Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kosheen
megint szivat a gép...
féltávnál 4 csapat is 3-4 ponton belül van az elsõ helyeken. Egymás után játszottam a 2 utolsóval és ahelyett hogy simán elhúztam volna 2 döntetlent sikerült összehozni úgy hogy összesen volt vagy 6 lövése a 2 csapatnak
nem tudom mi ilyenkor a gond, hisz ez a taktika és csapat korábban a rivális csapatoknak 3-4 gólokat rámolt be

Szycsu
Addig mindenképp, míg nem jön a téli szünet az NB1-ben... :DDDDDDDD

Les Dogues

Ez a taktikai kezikonyv tenyleg nagyon hasznos. Parmaval ugynezki sikerul valami...:)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Szycsu
Megvolt a kölcsönös puszi-puszi :D Lényeg, a lényeg: Nem 100%-os a fordítás, így nem minden része magyar a játéknak.

Les Dogues

Ja nem gondoltam rá , hogy beszólsz vagy valami ilyesmi! :) Nem akartam, hogy úgy tûnjön, hogy belekötök másnak a munkájába! :) Bocs tõlem is! :))
kosheen
szerintem nem sokan foglalkoznak ezzel a részével.
Én legalábbis amikor kipróbáltam a játékot akkor 1. szezonomban mentem minden sajttájra, válaszoltam mindenre, aztán rohadtul megunta. Azért aki lenyom 100 szezont a játékkal annak megvariálhatják akárhogy a beszélgetést úgyis megunja egy idõ után, hisz sablonbeszélgetések lesznek csak.
Nálam az asszisztens jár ilyenekre és soha nem beszélek a sajtóval

Szycsu
Valamit félreértettél, nem beszóltam :D Csak mondtam, hogy legjobb tudomásom szerint, nem 100%-os a fordítottság és lehetnek angol részek benne. Lehet, hogy az én hangnemem/megfogalmazásom volt erõs. Bocs. Elõfordul néha :DD

Les Dogues

Ja nem. Nem kötekedésnek írtam vagy ilyesmi. Akkor inkább úgy teszem fel a kérdést, hogy az másnál is angol vagy valamit én csináltam rosszul?:)
Szycsu
??
Nem kívánságmûsor, amit lefordítottak a srácok, az magyar benne, a többi nem. Vagy, hogy értetted?

Les Dogues

Sziasztok!
Azt nem lehetne valahogy megcsinálni, hogy ha beszélgetek egy játékossal, akkor azt magyarul adja ki? :/
Magyarítás van feltéve. 12-es széria!
Szycsu
Eddig csak a +95%-os passz rating-et ontja :D Fradiban az orosz csatárom olyan. Messze a legtöbb sárga a csapatban az övé, eddig minden szezonban. 2-3 eltiltás egy szezonban (10-15 sárga) nem ritka :DDD

Les Dogues

Fellaini :D majd csak ontja a piros lapokat magából

Szycsu
Kicsit belenyúltam Abramovich zsebébe, de a felkészülési meccsek alapján igencsak megérte. Chiellini, Fellaini, Hazard, Jádson a kezdõbe és Yaya Sanogo megy fejlõdni a fiatalokhoz vagy a tartalékosokhoz. Torresnek nem kell másfél év, hogy belelendüljön, elsõ meccsen mesternégyes :D

Les Dogues

Hello!

Az lenne a kérdésem, hogy kipróbálnám az 13-at(eddig 12-vel játszottam) és az lenne a kérdésem, hogy miben különbözik a 12-tõl? Azt látom, hogy jópár ember számára nagy fejtörést jelent, meg sokkal nehezebb nyerni.
Szycsu
Nekem még van egy olyan taktikám, ami két csatáros :D De én 4-2-3-1 vagy 4-3-3 felállást preferálok. Attól függ, milyen hozzá a keret.

Les Dogues

Szycsu
Egy középsõ középpályásom van, elszámoltam :D

Les Dogues

- Kapus kiállításokat, például, h kapus okoz büntetõt, és idõhúzásért sárga lapot kapusnak.
- Büntetõért gyakrabban kapjanak piros lapot a játékosok, ne csak sárgát vagy semmit.
- Egy picivel több szabadrúgás gólt.
Köszi! :)

zavbal
látom a leírt/linkelt/prinscreenelt taktikáknál erõsen felértékelõdött a kimondott AMC szerep és úgy látom a 2 csatáros játék is kihalt mint köbö a való életben. Viszont erre a geo féle 4-2-3-1-re ránézek a keretem alkalmas lenne (én most 4-1-2-2-1-t toltam).

Gerdzso fmbase-n találsz egy rakatot
FM2012-höz kellene :)

Honnan lehet meglévõ(jól összerakott) taktikákat letölteni, érdekelne milyen beállításokat használnak.

A gond ezzel annyi, hogy kapus nélkül nem hinném, hogy sikeres lenne akármilyen védekezõ taktika, te pedig már 11 embert írtál le<#taps>
zyndar
Jó lenne ha részletesebb, mélyebb kommunikációra lenne lehetõség a médiában. Ha egy másik manager beszól mondjuk, hogy te biza kiesel, akkor kb azt tudod neki válaszolni, hogy mennyire nem bírod vagy épp ellenkezõleg. Ezt a részt már régen fejleszteni kellett volna.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

LasDen
Lenne egy kérdésem. Itt a nyár, közeledik - még nagyon messze, de már elindult - az új FM is.
Ki mit szeretne látni az új Football Manager 2014-ben?

Netet bújva ilyenekre akadtam példaképp:
- Drag and drop taktikai menü, ahol ténylegesen oda rakhatod a játékosokat, ahova akarod
- Variálható taktika. Egy támadó és egy védekezõ
- Megvenni egy játékost, majd azonnal kölcsön adni
- Fejletttebb menedzseri szerzõdés tárgyalás (és úgy általában a szerzõdések). Például, hogy kérések teljesítése fejében írsz csak alá. Kért játékosok leigazolása. XY területek fejlesztése és hasonlók.
- Kevesebb wonderkid regent
- Elkölthetõ legyen a megkeresett pénz. Például visszaforgatni a klubba, befektetni egy másik csapatba, fejleszteni vagy valami, ha már ki van írva, hogy mennyit kerestél.
- Részletesebb taktika. Egyén shouts, nem csak csapat. Állandó egyéni beállítási lehetõség, hogy ne kelljen folyton állítani...

És sok hasonló ilyen van. Vannak logikusak és vannak nagyon hülye ötletek. :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

kosheen
ejjj de szeretem az olyan meccseket ahol a 2 kapus a kispadnál sörözik...ami kapura megy az gól. Mondjuk legalább én jöttem ki jól az adok-kapokból

geostyle 4-2-3-1 letöltés

csapatutasítások:

szélsõ védõk jól tudjanak beadni:

középsõ középpályások legyenek univerzálisak, de inkább legyenek erõsebbek védekezésben:

a szélsõk befelé (inside forward) játszanak, így a balszélsõ jobblábas, a jobbszélsõ ballábas legyen:

klasszikus támadó középpályás:

csatárnak egy jó poacher:

egyéb utasítások:
Szycsu
Ilyen tavaszt e..... Gondoltam, letolom már ezt a 7 bajnokit, de hát így.. Lehet megérezte az FM, hogy majd Chelsea-vel akarok egyet kezdeni és berágott rám. Hát most majd pihenhetnek a fradi játékosok, bõven, mert el is kezdem majd. 5 meccsel a vége elõtt 2 pont hátrány úgy, hogy eddig mi vezettük végig a bajnokságot.. Az õsszel még úgy indult, hogy a legjobb szezonom lesz, erre nem úszom meg idén sem a kiélezett csatát, köszönhetõen annak, hogy tél óta a csapat az nem csapat... 11 játékos a pályán, akiknek vagy bejön a mozdulatuk, vagy nem. Elképesztõ, hogy mit mûvelnek és nem nyúltam semmihez a télen, csak betettem egy másik taktikát gyakorolni, de amit használok, azt használtam eddig is. Há mi ez te..

Les Dogues

Ujabb gyors kerdes (igerem,ejszaka atolvasom a konyvet de erre most gyorsan szuksegem lenne)

Mitol van az,hogy a jatekosok a semmibe rugdaljak el a labdakat? Belovoldozik teljesen ures teruletekre a labdat ahol csapattars meg VELETLENUL sincs. Most jatszottunk a Sunderlanddel idegenben egy halalos 0-0-at,de siman verhetoek lettek volna csak hat ezek az elcseszett passzolasok mindig keresztbetettek. Valami otlet? <#fejvakaras>

és mondá az úr: lészen utánpótlás!

LasDen
az nem csak rajtad múlik....ha nem lesz utánpótlás akkor baszhatod, akármilyen jó lehetsz :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Hát, ha elég kitartó leszek... :D

Nincs mit Uram! <#wink>

www.smart-bus.hu

Megvolt a Man Utd elleni meccs. Hazai palyan csak 1-0-ra kaptunk ki,ugyhogy bevalt a taktika. Ha belesz gyakorolva rendesen,akkor ez tokeletes lesz.

Koszi szepen megegyszer. Taktikai kezikonyvet pedig elkezdem atnyalazni :)

Darthmushroom
VB gyõzelemig?

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Mondanám, hogyha az érettségin nem akkor itt se... De ez nagyobb kihívás :D :D

LasDen
megbuksz!

Akkor kezdõdjön a KARRIER :D

<#nevetes1><#beka2>

www.smart-bus.hu

Sok sikert, remélem beválik! :) Azért szabd személyre... ;)

@Gerdzso: Örülök, már megérte leírni! :)

Egyébként Urak, tudom, hogy elcsépelt, meg mindig ezt írom, de a "Taktikai kézikönyv" a bannerban nagyon jól leírja az alapokat! Érdemes rászánni egy kis idõt... :)

www.smart-bus.hu

Kipróbáltam ezt 4-5-1 felállást a FM2012-ben, be is jött a City ellen idegenben szóval köszi! végre megvan a 3. taktikám is :D

Szycsu
Nálam ott kezdõdik a védekezõ taktika (Solt írása után erõsen megborulva az elméletem :D), hogy 5 védõ, 3 dm, 2 középsõ kp, akik támogatnak és egy szem csatár elõl :DDDD

Les Dogues

Na,akkor megprobalom oket osszerakni ez alapjan aztan nekiszaladok az MU-nak. Koszi szepen! :)

Ha védekezésrõl van szó, akkor én biztos használnék a középpályán védekezõ játékost. Az 5-4-1 helyett 4-5-1-t ( 5 középpályás vonalban ) játszanék. A két széle támadó, mellette két támogató, középen egy védekezõ. (Elõl a csatár ilyenkor támogató legyen, ne támadó)

Ha a három belsõ középpályásnál figyelsz arra, hogy erõs, jó állóképességû, jól szerelõ, jól helyezkedõ, jó emberfogó képességû játékos legyen, akkor elég hatékonyan tudnak így szûrni.

Esetleg, ha az ellenfélnél van kiemelkedõ képességû szélsõ akivel nem bírsz, akkor arra a szélre érdemesebb inkább olyan szélsõt tenni, aki védekezni is tud.

Arra figyelj, hogy védekezõ felfogású játékos elõtt ne legyen támadó felfogású, mert túl nagy lesz az ûr közöttük.

www.smart-bus.hu

De de..szolj bele nyugodtan,azert irtam! :D

Szerintem így túl nagy teher van a középpályán, de nem akarok beleszólni! :)

www.smart-bus.hu

Nolan azert raktam tamadora,mert Carrol nagyon egyedul van ott elol. Melyebbrol indul,talan tud valamit produkalni a tamadojatekban.

Én hármat szoktam, de úgy, hogy gyakorlatilag 1 poszt "vándorol". Ha az alap mondjuk a 4-4-2, akkor a kontra verziója a 4-5-1, az agresszív támadó verziója pedig a 4-3-3, vagy a 3-4-3.

Egyébként védekezõ taktikában én biztos nem játszatnék belsõ középpályást támadó mentalitással. :)

www.smart-bus.hu

Hany taktikat erdemes begyakoroltatni a csapattal?

En eddig kettot eroltettem de valamiert ugy erzem hogy kene egy atmeneti is.
Ugye van egy olyan taktikam,ami teljes mertekben a tamadasra iranyul. Ezt a taktikat olyan csapatok ellen szoktam bevetni ami ellen erosen illik nyerni (pl. West Hammel vagyok most,Wigan es a hasonlo kaliberu csapatok ellen ezt hasznalom). Ez altalaban be is valik,bar nagyon ritkan uszom meg kapott gol nelkul.

Aztan van a masik,ami az olyan csapatok ellen van begyakorolva amitol szinte tuti hogy kikapok. (Man Utd,City,Chelsea). Ez inkabb a vedekezesre van kitalalva,kontrakkal operalunk es igyekszunk sokat birtokolni a labdat de ez rohadtul nem mukodik viszont ez tunik logikusnak. Most ismet jon a Manchester United elleni meccs,valahogy kikene harcolnom egy X-et.

Mostanaban arra gondolok,hogy elkezdek megegy taktikat kitalalni,ami a labdabirtoklason alapul (Control). Nem reg kezdtem el beasni magam a taktika gyartasba es meg nem vilagos minden. Mindenesetre szurok be par kepet a mostani taktikakrol,hatha tudtok valami okosat mondani.

<2 uj embert igazoltam: Figueroa es Jordi Gomez>

Tamado taktika
Vedekezo taktika

LasDen
Úgy egy hónapja azért újra elõvettem a játékot és csak kezdtem egy - végül - rövid gamet. Az olasz válogatott padjára ültem le. Nem tûnt nehéznek a dolog, de a VB selejtezõk kicsit neccesre sikerültek. Örményekkel döntetleneztem, dánoktól kikaptam, így lett húzós a dolog, de a végére elsõ helyen utazhattam brazíliába.

De elõtte volt ugye egy Konföd Kupa is. A Mehikó, Kamerun, Brazil csoportba kerültem, ahol egyedül a házigazdákkal döntetleneztem. És az egész tornán egyedül Mexikó ellen kaptam csak gólt. Úgyhogy sima továbbjutás volt.

Az elõdöntõben Uruguay várt, akik nem voltak könnyû ellenfél, de Matri és Osvaldo segítségével leléptük õket.

A döntõben pedig a Spanyolok vártak. Egy pár hónappal korábbi barátságos meccsen simán megcsapkodtak minket, de most nem ment nekik. Beton védelem mindent visszaütött. Végül Matri és Giovinco góljaival nyertünk 2-0-ra. Éljen a Konföd Kupa gyõzelem.

Egy évvel késõbb nagy reményekkel vágtunk neki a VB-nek. Akár meg is nyerhetjük...akár. De inkább simán kiestünk a csoportból... :D