Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

7r1v1um
Én 1 milliót se nagyon adok senkiért se, elárulom, ellenben akik a keretben vannak, azokat igyekszem (túlságosan) jól megfizetni, hogy maradjanak is.
Szerintem az nem baj, ha megosztjuk egymással az ellenvéleményeinket, ezért van a fórum, nem pedig, hogy udvaroljunk egymásnak. Én eredmény-centrikus vagyok ("röpködjenek a confettik"), Te meg igyekszel fegyelmezett lenni büdzsé tekintetében. Kinek a pap, kinek a papné, kinek meg a lánya.

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

Köszi.Minden évben csinálok legalább kettõ 20-30 éves karriert.És azt nem kapkodom el.Ilyenkor már régen túl vagyok rajta.Most már csak ugrálok ide-oda.Ilyen volt a San Marino challenge,vagy most ez a Bromley marhaság.Megnyerem velük a PL-t,aztán öt perc múlva kitalálok valami mást.Három hónap,aztán úgyis itt a 14.(Amit jó lenne végre újra magyarul játszani.)
Szycsu
Nagy respect! Lille-nél most nekem is ez a célom, feltéve, hogy sikerül elindítani a játékot 😄

Les Dogues

Szycsu
Elfelejtettem írni, hogy az nem segít, mert akkor felugrik a steam belépési ablak. Valami másik tipp esetleg?

Les Dogues

<#eljen>

www.smart-bus.hu

MINDEN csapatnál ugyanannyi esély van a financial balance betartására.Ha az ember addig nyújtózkodik,amíg a takaró ér.Nekem sem szóltak soha,mert még nem fordult elõ,hogy ne tudtam volna hasznot termelni.Még Magyarországon is.Persze így tovább tartanak a dolgok,azt elismerem.De engem nem csak az érdekel a játékban,hogy röpködnek a konfettik a pálya közepén.Sokféleképpen játszható a játék.Én például csak pislogok,mikor olvasom,hogy 10-20-30-40 milliókat adnak egy játékosért.Én egy háromlábú focistáért sem adnék ennyit.Kitermelem én a világklasszisokat magamnak.Sokáig tart,de élvezem.10-15-20 év múlva csak saját nevelésekkel végigverni a világot.Akkor nálam már a takarító néni is saját nevelés.És a világ topcsapataiban is az én volt játékosaim játszanak.Vagy a 130 szoros válogatott,volt klublegendám lesz az asszisztensem.Na ezt nevezem én karriernek.
És nem kell velem egyetérteni.
7r1v1um
Sikerek mellett nem tudom mit jelent a trehányság. Kisebb csapatnál nekem úgy tûnik, hogy elég minimális esély van csak a balanszírozott boardroomra. Ha arra játszol, hogy az anyagiak rendben legyenek, akkor a kisebb esélyed van jobb játékosokat hozni. Nekem még senki sem szólt a vezetõségtõl, hogy pár 10.000 dollárral mínuszba vagyok. Az eredmények a várakozáson felüliek, eladom valamelyik jobb játékosomat 3x-os áron+TV jogdíjak+20.000 feletti nézõ átlag és mindenki happy.
Szycsu: Kapcsold ki.

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

Most látom,hogy a Rangers érdeklõdik az egyik játékosom után.Mondom magamban,honnan van ezeknek a csóróknak pénzük?Erre látom,hogy újra jól megszedték magukat.2015 júliusban 96M euro az értékük.
fergusonpapa
Én sem szeretem mikor gazdaságilag szar a klub, sõt a játék ez a része sokszor jobban érdekel. Kirúgtam az összes ifit és eladtam a felesleges játékosokat még a nyáron és ügyeltem rá hogy minden rendben legyen. De ez az elsõ eset hogy minuszt termelem nem kicsit.. Azt gondoltam hogy a meccs bevételekkel rendben lesz de 15.000 azt hiszem a stadion és csak 2.500 járnak ki. Hátha szezon végére ez változik.

Na mindegy ez a szezon végig megy most már. 1 nagy ellenfelem van, úgyanúgy gálázik a meccseken mint én. 1 feljutó lehet remélem én leszek az 😄

www.icewebhu

Persze,hogy nem rúgnak ki,ha sikereket hozok.De az én meglátásom az,hogy ez nem jogosít fel arra,hogy trehány módon végezzem a munkámat.De lehet,hogy csak én gondolom így.
Szycsu
Ezzel a steam-mel nem tudok mit csinálni. Virágbolti fm 12-m van, de ha fel van telepítve a steam is mellette, nem tudom elindítani. Any advice?

Les Dogues

7r1v1um
Nagyon nehezen rúgnak ki bárkit is, fõleg ha hosszabb idõre van szerzõdésed. Ha meg feljut a csapat, akkor biztos nem tesznek lapátra. Kattints a transfer menüre, ott felül írja, hogy mennyire biztos az állásod.
Szöveg vagy kép elé bepötyögöd ezt:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
, a végére meg ezt:
<#eljen>

Ha eredményeket hozol,nem rúgnak ki.Viszont feladod nekik a magas labdát.Ha nem mennek jól a dolgok a pályán,nagyon hamar lapátra kerülhetsz.De nem szabad folyamatosan mínuszt "termelni".Az azt jelenti,hogy rosszul végzed a dolgod.Otthon sem vezetne jóra,gondolom.
Szycsu
Ez volt a tippem, csak nem mertem bejátszani 😄

Les Dogues

LasDen
nagyon nehéz. <*spoiler><*/spoiler> csak csillagok nélkül 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

fergusonpapa
és ha szezon végére ez elérhetetlen? Kirugnak? Elégé úgy tûnik hogy feljuthatunk elsõ évben. Utána már csak reménykedhetek több gázsiban 😊

www.icewebhu

Szycsu
Nem tudom, hogy tetted Spoiler-be, így még mindig kénytelen vagyok így teleoffolni.
Nekem GB all-time kedvenc, idestova 9 éve. A szíhóksz mindig is szimpatikus volt, fõleg a betonvédelem miatt, na meg a futó miatt. Vannak még csapatok, akiket egy-két játékos miatt kedvelek, úgy értve, hogyha az a csapat játszik egy másik ellen, akkor inkább nekik szurkolok. Nem nagyon van olyan meccs, mikor ne szurkolnék valakinek. Vagy olyan játszik, akit bírok, vagy olyan, akit rühellek (Cowboys, Colts, Pats, Steelers, stb.). Többek között bírom még a Texans-t (Andre Johnson miatt), a 49ers-t (Vernon Davis), Baltimore (több játékos is van/volt), Redskins és még egy-két játékos (Megatron, Peterson stb..) De GB az mindig is a No. 1 marad még a Favre idõkbõl.

Les Dogues

Akkor mese nincs,eddig kell faragni a fizetéseket,amíg pozitív lesz a mérleg.Valamit nagyon elb..-tak amikor azt megállapították.Rosszul érezném magam,ha képtelen lennék egy klubot gazdaságosan irányítani.Egy kivétel van,a Sugar Daddy,de ezer év alatt egyszer volt csak ilyen mákom.Ott szórhattam a pénzt,mindig kipótolta.Viszont keményen követelt is.
7r1v1um
Falcons az nagyon szimpatikus gárda, ha nem a Seattlenek szurkolnék, akkor nekik. Az a Luck-gyerek se semmi azért, megérte 1 szezont elkúrni miatta.

fergusonpapa
2 hónapja tart a szezon és 10-15m a sponzor pedig kb semmi összesen évi 16m 😊

www.icewebhu

Szycsu
LOL, Seahawks-szal kezdtem én is (GB a kedvenc amúgy, de az idei újonc irányítók közül RGIII és Wilson nagyon bejött, Luck azért nem, mert Colts 😄DDD). Elsõ szezonban PO Wildcard-ig jutottunk, ott egy utolsó támadásos TD-vel megvert a Falcons, akik az alapszakaszban is elvertek (All-Madden szint, vagy All-Pro, most nem tudom, lényeg, hogy nem a könnyû fajtából 😄)

Les Dogues

Hogy állsz szponzorokkal,meccsbevételekkel?
fergusonpapa
játékos és személyzet fizetés teszi ki kiadás 80% többi pályakarbantartás stb. Nyáron széthajtottam a fiukat hogy szerezünk egykis többletet barátságos mecsekbõl ( 100m ft) és még 1 hónap és el is fogyott.. és minuszba fogunk menni..

www.icewebhu

Szerintem ha betartod a fizetési keretet,akkor nem onnan jön a mínusz.Alaposan körül kell nézni a háttérben,mi viszi a pénzt.
7r1v1um
Ha megunom ennek a szívatását, majd kipróbálom (kíváncsi vagyok mit tudok a Seahawksból kihozni), bár meccseket játszani nem nagyon szeretek, billentyûzettel, mert összeakadnak az ujjaim....

fergusonpapa
Nálam csak probléma az hogy, adnak mondjuk 250m ft fizetési keretet amit nem haladtam túl ,de mégis minden hónapot minuszba zárunk a fizetések miatt? Igy durván évégére 300 millio adoságunk lesz amitõl azért tartok. Vagy nem kell félnem a klub rendezi?

(német negyedosztály)

www.icewebhu

Ha például 4 védõvel játszik az ellen, akkor a támadóbb felfogás miatt felfutnak a szélsõ védõi, és feljebb tolja a védekezését. Ilyenkor a szélre tisztázás például be szokott jönni...

Változtatni csak akkor kell, ha elkezdenek nyomni... én az egész meccset nézem, és ha a gólom után elkezdenek jönni, akkor a 2. komolyabb lehetõsége után változtatok attól függõen, hogy milyen szituációból adódik a lehetõsége! 😊 Például arra is figyelek, hogy a középpálya közepén a magasabb emberem találkozzon az õ magasabb emberével, a gyorsabb emberem az õ gyorsabb emberével. Ugyanez a védelemben is! 😊

A lényeg az, hogy olvassuk a jeleket! 😊 Persze nekem sem sikerül mindig... fõleg, ha jobb az ellenfél.

www.smart-bus.hu

Szycsu
Tolom - tolom. PS-en nem szeretem, gépen tolom a 08-at, friss adatbázissal. Valahol a FIFA menedzser mód és az fm között van. Lehet például kipróbálni rookie-kat (2. szezon elõtt, az elsõ szezon elõtt adva van a helyzet, csak a training camp-et lehet letolni), ahogy említettem, van training camp és még megannyi lehetõség. Beállíthatod mennyiért adsz cuccokat, jegyeket, stb. Nekem nagyon bejön.

Les Dogues

LasDen
madden az inkább fifa, mint FM...kb ugyanannyi managelés is van benne...
de 2005-ben volt egy NFL Head Coach játék, ami a játék taktikai részére ment rá. nem volt olyan rossz, de nem is egy FM volt.

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Átigazolási szezon 2015.
Most másképp próbálok ügyeskedni,itt már nagyobb a mozgástér.A korábban már letudott ligákat kitöröltem,és beraktam a helyükre másokat.Most be van töltve pl. a bolgár,horvát,lengyel,szlovák,stb. liga.Azért ezek,mert úgy gondoltam,hogy innen könnyebben tudok ügyes srácokat idecsalogatni.Kizavartam összesen kilenc scout-ot(köztük néhány nagyon jót) egy éve.Mivel 2015-ben járok,már tele van a játék generált 18-20 évesekkel. Hála érte a nagy adatbázisnak.Most a scoutok kettesével ajánlgatnak olyanokat,akiket ha leigazolok,akkor besétálok a Championshipbe.Most akkor kutassak 4-5 órát mint eddig,vagy hozzak ide nyolcat tíz perc alatt.Ráadásul a scout pont erre van kitalálva.Úgyhogy eddig három jött,de még legalább kettõt leigazolok.Megtartani nem tudnám õket,de eszemben sincs.Segítenek feljutni,év végén meg nagy pénzt csinálok belõlük.A svájci csatár gyerek 25 meccset játszott a Basel-ben,de a tartalékban búslakodott.A holland srác a NEC Nijmegenben volt,de lejárt a szerzõdése.Találtak egy 17 éves ukrán csodagyerekfélét is,de úgyse állt volna szóba velem,ráadásul nem EU polgár .Most egy 19 éves horvát középhátvéddel kacérkodok.Persze sokan irreális pénzeket kérnek,de nem mindegyik.Kisebb fizetést,de akár évi 100% növekedést ajánlok,úgy sem kell kifizetnem,mert elõbb eladom õket.A svájci egyenesen boldog,hogy velem dolgozhat.Második állampolgárságnak mindig svájcot adom meg,mert alapból megkapom a német,francia,olasz nyelvet.Hasznos dolog,ha az embernek csavarogni támad kedve.

Kurth:http://kepkezelo.com/images/ojecbau9i905tegm0k.png
Makaay:http://kepkezelo.com/images/hs35us97ocoojcej59yj.png
Stefanov:http://kepkezelo.com/images/38lql92rnhq72z85c2.png

Az edzõk szerint mindegyikben van potenciál bõven,de a bolgár középhátvéd világklasszis lehet.
7r1v1um
OFF:
Valaki játszik Madden NFL-t?
Nem tudom, hogy abban managelni kell a csapatot, mint ebben, vagy a játékon a lényeg, mint a FIFA-ban.

Nah igen, ilyenkor van az, hogy az emberek többsége( mint például én) nem tudja hogy mit variáljon a beállításain, hogy ne legyen belõle probléma. Általában a megérzéseim alapján csinálom, csak nem nagyon szoktak bejönni a húzásaim. 😄
Természetesen nem csalás! 😊 Ez a téma már az FM 2009 Taktikai kézikönyvben is kihangsúlyozásra került! 😊 A készítõk határozottan cáfolták, hogy bármi ilyen lenne a játékban... a motor úgy szimulál, hogy összeveti a te adataidat, beállításaidat, és összeveti az ellenfélét... valami véletlen variáns biztos van benne, de csalás biztos nincs! 😊

Ha gólt rúgsz és mondjuk ezzel vezetsz, akkor nyilvánvaló, hogy az ellenfél erre reagál valamit... ha egybõl után azt látod, hogy jönnek a helyzetei, akkor te is változtass, mert biztos támadóbb felfogásban kezdett el játszani... ilyenkor kell megkontrázni valami jó beállítással! 😊

www.smart-bus.hu

7r1v1um
Csak egy példa, de sorolhatnám holnap estig:
Azonos képességû csapat az ellenfél, szoros meccsen kicsit többet támadok. Nagy nehezen begyötrök egy gólt, pár perc múlva kapom a 11-est vonalon történõ szabálytalanságért. Azzal a gyõzelemmel 10., lehettem volna tabellán, de nem, nehogy már talpra álljon a csapat. Na ezek miatt a kicsinyes, pitiáner f@aszságok miatt döntöttem úgy, hogy erre a játékra sem adok ki pénzt....

Sysfox
Nem tudom, hogy ez csalás-e vagy sem. Lehet, én követek el valami taktikai bakit mindig.

Mondjuk nekem az FM2013 nem is tetszik, a 12-vel játszom a mai napig. Az FM2006 után ez egy nagyon eltalált verzió volt.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Zenszkij
Az idei játékban a másik röhej, h gyûlölöm az emberelõnyt. Ha van akkor a gép beáll védekezni (mindegy kitámadok-e vagy bármi) és kész heló nincs több helyzet lepereg az idõ.

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

7r1v1um
Ha ez nem csalás, akkor mi a csalás?
Nem a meglepetésekkel van bajom, hanem ezek töménységével, meg kivitelezésével. Olyan természetességgel rugdossák 40-rõl, meg 0 szögrõl a gólokat néha, hogy az agyamat eldobom, BL-meccsen nem látsz olyanokat, amiket bizonyos nagyon nem BL-szintü játékosok végre hajtanak. Nem mondom hogy minden meccs ilyen, mert nem, de azért álljon már meg a menet.....

Sysfox
Ez szerintem is így van! Pedig én nem vagyok egy nagy FM guru. Nagyon összetett a játék, és szerintem sem csal.

Nekem az örök "csalás" az, hogy ha végre betalálok az ellenfél kapujába, az tuti, hogy 10 percen belül egyenlít még akkor is, ha kapura lövése sem volt. Nekem ez a típushibám, hogy elrontok valamit.

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Nagyon sok apró dolgon múlik a siker... például, ha sok a 95% alatti játékos, akkor nem szabad úgy letámadni, ahogy egyébként. Közel azonos képességû csapatoknál nem szerencsés az olyan taktika, amihez klasszisok kellenek... Például közel azonos tudású csapat 4-4-2-je ellen a 4-2-3-1 nem biztos, hogy jó választás, fõleg, ha jók a szélsõi...

Fontosak az ellenfél utasítások, a morál, a rögzített helyzetek beállítása, stb... reggelig lehetne ezeket sorolni. Akkor csinálja az ember jól, ha kb 90%-ban az történik amit eltervezett, illetve ha a "papírforma" eredmények jönnek. A maradék 10% meg Fortuna istenasszonyon múlik! 😊

www.smart-bus.hu

Zenszkij
Bizony, azok nagyon okos tippek voltak, és nagyban segítették a taktika kiigazítását. Remélem valamikor visszarakják a játékba.

Hidd el,senkit sem kerül el.Azokat a zakókat is olyan csapatoktól kapom,akit kilenc emberrel is meg kéne verni.Vannak olyan meccsek,amikor már az 5.percben tudom,hogy ha a fejem tetejére állok,akkor is veszíteni fogok.És ilyenkor az sem számít,hogy az ellenfél húsz hellyel van mögöttem a tabellán.Ilyenkor rúgja a gólt az ellen a félpályáról,szögletbõl,úgy játsszák a tiki-takát mint a Barca.Ha netán egyenlítek,akkor jön az öngól,vagy a 93.percben a 11-es.Néha tisztára úgy érzem,mintha a gép vért izzadna,hogy neki legyen igaza.Pedig biztos nem így van.A gyõzelmekrõl pedig,ha az enyém a legerõsebb csapat,akkor hosszú távon úgyis én nyerek.A kupákban más,egy meccsen bármi lehet.És én sem tudok mindent megnyerni.Az elsõ évben is nyolc vereségem volt,pedig messze kilógtam a mezõnybõl.Az is érdekes,hogy a védõim fejeltek vagy huszonöt gólt.A következõ évben talán hármat,pedig semmit nem állítottam,és jobb fejelõ embereim is voltak.Viszont én kaptam vagy tízet fejesbõl.Nem értettem,de nem hiszem,hogy tudományos alapon kellene megközelíteni a dolgokat.Nem hiszem,hogy csalna a gép.Bele kellett építeni a meglepetést.Végülis csak egy játék és kész.
14-es játékba legalább egy készített magyarosítás jó lenne nagyon .
Egyelõre szerintem ne piszkálj bele az egyéni utasításokba... amíg nem tapasztalod ki, addig hagyd úgy ahogy alapból beállítja a gép...

www.smart-bus.hu

Széles pálya, keskeny pálya, stb ilyenekre gondolsz? Az nekem is hiányzik... :S No meg az angol tudás, az még jobban hiányzik! 😄

www.smart-bus.hu

Mar nem toltok le taktikat,szeretem magam epiteni a dolgokat. Pusztan egy vegso elkeseredesbol toltottem le egy sok embernel bevalt taktikat,kivancsi voltam hogy nalam is mukodik-e. Termeszetesen nem mukodott,viszont a kozepso hatvedek utasitasait kiloptam belole,mert az mukodott.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Én szerintem se csal . Mondjuk ha 1 taktikát egyfolytában játszik az ember azt kiismerik a csapatok és megtalálják ellene a fegyvert .
Zenszkij
Soltnak is igaza van, taktikát sose tölts le, mert nem fogod érteni a mechanikát amivel mûködik és nem tudsz jól belenyúlni. Az ellenfél feltérképezésébõl viszont nagyon hiányolom, ami régen volt, hogy több tanácsot adott a scout mit hogyan kéne ellene tenni. Az nekem nagyon kéne.

Ne tölts le taktikát, hanem szabd a játékosaidra. Készülj rá a meccsekre, elemezd az ellenfelet, próbálj rájátszani a gyengéire, készülj fel az erõsségeire. Az alapján válassz taktikát, hogy hozzád képest milyen a csapata... ( ne hallgass az oddszokra )

Ezt lapozdasd át Á-tól Z-ig... mindenre van benne egy jó ötlet...

Abból indulj ki, hogy bármennyire is szajkózzák, a gép nem csal! Ha úgy érzed indokolatlanul szívsz, akkor nem figyeltél oda eléggé valamire! 😉

www.smart-bus.hu

7r1v1um
Ne foglalkozz "jótanácsokkal". A meccsek egész egyszerûen irreálisak és semmivel nem tudsz ezen változtatni. FCK-val bajnok leszek, de az épp aktuális utolsó helyezettet (bármelyik csapat legyen is) nem tudom megverni, akármit is csinálok. Ahogy Zenszkij is írta, ha a program úgy dönt, hogy nem nyerhetsz, akkor nem is nyersz, fûggetlenül a taktikától. Tartósan szarul játszó kínai csapatom hirtelen megjavult, mikor új csapatot kerestem. Nem tudok erre sem mondani semmit....

Zenszkij
Már ott tartok, hogy 14 éves FM tapasztalatommal nem merek belenyúlni semmibe, mert sose az jön ki, amit szeretnék. Az ideivel BL-t nyertem a Lens-al, meg zsinórba 5 Ligue1-et, de más sikerem nem volt. Én már várom a 14-et megmondom õszintén, pont ezért.