Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zavbal
Üdv!
Erõs kezdés egy hatodosztályú csapat kezdhettél volna valami izmosabb csapattal hogy szokd az egészet.
A szerzõdésekhez annyira nem értek az out of contract lejárt szerzõdést jelent ebben majd kisegítenek. Sérült játékos pedig nem edz majd ha olyan állapotba kerül arról kapsz egy üzenetet hogy teljes értékû munkát tud végezni, de meccsen bevetni csak fokozatosan ajánlott.
Ahoi mindenkinek!

Csak mostanában ismerkedtem meg közelebbrõl az fm2013-mal, és korábbi verziókkal sem játszottam eddig, de megtetszett az a komplexitás, amit nyújt ez a játék.
Nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de lenne számos kérdésem vele kapcsolatban, amennyiben ne itt kérdezzek, akkor nyugodtan küldjetek el hidegebb tájakra (mostanában nem is zavarna - a nyár miatt).
Szóval kérdés:
- hogyan lehet egy játékosommal szerzõdést kötni, ha "out of contract" állapotban van, és nem enged ilyen jellegû interakciót a gép? (ez azért lenne fontos, mert egy hatodosztályú angol csapattal játszom, és a senior team 7 tagja ebben az állapotban leledzik) mire számíthatok ezekkel a játékosokkal kapcsolatban? (mármint valószínû, hogy meglépnek vagy lehúzzák fizu nélkül a szezont?)
- egy sérült játékosnak be kell állítanom, hogy pihenjen, vagy automatikusan kihagyja az edzést?
Hull City 1. szezon

"Kirugjak-e Blum forumozot az elso szezon vegen?"

Nem 8.95 - Nyert <#idiota>

KÉP

Reszletes beszamolo kesobb (:

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Szycsu
Valamit jól csinálhatok, mert nálam a short passing és a retain possession mindennek az alapja 😄

Les Dogues

Zenszkij
4-4-2 short passing, control, retain posession

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Nagyon nem megy a Tottenhammel . 23 forduló után 10 pont a 4.Uniteddel a hátrányom . Sokszor az utolsó percekben kapok gólt és azzal bukok pontokat a kissebb csapatok ellen . Mit tehetnék,hoy még visszajöjjek a nagy 4-esre ?
Hát igen, nálam az átigazolási idõszak eleje 2-3x annyi idõt vesz el mint maga a meccsek 😄

Szycsu
Nekem néha eltelik 3-5 óra, mire lenyomom elõszezont és elindul élesben az új év. Jól el lehet szórakozni vele.

Les Dogues

Sysfox
Azt szeretem az FM-ben egyébként, hogy komolyan... órákig el lehet "pöcsölni" vele. Véget ért a szezonom, megint ilyenkor lelassul a játék, nézegetem a leendõ igazolásokat, elemezgetem a saját csapatomat, ki maradjon, ki menjen, kit adjak kölcsönbe, stb-stb. Bár lassú a játék, de élvezem!

Közben megtaláltam Rubén Padilla-t, akinek a Real Madridban lejárt a szerzõdése, ezért leigazoltam ingyen a fiatal szélsõt, akit 4,5 csillagosra tart a scoutom. Megvan a kép, rajtam kívül 27 (!) csapatot érdekelt komolyan (ilyet eddig nem is láttam), többek között a ManCity, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Lazio, Roma, Juventus, Inter orra elõl szereztem meg. És végre van váltótársa Ringgaard-nak! 😊

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

elsõ szezon feléig Modric utána meg jött Oscar és ment a cityhez Modric
4-4-1-1-ben ki volt az ék mögötti embered ?
4-4-1-1 * bocs egy egyes lemaradt 😄 tudom ez még mindíg csak 10 de a kapust nem írtam 😊
4-4-1 ? 9 emberrel tudtál ilyen jó lenni ? <#nevetes1>
2. szezonban én is hasonló taktikával álltam fel elsõ szezonban a 4-4-1 nagyon jó volt de most az se mûködött mivel én nem nagyon vagyok egy türelmes ember ezért lemondtam és megyek valami kisebb csapathoz kovácsolni a türelmemet 😄
4-2-3-1(a játék nem tudom miért 4-3-3-nak írja) . Így állok fel : http://www.kephost.com/images4/2013/8/4/a1_2013_8_4_wttukujom7.jpg Utóbbi 5 meccsen 4 vereség és 1 döntetlen 😞 .
te milyen taktikával próbálkozol?
Én 1.Tottenhames szezonomban kaparok azért,hogy a 4.helyre valahogy felérjek,de eddig csak 5.-6. helyen vagyok . Egyfolytában 5-6 sérültem van .
második szezon nektek is ilyen nyögve nyelõs szokott lenni? (fm 12) elõzõ szezonban szezon nemvolt ennyire nehéz szó szerint kaparok a Tottenham-el hogy ott maradjak az 5-6. helyen, elõzõ szezonban pár forduló után az elsõ 3 pozició valamelyikén voltam végig, mostmeg mintha elfelejtettek volna focizni...
kosheen
2016
2., 1., 5., 1. helyek voltak eddig, most 10 ponttal vezetek. 1 Bl csoportköröm volt eddig, ott sikerült 3 döntetlent összekaparnom 😊

Zenszkij
hanyadik év?

kosheen
nb1-ben mekkora kerettel dolgoztok?
Én eleinte próbálgattam a rotálást, de semmi értelme nincs nálam egyelõre. Heti 1 meccs, simán birja a kezdõ 11-em. Bl-ben sajnos még nem tartok ott hogy csoportból tovább tudjak menni és hosszú menetelésem legyen.
Jelenleg van 23 játékosom, illetve 9 kölcsönben itt-ott. A 23-ból általában olyan 2-3 játékos szokott sérült lenni huzamosabb ideig. Ráadásul ebbõl a 23-ból 8 olyan aki nagyon-nagyon elvétve kap lehetõséget. Egy tökutolsó elleni meccsen is próbálom alegjobb kezdõm szerepltetni, pláne hogy gólkirályt akarok csinálni ismét 😄

bakkerman
az semmit nem jelent hogy mennyit ér,ha nincs játékban,nincs szem elõtt,érhet bármennyit,egy fillért nem fogsz kapni érte,nem kell senkinek

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

kosheen
az m a fenéért van, hogy nem tudom kölcsönbe elpasszolni egy fiatal hátvédemet? 200 ezret ér, heti 15 eurót kellett volna fizetnie a kölcsönvevõnek de egy sz.ros nb2-es csapat se jelentkezett be érte

énis a 12 vel játszok de szerinte mjobb a 13-as csak nyelvtudás híján elég nehézkes számomra a játék 😄
Darthmushroom
am nem unnod még ezt a 13 fossozást? oké tudjuk h Neked nem jön át mert nehéz meg szopat, de nem kell mindig leírni. am két karriert nem nyomtál benne ami 2 szezonnál hosszabb, de Te bizton állítod h szar. akkor nyomd a 12-vel, de nem kell mindig leírni mikor lehetõséged van rá h szar.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Szycsu
Ez a pikantériája a francia bajnokságnak 😄. Mikor már azt hinnéd, hogy nincs ellenfeled, akkor a legnehezebb az egész. Egyszerûen olyan körbeverések mennek a bajnokságban, hogy az hihetetlen. A nagy hármason kívül (+ a Lille, természetesen 😄DD) a többinek nem igen van esélye nemzetközi szinten, de a bajnokság más. Nálam volt olyan FM11-ben, hogy a Le Mans abszolút utolsó helyen esett ki, 40 fordulóval a szezonzáró elõtt, de engem oda-vissza megvertek és ezen ment el a bajnoki cím, miközben az EL-ben meneteltem, mint a koreai katonák.

Les Dogues

7r1v1um
Ide is beteszem, hátha többen látogatják ezt a topicot, mit a help-et:
Van valakinek stadium superpack? 3 óra sz@rakodás után letöltöttem, installáltam pipáltam amit kell és nem igazán mûxik. Végig olvastam, vagy 4-5 fórumot, de nem találtam megoldást. Frusztráló, a belé fektetett idõ miatt

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

Azért ez még engem is meglepett. 😄

Köszi! 😊

7r1v1um
Magasabb árat tudsz kérni érte, ha magasabb státuszra állítod. Köbenhavn-ból eladtam Vingaardot (státusz: important first team player) 1.600.000-ért, úgy, hogy az értéke 875.000 $. Abból a csapatból, amelyik elvitte, viszont 2.2 millióért lehetne megvenni, amibõl kapok 15%-ot.
Ellenben, ha nagyon meg akarsz válni tõle, akkor igyekezz alacsonyabb szintre tenni (pl. used in rotation system), mert könnyebben elviszik.

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

Megpróbálom.
Elég frusztráló, hogy szerdán rúgok egy hatost a MU-nak a BL-ben, majd vasárnap kikapok 1-0-ra az Eviantól. 😄

zavbal
én is így kezdtem 1-0 meg 1-1 de késõbb már offenzívebb taktikkal sikerült 5-1-t meg 4-0-t játszani. Hazai pályán nem kell félni már az elejétõl overloadra dobni a srácokat nekem többször is bejött
Üdv!
Az létezik, hogy a francia bajnokságban le van korlátozva a mérkõzésenként szerezhetõ gólok száma?
A PSG-vel kezdtem egyet, gondoltam biztos könnyû lesz, erre a az összes bajnoki egy szenvedõs 1-2 gólos meccs.
Viszont a kupában, meg a BL-ben szórom a gólokat zsák számra.

Amúgy az, hogy megváltoztatom egy játékos státuszát a csapatnál az mire jó?

Fontos kezdõjátékos -> Kulcsjátékos és fordítva, ezek mit befolyásolnak?

Sysfox
Nálam az Arsenalban játszik az FM12-ben, már vagy 4 éve õ a gólkirály minden évben, ilyen 35/34-es teljesítménnyel. Esélytelen vele szemben bárki a gólkirályi címre. 😞

(2017-ben vagyok)

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

üdv!

Ha Classic módban kezdek újat, akkor nem lehet a megye aktivátort használni?
Zenszkij
Igen. Neymar már 32 éves 😄. A Club World Cup meg bebugolt 2020 óta nem rendezték meg 😄. Már tudom mért tettem félre a mentést. 3. lettem a BL csoportkörbe, de most behúztam az EL-t.

bakkerman
2024? 😮 én ebben a szar fos fm13-ban 2014-ig jutottam el maximum 😄

4-4-1-1 ben játszok elöl Damiao mögötte meg Modric volt Modricot eladtam a City-nek 20m-ért és megvettem a helyére Oscar-t ugyan onnan mint Damiao-t gondoltam elöl megértik egymást hamár csapat társak voltak, így is lett beraktam Oscart a kezdõbe 2 gólpassz Damiao meg rugott Oscar-nak hála 2 gólt 😊
Zenszkij
NA rommá szívat az FM 13. Visszatértem hát a Manchesteres mentésemhez, 2024et írunk, 15 meccs 15 gyõzelem. Most jót érzek 😄.

Szycsu
Nálam fradis mentésben a pool-nál volt, 2-3. szezonban gólkirály lett.

Les Dogues

bakkerman
elég technikás játékos,és még fog is fejlõdni,adj neki szabadkezet,tedd be advanced forward szerepkörbe,hogy saját magát hozza helyzetbe

Leandro Damiao-t (FM 12) milyen szerep körben érdemes játszatni szezon felénél hoztam el de a 6,0-6,5-ös osztályzataival nem nagyon vagyok kisegítve :s
10 perce jatszok a 13-mal de mar erzem,hogy nehezebb. Kapasbol az a kovetelmeny,hogy nyerjem meg a ligat :|

Kirugjak-e Blum forumozot az elso szezon vegen?

Igen 1.02
Nem 8.95
De igen 1.03

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

zavbal
hajrá hajrá ha már új mentés én egy 13-as Feyenoord mentésen gondolkozom. Az alapcsapat nagyon jó (Clasie, Martins Indi, de Vrij) és a tehetségek sem ritkák.
Szycsu
Nem érzem magaménak egyik mentést sem, amit tolok, így belekezdek a Lille-es menetelésbe. Nem érzem még annyira a 12-t, mint a 11-et, ezért nem kezdtem még velük, de majd most 😄

Les Dogues

Igen . Bele kell tenni a lehetõ legtöbb bajnokságot ?
bakkerman
az az 5 kontinenses dolog? Én egy olyasminek egyszer nekivágtam a tavalyi gémben,de rohadt sok idõt igényel

Valaki kipróbálta már a Pentagon Challenget ?
Miért nem kiabáltál be neki,hogy tegye le a szivart meg az újságot?Nálam ez egyébként azonnali két heti fizetésmegvonás.Fõleg úgy,hogy a csapatban többen is egész jól játszottak.
Hetedik éve játszok a játékkal, de ilyetmég nem nagyon láttam ...