Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#taps><#worship>

www.smart-bus.hu

Huni92
Hm. Jó ötletet adtál, lehet, hogy ráállunk erre. 😊

Darthmushroom
kicsit beléptem a feyenoord mentésembe kicsit haladjak azzal is.. télen újabb ember távozott jó pénzért. "kicsi" bevétel jön idén a klubnak

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

szabii98
meg Lewandowski átmegy 4 kp-n, 5 védõn, lepasszolja Reusnak és gól 😄 jó nem vártam hogy egy borussiát meg állítok, de azért...

I met God. She's black

szabii98
de ez amúgy mindig így van velem, kezdek belejönni és ilyen augsburgal x-elek meg ilyenek 😄

I met God. She's black

LasDen
csak mert szar vagy...azé 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

szabii98
rájöttem (megint), hogy ezzel a játékkal nem szabad órákat játszani, mert a kezdetleges sikerek után a legalja csapattól is kikapsz.

I met God. She's black

LasDen
az a baj magyarul nem nagyon vannak. egyedül Csanádi Árpád Labdarúgás könyvének 2. része foglalkozik a stratégiával.
Angolul meg ezek az ajánlottak....ezek

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
egyébként nem tudtok valami könyvet,ami a futball taktikákkal kapcsolatos? Maximum 2 ezer forintot adnék érte,lehetõleg 21. századi kiadású legyen,tehát a modernebb taktikák is benne legyenek. Ami érdekelne elemzések,okosságok,amiket akár a való életben,akár az FM-nél használni lehetne,és alkalmazni

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
nagyon príma oldal az tuti

Darthmushroom
fm-base-n kívül tud valaki valami oldalt ahol hasonlóan sok karrier beszámoló van fórumon?

Igen, ezt is én javasoltam anno! 😊 Rengeteg gyöngyszem van azon az oldalon, jó lenne, ha egyszer mind elérhetõ lenne magyarul! 😊 A 2009-hez készült magyar leírás is halhatatlan lett! 😊

www.smart-bus.hu

Huni92
Innen fordítunk egyébként, ez is onnan van 😊

Engedelmeddel én meg munkát adnék nektek! 😄 Fordítsátok le az egész LEÍRÁST! 😊))))

www.smart-bus.hu

bakkerman
igenigen,meg van egy pár jónevû játékos is. Amúgy nagyon korrekt kis bajnokság,elég kiélezettek a meccsek,nincsenek nagy különbségek a csapatok között,1-2 jó igazolással a tabella alsófelében lévõ csapatok is feljöhetnek pár forduló alatt a top 8-ba. Nincs még lefutva a bajnokság,minimum a 2. helyet meg kell tartani,nem akarok playoff-ot játszani

Darthmushroom
lol viszonylag "nagy" nevek vannak ebbe a német 3ba 😮 pár éve ezekbõl még csomó elsõ osztályú is volt (aachen,bielefeld,karlsruhe)

bakkerman
pénz nincs,fizukeret nincs,szóval feljuttatom a csapatot a másodosztályba,és viszontlátás,és kezdetét veszi a vándorkarrier 😄

bakkerman

bakkerman
3 osztály különbség...but...who cares?!
Hansa Rostock - Frankfurt német kupa 3. forduló

szabii98

mekkorát játszott a csapat (én vagyok a Mainz-cal)
Igeeen, 4-2, de ha látjátok, hogy mikor lõtték a gólt, érteni fogjátok 😄
Gyorsan megszerezték a vezetést, aztán kiegyenlítettünk a semmibõl, hirtelen vissza jöttünk a versenybe 😄
Gómez belõtte a második góljukat....Aztán Svájni volt olyan kedves, és belerúgta Wokklebe a tizit, és egy gyors kontrából Szalai bevágta (2/2 eddig a meccs/gól átlaga)
De utána Gómez megint gólt lõtt(kis fasz 😄) és a végén Alaba begurította. De a játék, az valami hihetetlen, ha csak kicsit jobbak lettünk volna, akkor simán lehozzuk X-re. Majd jövõre <#idiota>

I met God. She's black

Huni92
Engedelmetekkel reklámozom egy kicsit magunkat, és egyúttal lehetõséget nyújtok arra, hogy nyerjetek egy eredeti FM14-et 😄

Az oreg Cico 😄

DFI K6XV3+/66 + P1 233MMX , 32mb pc-100 SDRAM, 8mb S3 Trio 3D, 4gb HDD, 32x LG CDROM, 235W Vargáné és Társa Egyéb : Quartz Tetris, Sárga kazettás wannabe NES, Ericsson T20

Szycsu
Így már jó. Köszi és grat!

Les Dogues

bakkerman
hihetetlen mekkora különbség van a hazai és idegenbeli meccsek között...hazai pályán 2-0-nál még mindig tudunk nyomni,jön a 3.,esetleg 4. gól,idegenben 1 gólos elõnyben nem akár játsszuk tovább a játékunkat,akár visszább állunk egy picit,még emberHÁTRÁNYBAN is kiegyenlít az ellenfél...persze úgy,hogy hazai pályán fogadunk egy velünk egy erõsségû csapatot,megtudjuk verni 2-0-ra is,idegenben meg megyünk egy nálunk gyengébb csapathoz,és kiszopunk,vagy leadjuk az elõnyt...fm13 természetesen

bakkerman
gratu!! Ezzel a fiataos kerettel,na meg elõl Damiao-val simán 5-6 éves távlatban nyerõ csapat lesz ez

és beért a 15 évnyi munka és csapatépítés <#pias> a 6 perces hosszabbításban kicsit lerágtam a körmeim, de ahogy a statból is lejön, nem sok köze volt a meccshez a Juventusnak.
szabocsaba1983
Szóval: FM2012

MÁLAGA

Cél:

Igazi nagycsapatot faragni belõlük, de fenntartható költségvetéssel, ami nem egyszerû (lsd. irl), hiszen nem indulnak nemzetközi kupában. Azért van mozgástér.

Igazolások:

Sok pénzbe kerülõ, öregedõ, még értékesíthetõ sztárok ki, jövõ tehetségei elérhetõ áron és fizuval be. Sajna 1-2 aranyásó maradt, õket majd jövõ nyáron kiszórom.

Szerettem volna mindenképpen magyar pléját a keretbe, ez duplán megvalósult, illetve célom volt, hogy ne ultra pénzekért építsek fenntarthatatlanul drága csapatot. Tudom, Fellaini kivétel, de azthiszem, õt nem kell magyaráznom. A 2 szélsõ védõ sem volt olcsó, de õk akár évtizedes megoldást jelenthetnek.

Keret:

Ádám kivállóan teljesített a kapuban!
A védelem középsõ részével nem vagyok megelégedve, ez le lesz cserélve. A szélsõ védõk jól játszott, és fiatalok!
A középpályán Vass Ádámot nem lehetett kihagyni! Jenssen igazi karmester volt, Isconak késõbb találtam meg a helyét, a taktika szezon közben változott.
Elöl Rondón egy állat, Buonanotte sokat segítette, Kadlecre még ráfér a fejlõdés. Egy fõ erõsítés várható nyáron.

Cazorla szar volt, télen eladtam. Joaquín szar volt, és sokat keresett, késõbb megszûnt a posztja a taktika miatt 😊 , kölcsönbe tudott menni. Nyáron sale! Baptista most még jó pénzzért eladható volt.

Taktika:

Szezon elején 2 védekezõ középpályással, 2 szélsõvel, 1 irányítóval és 1 csatárral próbálkoztam, nem akart összeállni. Aztán áttértem a kedvenc 4-1-2-3-as taktikára. Ezzel sokkal jobban ment.
Isco mélységi irányító, Jenssen kimondott irányító, a 3 csatár mélységi, kimondott támadó, és Rondón lesipuskás. Természetesen mindenkinek egyéni utasítások.
Erõs letámadás, gyors játék, közvetlen passzok, stb.
A taktika lelke a 2 szélsõ védõm játéka, mind elõre, mind hátra, és persze a labdaszerzés!

Stat:

Szezon meglepetése:

A 700e-es Vass Ádám kiszorította a 23m-ós Fellainit a kezdõbõl!
Stadsgaard-ot ki akartam szórni szezon elején, de maradt, játszott, és õ teljesített legjobban a védõk közül! Bejátszotta magát, marad kiegészítõ embernek!

Bajnokság:

A Barca és a Real más kategória. A cél, a BL-indulás meglett! Jövõre 3 front!!!
Kupában a negyeddöntõig jutottunk, a Valencia állított meg minket.

Jövõbeni érkezõk:

Szükség van a kezdõben védõre, középre minõségi cserére, továbbá 1 klasszis csatárra. 'Oszt kész. És a jövõ fiataljai mindíg célpontban vannak!

Nem bíztam semmit a véletlenre, már március felé kialakult az érkezõk névsora: Mario Arce, Bertolacci, Mateo Kovacic, Miguel Torres, Kara, éééés: Leandro Damiao!!!
Mindenki egész jó áron, Damiao a kivétel 😉
Már csak ki kell szórnom a felesleget, hogy ne menjünk csõdbe!

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

Itt a kép mégegyszer, akit érdekel

Darthmushroom
Na akkor a beígért képek.
igazolások
tabella
Graham
Bennett
Hughes
Fa kupa gyõztes: Spurs, Ligakupa: Chelsea, BL: MU, EL: Sparta Moszkva

zavbal
egyszerûbb ha linkeled úgyis megnézi aki olvassa a beszámolót. Este felé jövök egy beszámolóval képekkel...
szabocsaba1983
Üdv Urak!

Málaga-val kezdtem egy gémet, eddig "semmi" rendkívüli, alakul a csapat, harcban vagyunk a 4. helyért. Salamon Rondón-ról tudjuk, hogy jó pléja (18 meccs, 12 gól, 10 gólpassz, EDDIG).

Aztán jött a Zaragoza elleni meccs, na ilyet én sem sûrûn láttam még:

Volt a meccs elõtt egy kis taktikai változtatás, de nem vagyok naiv, ennyit nem számíthatott!

www.udlaspalmas.es,www.ultranaciente.com www.chelseafc.hu, Thx Guus!!!

engem is zavar, de 750*564 a max, bár lehet én csesztem el valamit

Szycsu
Csak engem zavar mindig, amikor nem látom rendesen a képet? Ennek sok értelme nincs, hogy ekkorába iderakják.. no offense!

Les Dogues

Hali!
Nem nagyon szoktam már játszani, gondoltam kezdek egyet a Barca-val amugy sem voltam még velük, szerettem volna a tiki-taka-t megcsinálni velük, egész jól siekrült

Darthmushroom
befejeztem a Derby szezonomat. 7.hely meg Graham gólkirály lett 27 góllal szóval nem panaszkodhatok. képeket majd holnap rakok.

Darthmushroom
köszi, hát remélem kicsit többet fejlõdnek majd nálam 😄

Bennett 1, 2
Hughes 1, 2
Darthmushroom
hát én késõbbiekbe minél britebb csak csapatok akarok majd csak hát még nincs lóvé 😄 am tudnál mutatni képet ahol jársz a Will Hughes-Mason Bennett 2srõl? meg a karrierjükrõl. én belõlük akarok legendát csinálni, ha sikerül õket tartani.

mondjuk a 2. évben még nem akkora játékos, én 2016-ban hoztam el és nagyjából 2 év alatt fejlõdött brutálissá.
Darthmushroom
hát nem igazán vagyok vele megelégedve, mondjuk fiatal is, de legnagyobb bajom vele h túl sokat sérült. am csak kölcsön van nálam (erre a szezonra).

Nangis <3 nem tudom nálad hogy muzsikál, bár eléggé az elején vagy, de a Rangers-ömben 10 és fél szezon alatt eddig 514 tétmeccsen 270 gólt lõtt, 254 gólpasszt adott és 7,85-ös átlagot hozott össze. már évek óta klublegenda nálam.
Szycsu
De még úgy is elõtte volt Pedro és Bojan, még úgy is eladhattad volna simán 😄

Les Dogues

Darthmushroom
én már elején elfogadtam volna 😄 jó mondjuk nagy csapatokkal nem szoktam lenni, de ha egy jó ajánlat jön egy játékosért nem is szoktam gondolkodni. feyenoord-ba is 20-30m eladásaim voltak és max 12m volt az legdrágább játékos értéke de volt akinek sokkal kevesebb.

bakkerman
augusztus 2.-át adta meg határidõnek a MU,gondoltam addig szétnézek a piacon,erre augusztus 1.-én felkészülési meccsen lerúgják Eto'o-t 5 hónapra,így eldõlt hogy marad Henry

zavbal
Egyetértek. Én 30 éves korban már elgondolkozom a pótláson mindig, a 15 millió pedig jó ár egy 31 éves emberért.Pláne ha elõtte van Pedro és Bojan is
Szycsu
Hacsak érzelmi kapcsolat nem fûz hozzá, szerintem add el. Jól mutat, hogy tõled ment nyugdíjba, de a játékban nem sokat érsz vele. A 15 millió meg még a barcánál is 15 millió

Les Dogues

bakkerman
*3-1-3-2-1 a formációm,elírtam bocsi

bakkerman
nagy dilemmában vagyok emberek!
fm2009-et tolom,Barcaval,2009 júliusa van,és Henry-ért beajánlott a MU 15 millió eurót kápéban,a piaci értéke 7.25 millió. 31 éves,a pályája csúcsán már túlvan,de azért elsõ szezonban 26 bajnokin lõtt 6 gólt,meg adott 6 gólpasszt,úgy hogy 18x csereként állt be. Értékei még mindig kiválóak,de jobb már nem lesz,de padra még mindig tökéletes,és azért vagyok dilemmában,mert ennyi pénzért megválnék tõle szívem szerint,2011 nyarán lejár a szerzõdése,jövõ nyárra még lejjebb megy az értéke,szóval vagy eladom most,vagy kitölti a szerzõdését,és ingyen távozik 33 évesen...a 4-1-3-2-1-es szerkezetembe nem fér be,mert elõl Messi és Modric játszik Eto'o mögött,a de még rajtuk kívül is van a keretbe Pedro,aki a hierarchiában Henry elõtt van,csatárposztra meg Bojan az elsõ számú helyettese Eto'o-nak...szóval nem tudom mit csináljak,ebbõl a 15 misibõl azért tudnék venni 1-2 jó embert részletre,de egy Thierry Henry még 31 évesen is klasszis,padról beállva tud csodát tenni. Szerintetek??

Darthmushroom
hóhóóóó tökikém 😄 ezzel a gyõzelemmel megelõztük õket a tabellán és a 6. helyen találtuk magunkat 25.forduló után. ami számomra is hatalmas meglepetés mivel a szezon nagyon rosszul indult és a kiesõ zónába szórakoztunk végig, még "válsággyûlésünk" is volt, mondjuk pozitív hatása volt onnan kezdtek jönni a pontok
liverpool

Zenszkij
Életem legcsodásabb fm élménye a 2013-al. A francia csapat kapitányaként a világbajnoki döntõben 2018-ban 6-0ra vertük a világbajnok Németországot. 6-6 volt a kapura lövés és a kaput eltaláló lövés. HELLÓ NEUER!!!! 😄😄

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?