Football Manager topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zyndar
Ha nem kapott volna, akkor nincs értelme a játékjogot birtokolni.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

szerintem biztos nem kapott semennyit a 26 millából az ügynöke, mivel te csak az Atléticónál lévõ játékjogot vetted meg, amihez az ügynöknek nincs köze.

@korbin, bakkerman
volt egy érdekes cikk a Real blogon, hogy Falcao sorsa mennyire nem a saját kezében van, nagyjából akkor és oda kellett igazolnia európai pályafutása során, amikor és ahova az ügynöksége mondta.
Darthmushroom
fiatalok am se nagyon szoktak kapni munkavállasít max ha van valami eu-s papírja is. mondjuk elég sok fiatalnak van spanyol/olasz papírja bár nem tudom h honnan 😄

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

A Sport tv-ben is beszéltek errõl a sportgazdaság mûsorában.Konkrétan a Neymar transzfer részletei is szóba kerültek.Évekkel ezelõtt már majdnem leigazolta a Real Madrid,de akkora pénzt kért érte az ügynökség,hogy az akkori elnök visszalépett.Úgy gondolta,hogy egy gyerekért nagy kockázat lenne horribilis pénzt fizetni.És ez még csak az ügynökség volt,a klubnak járó összeg még szóba sem került.
De az összegtõl függetlenül is,sok ilyen típusú szerzõdés átláthatatlan,és bonyolult. Pénzügyi, és gazdasági szakembernek kell lenni ahhoz,hogy valaki eligazodjon benne. Arról nem is beszélve,hogy ezeknek a Dél-Amerikai ügynökségeknek,befektetési társaságoknak egy jó része kétes egzisztenciájú,és meghatározhatatlan,hogy valójában kinek a tulajdonában is van.Ciprusi,Ázsiai bankokon keresztül intézik a pénzügyeket, ami megint csak gyanúra ad okot.Dél-Amerikából indult az egész,de a Dél-Európai országok nagyon hamar átvették,és mostanra az egész világra kiterjedt.
Az már biztos,hogy a 14-ben a PL-be nem megy Dél-Amerikai wonderkid.Angliában tilos ez a fajta szerzõdés(egyenlõre).
Darthmushroom
hoppá mit generált hozzám a gép 😮 és ráadásul magyar is 😮
Oláh

bakkerman
persze ez a játékost nem érdekli,amíg õ megkapja a busás fizetését,csak eléggé abszurd dolog,hogy nem a "saját kezében" van a karrierje sorsa

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

bakkerman
undoritó dolognak tartom,bankok,befektetõcsoportok,gazdag emberek tartják sakkban a játékost,és a családját,és ha valaki nagyon tehetséges,csak arra várnak hogy mikor szakíthatnak le minél több pénzt az átigazolásból. A 21. század emberkereskedõi...

zyndar
Mindkettõtöknek igaza van részben 😊 Amit fizettem 26 milliót a játékosért, annak az 50%-át már megkapta az ügynökség szerintem, hiszen a játékjog felét már birtokolták. A jövõben esedékes további átigazolási pénzekbõl is részesednek. És igen, annyit kér érte, amennyit nem szégyell és valljuk be, 30.5 millió az rohadt sok pénz... Ez rendkívül bosszantó és pofátlan dolog amúgy.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Amit írsz,az igaz lehet.Bár jelen esetben egy 26M-ért hozott játékos után 30M-t kérne az ügynöke.Az értéke 50%-a az 13M lenne.Ezek szerint attól függ mennyit kér érte, hogy mennyi bõr van a pofáján.
A third party agreement már benne van a játékban.Dél-Amerikából indult,de szinte mindenhol elfogadott,négy országról írják,ahol tiltva van:ENG,FRA,POL,USA. Részletesebben itt olvasható.

nem hiszem. ahogy a zyndar által betett kép is mutatja, még 30,5 milliót kellene fizetnie az ügynöknek, ha meg szeretné venni tõle is a nála lévõ a játékjogot, szóval az lenne az ésszerû, ha a kifizetett 26 millióból nem részesült volna az ügynök. persze nyilván a szerzõdéskötésnél ugyanúgy kapott valamennyi agent fee-t.

arra kell majd figyelni, hogy vannak olyan országok, ahol nem megengedett a third party agreement, vagyis nem lehet harmadik fél kezében a játékjog. ezt nem tudom, hogy beletették-e a játékba, de Anglia például ilyen, nagyjából ezen is ment el Mkhitaryan Liverpool-ba igazolása, mivel az ügynöke nem akarta eladni a részesedését és Németországban ez megoldható.
bakkerman
látta valaki már ezt a reklámot? 😄

bakkerman
azt írja Miles hogy twitteren lesz elõször kitéve a hír,hogy elérhetõ a demo,és utána kerül majd ki,várjuk

Volcanor
Elvileg ma este jön a Demo, plusz a beta-hoz is jön egy Match Engine update.

The weather is so nice I had to close the curtains to play Football Manager.

Kösz.Tehát laposan át kell gondolni majd az ilyen típusú szerzõdéseket.Mert így igencsak nagyot lehet bukni,ha nem válik be valaki.Ha olyan helyen ügyködöm,ahol lehetõvé teszik az anyagiak,a fiatal tehetséget kivásárolom az ügynökétõl.Inkább fizetek neki 1-2M-t, minthogy huszonévesen 10-20M-t veszítsek rajta,ha el akarom adni.
bakkerman
igen,így lesz,Neymarnál volt ez a szitu most nyáron,az 57 milliós vételár 60%-a került csak a Santoshoz,a maradék 40% meg egy ügynökségnek,meg talán Neymar apjához

Elég sok olyan játékost látni,akinél a tulajdonjog x százaléka az ügynöke tulajdonában van.Mi lesz akkor,ha eladok majd egy ilyet?Ha elpasszolok valakit 10M-ért, csak 5M-t kapok érte,mert a másik fele az ügynököt illeti?Még nem futottam bele ilyen üzletbe.
zyndar
Nos, mit érek azzal, ha fizetek az ügynöknek 30.5 millió eurót? 😊

Darthmushroom
nem voltam még velük de ahogy olvastam dortmund karriereket, erre nem nagyon van megoldás. ott be kell áldozni játékosokat és jó pénzért eladni õket 30+ért simán el lehet és el kell adni õket, és fiatalokkal akár saját nevelés akár vásárolva pótolni õket. pár szezonnak el kell telnie h anyagilag top szinten legyen a klub. ahogy olvastam pl. Lewát képtelenség megtartani kb. mert 99%-ba nem hosszabbít.

Sziasztok , olyan kérdésem lenne , hogy FM13-ba elkezdtem egy karriert a Dortmunddal , az még oké , hogy alig van pénz átigazolásokra , de ahogy telt az idõ nõtt a bevétel. Nah most a problémám az , hogy nem hogy még a klasszis de má lassan a közepes játkosaimmal sem tudok szerzõdést hosszabítani , mert mindenk itöbb bért kér mint amit a vezetés megenged , hiába csoportositom a transfer budgetot is kb fullra a wagekre úgy se ne a kifizethetõ bér nagysága. A vezetõségnél má próbálkoztam , hogy növeljék a keretet de nem naon akarják 😞 Mi a megoldás ?
Mor3llo
én paypal-on keresztül csináltam, de asszem mostmár az tud maestro kártyát is kezelni. Azt nem tudom, itt van-e lehetõség közvetlen bankkártyás fizetésre. Ha nem is, nem sokból tart egy paypal acc-ot is csinálni.
talán von le párszár forintot, de ez még így is a legolcsó FM14.
Nekem kb 1 óra volt míg megküldték, kellett feltöltenem szem.ig.-omról képet, h tényleg én vagyok-e 😄

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

jah azt elfelejtettem, hogy mennyi idõ mire küldik a kodot?

csak simán regisztrálok és annyi? otp kártyám van mastero az is jó mert alul látom a mastero logot? és vonnak le még vmit pluszba adó vagy ilyesmi?

Mor3llo
igaz, innen rendeltem, és már pörgetek, melegítek

"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú

lukaku milyen a 14-ben?

Itt a következõ Santos csodagyerek:Barbosa.
Volcanor
Kiemelést kicsit elszúrtam...
Kupákban gyorsan kiestünk amúgy, de úgyis a feljutás volt idén a cél.

Darthmushroom
Grat, LOL van pénz, nem kis nevek érkeznek

Volcanor
Reading 2013/2014[/b

Igazolások.
3 hónappal a kinevezésem után jött az új elnök. Az amúgy sem kevés pénzhez még hozzáadott 79 milliót, így a klub egyenlege õsz végén 115 millió dollár volt.
Bajnokság.
Statok.
Di Vaio.
Bõvítik a stadiont is.
Top training és excellent youth(közben ezt is fejlesztik) facilities-t sikerült elérni szûk 1 év alatt. Tavasszal már lefixáltam 4 igazolást: V.Valdes, Lewis Holtby, Saivet, Will Hughes. Nyáron nagy munka lesz kiszórni a felesleget.

Én biztosan nem fogok.Sok a bug,néha ki is dobál,egy crash dump is volt már.Most csak legyintek egyet,de éles mentésben ezeket nehezen viselném.
Zenszkij
Ti nem kezdtetek bele komolyabb karrierbe még a béta alatt? Érdemes egyáltalán? 9 bekapott gólom után érdeklõdök csak 😄. Voltak e hasonló tapasztalatok?

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Zenszkij
verify game integrity steamen belül

Szycsu
Mentést valahogy nem lehet megjavítani? (FM 12)

Les Dogues

Én a chief scout-ot használtam a megfigyelésre,mert az asszisztensem erre a feladatra teljesen alkalmatlan.Stevie Wonder pontosabban határozná meg egy gyémánt karátszámát.
LasDen
én szinte mindig a meglévõ scoutjaimra hallgatok. nincs pénz, hogy olyan scoutot igazolhassak 😄 de többnyire bejönnek a játékosok. idõrõl idõre volt 1-2 flop, de a többség gyõz. 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Ez sem rossz, de ÍGY egyszerûbb... 😉

www.smart-bus.hu

bakkerman
csak az érdekelt,hogy van-e valami hatalmas tehetség a Barca ifiben,van 1-2 név,majd kiderül élesben 😊

De ez így nem sokat mondana nekem.Ezek a csillagok legalább annyira jelenthetik a vak megfigyelõm hozzá nem értését,mint a valós értékeket.Majd ha valamelyikre ráküldök egy judging PA 18-20 értékû scout-ot,akkor elhiszem.A CA-hoz meg nem kell scout,azt én magam is látom.
bakkerman
így is fasza,igen 😊

bakkerman
köszi!!!! 😊 Sanabria srác nagyon jó lesz,4 és fél csillag,rá kell feküdni nála a fizikai dolgokra,és jó lesz 😄

CA
PA
Ez lenne az?
A játékos infóknál az asszisztensi jelentés legyen... akkor lehet látni csillagokkal a CA és a PA adatokat.

www.smart-bus.hu

Barcelona tactic
Neymar
Sanabria
Barcelona U19.
Az utolsó mondatról fogalmam sincs,mit akar jelenteni.
bakkerman
Kérhetnék egy kis szivességet attól,akinek bevan töltve a spanyol liga is,a 14-ben? 😊 Pár képet szeretnék kérni a Barca-ról 😊
-a gép által alkalmazott taktikáról,szal milyen felállásban nyomul a gép a csapattal
-Neymarról
-Antonio Sanabriáról (vagy ha úgy van benne,akkor Tony Sanabria),u19-ben található meg szerintem,17 éves
-az u19-es keretrõl ugy hogy bevan lõve a current ability és a potential ability

KÖSZÖNÖM!! 😊

bakkerman
azért ez már az undoritóan irreális

Zenszkij
Emlékszem egyszer még a CM korszakában Liverpoolban kaptam egy ötöst a bl kiesési szakaszban. A visszavágón az Old Traffordon 4-0ra vezettem, mikor a 89. percben 11est hibáztunk. Azt se bírtam a mai napig megemészteni. Ez az eredmény is ilyen.

Az utolsó mondatot viccnek szántam.Milyen okosságot lehetne egy ilyen eredményre mondani?
Zenszkij
Abban igaza van, hogy irl ebben az évben valóban jobb 😄.

De gonosz az az utolso mondat 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Zenszkij
Már túlléptem a vereségen 😊. Adalék, hogy elõtte a Wes Brom 3-0ra verte õket otthon. Mindegy egy pár hét múlva okosabbak leszünk.