Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok. Évek óta nem jártam az SG fórumon, de a Football Managert 2006 óta játszom. Az elmúlt években nem sok idõm volt és más fórumon játszottam, de valamilyen indíttatásból ma elkezdtem játszani. A régiek közül talán még páran ismernek, az újaknak gratuláció !

A Heerenveen csapatával kezdtem, itt az egyik érdekes meccsem.

Én meg elherdáltam 7.5 milliót a hannoveri Schiemedebach-ért, inkább vettem volna meg Radja-t 😄 Bár a német/kolumbiai jobbhátvédként is jól használható Hát igen a pénz nagy úr, az FM-ben meg pláne 😄
Mor3llo
11,25m euró
Naná, vannak még lyukas foltok, de sajnos nem tudom elengedni a pénztárcát ész nélkül 😊 megpróbálom megdönteni az örök igazságot, és változtatni rajta: kis pénz, nagy foci 😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Nainggolan-t mennyiért szerváltad? Egyébként jó keret bár még erõsítésre szorul itt-ott 😊 és sok sikert az európai porondon! 😊
Mor3llo
UEFA selejtezõben a Malmõt ütöttük ki 8-3-as összesítéssel
Következik az ír Shamrock Rovers
Játékosmozgások
Be:

Ki:

Végleges keret

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Mor3llo
Parádéval kezdtük az idényt!

Szycsu
Total Uninstall 5-tel töröld le a játékot, az minden létezõ file-t letöröl.

Les Dogues

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni FM12-höz.. Remélem vannak még, akik azzal játszanak... Szóval adódott egy olyan problémám, hogy egyszercsak nem akarja betölteni a mentett játékokat a gép (3 rolling auto save-re van állítva, egyiket sem tölti be) a következõ hibaüzenettel:

Elõször azt hittem, mentés közben történhetett valami crash, és ezért nem tölti be a mentéseket. Ám kipróbáltam egy másik gépen, és ott betölti a játékot hiba és gond nélkül.
Uninstalláltam már az FM12-t és a Steam-et is, kitörötltem minden fájlt a dokumentumok mappából, hátha ott lehet valami hiba, de valahányszor visszarakom a "nyers" változatot (se mezcsomagok, se arccsomagok, semmi), ugyan ezt a hibát írja ki. Kerestem a Steam vagy az FM registry fájl-jait, hátha azokat nem uninstallálta valamiért, de sehol nem találtam, hol lehetnek ezek. (win8 egyébként, és alapértelmezett installálás program files x86-ba). Azért gondolom, hogy beragadhatott valami, mert az uninstall, majd install után is megtartja az FM az eddig beállított beállításaimat (pl euro a font helyett, ablakban játszok a teljes méret helyett, nem tömörítve mentek, stb stb.). Nem értem, miért nem felejti el ezeket a beállításokat.

Tudna valaki segíteni, hogyan tudnám újra játszhatóvá varázsolni a játékot ezen a gépen? Nagyon hálás lennék érte.. 😊

elõre is köszönöm a segítségeket/ötleteket!

Szycsu
Mondjuk a padra hoznék 1-2 jobb játékost. Ha, meg BL gyõzelem a cél, akkor mindenhová 😄

Les Dogues

Mor3llo
Hát sok sikert!
Én egyelõre elégedett vagyok azzal, hogy fiatal játékosokat veszek 😄

Darthmushroom
Én tegnap kezdtem velük, kicsit nehezítve mivel csak brit játékosokat igazolok.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

http://imagerz.com/QFdDWl1RBFA
http://imagerz.com/QFdDWl1RBFE

Azért a PL cím még messze van, de igyekszem 😄 Itt van két kép a felállásról meg a keretrõl. Szerintetek hol kellene még erõsítenem? Annyi még, hogy Charlie Austin (csatár)érkezik nyáron 5 millióért a Burnleytõl
Ez így nehéz... mutass képet róluk.

www.smart-bus.hu

Üdv,

Nagy dilemmában vagyok: nem tudok dönteni két kapus között. Bardi Gábor reflexe, one on ones, handling, stb. értékei sokkal jobbak, mint a jelenlei kapusomé, viszont a jelenlegi kapusomnak jobbak a position, composure, contentration, agility értékei. Szerintetek ezek közül melyik lenne a jobb?
Mor3llo
Na lövök én is egy gyors beszámolót. Evertonnal kezdtem, lassan kezdõdik a 2. szezon.
Az elsõ szezon elején távozott Fellaini, kellett a zsé, így tudtam frissíteni a csapaton. Kb a szezon felét masszívan a 9. helyen töltöttem, de szó szerint 😄 aztán az utolsó fordulókban rákapcsoltunk, miközben a Szarkák és a városi rivális 'Pool egyre hanyatló formát mutatott, így meglett a 7. hely: indulhatok majd az UEFA kupában. Összeségében elégedett vagyok a szezonnal, masszív középcsapat voltunk végig, néha sikerült 1-2 nagy grabancát elkapni. Mivel az év végi pénzesõk után is -6 millión volt az egyenleg, így kénytelen voltam túladni Bainesen is, 22 millióért. Így most lesz egy kis kess igazolni, de leginkább lejárt szerzõdésûekre/kölcsönökre apellálok majd.

Szycsu
Így tovább! Egy-két éven belül legyen meg az a PL cím 😄 Nem tudom mennyire befolyásolja a tranfer-update, de nálad nincs Arsenal-anomália (minden évben megnyerik PL-t), ahogy elnézem 😄

Les Dogues

Sziasztok!

Új vagyok még itt a fórumon, de a játékkal már jó pár éve tolom. Nekem nagyon bejön a game, bár néha felhúzza az agyam rendesen 😄

Most éppen a Fulham-el vagyok. 1. évben 9.lettem, alap kerettel (a legújabb transzfer update-vel). Most 2.szezonban 7. helyen állok, decemberben. Jó szériában vagyok. Vertem az Arsenalt(14. helyen állnak), idegenbe az Evertont, szóval most megy. Célom az Európa liga majd. Amióta játszok a legnagyobb sikerem még az FM12-vel, két francia bajnoki cím egymás után a Toulouse-al. BL-be meg negyeddöntõ, csak azt a mentést akkoriban sikerült sikeresem elcsesznem.

Gondoltam néha-néha leírom, hol járok a játékban. Meg majd teszek fel képeket az aktuális keretrõl.

Jah meg mindenkinek ajánlom BRADE HANGELANDOT. Legjobb védõ!!!! 😄

Urak!

13,3-s laptopon, illetve ezeken az intel HD2-3-4000 integrált videókártyákon játszik valaki?

www.smart-bus.hu

Hát ez mekkora már... 1 meccsen 3 játékosom lesérült, 4 nap múlva meg BL elõdöntõ 😄

Küldtem privát üzenetet 😊

Az lenne a kérdésem, hogy az miért van: 240k a fizetési keret, 180-nál vagyok, de nem tudok 5k-nél nagyobb fizut adni a kulcsjátékosoknak?
Én szívesen átküldeném,de ahhoz el kell magyaráznod,mit kell vele csinálnom.Három darab van belõle.
Név szerint: Scissor kick,Pass,Juke.
Amúgy akinek van ilyen FM13-as Steam Trading Cards-ja vagy mije és nem kell neki, az átküldené nekem, unokatesóm gyûjti õket és névnapjára gondoltam adok neki párat, csak sajna 12-eshez nem jár.

Darthmushroom
pont ezért jó.. 12-be összedobtál egy taktitkát vettél 2-3 embert és világverõ voltál. abba meg semmi kihívás. legalább így nem 2-3 év kell egy bl gyõzelemhez Feyenoord-al 5. évbe lett meg elsõnek, többi csapattal meg még nem is nyertem (Lazio,Derby,Sociedad)

Én mindennel rengeteget pöcsölök... Egy meccs nálam alaphangon 1 óra! 😊 Nem sok idõm van játszani, de akkor is csak így tudom élvezni! 😊

www.smart-bus.hu

Igazad van.Összetettebb(komplikáltabb,bonyolultabb).Sok embernek ez egyenlõ azzal,hogy nehezebb.
Rengeteg idõt kell rászánni egy jó karrierre.Számomra maga a meccs a játékidõ kis részét teszi csak ki.
Néha azt veszem észre,hogy két meccs között elrepült egy óra,mert valamin agyalok.De én megengedhetem
magamnak ezt a luxust,mert idõmilliomos vagyok.Még amikor az ember elért egy olyan szintre,hogy a liga
30 legjobb játékosából 20 nála játszik,akkor is mindig van valami,amin még lehet javítani.Addig pedig hosszú
és sokszor rögös az út.
Nem nehezebb, csupán összetettebb. Ha gyengébb vagy, akkor alkalmazkodni kell, ha erõsebb akkor dominálni. Sok aprónak tûnõ dolgon múlik a siker... Pont mint az életben, és egy szimulátornál ez így van rendjén.

www.smart-bus.hu

Én nem úgy vettem észre,hogy nagyon kiismernének.Még a 2009-hez csináltam három taktikát,amibõl 99%-ban
csak kettõt használok.És mindenki a természetes helyén játszik.Külföldi fórumokon többször leírták,hogy az
átképzett játékosok(pl balhátvéd-bal oldali középpályás stb.)nem fognak stabilan jól teljesíteni.Játszhatnak jól,
de kiemelkedõen és fõleg folyamatosan már kevésbé.Játszhat az ember valami buta taktikával is,de minden posztra
úgy kell passzolnia az embereknek,mint kesztyûre a kéz.És ha ezek a taktikák 101%-ban be vannak gyakorolva,
annak mûködnie kell.Pontosan tudni kell,mit vársz az adott poszton tõlük,és ifi korban el kell kezdeni finomítani a
kulcsfontosságú tulajdonságokat.És a minõségi játékosok mellett már legalább olyan fontos az edzõi stáb is.
Ha megfontoltan igazolsz,és nem sajnálod az idõt a személyzetre sem,bármelyik liga bármelyik csapatából néhány
év alatt egyeduralkodót lehet csinálni-még a 13-ban is.(A pénz nem elhanyagolható szempont,de ez más kérdés.)
Én a magam részérõl nem hiszek abban,hogy jót tesz egy csapatnak,ha minden harmadik meccsen más taktikával
fut ki a pályára.Ha tudom,hogy az enyém a jobb csapat,nincs az az isten,hogy változtassak.Féljen,alkalmazkodjon.
Garancia persze semmire sincs,mert ez egy JÁTÉK!.És a rizikófaktort bele kellett építeni.Mert ha mindig csak
a nagyobb reputációjú,vagy a jobb játékosokból álló csapat nyerne,akkor nem létezne ez a fantasztikus játék,
amit annyian szeretünk és néha bizony tudunk gyûlölni is.
Abban egyetértek,hogy nehezebb,mint a korábbiak,de valamiben ugyanaz-lehetetlen nem létezik.
bakkerman
vissza is tettem a 12-t

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Darthmushroom
elsõ 2 évbe bajnok lettem velük

Kiismernek, jobban kell alkalmazkodni az ellenfélhez...

www.smart-bus.hu

nekem is ez szokott lenni csak nálam sérüléshullámmal mutatkozik fõleg ha minden posztra van 2 emberem meg a játékosárak szabadulnak még el a fizuról meg ne is beszéljünk 10 millás játékost 35 alatt nem tudnék elhozni de a gép az én 15 millásomért 15 adna és alkudni sem akar persze nem adom el neki meg ilyen röhely igazolások javi martinezt 1 év mulva megveszi a man utd 40 milláért amikor most ment oda a másik hogy pl a totenhamben az adebayor meg a levandowski(akit szintén 40 mvettek meg)fejenként kb 40 golt vágnak és egyszer sem voltak sérültek azé kicsit vicc

Zenszkij
az fm 13 rossz játék lett, marha nehéz, értelmetlenül sokszor, nem tudsz taktikázni mert elver a gép

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
azért az hihetetlen hogy bármelyik csapattal kezdek,a második év pokoli az elsõhöz képest,igazoljak bárhogy..nem hiszem h ez valósághû,hogy az a taktika meg az a felállás amelyik tavaly még bundes 2. helyet hozott,meg BL top8-at,az most arra elég hogy 7 forduló után 15. legyek,Bl-ben két kör után 0 pont. Évente cseréljek taktikát? (fm13)

Reggel kezdtem egy új karriert a Lazio-val.Most február van,a Klose duplázott és máris fizetésemelést kér.
Persze elhajtottam a francba.Mit akar 34 évesen?Szezon végén úgyis lapátra kerül.Ami igazán elszomorít,
hogy még ennyi idõsen is klasszisokkal jobban játszik,mint egy Zárate.Csak néhány évesre tervezem ezt a
mentést,megpróbálok eredményes lenni minél elõbb.Eddig jól megy,elkerültek a sérülések is.Télen kaptam
pénzt is,de félretettem a szezon végére.Egy csapatra való egész jó játékos van átadólistán,majd május környékén megnézem a lehetõségeket.Kivételesen nem foglalkozom az ifikkel sem,nem tervezek öt évnél többet.Az Európa Ligában simán továbjutottam,csak a Lyon tudott megverni idegenben.Az Inter
a 20.fordulóban kiesõ helyen áll,teljesen el is vannak adósodva.Már a harmadik edzõt szerzõdtették,de így
is hatos vereségszériában vannak.Kellemesen meglepett a középpályásaim remek teljesítménye.Ledesma,
Hernanes,Cana,Candreva piszok jól játszanak.Lulic is hozza a gólpasszokat.Hátul Radu is stabil.Egy 27-28
éves tapasztalt befejezõ csatárra lesz szükségem,meg egy közép és jobbhátvédre.Ha ezekre a posztokra
minõségi embereket sikerül igazolnom,nagy bajban lesz a Juventus.Ellenem úgy sem megy nekik,oda-vissza megvertem õket.De még így is négy ponttal elõttem vannak.A Siena ellen pihentettem pár játékost,de ki is
kaptam otthon kettõ nullra.Ez a hülye Zárate nem tud gólt rúgni,év végén menni fog.15 meccs két gól,ezért a fizetésért?8.helyre vártak,második vagyok,és ha nem lesz valami komoly sérüléshullám,harmadiknál nem
leszek rosszabb.Akkor megvan a BL,jön plusz pénz,én pedig tõlem szokatlan módon elköltöm az egészet.
Ugyan a klubnak van bank adóssága,de mégis olyan 19-20 millió euróval kalkulálok.Ennyiért csak tudok
hozni három jó játékost.
Biztosan,de a betöltésnél adott a játékosok száma.Mert ha egyszer pl. 25.000 van betöltve,az szerintem nem fog változni.
De ha nem így van,akkor bocs.Valószínûleg úgy is lehet játszani egy bajnokságot,hogy az adatbázisban nincs kijelölve.
Hát most töltöttem be a magyar bajonkságot, és még 2 év van hátra a szerzõdésembõl , szóval addigra csak generálódik oda is pár emberke 😄

Azért nem árt új karrier kezdése elõtt alaposan átgondolni,hogy merre akar majd a menedzser úr kalandozni.Mert ha nem töltöd be az adatbázis választásnál
dél-amerikát,és menet közben úgy gondolod,hogy de jó lenne pl. a River Plate-t irányítani,akkor fájdalmasan kevés lesz a választási lehetõség.Alacsony lesz
a staff és a játékosok száma is.
Ja bakkerman hozzászólását nem vettem észre, köszönöm mindkettõtöknek! 😊

És ha beteszem közben õket, akkor mekkora változások tapasztalhatóak, vagy ugyanonnan indulnak mintha most kezdeném?

Hát azok hiányozni fognak.Csak a nagyobb nevek lesznek benne a játékban.
bakkerman
ugyanúgy folynak az események,változnak a csapatok,a bajnokság,csak nem tudsz munkát vállalni ott,meg nem látsz tabellát

Azokkal a ligákkal mi van amik nincsenek betöltve? (átigazolás, fiatalok stb)

kosheen
az amúgy hogy van, hogy évek óta nincs normális magyar tehetség aki felbukkanna, max ha megveszem mástól 2-300 ezerért, de 2 percenként ajánlgatnak külföldi U válogatottakat, akiket kb azonnal igazolok is le az ifi és második csapatba

Zenszkij
nevetséges, hogy mennyi sérülés van a játékban, nincs meccs hogy ne rohadna le valaki

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
átadón volt folyamatosan,ingyen is ajánlgattam folyamatosan,de senkinek nem kellett,de hálistennek lejárt a szerzõdése június végén 😊 Jaja,a Bayern az nagyon brutál teljesítményt nyújtott,megnyerték a kupát is. Szezon elõtt a 3. hely volt a célkitûzés,hogy meglegyen a BL csoportkör,ezt simán túlteljesítettük ezzel a 2. hellyel,a BL-ben meg a 8 közé jutottunk a Barcan keresztül,ami hatalmas eredmény,szóval szép szezon volt 😊 Nyáron minden posztra igazolni akarok,ahogy engedik a pénzügyek,de nem lehet beszélni bajnoki címrõl. Dobogó,és kupagyõzelem esetleg 😊

Ez egy nagyon szép teljesítmény,csak a bõrgatyások ne lennének.Bár így megmarad a kihívás.Miért nem adod el a Marica-t ha nem is játszatod?
bakkerman

Szycsu
Igen, ezt észrevettem én is. 250 000-ért eladtam Klein-t és hipp-hopp 1.7 milliót ért a Brescia-ban...

Les Dogues

Szycsu
Persze, hogy nem érnek annyit itthon, mint kint. Ez az orosz gyerek egy Bayern-ben (érdeklõdtek iránta) 10 felett érne simán, nem volt skillje, ami 12-nél kisebb lenne és a csatár képességei 15 minimum. Csak arra írtam, hogy nekem szinte mindenkinek nõtt az értéke, aki jól teljesített

Les Dogues