Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zenszkij
Sajnos nem véletlen, mégis, nekem van egy FM2013as Manchester Unitedes mentésem 2024-ben. 3 magyar játékos van a Premier Legueban. Egy csatár stabil Chelsea kezdõ, egy nálam kezdõ védõ és egy kapus. A röhej, hogy az anyaklubjuk angol 😄.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Azért,mert a SEGA még a tavalyinál is lejjebb vette a magyar youth ratingot a játékban.Csak néhány példa:FRA-151;ENG-140;BRA-185;GER-160;ITA-144;ESP-152;SER-94;SLK-79;UKR-95;ROM-91;HUN-68.Úgyhogy a magyar wonderkidet el lehet felejteni.Egy korábbi mentésemben átírtam 151-re,egy szintre a franciával.És az a néhány csapat az NB1-ben,amelyik nem sajnálta a pénzt az utánpótlás fejlesztésére,szórta a jobbnál jobb srácokat.Az Interben,Liverpoolban,Real Madridban is játszottak magyarok,meg sok más helyen,mert ugye megtartani senki senki sem tudta õket.(Csak én,mert olyan kivásárlási árakat adtam meg,hogy rettenet.)
OK.
Zenszkij
Nem arra az utasításokra gondoltam 😄, hanem, hogy stick to position, meg cautious tackling 😊.

Én nem utasítok senkit semmire,félreértés ne essék.Ha jól megy,örülök neki,de ahhoz sincs közöm,ha rosszul,akkor meg aztán pláne.(Ez vicc akart lenni.)
Zenszkij
Most beállítottam a 4-3-3-as felállásod az utasításokkal. Már nyerek meccseket, de nem az igazi. 13 pont az osztályzós hely és beszaladnak a vereségek sajnos. Jövõre kíváncsi leszek mit tudok domborítani.

kosheen
fákkk hogy nem lehet szerkeszteni...most jutott csak eszembe
szóval az miért van, hogy folyamatosan hozzák a cseh, szerb, szlovák, román ifiket akiket bármikor leigazolhatnék, de még véletlen sincs 1 tehetséges magyar se, pedig már 1-2 generálódhatott volna. 1x jött a Siófoktól vmi kis csatárocska, de a legótvarabb fekám is jobb volt, aztán végül mégis megvette a Gyõr 400 (!) ezerért
szóóóval hun vannak a magyar gyerekek? az én ifiközpontom az asszem már fullos, és oké hogy házon belül nem dobál ki pár év után még Messiket de azért hogy az egész országban sehol egy valamire való 4,5 csillagos potenciállal rendelkezõ srác, az azért borzalom

kosheen
Ferreyrát a Fradiba is leigazoltam, ontotta a gólokat a srác, kár hogy 2 év után elvitték tõlem 😞 1 milláért vettem, 2ért adtam tovább, sajna csak a Botafogoba de ott már 3,5-et ér és a kövi eladás fele az enyém.
Emmanuel Agbo neve vkinek mond valamit? Mindig leigazoltam, brutáljó ki középhátvéd lesz belõle pár év alatt.

Én amúgy most olyan "gondban" vagyok, hogy qva jó a csapat, már csak hagyni kéne hogy fejlõdjenek, mert kb mindenki 23 év alatti. Csak egyszerûen sose szoktam kibirni és mindig kell igazolnom 1-2 tehetséges srácot, akiket aztán alig tudok elpasszolni a végén 😄

Leszedtem ezt a steklo x3-at ,de nincs ott,pedig jó helyre raktam be .
Ha jó helyre tetted(c:/Users/????/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/skins)akkor a játékon belül a preferences/interface-nél kiválaszthatod.
Betettem a játékba egy skint . Hol tudom beállítani,hogy milyen legyen ?
Azért ezzel a felállással a League Two-ban már nem mernék játszani.Egyre jobbak lesznek az ellenfelek,dominálnának a középpályán.Itt még a legtöbb csapaton át lehet rohanni.Akkor majd átállok 4-1-3-2 vagy 4-3-1-2-re.Ott már fontosak lesznek a jó edzõk,a létesítmények,és rá kell feküdnöm az ifikre.Itt ha tavasszal jönnek majd,egyet sem tartok meg.Arra ilyen háttérrel semmi esély hogy csak egy használható is legyen közöttük.Veszettül spórolok mindenen.Sajnos még van néhány ember akitõl nem bírok megszabadulni,de év végén lejár a szerzõdésük.Azért két edzõt engedtek,így legalább már nem fél csillagos az edzés.Közben vezetõségváltás volt,de persze az olajmilliomos helyett a szurkolók vették meg a klubot.Amíg nem lesz profi a klub,úgyse mennék sokra a pénzzel.Utána úgyis csak az megy,akit elengedek.
Szycsu
Háhá, EU 3 😄 Nem rég kezdtem egy játékot a Pápai Állammal, eddig jó, igaz, nagyon könnyûn van, mert még nem vagyok benne olyan spíler. Off vége

Lille-el célom az, mint FM 11-ben, 3 éven belül BL-t nyerni (ott összejött, ez már a 12) és megtartani Hazardot, ami nem lesz nehéz, tekintve, hogy mindig beállítok a jó játékosaimnak irreális kivásárlási árat és, akkor kérõjük sincs. Még ugyan nem kezdtem el (idõ hiányában), de a tervek megvannak: Dzsudzsák Ligue 1 ásza volt nálam a 11-ben, itt is le kéne igazolni, csak attól tartok, irreális árat kéne kicsengetni érte, még 48 hónapos törlesztõ esetén is. Facundo Ferreyra-t leigazolom majd, Sow mögött fejlõdhet, 1-2 év és úgyis kitúrja a szenegálit a kezdõbõl, ha meg 2 csatáros taktikával tolom, verhetetlenek lesznek elõl. FM 11-ben olyan pozíciót és egyéni beállításokat találtam neki, hogy szétontotta magát 2. szezontól kezdve. Meg látjuk, hogy mi lesz. Most hosszú távra tervezek magunkkal (a logóm árulkodik a királyi többesrõl), de aztán lehet, hogy megint az lesz, hogy BL gyõzelem után elmegyek egy még nagyobb csapathoz (anno a MU-hoz mentem utána, kaptam 110 milliót igazolni és az alap keretük is jó volt akkor már Jádson, stb.. + leigazoltam Neymar-t, Hulkot, stb. és konkrétan verhetetlen volt a csapat minden téren) Röviden ennyi lenne a semmit mondó hozzászólásom 😄

Les Dogues

Zenszkij
Akkor gratula, szép teljesítmény. Gloucesterrel második évben a premierben ragadok, nem elég jó a keret, de sikerült rávennem a boardot, hogy legyen parent klubbunk, érdeklõdve várom ki lesz az. De szép lenne, ha a Manchester <#idiota>. Már jött is a válasz nem találtak megfelelõ klubbot, komoly bajban leszek így.

http://kepkezelo.com/images/e1sd4y62tav9l32rzyka.png
A 2008 volt az utolsó,amit nem vettem meg.Azóta mindig már elõvételben.
Zenszkij
FM 2013? És mûködik a 4-3-3? Ez virágbolti verzió vagy eredeti?

10 forduló uán.
Csapat taktika:http://kepkezelo.com/images/xigzuj8p1emtcqbsq07.png
Felállás:http://kepkezelo.com/images/8gnsl6ohpq2q9fx69kp8.png
Tabella:http://kepkezelo.com/images/1y2cpyrn5kt9az63239.png
Játékos statisztika:http://kepkezelo.com/images/d7mwzdidab9xwq1tqy.png
Harwood a szupersztár:http://kepkezelo.com/images/0svl56fatv6jvrwu1j3.png

A felálláson nem variálok,max a két full back játszik wing back-et,ha tudom,hogy én vagyok a nagy esélyes,és még jobban dominálni akarok.Eddig minden jól megy.Ami nem tetszik,hogy a csatáraim sokszor gólképtelenek,a védõk fejelik be zsinórban a szögleteket.A sima feljutás a célom,és az meg is lesz,mégha hullámvölgy nélkül nem is lehet lejátszani egy szezont.A FA kupa elsõ selejtezõjében Harwood a 95.percben fejelt tovább bennünket a Basingstoke ellen.Nem tudnak mit kezdeni a védõk a 14-es ugrásával.
ha esetleg feljutok a 5. és utána a 4. osztályba angliába ott mire kell már figyelni? nem csak a gyorsaságra? esetleg más tulajdonságra is?
zyndar
Nekem a Leeds-el a 4-4-2 adja. Olvastam fmbase-en egy andorrai sztorit (válogatott és klubcsapat) õ egy 2-2-2-2-2t játszik 😄

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

LasDen
nekem a 361 a kedvencem. mindenhol erõltetem kezdetben, aztán ahol nem megy, ott váltok 4231-re, vagy amire alkalmasabbak....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
12be nekem is 433 volt a kedvencem, 3 csatáros játék adta

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Zenszkij
ez a 4-3-3 nem igazán mûködik, pofozógépek vagyunk, a Cambridge ellen úgy hoztam 3-3ra a meccset, hogy beálltam counterre, végre nem rohantak le, így lehet mûködni fog, meglátjuk, de valóban sztem is a 442 itt a nyerõ

Darthmushroom
én 442t variálom mindig, 442 két védekezõ középpályással két sima szélsõvel, vagy úgyanez két feltolt szélsõvel, vagy sima 442 vagy sima 424

az lehet hogy tényleg gáz, mert én az fm 12-vel játszok, a 2 játék meg ég és föld
LasDen
ha azt nézzük, akkor a 4231 a legflexibilisebb. apró változtatásokkal lehet ide-oda tologatni a hangsúlyokat...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Darthmushroom
térj vissza 442re angliába pont h az kell+fm13ba is.

Zenszkij
utolsó ellen 3-0 csöcs...hát nem tudom, most jön hozzám a listavezetõ Cambridge..idén nem jutok fel

igaz az lehet hogy szokni kel la csapatodnak nekem is döcögött az elején
Darthmushroom
Én se értem. pont h a legalapabb a 442 és akkor kb. nem is kell tanulniuk,+szélsõbõl van szinte a legtöbb gyors játékos.

Zenszkij
lehet, hogy szokni kell és az is lehet, hogy a blue square southból feljutva a blue premierbe nem sokat cseréltem a csapatom...de lassan lassan azért gyõzögetek, de leuralnak, az ellennek több helyzete van

LasDen
nah, mi ez a nagy 433 mizéria? 😄

nemtudom mi a bajod a 4-3-3-as taktikával nekem eddig nagyon bevált 😄
10 gy 3 d 2 v
4 pontal vezetem a tabellát
hogyan lehet valakitõl megszabadulni? mutual termination-be nem megy bele, release on a free pedig sokba kerül. Várjak, amíg megveszi valaki?
Nagyjából azért együtt maradt csapat,köszönhetõen a válogatott múltamnak.Több ember is csak azért maradt,mert velem akar dolgozni.Szegények,ha feljutok,mind menni fognak.Pericardot le akartam igazolni,de a League Two-ba ment inkább padot koptatni.
Két meccs-6 pont,8-1 gólkülönbség.Liam Harwood mesterhármas(két fejes+11-es)
A 10.forduló után teszek fel képet.
Zenszkij
elsõ meccsem 4-3-3ban 5-1re kikaptam , attackal LOL

ja és Jordan Patrick-ot ajánlom ilyen alacsony ligába mindenkinek! nagyon gyors játékos
ITT nagyjából elmondják, amit korbin555 kolléga összefoglalt.

amire kíváncsi vagyok, hogy mi a jó taktika védelem esetében. mi megy könyebben, zónázás, emberfogás? mennyire érdemes állítani a szerelést?

egyébként cáfoljon meg valaki, de van egy elméletem, miszerint ha valahol átmenetek között kell választani, akkor általában valamelyik szélsõérték a jó megoldás. arra alapozva gondolom ezt, miszerint ha valaki jó valamiben (fordított esetben rossz valamiben), akkor érdemes arra (vagy annak ellenkezõjére) koncentrálnia.
Példa: ha egy csapat nem alkalmas arra, hogy a formációtól, taktikától eltérõen játszon (nem elég kreatívak a játékosok), akkor érdemes szigorúan ragaszkodni a taktikához, mert minden átmeneti megoldás közelebb van a rosszhoz. tehát mindenhol, ahol csúszka vagy átmenetek vannak, akkor ott pl. két rossz közül a kevésbé rosszabikat kell kiválasztani, a köztes átmenet nem lehet jó megoldás. gondolom én, de mindezt csupán a paraszti eszemre alapozva. kérem a cáfolatokat.
nagyon vicces jót nevetek ezen a sok falábun, szöglet rárugja a kapusra azmeg beüti 😄
Meghoztátok a kedvem egy ilyenre . Én a Histont választottam .
Semmiképpen sem rövid passzosat.Ha elkezdik színezni a játékot abból állandóan eladják a labdát,aztán megvan a baj.Én ezzel az egy taktikával nyomom le az egész szezont.Itt senki nincs,akitõl félni kell.Támadok minden meccsen,és csak eggyel kell több gólt kell rúgnom,mint ahányat kapok.
Azért mégegyszer elmondom,ez nem az én találmányom,az fm-base-en olvastam,és egyszer már sikeresen végigvittem.De ez nem jelent azt,hogy máshogy ne mûködne.
szabii98
kis off, ott lakik ismerõsöm 😄

I met God. She's black

Zenszkij
Direkt passz, igen. League 2-ben már lehet mókolni de nem érdemes.

Örülök, hogy belevágtál, várom majd a fejleményeket.
(közben újabb feljegyeznivaló: ne osszunk túl nagy feladatot egy emberre)
Akkor a 4-3-3-at játszod direkt paszokkal?
Alacsony szinten mikor érdemes második, harmadik taktikát kreálni?
Zenszkij
Gloucesterrel én már a Blue Square Premierben tanyázok. Elsõ évemben osztályzón jutottam fel, mondanom sem kell, hogy 4-4-2 short pass retain posession stb. stb. taktikával nyûglõdtem, ezek szerint rossz ötlet volt. Vincent Pericard volt az egyetlen igazolásom, na õ lett a gólkirály így is, nagyon jó játékos ide. Második évemben szenvedek, 7 meccs ment le, de akkor meglesem ezt a 4-3-3 pattogást. Sok sikert mindenkinek.

és rövid passzos vagy inkább a közvetlenebb passzos játék válik be ilyen szinten?
Középpályások mindhárom support.Csatárok mindhárom támadó.Nálam Deep lying forward,poacher,complete forward.Irányítót ne használj,mert a többiek keresik labdákkal,õ meg 80%-át elrontja a passzoknak.Itt senkiben sincs meg a képesség,hogy osztogasson.Jobb,ha megoszlik a teher,nincs egy emberen akkora nyomás.
Komolyan mondom,tiszta ideg vagyok.Két hét van a rajtig,és kevesebb emberem lesz,mint kezdésnél volt.Megvertük az egy osztállyal fölöttünk levõ Dartfordot,erre már négy emberemmel tárgyalnak.Persze megtartani õket nem lehet.Ha menni akarnak,menni fognak.Amíg csak részidõs szerzõdést adhatok,addig így is marad.Tudtam,hogy ez lesz,de azért szívás.
és Korbin a 4-3-3-as taktikánál a 6. osztályban milyen szerepköröket álítsak be a közép pályán meg a csatársorban?
Sok szerencsét ! 😊 Lenne 1 kérdésem . Az lenne a kérdés hogy ebben http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_srt09n6jmg.jpg a keretben hova kéne igazolnom ? 4-4-1-1-es felállást használom a legtöbbet .
13-ik helyre várják a csapatot,é s egy kölcsönjátékos sem jött.16 éves ifik a championshipben úgy gondolják,hogy túl jók a 6.osztályhoz.Igazuk van,nem lepett meg.(Ugyanis elkezdtem)Két osztályt lépni kell,akkor majd jönnek.Az elsõ nap felajánlottam a szélsõket kluboknak bagóért,de eddig csak egy ment el.A nagyobb baj az,hogy két középsõ középpályásom is elviszik,és nincsen szélsõ hátvédem sem.Ez nehezebb lesz,mint vártam.Még az sem áll szóba velem,aki még ide is gyenge lenne.Az elsõ edzõmeccset azért lehoztam 4-0-ra,de csak 14 játékosom van.Valahogy össze kell kapirgálnom még 8 palit a szezon elejére.Mégis magabiztos vagyok,mert megnéztem a többi keretet.Ugyanolyan siralmas,mint az enyém.Transzfer keret 0(ez nem érdekel),a fizetési keret 0,ez már nem tetszik annyira..Lesz itt meló bõven.
Kölcsönjátékost pedig nem kötelezõ hozni.
úgy emlékszem a 2013 tavaly szeptember elején lett bejelentve.