Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
wát tu dú náó? hmm...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Szycsu
Sarabia az a Sarabia, aki a játék elején a Getafé-ban nyomatja?

Más: Lille-el nyomtam pár meccset. 2. fordulóban kikaptam Montpellier-tõl, hazai pályán, nagy fölény ellenére, mindegy.. 😄 Aztán jött a Caen elleni idegenbeli meccs. Így kell cserélni 😄 Majd jött a Marseille elleni, otthon: Jelen nagyon adja. 2 meccs/6 gól, azt hiszem meg van a kezdõ csatárom. Bl-ben nem kerültem nehéz csoportba, egyedül a MU verhet oda-vissza, de otthon el kéne kapni õket is egy döntetlenre. Majd még jön beszámoló.

Les Dogues

Sysfox
Közben nálam is zajlanak az események az FM2012-ben. 2017-ben járok, tavaly 6. helyen végeztem a Blackburn csapatával, mondhatni a szokásos helyemen.

Mindenesetre egy Europa Liga indulást azért ért a pozíció, viszont szégyenszemre már a 3. selejtezõkörben játszanom kellett. A nem túl acélos Famaguszta (1:0 és 4:1) után a nem sokkal erõsebb Maritimo volt az ellenfél, akit könnyedén vertünk 2:0 és 3:0-ra. A csoportkör nem nehéz, Kopenhagen, Cluj, Twente trió az ellenfél, innen simán tovább kell jutnom.

Nagyobb probléma, hogy 3 nap alatt 4 (!) kulcsjátékosom is megsérült, és Sarabia, Pajot, Rochina és Sturridge is hiányozni fog! De legalább itt az esély a fiatalok elõtt!

Amúgy is van 6 csatárom (Rubén Rochina, Daniel Sturridge, Adam Taylor, David Masson, Charlie Freeman és Vojtech Novak). Ezekbõl az utolsó 4 generált, de mindegyik 18-20 éves. Freeman idén érkezett (miután vagy 30 gólt vágott tavaly a Rangersben), és elég meggyõzõ teljesítményt nyújtott a felkészülés során. Masson zseniális, a 18 éves ifjú titánt vinné a Barca, de nem eladó! Novak szimplán világklasszis, Taylor pedig a taktikai arzenált növeli, mert õ az egyetlen olyan játékos, akit direkt a fizikuma miatt igazoltam. Õ az a tipikus célember, erõs, jól fejel, õt be kell küldeni a "sûrûbe", hadd intézkedjen.

Mindenesetre a rajt jól sikerült, 4 forduló után 100%-os teljesítménnyel állunk a tabella élén, legutóbb a ManUtd-t vertük 4:2-re idegenben Masson duplájával. A félidõben 1:2-re álltunk, aztán taktika váltás és megnyertük a meccset. Erre a összecsapásra direkt egy védekezõbb taktikát választottam egy szem gyors csatárral, de nem jött be, a csere taktika viszont megnyerte nekem a mérkõzést.

Az egyik játékosom viszont aggódik, hogy a klub a tudása alatt teljesít. Na ja, 4-bõl 4 gyõzelem... Apád f*szát! 😄

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

bakkerman
nekem is szar a bergkamp skin,csak nekem az a bug jött elõ,hogy eltûntek a logók meg a nemzeti zászlók. próbálkozz más skinnel

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

Kérhetek egy kis segítséget ? 😊 A Bergkamp white v2.1.1 skint berakom,de valamiért az így néz ki . C/Users/Név/Dokumentumok/Sports Interactive/Football Manager 2013/skins/Bergkamp white v2.1.1 helyre rakom be . Még a pipás dolgot is megcsináltam . Mit csinálhattam rosszul ?
bakkerman
emberek,játszatok,ne háborúzzatok! FM & world peace

Mert ezt akarod látni, de ez ettõl még nem így van... nem a személyed, hanem a mondandód miatt írtam.

www.smart-bus.hu

7r1v1um
Nem azzal van bajom, hogy hozzám szólsz, hanem azzal, hogy csak akkor szólsz hozzám, mikor úgy látod, hogy belém köthetsz. Nem ugyanaz....

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

LasDen
mit olvasok legtöbbször a játékban a csatárokról? hát nem azt, hogy fossák a gólokat.
Hanem, hogy "Feczesin/Szalai/Rudolf/Anyámpicsája finally scores"....sokra megyek így velük....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

bakkerman
magyar focistáknál az a baj,hogy buták,és sajnos ezen a játékban se lehet változtatni

LasDen
itt a baj...nem volnánk olyan végtelenül szarok, de nincs senki, aki gólt tud rúgni. Ha volna valakim, aki 10/7x betalál, kánaán lenne bazmeg 😄

Igen,ez így van(volt),a 11-ben még nem volt akkora szakadék az európai középmezõny és közöttünk.Sajnos az elmúlt két év óta folyamatosan lefelé húznak bennünket.Engem csak az bosszant,hogy az ifikre még inkább igaz ez.Szeretem,ha tele a csapatom saját nevelésû,hazai játékosokkal.Úgyhogy nagyon ritkán játszom magyar csapattal.Kezdetnek egy hosszú karrier a kedvencemmel,ami idén 27 évesre sikerült.Aztán már el is felejtettem a hazai ligát.Bár a világ bármelyik sarkában edzõsködöm,az NB1 mindig be van töltve,hátha...de nem igazán hiányzik.Engem az nem elégít ki,hogy egy tucat afrikaival éveken át hülyére verem az egész magyar ligát,még ha a fele saját nevelés is.Ha megfeszülök sem akarnak jönni jó magyar srácok,hiába világszínvonalú a háttérbázis.Ellenben a kitûnõ szlovák,cseh,ukrán 15 éveseket futószalagon hozzák a klubhoz.Valahogy nem élvezem így.Tehát húzok külföldre,mert sajnos még egy bolgár csapatban is nagyobb a lehetõség,mint itthon.Saját nevelésû,MAGYAR játékosokkal teli klasszis csapatot összerakni meghaladja a képességeimet.Pedig a korábbi években mindig meg tudtam csinálni.
Ne beszélj hülyeségeket, és ígérem egy szót nem szólok hozzád...

www.smart-bus.hu

7r1v1um
LESZÁLLNÁL RÓLAM???????????????????

"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/

LasDen
a tök utolsó San Marino ellen szerveztem barátságost, hogy végre legyen már valami nagyobb gyõzelem, mer az õrületbe kerget 😄

Szycsu
Ilyenkor mindig ez jut eszembe 😄DD

Les Dogues

A Lakatlan Szigetek Válogatottja ellen lesz esélyünk egy döntetlenre.
LasDen
mikor már Yemen ellen is csak 1-0-lal gyõzöl...az gáz 😄

Júúúj... 😞 Na mindjárt bele is fogok egy karrierbe velük! 😊)

www.smart-bus.hu

Firebala
onnan már csak felfelé mehetünk 😊

LasDen
hogy ne csak off lögyön...éljen a magyar válogatott 😄

Tehát soha nem nézted a magyar bajnokságot, de kõkemény véleményed az van? Stadionokat és akadémiákat EZÉRT építenek...

A magyar labdarúgást évtizedek alatt tették tönkre... csak kivettek belõle, de áldozni nem akartak rá. Mibõl gondolod, hogy pár év alatt behozható hosszú évtizedek aknamunkája?

A jó külföldi szakembereket pedig nem ûzik el... sõt, egyre több minõségi edzõ és játékos érkezik... ha követnéd a napi eseményeket, akkor tán a véleményedet is objektívebb módon rakhatnád össze. Az általad felsorolt két úriember pedig minden, csak nem jó szakember! Mondjuk Matheus-ról még lehetne vitázni, de Koeman egy nulla!

A labdarúgásba pedig azért "ölik" a legtöbb pénzt, mert az a legnépszerûbb! A válogatott legutolsó barátságos(!) mérkõzését 1.6 millió ember követte a TV-n keresztül.

www.smart-bus.hu

7r1v1um
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem elég nevetséges dolog a pénzt, mint indokot említeni.
Itt magyarországon (szándékosan kis betûvel), nagyságrendekkel több pénzt ölnek a labdarúgásba, mint egyéb sportokba, még sincs eredmény. Nyilván ez az összeg nemzetközi viszonylatban elég karcsú, de, ha olyan labdarúgókra költik, amilyenekre (ugyan soha nem néztem magyar bajnokságot, de a válogatottat néha igen így el tudom képzelni....), meg olyan edzõkre, szakemberekre, amilyenekre, akkor nincs is mit csodálkozni az "eredményeken". Stadionokat, akadémiákat húznak fel, de mire? Arra a meccsenként alig 2-3.000 emberre? A külföldrõl importált szakembereket, meg elüldözik a helyi, állásukat féltõ senkiháziak (Matheus, Koeman).

bexinho
Nyilván nagyobb figyelmet kap a futballt, ezzel arányosan nagyobb összegek is forog ebben a sportágban, mint mondjuk egy birkózásban, úszásban, vízilabdában, kézilabdában... Világszínvonalon ûzzük ezeket a sportokat, a focit ma már nem. Viszont a legnagyobb reklámértéke, a legnagyobb pénz és a legtöbb embert érdeklõ sport az mindig is a futball marad.

Nyilván kis ország vagyunk, kis összegekkel. Ezáltal arányosan kisebb pénzzel kell gazdálkodni az egyéb sportoknak a külföldiekhez képest, mint ahogy a focinál is. De azt ne felejtsük el, hogy egy jobb nyugati játékos értéke többszöröse az egész NB1-hez képest.

Rövid távon egy dolgot látok, ami fellendíthetné a pocsolyában tengõdõ hazai futballt: egy kõkazdag külföldi befektetõ. (az egy külön kérdés lenne, hogy miért nem invesztál senki egy nagy múltú magyar focicsapatba??)

Hosszú távon: holland mintát követve, fiatal tehetségek kinevelése... de ugye ehhez kellene legalább 100 vagy annál több Moniz kaliberû és motiváltságú szakember.

Elsõ mondatodhoz még hozzáfûzvén: hol nem számít a pénz? Minden országban, minden munkaszinten, minden percben számít a pénz. Számít egy gyári dolgozónak, számít egy irodistának, egy diszpécsernek, egy üzletvezetõnek, egy vállalkozónak, egy igazgatónak, egy tulajdonosnak.

És hol fizetik meg a szakértelmet, vagy éppen a nem hozzáértést? MINDENHOL! Sajnos ilyen világot élünk... de ez már nagyon OFF

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

LasDen
a játékbeli dolgokban igazad van. az rl dolgokba most nem akarok bele menni. legutóbb komolyan a 2011-ben játszottam a magyar csapattal. akkor azért tudtam elérni nagy sikereket mert kerültek ki több milliós generált játékosok....

pénz pénz pénz aki itt 2 tud dekázni az már pénzt akar kapni érte megyei másod osztályban is már ez a tendencia sajnos elöbb mutatni kéne vmit utánna talán lehetne pénzt forditani mondjuk edzéslehetõségekre! nem fizetni nekik lásd san marino meg ilyen magyar megye nagyságú országok ahol 8 óra munka után mennek edzeni az emberkék és nem nem irodában meloznak hanem autószerelök meg ilyenek és ha fociban nem is bár volt már rá példa erõnlétben simán felveszik a magyarokkal a versenyt szal vmi ilyesmit kéne itthon is kezdeni ne akarjon ide senki 20-30-40 ezres stadionokat felhuzni meg megtölteni mert ez csak illúzió és pénzlopás az építõk részérõl mert itt akkor lesz tele egy 40 ezres stadion ha majd az omega lép fel kb ez nem ugy megy hogy na épitünk stadionokat azt akkor a foci is jó lesz itt sosem lesz europai szintû foci szerintem legalább is persze én is örülnék neki ha lenne mert én is szivesen mennék ki de sztem ez ilyen az unokáim se fogják látni kategoria <#mf1> szerény véleményem szerint stadionok helyett úszodákat vagy legalább is medencéket kéne csinálni 3 olimpiai arany vb cim meg egy rahedli más kupagyõzelem után már észre kellene venni hogy ebben van a potenciál ebben vagyunk világszinvonalon és erre minden magyar büszke lehet

bexinho
Talán akkor lenne valami elõrelépés a magyar fociban, ha:

- az utánpótlásba külföldi, profi szemléletû edzõket hoznának, akik az ottani mentalitást és tudást hoznák a közegbe.

- ha egyre több nézõ menne ki a meccsekre (független a játék minõségétõl)

- ha egyre több nézõ van, egyre több szponzort csalogatnak a csapatok. Ha egyre több szponzor van, egyre több pénz áramlik a hazai fociba. Ha egyre több pénz van, minõségibb, megfizethetõbb játékosokat lehetNE igazolni, klubokat anyagilag meg lehetne erõsíteni, saját utánpótlást fejleszteni. Ha ezek mind megvalósulnak, MINÕSÉGIBB futballt láthat a közönség... ha minõségi futballt játszanak a csapatok, bejutunk a kupákba, ahol rengeteg pénz jön... majd még több szponzor és pénz.... jobb játékosok.... stb....

- Elõbbi monológhoz még: lásd angol negyed, ötöd, hatod osztály. Vagy német harmad, negyed... Rengeteg nézõ (több ezer), és mégsem látványosabbb futball.

Zárszóként: az sem lenne hátrány, ha a mostani pfofi játékosok valamilyen szerepkört vállalnának az utánpótlásainkban, vagy a csapatok házatáján. Itt olyanokra gondolok, mint : Gera, Hajnal, Király, Dárdai (tudom, õ már németben bontogatja szárnyait)... õk azt a szemléletet amit külföldön átvettek, no meg persze tehetségüket akár a jövõ tehetségeibe át is tudnák ültetni.

Ez is igaz.
7r1v1um
Off válasz:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem a gyerekekkel van baj, hanem azokkal, akik edzeni próbálják õket. Sorolj már fel légy szíves a labdarúgásunk (mert ezt focinak nem igazán lehet nevezni...) utóbbi 10-15 évébõl olyan magyar edzõt, vagy egyéb szakmai vezetõt, aki vitte is valamire nemzetközi porondon! Nem tudsz felsorolni ilyet, mert nincs. Mindig a fejétõl bûzlik a hal...Ellenben jobb (mármint a magyar "színvonalnál" jobb) horvát meg jugó edzõk akadnak, ezért járnak arra inkább megfigyelni mint erre.

Minek kínozod magad?Hát persze,hogy a válogatott szar.Akiket itt felsoroltál,sajnos mind a röhejes és a siralmas kategóriába tartoznak.Évek óta egyre alacsonyabb CA/PA érték van megállapítva a magyaroknak.A játékban toronymagasan a legjobb "magyar"az amerikai Tim Howard.Négy ember van,aki megüt egy tûrhetõ nemzetközi szintet(Dzsudzsák,Szalai,Hajnal,Huszti).Ebbõl az utóbbi kettõ kiöregedõben van.A rettenetes youth rating pedig gondoskodik róla,hogy a jövõben se nagyon változzon a helyzet.Az idei játékban Honduras,Kína,India,Burkina Faso és Finnország is elõttünk jár youth rating tekintetében,hogy csak néhányat említsek.A környezõ országoktól pedig rendesen el vagyunk maradva.Hosszú távon csak az segítene valamelyest,ha legalább három-négy csapat kiemelkedõ youth training/recruitment-tel rendelkezne.De ilyen sincs egy sem,a klubjaink anyagilag is romokban hevernek.De azért a remény hal meg utoljára.
off:A valóságban mindenki el van ájulva az akadémiás fiataljainktól.Mégsem itt tolonganak a nagy klubok megfigyelõi,hanem Horvát és Lengyelországban,vagy Szerbiában,ahol hírbõl sem ismerik az akadémiát.Más fórumon ez is megérdemelne egy misét.
LasDen
most selejtezõk után próbáltam új kört keresni, mivel a selejtezõket kb 30 játékossal toltam le. új arcokkal próbálom feldobni az eb sel.-re a csapatot, de nem akar összejönni. Olyanokra gondolok itt, mint Dlusztus, Szekeres A, Gosztonyi, Debreceni, Böde, Koltai vagy Simon Ádám. De bazmeg egyre jobban szétbasszák csak az agyam. Észak Írország ellen 0-0? Új-Zéland 0-1-rõl éppen 2-1? elfogadhatatlan. Konkrétan az É-Írek ellen a beharangozóban ír gyõzelmet vártak, és a döntetlen még nekem bravúr bazmeg....
Vagy én vagyok szar...vagy ez az egész válogatott egy szar...😄

Szycsu
Történt már olyan a focitörténelemben (mióta érvényben van a szabály), hogy egy kapus csak sárgát kapott azért, amiért 16-oson kívül fogta meg a labdát? Mert itt kérem az történt.... Az már mellékes, hogy 60-40es labdabirtoklásnál, 3x több kaput eltaláló lövés mellett kikaptam 0-1re, otthon... (ez most a Lille-es mentés)

Les Dogues

Zenszkij
hehe, de ez nem vonatkozik a 3d meccses mezre 😊

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Real Time-ba kimész a mezekhez és kicseréled arra amelyikre tetszik. Akár Photoshopba is lehet játszani, mi anno swordfish-vel kreáltunk totál fantázia mezeket ligákhoz 😊

\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"

LasDen
de utálom, hogy bazmeg behívok embereket, erre bazmeg pont azok sérülnek le, akiket ki szeretnék próbálni....faszom már bele....

LasDen
jah, arra emlékszem, hogy totál lecsúsznak, mer nincs használható játékos...
de a 11-ben még bõven jók voltak. én anno abban 2 vb-re is kijutottam....

Szycsu
Én most kezdtem egyet a magyarokkal (FM 2012), még az EB selejtezõk vannak/lesznek. Ahogy olvasgattam 1000 emberbõl 1001 azt állítja, hogy az utánpótlás.... Jó lesz ez 😄

Les Dogues

LasDen
hát ezt buktuk, de nagyon....

Mor3llo
azt nem vágtam hogy fizetõs 😄 sosem használtam

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

"Official Real Time Editor will be available as a paid download"
Az FMRTE-vel szúrnak ki,mert milliós bevételt nyúlnak le tõlük.Még kijönnek egy scout progival is,aztán a Genie Scout-nak is befellegzett.Csodálom,hogy nem jutott eszükbe elõbb.Most a Steam workshop adja nekik a lehetõséget.
"A csapat mezén pedig az editorral is lehet változtatni"

de nem real time!<#wink>

Problémamentesen,de nem ingyen.Fizetõs lesz,valószínûleg a Steam-en.Amúgy meg teljesen mindegy. Ha az fmrte letöltési adatait nézzük,minden harmadik ember azt is használta.A csapat mezén pedig az editorral is lehet változtatni.
Zenszkij
Nem szerintem ez egy hatalmas ötlet! Az FMRTE fizetõs, úgyhogy aki eddig csinálta tehet egy szívességet. Azonban rengeteg esetben változtattam volna a csapat mezén, amit így most megtehetek problémamentesen!

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

bakkerman
lemaradt:
a BL csoportom:
-Inter Milan
-Benfica
-Rangers

A Rangerst oda-vissza vernünk kell,akkor a 3. hely meglesz,azaz folytathatjuk majd tavasszal az EL-ben,ez a minimum elvárásom,aztán a két Benfica elleni meccsen meg majd meglátjuk mire vagyunk képesek.

bakkerman
Nyári történések a Malaga-nál!

Júniusban gõzerõvel elkezdtem dolgozni az igazolásokon,hogy a felkészülés kezdetére már egybe legyen a teljes keret. 35 millió eurót kaptam a vezetõségtõl,7-8 játékos leigazolását terveztem,ami sikerült is,mennyiségre tehát megvan a keret,a minõség meg majd a szezon során kiderül...Mint a képen is látjátok majd,a végösszeg 111 millió euró lett,ami hatalmas összeg,4 éven keresztül havi 2.2 millió euró fog kicsordogálni a kasszából csak a játékos törlesztések miatt. Nagy rizikó,és ha nem akar belebukni a klub,akkor a minimum elvárás évrõl-évre legalább a BL csoportkör elérése. Hiszem,hogy a keretnek a magja képes rá,televagyunk a legjobb korban lévõ fiatal ászokkal,akikkel bármi sikerülhet szerintem! Na akkor jöjjön három darab kép 😊

Átigazolások
Bajnokok Ligája Play-off kör elsõ mérkõzés
Visszavágó

Mor3llo
Alapból belerakják a csítet, hát ez szép 😄
"Big news Football Manager 2014 will include the option to get a Real Time Editor, meaning you can edit your save games not just new games. Real Time Editors have been a part of the FM Community for a long time but have always been a bit buggy and risk ruining your game. With this announcement you can guarantee that FM14's real time editor will be completely stable allowing to make changes as many changes to your game as you wish."

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

Érdemes az adott posztra beosztott szerepkörhöz igazítani az individual training focus-t.Ez egy remek dolog az edzésnél.Pl. ha egy fiatal csatár a felállásban poacher-t játszik,akkor a poacher focus-t.Hiszen akkor a szerepéhez tartozó fontos értékei fejlõdnek erõsebben.Ettõl eltérni csak akkor érdemes,ha valamelyik kulcsképessége nagyon gyenge.Akkor azt a specific attributes-nél fel lehet fejleszteni.De azért nem szabad átesni a ló túloldalára sem.Mivel minden embernél határa van a fejlõdésnek(potential ability),egy tulajdonság hosszú ideig tartó erõltetése a többi érték helyben toporgását eredményezi.Nem árt betartani az arany középutat.Ehhez tartozik még az is,hogy egyéni edzés kiosztása elõtt meg kell nézni,hogy mit mond az edzõ kolléga,hajlamos-e a srác a sérülésekre. Mert ha igen,akkor csak light intenzitást szabad beállítani.De a heavy egyébként is kerülendõ,fáradékonyak a játékosok,hamar jöhet a sérülés.Már ifi korban tudnunk kell,ki lesz az,akit megtartunk,és érdemes lesz vele külön foglalkozni.És ott lassú fokozaton elkezdeni az egyéni edzést.18-19 éves korára,ha van benne potenciál,markánsan kirajzolódik az elvégzett munka.Egy érett,kész játékosnál is lehet finomítani,de ha nem szükségszerû,nem érdemes.Lassan fejlõdik,ha egyáltalán,és sokan nem rajonganak a külön munkáért.Igaz ugyan,hogy ha valaki már elérte a PA-t,még ott is lehet trükközni.Feljebb lehet tornászni egy adott értéket,de hat másiknál esetleg megjelenik a piros nyíl,aminek valószínûleg nem fogunk örülni.Összességében tehát,ha a fontos tulajdonságok kiegyensúlyozottságot mutatnak,nem érdemes egyre fókuszálni,mert a többi sínyli meg.Azt pedig el kell kerülni,hogy egy 22-es keretbõl 15 embernek különbözõ egyéni (poszt/skill,stb.) edzése legyen.Hatványozottan nõhet a sérültek száma,még jó edzõi,orvosi stábbal is.A különbözõ,sokszor idióta edzõi javaslatokat pedig ignorálni kell,mert ha rajtuk múlna,minden ember külön edzést végezne,még harminc évesen is.Nekünk magunknak kell pontosan tudnunk,mit várunk valakitõl az adott poszton.Új igazolásnál pedig észnél kell leni.Nem akkor kell észrevenni,hogy a frissen jött,villámgyors szélsõnek 6-os a beadása,vagy a remekül passzoló középpályásnak 8-as a munkabírása,amikor már leigazoltuk. Mert ezeket évekig is eltarthat valamennyire korrigálni,ha egyáltalán sikerül.
Szycsu
Látatlanban (nem tudom az ellenfelek keretét) szerintem döntetlenekre jó a csapat, max elkapod otthon a PSV-t. Mondjuk, én moslékabb kerettel fogtam meg PSG-t és Malaga-t döntetlenre és vertem meg a Köln-t, úgyhogy bármi lehet 😄

Les Dogues

bexinho
Fúú, én ennyire sosem álltam rá játékosaim fejlesztésére. Igaz, legutóbb a 2012-ben, a Fradis karrieremnél lett volna értelme, de akkor egy elõre beállított edzésmódszert adtam különbözõ posztoknak, aztán vagy fejlõdtek, vagy nem.

Nagy és egyben sikeres karriert futottam be a Fradival, de az utánpótlásból (országosan) csak 2, max 3 játékost tudtam úgy felhasználni, hogy azok nemzetközi mércével mérve képzett futbalisták voltak. Sajnálatomra... 😞

Amúgy hajrá, szerintem összejöhet a 8 pont. Bár kemény menet lesz. PSV-t kellene mindkétszer verned, Sahktar ellen pedig 1-1 döntetlent behúznod. Mondjuk nem tudom mennyire erõsek a csapatok jelenlegi karrieredben.

Más: befejeztem 2018/19-es idényemet a novemberben átvett Reading együttessel. 20. helyrõl kellett õket feltornásznom, ami kezdetben elég nehéz volt, de a végére többet is teljesítettem, mint amennyit a vezetõség elvárt tõlem. Szívesen maradnék, és lehet maradok is, de az évek óta bukdácsoló Inter kispadja megüresedett... bár jelenleg anyagilag nem sokkal gyengébb a Reading, és az olasz csapat sem indul EU kupában... így nem lenne nagy elõrelépés bundaországba utaznom. De a modern kori tradíciók az Inter irányába vezetnek... Mondjuk nem akarom eljátszani a vezetõség bizalmát, mint azt tettem egy éve a R.Sociedad-nál, ahol végül két pad közé estem.

http://bit.ly/18GjkW0

kosheen
ebbõl a szempontból ez mindegy, nem?
mármint a kérdésem az volt hogy az adott posztra ugye több képesség is kell. Mondjuk egy szélsõnek kell az off the ball és a dribble se árt.
Vagy egy poachernek a first touch meg a finishing. Na most ekkor nyomassam a first touchout amig csak fejlõdik vele és akkor legyen úgy hogy mondjuk (extrém példa) a ft felmegy 20-ra, aztán a finishing marad 13 és majd ha a ft maxos akkor kezdjem 1-2-3 szezon múlva a finishinget fejleszteni vagy a ft 14-rõl felmegy 16 és akkor váltok át finishingre.