Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zavbal
az elmúlik elõbb utóbb (inkább utóbb).Elküldheted szabira de akkor kb 4 hétig nem látod és a probléma könnyen megmaradhat.Javasoltathatsz vele játékost akivel haverkodhat ha leigazolod de õk általában gyenge spílerek nem érnek semmit.
Szycsu
Hasonló kérdés, mint ez a lázadozás: Az ellen mi a leghatásosabb, mikor azért panaszkodnak, hogy honvágyuk van, meg nehezen illeszkednek be itt?

Les Dogues

Rúgd ki,és vegyél fel egy másik youth coach-ot.Nem fog belemenni a módosításba.
kosheen
kicsit elbasztam most vmit
leigazoltam egy új up edzõt, csak elszúrtam a szerzõdését és sima coachként van nálam. Viszont az értékei szarok csak az ifi edzése jó, ezért is hoztam. Most nincs youth coachom, van viszont egy szar edzõm. Nem lehet valahogy átzavarni õt az ifikhez? Próbáltam szerzõdést változtatni vele, adtam volna amax fizut de ragaszkodik az edzõi titulushoz.
mi a fenét csináljak vele?

Még a 11-ben nekem is volt egy nagyon jó középpályásom a Frankfurt-ban,akivel állandóan gondjaim voltak.Egy kicsit ki is emelkedett a csapatból játéktudás terén.Ezt õ nagyon is jól tudta,de kezelhetetlen volt.Kiemelkedõ meccs után 5,6-os átlag öt meccsen.Egy kulcsjátékostól nem igazán tûröm el ezt. Figyelmeztettem,fellázadt.Aztán kritizálni kezdett,majd összeveszett a társaival is.A helyzet akkor úgy állt,hogy tekintély alapján magasan a csapat fölött álltam.Akkor már 56 éves voltam,nyertem mindent,amit lehetett az Aston Villa-val és a Fiorentinaval.BL-eket,Bajnoki címeket.Úgyhogy kivágtam a tarcsiba.Ott tovább folytatta a hisztit.Hiányzott az edzésekrõl,de nem érdekelt,minden alkalommal megkapta a két heti fizetéslevonást.Négy éves szerzõdése volt még,el akart igazolni,jelentkezõk is voltak bõven.De belém bújt a kisördög és nem engedtem el.Egy év is eltelt,mire lehiggadt.A csapatnak jól ment,visszakönyörögte magát,de nem engedtem.Erre látszott,hogy összezuhant.Még egy év a B-ben,majd visszaraktam a csapatba.Még mindig csak 24 éves volt,de már voltak jobbak nála.Soha többet nem volt vele problémám,szezon végén szó nélkül elfogadta a rotációs keret szerzõdést is.Nem tagadom,elégedett voltam,talán még egy picit élveztem is,hogy sikerült betörnöm.De megfogadtam,hogyha nem kötnek kifejezetten érzelmi okok egy játékoshoz,nem
csinálok ilyet többet.És nem is csináltam.Keménykezû edzõ vagyok,és ha a reputációm magasabb,mint a csapaté,nem tûröm a kritikát.De legfõképp azt,ha valaki bomlasztja a csapatmorált.Az nálam szent és sérthetetlen.Egy új csapatnál mindig azzal kezdem,hogy leváltom a csapatkapitányt.Akinek a legnagyobb a tekintélye az lesz az új,ha õ volt,akkor a következõ.Pontosan tudniuk kell,hogy ki a fõnök.A morcosak
két nyert meccs után megnyugszanak,aki nem áll be a sorba,átadólistára kerül.Nálam az is elõfordult,hogy gyõztes meccs után is ordítoztam velük,mégsem lázadozott senki.Egy kupameccsen egy ötödosztályú csapat ellen a 87.percben megnyerni a meccset az nálam elfogadhatatlan teljesítmény.Ez a felfogás nálam évek óta(jól)mûködik.Egy profi klub nem óvoda,és már nem érzek késztetést arra,hogy újra valami hasonlóba fogjak.(Egy kedvenccel esetleg kivételt tennék)
Valószínûleg sokan sokféle mentalitással kezeljük a dolgokat,csak szerettem volna leírni,hogy
így(is)lehet csinálni,és még az eredmények sem maradnak el.
kosheen
cselendzs - nyerj BL-t úgy hogy az egész keretet ugyanúgy hivják
kis könnyités, hogy te döntöd el, hogy a "Kis" team, vagy a "Kovács" fc legyen-e a befutó :D

kikaptunk a benficatol 6-2-re hazai palyan <#gonosz3>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Sysfox
Én is, mert ettõl életszerû a játék! :)

Annak idején, még 1-2 verzióval korábban a Wolfsburg mestereként küzdöttem Grafite-tal. Eladtam a brazil barátját, onnantól kezdve folyamatos kritizált, minden döntést kommentált, meguntam, átadóra tettem, kitettem a csapatból, majd egy fél szezon múlva vissza.

Abbahagyta a hisztit, és újra rúgta a gólokat.

Baromi jó volt a játék ezzel a kezelhetetlen csatárral. :)

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

zavbal
nekem a 13-ban befutottak úgy emlékszem mikor bajnok lettem <#vigyor>
Szycsu
Erre csak azt válaszolnám, hogy idén (is) 3x volt eltiltva az orosz csatárom a sárgák és pirosok miatt, kétszer volt sérült (több hét mindkettõ) és mégis megrúgta 20 meccsen ugyan azt a gólmennyiséget (20 gól), mint tavaly 28 meccsen. Idén is gólkirály lett és tavaly is. Ennyit megér ez a pár lap :D

Más: Látott már olyat valaki, vagy csak nekem új, hogy bajnok lett a csapat (idegenben), erre piros felsõben (gondolom a cserék) beszaladtak a pályára meg konfettit szórt a játék. LOL :D
Ui: Az utolsó 5 forduló miatt meg is érdemelték a sok konfettit, majd jövök beszámolóval.

Les Dogues

Én szeretek küzdeni a játékosokkal... bírom, ha macerásak! :)

www.smart-bus.hu

Amúgy van rá mód hogy létrehozzak egy B csapatot? Mert jól jönne a fiatalok szempontjából.

Az bizony.Kölcsönadni egy szezonra alsóbb osztályba,ott kiderül,hogy rend van-e a fejében.
Ha igen,lesz egy jó erõcsatárod,ha nem,nos-akkor meg lesz egy Balotellid.
Nem baj, ha magas az agressziója, ettõl még önmagában nem fog sok lapot kapni. Akkor van baj, ha a "dirtiness" értéke túl magas, illetve, ha a sportmanship értéke túl alacsony. De ugye ezek rejtett értékek... :)

Nagyon jók a fontos fizikai és mentális értékei 16 évesen... jó kis erõcsatár lehet belõle, láncold magadhoz! :)

www.smart-bus.hu

Szerintem ez a srác már 18 évesen jobb lesz,mint a Sanyi valaha is volt.Csak valahogy le kéne faragni
az agressziót,mert ebbõl gondok lesznek.
A B csapatról jut eszembe.Korábban többször is csináltam olyat,hogy valakit pár hétre fegyelmezési
szándékkal elérhetõvé tettem a B csapat számára.A dolog remekül mûködött is addig,amíg egyszer
csak nem tudtam visszaállítani az eredeti nagycsapatba.Beragadt,vagy mi a fene és a végén nem tudott játszani a kulcsjátékosom,mert hulla fáradt volt.Tiszta ideg lettem,mert nem engedte kivenni belõle.Más megoldás híján vettem a bátorságot,és egy klikkel átdobtam a tarcsiba,majd azonnal
vissza,és minden OK.Persze rögtön fellázadt(jogosan),de egy bocs és el volt intézve.Ez valami bug lehet?Találkozott valaki már ilyennel?

Meg nem alapember,cserekent van csak szamontartva. Csak akkor allitom be,ha az elsoszamu tamadom leserul vagy ha mar biztos a siker es mar csak kicsi van vissza a meccsbol.
De amugy elerheto a B csapat szamara is.

Én látatlanban megadok neki tizenöt sárgát meg öt pirosat szezononként.
Többet csak azért nem,mert el lesz tiltva.
zorrobomber
Klasszis lesz belõle, lásd Torghelle Sanyi :)

Köszi,megint tanultam valamit.Szerinted mi lesz ebbõl a Speziale gyerekbõl?
Egy jó erõcsatárt lehetne belõle faragni.
A staff nagyra tartja,de engem aggasztana ez az iszonyatos agresszivitás.
easy<#idiota>

mikor betolti a kepet akkor gyorsan nyomj egy esc-et.

OK.Akkor ezt letudtuk.
Ezeket a Parma képeket csak én nem tudom megnézni?
Akárhányszor rámegyek,egy másodperc alatt eltûnik,és valami domaint akar velem vetetni.
Látom beindultál! :) Gratulálok!

www.smart-bus.hu

Na menjenek a ...

Lezuztuk a Pana-t :D

Vegeredmeny

Rugattam egy golt a csodakolokkel is:
Marco Speziale

Én nyugodt vagyok, semmi okom idegeskedni! :) Vita meg nincs, tények vannak! ;)

Egyébként meg attól, hogy scout programot használsz, még nyugodtan jöhet beszámoló.

www.smart-bus.hu

Nyugi,nem sértõdtem meg,sõt magamban jókat mosolyogtam,mert sejtettem,hogy ez egy jó téma lesz
vitára.És én folyamatosan játszom a játékkal,néha napi 16 órát is,de a a GS-t hetekig meg sem nyitom. A mentéseim jó részében nem is használtam.Tapasztalatra meg már nincs szükségem.Egy balesetbõl kifolyólag le vagyok rokkantosítva,gyakorlatilag ez az egyetlen kikapcsolódásom.Be vagyok zárva a
8.emeletre,havonta egyszer hagyom el a lakást,a kezem sem alkalmas sok mindenre.Csillagászati idõt töltöttem én már el az FM-el.Nyertem én a Pro Vercellivel (FM 12) már 14 Serie A-t meg 8 BL-t akkor,amikor a GS még meg sem jelent. És valami nagyon hasonlót csináltam (FM 13) a Bursaspor élén is.És soha nem játszok nagy csapattal.
A Real Madrid az (egyik)kedvencem,de a 2009 óta nem játszottam velük sem.A Haladásra visszatérve
pedig szándékosan nem akartam addig nyújtózkodni,amíg teljesen stabilnak nem éreztem az anyagiakat.
Az elsõ nap kirúghattam volna az egész staff-ot,és kis pénzbõl is hozhattam volna jobbakat,de nem
tudtam/akartam megadni amit kértek,inkább vártam.
Az elsõ évet úgy kezdtem,hogy elment:Guzmics(DVSC)Radó(FTC)Schimmer(FTC).Télen:Halmosi(Aris)
Rózsa(Ausztria,már nem emlékszem,hová)Az elsõ három évben szinte senki sem jött,csak ment,a bejövõ pénzre pedig ráültem,majd a facilities-re költöttem.Akármilyen gyenge csapatom is volt,mindig ott voltunk elöl a 3-5.helyen.
Spóroltam,és nem bántam meg,az idõ engem igazolt.Nekem ez nem sprint volt,hanem maraton.Tudtam,
hogy hosszú mentés lesz.És amikor az elsõ BL-t nyertem,a 23-as elsõ keretben 18 saját nevelésem volt,
nem a világ négy sarkából összeszedett zsoldos.A válogatottról már nem is beszélve,mert kilenc
játékosom is volt a kezdõben.EB gyõztesek és VB bronzérmesek.(Egyébként az EB-gyõzelemnél a Szõke Kavics volt az edzõ)És 25 szezon után nagy büszkén visszavonultam.De ez már majdnem karrierbeszámoló,azt pedig nem akarnám.Szóval hidd el,tudom mit csinálok.

Gerdzso: Azoknak az ifiknek,akikbõl lehet valami,egyértelmûen jót tenne a kölcsön,de itt könnyen rá
lehet fázni.Ha olyan csapathoz adod kölcsön ahol nem engedik játszani,akkor egy fiatal játékosnak
kiesik egy olyan éve,ami a fejlõdése szempontjából életbevágóan fontos lenne.Tehát csak oda add
kölcsön,ahol játszik is.Én ezt mindig úgy csinálom,hogy nem kérek érte pénzt,és beállítom,hogy
visszahívható.Ha eltelik egy-két hónap és nem játszatják,akkor visszahívom.Amikor a staff intézte
a kölcsönjátékosokat,ott tengõdtek valahol,év végén meg visszajöttek három meccsel a lábukban.
Hiába volt a szerzõdésben,hogy elsõ csapat,nem játszatták õket.
Azt ugye mondanom sem kell,hogy mit fejlõdik ezalatt.Ennél az is jobb ha mindig játszik az ifiben.
Azokkal a fiúkkal pedig,akik semmire nem lesznek jók,egyszerûen nem foglalkozom.
Ezzel a Scout cuccal most megnéztem hogy hol tartok (150-170-es játékosok), aztán mehet is a törlés, mert próbáltam vele játékosokat keresni, de nem igazán értek hozzá... :D

Éreztem, hogy sértõdés lesz ebbõl, pedig hidd el nem bántó szándékkal írtam. :) Csalónak én azt tartom, aki másik játékos ellen tesz jogosulatlan elõnyre szert. Az, hogy te a gép ellen könnyítést használsz, az a te dolgod, én ettõl nem leszek sem több, sem kevesebb, ergo egyáltalán nem érdekel. :)

Kizárólag azért írtam le a véleményemet, mert én is használtam régebben, van vele tapasztalatom, és tudom, hogy nélküle sokkal jobb érzés eredményeket elérni. Továbbra is minden bántó szándék nélkül, de, ha scout segítséggel sem sikerül bajnokságot nyerned 4 év alatt egy Haladással, akkor szerintem egyelõre maradj inkább nagyobb csapatoknál, ott alaposan ki lehet tapasztalni mindent, van pénz, eleve fejlett a megfigyelõi hálózat, jobban be lehet gyakorolni az alapokat.

Ha lesz kedved, egyszer egy karrier erejéig próbáld ki scout nélkül a játékot akár nagy csapattal... teljesen más élmény, hidd el nekem. ;)

www.smart-bus.hu

Na ilyen átigazolási idõszakom sem volt még, 6 játékos ment nyugdíjba, helyükre jött 8 db 16-20 éves játékos + 2 29 éves játékos...

Amúgy ezeket a 16-18 éves játékosokat megéri kölcsönadni? Vagy jobb ha hagyom õket az U18-ban?

Szycsu
Én hazai pályán mindenképp a támadást ajánlom. Benéztem már a fradival, hogy idegenben kivédekeztem egy döntetlent, aztán otthon meg kikaptam 1-0ra, mert beálltam védekezni és ki is estem bl playoffból

Les Dogues

\
Az a gyanúm,hogy nemrégiben kötött új szerzõdést.Tízbõl kilencszer ez oka.
Ritkán elõfordul,hogy nem szereti a csapatodat,vagy a riválisod a kedvence.
Selejtezoben a Panathinaikos lesz az elso ellenfelem. Velemeny? :|
Merjek tamadni ellenuk vagy bunkerfocizzak?

,,Az ügyfelem jelenleg nem akar tárgyalni a kluboddal." Imádom, eligazolnám a gyereket egy gyenge orosz csapatból... ezeknek mi kell? nem elég a 3 prl nyerés sorozatban és a 2 bl egymás után? sõt 2x még FA kupát is nyertem...

Köszi! Megpróbálom :)

Pedig továbbadási záradék nélkül (fõleg nem fiatal) játékost nem szabad eladni.Ha biztosan nem tudod megtartani,fel kell ajánlani kluboknak.(+40%)Ebbõl,ha sok a fiatal tehetséged,késõbb sok millió is
bejöhet.Sajnos ezekkel a mega klubokkal nem is lehet versenyezni,amíg nem lesz egy szinten a reputáció.
De ha már BL-t meg PL-t nyertél,olyan nagy bajban nem lehetsz.Tölts be a brazil/argentin ligát,aztán
küldjél rá egy fél tucat scout-ot.Aztán már csak imádkoznod kell a munkavállalásiért,mert ott évente
találnak vagy nyolc zsenit.
Hát én próbálok versengeni a többi csapattal, de a védõsoromat állandóan elviszik... összeraktam egy jó védelmet, aztán abból a két szélsõt megvette a Madrid, az egyik középsõt a barca egyet pedig az arsenal, aztán a tarcsiból kellett felhoznom a játékosokat... hiába kaptam értük sok pénzt, olyan jókat mint õk voltak nem tudok újra venni, "csak" 18m fontal nehéz gazdálkodni, 1-2 milliókért veszek játékosokat, akiket két év múlva elvisz egy nagy csapat, mert én kiszenvedek neki egy 50-60 ezres fizut addig a Madrid röhögve ad 100ezreket + magas bónuszokat... az elmúlt 2 évben 6 játékost vesztettem el így... hiába ajánlok új szerzõdést elutasítja... az eladott játékosokból pénzt meg szinte nem is látok, hiába beszéltem már többször is a vezetõséggel errõl...

Gratulálok,ez szép teljesítmény volt.De egy angol csapattal ezt(vagy hasonlót)meg is kell tudni csinálni.Én az évek alatt bármelyik csapattal játszottam,a PL-ben dõlt a pénz.Oda könnyû jó játékost igazolni,és eladni is.Csinálj ilyet egy Csepellel például.Az lenne a non plus ultra.Mind tudjuk,hogy a nincstelen magyar ligák micsoda kihívást jelentenek.Még a télen csináltam egy magyar adatbázist,ahol brit szinten voltak az anyagiak,de szó szerint.Komoly pénzdíjak,TV-s pénzek,minden.Modern stadionok(nézõkkel)az ifik francia szinten.Aztán úgy a negyedik évben abbahagytam.A csapatok fele csõdben,ilyen Kanta az MTK-ban 50 ezer Euro-s fizuval plusz 400000 év csapata bónusszal,meg hasonlók.De azért világosan látszott,hogy a
pénz az úr.A Debrecen,de a Videoton is vitézkedett európában,mert minõségi játékosokat tudtak venni.
Nagy pénz,nagy foci,nem is kérdés.De beleuntam,mert irreális volt,hogy három-négy csapat klasszisokkal ,
a többi meg tudjuk,hogy milyenekkel.A vidi 8-10 gólokkal nyerte a bajnokikat.

Genie scout-al nem lehet valahogy megnézni egy adott csapat játékosait?

Én a Colchester-el minden segítség nélkül játszottam, 6. évben PRL-t nyertem, 7.-ben pedig BL-t, pedig a Liga 1-bõl indultam, 1. év feljutás CH, 2. év maradtam CH, 3. év feljutás PRL, PRL-ben csak 3 év kellett, nem tudom mennyire számít ez gyorsnak, de gondolom Genie cuccal fele ennyi idõ kellett volna, mert volt pár olyan igazolás amit nagyon megbántan :S de voltak nagyon jók is (vétel 50e fontért, eladás 15m fontért)

El kell,hogy ismerjem,amit leírtál.Az egészbõl talán a legfontosabb,hogy valóban soha nem volt
kimondottan rossz igazolásom.Volt,aki nem vált be,de túladtam rajta.Magyar szinten pedig az
elsõ néhány év kész szenvedés tud lenni.25 éves mentésem volt a Haladással,de ha jól emlékszem,
négy év kellett a bajnoki címhez.És hiába volt a genie scout,ha nem volt pénz igazolni.Sem edzõt,sem játékost.Ha jött valaki,aki csak egy kicsit is kilógott az NB I-bõl,fillérekért vitték el tõlem.A kulcsjátékosomért 90 ezer euro-t meg egy edzõmeccset ajánlott a Sevilla,és eladta a tulaj a fejem fölött.És egy pillanatig sem éreztem,hogy elõnyben lennék.Az 5. évtõl kezdtek megváltozni a dolgok.Egyre jobb ifik jöttek,akiket 40-50%-os továbbadási(vagy hogy mondják)pénzért adtam el.És innentõl lett itthon pofonegyszerû minden.Mert ha van pénz,akkor minden OK.Ráadásul 2018-ban új tulaj lett,aki 14 milliót pumpált a klubba.És én akkor sem játékost vettem,hanem kirúgtam a
komplett staff-ot.A head of youth development futószalagon hozta a magyar szinten klasszis fiatalokat.2026-ban nyertem BL-t.(majd még négyet)Tehát az én tapasztalatom az,hogy amíg nincs
pénz,megsüthetem a Genie scout-ot.Ráadásul mindenki tudja,hogy hiába vagy gazdag itthon,nem
tudsz versenyképes fizetést adni a játékosaidnak,még egy holland középcsapat is elszipkázza õket.
Ezen a reputáció emelkedése késõbb segített.
Na mindegy,mégegyszer-az nem vitás,hogy elõnyt jelent,de én pénz nélkül nem értem vele semmit.
És végül:használom a genie scout-ot,tehát CSALÓ vagyok.Részemrõl ez a téma befejezve.

Szycsu
Én nem használom ugyan, de 3. évemben majdnem sikerült a fradival bejutnom bl fõtáblára, pedig csak pár afrikai játékosom volt szezon elején (volt olyan, akit nem is tudtam nevezni bl-re..). Nem tudom milyen lehet scout programmal, de, ha még hamarabb értem volna el, hogy EL-ben kikössek (miután bl playoffból a visszavágón kikaptam), akkor szerintem is irreálisan hamar meg lett volna. Még most is úgy érzem, hogy a keretem gyenge a BL/EL-hez, csupán sikerült jól kialakítanom egy támadó és egy védekezõ (konkrétan betonból húztam egy falat a gólvonal elé) taktikát, amivel a nálam nagyobb csapatokat is sikerült már 1-2x elkapni

Les Dogues

Zenszkij
<#eljen> de néha azért én is használtam :).

Sõt egyszer az fmrte-t is használtam, mert meguntam a csapat mezét, és átváltoztattam kicsit, de ennyi.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Abban teljesen igazad van, hogy a te játékod, ezt én tiszteletben tartom, nem is kívánok beleszólni. Sõt, becsülöm, hogy õszinte vagy.

De, ettõl még nincs igazad! :) Induljunk ki a Fradiból. Nézd meg, hogy indulásnál milyen edzõk, játékosok, és egyéb stábtagok érhetõek el a játékból. Ezután nézd meg, hogy milyen edzõket, játékosokat, egyéb stábtagokat tudnál igazolni külsõs program segítségével. Egyértelmû klasszis különbségek vannak, amik meghatározzák az egész karrier kimenetelét!

Scout program segítségével igazolva elsõ évben garantált a bajnoki cím, elsõ 1-2 évben pedig a BL fõtábla. Ugyanehhez scout program nélkül jóval több idõ kell.

Nincsenek olyan jó edzõk, játékosok, következésképpen nincs annyi pénz ( eladások, kupák ), ergo minden sokkal nehezebb, nincs egybõl annyi siker, kisebb a reputáció, stb.

Tehát nem arról van szó, hogy órákat spórolsz meg, hanem arról, hogy a scout program nélkül nem lennél olyan eredményes az elsõ 5-10 évben, ez fix. Na most hány mentésed tartott tovább 10 évnél?

Az egész játék lényegét veszi el! Nincs benne, hogy téved egy gyengébb scoutod, nem futsz bele téves igazolásba, olyanok is képbe kerülnek, akiket egyébként nem is látnál, stb.

Megértem, hogy valaki minél elõbb akarja a sikert, de nem tudok vele egyetérteni. Szerintem az odavezetõ út legalább olyan fontos, mint maga a siker. Ha ezt az utat rövidiítjük, akkor sokkal hamarabb unjuk meg a mentést, a játék számos egyéb élvezeti faktorát iktatjuk ki, stb.

Sikerélmény szempontjából közel sem egyenértékü az így elért bajnoki cím, egy tisztán elért 3. helyezéssel. Ezt tapasztalatból tudom.

www.smart-bus.hu

Maximálisan elfogadom a véleményed,és nem nem sérti az önérzetemet.És én pontosan ezért nem írom tele az fm-oldalakat karrier beszámolókkal,mert tudom,hogy nem lenne sportszerû azokkal szemben,akik nem használják.De azt is tudom,hogy ugyanoda jutnék nélküle is,mint ahol most tartok.Egyszerûen nem töltök órákat keresgéléssel,és ennyi az egész.Magamnak játszom,a saját szórakozásomra,nem mások elvárásainak megfelelve.Nagyon jól ismerem a játékot, és ennyi év után(fm 13:1122 óra)szükségem sem lenne rá,de szeretem.
Az,hogy a progi feketén-fehéren leírja,hogy mi lehet egy emberbõl,még abszolút nem garancia arra,hogy valaha is eléri azt a szintet.Ahhoz még sok más összetevõ szükséges,hogy kihozd belõle a lehetõ legtöbbet.
Konklúzió:Nincs szükségem önigazolásra,és távol álljon tõlem,hogy bárki is úgy érezze,hogy
meg akarom gyõzni.Ez az én játékom,én így szeretem játszani,pontÉs én legalább õszinte vagyok.
Mi az a progress rate? A fejlõdésébõl még annyi van hátra vagy micsoda? :D

Ennyi! :)

Én is használtam párszor, de sokkal hamarabb unalmas lesz tõle 1-1 karrier. Amikor nagyon HC kedvemben vagyok, akkor még az atribute maskingot sem kapcsolom ki! :))

www.smart-bus.hu

Most akkor ez hogy van, gyors rákerestem egy játékosra, és 170-es potential rating-ja van, 4,5 csillagos játékos lehet belõle(a progi szerint), de lefuttattam a scout-ot és csak 2,5-es lehet belõle most akkor a progis a jó vagy hogy van? :D

zorrobomber
Mennyi féle önigazolást láttam már ezzel kapcsolatban az évek során... :)

korbin555 megközelítése is egész jó, csak éppen ott bukik el, hogy szerinte egyébként is megtalálná ugyanazt az embert. Nem, nem feltétlenül találnád meg ugyanazt az embert, mert a potenciál játékon belül csak szubjektív módon jelenik meg az alkalmazott scout-on keresztül, míg a scout progi feketén fehéren leírja hogy mi lehet az emberbõl.. de ha nem nézzük a potenciált, és edzõkrõl beszélünk akkor sem feltétlenül lesz benne az ismeretségi körödben az az edzõ akit a progi kidob.