Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Les Dogues
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Les Dogues

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
de nem vagyok benne biztos, hogy götze ért annyit....majd kiderül....
eddig
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
Figyelj rá.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
bolton ellen 2 db 11st is kihagytunk, a wolves-t meg hiába fociztuk le folyamat valahogy visszajöttek majd egy 11sel vezetést szereztek és a legvégén mikor kitámadtunk a kegyelem döfést is megadták. elsõ bajnoki meg meglepõ volt h a riválist simán ütöttük.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
De, elsõ FM 12-s csapatomként a MU-et választottam, még a Beckham-érában volt az egyik kedvenc csapatom, most megsajnáltam õket az IRL Real-elleni kiesés miatt 😄
Eddig így állok: 4-2-3-1-t játszatom, Fellaini-t és Hazard-ot leigazoltam, valamint eladom Anderson-t (sosem szerettem), két felkészülési meccs van mögöttünk (otthon PSG ellen 2-2 és idegenben Antwerp ellen sima, 0-4, de rendkívül meggyõzõ játékkal (tudom, nem nagy csapat, meg felkészülési meccs, de tetszett, amit játszottak a srácok, és úgy játszottak, ahogy én akartam, sok passz, nem rátûzdelni 20-30-ról, már most jobban tetszik, mint a 11, pedig azt is nagyon szerettem), most jön még majd 6 meccs, közük a Porto és egy ázsiai turné, majd két Man City elleni meccsel indul a szezon).
Majd még jövök beszámolóval (képek, stb.), feltéve, hogy van rá igény.
Mindenkinek további sikereket kívánok
Les Dogues
a keret erõsnek mondható, de voltak komoly lyukak a csapatban, ez fõleg a védelemnél volt érezhetõ, de egy kapus is elkélt, tehát a nyári igazolások ezek voltak:
Rami (Lille, 5,75m), Tomkins (WHU, kölcsön 250e), Lequi (sz.i.), Enyeama (Tel-Aviv, 400e), I.Touré (Sfax, 400e).
szokásomhoz híven egy 4-2-3-1 felállást találtam ki: Enyeama - Fritz, Sokratis, Rami, Schmitz - Frings, Bargfrede - Hunt, Diego*. Elia - Almeida
*igen, õt meghagytam, nem volt szívem elengedni a farkasokhoz 😄
a szezon parádésan sikerült, otthon sikerült kiesni az Ingolstadt ellen a kupából. ráfogtam az összeszokatlanságra... közben jött a BL rájátszás, ahol a Sampdoriaval játszottunk. kint 1-1, otthon 2-3 és gyors búcsú.
a bajnokságban kezdtünk belelendülni, a 6. fordulóban léptünk elõször a dobogóra és utána a 19.-ig fordulóig a 3-4 helyen mozogtunk. otthon jöttek a gyõzelmek, idegenben viszont nem találtuk a megfelelõ taktikát.
az EL-ben egy Palermo-Dinamo Bukarest-CSZKA Szófia csoportba kerültünk, onnan az olaszokkal együtt mentünk tovább.
télen komolyabb mozgás nem volt, jött Ruud (Odense, 2,1m) és Necid (kölcsön, 120e CSZKA).
a tavaszt remekül kezdtük, a bajnokságban produkáltunk egy 11 meccsen veretlenségi sorozatot és a 19. fordulótól kezdve az élen álltunk.
EL-ben elõbb büntetõkkel megvertük a Sportingot (mindkét meccsen a vendégcsapat nyert 1-0ra), azonban a Napoli már nagy falat volt, idegenben 0-2, otthon pedig csak 1-1re voltunk jók.
kicsit örültem is neki, gondolván majd az egy frontos párharc kedvezni fog és könnyebben behúzhatjuk a bajnoki címet. tévedtem. nem tudom mi történt a srácokkal, de katasztrofális zuhanásba kezdtünk. ebben azt hiszem közre játszott, hogy Diego 3 hónapra kidõlt, pedig messze a legjobb játékosom volt.
az EL-bõl való kiesés után még 8 mérkõzés volt vissza a bajnokságból (5 ráadásul otthon), ehhez képest csak 3x tudtam nyerni, emelett 1 döntetlen és 4 vereséget sikerült összeszedni (köztük otthon egy Bayern elleni 0-6, de szerencsére itt meghalt a gépem és újrajátszottam a meccset, így csak 0-2 lett). na de még ez se lett volna akkora baj, az utolsó két mérkõzésen 1 pontot kellett volna szereznem és meg van a bajnoki cím.
elõbb idegenben a BVB ellen (õk voltak a fõ riválisok), majd otthon a HSV. Dortmundban kikaptam, de ez várható volt, viszont az északi derbin otthon mindenképp nyerni akartam.
a meccs elõtt a tabella így nézett ki: Werder 69p, BVB 68p, Bayern 66p. kezdõdött a meccs és vele a hidegzuhany: Kacar révén megszerzi a vezetést a Hamburg. ezután próbálkozunk, de ahogy a nagykönyvben meg van írva, nagy akarásnak nyögés a vége, Son megduplázza az elõnyt, ezzel eldõlt, hogy nem leszünk bajnokok, mivel a BVB x-re állt (de jobb a gk), a Bayern pedig vezetett, így a 92. percig úgy állt, hogy 1. Bayern, 2. BVB, 3.Werder - mindannyian 69 ponttal!
tõlünk Arnautovic még szépített, így egyetlen gól bajnoki címet eredményezett volna - de ez nem jött össze. helyette Großkreutz a 92. percben gólt szerzett, így a BVB 2 ponttal megelõzve minket és a bajorokat, bajnokok lettek!
tehát a 19. fordulótól a 33-ig mi álltunk az élen, végül mégiscsak a harmadik hely jött össze. mérhetetlenül csalódott vagyok, hogy így alakult.
ha van igény, majd folytatom a következõ szezonnal. bocs a hosszúságért, a letargikus hangulatú orosz drámák inspiráltak. 😊
blüh im ganzen dieses glückes.
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!
nem akarja a fõnökség bõviteni a stadiont, de lassacskán nem ártana már. Nincsenek zsinórban teltházak, de kupa és nemzetközi kupameccseken alap a full ház, és 2020-ra azért illene már valami fejlesztést csinálni
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire káros az egészségre a felmondással fenyegetõzni? Csinálhatnak oylat h azt mondják h menjél akkor bameg és kivágnak?
az olimpiai döntõrõl pont visszajött 2 játékosom is, a nigériaiaknál játszott a balhátvédem, a braziloknál a balszélsõm. (amúgy a brazilok nyerték az olimpiát, az én játékosom 1 góllal és egy assziszttal járult hozzá a gyõzelemhez)
Lenne egy kérdésem.Az mitõl van hogy a játék elején mikor kiakarom választani melyik bajnokságok legyenek játszhatóak,négy bajnokság mellett sárga háromszögbe felkiálltójel van?
a zsinórban 6x-os bajnok Fradi megy az állandóan ingázó, jelenleg is tök utolsó Zetéhez
2,5/3/2,63
Ilyen szorzóért feltenném az egész átigazolási pénzemet 😄
Nem volt agyon bonyolítva,a lényeg a HANGULAT volt.Jobban szerettem amikor nem állandóan hanem összefoglaló formában NYOMON KÖVETHETÕ szöveggel nem darálva,úgy hogy követhetetlen az egész kísértem figyelemmel egy meccset.
Aki játszott azzal talán érti mirõl beszélek.Legalábbis a chman 2007-ben követhetetlen,használhatatlan volt a szöveg még ha lelassítottam is a meccsnézés szörnyû csatárok lõnek csak gólt de sokszor üres kapuba fölé meg félpályáról gól.Akkor inkább szöveges követhetõ forma.
amúgy lehet szövegest is olvasni.....
Én még a régi ch man 3.részével szerettem játszani.A kérdésem az lenne hogy látom a fm manager 2013-ban van classic mód.Van olyan lehetõség a játékban hogy a meccset csak szöveges formában nézzem mint régen?Olvasható ez vagy 1 másodperc alatt ledarál egy csomó dolgot?Az újakban ugyanis nagyon nem tetszett hogy szinte csak a csatárok lõnek gólt.Ebben is így van?Ch man 3-hoz hasonló hangulatú managert próbálok keresni de már 15 éve nem sikerül...Elõre is köszi.
Might and Magic™ by Raikan007-féle taktikával probálkoztam.Elment a kedvem az egész játéktól sajnos.....