Football Manager topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más: Lille-el nyomtam pár meccset. 2. fordulóban kikaptam Montpellier-tõl, hazai pályán, nagy fölény ellenére, mindegy.. 😄 Aztán jött a Caen elleni idegenbeli meccs. Így kell cserélni 😄 Majd jött a Marseille elleni, otthon: Jelen nagyon adja. 2 meccs/6 gól, azt hiszem meg van a kezdõ csatárom. Bl-ben nem kerültem nehéz csoportba, egyedül a MU verhet oda-vissza, de otthon el kéne kapni õket is egy döntetlenre. Majd még jön beszámoló.
Les Dogues
Mindenesetre egy Europa Liga indulást azért ért a pozíció, viszont szégyenszemre már a 3. selejtezõkörben játszanom kellett. A nem túl acélos Famaguszta (1:0 és 4:1) után a nem sokkal erõsebb Maritimo volt az ellenfél, akit könnyedén vertünk 2:0 és 3:0-ra. A csoportkör nem nehéz, Kopenhagen, Cluj, Twente trió az ellenfél, innen simán tovább kell jutnom.
Nagyobb probléma, hogy 3 nap alatt 4 (!) kulcsjátékosom is megsérült, és Sarabia, Pajot, Rochina és Sturridge is hiányozni fog! De legalább itt az esély a fiatalok elõtt!
Amúgy is van 6 csatárom (Rubén Rochina, Daniel Sturridge, Adam Taylor, David Masson, Charlie Freeman és Vojtech Novak). Ezekbõl az utolsó 4 generált, de mindegyik 18-20 éves. Freeman idén érkezett (miután vagy 30 gólt vágott tavaly a Rangersben), és elég meggyõzõ teljesítményt nyújtott a felkészülés során. Masson zseniális, a 18 éves ifjú titánt vinné a Barca, de nem eladó! Novak szimplán világklasszis, Taylor pedig a taktikai arzenált növeli, mert õ az egyetlen olyan játékos, akit direkt a fizikuma miatt igazoltam. Õ az a tipikus célember, erõs, jól fejel, õt be kell küldeni a "sûrûbe", hadd intézkedjen.
Mindenesetre a rajt jól sikerült, 4 forduló után 100%-os teljesítménnyel állunk a tabella élén, legutóbb a ManUtd-t vertük 4:2-re idegenben Masson duplájával. A félidõben 1:2-re álltunk, aztán taktika váltás és megnyertük a meccset. Erre a összecsapásra direkt egy védekezõbb taktikát választottam egy szem gyors csatárral, de nem jött be, a csere taktika viszont megnyerte nekem a mérkõzést.
Az egyik játékosom viszont aggódik, hogy a klub a tudása alatt teljesít. Na ja, 4-bõl 4 gyõzelem... Apád f*szát! 😄
FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
www.smart-bus.hu
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
Hanem, hogy "Feczesin/Szalai/Rudolf/Anyámpicsája finally scores"....sokra megyek így velük....
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
www.smart-bus.hu
"Vannak, akik középszerűnek születnek, vannak, akik elérik a középszerűséget, és vannak, akik nyögnek a középszerűség jármában, Őrnagy őrnagynak mindhárom kijutott." /Joseph Heller/
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Les Dogues
www.smart-bus.hu
A magyar labdarúgást évtizedek alatt tették tönkre... csak kivettek belõle, de áldozni nem akartak rá. Mibõl gondolod, hogy pár év alatt behozható hosszú évtizedek aknamunkája?
A jó külföldi szakembereket pedig nem ûzik el... sõt, egyre több minõségi edzõ és játékos érkezik... ha követnéd a napi eseményeket, akkor tán a véleményedet is objektívebb módon rakhatnád össze. Az általad felsorolt két úriember pedig minden, csak nem jó szakember! Mondjuk Matheus-ról még lehetne vitázni, de Koeman egy nulla!
A labdarúgásba pedig azért "ölik" a legtöbb pénzt, mert az a legnépszerûbb! A válogatott legutolsó barátságos(!) mérkõzését 1.6 millió ember követte a TV-n keresztül.
www.smart-bus.hu
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Itt magyarországon (szándékosan kis betûvel), nagyságrendekkel több pénzt ölnek a labdarúgásba, mint egyéb sportokba, még sincs eredmény. Nyilván ez az összeg nemzetközi viszonylatban elég karcsú, de, ha olyan labdarúgókra költik, amilyenekre (ugyan soha nem néztem magyar bajnokságot, de a válogatottat néha igen így el tudom képzelni....), meg olyan edzõkre, szakemberekre, amilyenekre, akkor nincs is mit csodálkozni az "eredményeken". Stadionokat, akadémiákat húznak fel, de mire? Arra a meccsenként alig 2-3.000 emberre? A külföldrõl importált szakembereket, meg elüldözik a helyi, állásukat féltõ senkiháziak (Matheus, Koeman).
Nyilván kis ország vagyunk, kis összegekkel. Ezáltal arányosan kisebb pénzzel kell gazdálkodni az egyéb sportoknak a külföldiekhez képest, mint ahogy a focinál is. De azt ne felejtsük el, hogy egy jobb nyugati játékos értéke többszöröse az egész NB1-hez képest.
Rövid távon egy dolgot látok, ami fellendíthetné a pocsolyában tengõdõ hazai futballt: egy kõkazdag külföldi befektetõ. (az egy külön kérdés lenne, hogy miért nem invesztál senki egy nagy múltú magyar focicsapatba??)
Hosszú távon: holland mintát követve, fiatal tehetségek kinevelése... de ugye ehhez kellene legalább 100 vagy annál több Moniz kaliberû és motiváltságú szakember.
Elsõ mondatodhoz még hozzáfûzvén: hol nem számít a pénz? Minden országban, minden munkaszinten, minden percben számít a pénz. Számít egy gyári dolgozónak, számít egy irodistának, egy diszpécsernek, egy üzletvezetõnek, egy vállalkozónak, egy igazgatónak, egy tulajdonosnak.
És hol fizetik meg a szakértelmet, vagy éppen a nem hozzáértést? MINDENHOL! Sajnos ilyen világot élünk... de ez már nagyon OFF
FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/
- az utánpótlásba külföldi, profi szemléletû edzõket hoznának, akik az ottani mentalitást és tudást hoznák a közegbe.
- ha egyre több nézõ menne ki a meccsekre (független a játék minõségétõl)
- ha egyre több nézõ van, egyre több szponzort csalogatnak a csapatok. Ha egyre több szponzor van, egyre több pénz áramlik a hazai fociba. Ha egyre több pénz van, minõségibb, megfizethetõbb játékosokat lehetNE igazolni, klubokat anyagilag meg lehetne erõsíteni, saját utánpótlást fejleszteni. Ha ezek mind megvalósulnak, MINÕSÉGIBB futballt láthat a közönség... ha minõségi futballt játszanak a csapatok, bejutunk a kupákba, ahol rengeteg pénz jön... majd még több szponzor és pénz.... jobb játékosok.... stb....
- Elõbbi monológhoz még: lásd angol negyed, ötöd, hatod osztály. Vagy német harmad, negyed... Rengeteg nézõ (több ezer), és mégsem látványosabbb futball.
Zárszóként: az sem lenne hátrány, ha a mostani pfofi játékosok valamilyen szerepkört vállalnának az utánpótlásainkban, vagy a csapatok házatáján. Itt olyanokra gondolok, mint : Gera, Hajnal, Király, Dárdai (tudom, õ már németben bontogatja szárnyait)... õk azt a szemléletet amit külföldön átvettek, no meg persze tehetségüket akár a jövõ tehetségeibe át is tudnák ültetni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
off:A valóságban mindenki el van ájulva az akadémiás fiataljainktól.Mégsem itt tolonganak a nagy klubok megfigyelõi,hanem Horvát és Lengyelországban,vagy Szerbiában,ahol hírbõl sem ismerik az akadémiát.Más fórumon ez is megérdemelne egy misét.
Vagy én vagyok szar...vagy ez az egész válogatott egy szar...😄
Les Dogues
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
de a 11-ben még bõven jók voltak. én anno abban 2 vb-re is kijutottam....
Les Dogues

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Az FMRTE-vel szúrnak ki,mert milliós bevételt nyúlnak le tõlük.Még kijönnek egy scout progival is,aztán a Genie Scout-nak is befellegzett.Csodálom,hogy nem jutott eszükbe elõbb.Most a Steam workshop adja nekik a lehetõséget.
de nem real time!<#wink>#wink>
Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?
a BL csoportom:
-Inter Milan
-Benfica
-Rangers
A Rangerst oda-vissza vernünk kell,akkor a 3. hely meglesz,azaz folytathatjuk majd tavasszal az EL-ben,ez a minimum elvárásom,aztán a két Benfica elleni meccsen meg majd meglátjuk mire vagyunk képesek.
Júniusban gõzerõvel elkezdtem dolgozni az igazolásokon,hogy a felkészülés kezdetére már egybe legyen a teljes keret. 35 millió eurót kaptam a vezetõségtõl,7-8 játékos leigazolását terveztem,ami sikerült is,mennyiségre tehát megvan a keret,a minõség meg majd a szezon során kiderül...Mint a képen is látjátok majd,a végösszeg 111 millió euró lett,ami hatalmas összeg,4 éven keresztül havi 2.2 millió euró fog kicsordogálni a kasszából csak a játékos törlesztések miatt. Nagy rizikó,és ha nem akar belebukni a klub,akkor a minimum elvárás évrõl-évre legalább a BL csoportkör elérése. Hiszem,hogy a keretnek a magja képes rá,televagyunk a legjobb korban lévõ fiatal ászokkal,akikkel bármi sikerülhet szerintem! Na akkor jöjjön három darab kép 😊
Átigazolások
Bajnokok Ligája Play-off kör elsõ mérkõzés
Visszavágó
"Big news Football Manager 2014 will include the option to get a Real Time Editor, meaning you can edit your save games not just new games. Real Time Editors have been a part of the FM Community for a long time but have always been a bit buggy and risk ruining your game. With this announcement you can guarantee that FM14's real time editor will be completely stable allowing to make changes as many changes to your game as you wish."
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Les Dogues
Nagy és egyben sikeres karriert futottam be a Fradival, de az utánpótlásból (országosan) csak 2, max 3 játékost tudtam úgy felhasználni, hogy azok nemzetközi mércével mérve képzett futbalisták voltak. Sajnálatomra... 😞
Amúgy hajrá, szerintem összejöhet a 8 pont. Bár kemény menet lesz. PSV-t kellene mindkétszer verned, Sahktar ellen pedig 1-1 döntetlent behúznod. Mondjuk nem tudom mennyire erõsek a csapatok jelenlegi karrieredben.
Más: befejeztem 2018/19-es idényemet a novemberben átvett Reading együttessel. 20. helyrõl kellett õket feltornásznom, ami kezdetben elég nehéz volt, de a végére többet is teljesítettem, mint amennyit a vezetõség elvárt tõlem. Szívesen maradnék, és lehet maradok is, de az évek óta bukdácsoló Inter kispadja megüresedett... bár jelenleg anyagilag nem sokkal gyengébb a Reading, és az olasz csapat sem indul EU kupában... így nem lenne nagy elõrelépés bundaországba utaznom. De a modern kori tradíciók az Inter irányába vezetnek... Mondjuk nem akarom eljátszani a vezetõség bizalmát, mint azt tettem egy éve a R.Sociedad-nál, ahol végül két pad közé estem.
http://bit.ly/18GjkW0
mármint a kérdésem az volt hogy az adott posztra ugye több képesség is kell. Mondjuk egy szélsõnek kell az off the ball és a dribble se árt.
Vagy egy poachernek a first touch meg a finishing. Na most ekkor nyomassam a first touchout amig csak fejlõdik vele és akkor legyen úgy hogy mondjuk (extrém példa) a ft felmegy 20-ra, aztán a finishing marad 13 és majd ha a ft maxos akkor kezdjem 1-2-3 szezon múlva a finishinget fejleszteni vagy a ft 14-rõl felmegy 16 és akkor váltok át finishingre.