Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég nagynevû csapatot kaptam, a ManUtd volt az ellenfél. Az elsõ meccsen otthon nekiugrottunk a manchesteri gárdának, de ennek ellenére csak 1:1-es döntetlent sikerült elérni, de nem volt teljesen reménytelen a továbbjutás.
A visszavágón idegenben megszereztük a vezetést már az elején, 2:1 ide összesítésben, továbbjutásra állunk! Nem telt bele két perc, máris 1:1, egál. A fenébe! Hullámzó a meccs, mindkét csapatnak van helyzete, majd Rooney megint betalál, 1:2 oda, összesítésben 3:2 a ManUtd-nek. Két perc sem telik el, az egykori ManUtd játékos, Evans egy erõs fejessel egalizál, ismét felcsillan a remény, 2:2, összesen 3:3, de idegenben rúgott góllal itt az elõny! Ej, de hosszú ez a fránya meccs, még 61 perc vissza van.
A félidõben koncentrálást kérek.
A második félidõt jól kezdjük, fölényben játszunk, de minden kimarad. Nem hiszem el! Majd a 69. percben a csereként beálló Domingos addig gyötri a labdát az ötösön, hogy bemegy, 3:2 ide, 4:3-mal jó helyzetben!
Folyamatosan attakoljuk a ManUtd kapuját, ez a csapat már nem "az" a csapat! De Gea kiváló, de Rooney és Modric még elmegy, de a többiek nem valami jók, a védelem kifejezetten lassú és zavarba hozható, Daniel "gyors vagyok, de minden helyzetemet kihagyom"Sturridge akkor fut át rajtuk, amikor akar.
93. perc, 3:3, egyenlít a ManUtd, de nem oszt, nem szoroz, a továbbjutás a miénk!!!
Következõ ellenfél a 8 között a leggyengébb Panathinaikos, után jöhet a Real Madrid...
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
(ezt most jó topikba teszem? 😄)
1. év: 16. helyezés
A kezdet meglehetõsen nyögvenyelõsre sikeredett, hiszen kis híján az a szégyen esett meg velünk, hogy kiestünk az elsõ osztályból. Bár sikerült a bennmaradás, de elégedett nem voltam. Igazolni nem nagyon volt pénz, és az érkezõ Rory Delap, Ken Ilso, Arne Friedrich trió sem váltotta meg világot. A csapat legjobbjai a 34 meccsen 10 gólt elérõ Rubén Rochina, és a 40 meccsen 10 gólt szerzõ Morten Gamst Pedersen voltak.
2. év: 6. helyezés
A következõ szezon sokkal jobban sikerült, a 6. helyig meneteltünk a bajnokságban és a Carling Kupában is a döntõbe jutottunk, de ott a ManCity megállított bennünket. A jó szereplés azonban következõ évi kupaindulást ért. Ebben az évben az igazolások sokkal jobban sikerültek, mert az érkezõ Leight Griffiths, Sergio Floccari, David Trezeguet és Steven Taylor tulajdonképpen beváltak. Mondjuk a kiöregedõ francia csatártól mindössze 1 gólra futotta a fél szezon alatt, de az olasz Floccari remekül érezte magát a célember szerepkörben.
A legjobb ismét Rochina volt (43/20) és Floccari is kitett magáért (40/16).
3. év: 4. helyezés
Ez az év olyan volt, mint egy álom a csapat számára. Rengeteg játékos érkezett a klubhoz, 36 milliót költöttem a Vincent Pajot, Chris Brunt, Daniel Sturridge, Tim Matavz, Dentinho, John Fleck, Kyle Naughton és Alex Smithies csoportra, de a befektetés mindenképpen behozta az árát. A bajnokságban a 4. helyen végeztünk, amivel kvalifikáltuk magunkat a következõ BL szezonra, egy hihetetlen sorozat után a Liverpool 3:1-es legyõzésével megnyertük a FA-Kupát, az Europa Ligában pedig csak a Chelsea állított meg bennünket az elõdöntõben tizenegyesekkel. A Zenitet 7:2-re, a Sturm Grazot 7:0-ra vertük a csoportban, ahonnét csoportelsõként jutottunk tovább. Aztán a Leverkusen, Celtic, majd a Tottenham sem bírt velünk, míg végül a Chelsea megállított. Daniel Sturridge (46/17) és Rochina (31/11) vitték a hátukon a gárdát. Sajnos a kedvenc játékosom Floccari egy hosszan elhúzódó sérülés miatt, a felépülése után 32 évesen visszavonult… 67 meccsen 28 gólt ért el, de a közönség imádta!
4. év: 7. helyezés
A nagyobb terhelés éreztette a hatását, bár a Bajnokok Ligájában a legjobb 8 közé jutottunk, ahol a késõbbi gyõztes Leverkusen búcsúztatott bennünket 5:2-es összesítéssel. A Dortmund, a Lyon és a Sporting testén át vezetett az út, az elsõ kieséses szakaszban pedig a Marseille-t ejtettük ki büntetõkkel. A bajnokságban visszaestünk, és csak a 7. helyen végeztünk. Az indiai kontingens pénzelt rendesen, mert érkezett a csapathoz Loris Nery, Vojtech Novak, Kyle Bartley, Tom Ringgaard, Johnny Evans, David Kuce és Josip Ilicic. Közülük Novak, Kuce, Ringgaard fiatal generált játékosok, akiknek nagy jövõt jósolok. A klub már-már ikonikus alakjává nemesedett spanyol (Rochina) ismét 48 meccsen 19-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. Pedig a szezon vége felé meg is sérült, majd a felépülés után pár hónapra rá ismét, összesen 7 hónapig nélkülöznöm kellett.
5. év: 6. helyezés (folyamatban)
Ismét 34 milliót elkölthettem, érkezett Simone Colombi, Pablo Sarabia, Alex Witsel, Ashley Cole, David Masson, Domingos és Zargo Touré. Közülük a 17 éves Masson a legtehetségesebb talán, de még nagyon fiatal, még sokat kell fejlõdnie. Sajnos a fõ gólvágó Rochina egy 3 hónapos sérülésbõl visszatérve ismét megsérült, ezért csak a szezon 2. felére tért vissza, és elég nehezen kapta el ismét a fonalat, de jelenleg már 3 gólnál tart. Idén Vojtech Novák viszi a hátán a csapatot, Matavz-ot pedig eladtam idény végén a Sampdoriának.
Összességében elégedett vagyok, Bartley, Smithies és Sturridge az én irányításom alatt lett angol válogatott, és bár egyik sem stabil csapattag, de a kapust leszámítva rendszeresen játszanak. Több tehetséges fiatalra tettem szert, Ringgaard, Kuce, Masson, Novak és a nigériai Chukwu stabil csapattagnak mondható, és mind 18-19 éves.
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Elsõ csapatom a Fiorentina volt. Nem voltak nagyon kiemelkedõ játékosok, egyedül Jovetic volt az. A szezon nem indult túl fényesen. Felemásan jöttek az eredmények. 3-5-2-t játszottunk, de nem vezetett eredményre. Ennek eredménye lett, hogy 2012 novemberében menesztettek a csapat élérõl.
Nem maradtam sokáig munka nélkül. Pár héttel késõbb átvehettem a kiesés ellen harcoló Aston Villat. Gyenge keret, igazán jó gólrugó játékosok nélkül. Nem sikerült a benn maradás és a 3 éves szerzõdés ellenére a szezon végén innen is menesztettek - joggal hozzáteszem. Nem jól indult az edzõi karrierem. Ezt az idõszakot nevezem én a Tornyi Barnabás érának.
Ezután 2013 nyarát és õszét munka nélkül töltöttem. Október-november tájékán megkeresett a Championshipben rostokló Bolton Wanderers. Mikor átvettem a 15. helyen állt a csapat, de a szezon végére odaértünk a rájátszást érõ helyek egyikére. Ebben Marvin Sordell 25 gólja nagy segítségre volt. De mindenki odatette magát és a Premier Leagueig repített ez minket. Ekkor kezdõdött meg igazán a csapat alapjainak lerakása. Ebben a szezonban érkezett Marco Capuano aki mára - 2020 - világ egyik elit védõje lett. A következõ években még olyan emberek érkeztek, mint David Sánchez - kiváló csatár, Ademílson . szintén nagyszerû csatár, Sascha Wenzel - zseniális irányító vagy Nathaniel Chalobah védõ. Olyan nagyszerû csapatot sikerült itt lefektetni, aminek esélye lett volna megnyerni a bajnokságot. Ám ez végül nem sikerült és csak a 2. helyig jutott a csapat. 5 sikeres esztendõ után elhagytam szeretett csapatom...
2019 nyarán átvettem a Laziot. Nagyon nehéz helyzetben volt a csapat. Kevés pénz, kevés játékos. Egyetlen lehetõségem az volt, hogy fõként az ingyen elérhetõ játékosokra támaszkodom. Sajnos innen nemtudtam igazán minõségi játékosokat szerezni. Egyedül Emmanuel Diallo ghánai védekezõ középpályás volt az, aki megütötte a szintet. Ez az eredményekben is kijött. Sorozatos vereségek, döntetlenek és elvétve néhány gyõzelem. Ez novemberben csúcsosodott ki, amikor is kötelezettségeim hátrahagyva átszerzõdtem az Atletico Madridhoz. A 9. helyrõl kellett felvezetnem õket minimum a 4. helyig. Ez nem jött össze. A 7. helyen futott be végül a csapat. Nagyban köszönhetõen Diego Costanak. Viszont a kupában remekeltünk és a végén az Espanyol ellenében sikerült is elhoznunk. Egy kis gyógyír. A másik csalódást keltõ hely az Európa Liga volt. Már az elsõ kiesési körben kiestünk a Szpartak Moszkva ellenében. A nyár nem telt eseménytelenül. Még a télen behúztam 5 játékost - köztük a volt Malagai Juanmit - erõsítésnek. Rengeteg 30 vagy ahhoz közeli játékos volt a csapatban és ennek ellensúlyozására hoztam a 26 évnél fiatalabbakat. Nagyon jól indult a szezon. Megnyertük a Spanyol Szuperkupát, ahol a Barcelonán kerekedtünk felül. A mérközéseket szinte sorozatban nyertük. Ennek egyik alapja Koke volt. Fantasztikusan szûrte a középpályát. A másik pedig Sisani, aki nem hagyta veszni a lehetõségeket és kivétel nélkül berúgdosta azokat, mikor kellett. Milyen jól ment minden, aztán.....aztán Crash Dump. Hárrr...
hüje vagy hamán szép nem!4
CR jobbszél,Dinho balszél,Eto'o befejezõ csatár,mögöttük Xavi-Deco tengely osztogat <#ravasz1>#ravasz1><#ravasz1>#ravasz1>
pl. fmbasen
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
ezzel a meccsel indul el a "sztori" 😄
Les Dogues