Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

7r1v1um
Ez leginkább attól függ, hogy milyen feladatot szánsz neki (defend, support stb.). És, hogy milyen pozícióban (középsõ védõ, szélsõ védõ, söprögetõ) akarod szerepeltetni.

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

kosheen
tessék, csak igy tudtam kivágni
http://imagerz.com/QE5BXktvAwMCUl4fGQVR

illetve még 1 kérdés (nem csak neked természetesen)
hogy célszerû fejleszteni egy játékos egyéni képességét?
vegyünk egy védõt - tackling, marking, positioning kb ami fontos illetve strength, jumping stb stb
Szépen fejlõdik, jók az edzõk...maxoljam ki vajon egyesével (már amennyire nyilván lehet) vagy váltogassam azt amire figyelni kell és mondjuk 3-4-5-6 hónap tackling, aztán megint ennyi marking?
Vélemény, tapasztalat?

Szycsu
Milyen a kereted? Egy képet róla esetleg. Legyen igazad és legyen meg az a 8 pont, de én nem feltétlen gondolnám, több okból sem.

Les Dogues

kosheen
uhh de szupiiii
idegenbeli 3-2-es vereség után itthon 4-1-re legázoltam a Köbenhavot és irány a BL
az ellenfelek: Liverpool, Shakhtar (anyaklubom), PSV

van amúgy valami amit nem igazán értek
az oké, hogy fos a magyar bajnokság utánpótlásnevelõ értéke (van vmi ilyesmi szám a játékban)
de akkor is gáz, hogy egyetlen egy normálisabb ifi jött ki 2016-ra (egy balhátvéd aki 4 csillagos lehet majd, szóval õ se nagy eresztés, ráadásul el se akarja engedni a Siófok - mondjuk 1 perc alatt találok dupla olyan jó afrikait).
Illetve bosszantó még, hogy az ÖSSZES környezõ országban vannak qva jó ifik, még scout se kell, elég belenéznem egy szlovák, ukrán, szerb ifiválogatottba és csak böknöm kell az ingyenes kölykök között.
Na meg ami felhúz - egy sz.ros Slovan Bratislava akarja felvásárolni a fél csapatom. Oké, hogy gyenge a reputációja a magyar bajnokságnak, de azért én a Fradival csak-csak szállitom az eredményeket, õk meg EL-ben bohóckodnak. Szóval fura...

Mindegy, várnak a Bl meccsek. Jó lenne a harmadik helyre befutni, talán a PSV elõzhetõ
Most igy látatlanba - Liverpool ellen 2 pont, Sakhtar 3 pont, PSV 3 pont. 8 pontot ha összeszednék az még tán továbbjutást is érne

7r1v1um
Sose játszok overload-ban.
Ha meg alapból teljes pályás letámadásra állítom fel a csapatot (5 támadó játékos vagy több), akkor mi értelme van?

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

Zenszkij
take more risket csak akkor engedi, ha overloadon vagy

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Darthmushroom
utóbbi két játékba (fm) egyszer vált be az overlord a legfrissebb Everton mentésembe ahol egy kiesés ellen küzdõ csapattal 1:1 volt az 50.percig itthon és mivel az elsõ 5 helyezett 1ponton belül volt muszáj volt nyernünk, de két szélsõt meg szélsõ hátvédet is fentebb toltam hozzá és úgy végül 4:1-re nyertünk, am máskor mindig csak lepörög a meccs esemény nélkül.

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

7r1v1um
Az overload tényleg reménytelen(bár gyenge ellenfél esetén döntetlennél, lehet megéri). Take more risk-et meg nem engedi használni......

Zenszkij
Nagyon szép! Én közben már sokadjára ugyan de rájöttem, hogy az overload és take more risk semmit nem ér a játékban. Gólt még sose lõttem vele, ellenben csak kaptam. Senkinek sem javaslom a használatát, mert értelmetlen.

SC HEERENVEEN 4. SZEZON

A keretbe végre sikerült beépíteni az ifiket, az eddigi 30 év helyett a keret túlnyomó része 18-25 év között van. Rengeteg potenciál van a csapatban, amibõl elég sokat sikerült megmutatnunk.

A bajnokságot sikerült nagyon könnyedén megnyerni, idén sem a PSV, sem az Ajax nem nyújtotta azt, amit szokott évrõl évre. A Holland Kupa is a miénk lett, a döntõben a bajnoki 10. Feyenoordot kaptuk, amit minden nagyobb gond nélkül sikerült venni. A holland szuperkupát idén sikerült elõször megnyerni, ez sem hiányzik már a trófeából.

Az európai porondon sajnos nem ment ennyire, a BL-ben nagyon nehéz csoportot csoportot kaptunk. Az elõdöntõt a PSG vívta a Cityvel, csak hogy érzékeltessem. Az Európa Ligában a Napolit 6:3al búcsúztattuk, a Hannovert a következõ körben 6:3-al szintén, az Inter ellen a 3. körben kiestünk 3:1-el. Mindkét meccs kiegyensúlyozott volt, hazai pályán két szögletbõl és egy pontrúgásból nyertek 3-0ra...

A házi gólkirály és a legtöbb assist a 3 éve igazolt Urbina-é, de Vázquez, vagy a nagy nehezen megszerzett Parades is remekelt idén. Kapus poszton mindig bajban vagyok, talán a következõ évre sikerül igazolni valakit...

Megcsinálnám, csak híján vagyok a védekezõ emberekbõl 😄 Kidõlt 2 középpályásom, akik a védekezésért felelõsek, 1 meccsen 10 perc alatt... 😄 Mindegy, lesz ami lesz. 😄
Darthmushroom
Én télen meg tavasszal szoktam minden csapatommal legjobb lenni, akkor szoktunk feljönni mint a talaj víz a oviba 😄 gondolom addigra áll össze igazán a csapat, max akkor vagyunk jó szezon elején is ha már nem az elsõ év és nem sok változás volt a keretbe a nyáron.

7r1v1um
Még nem tartok ott, de ha sokkal erõsebb csapat ellen kéne játszanom, a tartalék csapatot állítanám ki. A kezdõ 11 meg pihenhet a sokkal fontosabb bajnokságra/kupára.
Ha már így is úgy is kikapnék, legalább nem sérülne le vagy merülne ki senki.

Szycsu
Már párszor én is a téli szakaszban estem el a bajnoki címtõl...
Amúgy, grat! Így is jó eredmény. Idén még erõsödtök, jövõre meg bajnoki esélyesek lesztek.

@00mate: Állítsd fel a Maginot-vonalat, csak te jobban használd ki, mint a franciák... 10 emberes védekezéssel elcsíphetsz otthon egy X-et, amennyiben nem akad be nekik jó 20-40 méterrõl gól. Csak az a baj, hogy be fog... 😄

Les Dogues

Valami tipp, ötlet ellenük? 😄 Egyébként esélytelen a dolog szerintem, esetleg egy szoros meccs, ha ifikkel állnak ki... :S Pedig jó lett volna elsõ próbálkozásra El-be jutni...
Nyíregyháza 4. selejtezõkör ellenfele: Dortmund... maybe next time 😄
bakkerman
FM 2012

Malaga Club de Fûtbol 2011/2012

Szezon elején kaptam 25 millió eurót igazolni,és még a fizukeretben is volt jókora szabad hely,így megcéloztam a piacot,hogy minden posztra igazoljak részletre 1 klasszist,de akiket találtam azok vagy irreális fizetést kértek,vagy minõségben megegyezõek voltak a meglévõkkel,így 19-re lapot húztam,és az alapkerettel vágtam neki a szezonnak!
A taktikám egy 4-2-3-1 két szûrõvel,egy irányitóval,két szélsõvel és egy befejezõ csatárral. Idegenben ellenféltõl függõen váltogattam a counter és a balanced felfogás között,hazai pályán pedig csak attacking-ot játszattam,elég sikeresen. Õsszel nagyon kiegyensúlyozottak voltunk,végig 2. helyen álltunk a Barca mögött,de jött a téli szünet...januárban-februárban végig buktuk a meccseket,nem várt döntetlenek otthon,zakók idegenben,és nem tudtam megerõsíteni a keretet a téli átigazolási szezonban se,mert nem találtam mozdítható játékost,aki lendítene rajtunk. (Wenger szindróma,senki se jó,így a végén nem igazolok senkit...). Kupában hatalmas párharcban kiejtettük a katalánokat,utána a Madrid már nagyfalat volt. Tavaszra magára talált a csapat,ismét jöttek az eredmények,mi pedig tartottuk a 3.-4. helyet,nagy harcban a Real-Bilbao kettõssel. Utolsó 4 fordulóra kipukkant a lufi,és 4. helyen végeztünk,óriási meglepetésre a Bilbao 2. lett!! Szezon elõtt a 6. helyet tûztem ki célul,ezt sikerült túlszárnyalni,így készülhetünk a BL selejtezõre augusztusban. A keret nagy átalakulásokon fog átmenni,akik eddig megfeleltek a spanyol bajnokság követelményeinek azok közül nem mindenki fog megfelelni a BL követelményeinek,így minden posztra igazolnom kell,MINÕSÉGET! Na jöjjön három darab kép 😊

Bajnokság végeredménye
Spanyol kupa
Játékoskeret

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bexinho
Xt9??? 😊 ha ez az amire gondolok, akkor nem, hanem SwiftKey 😞 mindent atjavitgat, pedig a lehetõ legjobb minimalisabbra van véve.Utalok mobilról írni :/

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

7r1v1um
Nem vagy hülye. Ez alapból másmilyen felállás, csak a meccs elõtt variáltam át erre és elfelejtettem kivenni ezeket.

szabii98
XT9?😊

I met God. She's black

bexinho
Azt vágom, sajnos nem elõször fordult velem elõ és már olvastam másnál is ezt az esetet. Egyedül csak azért említettem, mert elég visszaszerzése dolog az, h papíron nem játszhat, de nyávog h tegyem be az elsõ csapatba. Sajnos amúgy hatareset a koraval, mivel 20eves. De a Parmalat meghatározó játékosa volt az elsõ csapatban. Sajnos erre rafutottam. Viszont a fulladt késõbb jelölt Readinget sikerült acelos kozepcsapatta alakítani. Ugye novemberben vettem át õket, és rögtön a chelseatol kaptam egy 4est de a united sem állt meg 4nel... Azonban bajnokság vége elõtt 4 forduloval már 10 - 14. Helyeken tanyazom. Arsenalt vertem, chelseatol vitorlás Liverpool Arsenalt visszavágókon pedig szerencsétlen gólok miatt egyenlített csak. Pedig magasan többet lõttünk kapura, míg a nagyokat kb 4-6x engedtük. Hamarosan írok egy beszámolót.

Darthmushroom
attól h lebírtad igazolni nem mindig kap munkavállalásit, bár ezt én se értem h mitõl függ, mert néha megszakad néha csatlakozik úgyis. am ha fiatal akkor ifibe tud játszani attól függetlenül.

bexinho
Bírom , hogy leigazolás elõtt nem adták meg a munkavállalásit a játékosomnak (kiugró tehetség, és nem olcsó igazolás), viszont fellebeztem, majd utána simán aláírt... majd ezután semmi nem törtétn, csak annyi, hogy nem tudom játszatni.... mindegy.... kölcsönbe se akar menni, akkor marad év végéig... erre 2-3 hónap elteltével naponta reklamál h játszani akar... most ez mi ?😊)

Úgy vagyok vele h ha már egyszer játszok akkor legyen benne kihívás. A tippeket köszi

bakkerman
töltsd be az összes játékost afrikából és dél amerikából

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Darthmushroom
fuhh ott nem lesz könnyû dolgod, én lengyel 1.osztályba se nagyon találtam normális játékost.

Hali. Sok idõnyi kihagyás után kezdtem egy karriert a belorusz 2. osztály friss feljutójával. A 15-bõl a 14. helyre vár minket a média, a cél a konszolidáció az osztályban. Tudnátok ajánlani esetleg valami olyan játékost akit le tudok szerzõdtetni és azért nem is túl rossz?

zyndar
Lehet, hogy én vagyok hülye, de counternél nem kell letámadni meg nem játszol lesre.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Hogy mennyire jó ifiket generál a gép az csak attól függ, hogy milyen jó a youth training meg youth recruit network?
Munkanélküliként,tíz év szabadság után kezdek majd egy karriert.Kíváncsi leszek,addig mi történik.Ugyanis az ifi szintet beállítottam a francia/német színvonalra.Már van jó sok fiatal magyar játékos.Sajnos ez a szabadság dolog nagyon lassan megy.Reggel óta pörögnek a napok,hónapok,évek,de még csak 2019-ben járok.Azért mutatóba a legjobb srác,Videoton nevelés: http://imgsrv02.kepkezelo.com/images/vaeti3j91u1ch1j65g28.png
Fogalmam sincs,hol kezdek majd,de ilyeneket elfogadnék.
Hogy tudnák igazolásokat csinálni ? FMRTE-ben csak játékos cserével tudtam . Van más amivel lehet ?
7r1v1um
Van egy kis idõm játszani, így kipróbáltam egy olyan counter-szisztémát, amit eddig még nem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elég jól sikerült, bár a csatárom nagyon egyedül volt AM és elõrébb játszó szélsõk hiányában. Az ellenfél hasonló képességû, mint az én csapatom, sõt még így is megelõznek minket 2 ponttal.

Zenszkij
Kérni nem lehet. De minél több napot vannak 1 országban annál közelebb kerülnek, hogy állampolgárok legyenek. Van erre egy mutató is a játékosok információs menüjében. Országonként változik, hogy ez hány évbe telik.

Jatekosokat meglehet valahogy kerni arra,hogy legyenek XY orszag allampolgarai? Mert a spanyol bajnoksagban max. 3 nem EU-s jatekos lehet csapatonkent,nalam pedig 4-5 van,es mindegyikuk eleg fontos jatekos (mondjuk erre figyelhettem volna...<#miaz>)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ui: Ideje lesz egy VIP-ra elõfizetnem.

Mekkora meccs, sosem gondoltam volna ilyen jó eredményt <#taps>

Hollandia egy szinten van körülbelül. Akkor kezd el majd nõni az értékük, ha európai kupameccseket játszasz. Amúgy mindenkit én is dupla áron adtam el.

Zenszkij
Itt a belga ligában a játékos árak nem szálltak el sajnos. 250K meg ilyenek. De idén bajnokságot kell nyernem, mert kell a bl pénz.

Gratula <#taps>

Meccsek után is jó pénz jár, egy-egy gyõzelem sokat tud dobni a költségvetésen.

Anyagilag én sem állok túl fényesen, eladtam az egyik 2 éve ingyen érkezett csatárom 6.5 millió fontért, a 1.5 éve 500e fontért igazolt védõmet pedig 5 millió fontért. De hogy rajta mi ér 9 milliót jelenleg...

Zenszkij
Kivertük a Parmat is. Végre tényleg bent vagyunk ismét az EL csoportkörében. Mit mondjak kaptam 1,3 milla eurót, mint a falat kenyér úgy kellett.

Az úgynevezett 6 pontos meccset sikerült behúzni <#eljen>

Zenszkij
Nem sokat.

Szamit az valamit a jatekban,hogy a csapatkapitany milyen poszton jatszik?

Azért mindig törekszem arra,hogy legyen egy-két nagyon jó scoutom.Meg lehet bízni bennük,és így nincs szükség külsõ segítségre.Mindig van néhány erõs free scout is a játékban,bár azokat megtalálni sem öt percig tart.
Értem.Így legalább nem zsákbamacskát vettél.A GS-t pedig néha én is használom.
Nem allitottam ra scoutot,de egyre csak ajanlottak a sracot (minden heten felbukkant a listan,meg hogy ez meg az a csapat erdeklodik iranta) ugyhogy -es most kovezzetek meg- megneztem Genie Scouttal es ott David Luiz szintet varnak tole,az meg azert nem lenne rossz. Majd meglatjuk,egyszer elunk 😄

Lehet hogy az lesz,de azért én alaposan megfigyeltettem volna.Kulcsképességei vannak homályban.(marking,tackling,decisions,jumping)Ha valakit nálam megnéz a scouting pool,legalább a jelenlegi képességei mind láthatók lesznek.Szerintem rizikós így igazolni.
Ot pedig meg tavaly vettem meg 2.5M-ert,jovore csatlakozik hozzank. Allitolag nagy jovo all elotte,kegyetlen kozephatved lesz belole.

Agustin Mantilla

Keszulni kell a 3. szezonra,ugyhogy elkoltottem nemi zsebpenzt uj jatekosokra. Ime:

-Dariusz Dudka - 450K,Levante
-Denis Suarez -Ingyen,Manchester City
-Everton - Ingyen
-Jordi Masip - Barcelona B,120K
-Juan Muniz - Sporting,2.1M
-Juanpe - Las Palmas,2.2M
-Lamine Gassama - FC Lorient,450K
-Michel Santos - Ingyen
-Michel - SL Benfica,775K
-Neal Eardley - Blackpool,2.5M
-Tony Hibbert - Ingyen

sport&leisure: sikerült a barca ifijei ellen nagy nehezen kiharcolni 1 x-et a bl-ben, így már 2 ponttal álltunk.. és crash dump (virágbolti verzió), csak néhány meccs veszett el, de sok idõ volt, így ezzel szerintem az fm12-t félre is tettem most már végleg.

úgyhogy fm13 elõ ismét (ez meg van véve), már úgyis elfelejtettem mivel idegesített fel utoljára. új karrier, ez biztos, de hogy hol, azt még nem tudom...