Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na elindult a 2015-16-os szezonom a swanseaval elsõ mecs félidõ 3-1 az everton ellen második félidõ elindul lerugják mattia destrot akit anno ingyen igazoltam a romától qurva jó játékos nagyon jól fejlõdik rugja a gólokat elmegy 5 perc lerugják t walcotot õt 6.75 vettem meg arsenaltól azoz képest hogy milyenek a tulajdonságai nagyon jól teljesit jobb tpk játszatok vele meg csatárt ha otthon játszom lemegy a mecs jolvan mondom valamikor mecs után semmi bajuk mind a kettõ 4-5 hétre kidõlt <#mf1> azt most ujra betöltöm a mecset mert nebasszonmár kivelem leszarom ha kikapok de fél csapatot ne vágják haza elsõ mecsen
Messi 3 perc alatt eldöntötte a szuperkupa sorsát:
Barcelona - Real Madrid: 2 - 0 (Összetettben 2-1)
Messi (14, 17)
visszavágtunk a tavalyi vereségért...
bakkerman
BL elõdöntõ elsõ meccs
Barca - Man United

<#nevetes1><#nevetes1><#banplz><#violent>

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
nem hiszem el...TOVÁBBJUTOTTUNK GECI nem igaz hihetetlen minden úgy történt ahogy elvártam,félidõre dolgozzunk le legalább 2 gólt a hátrányból,a második félidõben pedig rohamozzunk,és majd alakul valahogy,és megcsinálták!!!! ennyire büszke még nem voltam a csapatra pedig már másfél szezont toltam le,és voltak fantasztikus meccseink,de ez...a sírból jöttünk vissza,és ott van a Barca zsinórban 7. alkalommal a Bajnokok Ligája elõdöntõjében!!!!

kosheen
újabb bajnoki cimért robogok a Fradi élén, BL csoportban még van esély a harmadik hely elcsipésére. Nb1-ben viszont most nagyon felhúztak...
Pont egy újpest és vidi meccs közé rakták be a BL meccset és tartalékolnom kellett. A 35 (!) meccses bajnoki veretlenségi sorozatom egy 2 perces hosszabbitás után a 96. percben lõtt 11-essel szakadt meg, ráadásul az újpest vert meg. És a poén hogy nem is kellett volna befújni a 11-est. Féltávnál 10 pont az elõnyöm, be fogom húzni valszeg, mert a Haladás üldöz csak, de akkor is idegesitõ hogy igy bukok el

bakkerman
erõt vettem magamon,és a Lille elleni szopás után folytattam a játékot,Bilbao ellen idegenbeli bajnoki,sima 2-0-ás vereség,és ismét Fabregas piros lap...Lille ellen is,3 napra rá a Bilbao ellen is kiállíttatja magát...ez egy vicc bazmeg ASF:SASDGsdsg mi a faszomat képzel ez?

bakkerman
Azon gondolkozom szezon végén kölcsönadom Cuencat valahova,és felhozom Deulofeut. Edzõim szerint 4.5 csillagos a PA-ja és 20 éves lesz már nyáron,legjobb kor arra hogy beépítsem,és világklasszist neveljek belõle,csak nincs szívem kitenni Cuencat,hihetetlen amit produkál idén is,7.7-es átlag,és ahhoz képest mennyi percet kap lövi a gólokat meg aszisztokat ad. Mindezt 2 csillagos CA-PAval...

bár ahogy nézem a Celtic bajnokit játszik abban az idõpontban, amikor mi a MU-hoz megyünk, szóval legalább nekik sem lesz a legegyszerûbb (ráadásul õk 2-án is játszanak, 4 nap alatt 3 meccs elég durva, mi viszont 'csak' 3-án játszunk utána). mondjuk a bajnokság szempontjából nincs okom aggodalomra, mert több, mint 20 pont az elõnyünk 8 fordulóval a vége elõtt, csak eddig veretlenek vagyunk.
a szerbeket könnyedén, 7-2-es összesítéssel búcsúztattuk --> nyolcaddöntõ vs Chelsea

hazain 3-1-re vezettünk a 93. percben, de egy utolsó utáni perces büntetõvel 3-2-re szépítettek, viszont ezt a pechet bõven visszakaptuk a visszavágó elsõ félidejében, amikor 4 kapufát rúgtak és 4 ziccerük is volt, de mégis mi vezettünk 2-1-re. aztán a második félidõben némi meglepetésre már teljesen a mi akaratunk érvényesült és akár növelhettük is volna az elõnyt, de végül maradt ez a végeredmény, úgyhogy 5-3-as összesítéssel a Chelsea-t is kiütöttük 😊

a negyeddöntõben egy másik angol csapat, a Man Utd jön majd brutálisan erõs kerettel, szóval érdekes meccsek lesznek. fõleg a sorsolás szeszélye miatt...
Jó de öö kb 8 meccsen át 2-3 játékos lesérül,be le se kezdek így a játékba értelmetlenséget súrolja és érdekes mindig a nélkülözhetetlen alapemberek... azért IRL nagyon nagyon pechesnek kellene lenni h ilyen történjen,föleg nyáron,mert ha még fagyott talaj...

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

nekem is volt 2-3 olyan bajnokim h 3-4 játékosomat 1 hónap kényszerpihenõre küldte az ellenfél...
Üdv. 1-2 hétig nem játszottam 1-2 online meccset de már ott feltünt hogy meccsenként 2 játékosom lesérül... Ma elkezdtem játszani a Preussen Münsterrel elsõ meccsemen már 3 sérült... Másnak is van ilyen gondja?

HEJA BVB! HAJRÁ FC AJKA&DIÓSGYŐR! Let\'s go RANGERS!

sajnos nem sikerült a továbbjutás a BL csoportkörbõl, miután a visszavágókon csak 3 pontot szereztünk (vs Brest 3-1), de az EL-ben legalább folytathatjuk tavasszal. idegenben kezdünk majd, az elsõ ellenfél a Crvena Zvezda lesz, a továbbjutó pedig a PSV - Chelsea párharc gyõztesét kapja.
bakkerman
Messi meg nekemesik, hogy szerinte alulteljesít a csapat..hat geci,8 ponttal vezetjük a bajnoksagot,ugy hogy õ idén még 3 meccset nem játszott zsinórban egymas utan mert mindig lerugjak,vagy csak siman 90% alatt van az erõnléte

bakkerman
az szép...egymas utan vertük az atleticot meg a valenciat, ket meccsen 8 golt lõve, de persze egy lille leszopat, miért is ne...7 év utan nem lesz ott a barca az elödöntöben,

Sziasztok. Kis segítséget szeretnék kérni. FM 2012vel játszom és kíváncsi lennék 1 kis statra. Szeretném megtudni, hogy az elõzõ szezonomban mennyit játszott pontosan egy adott játékosom. Erre van lehetõség, hogy megtudjam valahogy?
Válaszokat elõre is köszönöm. Esetleg ti is segíthettek esetleg. Sahtar Donyeck-el vagyok és Jádson eladásán gondolkodom. Ahogy nézem sztem nagyon jó a Statja de magas a fizetése 29.000 hetente és 28 éves. Helyette gondolkodom 2 nagyon jó képességû fiatalon. Alan Patrick és Vitaliy Vitsenets-en. 2en talán megoldahatnák hogy helyette játszanának. 2 együtt is csak 12750 fizut tesznek zsebre hetente. Ti ilyen helyzetben mit tennétek?
Darthmushroom
lille nálam elsõ évbe BL-t nyert 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

bakkerman
Bajnokok Ligája negyeddöntõ elsõ mérkõzés
Lille - Barca 3-0

gratulálok,holnap folytatom a játékot.

bakkerman
összebalhéztam Masche-val,valószínûleg nyáron távozik...Õsszel még hármas rotálás volt DM poszton,Busquets,Song,Mascherano,aztán decembertõl elkezdett elég jól játszani Song,zsinórban hozott 7.7-7.8-as átlagokat,Busquets is jól játszott amikor õ kezdett,Mascherano pedig párszor már padra se fért fel,és most kiborult nála a bili februárban,és nekem esett,hogy õ játszani akar,de én meg nem fogom kivenni az élete formájában játszó Songot,és jelenleg Busquets is elõtte van a sorban,szóval valószínûleg tényleg menni fog nyáron...29 éves,még lehet simán 3-4 csúcs éve,én meg ezt nem akarom neki elbaszni,hogy csak azért megtartom,hogy játsszon 10 perceket. Rohadt jók az értékei,és nagy játékos de nélküle is jók vagyunk

bakkerman
csatár posztra nem találtam embert a B-bõl,így õt megvettem igen,és többet nem is költöttem

Vége az elõszezonnak. Végülis Patot kölcsönadtam az Internek 35 millás opcióval, Affelay a Dortmundba, Bojan a PSG-hez ment kölcsönbe. Abidalt eladtam a Monaconak 2 millióér, Alexisért bejentkezett a Chelsea (50 millió) elfogadtam, így tõle is búcsút vettem, de ez egy sokkal nagyobb dolog elõkészülete volt. Az érkezõ 3 volt. A Sociedadból jött egy fiatal hátvéd (19 éves) Marco Marín egyelõre a B csapatba. Albának nem volt igazi helyettese a bal oldalon, így jött Azpilicueta 13 millióért. És a nyár bomba igazolása ... a Santostól érkezett egy fiatal brazil tehetség Neymar (egyelõre csak a B-be, nem fér be a kezdõbe 😄 na jó nem 😄) az ára elég borsos volt 67 Milla kézpénz + 35 millió 48 hónapon keresztül. Puyol helyett nem találtam a senkit meg nagyon pénzem se maradt 😛 Úgyhogy felhoztam Bartrát, megnézem mit tud + ott van Masch és Song akik tudnak védõt játszani...
Nagyjából ez lesz a csapat:
Valdes/Pinto - Alba/Azpilicuéta - Piqué/Song - Puyol/Masch - Alves/Montoya
Xavi/Fabregas- Iniesta/Thiago - Villa/Cuenca - Pedro/Kiko - Messi//Tello - Neymar/Ademílson
4-2-2-2 két középsõ középpályás irányít, két szélsõ tkpval, és két csatár, tavaly bevált remélem idén is mûködni fog.
Zenszkij
pl Falcao? LOL

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
mondjuk én "valósághûen" igyekszem játszani,ha valamilyen posztra kell ember elõbb a B csapatban nézek szét,meg az ifiknél,és csak utána gondolkozok játékosvásárláson. Ezért is stabil emberek nálam Montoya,Bartra,Muniesa meg Tello is,és meghálálják a bizalmat,csak merni kell õket bedobni a mélyvízbe

bakkerman
grat! Puyol pótlására ha nem találsz normális áron középhátvédet akkor próbáld meg Marc Bartrat beépíteni,nálam most a 2. szezonban már 3-as rotálás van Puyol,Pique,Bartra,mindhárman hozzák a 7.7-es avg ratingot,és Bartra már a nagy válogatottban is bemutatkozott. Pato meg ha tényleg szar,akkor vidd fel Dongou-t,nálam 4.5 fél csillagos potentialja van,párszor dobd be csereként és majd kiderül mit tud,a brazilt meg add el

FC Barcelona 2012-2013 (1. szezon)
Felemás szezonon vagyok tul a Barcával. A bajnokság már a 34. fordulóban eldõlt a végeredmény: 1. Barca 96p, 2. Bilbao 77p, 3. Real 76p, 4. Ateltico 74p. sokáig a Real a 4. volt az utolsó fordulóban dõlt el h felérnek a dobogóra. A spanyol kupát behúzták, mi kiestünk a harmad osztályú Tenerife ellen 😄 a 4. fordulóban. idegenben kikaptunk 2-0ra a fiatalokkal, otthon 3-0ra mentünk aztán a hosszabításban begyötörtek 1et ahogy az lenni szokott. A BL-ben a Galatasaray, Schalke, Nordjelland (vagy mi a halál?) csoportból simán tovább mentünk, aztán kinyomtuk a Porto-t 6-1 el, a Man City se okozott gondot (legalábbis ugy gondoltam) otthon és idegenben is 2-1 lett, hosszabítás után a 116 percben Cuenca tovább lötte a csapatot. Aztán jött az Arsenal: 2 - 0 otthon 0 - 4 idegenben 😄. Pápá BL...
Igazolások: Busquets távozott a Cityhez 25 Millió fontért, Adriano a Psg-hez 9 Milláért. (nem találtam velük a hangot: Adrianot bár játszattam elég sokat, Albával rotáltam a bal szélen, valamiért átadó listára akart kerülni), Busquets meg folyamat sirt mint a fürdõs qrva elegem lett belõle (amúgy is sokan voltak az õ posztján, Song, Mascerano stb. tudom h jó játékos de jobb volt ez így), érkezõ 2 volt, az egyik egy fiatal brazil Ademílson (a B keretbe) és Pato. Ez utóbbi nekem nagyon nagy csalódás volt. 30 milláér jött januárban. 3X volt sérült 1-3 heteket hagyott ki. 16 meccsen lépett pályára (8 kezdõ 8 csere), de csak 3 gólig jutott és 5 assistig (a 3 gólt a nem túl acélos Valladolid ellen szerezte), nem igazán alkotott maradandót, most meg nem tudom mi legyen vele. Szívem szerint eladnám, de lehet adok még neki egy évet (vagy felet).
Az év pozitív figurái (Leót leszámítva, mert õ egy marslakó 😄): Kiko Fermenia volt számomra a no.1, a B keretbõl hoztam fel év elején mint kiegészítõ embert, aztán több lett annál (Sajnos volt 2 hónap amikor nem volt Messi, Pedro és Alexis sem Cuencat meg tévedésbõl nem neveztem a bajnokságba😉 ) Akkor kapott bizonyírási lehetõséget a jobb szélen. a mérleg: 19(24) 13 gól 9 assist (ezzel a 3dik legeredményesebb a csapatban) 4 meccs legjobbja cím 7.3mas össz osztályzat (a legtöbbször a 80. perc után állt be csereként), szóval nekem nagyon bejött a játéka. Aki a hátán vitte a csapatot sokszor (a sérülések idején is) az nem más volt mint Villa: 47(5) meccs, 34 gól, 13 assist, 5 meccs legjobbja cím (BL gólkirály)(a csapatban is õ volt a gólikrály), Leó sokáig volt sérült 3 hónapig valami csipõ problema miatt, így õ 33 meccs 28 gólig jutott. Piqué és Alves is parádéztak.
Most szabadságon van a csapat, Puyol, helyére érkezhet valaki, aki dõvel átveszi a helyét valamint bal oldali védõt kéne kerítenem Alba pótlására (Abidal ugye egész évben nem játszott lehet túladok rajta) a középpályán (Xavi, Iniesta, Cesc, és Thiago, megfelelõnek tûnnek) ide és a védelembe is beugorhat Mascerano és Song is. a szélek is erõsek (Pedro/Cuenca/Tello/Alxis/Kiko), elõl Leó, Villa és Pato(?), lehet csak a B-be hozok pár fiatalt, még meglátom.
azért megnyugodtam h az arsenal az ideiben is egy csít csapat.
bl elõdöntõ: camp nouban 2 - 0ra lefociztuk õket, esélyük nem volt. megyünk az emiratesbe. 2.perc vezetnek 3. perc 2-0, 10. perc 3 - 0 gervinho mesterhármas 😛
14. perc 4 - 0 aztán lepörög az idõ félidõig. második félidõ támadunk mint állat, nekik helyztetük nincs. 22-6 a kapura lövés arány. végeredmény 4 - 0 bye bye bl.
Csapatképernyõ ---> report (balfelsõ sarok) ----> stats
Darthmushroom
ott hiljemark,adryan,clasie játszik, elsõ 2t vettem 3.alapból nálam van érdemes õket is megnézni ha valaki nem ismeri õket

zyndar
Nálam a Newcastle United-es próbamentésben box-to-box középpályásként játszott, igen megbízhatóan.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Darthmushroom
12 bajnoki után 11gy 1d 3pont elõnyel vezetjük a bajnokságot az ajax elõtt (velük még nem játszottunk). valaki mindig kiment minket a bajból. legnehezebb meccseink még az elsõ fordulóból a twente döntetlen idegenbe 2:0ról felállva, vitesse idegenbe, ahol 2szer vezettek de svensson megmentetett minket (12m 12gól a bajnokságba) közbe itthon vertük a milant is persze h a norvég duplájával így a bl csoportba is 4m 2gy 2d-el vezetünk.

Darthmushroom
õt nagyon ajánlom mindenkinek. 1évbe 750k (font)ért vettem a Rosenborg-ból, inside fowardként jászatom jobb szélen
Jonas Svensson

bakkerman
abszolút nem tud eredménykényszer alatt játszani a csapat,védelem szétesik,épkézláb támadást nem tudunk vezetni...ez az átka annak,ha állandóan mi vagyunk elõnyben,egyszer bejön egy ilyen párharc amikor muszájból kell játszani,akkor megáll a tudomány. Így nehéz lesz a BL

bakkerman
vissza

Malaga-Barca 0-1
kiestünk

bakkerman
odavágó Barca-Malaga 1-2

hát kurva nehéz lesz a visszavágó...<#falbav>

Darthmushroom
köszi, ahhoz képest h jó értékei vannak nem vitte sokra

Guidetti overview és history

közben megy a BL, ahol eddig (szinte) minden terv szerint alakul. az Arsenal elleni gyõzelem után mentünk a Brest-hez, ahol a kiállítás és a 0-2-es félidõ után szerintem örülhetünk a döntetlennek, majd fogadtuk a Dortmundot, ahol a jó hajrának köszönhetõen sikerült magabiztos gyõzelmet aratni. Dortmundban egyébként van egy régi ismerõs, Smid 2020 nyarán ment el tõlünk a németekhez, miután kifizették a 20 millás kivásárlási árát (amióta megkötöttem vele ezt a szerzõdés, inkább többet fizetek egy játékosnak hetente, csak ne legyen min fee release clasue...)

szóval 3 forduló után 7 ponttal vezetünk az egyaránt 4-4 pontos Dortmund és Arsenal, valamint az 1 pontos Brest elõtt, viszont még megyünk a két nagyhoz.
bakkerman
na a kupában már az elõdöntõben vagyunk
Malaga-Barca
Real Madrid-Atletico

remélem összejön a Clasico a döntõben!!

bakkerman
spanyol kupa visszavágó
Barca - Espanyol 7-2 Falcao(3),Messi(2),Tello,Thiago

már a 30. percben 4-0 volt...ilyen meccseken esküszöm sajnálom az ellenfelet,kijönnek a Nou Camp-ba,és egy félidõ alatt meglesznek alázva...

bakkerman
Verre-re ráküldtem pár megfigyelõmet,kölcsönlistán van jelenleg a Genoanál,ha jókat mondanak róla a megfigyelõk elhozom a B csapatba,utána majd meglátjuk mi lesz belõle

Darthmushroom
igazi vadállatok 😄 Guidetti-rõl tudnál nekem tolni egy képet? meg a history-ról hátha eligazolt citybõl. ha 1szer lesz pénzem megvenném h legendát csináljak belõle a feyenoordnál

bakkerman
de én olyanra vagyok kiváncsi ami az eddigi meccsek alapján ad be egy statisztikát,ilyen nincs valahol?

ha rámész a match stats-ra, akkor a jobbalsó sarokban lennie kell egy customise gombnak és ott be lehet állítani, hogy miket mutasson a statisztika.
bakkerman
ja igen,passzolási mutató,a "gyengébb" belsõ középpályás párosom,a Thiago-Cesc kettõs is akárki ellen lehozza a 87-88%-os mutatót

bakkerman
hol lehet kielemezni a taktikát úgy összességében? mert akkor mondanék konkrét adatokat,passzmennyiség,távoli lövések stb...

az 57-bõl mennyi volt távoli lövés? meccsenként átlagosan mennyi a távoli lövés?
bakkerman
Barcelona - Alcoyano spanyol kupa meccs

57-4 lövésmutató...valamit nagyon eltaláltam amikor megálmodtam ezt a taktikát,ennyire sikeres játékom még nem volt az fm13-ban,letoltom ezt a szezont a Barcaval,és kipróbálom ugyanezt a taktikát egy másik országban,kiváncsi vagyok,most vagy ennyire kibaszott jó a csapatom,vagy ez a taktika tényleg ördögi...idegenben is lazán megvan átlagban a 25 lövés meg 60%-os labdabirtoklás,ami kikúrt jó

bakkerman
na,november 23.-án jött az elsõ idei vereségünk
Valencia-Barca 3-1
Tipikusan az a meccs volt,amikor ugyanúgy megvoltak a lehetõségeink mint az eddigi meccseken,de semmi nem jött be,az ellenfél viszont most élt a saját lehetõségeivel. Inkább most jöjjenek ezek a meccsek,mint tavasszal amikor ott van a kupa meg a BL is

bakkerman
Barcelona - Zaragoza 2-0

42 lövés,ebbõl 27 kapura,6 ziccer,szerintem ez nálam az idei gémben rekord ami a lövéseket illeti,beteges szám egy bajnoki meccsen...

BL klasszikus születik avagy Nangis már megint kezdi 😊

mivel az Arsenalon kívül még a Dortmund is a csoportunkban van (a harmadik ellenfél a Brest, de õk sem rosszak), így a továbbjutás szempontjából nagyon fontos, hogy lehetõleg az összes hazait nyerjük meg, mert egyébként nincs sok esélyünk a továbblépésre.
Bocsánat amit még fontosnak gondoltam elfelejtettem. Idén bármilyen meccset játszottam otthon nem találtam legyõzõre. 23 meccset játszottunk otthon abból 22 gyõzelem 1 döntetlen. A Danboss bevehetetlen erõd volt idén 😊