Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
szóval az miért van, hogy folyamatosan hozzák a cseh, szerb, szlovák, román ifiket akiket bármikor leigazolhatnék, de még véletlen sincs 1 tehetséges magyar se, pedig már 1-2 generálódhatott volna. 1x jött a Siófoktól vmi kis csatárocska, de a legótvarabb fekám is jobb volt, aztán végül mégis megvette a Gyõr 400 (!) ezerért
szóóóval hun vannak a magyar gyerekek? az én ifiközpontom az asszem már fullos, és oké hogy házon belül nem dobál ki pár év után még Messiket de azért hogy az egész országban sehol egy valamire való 4,5 csillagos potenciállal rendelkezõ srác, az azért borzalom
Emmanuel Agbo neve vkinek mond valamit? Mindig leigazoltam, brutáljó ki középhátvéd lesz belõle pár év alatt.
Én amúgy most olyan "gondban" vagyok, hogy qva jó a csapat, már csak hagyni kéne hogy fejlõdjenek, mert kb mindenki 23 év alatti. Csak egyszerûen sose szoktam kibirni és mindig kell igazolnom 1-2 tehetséges srácot, akiket aztán alig tudok elpasszolni a végén 😄
Lille-el célom az, mint FM 11-ben, 3 éven belül BL-t nyerni (ott összejött, ez már a 12) és megtartani Hazardot, ami nem lesz nehéz, tekintve, hogy mindig beállítok a jó játékosaimnak irreális kivásárlási árat és, akkor kérõjük sincs. Még ugyan nem kezdtem el (idõ hiányában), de a tervek megvannak: Dzsudzsák Ligue 1 ásza volt nálam a 11-ben, itt is le kéne igazolni, csak attól tartok, irreális árat kéne kicsengetni érte, még 48 hónapos törlesztõ esetén is. Facundo Ferreyra-t leigazolom majd, Sow mögött fejlõdhet, 1-2 év és úgyis kitúrja a szenegálit a kezdõbõl, ha meg 2 csatáros taktikával tolom, verhetetlenek lesznek elõl. FM 11-ben olyan pozíciót és egyéni beállításokat találtam neki, hogy szétontotta magát 2. szezontól kezdve. Meg látjuk, hogy mi lesz. Most hosszú távra tervezek magunkkal (a logóm árulkodik a királyi többesrõl), de aztán lehet, hogy megint az lesz, hogy BL gyõzelem után elmegyek egy még nagyobb csapathoz (anno a MU-hoz mentem utána, kaptam 110 milliót igazolni és az alap keretük is jó volt akkor már Jádson, stb.. + leigazoltam Neymar-t, Hulkot, stb. és konkrétan verhetetlen volt a csapat minden téren) Röviden ennyi lenne a semmit mondó hozzászólásom 😄
Les Dogues
A 2008 volt az utolsó,amit nem vettem meg.Azóta mindig már elõvételben.
Csapat taktika:http://kepkezelo.com/images/xigzuj8p1emtcqbsq07.png
Felállás:http://kepkezelo.com/images/8gnsl6ohpq2q9fx69kp8.png
Tabella:http://kepkezelo.com/images/1y2cpyrn5kt9az63239.png
Játékos statisztika:http://kepkezelo.com/images/d7mwzdidab9xwq1tqy.png
Harwood a szupersztár:http://kepkezelo.com/images/0svl56fatv6jvrwu1j3.png
A felálláson nem variálok,max a két full back játszik wing back-et,ha tudom,hogy én vagyok a nagy esélyes,és még jobban dominálni akarok.Eddig minden jól megy.Ami nem tetszik,hogy a csatáraim sokszor gólképtelenek,a védõk fejelik be zsinórban a szögleteket.A sima feljutás a célom,és az meg is lesz,mégha hullámvölgy nélkül nem is lehet lejátszani egy szezont.A FA kupa elsõ selejtezõjében Harwood a 95.percben fejelt tovább bennünket a Basingstoke ellen.Nem tudnak mit kezdeni a védõk a 14-es ugrásával.
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
10 gy 3 d 2 v
4 pontal vezetem a tabellát
Két meccs-6 pont,8-1 gólkülönbség.Liam Harwood mesterhármas(két fejes+11-es)
A 10.forduló után teszek fel képet.
amire kíváncsi vagyok, hogy mi a jó taktika védelem esetében. mi megy könyebben, zónázás, emberfogás? mennyire érdemes állítani a szerelést?
egyébként cáfoljon meg valaki, de van egy elméletem, miszerint ha valahol átmenetek között kell választani, akkor általában valamelyik szélsõérték a jó megoldás. arra alapozva gondolom ezt, miszerint ha valaki jó valamiben (fordított esetben rossz valamiben), akkor érdemes arra (vagy annak ellenkezõjére) koncentrálnia.
Példa: ha egy csapat nem alkalmas arra, hogy a formációtól, taktikától eltérõen játszon (nem elég kreatívak a játékosok), akkor érdemes szigorúan ragaszkodni a taktikához, mert minden átmeneti megoldás közelebb van a rosszhoz. tehát mindenhol, ahol csúszka vagy átmenetek vannak, akkor ott pl. két rossz közül a kevésbé rosszabikat kell kiválasztani, a köztes átmenet nem lehet jó megoldás. gondolom én, de mindezt csupán a paraszti eszemre alapozva. kérem a cáfolatokat.
Azért mégegyszer elmondom,ez nem az én találmányom,az fm-base-en olvastam,és egyszer már sikeresen végigvittem.De ez nem jelent azt,hogy máshogy ne mûködne.
(közben újabb feljegyeznivaló: ne osszunk túl nagy feladatot egy emberre)
Akkor a 4-3-3-at játszod direkt paszokkal?
Alacsony szinten mikor érdemes második, harmadik taktikát kreálni?
Komolyan mondom,tiszta ideg vagyok.Két hét van a rajtig,és kevesebb emberem lesz,mint kezdésnél volt.Megvertük az egy osztállyal fölöttünk levõ Dartfordot,erre már négy emberemmel tárgyalnak.Persze megtartani õket nem lehet.Ha menni akarnak,menni fognak.Amíg csak részidõs szerzõdést adhatok,addig így is marad.Tudtam,hogy ez lesz,de azért szívás.
Kölcsönjátékost pedig nem kötelezõ hozni.