom
szerintem érdemes kihasználni amennyit enged a vezetõség

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Egy kérdésem lenne: mennyi scoutot és pshyo-t érdemes a csapatnál tartani?
Elsõ szezon, december. Kiprobálom mindenképpen...
bakkerman
elsõ szezonban jársz? Montoya-t te milyen gyakran játszatod? Érdemes berakni a srácot néha kezdõként,kisebb bajnokikon,vagy könnyebbnek tûnõ BL csoportmeccseken abszolút hozza Alves szintjét,szerintem a 14/15-ös szezonban már õ lesz az elsõszámú jobbhátvédem

Mivel nálam valami botrányos sérülés hullám van (messi, alxis, pedro, cuencat elfelejtettem nevezni a bajnokságba) kénytelen voltam felhozni Kiko Fermenia-t a B-bõl. A bl-ben 9,1 osztályztattal a legjobb (!!). Bajnokságban létfontosságú gólokat szerez. Sztem egy probát neked is megérne (jobb támadó kp poszton van inside forward beállítással).
10 meccs kezdõként (8 csereként): 8 gól, 5 gólpasz. 7,53 átlag összes meccsen.
Fejlõdik mint a bolondgomba!!
Darthmushroom
késõbbi írtam is h az olyan játékosokról én is várom a képeket. csak megfogalmazás alapján én nem értettem akkor teljesen, sorry

bakkerman
szezon végeztével jöhetett az év végi kiértékelés,játékoskeret kiigazitása a következõ évre,lássuk mi történt júniusban!
-Abidallal nem hosszabbítottam,az egész szezont kihagyta ugye a betegsége miatt,ennek ellenére õ nagyobb fizut szeretetett volna,amibe én nem mentem bele,így elváltak útjaink,a Lyonba tért vissza.
-Pinton nagyon agyaltam,hogy kapjon-e még 1 évet,37 éves,és szeretnék egy fiatal srácot Valdes mögé,aki idõvel átveszi a helyét a kezdõben,Rui Patricio-t viszont 20 millió alatt nem adta a Sporting,így marad Pinto még egy évet,és jövõ nyáron megint érdeklõdök a portugál iránt,hátha lejjebb vesz az igényeibõl a Sporting
-Visszatért kölcsönbõl Bojan,és Afellay,elõbbiért ajánlatott tett a Milan,14 millió euró értékben,el is fogadtam,de Bojan nem tudott megegyezni velük,nekem meg rá nincs szükségem,így átadólistára tettem,és az Atletico megvette 8.5 millióért. Afellay szintén nem szerepelt a hosszútávú terveim között,így õ is átadóra került,és szintén az Atletico lett a befutó,10 millió került be a kasszába az eladásával.
-És jöjjön a nyár eddigi legnagyobb slágere,a Falcao ügy! A kolumbiai gólkirály lett 36 meccsen lõtt 33 góljával,amire felkaptam a fejem,és elis gondolkoztam azon,hogy jólenne õt a csapatban tudni,Leo-val zseniálisak lennének,csak ugye a piszkos anyagiak miatt nem forszíroztam a dolgot,DE június legelején átadólistára került saját kérésére,mert szeretne csatlakozni a Chelseahez,vártam pár napot,hogy lépnek-e az angolok,és léptek,38 millió eurós ajánlatot tettek pocahontas-ért,elfogadták,én rákontráztam 43 millióval,és szintén elfogadta az Atletico! Kezdett melegedni a dolog,könnyen megegyeztem a sráccal,és vártam a fejleményeket,hogy vajon hova ír alá. 8 nap múlva jött az üzenet,Falcao csatlakozik az FC Barcelonahoz!! Óriási fogás,a játék egyik legjobb támadója,és a legjobb korban van,megfog térülni ez a tetemes összeg úgy érzem!
-Falcao érkezésével nagy dilemmába kerültem,ugyanis csatárposztra nagy lett a választék: az idén zseniális Villa,a csatárposzton is bevethetõ Leo,és Alexis,és a tavaly nyári szerzemény Javier Hernandez. Sokat töprengtem,hogy kit adjak el,ha egyáltalán eladok valakit,de végül az a döntésem született,hogy fájó szívvel ugyan,de megválok David Villa-tól. 32 éves lesz decemberben,és a piaci ára ennél fentebb már nem lesz,így bekínáltam 15 millióért a futballvilágnak. A befutó ismét az Atletico lett,13.25 millió euróért vitték. Jó helyre került,Bojannal és Afellay-al megfogják érteni egymást. A klub székházában az egész csapattal köszöntöttük õt,és sok sikert kívántunk neki új csapatában!
-A B csapatot nézegettem,hogy kik lehetnek azok,akik megérettek már a felnõtt keret tagságára,egyedül Marc Muniesa nyújtott olyan teljesítményt a B-ben,hogy felhozzam,így õt választottam,középhátvéd és balhátvéd poszton is bevethetõ,komolyan számolni fogok vele az induló szezonban.

Ezek történtek eddig a nyár folyamán,július 19.-e van,igazolni már nem tervezek,esetleg a B csapatba! Visca el Barca!

itt most nem igazán értem mi a probléma 😊 lehet, hogy nem fogalmaztam a legtisztábban, de úgy gondoltam, hogy a most, 2013-ban nem annyira felkapott fiatal játékosokról raknék be képeket 9 szezon után, mert gondolom Neymarról vagy Götzérõl felesleges lenne 😊
bakkerman
BL döntõ

kikaptunk...nem sikerült sajnos <#shakehead> a City jobb napot fogott ki,gratula nekik! Majd jövõre

bakkerman
kupadöntõ

sikerült! 😊
Jöhet a City elleni BL döntõ

bakkerman
és ezzel a gyõzelemmel visszakerült a spanyol bajnoki trófea Barcelonaba 😊

Nincs idõ örömködni,ugyanis két nagyon fontos meccsünk jön!!
-BL döntõ a City ellen
-kupadöntõ az Espanyol ellen

a triplázás kapujában állunk,kérdés,betudunk-e lépni rajta...

Darthmushroom
Nangis+Robinson tudom h is nem az

Darthmushroom
nem az h baj, csak felesleges keresni mivel 99% h én vagy más játékába legenerálja úgyanígy. akik nem generáltak azokra én is kíváncsi vagyok természetesen.

Zenszkij
pont errõl szól a játék, mellesleg megjegyzem az igazi játékosokat horror áron lehet megszerezni

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

LasDen
és az mér baj?

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
az a baj ezek közül már sok generált így kor alapján

Rangers 2020/2021

a bajnokság 3 év után idén elég szoros volt, csak 2 fordulóval a vége elõtt biztosítottuk be az újabb címvédést, az utolsó fordulóban pedig jött ez<#mf1>

a skót kupában gyorsan kiestünk, sajnos éppen a Celtic vert minket idegenben. a ligakupa döntõben pedig egy szétnyert meccset sikerült büntetõkkel elbukni a Hibernian ellen (ez a bravúr egyébként zsinórban másodszor jött össze, az elõzõ szezonban a Celtic ellen buktunk el büntetõkkel hatalmas fölényben játszva)

a BL-ben viszonylag könnyedén szereztük meg a második helyet a csoportban, ahol a Juve, az Atlético és a Hoffenheim volt az ellenfél. ezután a 16 között a brutálisan erõs PSG ellen kettõs vereséggel (hazain 1-2, idegenben 2-3) estünk ki. ami a legszomorúbb az eddigi 9 szezonban, hogy eddig nem igazán sikerült nagyot alkotni nemzetközi porondon, de jövõre is meg fogjuk próbálni.

végül pedig bemutatnám a legerõsebb kezdõnket, zárójelben amennyiért és ahonnan vettem õket, csillaggal pedig azok, akik már az eleje óta nálam vannak:
------------------------------Iordache (2,5M, UTA Arad)
Duffy (ingyen, Leicester) - Faure* - Gasparotto * - Robinson (ingyen, Liverpool)
--------------------Neilson (500k, Hamilton) - Kruit (15M, Ajax)
Dahlman (ingyen, Helsingborgs) - Ottesen (2M, Bröndby) - Nangis (ingyen, Caen)
-----------------------------------Berisha (2M, Pana)

nagyon végül pedig, valószínûleg már csak holnap, de így 9 szezon után szeretnék majd berakni pár fiatal játékost, akiket igazából nem hype-olnak annyira, de nálam brutálisan jók lettek, egy scoutolást megérhetnek bárkinek (mondjuk nem feltétlenül lesznek olcsók)
Nálam a rayo csinálta ezt.
Pedro: 6-7 hét
Messi: 2-3 hónap <#wow1><#violent><#boxer>
bakkerman
és vissza is állt a 6 pont különbség,mert õk kiszoptak a Celta otthonában,mi meg vertük a Deport 4-0-ra <#idiota>

bakkerman
El Clasico

ezzel a gyõzelemmel visszajött a Real a bajnokságba,3 pont a különbség 26 forduló után.

Darthmushroom
elsõ hónap letudva, meglepõen jó a támadójáték ahhoz képest h igazi befejezõ csatárt még csak most sikerül kölcsön venni (újra Guidetti), védelem jó lenne továbbra is de katasztrófa a kapusom (delac még jön gyorsan kölcsön)
Twente 2:2 Feyenoord (2:0ról jöttünk vissza, akár nyerhetünk volna is)
Feyenoord 3:1 RCK
Zwolle 1:4 Feyenoord
NEC 2:6 Feyenoord
bl csoportom: Milan,Ath. Madrid, HSV hát nem lesz könnyû még a 3.helyért se

bakkerman
Montoya 1 hónap
Alba 3 hónap
Tello 1 hét
Pedro 2 hét

most erre mi a faszt lehet mondani???? január vége van,kupában most jönnek az elõdöntõk,indul a BL is,bajnokságban kiélesedik a harc,erre lerúgják 4 emberemet,mi a faszom?????

bakkerman
Sociedad - Barca

rohadjon meg az összes favágó a hazaiaktól...

Darthmushroom
jól indul a 2.szezon a szuperkupa elhódítva 99 után elsõnek:
szuper

Darthmushroom
Feyenoord elsõ szezon:
99 után újra felültünk Hollandia trónjára, köszönhetõen a nagyszerû védelemnek (kivétel a kapus, iszonyú hibái voltak) és h rangadokat nagy %ba hoztuk, otthon az összeset nyertük, idegenbe meg X az ajax,twente,az ellen.
tabella
igazolások
kupák
legjobb11

Darthmushroom
Feyenooord-al dupláztam elsõ évbe (bajnokság+hazai kupa), EL-be a malaga állított meg minket. képeket majd rakok holnap

bakkerman
ez a Cuenca gyerek eszméletlen mit mûvel eddig õsszel,8 tétmeccset kapott tõlem,ebbõl 2-t kezdõként,és 1 gólnál,és 7 gólpassznál jár,ez kibaszott komoly statisztika,ahhoz képest hogy a játékban kb Getafe szintû a srác CA meg PA alapján.

bakkerman
na elõbb tolt egy sms-t Roura asszisztensem,hogy 1-7 lett a meccs vége,Pedro meg Javi Hernandez még betaláltak! Na a mexikói tiszteletére Leoval koccintunk is egy tequilaval,de csak módjával,az orvos szerint holnap már edzésre jelentkezik a Bolha,és ha másnaposan jelenik meg én nagyon kikapok ASFFG:ASGDSGS

bakkerman
Betis - Barca félidõ

úgy döntöttem a második félidõt rábízom Jordi Roura-ra,én meg elmegyek iszogatni a sérült Leoval,de Õ fizet,nekem még nem jött meg a fizu!

bakkerman
hmm,az valami bug lehetetett!!! <#nevetes1>

Zenszkij
Nálam 2018-ban a döntõbe jutásért a Citynél belenézett egy 4-0-ba a Barca 😄.

bakkerman
közben a Real belenézett egy pofonba a City otthonában,6-0 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

bakkerman
Barca - RB Salzburg
elõzõ körben már kivívtuk a továbbjutást,így csak a B csapatot küldtem ki,pár ifivel kiegészítve,de ez a teljesitményen nem látszott meg 😄D

bakkerman
képeket beszámolókat nyomassátok emberek!!

Darkon
Bazz en is most vettem meg steamen na mind1 indulhat a bajnoksag...

Born to win

bakkerman
Barca - Juventus

hát ebbe belenéztek az olaszok ASF:ASDASG:ASDSGDG

Zenszkij
ezeket a help topikba írjátok már légyszives

beregisztráltam megadtam a kártya adatokat stb. és azt irja h 4 órát igénybe vesz az adatok ellenõrzése. k&h visa kártyám van (nem dombornyomott), azzal is mennie kell? vgy ez így esélyteten szerintetek. volt már valaki aki ilyen kártyával tudott amazonon vagy máshol fizetni?
bakkerman

bakkerman
Sevilla-Barca 3-1 Negredo,Navas,Perotti ill. Pedro

21. percben vezetést szereztünk,uraltuk a meccset,de a 30. percben kiállították Cesc-et,a félidõt még kihúztuk 0-1-el,de a második félidõ elején rögtön jött az egyenlítõ gól,átvette a játék irányítását a hazai csapat,próbáltam cserékkel belenyúlni a meccsbe,lehoztam Javier Hernandezt csatár posztról jött helyette Song hogy erõsítem a középpályát,de kevés volt sajnos,70.-80. perc között kaptunk két gólt,és utána már sima volt a meccs vége :SS Most jön a Braga elleni BL meccs otthon,javítanunk kell!

Vicces, én ilyenre nem is gondoltam <#vigyor4>
Majd legközelebb...

zorrobomber
Amazon-on 20$ ~ 4,453.36 HUF

míg a steam-es €25 ~ 7,240.17 HUF

Regisztrációnál, vásárlásnál amerikai címet kell megadni, amit itt tudtok generálni:
http://hu.fakenamegenerator.com/

Emiatt nem kell aggódni, én is innen vettem, aktiváltam és már játszok vele.