Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
http://imagerz.com/QE5BXktvAwMCUl4fGQVR
illetve még 1 kérdés (nem csak neked természetesen)
hogy célszerû fejleszteni egy játékos egyéni képességét?
vegyünk egy védõt - tackling, marking, positioning kb ami fontos illetve strength, jumping stb stb
Szépen fejlõdik, jók az edzõk...maxoljam ki vajon egyesével (már amennyire nyilván lehet) vagy váltogassam azt amire figyelni kell és mondjuk 3-4-5-6 hónap tackling, aztán megint ennyi marking?
Vélemény, tapasztalat?
Les Dogues
idegenbeli 3-2-es vereség után itthon 4-1-re legázoltam a Köbenhavot és irány a BL
az ellenfelek: Liverpool, Shakhtar (anyaklubom), PSV
van amúgy valami amit nem igazán értek
az oké, hogy fos a magyar bajnokság utánpótlásnevelõ értéke (van vmi ilyesmi szám a játékban)
de akkor is gáz, hogy egyetlen egy normálisabb ifi jött ki 2016-ra (egy balhátvéd aki 4 csillagos lehet majd, szóval õ se nagy eresztés, ráadásul el se akarja engedni a Siófok - mondjuk 1 perc alatt találok dupla olyan jó afrikait).
Illetve bosszantó még, hogy az ÖSSZES környezõ országban vannak qva jó ifik, még scout se kell, elég belenéznem egy szlovák, ukrán, szerb ifiválogatottba és csak böknöm kell az ingyenes kölykök között.
Na meg ami felhúz - egy sz.ros Slovan Bratislava akarja felvásárolni a fél csapatom. Oké, hogy gyenge a reputációja a magyar bajnokságnak, de azért én a Fradival csak-csak szállitom az eredményeket, õk meg EL-ben bohóckodnak. Szóval fura...
Mindegy, várnak a Bl meccsek. Jó lenne a harmadik helyre befutni, talán a PSV elõzhetõ
Most igy látatlanba - Liverpool ellen 2 pont, Sakhtar 3 pont, PSV 3 pont. 8 pontot ha összeszednék az még tán továbbjutást is érne
Ha meg alapból teljes pályás letámadásra állítom fel a csapatot (5 támadó játékos vagy több), akkor mi értelme van?
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC
A keretbe végre sikerült beépíteni az ifiket, az eddigi 30 év helyett a keret túlnyomó része 18-25 év között van. Rengeteg potenciál van a csapatban, amibõl elég sokat sikerült megmutatnunk.
A bajnokságot sikerült nagyon könnyedén megnyerni, idén sem a PSV, sem az Ajax nem nyújtotta azt, amit szokott évrõl évre. A Holland Kupa is a miénk lett, a döntõben a bajnoki 10. Feyenoordot kaptuk, amit minden nagyobb gond nélkül sikerült venni. A holland szuperkupát idén sikerült elõször megnyerni, ez sem hiányzik már a trófeából.
Az európai porondon sajnos nem ment ennyire, a BL-ben nagyon nehéz csoportot csoportot kaptunk. Az elõdöntõt a PSG vívta a Cityvel, csak hogy érzékeltessem. Az Európa Ligában a Napolit 6:3al búcsúztattuk, a Hannovert a következõ körben 6:3-al szintén, az Inter ellen a 3. körben kiestünk 3:1-el. Mindkét meccs kiegyensúlyozott volt, hazai pályán két szögletbõl és egy pontrúgásból nyertek 3-0ra...
A házi gólkirály és a legtöbb assist a 3 éve igazolt Urbina-é, de Vázquez, vagy a nagy nehezen megszerzett Parades is remekelt idén. Kapus poszton mindig bajban vagyok, talán a következõ évre sikerül igazolni valakit...
Ha már így is úgy is kikapnék, legalább nem sérülne le vagy merülne ki senki.
Amúgy, grat! Így is jó eredmény. Idén még erõsödtök, jövõre meg bajnoki esélyesek lesztek.
@00mate: Állítsd fel a Maginot-vonalat, csak te jobban használd ki, mint a franciák... 10 emberes védekezéssel elcsíphetsz otthon egy X-et, amennyiben nem akad be nekik jó 20-40 méterrõl gól. Csak az a baj, hogy be fog... 😄
Les Dogues
Malaga Club de Fûtbol 2011/2012
Szezon elején kaptam 25 millió eurót igazolni,és még a fizukeretben is volt jókora szabad hely,így megcéloztam a piacot,hogy minden posztra igazoljak részletre 1 klasszist,de akiket találtam azok vagy irreális fizetést kértek,vagy minõségben megegyezõek voltak a meglévõkkel,így 19-re lapot húztam,és az alapkerettel vágtam neki a szezonnak!
A taktikám egy 4-2-3-1 két szûrõvel,egy irányitóval,két szélsõvel és egy befejezõ csatárral. Idegenben ellenféltõl függõen váltogattam a counter és a balanced felfogás között,hazai pályán pedig csak attacking-ot játszattam,elég sikeresen. Õsszel nagyon kiegyensúlyozottak voltunk,végig 2. helyen álltunk a Barca mögött,de jött a téli szünet...januárban-februárban végig buktuk a meccseket,nem várt döntetlenek otthon,zakók idegenben,és nem tudtam megerõsíteni a keretet a téli átigazolási szezonban se,mert nem találtam mozdítható játékost,aki lendítene rajtunk. (Wenger szindróma,senki se jó,így a végén nem igazolok senkit...). Kupában hatalmas párharcban kiejtettük a katalánokat,utána a Madrid már nagyfalat volt. Tavaszra magára talált a csapat,ismét jöttek az eredmények,mi pedig tartottuk a 3.-4. helyet,nagy harcban a Real-Bilbao kettõssel. Utolsó 4 fordulóra kipukkant a lufi,és 4. helyen végeztünk,óriási meglepetésre a Bilbao 2. lett!! Szezon elõtt a 6. helyet tûztem ki célul,ezt sikerült túlszárnyalni,így készülhetünk a BL selejtezõre augusztusban. A keret nagy átalakulásokon fog átmenni,akik eddig megfeleltek a spanyol bajnokság követelményeinek azok közül nem mindenki fog megfelelni a BL követelményeinek,így minden posztra igazolnom kell,MINÕSÉGET! Na jöjjön három darab kép 😊
Bajnokság végeredménye
Spanyol kupa
Játékoskeret
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi
Fogalmam sincs,hol kezdek majd,de ilyeneket elfogadnék.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elég jól sikerült, bár a csatárom nagyon egyedül volt AM és elõrébb játszó szélsõk hiányában. Az ellenfél hasonló képességû, mint az én csapatom, sõt még így is megelõznek minket 2 ponttal.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ui: Ideje lesz egy VIP-ra elõfizetnem.
Meccsek után is jó pénz jár, egy-egy gyõzelem sokat tud dobni a költségvetésen.
Anyagilag én sem állok túl fényesen, eladtam az egyik 2 éve ingyen érkezett csatárom 6.5 millió fontért, a 1.5 éve 500e fontért igazolt védõmet pedig 5 millió fontért. De hogy rajta mi ér 9 milliót jelenleg...
Agustin Mantilla
-Dariusz Dudka - 450K,Levante
-Denis Suarez -Ingyen,Manchester City
-Everton - Ingyen
-Jordi Masip - Barcelona B,120K
-Juan Muniz - Sporting,2.1M
-Juanpe - Las Palmas,2.2M
-Lamine Gassama - FC Lorient,450K
-Michel Santos - Ingyen
-Michel - SL Benfica,775K
-Neal Eardley - Blackpool,2.5M
-Tony Hibbert - Ingyen
úgyhogy fm13 elõ ismét (ez meg van véve), már úgyis elfelejtettem mivel idegesített fel utoljára. új karrier, ez biztos, de hogy hol, azt még nem tudom...